|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Nadia dzięki za podpowiedź w sprawie wózka
2befree ja w temacie staników do karmienia nie pomogę bo w sklepach nie znalazłam rozmiaru dla mnie, a przez internet takich rzeczy wolę nie kupować bo właśnie z rozmiarem mam problem i boję sie tak w ciemno coś brać. Nie wiem czy w ogóle kupię te staniki. Ale chętnie też się czegos w tej sprawie dowiem. Kobietki dzięki za info w sprawie odciągaczy brombi ja to nawet takich oczywistych wskazówek potrzebuję Niedawno się zastanawiałam czy odciągacz i laktator to to samo ![]() Ale ciiicho
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Nic Mi sie nie chce
,najchętniej poszlabym pod kołdre ![]() Dudziaczkusłodki syneczek ,rosnie jak na drozdzach ...szkoda ze zdjatko nie wyraźne
|
#2433 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma za co
Brombi, dzięki za podpowiedź |
|
|
|
#2434 |
|
Raczkowanie
|
ja już po wizycie i jest wszystko ok z oczami mogę rodzić SN, ale nie wiem czy mam się
|
|
|
|
#2435 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2436 | |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() ale sobie dziś zajęć narobiłam!!!! dopiero wróciłam do domu i szybko za przygotowywanie obiadu się wzięłam, bo TZ zaraz wróci głodny jak wilk!!!! ![]() Oczywiście trzymałam kciuki za wszystkie wizyty i gratuluje kolejnych tygodni!!!!! Paczka - gratulacje! Fruzia- ja mam tak samo z wagą, teraz mi spadła, miałam już 11 na +, a teraz znów mam 10 kg w 38 tygodniu. Będzie mniej do zrzucania kamilla - super, że wszystko w porządku! ale czy ta waga aby na pewno dobra?? kurcze, az się wierzyć nie chce! Może Konspi ma rację i powinnaś iść do innego lekarza? Cytat:
Dudziaczku - śliczny Synuś, fakt, szkoda, że zdjątko troszkę niewyraźne!! Gucia - weź już urodź no! |
|
|
|
|
#2437 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
tym bardziej, że nie mam wielkiego brzucha i nawet nie wiem gdzie on by się miał tam pomieścić. Póki co poczekam na kolejną wizytę 2 tyg, a gdyby akcja porodowa zaczęła się wcześniej to w szpitalu zrobią mi USG i wszystko będzie jasne. Ważne, że jest dzidziuś donoszony i co ma być to będzie![]() Sexy mnie wyprzedziła z tym pytaniem, bo sama zastanawiałam się czy inwestować w laktator teraz czy po porodzie, bo póki co nie mam takiego sprzętu. O podgrzewaczu i sterylizatorze nie wspomnę ![]() Dudziakowa Buziaki dla syneczka Gucia Jak jutro tu zajrzę to mam przeczytać wiadomość, że poród się zaczął czy coś, żeby Cię kolejne mamy w kolejce nie wyprzedzały ![]() Miłego wieczoru!!! |
||
|
|
|
#2438 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dudziaczku mały rozkoszny |
||
|
|
|
#2439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja tez dziś mam taki dzień. Cały czas bym spała. Ledwo co wstałam z drzemki, to dalej bym poszła się położyć. Tylko potem kto będzie spał w nocy
No chyba, że nockę miałabym mieć dziś z głowy, niestety jednak na to nie liczę.Cytat:
![]() Cytat:
Może tak jak Katarina urodzę jakieś 4 doby po terminie ![]() Nic to mamuśki. Idę sobie poskakać trochę na piłce i dziś się chyba wcześniej do wyrka urwę.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-10 o 18:03 |
||
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, ja juz po wizycie o porodzie ani slychu ani dychu. Rozwarcia jeszcze brak wiec czekamy dalej
|
#2441 |
|
Zadomowienie
|
OJEJKU, nie miałam komputerka jakieś 4 dni a tu tyle rozpakowanych !!!!!
