Inne tytuły wątków to zwykłe banany- NASZ to Chiquita :D PM 2010 cz. 12 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-10, 20:01   #1351
madmuazelle
BAN stały

Dot.: Inne tytuły wątków to zwykłe banany- NASZ to Chiquita :D PM 2010 cz. 12

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Czesc
Dziewczyny nie meczcie sie w okularach i soczewkach, zrobcie sobie laserowa korekcje tak jak ja Mialam -5,75 i -4,50 i astygmatyzm, teraz mam około+0,25 Zabieg mialam rok temu i jestem meeega zadowolona

Witam nową PMkę
Hm,to faktycznie z tak dużej wady,masz teraz małą. Ja bym sobie też chętnie zrobiła korekcje laserową,bo jestem krótkowidzką noi mam astygmatyzm ( co u nas jest rodzinne ) A tak w ogóle ile taka korekcja oczu kosztuje??Póki co myśle o soczewkach.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2009-11-10 o 20:02
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 20:05   #1352
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Hm,to faktycznie z tak dużej wady,masz teraz małą. Ja bym sobie też chętnie zrobiła korekcje laserową,bo jestem krótkowidzką noi mam astygmatyzm ( co u nas jest rodzinne ) A tak w ogóle ile taka korekcja oczu kosztuje??Póki co myśle o soczewkach.
Około 5tys., ale mozna w niektorych klinikach rozkladac na raty. Mnie soczewki+ wizyty u okulisty kosztowały 200zł co 3 miesiace, czyli 800zł rocznie. Operacja sie wiec zwroci za kilka lat A komfort jaki teraz mam jest bezcenny
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 20:12   #1353
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
ta czwarta fryzura zwana "nie pamiętam co" szcególnie mi się podoba

a co do pracy tżta Kasi to przygotuj się na newsa roku
czwarta to jakas pleciona olśniło mnie
Własnie juz go poznalam, ale mnie lisi o konkrety
Stary 2009-11-10, 20:12   #1354
madziulka_
Zakorzenienie

Cześć
Założyłam bloga
o i mam podobne podejście jak Lain co do załatwiania spraw ślubnych

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 20:15   #1355
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Cześć
Założyłam bloga
podaj linka

a ja piję piwo, musiałam kuchnię ogarnąć bo jeden z panów nie kwapił się aby ją posprzątać..

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 20:16   #1356
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
widze, ze moja wypowiedż dała Ci "kopa w zadek" (zgramnt skądinąd), naprawdę nie masz się czym przejmwoać, przeciez i tak bedziesz piękniejszą PM a buty i biżu już masz? to gdzie fotki!?
ja tam lubię jak ktoś mnie stro:" do pionu postawi bo lubie biadolić
opisywałam butki jak wyglądają, ale fotki nie mam z bizuterią to nie wiem, bo chciałabym tylko takie długie wiszące kolczyki

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
Can`t Ty się dziewczyno nie przejmuj, ja na miejscu Twojej kuzynki bym zrezygnowała bo to Ty pierwsza się w tej sukni pokażesz i Ty powalisz wszystkich na kolana więc nic sie nie martw
a tak na marginesie to niezły zbieg okoliczności, kto by pomyślał

widocznie moja suknia jest bardzo piekna pani w salonie powuiedziała że delikatnie odsunie od kuz tą myśl o wypozyczeniu.. ogólnie afera zrobiona przez ciotkę nie miała sensu, bo byłam w salonie i pani powiedcziała że niemozliwe żeby przymierzała, bo nie ma jej wpisanej w zeszyt, a oni zawsze tak robią że spisują jaka PM przymerzała która suknię, i mozliwe że tylko przyszła i obejrzała katalogi.. więc niepotrzebnie sie nakręcałam

nawet jak wybierze tą samą to co z tego powalę wszytskich na kolana hehe (mam nadzieję )

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość

Co do soczewek to ja za 6 par jednomiesięcznych płaciłam ok. 400zł plus jedna para gratis i zazwyczaj płyn jakiś też gratisowo
o matko faktycznie nie za ciekawie

[
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja w sobotę sie będę nudzić bo P. będzie od 9-18 na szkoleniu w pracy

ja chyba coś nie dokładnie was podczytuję.. tadzik dostał pracę ??

