|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Alicja śliczna jest, wygląda na tym zdjęciu jakby się uśmiechała ![]() Mój Mały nie ulewa zazwyczaj, wczoraj mu się zdarzyło chyba trzeci raz. Ja przewijam po karmieniu, bo jak się obudzi i za długo nie dostanie jedzonka, to potem płacze do utraty tchu, więc przebieram jak jest potrzeba, po karmieniu, tak na śpiocha ![]() Cytat:
![]() Co do Łatwego Planu, to na razie powolutku staram się trzymać tego schematu, że karmienie, aktywność i spanie, Mały budzi się mniej więcej o tych samych godzinach, z dokładnością do 30 minut ![]() Jak mi się uda wprowadzić go w rutynę tego planu, to napiszę, bo na razie to próbujemy jak to wszystko ma wyglądać. Mnie się coś wydaję, że mój Filip jest Poprzeczniakiem, bo strasznie lubi sobie pomarudzić i się denerwuje jak mu z cycka powoli leci ![]()
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja dzis taka bez humoru ![]() wszytsko mnie drazni ![]() Sliczne macie aniołki ![]() Brombi ale slodziutko lezy Twoj Filip ![]() skad Wy to wszytsko wiecie jak zajmowac sie dziecmi??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do humorów, no cóż, tak to już jest w tej ciąży ![]() ![]() A chciałam wam powiedzieć, że na NK jest zdjęcie Adrianka Flowerspower, i z opisu wynika, że urodziła 04.11. a nie dała nam znać ![]() ![]() ![]() Gusiec też się dawno nie odzywała... pewnie jest już z maleństwem ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-11 o 15:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do humoru, to wkurza mnie juz ze musze lezec, nic nie moge zrobic, a tyle rzeczy bym chciala. Tz uciekl do pokoju po obiedzie, a ja poszlam do kuchni, szlag mnie trafil, umylam naczynia i powycieralam podloge bo mnie ten syf juz przerazil ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dla niego to jest porzadek ![]() nawet nie wie ze umylam podloge tam:/ On zrobil obiad, a ja weszlam do kuchni to kolo zlewu troszke mieska na podlodze, kolo kuchenki... ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-11-11 o 15:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Rozeznanie
|
Domi
![]() ![]() ![]() i tylko na tyle mnie dziś stać... bez humoru jakoś jesttem.... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że jakiś taki panuje nastrój ponury jak dzisiejsza pogoda ![]() Mam nadzieję, że mnie jutro po wizycie dołek znów nie złapie...
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-11 o 15:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
Kropek dziekuje za komplementy
![]() ![]() ![]() Ravenne mi pielegniarki od noworodów mowily zeby najpierw go przewijac, przebierac a potem karmic.. oczywiscie o ile nie budzi sie na sygnale ze glodny wiec wtedy troszke nakarmic a potem przewinac itd a na konc skonczyc karmienie.. tez musze sobie przypomniec diete dla karmiacej.. Domi pociesze cie ze moj tz tez jest taki.. ucz swojego poki mlody bo moj juz raczej sie nie zmieni..
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-11-11 o 15:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2471 |
Zakorzenienie
|
Gucia masz racje
![]() ja za jakies pol godziny bede musiala obudzic moj laktator bo mi piers wybuchnie ![]() ![]() dzis o 22:00 przyjezdza moja mama ![]() edit: czytalyscie?? http://www.rmf.fm/fakty,164832,Macla...la,dzieci.html
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-11-11 o 16:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | ||||
Zakorzenienie
|
Wszystkie fotki dzieciaczkow są po prostu przecudowne
![]() ![]() Jak się naoglądam, to tak jak u Eli - pogarsza mi sie ![]() Domi - odezwij się. Gucia się odmeldowała. U nas tez dzień lenia. Dziewczyny czy wasi lekarze kierowali Was do okulisty? czy jest to standardowe badanie które trzeba zaliczyć? ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
![]() Ale podlogę mylaś? oj TY!!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#2473 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie, ale dla własnego spokoju zrób sobie badanie dna oka Dziewczyny wasze maleństwa są bardzo bardzo słodziutkie ![]() Ja też mam ponury nastrój... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
Mozecie mnie bic, wcale sie nie obraze
![]() ale juz wiecej tak nie zrobie ![]() Ja tez mam dzis humor doopny, ale nawet mi sie poprawil. W sobote moj tato przyjdzie Tz pomoc powiesic suszarke i zmienia wanne...w koncuuu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Rozeznanie
|
Kurczę, dziewczyny, ja nie pomyślałam o żadnym badaniu dna oka...
Jeśli nie mam problemów ze wzrokiem to też powinnam je wykonać? Aha! Dzieciaczki są prze prze prze słodkie i przecudowne i każde jest piękne na swój jedyny i niepowtarzalny sposób!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! Ja też chcę moje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
Czarny kot już jest! Edytowane przez sexy body Czas edycji: 2009-11-11 o 18:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja jakos ostatnio weny nie mam na wizaz,zagladam przeczytam i uciekam ale obiecuje poprawe Gucia a za Ciebie kciuki trzymam bo ta Twoja mala cos uparta i wychodzic nie chce
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
#2478 |
Zakorzenienie
|
Mamusie co mam zrobic z mamusiami na liscie a mianowie: Jolusiaa, Jil Sander,82gosia...
one nic nie pisza juz hohohoh...usunac? ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-11-11 o 18:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zadomowienie
|
mamusie rozpakowane, udzielajcie rad wszelakich bo są one na wagę złota!!!!
![]() ja też dzisaij mam jakiś taki leniwy dzień, tzn jedno co zrobiłam i co o dziwo mi wyszło to babeczki z jabłkiem cynamonem i imbirem ( wersja dla słodkich mamuś ) miały być na dzisiaj... na jutro... na pojutrze do kawy, ale dorwał się do nich Tz... i zostały dwa - powiedziałam, że jak do jutra nie przetrwają to ręce poucinam! ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki kolezanka mi teraz napisala, co robie na Sylwestra, bo ona ze swoim nie ma gdzie isc. Ze moze bysmy u mnie zrobili
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie musisz u mnie było podejrzenie jaskry i tylko dlatego robiłam to badanie. Skoro masz dobry wzrok to nic się nie martw i bardzo się ciesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |||||
Zadomowienie
|
witam wieczornie
![]() u nas nadal szaleje lenistwo, nawet nam się na spacer nie chciało wychodzić ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ravenne- witaj z powrotem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ostatnio oglądałam Dzień dobry TVN gdzie opowiadali o testach przeprowadzanych na wózkach i wyniki były wstrząsające. Generalnie nie ma wózka w 100% bezpiecznego. Materiały,z których sa szyte, zawierają jakieś substancje niebezpieczne, dlatego też mówili,żeby po zakupie wyprać wszystkie materiały. Normalnie szok. Cytat:
![]() miłego wieczoru ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
Musi w końcu przyjść.
A ja znów czuję się zepsuta ![]() ![]() ![]() ![]()
#2484 | ||
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystkie dzieciaczki oczywiście śliczne ![]() Cytat:
Cytat:
I właśnie mamy karmiące napiszcie mi co jecie. Bo ja mam już dość kurczaków ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2486 |
Zadomowienie
|
revene i kropcia śliczne te Wasze dzieciaczki
![]() my w piątek mamy kontrole więc się dowiemy czy wszystko w porządku. miłego wieczorku i dobrej nocy
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2009-11-11 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój niby zasypia przy cycku, ale potem oczka otwiera, więc nie zanoszę go od razu do łóżeczka tylko sobie tak leży na rożku i coś tam do niego gadam, a on oczami przewraca i robi różne minki, zaglądam do pieluszki, jak coś znajdę to go przewijam i potem wkładam do łóżeczka, czasami zaraz zasypia, czasami jeszcze się rozgląda i wymachuje rączkami a czasami się rozryczy, bo się okazuje, ze jeszcze jeść chce. Co do Łatwego Planu to sama na razie trochę się gubię, bo to wszystko łatwe nie jest, sama wiesz. Grunt to rutyna, daje dziecku poczucie bezpieczeństwa ![]() Nie wiem czy powinnaś budzić Wikiego jak śpi dłużej niż 3 godziny, bo mój Książę niestety nie sypia dłużej ![]() W ogóle po kąpieli, to zamiast spać dłużej, to on dłużej jest aktywny i ciężko mu zasnąć, nie wiem co jest grane ![]() Jajka nie jadłam jeszcze, a co do mięsa to ja też głównie kurczaki, ale wieprzowinę duszoną i wołowinę duszoną też mi Mama robiła, a dzisiaj zjadłam malutki kawałek schabu pieczonego, zobaczymy co będzie. Co do owoców, to można na pewno jabłko, ale ja na razie nie doszłam do tego. Cytrusy zakazane z tego wiem. Możecie polecić jakiś smoczek? Bo Filip Tommee Tippee wypluwa, może jakiś inny będzie chciał ssać? ![]()
![]() |
#2488 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
przecież będziesz kilka tyg. po porodzie, świeża i wypoczęta ![]() a jako mama karmiąca będziesz świetnym kompanem do Noworocznego toastu ![]() ahhh, zapomniałam dodać, że pomiędzy karmieniami dzidziusia zapewne znajdziesz czas na przygotowanie imprezowego menu ![]() hihii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dokładnie ![]() ![]() ![]() ![]() A tak na powaznie to ja jestem szczerza do bólu i od razu powiedzialam, ze nie ma szans ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczorek
![]() Kochane śliczne te Wasze Skarbki ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.