Olalicious07 Ravenne Kropka241 Katarina081 Paczka22 Ogromniaste Gratulacje !!!! a teraz spróbuje nadrobić trochę wątek ![]() u mnie też pozamykane wszystko szczelnie i jedyne co to czuję jakbym miała małą już między nogami, strasznie niewygodnie się robi ![]() i grudnióweczek chyba doszło kilka do drużyny ![]()
![]() Edytowane przez carolans Czas edycji: 2009-11-10 o 20:18 |
|
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój książę ostatnio ma jakąś większą siłę ssania i sutki mam takie zmaltretowane, niby nie mam żadnych ranek itp. ale bolą okropnie ![]() Zmykam, bo TŻ jakiś film zapodał. Coś czuję jednak, że do końca nie dotrwam. Dziwne, że Agusia się nie odzywa, skoro jej synek śpi po 6 godzin, to myślałam, że znajdzie czas na wizaż
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane
jestesmy w domu.. Maly jest strasznie fajny, od razu zlapal o co biega z karmieniem piersia i wlasciwie od pierwszego przystawienia idzie mu super.. ja mam akurat nawal pokarmu i tz zaraz bedzie jechal do sklepu po kapuste.. Adrian narazie fajnie reaguje na brata, glaska go, przynosil pieluszke do zmiany choc wciaz jeszcze nie chce spac a ja jestem wykonczona.. szwy po cesarce wciaz mocno ciagna i brzuch boli, najgorsze ze mam zapalenie gardla i przy kaszlu strasznie mnie rwie, tz tez mnie nie oszczedza tylko opowiada smieszne historie ![]() ja nie mam w tej chwili sil aby czytac wszystko co napisalyscie ale GRATULUJE PACZCE i KATARINIE ![]() Malinko dziekuje za zdawanie relacji Tarasiu mam nadzieje ze uda ci sie wpasc na herbatke jak bedziesz w piatek w krakowie
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-11-10 o 21:07 |
|
|
|
#2444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kropko witamy w domu!
|
|
|
|
|
#2445 | ||
|
Rozeznanie
|
WITAM MAMUSIE!!!
od kiedy mam swoja mami przy sobie na nic nie mam czasu, nagadac sie nie mozemy. wczoraj bylam na wizycie. miriam ma 3400 , i oczywiscie jest gotowa , jednak szyjak jeszcze nie![]() wiec czekamy..... w poniedzialek mam kolejna wizyte, i jesli nic do pon sie nie wykluje, to we wtorek17 ide na wywolanie ![]() .po badaniu szyjki, ktore bylo potwornie bolace, lalo sie ze mnie jak.... fuuuu i tym samym pozbylam sie "korka"- czopu. Cytat:
Cytat:
, wracaj do formy!!paczka- gratulacje dla was!!!
|
|
|
#2446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
oto moj kropek
jeszcze szpitalna fotka![]() Załącznik 2644538
|
#2448 |
|
Zadomowienie
|
Witamy!
My wczoraj wyszlismy ze spzitala bo Fifi mial zapalenie pepka ale juz wszytsko sie normuje.. Malutki na szczescie nie mial zadnych bakteri w organizmnie tylko na pepku. Musimy codziennie psikac specjalnym plynem.. i wszystko sie zagoi Ciagle jest spokojny i grzeczniutki NIe placze w ogole a do karmienia wstaje co 4 godzinki Widze ze juz duzo mamus rozpakowanych jest Gratuluje wszystkim!! ![]()
|
#2449 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropka fajny Kropek
Agusia |
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Widzę, że póki co aktywne mamusie rozpakowane Niestety jeszcze do nich nie należę ![]() Kropka, synuś udowny Aga, witamy w domu Ja dziś czuję się dobrze, na rozpakowywanie na razie się nie zapowiada, więc czekamy dalej ![]()
|
#2451 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Coś tu cicho i spokojnie dzisiaj ![]() Kropka Witajcie w domu i na wzizażu Agusia To dobrze, że sytuacja z pępkiem Fifiego w porę opanowana Może jakąś fotkę małego wstawisz?![]() Brałam feminatal tak średnio co drugi dzień. Pytałam gina czy to może przez cukrzycę, ale powiedział, że przy moim typie (G1) jeśli jest leczona i wyrównana to nie ma wpływu. Ale mam bardzo duuuuży dystans do wagi podawanej w USG szczególnie po tym co mi koleżanka wczoraj powiedziała. Jej siostra rodziłą niedawno i w szpitalu przed porodem wg usg wyszło, że dziecko waży 4400, to ją wzięłi na inne usg, jakieś lepsze niby i tam wyszło 4000. Ostatecznie przy porodzie wyszło 3600 czyli idealnie. Więc różnica spora. I bądź tu mądry
|
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratuluje pieknego synka i wracaj do zdrowia szybciutko
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Kropka witaj A maly Kropek jest prześliczny Cytat:
Wrzuć jakieś zdjęcie synusia, bo chyba jeszcze go nam nie pokazywałaś. Mój głodomorek zjadł niedawno jedną pierś, z drugiej sobie jeszcze trochę podebrał i wreszcie zasnął
|
|
#2455 | ||
|
Zadomowienie
|
Heloł
My dziś z TZem mamy dzień lenia- zjedliśmy rogala na śniadanie i dalej skupiamy się na nicnierobieniu! ![]() Cytat:
Najważniejsze, że dzidzia zdrowa, donoszona- to teraz czekamy na rozwój akcji ![]() Cytat:
Agusia- witaj w domu! ![]() brombusia - głodomorek no ja oszaleję przez te słodkie fotki!! aż się we mnie gotuje, żeby mieć już Olkę przy sobie. no ale nic to, czekamy cierpliwie na swoja kolej najgorsze jest tylko to że gin mnie straszyła, że urodzę przedwcześnie, gdyby nic nie gadała, to bym się nie nastawiała i bym sobie spokojnie czekała
|
||
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2457 |
|
Zadomowienie
|
Kropciu twój Kropek jest poprostu cudny
Brombritwój głodomorek faktycznie minkami przypomina mojego Kubice jest ślicznyAgusia dobrze ze sytuacja z pępkiem opanowana i ze juz jestescie w domku |
|
|
|
#2458 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom!
Dziękuję za gratulacje W sumie myślałam, że będę rodzić jakoś dzisiaj, ale się pospieszyłyśmy Mała jest zdrowa, choć urodziła się w 37 tygodniu, więc na granicy wcześniactwa, ale nie miała już miejsca w brzuchu, więc postanowiła wyjść.Wody odeszły mi o 3 nad ranem, do 9 malutkie skurcze i 1 cm rozwarcia, więc dostałam oksydocyne w kroplówce i wtedy się ruszyło. Skurcze były paskudnie mocne, więc podano mi dolargan (bez którego bym nie urodziła). Najgorzej faktycznie było przy 7 cm, ale u mnie od 7 cm do urodzenia Alicji minęło pół godziny, więc potem już ładnie poszło. Mała dostała 8 na 10 (niestety wpływ dolarganu). Do domu wróciłyśmy dopiero wczoraj bo była nasilona żółtaczka i teraz musimy pilnować, żeby wypłukać to żółte paskuctwo ![]() Ogólnie nie zapeszając je ładnie, śpi po 2 godziny, choć dzisiejsza noc była masakryczna, bo wczoraj zjadłam rogala marcińskiego (mak i orzechy) i moja córunia się męczyła całą noc przez to, pobudka co godzinę. Już mam sporządzoną listę rzeczy, których jeść nie mogę ![]() Mam pytanie kochane, czy Wam też ulewają dzieciaczki po każdym karmieniu piersią? Odciągam trochę pokarmu przed, żeby jej nie zalało, odbijamy, nie wykonujemy gwałtownych ruchów, układamy na boczek, ale i tak ulewa. I jeszcze jedno pytanie przewijacie maluszki przed czy po karmieniu odczekując jakiś czas? Załączam zdjęcie mojej kruszynki
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html Edytowane przez Ravenne Czas edycji: 2009-11-11 o 14:38 |
|
|
|
#2459 |
|
Zadomowienie
|
witam mamusie,
patrze na wasze małe skarby i tak bardzo chciałabym mieć już swoją kruszynkę przy sobie... ale czekam cierpliwie na swoją kolej ![]() miłego dnia dla wszystkich! |
|
|
|
#2460 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie! Ale dziś faktycznie strasznie śpiący dzień.
Brombi, Twój malutki jest śliczny ![]() Ravene, Kropcia, dzieciaczki są boskie i prześliczne
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

,najchętniej poszlabym pod kołdre 

ja bym poszla do innego lekarza jeszcze to skonsultować...

i sutki mam takie zmaltretowane, niby nie mam żadnych ranek itp. ale bolą okropnie 

W czwartek już podrążę, żebym w poniedziałek już na wywołanie szła.