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!

i ja sie dołączam do grona Pm 2010. Mój slub 10 lipca 2010.
do tej pory klikałam z peemkami 2011, a was podczytywałam, ale postanowiłam sie ujawnić!

przyjmicie mnie do swojego grona
witaj w naszym skromnym gronie
swoją drogą bardzo ładna data 10.07.2010

Cytat:
Czesc
Dziewczyny nie meczcie sie w okularach i soczewkach, zrobcie sobie laserowa korekcje tak jak ja Mialam -5,75 i -4,50 i astygmatyzm, teraz mam około+0,25 Zabieg mialam rok temu i jestem meeega zadowolona

Witam nową PMkę
ja chcę sobie kieydś zrobic laserową korektę ale dopiero jak urodzę dzieci, bo jest ryzyko że w trakcie ciązy i porodu wzrok może się pogorszyć.. ale nie wiem czy to mity czy faktycznie tak jes, ja tam wolę nie ryzykować.. ale i tak nie mam teraz takiej kasy żeby sobie ją zrobić

ogolnie zauwazyłam że ostatnio zaczęłam bardziej o siebie dbać, czesciej robię pełny makijaż, balsamik, peelingi i maseczki na twarz, odwzywki na włosy.. w szoku jestem

Cytat:
Około 5tys., ale mozna w niektorych klinikach rozkladac na raty. Mnie soczewki+ wizyty u okulisty kosztowały 200zł co 3 miesiace, czyli 800zł rocznie. Operacja sie wiec zwroci za kilka lat A komfort jaki teraz mam jest bezcenny
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 20:27   #1357
caprica6
Wtajemniczenie

can't be perfect wzrok moze sie pogorszyc w wyniku porodu naturalnego. U mnie sprawa wyglada tak, ze prawdopodobnie i tak bede miala cesarke ale nie przez laserowa korekcje, tylko przed zabiegiem odkryli u mnie jeszcze inna wade (zmiany degeneracyjne siatkówki), wyleczli to ale zawsze jest ryzyko ze powstana nowe zmiany. To jest kolejny powod dlaczego tak sie ciesze ze trafilam do tej kliniki - nie widzialam ze mam taka chorobe, a ona przy duzym wysilku prowadzi do odwarstwienia siatkowki i mozna nawet stracic wzrok
Ciesze sie ze to odkryl i i wyleczyli.
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 20:30   #1358
aicila
Rozeznanie

Cytat:
cześć dziewczyny!

do tej pory klikałam z peemkami 2011, a was podczytywałam, ale postanowiłam sie ujawnić!

witam
jak już wcześniej can`t zauważyła bardzo fajną datę macie
swoją drogą moja kumpela z dawnych lat też wtedy ślubuje

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 20:31   #1359
lusmarija
Wtajemniczenie

wróciłam
nawet było ciekawie, jakieś małżeństwo było i koleś tak do facetów od razu Wam mówię na wstępie wyrzućcie ze swojego słownika zdanie "moja mamusia robi lepsze obiady" bo będziecie skończeni i przytoczył słowa swojego kolegi, który jak żona mu coś ugotuję i pyta się czy mu smakuję (kiedy ewidentnie widać że nie bardzo) odpowiada zręcznie "no wiesz Kochanie bardzo ciekawe jest to danie "

klikałyście o regulacji brwi, ja staram się co najmniej raz w miesiącu chodzić do kosmetyczki, już parę lat temu temu poszłam pierwszy raz żeby mi nadała jakiś ładny kształt (bo jak sama sobie zrobiłam to do dziś się polewam ze swoich zdjęć) i jestem bardzo zadowolona później o wiele łatwiej sobie samemu regulować jak się ma nadany fajny kształt, ja dodatkowo robię hennę bo mam niestety dosyć jasne brwi
tak więc polecam

gdzie Nasz Garfield???

Madziulka pokaż

Edytowane przez lusmarija
Czas edycji: 2009-11-10 o 20:32
lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 20:34   #1360
Mustique
Lena

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
witam
jak już wcześniej can`t zauważyła bardzo fajną datę macie
swoją drogą moja kumpela z dawnych lat też wtedy ślubuje
dziekuję dziewczyny za przyjęcie.

dla nas to data jak data.

z datą kompletny przypadek. mieliśmy slubować w 2011, ale orkiestrze wypadło wesele w 2010 i mogliśmy o rok przyspieszyć.
Stary 2009-11-10, 20:41   #1361
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Wow niezła cena korekcji oczu,ale póki co ja musze się objeść bez tego bo ma się teraz wydatki slubne i chyba najpierw zainwestuje w soczewki.

Cytat:
Cześć
Założyłam bloga
Ja również mam takie podejście jak Lain,Ty ale to pewnie dlatego że nie mieszkam w naszym Polskim kraju,a na obczyźnie noi że tak powiem za wiele zdziałać nie moge.No,a gdybym mieszkała w kraju to zapewne latabym i załatwiała sprawy ślubne.

Cytat:
can't be perfect wzrok moze sie pogorszyc w wyniku porodu naturalnego. U mnie sprawa wyglada tak, ze prawdopodobnie i tak bede miala cesarke ale nie przez laserowa korekcje, tylko przed zabiegiem odkryli u mnie jeszcze inna wade (zmiany degeneracyjne siatkówki), wyleczli to ale zawsze jest ryzyko ze powstana nowe zmiany. To jest kolejny powod dlaczego tak sie ciesze ze trafilam do tej kliniki - nie widzialam ze mam taka chorobe, a ona przy duzym wysilku prowadzi do odwarstwienia siatkowki i mozna nawet stracic wzrok
Ciesze sie ze to odkryl i i wyleczyli.
No ja myśle,że przez moją wade będe mieć CC.

Cytat:
z datą kompletny przypadek. mieliśmy slubować w 2011, ale orkiestrze wypadło wesele w 2010 i mogliśmy o rok przyspieszyć.
To czyli fajnie Wam się udało.
Stary 2009-11-10, 20:43   #1362
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
No ja myśle,że przez moją wade będe mieć CC.
ja CC pewnie będę miała przez moją 'szczupłość..' tak mi powiedział doctorek

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 20:46   #1363
aicila
Rozeznanie

Cytat:

no to fajnie a to u was większy problem był z zespołem, niż z resztą rzeczy? bo u mnie dostać salę na lipiec 2010 to niewykonalne... a znowu z zespołami byłoby ciut łatwiej. no chyba, że przejęliście "wszystko" po jakiejś innej parze?

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
Stary 2009-11-10, 20:48   #1364
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
No to ja zapewne też i przez szczupłość,choć nie usłyszałam nic takiego na ten temat,aczkolwiek wszystko przede mną.
Stary 2009-11-10, 20:49   #1365
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
a to ciekawe.. moja mega chuda koleżanka co chyba ze 40kg ważyła urodziła SN.. no chyba SN to było.. bo przecież po cesarce tak szybko by nie śmigała do domku z małym

a ja właśnie stworzyłam pierwsze pół strony mojej pracy magisterskiej tak więc dzisiejszą datę można uznać za datę jej narodzin
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 20:55   #1366
Mustique
Lena

Cytat:
no to fajnie a to u was większy problem był z zespołem, niż z resztą rzeczy? bo u mnie dostać salę na lipiec 2010 to niewykonalne... a znowu z zespołami byłoby ciut łatwiej. no chyba, że przejęliście "wszystko" po jakiejś innej parze?
nas tylko zespół trzymał. bo całe wesele robimy w remizie, i z jakąkolwiek datą nie było problemu. tak samo z kateringiem. zamówić jego nie ma problemu.
Stary 2009-11-10, 20:59   #1367
aicila
Rozeznanie

Cytat:
nas tylko zespół trzymał. bo całe wesele robimy w remizie, i z jakąkolwiek datą nie było problemu. tak samo z kateringiem. zamówić jego nie ma problemu.
kurcze... jak ja ci zazdroszczę. lipiec piękny wakacyjny miesiąc, a nie to co mój październik. my też mamy wesele na sali wiejskiej (bo tam remizy nie ma ) ale i tak tam był straszny problem z datą... dopiero na 9.10 było wolne

A kto to jest jarosz?
Stary 2009-11-10, 21:03   #1368
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Założyłam bloga
pokaż

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
ogolnie zauwazyłam że ostatnio zaczęłam bardziej o siebie dbać, czesciej robię pełny makijaż, balsamik, peelingi i maseczki na twarz, odwzywki na włosy.. w szoku jestem
ja też, tzn. zaczęłam sie malowac czterema kolorami cieni na razTo mały krok dla samci, ale wielki dla ludzkosciBo tamte maskowo peelingowe rzeczy robiłam, wprawdzie ostatnio robię maski bardziej regularnieNawet kupiłam wczoraj maskę błotną, wprawdzie do tlustej cery a ja mam normalno-suchą, ale uznałam, ze porządne oczyszczenie mi nie zaszkodziA jeszcze dla moich włosków zbawienna jest ta domowa sauna, bo nakładam wax a on dobrze działa w cieple i wreszcie nie musze łazic po domu z siatka na głowie

Cytat:
a ja przez kręgosłupekI przez moje widzimisię też, bo ja nie chcę sobie poszerzać tego i owego
Stary 2009-11-10, 21:09   #1369
Mustique
Lena

Cytat:
kurcze... jak ja ci zazdroszczę. lipiec piękny wakacyjny miesiąc, a nie to co mój październik. my też mamy wesele na sali wiejskiej (bo tam remizy nie ma ) ale i tak tam był straszny problem z datą... dopiero na 9.10 było wolne
u na smała wieś i wesele prawie wogole. a i tak jest zabronione w remizie robić (jakaś bezsensowna wytyczna sołtysa) ale czego nei zrobi sie dla chesniaczki! komendanta OSP muszę osobiście przez salę z parę razy przeciągnąć w czasie wesela!

nie straszcie mnie CC. bo ja też z tych szczupłych!
Stary 2009-11-10, 21:23   #1370
Karlain
Rozeznanie

Cześć dziewczyny!
a ja z planów ślubnych nic nie robię..... żadnej sukni po którą miałam jechać, nic a nic

miałam grypę chyba ze 4 tygodnie ale chyba nie ta AH1N1 bo nie robili mi badań
i od tygodnia się hartuję (przez jakie h się to pisze?) w dodatku upiększam się codzień dbając o siebie i uczę i pracuję
chciałam iść na jakiś kurs, aby podwyższyć kwalifikacje i zamarzyła mi się nowa praca i wogóle co ja bym nie zrobiła

suknie mi się przejadły... ale chętnie sie dowiem, która jaką już kupiła, zamówiła, zrobi ktoś dla mnie taki bilans, może się zmotywuję

buziak
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 21:42   #1371
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Dlaczego nie będzie?
Przez 8 lat nie można spłacać po kilka rat na raz, ale po tych 8 latach już można, więc my zaraz po zakończeniu tych 8 lat zrobilibyśmy dwa przelewy i byłoby po kredycie, więc te strasznie wysokie raty mogłyby nas pocałować w nos. Ale Ja już chyba nie będę o tym na razie nic więcej pisać, bo dzisiaj znowu pojawił się inny pomysł (tzn. pojawił się ze względu na pewne nowe okoliczności). Napiszę Wam co ostatecznie zrobimy jak to już będzie na 100% pewne, bo teraz jeszcze marzenia ścierają się z rzeczywistością.

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Mam pytanko ważne: czy któraś z Was nosi soczewki toryczne? Trudno je dobrać? Używać?
Bo muszę na piątek mieć soczewki, a nigdy nie nosiłam, więc musiałabym jakoś dziś znaleźć okulistę w Krk, który by mi dobrał soczewki HELP!
Oj, to chyba do mnie, ale nie pomogę. Mam i krótkowzroczność i astygmatyzm i coś tam poskręcane na dnie oka, więc niby też powinnam nosić te toryczne, ale soczewki noszę zwykłe tzn. mają tylko dioptrie - tak mi właśnie okulistka dobrała. Tak jak wcześniej dziewczyny, radzę iść do okulisty który dobiera soczewki, bo różnie to bywa jak widać na moim przykładzie.

Cytat:
hehe a myślisz że rachunkowość jest bardziej pasjonująca z rachunkowości też wypadałoby być obcykanym z tych rzeczy- ale mam troszkę o rachunkowości w tej pracy- między innymi rozdział o badaniu sprawozdań finansowych, jakieś tam analizy ekonomiczno-finansowe też nie są chyba szczytem kosmosu, aby pierwszy rozdział jest taki z którym nigdy nie miałam do czynienia bo na studiach o restrukturyzacji nie było żadnego przedmiotu i sama muszę najpierw dowiedzieć się o co chodzi. na szczęście mam pracę magisterską jakąś z poprzednich lat o niemalże identycznym temacie więc już mniej więcej wiem czego się muszę dowiedzieć- no i cała bibliografia jest z tyłu więc tylko polować na te książki
Ja miałam plan pracy, a i tak nie dość, że w trakcie pracy wymyśliłam dodatkowy rozdział, to jeszcze te już wcześniej wymyślone średnio pasowały do pierwotnego planu. No ale pisząc plan wzorowałam się na spisach treści książek o podobnej tematyce, więc to było nieuniknione, że jak się zacznę wgłębiać w temat i ruszać łepetynką, to coś pozmieniam.

W pracach typowych z rachunkowości najfajniejsze są schematy księgowań niektóre zajmują całkiem sporo miejsca

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cześć Karlain
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 21:54   #1372
onaella
Zakorzenienie

cześć

ależ jestem zmęczona, może nie tyle po pracy bo tam jest ok, ale wykancza mnie codzienne wstawanie o 5 rano

no ale nie nazekam bo najważniejsze, że jest praca

choć tęskni mi się troszkę za studiami

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 22:04   #1373
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karlain Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
a ja z planów ślubnych nic nie robię..... żadnej sukni po którą miałam jechać, nic a nic

miałam grypę chyba ze 4 tygodnie ale chyba nie ta AH1N1 bo nie robili mi badań
i od tygodnia się hartuję (przez jakie h się to pisze?) w dodatku upiększam się codzień dbając o siebie i uczę i pracuję
chciałam iść na jakiś kurs, aby podwyższyć kwalifikacje i zamarzyła mi się nowa praca i wogóle co ja bym nie zrobiła

suknie mi się przejadły... ale chętnie sie dowiem, która jaką już kupiła, zamówiła, zrobi ktoś dla mnie taki bilans, może się zmotywuję

buziak
cześćNie wiem na którym etapie się zatrzymałas, ale powiem tyle, że Kasia na razie nie ma sukniHArtuje się chyba przez h

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
cześć

ależ jestem zmęczona, może nie tyle po pracy bo tam jest ok, ale wykancza mnie codzienne wstawanie o 5 rano

no ale nie nazekam bo najważniejsze, że jest praca

choć tęskni mi się troszkę za studiami
czytaj ksiązki

Jazz nie zacytowałas mi się - najlepiej sobie ta kasiorke zainwestować przez te 8 lat i wtedy kredyt będzie splacony i jeszcze zarobicieFajnie, że cos sie tam u Was rusza
My dzis sprzedaliśmy akcje PGE, zarobiliśmy na tym 1200 zł w dwa dniTż miał cel, żeby zwróciła sie moja depilacja laserowaNo i udało sięWprawdzie liczylismy na wyzsze notowania, ale i tak jest super, bo sprzedaliśmy w najlepszym momencie
Stary 2009-11-10, 22:10   #1374
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Jeśli to twoje pierwsze soczewki to KONIECZNIE MUSISZ IŚĆ DO OKULISTY!! Nie dobieraj sama bo oprócz dioptrii trzeba znać jeszcze krzywiznę.
U większości optyków jest też okulista dobierający soczewki więc w ramach płatnej wizyty masz soczewki gratis Chociażby w vision express (ale nie polecam - lepiej iść do normalnego zakładu a nie do sieciówek)
Gdzieś na wątku soczewkowym było o soczewkach torycznych, że chyba one są na zamówienie i nie można ich dostać ot tak.... Ale to poszperaj bo mogę się mylić. Albo od razu idź dziś do okulisty i dowiedz się co i jak - chyba będzie najszybciej
Cytat:
ja noszę soczewki, ale zwykłe więc nie pomogę bo nawet nie wiem co to za soczewki są, o ktrych piszesz ale do okulisty musisz iść bo musi Ci oczka zbadać czy w ogóle możesz nosić jakiekolwiek soczewki
Cytat:
toska ja nosze soczewki toryczne
Ponieważ mam astygmatyzm. Nie jest je trudno dobrać, używa się ich tak samo jak tradycyjnych. Tyle, że takie soczewki indywidualnie do astygmatyzmu są dobierane, ja na takie soczewki czekam od tygodnia do miesiąca czasu, zamawia mi je okulistka
Cytat:

Co do soczewek to ja za 6 par jednomiesięcznych płaciłam ok. 400zł plus jedna para gratis i zazwyczaj płyn jakiś też gratisowo
Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
Oj, to chyba do mnie, ale nie pomogę. Mam i krótkowzroczność i astygmatyzm i coś tam poskręcane na dnie oka, więc niby też powinnam nosić te toryczne, ale soczewki noszę zwykłe tzn. mają tylko dioptrie - tak mi właśnie okulistka dobrała. Tak jak wcześniej dziewczyny, radzę iść do okulisty który dobiera soczewki, bo różnie to bywa jak widać na moim przykładzie.
Dzięki za wypowiedzi

Poszłam do okulisty
I super trafiłam. Pani dr zrobiła mi badanie komputerowe, badanie dna oka i zmierzyła ciśnienie w oczkach
Przy tym stwierdziła, że okulista który mnie nie chciał dopuścić do pracy, zrobił coś zupełnie dziwnego, bo nie widzi powodu dla którego nie mogłabym sprzedawać

Okazało się, ze wada na słabszym oku mi się pogłębiła, a do tego astygmatyzm mam już w obu oczkach
Natomiast dopasowywanie sfery i cylindra wykazało, że tak jak u Jazzmanki wystarczą mi obecnie w zupełności soczewki sferyczne poprawiające ostrość widzenia i takie właśnie soczewki dostałam.
Dostałam też oczywiście karteczkę jakie soczewki toryczne mam kupić, gdyby chciała aczkolwiek kwota ok480zł za soczewki na 7 miesięcy raczej mnie nie zachęciła.
A na koniec miło się rozczarowałam ceną wizyty
Więc jutro będę się uczyła zakładać soczewki

Później mieliśmy jechać z Tż po obrączki, a że po sąsiedzku jubilera jest kościół gdzie dziś był dyżur poradni, to postanowiliśmy podejść tam, chociaż już trochę późno było i w dodatku nie mogliśmy tej poradni znaleźć

A jak już znaleźliśmy to tak się fajnie ułożyła rozmowa, że w jakieś 15-20min dostaliśmy karteczkę o zaliczeniu wizyt w poradni

Ale po obrączki już nie zdążyliśmy, bo zamknęli sklepwięc odbierzemy w czwartek.

Cytat:
właśnie jak byłam w sklepie to wszyscy kupowali sobie piwko na jutrzejszy miły wieczór a ja- będę siedzieć sama z dala od tżta.....
Oj biedulko
Może faktycznie przynajmniej praca mgr się ruszy do przodu

Mustique witaj
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 22:15   #1375
Karlain
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
cześćNie wiem na którym etapie się zatrzymałas, ale powiem tyle, że Kasia na razie nie ma sukniHArtuje się chyba przez h

czytaj ksiązki

Jazz nie zacytowałas mi się - najlepiej sobie ta kasiorke zainwestować przez te 8 lat i wtedy kredyt będzie splacony i jeszcze zarobicieFajnie, że cos sie tam u Was rusza
My dzis sprzedaliśmy akcje PGE, zarobiliśmy na tym 1200 zł w dwa dniTż miał cel, żeby zwróciła sie moja depilacja laserowaNo i udało sięWprawdzie liczylismy na wyzsze notowania, ale i tak jest super, bo sprzedaliśmy w najlepszym momencie
Samoa, zatrzymałam się przed przymiarka sukni

- no tak Kasia, najaktywniejszy uczestnik tego watku (i wszystkich innych ) najwazniejsza co tam reszta

ale na poważnie, czyli nie jest ze mna tak źle

Samoa, co za depilacje laserową robiłaś? zadowolona jesteś ???
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 22:18   #1376
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
łatwiej by było gdybyś zapytała która jeszcze nie ma ojjj wiele sukni zostało zakupionych.. ja już mam ale nie wiem czy o tym już wiesz jakby co to niech się kazda odzywa hehe
Cytat:
c
o kurczę super!!! też bym tak chciała
Stary 2009-11-10, 22:21   #1377
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Samoa, zatrzymałam się przed przymiarka sukni

- no tak Kasia, najaktywniejszy uczestnik tego watku (i wszystkich innych ) najwazniejsza co tam reszta

ale na poważnie, czyli nie jest ze mna tak źle

Samoa, co za depilacje laserową robiłaś? zadowolona jesteś ???
nie jest z Tobą źleJa sie cieszę, ze juz mam z głowy temat sukni, bo w taka pogode by mi sie chciało za nia latać a w wakacje byłam opalona, wiec wygladałam tak jak mniej więcej będę wygladac w dniu ślubu, nie to co teraz
Robilam depilacje pach i póki co jestem zadowolona, bo mam gładziutkoDruga seria w grudniu a trzecia w lutym i zobaczymy co dalej, pewnie czwarta, ale na tym koniec, bo jak ma sie okazać, ze to worek bez dna to ja podziękuję. Póki co widzę, ze po pierwszym zabiegu faktycznie te wloski, które miałam zostały zmasakrowane na amen
Stary 2009-11-10, 22:27   #1378
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
bo tam miałam wcześniej

ja w sobotę sie będę nudzić bo P. będzie od 9-18 na szkoleniu w pracy
P. pracuje? coś mnie ominęło?

Cytat:
cześć dziewczyny!

witaj

Karlain cześć

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 22:28   #1379
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie cieszę, ze juz mam z głowy temat sukni,
ja też się cieszę- wreszcie mam spokój duchowy i mogę myśleć o innych rzeczach a nie tylko kiecka i kiecka- cały czas siedziała w moje głowie a teraz o niej zapomniałam- nawet swoich zdjęć w niej już kupę czasu nie oglądałam

matko ale mi jest samotnie i źle... idę się myć bo nawet na wizażu mi się nie chce klikać- a to już objaw poważnego zaburzenia emocjonalnego
Stary 2009-11-10, 22:29   #1380
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
łatwiej by było gdybyś zapytała która jeszcze nie ma ojjj wiele sukni zostało zakupionych.. ja już mam ale nie wiem czy o tym już wiesz jakby co to niech się kazda odzywa hehe

o kurczę super!!! też bym tak chciała
o mojej KArlain chyba wie, bo coś mi świta, że sie pojawila jak sie jarałam świeżo po zakupieAle jakby cos to mam Lorne Pronovias

A gdyby nie bylo takiej wielkiej redukcji to przy kwocie, która zainwestowaliśmy zarobilibyśmy kilka dobrych tysięcy, ale dobre i toJa tam z giełda uwazam, że ważne, żeby wyjśc na zero a jak jest plus to superA tak na prawdę to każdy kto gra choć raz wtopi, nawet ekspert, my na razie mamy same udane inwestycje, ale giełda to giełda a kto nie ryzykuje ten nie ma

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości