Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-10, 19:02   #1351
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
Bela14: bardzo mi przykro z powodu Aniołka...
Moje dwa aniołki też się nie "zaklimatyzowały" u mnie...

Smutne to wszystko
U mojej przyjaciółki chyba też... W pt robiła betę, dziś odebrała wynik i wskazywał na ok 4-5 tydzień. Niestety wczoraj zaczęła krwawić i to dużo bardziej niż na @. Poradziłam jej żeby poszła do lekarza ale już dziś wraca do UK. Kurcze, tak bardzo bym chciała, żeby jednak się dzidzia utrzymała... Wiecie kiedy i jak to sprawdzić?? Może zrobić jeszcze test? Tylko kiedy żeby był wiarygodny? Wcześniejsze wychodziły negatywne
Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Tu któraś z Was, nie pamiętam niestety kto, robiła chyba niedawno łazienkę. Będę wdzięczna za podanie orientacyjnej ceny, ile taka impreza kosztuje (chodzi mi o całość, nowa wanna i umywalka, skucie kafelków i położenie nowych).
To my robiliśmy łazienkę. W końcu nie zrobiłam podsumowania wydatków ale myślę, że wszystkiego razem ok 8-9 tys wyszło. Skute były stare kafle, położona na nowo kanalizacja, elektryka, rury co, kafelki, kabina,umywalka, wc, mebelki i cała reszta. Wszystko robił sąsiad z Tz-em. Sąsiad wziął 1,7tys. Łazienka ma 5,5m2.
Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!
Witaj
Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
oglądałam je wczoraj - bardzo ładne łądne były też dresiki niemowlęce (odpinane w kroczku) za 19,99zł
szkoda tylko, że sobie obiecałam zaprzestanie zakupów aż ciąża nie będzie widoczna
W Realu też są fajne promocje - TŻ kupił kiedyś taki komplet za 29,90zł - kocyk, czapeczka, body z krótkim rękawem, kaftanik, śpioczki i pajacyk
za to w tą sobotę w Realu TŻ namówił mnie na kupno śpiworka bo był przeceniony na 7zł co prawda rozmiar 68 ale będzie na zaś były też body za 1,99zł a ja głupia uparłam się, że narazie się wstrzymam
...
Co do poznania się z naszymi TŻtami widzę, że nie jestem tu jedyna, która poznała swojego męża na gg
W realu kupiłam tetry. Ale body mi się nie podobały - te za 1.99zł Taki dziwny i cienki materiał.

Ja Tz-a poznałam na gg. Rozmawialiśmy tydzień, spotkaliśmy się we wt, w czw a w pt już jechałam do niego na weekend. Też mi się teraz wydaje że ryzykowałam ale... Już potem jeździłam co weekend. Po 5 m-cach zamieszkaliśmy razem. Po 16m-cach wzięliśmy ślub...
Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Noo to się nazywa romantyzm
Super ta historia.

Ja dziś jestem nie do życia. O 12 tak mi się zachciało spać, ze nie robiłam nic do 14.30 aż szef się zjawił. Trochę poudawałam do 15.30 i pojechałam po Tz-a i na zakupy bo lodówka pusta. Zrobiłam obiad i leże w łóżeczku i chyba zaraz zasnę. Nie wiem co się dzieje... Mam ochotę już iść na L4 bo chodzę od kilku dni ciągle zmęczona. Marzę żeby się wyspać, a jak przychodzi wolny dzień to nie mogę spać rano

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 19:09   #1352
marthinisa
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie dziewczyny!
Witamy serdecznie również!

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

ale dziś mam do dzień, popłakałam się normalnie, szukam pracy i byłam na rozmowie i okazało się że się nie dostałam, a koleś mówił mi że mam duże szanse....... porażka

pozdrawiam
Przykro mi. Wiem co czujesz, bo ja szukałam pracy przez rok i nic. Teraz dalej na bezrobociu ale robię kurs biznesowy.

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Ollliwka, piszę po niemiecku z tekstologii, porównanie reportaży podróżniczych w prasie kobiecej niemieckiej i polskiej.
Ja obroniłam się parę tyg temu..ufff. Temat twojej pracy arcyciekawy. Życzę nieopuszczającej weny i satysfakcji z pisania.

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A w domku już dzisiaj strop robią Jeszcze trochę i będą kryć. Mam nadzieję tylko, że jeszcze ktoś tam się z nami pobuduje, bo strach samemu na takim polu szczerym.
Właśnie na kolanka przyszedł mój mały kotek i patrzy co tu do Was piszę
To Wy się budujecie? Ależ zazdroszczę postępów. My dopiero uzyskaliśmy pozwolenie, dziennik ostemplowany. Ruszamy na wiosnę., chyba się nie doczekam!

Cytat:
Była taka lista przebojów - Lista Przebojów Radia Łódź. Dużo wtedy słuchałam, fajne klimaty, ludzie pisali tam listy, które były czytane na antenie, pozdrawiali się, także nawiązywali znajomości. Miałam 16 lat i byłam zakochana w Gawlińskim i Wilkach. No i facet przeczytał list od chłopaka z Sieradza, że gra na gitarze, uwielbia Wilki i chętnie nawiąże korespondencyjne znajomości. Ponieważ uwielbiałam też pisać listy, oszalałam Chłopak słuchający Wilków! Z tej radości ledwie zdążyłam nagrać adres. Następnego dnia napisałam list, trochę o sobie, takie tam... Nie minął chyba tydzień, jak odpisał. Wydał mi się bardzo sympatyczny, inteligentny, ciepły, romantyczny nawet. Dwa miesiące później spotkaliśmy się pierwszy raz na żywo. Przyszedł do mnie do domu - czyli spotkałam męża w progu mieszkania Rodziców Serce mi stanęło jak go zobaczyłam - wysoki brunet, długie włosy, ciemne oczy, z gitarą - totalnie mój typ To ja go "poderwałam" - jakiś miesiąc potem napisałam do niego, że zaczynam coś czuć... I tak, półtora miesiąca po tym jak pierwszy raz się zobaczyliśmy, byliśmy parą. Na odległość, oczywiście
W marcu minie 10 lat jak jesteśmy razem
Baardzo ciekawa historia!

U mnie dziewczyny dupa blada że tak powiem. Okres spóźniał mi się więc zrobiłam test i pokazała się jedna kreseczka niestety, a parę dni później dostałam @... cholera..

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 19:11   #1353
kretencja
Zakorzenienie

Lindsley, dziękuję. 8-9 tys. to nie tak dużo, choć rozumiem, że to jakby po znajomości było robione. No ale i tak da radę

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 19:43   #1354
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
"na zywca" najlepiej póki nie poznałam TZ to tez marzylo mi się mieszkać poza PL , w Hiszpanii i poznać Hiszpana

a nie bałaś się tak wyjechać w sumie z obcym facetem na wakacje?
tym bardziej ,ze poznalas go na czacie.. a na czacie nie mialas problemow by sie z nim porozumieć? bo wtedy angielski wchodzil w gre
Ech, no troche sie balam... Ale chec przezycia przygody byla silniejsza Na dodatek zrobil mi niespodzianke, bo przed pojechaniem na Chorwacje, zatrzymalismy sie na jeden dzien w Wenecji... To bylo romantyczne i niespodziewane i urzekł mnie tym, mowie wam!!
I oczywiscie najpierw po angielsku

Cytat:
Napisane przez olayya Pokaż wiadomość
Anessa przyznam , że odważna jesteś, że się zdecydowałaś na wakacje za granicą z nieznajomym jakby nie było. AAle kto nie ryzykuje ten nie pije szampana jak tu kiedyś Aldii zauważyła.
Ja to zawsze bylam dosc nieobliczalna, choc nie powiem, ze nierozsadna. Zawsze byl plan "B". Przyjaciele mowili na mnie "crazy Anes" Przebijalam nawet facetow w niektorych sprawach

Cytat:
Była taka lista przebojów - Lista Przebojów Radia Łódź. Dużo wtedy słuchałam, fajne klimaty, ludzie pisali tam listy, które były czytane na antenie, pozdrawiali się, także nawiązywali znajomości. Miałam 16 lat i byłam zakochana w Gawlińskim i Wilkach. No i facet przeczytał list od chłopaka z Sieradza, że gra na gitarze, uwielbia Wilki i chętnie nawiąże korespondencyjne znajomości. Ponieważ uwielbiałam też pisać listy, oszalałam Chłopak słuchający Wilków! Z tej radości ledwie zdążyłam nagrać adres. Następnego dnia napisałam list, trochę o sobie, takie tam... Nie minął chyba tydzień, jak odpisał. Wydał mi się bardzo sympatyczny, inteligentny, ciepły, romantyczny nawet. Dwa miesiące później spotkaliśmy się pierwszy raz na żywo. Przyszedł do mnie do domu - czyli spotkałam męża w progu mieszkania Rodziców Serce mi stanęło jak go zobaczyłam - wysoki brunet, długie włosy, ciemne oczy, z gitarą - totalnie mój typ To ja go "poderwałam" - jakiś miesiąc potem napisałam do niego, że zaczynam coś czuć... I tak, półtora miesiąca po tym jak pierwszy raz się zobaczyliśmy, byliśmy parą. Na odległość, oczywiście
W marcu minie 10 lat jak jesteśmy razem
Lał!!! Super historia

Kakusia - dziekuje za slowa otuchy. Wiesz, staram sie po prostu o tym nie myslec a jak nawet czytam watki dzidziusiowe, czy jakis artykul o ciazy to tak jakbym w ogole bez uczuc byla - tresc przyjeta na zimno. Tak jest lepiej w tej sytuacji, nie boli tak strasznie. Ale i nauczyc sie tego wymagalo sporego wysilku

Lindsley - kobieto, ja jeszcze nie pogratulowalam ci brzuszka Dla mnie jestes najwieksza pozytywna niespodzianka na watku I ty mialas jeszcze dluuugo poczekac, he he he! Gratuluje z calego serca
Wszystkim dziewczynom gratuluje ogromnie, dbajcie tylko o siebie!!

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 19:44   #1355
Tity
Zakorzenienie

marthinisa mamy zamiar nieśmiały w przyszłym roku jesienią się przeprowadzić. Ale jak już tu pomieszkaliśmy to taka dziwna jest myśl, że sami będziemy mieszkać. Tak do końca sami nigdy nie mieszkaliśmy. No i rodziców zostawię. Ale pocieszam się myślą, że mamie będzie lżej jak nas nie będzie A Wy kiedy chcielibyście zacząć budowę? U nas w miarę szybko idzie, bo kolega taty nam buduje i jakoś między sobą się rozliczają, bo i tak czasami tata jemu coś robi, a czasem on nam i jakoś tam się dogadują.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 19:44   #1356
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Jest moze któraś z dziewczyn ktora właśnie w grudniu zaczyna starania?
Pozdrawiam Was Serdecznie
witaj...ja zaczynam starania pod koniec listopada (to prawie grudzień )

Cytat:
Witajcie dziewczyny

ale dziś mam do dzień, popłakałam się normalnie, szukam pracy i byłam na rozmowie i okazało się że się nie dostałam, a koleś mówił mi że mam duże szanse....... porażka

pozdrawiam

Cytat:

Olliwko,
tak z rozmowy z nim, z obserwacji zachowania, wywnioskowałam, że po prostu nie ma rozeznania, jakie są ceny teraz. Stwierdzili z żoną, że 4tys metr, ale faktem jest, że to raczej za odnowione mieszkanie. Jedynym czynnikiem, który może podnosić u niego cenę powiedzmy względem parteru jest piętro - trzecie, czyli świetne. Ale i tak, jeśli za 240 kupilibyśmy na parterze lub na 4 piętrze po remoncie, w bardzo dobrym stanie (a tak jest, bo oglądaliśmy przecież już inne w takich cenach) to myślę, że powinien co najmniej do 220 zjechać. Mąż chce do niego zadzwonić, możliwe, że w czwartek (a może dzisiaj, już nie wiem) i po prostu powiedzieć, że za to mieszkanie możemy dać 215 i to byłaby mniej-więcej adekwatna cena. Jeśli się zgadza - super, jak nie, trudno, szukamy dalej...
to widzę, że nie tylko ja jestem na etapie poszukiwań mieszkania...masakra jakaś! ceny czasem z kapelusza...wczoraj okazało się, że przegapiliśmy okazję na nowe mieszkania, które w grudniu będą oddawane, gdybyśmy zaczęli szukac jakiś miesiąc temu, to jeszcze coś byśmy tam kupili, a tak zostały tylko mieszkania 35-40 m2...a dzisiaj koleżanka z pracy powiedziała mi, że jej znajoma sprzedała mieszkanie 72 m2 w bloku 4-piętrowym, całe umeblowane, z kuchnią pod zabudowę i wogóle podobno odpicowane za 220 tyś , no ale miesiąc temu to nie szukaliśmy, bo ja nie wiedziałam czy dostanę angaż na stałe, a to potrzebne jest do kredytu
Stary 2009-11-10, 19:57   #1357
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Lindsley - kobieto, ja jeszcze nie pogratulowalam ci brzuszka Dla mnie jestes najwieksza pozytywna niespodzianka na watku I ty mialas jeszcze dluuugo poczekac, he he he! Gratuluje z calego serca
Wszystkim dziewczynom gratuluje ogromnie, dbajcie tylko o siebie!!
Dziękuję
Dla mnie to też była niespodzianka. A w ogóle tak mi miło ostatnio bo się dużo osób dowiedziało, a najlepsze reakcje, najbardziej się cieszą obce (no prawie) osoby, np koleżanki z pracy Tz-a. Taka radość że szok

A jeszcze się nie pochwaliłam. Tz wczoraj był na szkoleniu w siedzibie firmy i dostali bony towarowe 400zł (będzie na dzidzie) i różne zniżki, np do Smyka... Oj będę szaleć jak nadejdą zakupy dla dziecka...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 19:58   #1358
BordAna
Zadomowienie

u mnie też d... z pracą...
niby na stanowisko introligatorki mogliby mnie przyjąć ale nie na etat a na akord, lub o dzieło...
a to bez sera moim zdaniem...
nie dość że nie liczą mi się wtedy lata pracy do emerytury
to na dodatek sama będe musiała opłacać sobie składki...

może i by z biblioteką to wyszło...
tylko że była by to praca jako magazynier biblioteczny...
hmmm.. magazynier.. jak to brzmi...
magazyniera to ja bede miała jak zrobię mgr

póki co praca jest w Pucku a ja mieszkam w wejherowie. to jakieś 25-30km...
wiem że to nie tak dużo...ale dojazd trochę gorszy bo prawka nie mam a pks-y jeżdżą tak rzadko...

ehh...
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 19:59   #1359
Awenturyn
Rozeznanie

no jestem wieczorkiem

no niestety nie udało mi sie z tą kurtka - pan nie przyszedł,ale może jeszcze przed zimą zdąży

Mpik82 witaj

Sloneczko555xxx

kretencja romantyczne spotkanie

BordAna fajna kuchnia

widze,że piszecie o pierwszym spotkaniu
ja poznałam swojego tz na portalu randkowym na którym zalogowałam się z ........ nudów
napisało do mnie kilku ale wybrałam 2 a potem został mój tz
najpierw były maile przez kilka miesiecy,potem jak założyłam netka w domku rozmawialiśmy na gg,a na samym końcu dostał mój nr tel
spotkaliśmy się jakoś po roku pisania ze sobą (to był wtorek ) a w piątek już przyjechał do mnie i jakoś tak przyjeżdża do dzisiaj - minęło 3 lata
Awenturyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 20:02   #1360
kretencja
Zakorzenienie

Kma, 220tys za odpicowane 72m??? Skąd jesteś?

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-11-10, 20:07   #1361
BordAna
Zadomowienie

aaa... lindsley zapomniałam Ci pobratulowac...: roza:

buziam kochana
Stary 2009-11-10, 20:30   #1362
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Kma, 220tys za odpicowane 72m??? Skąd jesteś?
z Zielonej Góry...u nas mieszkania tak ponad 60 m2, odmalowane, czasem z urządzoną kuchnią lub łazienką kosztują ok 200 tyś zł...ale tamto było podobno super urządzone, miało 4 pokoje, wc i łazienkę...ehhh...nie mogę przeżyc... chociaż od początku zakładaliśmy, że chcemy kupic takie do remontu i sami to wszystko urządzic...

Ja swojego Tżta znałam z akademika jak byłam na studiach...bywałam w jego pokoju (mieszkał z moim kolegą z grupy), czasem przypadkiem znaleźliśmy się na jakiejś imprezie...po studiach kontaktu z nim nie miałam, aż pewnego dnia przyjechałam na imprezę do tego kolegi z grupy, okazało się, że wynajmuje mieszkanie z (moim już) P. No i tak zaczęliśmy najpierw gadac na GG i przez tel. , potem się spotykac, no a potem zamieszkaliśmy razem i wzięliśmy ślub...w sumie jakby ktoś kiedyś powiedział mi, że będę z P. to bym go wyśmiała...a teraz jest super nawet nie wiedziałam, że z niego taki fajny facet
Czasem się śmiejemy, że szkoda, że nie zaczęliśmy 'kręcic' wcześniej, zaoszczędziłoby to nam kilku nieudanych związków i rozczarowań
Stary 2009-11-10, 20:58   #1363
marthinisa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
marthinisa mamy zamiar nieśmiały w przyszłym roku jesienią się przeprowadzić. Ale jak już tu pomieszkaliśmy to taka dziwna jest myśl, że sami będziemy mieszkać. Tak do końca sami nigdy nie mieszkaliśmy. No i rodziców zostawię. Ale pocieszam się myślą, że mamie będzie lżej jak nas nie będzie A Wy kiedy chcielibyście zacząć budowę? U nas w miarę szybko idzie, bo kolega taty nam buduje i jakoś między sobą się rozliczają, bo i tak czasami tata jemu coś robi, a czasem on nam i jakoś tam się dogadują.
My ruszamy na wiosnę. I mam nadzieję, że też pójdzie sprawnie choć budować będzie mój tato i będzie to dla niego, dodatkowe zajęcie, że tak powiem...Mamy "chitry" plan zamknąć dom do jesieni następnego roku. Może wtedy też wrócimy na łono ojczyzny, ja bardzo bym chciała, bo już dość mam tej emigracji...
Ja już się nie mogę doczekać własnych czterech kątów, mogę się nawet na beton wprowadzać Póki co powoli kupujemy wszelkie domowe dodatki - ostatnio na pchlim targu dorwaliśmy całkiem nowe baterie łazienkowe za całe 3 euro, w Polsce takie kosztują około 1400 zł!

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 21:03   #1364
Ollliwka
Zakorzenienie

kretencja podobno Łódź jest teraz jednym z miast gdzie są najwyższe ceny mieszkań u mnie na osiedlu mieszkanie w bloku takie ok 60 m 300 tys. kosztuje są i za 350 to można dom pobudować
Stary 2009-11-10, 21:04   #1365
agness813
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo Wam dziękuję Ja myślę, że każda historia to love story, trzeba tylko ładnie opisać
Święta prawda ale wszystkie historie super Ja swojego poznałam na "stopa" Jeździłam na takiej stadninie,w malutkiej miejscowości gdzie autobus kursował co dobrą godzinę i łapałysmy z kolezanką okazję Raz,drugi trzeci,okazało się że później specjalnie tamtedy jeździł (do czego mi się przyznał niedawno) i tak od słowa do słowa...minęło 8 lat

A tak a'propos mieszkań...masakra ile teraz sobie liczą my kupowaliśmy mieszkanie co prawda 4 lata temu (przed całym tym boomem) ale i tak 120 tys wydawało mi się wówczas kosmiczną kwotą...teraz może na kawalerkę byłoby nas stać a mamy 3 pokoje (67m) i do tego antresolę (sypialnia,takie dodatkowe piętro,nie samo łóżko),razem 87 m...udało nam się nie ma co

Tity,to masz jeszcze bardziej pokręcone cykle ode mnie
kupiłąm sobie ten castagnus,nie zaszkodzi a może pomoże

gabisun,ja właśnie zaczęłam się rozglądać za prezentami gwiazdkowymi

Bordana, głowa do góry. swoją drogą,zdolna i ambitna dziewczyna z Ciebie-kuchnia sliczna-dobra robota

Awenturyn,liczą się chęci,może pan jeszcze się zgłosi?

Słoneczko

Lenka,a może to nie zatrucie tylko....

Mpik82,witaj ja się przyłączam do staranek w grudniu,obyśmy miały prezencik w postaci ||

Elcia0787

Lindsley i szalej,kochana szalej,kompletowanie wyprawki dla maluszka to sama przyjemność,takie cuda teraz w sklepach

A ja się dzisiaj właśnie dowiedziałam że nasz mechanik się rozchorował i przyjdzie mi poczekać na brum bruma parę dni dłużej ...jak to człowiek się szybko do wygody przyzwyczaja
Stary 2009-11-10, 21:09   #1366
BordAna
Zadomowienie

no własnie...
teraz to chyba daniej już wychodzi dom postawić i ekipę do niego wynająć...

ja tam nie muszę mieć domu... chciałam mieć mieszkanie... ale moj TŻ mi ten pomysł wybił z głowy bo kredyt się dostaje na 30 lat... i w ciągu tego czasu to mieszkanie ciągle nie będzie nasze...
TŻ mówił że nasze dzieci będą jeszcze po nas spłacać to mieszkanie

Jemu się marzy dom chyba... ale taki mały..bo przecież zimą trzeba go ogrzać
ale żeby wybudować dom trzeba mieć działkę...
jak się uda to może jeszcze w tym roku zakupimy tą działkę... i jak już ją spłacimy to będize można zacząć budować dom...
ja tam wolę taki zwykły otynkowany, on z kolei uparł się na drewniany a one chodzą po ok 150-250 tyś... (np. w Szymbarku).
Myśle że dojdziemy wkońcu do porozumienia

a co do mieszkań to ja mówiłam o takim nowym budownictwie w moich okolicach.
Starsze czy nawet mieszkania do odremontowania są dużo tańśze i nawet większe od tego co proponują w moich stronach...
beznadzieja mieszkać nad morzem :P
Stary 2009-11-10, 22:27   #1367
Tity
Zakorzenienie

marthinisa hehe ja też jak zobaczę coś fajnego to staram się kupować do domu. Później będzie ciężko wszystko na raz skompletować. Na razie mam głównie kuchenne rzeczy. Zastawę stołową taką od święta i normalną obiadową, jakieś tam podkładki ozdobne, naczynia żaroodporne, patelnię i parę poduszek

L
J
Stary 2009-11-10, 22:35   #1368
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Czesc

Ja dziś przeżyłam ogromną awanturę z TZ, ale jest już dobrze. Całe szczęście.

A od dwóch dni męczy mnie straszna zgaga bleee, nie wiem po czym

A o mieszkaniach to mi się narazie nawet myśleć nie chce

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 22:56   #1369
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
abz poinstruujesz mnie jak wykonać taki odnośnik jakby hiperłącze jak w Twoim podpisie do suwaczka ? kiedyś udalo mi sie zrobic , ale nie pamietam co i jak trzeba wpisac
wpisujesz tekst/słowo, u mnie "nasz ślub" zaznaczasz, klikasz prawym przyciskiem myszy (lub na ikonke) wybierasz hiperłącze i tam wyskoczy pole do wpisania linku i juz.

Cytat:
Witajcie dziewczyny

pozdrawiam
Słoneczko wiem jak to jest z szukaniem pracy, tzn bardziej mąż niz ja. Ale w pewnym momencie cie zaskocza i zaprosza na podpisanie umowy

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
tak jak obiecałam zamieszczam zdj kuchni rodziców....

to nie moja kuchnia więc na kolory nie miałam wpływu
no podziwiam, takie małe płytki - wydaje sie, ze leżą równiutko

kretencja twoja historia poznania męża - super

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
hej laseczki ja dzisiaj mam kiepski dzien dostalam list ze szpitala ze mam anemie i musze brac tabletki niestety
ojej, jeżeli tabletki tylko wystarcza to OK

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 22:57   #1370
aldii
Zakorzenienie

Anessa Twoj 1 post, po meeega dlugiej nieobecnosci zbil mnie po prostu z nog.Musialam ochlonac 2 dni.Niezmiernie sie ciesze, ze do nas wrocilas A co do Ciebie i TZ, to wysle Ci wiadomosc na PW
Bela,BordAna jezeli nie czujecie sie na silach od razu starac o kolejna dzidzie to nie robcie nic na sile.Wiem sama po sobie, ze taka strate trzeba odchorowac i przebolec w sobie.Mi to zajelo kilka lat....
Kretencja ceny za remont lazienki potrafia sie bardzo od siebie roznic.Wszystko zalezy jak od tego jak duza jest ta lazienka, jaka armature i kafelki wybierzecie, no i czy bedzie Wam to robic firma budowlana, czy ktos znajomy, albo sami....Takze jak widac wplywa na to wiele czynnikow.Nas moja malenka lazienka wyniosla ok 8 tys. o ile dobrze pamietam....
Olayya jak milusio, ze pamietasz : "kto nie ryzykuje ten nie pije szampana" Ja bym zaproponowala 200-210 za to mieszkanko....3 pokoje, czy 2 ?
Awenturyn ten Twoj lekarz to cos za czesto faszeruje Cie tymi antybiotykami....cala odpornosc Ci zabija
Mpik witaj ja juz z tych oczekujacych na malenstwo
Kakusia lepiej juz teraz zapytaj.Bo jak sie okaze, ze nie robi takich badania, a bys chciala, to do dobrego specjalisty czeka sie ok 1,5 m-ca na wizyte (bynajmniej u mnie)
Lindsley no szkoda, ze przyjaciolka nie pojechala od razu do szpitala jak zaczela krwawic.Zbadaliby ja, dali leki i moze by sie udalo szczesliwie wrocic do UK, a tak to nie wiem czy sie dzidzia utrzyma....
Wow fajnie z tymi bonami W Smyku uwazaj, bo czesto maja ceny z kosmosu (3x drozej niz w innym sklepie za ta sama rzecz)

Kurcze zeby u mnie byly takie ceny za mieszkania
Stary 2009-11-10, 23:22   #1371
BordAna
Zadomowienie

aldii: jak będziesz miała chwilkę to możesz mi podać namiary na tego Twojego lekarza z 3miasta...
będę dźwięczna
Stary 2009-11-11, 08:42   #1372
kretencja
Zakorzenienie

No, Łódź jest bardzo droga, ale i tak ceny trochę spadły względem zeszłego roku czy dwa lata temu z tego co wiem.
Łazienkę raczej ktoś by nam robił, sami się na tym kompletnie nie znamy, zresztą mąż nie ma czasu. Dlatego rozglądamy się jeszcze, może się trafi jakieś, gdzie łazienka będzie zrobiona...
Ale dziś pogoda szpetna, co?...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-11-11, 09:41   #1373
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Dzien dobry wszystkim

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Anessa Twoj 1 post, po meeega dlugiej nieobecnosci zbil mnie po prostu z nog.Musialam ochlonac 2 dni.Niezmiernie sie ciesze, ze do nas wrocilas A co do Ciebie i TZ, to wysle Ci wiadomosc na PW
Dzieki Aldii Czekam w takim razie na wiadomosc PW

Cytat:
Ale dziś pogoda szpetna, co?...
A u nas, po mega zimnym, zamglonym i mzawkowym wtorku, piekne niebieskie niebo i slonce Ciekawe czy sie nie pozmienia po poludniu
Co do cen w UK to musze powiedziec, ze kryzys ekonomiczny bardzo wplynal na obnizke cen. Domy, ktore wczesniej kosztowaly np. 350 000 funtow, kosztuja teraz w okolicach 250-280 tys., wiec roznica jest bardzo duza.
Domy mniejsze i nizsze cenowo sa teraz bardzo popularne i rozchwytywane, bo rzad brytyjski pozmienial troszke prawo, ktore ulatwia zalatwic kredyt osobom o nizszych dochodach i odciaza ich na przyklad z oplat skarbowych za kupno domu. My tez sie zalapalismy
Niestety jakosc budownictwa w UK jest do bani ale nasz domek jeszcze ujdzie
Milego dnia wszstkim zycze!!

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 09:44   #1374
aldii
Zakorzenienie

BordAna zaraz wysle na PW
Kretencja u mnie tez buro za oknem, chyba snieg bedzie padal No i fajnie by bylo gdybyscie trafili mieszkanko, ze zrobiona lazienka, taka jak i Wam by sie podobala
A jak sie tata czuje ? Infekcja juz przeszla, moze kontynuowac chemie ?
Stary 2009-11-11, 09:54   #1375
Awenturyn
Rozeznanie

witajcie

u mnie sennie,ponuro ale ciepło może wybiore sie z młodym na spacer o ile nie zacznie padać

agness813 no mam nadzieje,że przyjdzie bo szkoda mi wywalic calkiem dobra kurtke

BordAna masz racje beznadziejnie mieszkac nad morzem u mnie mieszkania są cholernie drogie,jest jedno chyba 54m2 za prawie 400tyś w bloku jednopiętrowym w centrum - ceny z kosmosu

Tity hihi to robisz dokładnie tak jak ja
Zanim dostałam mieszkanko to zaczęłam gromadzić rzeczy - najpierw kupiłam nowe meble(wymieniłam stary PRLowski segment),potem łóżko,dywan miałam u koleżanki w piwnicy,do kuchni miałam wszystko (bo moja babcia prowadziła stołówke ) więc nie musiałam praktycznie nic kupować,no może poza dodatkami
jak już byłam na swoim to większośc rzeczy poprostu dostałam
moja sis była wkurzona bo ja na "początek" miałam o wiele łatwiej niż ona - większe mieszkanie no i prawie wszystko kupione do niego

aldii masz racje z antybiotykiem,ale akurat ten lekarz jak wypisuje antybiotyk to robi to w ostateczności z reguły leczy homeopatycznie no ale niestety doprowadziałam sie do takiego stanu że tylko antyb może mi pomóc i mam nadzieje ,że pomoże
musze poszukac jakiegoś leku na odpornośc i dla mnie i mlodego

plany na dziś
- zrobic pranko
- obiadek
- spacerek
- posprzatac mieszkanko
- poleniuchowac
Awenturyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 10:10   #1376
aldii
Zakorzenienie

BordAna,Anessa PW wyslane
Awenturyn z lekow na odpornosc, to wiem, ze dobra jest homeopatyczna echinacea Zdrowiej szybciutko
Stary 2009-11-11, 10:47   #1377
Tity
Zakorzenienie

Na odporność dobry też jest sok z aloesu, albo Citrosept (wyciąg z pestek grejpfruta). Mnie dziś boli gardło, mąż też zakichany. Pokroiliśmy rano sałatkę jarzynową, potem mamy sie uczyć, ale najchętniej poszłabym do łóżka spać dalej...Deszcz pada, zimno. Wieczorem może jakiś film sie obejrzy...

L
J
Stary 2009-11-11, 11:38   #1378
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

elcia0787, to dbaj teraz o siebie!!!

marthinisa, temat mam nawet fajny, zwłaszcza że będę analizować min. teksty niemieckie, a kocham ten język... Ale czy będzie satysfakcja z pisania przy tym promotorze to wątpię. Wczoraj mnie dobił po prostu...

agness813, to się okaże, ale już mi przeszło

Tity, ja się też zamierzam dzisiaj ostro uczyć... Tylko że na 19-23 do pracy, dobrze że tylko na 4 godzinki

A tak w ogóle to dzień dobry wszystkim Ja jeszcze przed śniadankiem, bo wczoraj razem z mężem do 1 w nocy pracowaliśmy i dzisiaj odsypialiśmy
Stary 2009-11-11, 12:15   #1379
BordAna
Zadomowienie

witam w ten kolejny depresyjny dzień...

aldii..dziękuje za namiary

Awenturyn: hmmm... spacerek??... ja też się na to pisze... mój TŻ wczoraj coś tam mówił o spacerku ale do niego nie doszło ;/
komputer się zaczął psuć i go sformatował, wrzucił nowego linuxa no i d...
bo dysk się uszkodził
teraz nie wiemy czego się spodziewać ... jak długo będzie jeszcze komp działa....
ale format dużo zrobił bo o wiele lepiej działa
Stary 2009-11-11, 12:49   #1380
Tity
Zakorzenienie

BordAna miałam zapytać, a jak Twoja noga? Już nie boli nic, pozrastało się wszystko?

L
J
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości