Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-11, 19:43   #4501
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
A Ja nie jestem z listy, więc nie wiem czy mój głos się liczy, ale 2 jest świetny!
Pewnie, że sie liczy
Jesli chcesz byc na liscie podaj swoje dane (tak jak na liscie)

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 19:53   #4502
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Tomuś śpi to Mama może wizażować Pochwaliłam go i w dzien rozrabiał no ale mam nadzieje ze teraz pospi dlugo

A oto mój rozrabiaka Tomaszek
Stary 2009-11-11, 19:57   #4503
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Pytam, bo Kubuś jadł co 2,5 - 3 godziny, a ostatnio chce co 2 i nie wiem dlaczego
Mój też je co 2, a nawet 1,5 i w dzień i od jakiegoś miesiąca w nocy też. Uznałam, że tak ma być i już. Jedyna dłuższa przerwa w ciągu dnia to spacer 3godzinny, na którym śpi.
Jeszcze na pierwszej wizycie domowej położna mi powiedziała, że skoro chłopak to będzie na bank większą cycową przylepą niż dziewczynka. Wtedy pomyślałam, ze jakieś przesądy mi sprzedaje, a teraz zaczynam wierzyć

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
z małopolski
Jak mój mąż

A tak w ogóle dziewczyny, to piszecie o tym chudnięciu, a ja przed ciążą ważyłam 58 kg przy wzroście 174 cm i wyglądałam jak szkielet. W ciąży wreszcie się sobie podobałam, bo i twarz i cała reszta zrobiła się taka "pełniejsza". Niestety, wszystko wróciło już do normy
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 20:00   #4504
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Czesc Dziewuszki!
Przyszłam do Was zapytać, czy się na coś przydałam

cieszę się, ze podobają wam sie moje propozycje tytułu do waszego wątku

bałam się ze mnie wysmiejecie

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 20:12   #4505
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dalej nadrabiam zaległosci

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Czy podajecie dzieciom wit. K i D? Do kiedy sie podaje?
Nam w szpitalu wypisali recepte na wit. D i K. Wykupiłam je. Z racji tej, że bardzo krotko karmiłam piersia pediatra kazała podawac codziennie tylko wit. D do 1,5 roku życia. Teraz jak bylismy na szczepieniu zmniejszyła nam dawke (Kubie sie szybko zrasta ciemiączko) i mam dawac co drugi dzien jedną kapsułkę.
Wit. K jest w wystarczającej ilosci w mleku modyfikowanym wiec juz jej nie trzeba podwac.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
tak tylko moja panna ma 3mce i 10dni-pytalam mame i chyba zaczekam az skonczy 4 mce
a dawalas smakowe odrazu?
Już zerkam w kalendarz...

Jak maly skonczył 3 miesiace dałam pierwszy raz kleik kukurydziany.
Kaszke dałam jak zaczął 13 tydzien, Bobovite ryżową o smaku bananowym.

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Większość z nas pewnie była karmiona butelką i to mlekiem o wiele gorszym niż to, które teraz jest dostępne..i co? żyjemy, jesteśmy bystre i inteligentne
Mama mówiła, że ja byłam karmiona Humaną (taka dla wcześniaków) ale chudłam po tym mleku i zaczeli dawac mi gotowane mleko krowie z kaszą manna. Rosłam jak na drożdżach

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
nie zauważyłam zmian w kupce no może po wczorajszym szpinaku była dziś bardziej zielona
mój Tomasz robi ze dwie kupki rano i czasem jedną po południu i tak zostało po dodaniu słoiczków - wydaje mi się, że marchewka i jabłko powinno raczej regulowac pracę jelit i jakby wyczyszczać jelita (szczególnie blonnik w jabłuszku) - musisz sprobować
Ja juz zauważyłam, że jak Kuba zje marchewke lub deserek z jagodami to ma zatwardzenie. Po jabłuszku kupki są luźne.

Cytat:
Napisane przez cashmeree Pokaż wiadomość
ja My po szczepieniu Natek chwilkę tylko płakał w sumie przy samym wkłuciu , śmiałam sie że dłużej płakał jak mu czape i kurtke zakładałam bo tego niecierpi a teraz już śpi mam nadzieje że nocka bewdzie spokojna,
chciałam sie pochwalić że moje dziecie waży 7765g czyli tyje 1kg na miesiąc więc prawidłowo i mierzy 67cm i jest małym klocuszkiem
Lece na Brzydulke o ile jeszcze jest i spać .
Kawał chłopa z Twojego Natanka
Widziałam fotki na NK, śliczny jest a te włoski

Cytat:
Moje dziecko poszło spać o 00:30, więc jadłam kolację przy czytaniu
Dzisiaj się nieco szybciej zlitowało, ale kto wie, czy na długo..

Wczesniej nie może usnać?
A jak spi w dzien?

To ja juz wole jak moje dziecko usypia o 18.30 i wstaje o 6

Cytat:
Napisane przez gosiek1500 Pokaż wiadomość
ja o stalych, rano o 7.30-8.00 i po poludniu o 15.30-16.00, jak odprowadzam i przyprowadzam Pati, w ciagu dnia czasem jeszcze wyjde, ale tylko gdy Piotrus ma super humor
Tak rano spacer? Jaka macie pogode?
U nas o tej porze jest jeszcze szaro, mglisto...

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
widzisz, u nas trik ze zmiana mleka nie działa, poza tym Antonio najlepiej je i lubi to mleko, ktore aktualnie mu daję
U nas chyba tez nie działa. Mały grymasi przy tym mleku
Dzisiaj nie chciał wogole zupki a taką dobrą mu ugotowałam
Zjadł tylko słoik moreli (mordował go cały dzień).

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Widze Karolinke Napisz co tam u Was? Zuzinka zdrowa??

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-11-11, 20:13   #4506
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cokacabanka Pokaż wiadomość
...

Jakoś nigdy nie mogę sobie poradzić z Gabrysią po wizycie teściów. Przez całą wizytę nie dają jej spokoju, ciągle ją noszą, podchodzą do jej łóżeczka i ją zagadują, kiedy ją odkładam, by się chwilę przespała. A potem mam cyrki w domu. Wczoraj wieczorem zasypiała 3 godziny, kiedy normalnie zajmuje jej to max 30 minut, no a dziś ten ciągly placz....
...:
Skąd ja to znam

Gorgulek bosko wygląda dziewuszka jedząca swoje nóżki.

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Ehh i znowu nie zgralysmy sie. Jak ty pilas druga ja bylam na spacerze.
...
Kiedyś na pewno się razem napijemy tej kawy

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Wiec jesli nie macie nic przeciwko ja sie tym zajmę

Napisałam do Anulka anulka z mamus majowo - czerwcowych. Ma dziewczyna głowe do rymowania. Poprosiłam ją o wymyslenie jakiegos tytułu dla nas.

Odpisała:

"Hej Cassandra oto moje pomysły:
1. Słodkie Dzidziusie i Dumne Mamusie- lipiec-sierpień 2009!
2. Nasze Dzieci Odlotowe, lipcowo- sierpniowe!
3. Lipiec Sierpień, dwa miesiące- na Świat przyszły nasze Brzdące!"

Wszystkie są super! Który tytuł Wam sie najbardziej podoba? A moze macie jakies inne propozycie??
Podobają mi się wszystkie. Jeżeli jednak trzeba głosować to głosuję na 2

Cytat:
Dziewczynki zerknijcie prosze na naszą listę i podajcie mi ewentualne zmiany może ktos chce coś dopisać (tam jest kilka ??? odnosnie wagi i długosci dziecka). Chciałabym zeby wszystko było jak należy
Jeszcze zostało 500 postów wiec mamy troszke czasu na założenie nowego wątku, także zdaże wszystko uporządkować.

I nadal czekam na propozycje tytułu.
Cass dopisałam dzisiaj trzy mamusie do listy z pierwszej strony. Jeżeli morska chce, to może wysłać do mnie na pw również swoje dane i dopiszę ją tutaj. Nie zmieniam lat mamuś, bo uważam, że w tej części powinno być tyle lat wpisane ile było w dniu urodzenia dziecka.

Kinga też zerka na telewizor, ale staram się, żeby to się nie zdarzało.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 20:17   #4507
mariolasl
Zakorzenienie

Wpadam tylko na chwilę zdac relację z wizyty u pediatry.

Nadrobię was później.

Odstawione mam wszystkie leki i Nutramigen również. Prawdopodobnie Antonio wypracował sobie metodę, aby zwracać na siebie uwagę , ponieważ sporo trików już zastosowałam (typu zmiana atmosfery, spokój, cisza, rózne butelki, smoczki, mleka, dodatki do mleka, zmiana osoby karmiacej, pozycji itp i wiele innych)i nic nie działa. Zalecone mam więc nie zważać na jego humory i nie zwracać uwagi na ataki złości i płaczu podczas jedzenia. Mam sprobować raz dać mu mleko, a jesli nie chce, to nie i sprobować za 2 godziny. Lekarka jak najbardziej zgodziła się z tym, że powinien być już na pokarmach stałych, a więc kontynuujemy jak dotychczas zwiekszająć ilość stałych posiłków do 3 na dzień. Za tydzień idę z nim do szpitala na jeden dzień. Będą obserwować jak karmię, a potem będą próbować oni karmić, aby zobaczyć o co małemu biega. Jak karmi mąż, to cyrki sa te same.
A tak poza tym jest zdrowy i lekarka była zadowolona z jego rozwoju.

Dziś jestem naprawdę wykończona, to był jeden z najgorszych dni. Rano Antonio dał taki popis z niejedzeniem i tak płakał, że myślałam, że się wykończę. Musiałam się sama wyryczeć. Zjadł rano o 6 100ml mleka, potem o 12 obiadek i o 18 120ml mleka. Tyle przez cały dzień. Oczywiście wieczorem również nie obyło się bez cyrków. Nie byłam w stanie go nawet wykąpać, mąż go tylko ubrał w pidżamkę i położył spać.
Jestem wykończona psychicznie dzisiejszym dniem. Już od poniedziałku cyrkował, a dziś już dał czadu

Idę sie wykąpać, a potem strzelę sobie drinka z Red Bullem, bo mam dosyć.
Stary 2009-11-11, 20:25   #4508
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Cass dopisałam dzisiaj trzy mamusie do listy z pierwszej strony. Jeżeli morska chce, to może wysłać do mnie na pw również swoje dane i dopiszę ją tutaj. Nie zmieniam lat mamuś, bo uważam, że w tej części powinno być tyle lat wpisane ile było w dniu urodzenia dziecka.
Ooo fajnie, będę miała mniej roboty

Masz racje, niech tutaj zostanie wszystko tak jak jest.
W nowym wątku będą zmiany.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:

Nadrobię was później.

Odstawione mam wszystkie leki i Nutramigen również. Prawdopodobnie Antonio wypracował sobie metodę, aby zwracać na siebie uwagę , ponieważ sporo trików już zastosowałam (typu zmiana atmosfery, spokój, cisza, rózne butelki, smoczki, mleka, dodatki do mleka, zmiana osoby karmiacej, pozycji itp i wiele innych)i nic nie działa. Zalecone mam więc nie zważać na jego humory i nie zwracać uwagi na ataki złości i płaczu podczas jedzenia. Mam sprobować raz dać mu mleko, a jesli nie chce, to nie i sprobować za 2 godziny. Lekarka jak najbardziej zgodziła się z tym, że powinien być już na pokarmach stałych, a więc kontynuujemy jak dotychczas zwiekszająć ilość stałych posiłków do 3 na dzień. Za tydzień idę z nim do szpitala na jeden dzień. Będą obserwować jak karmię, a potem będą próbować oni karmić, aby zobaczyć o co małemu biega. Jak karmi mąż, to cyrki sa te same.

Dziś jestem naprawdę wykończona, to był jeden z najgorszych dni. Rano Antonio dał taki popis z niejedzeniem i tak płakał, że myślałam, że się wykończę. Musiałam się sama wyryczeć. Zjadł rano o 6 100ml mleka, potem o 12 obiadek i o 18 120ml mleka. Tyle przez cały dzień. Oczywiście wieczorem również nie obyło się bez cyrków. Nie byłam w stanie go nawet wykąpać, mąż go tylko ubrał w pidżamkę i położył spać.
Jestem wykończona psychicznie dzisiejszym dniem. Już od poniedziałku cyrkował, a dziś już dał czadu

Kochana nawet nie wiesz jak mi przykro. Uwierz, naprawde rozumiem co czujesz Prawie codziennie przechodze to samo.
Co prawa Kuba malo płacze, jest raczej pogodnym dzieckiem ale niejadek z niego nr 1.
Czasami mam dość, wiele razy juz płakałam. Wiem, że jest głodny, słysze jak mu w brzuszku burczy a nawet nie chce wypic 10 ml. Nic nie chce wypic. Tak jaby mleko go parzyło.
Też probowalismy juz wszystkiego, rozne kaszki, kleik, dodawałm deserki, karmiła babcia, mąż i jest tak samo. Po długiej walce (czyt. 10-15 min. w koncu zmusi sie do jedzenie).
Czasami ma lepsze dni i wydaje sie, że apatyt mu powraca. Trwa to jednak krótko a potem jest jeszcze gorzej.

Dobrze, że idziecie do szpitala na obserwacje Mam nadzieje, że w koncu cos lekarze zaradzą.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-11-11, 20:47   #4509
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:

Wszystkie są super! Który tytuł Wam sie najbardziej podoba? A moze macie jakies inne propozycie??
Hmmm... wszystkie swietne! Moze 1?

Cytat:
[FONT=Palatino Linotype][COLOR=red]Dziewczynki zerknijcie prosze na naszą listę i podajcie mi ewentualne zmiany może ktos chce coś dopisać (tam jest kilka ??? odnosnie wagi i długosci dziecka).
Zaraz zerkne

Cytat:
Napisane przez monika_net Pokaż wiadomość
Ja mam propozycje:P

Lipcowo-sierpniowe dzidziusie, zaskakujące swoje mamusie
Piekne, jakie prawdziwe

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Tomuś śpi to Mama może wizażować Pochwaliłam go i w dzien rozrabiał no ale mam nadzieje ze teraz pospi dlugo

Jaki slodziak!

Cytat:

Nadrobię was później.

Mariola, trzymaj sie kochana Na pewno nie jest Ci lekko. Mam nadzieje, ze w szpitalu trafisz na sensonych lekarzy, ktorzy Ci dadza kilka wskazowek. Jesli lekarka zadowolona z rozwoju Antosia- to tego sie trzymaj. Buziaki!

Ok, lece kapac i karmic corenke, bo piers mi zaraz peknie. Milych snow!
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 20:48   #4510
skierka1981
BAN stały

normalnie brak mi słów i źle tak że mą wrócił niedawno a i owszem ale kompletnie pijany - tzn na tyle nie jest źle że powiedział że przeprasza bo wie że przegiął - no brawo, łoś jeden.... teraz śpi a Amelka chyba wyczuła moje zdenerwowanie bo ani myśli o spaniu wezme ja na rece moze za śnie a ja uciekam bo wściekła jestem
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 21:08   #4511
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
normalnie brak mi słów i źle tak że mą wrócił niedawno a i owszem ale kompletnie pijany - tzn na tyle nie jest źle że powiedział że przeprasza bo wie że przegiął - no brawo, łoś jeden.... teraz śpi a Amelka chyba wyczuła moje zdenerwowanie bo ani myśli o spaniu wezme ja na rece moze za śnie a ja uciekam bo wściekła jestem
Też bym była wściakła Aż te chłopy, tylko ich

Ciekawe czy mój będzie w tym Egipcie grzeczny? Obiecałam sobie, że nie będę miała czarnych mysli. (ale nie wiem czy sie uda)

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-11-11, 21:14   #4512
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Co do słodkiego, to jem na potęgę. Jak zawsze byłam osobą, która nie potrzebowała wielkich ilości - nawet w ciązy, tak po porodzie MUSZA byc codziennie przynajmniej dwa batoniki lub czekolada lub rogale, itp...Ostatnio zjadlam 3 rogale marcinskie na raz... Dobrze, ze JESZCZE tluszczyk sie nie odklada, ale pewnie do czasu...

Idé w koñcu polezec w wannie, bo marzy mi sie kapiel z pianka.
Buziaki
masz pewnie dobra przemiane materii
a ja musze skonczyc z piwem bo waga poszla w gore o 1kg

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
Czesc Dziewuszki!

no cos ty swietne pomysly i dziekujemy

Cytat:

Już zerkam w kalendarz...

Jak maly skonczył 3 miesiace dałam pierwszy raz kleik kukurydziany.
Kaszke dałam jak zaczął 13 tydzien, Bobovite ryżową o smaku bananowym.

Cytat:

.
mam nadzieje ze w koncu znajdzie sie przyczyna przez ktora Antonio jest niejadkiem
super ze zdrowy jest

Cytat:
naleza sie a niech przeprosi jak trzezwy bedzie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 21:16   #4513
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
I Adaś tru też

No i przy okazji, żebym nie zapomniała:

Olu wszystkiego najlepszego, dużo miłości i radości w życiu

Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
Tru wszystkiego najlepszego i spelnienia marzen
ktos tu cos pisal o charczeniu- jak bylam na szczepieniu to maly wlasnie tak charczal i nawet sie nie spytalamczy to znaczy ze ma katar,a ona powiedziala "o charczy-to dobrze, znaczy ze chrzastki sie rozwijaja" czy jakos tak,wiec dziecko chyba ma tak charczec chociaz mi sie zawsze wydawalo ze wtedy ma glutki,no ale odciagam i nie zawsze cos wychodzi

A to ciekawe co Ci doktorowa powiedziała o charczeniu, ale dobrze, że mamy info, że to nic złego .
Cytat:
Tru wszystkiego najlepszego

Cytat:
Tru, sto lat, sto lat.
Przede wszystkim pociech z Adasia, niech zdrowo rośnie i nie przysparza zmartwień Mamusi, ale też z Małża. Niech się stara, abyś była zawsze szczęśliwa

O to, to podkreślone
Cytat:
A jak wypatrzyliście taką łagodną asymetrię? co Was zaniepokoiło? Pytam, żeby też nie przegapić.
Synek doskonały!
Jak go nosiliśmy na rękach to cały czas patrzył w lewo, ciężko go było zmusić do spojrzenia w prawo, jak leżał na brzuszku to się delikatnie przechylał na lewo właśnie, lewą rączką chętniej sięgał po zabawkę, na lewy bok zaczął szybko się przekręcać, a na prawy dopiero od soboty.
Teraz obraca główkę w każdą stronę i rączki używa równo często, tylko jeszcze z tym leżeniem na brzuchu.

Cytat:
Ale słodziak
Cytat:
Czesc Dziewuszki!

Czeeeeść! Jak tam bliźniaki? dają popalić? tytuły świetne!
Cytat:

Nadrobię was później.

Drink zdecydowanie zasłużony! Antoś pokazje charakterek albo może faktycznie coś jest na rzeczy. Dobrze, że masz możliwość takiego dziennego pobytu w szpialu i fachowej obserwacji! na pewno coś zaradzą
Cytat:
a to ci gnom! jutro będzie miał kaca i to będzie dobra kara

Cass, mnie zmień wiek na 28 i głosuję na tytuł nr 1
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 21:16   #4514
Karolinak82
Zakorzenienie

Dobry wieczór...można?

...ale się za Wami stęskniłam...w końcu działa mi wizaż, więc od razu się melduję...

Najpierw po krótce co u Nas...bo nadrobić wątek to dopiero będzie

..więc u Nas...

Malutka super W końcu przechodzi jej wirus, który męczył ją dobre 2 tygodnie...pierwszy tydzień był straszny...12 koopek dziennie...jak tylko zaczynała się prężyć to ja miałam łzy w oczach...u lekarki byłam pierwszego dnia, dała jedno lekarstwo, które nic nie dało i tyle...po dwóch dniach (akurat była sobota) nie wiedziałam już co robić, więc zadzwoniłam do przyjaciółki i kuzynki...i pomieszałam ich sposoby i było w końcu troszkę lepiej...w poniedziałek znów lekarz...i jak jej powiedziałam co podawałam Małej przez weekend stwierdziła tylko że dobrze i że mam kontynuować...nie powiem jak mnie to wkurzyło, bo w końcu to ona powinna działać, a nie, że ja próbuję wszystkiego byleby tylko pomogło...na szczęście to już za Nami...podobno krąży jakiś wirus w powietrzu, bo koleżanka z pracy mi mowiła że wszystkie "firmowe" dzieciaczki chorują.

No ale teraz miłe rzeczy Malutka jest przekochana...śmieje się, rozmawia z wszystkimi...szaleje ile się da...ale to w pozytywnym sensie Zaczyna już też siadać, co mnie bardzo zdziwiło, bo w końcu ma dopiero 4,5 miesiąca Poza tym od dłuższego czasu ślini się okrutnie więc już wypatrujemy pierwszego ząbka
Nowe pokarmy zaczęłam jej już wprowadzać...zawsze ma zdziwioną minę, ale próbuje chętnie

Zastanawiam się właśnie nad zmianą mleka, bo ten Enfamil finansowo mnie wykończy (27-28 zł za puszeczkę), w czasie choroby Mała była na Nutramigenie z hipp ORS, ale teraz jest już ok więc czas na zmiany
Czy któryś Nasz Wątkowy Maluszek stołuje się moze na mleku Hipp? Chciałabym właśnie na to mleko przejść ale ciekawa jestem opinii o nim, bo za dużo w sieci nie można znaleźć.

Ze spraw ważnych jeszcze jest sąd...pisałam Wam że będę miała sprawę...to było w październiku...ale nawet nie miałam jak napisać o wynikach, więc....druga sprawa za tydzień...Tatuś nie chciał się zgodzić na propozycję Sędziny więc musiała odroczyć. Mam nadzieję, że jakoś to pójdzie Na szczęście trafiłam (chyba) (odpukać, zeby nie zapeszać) na rozsądną Sędzinę, bo jej pierwsze słowa były, że ma dziecko w podobnym wieku i wie że nawet takie małe dziecko kosztuje...no zobaczymy co postanowi za tydzień, już mam stresa

No i ostatnia ważniejsza sprawa...od grudnia przenoszę się do Rodziców Mała dostała się do żłobka od stycznia (sąsiadka Rodziców pracuje w żłobku i zadziałała, bez niej nie było by szans) ale żłobek jest obok osiedla Rodziców, czyli całe miasto ode mnie...więc przenosimy się do nich...z ciężkim sercem zostawimy nasze mieszkanko ale trzeba Mała jest zapisana do żłobka u mnie na osiedlu dopiero od września 2010 ale to i tak nie jest jeszcze pewne Przenosimy się od grudnia, bo dostałyśmy miesiąc na przyzwyczajanie się...zarówno ja jak i Zuzka...jak ja się tego boję, na szczęście cały grudzień mogę ją zaprowadzać na kilka godzin, ile będę chciała...a od 4 stycznia (wtedy wracam do pracy) będę bez Bąbelka jakieś 10 godzin

To tyle nowości u Nas...lecę czytać co się dzialo u Was
Buziaki
Stary 2009-11-11, 21:29   #4515
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Sliczny urwisek

Cytat:
Mój też je co 2, a nawet 1,5 i w dzień i od jakiegoś miesiąca w nocy też. Uznałam, że tak ma być i już. Jedyna dłuższa przerwa w ciągu dnia to spacer 3godzinny, na którym śpi.
Jeszcze na pierwszej wizycie domowej położna mi powiedziała, że skoro chłopak to będzie na bank większą cycową przylepą niż dziewczynka. Wtedy pomyślałam, ze jakieś przesądy mi sprzedaje, a teraz zaczynam wierzyć
Moja mała mogła by cały czas wisieć przy cycu i jeśc. Najdłużej wytrzymała 2,5h bez jedzenia. W nocy to samo

Cytat:

Nadrobię was później.

Cytat:
Kochana trzymaj sie na pewno wszystko się ułoży, pomogą Wam i Antoś przestanie być takim niejadkiem.

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór...można?

...ale się za Wami stęskniłam...w końcu działa mi wizaż, więc od razu się melduję...

..więc u Nas...

Malutka super W końcu przechodzi jej wirus, który męczył ją dobre 2 tygodnie...pierwszy tydzień był straszny...12 koopek dziennie...jak tylko zaczynała się prężyć to ja miałam łzy w oczach...u lekarki byłam pierwszego dnia, dała jedno lekarstwo, które nic nie dało i tyle...po dwóch dniach (akurat była sobota) nie wiedziałam już co robić, więc zadzwoniłam do przyjaciółki i kuzynki...i pomieszałam ich sposoby i było w końcu troszkę lepiej...w poniedziałek znów lekarz...i jak jej powiedziałam co podawałam Małej przez weekend stwierdziła tylko że dobrze i że mam kontynuować...nie powiem jak mnie to wkurzyło, bo w końcu to ona powinna działać, a nie, że ja próbuję wszystkiego byleby tylko pomogło...na szczęście to już za Nami...podobno krąży jakiś wirus w powietrzu, bo koleżanka z pracy mi mowiła że wszystkie "firmowe" dzieciaczki chorują.

No ale teraz miłe rzeczy Malutka jest przekochana...śmieje się, rozmawia z wszystkimi...szaleje ile się da...ale to w pozytywnym sensie Zaczyna już też siadać, co mnie bardzo zdziwiło, bo w końcu ma dopiero 4,5 miesiąca Poza tym od dłuższego czasu ślini się okrutnie więc już wypatrujemy pierwszego ząbka
Nowe pokarmy zaczęłam jej już wprowadzać...zawsze ma zdziwioną minę, ale próbuje chętnie

Zastanawiam się właśnie nad zmianą mleka, bo ten Enfamil finansowo mnie wykończy (27-28 zł za puszeczkę), w czasie choroby Mała była na Nutramigenie z hipp ORS, ale teraz jest już ok więc czas na zmiany
Czy któryś Nasz Wątkowy Maluszek stołuje się moze na mleku Hipp? Chciałabym właśnie na to mleko przejść ale ciekawa jestem opinii o nim, bo za dużo w sieci nie można znaleźć.

Ze spraw ważnych jeszcze jest sąd...pisałam Wam że będę miała sprawę...to było w październiku...ale nawet nie miałam jak napisać o wynikach, więc....druga sprawa za tydzień...Tatuś nie chciał się zgodzić na propozycję Sędziny więc musiała odroczyć. Mam nadzieję, że jakoś to pójdzie Na szczęście trafiłam (chyba) (odpukać, zeby nie zapeszać) na rozsądną Sędzinę, bo jej pierwsze słowa były, że ma dziecko w podobnym wieku i wie że nawet takie małe dziecko kosztuje...no zobaczymy co postanowi za tydzień, już mam stresa

No i ostatnia ważniejsza sprawa...od grudnia przenoszę się do Rodziców Mała dostała się do żłobka od stycznia (sąsiadka Rodziców pracuje w żłobku i zadziałała, bez niej nie było by szans) ale żłobek jest obok osiedla Rodziców, czyli całe miasto ode mnie...więc przenosimy się do nich...z ciężkim sercem zostawimy nasze mieszkanko ale trzeba Mała jest zapisana do żłobka u mnie na osiedlu dopiero od września 2010 ale to i tak nie jest jeszcze pewne Przenosimy się od grudnia, bo dostałyśmy miesiąc na przyzwyczajanie się...zarówno ja jak i Zuzka...jak ja się tego boję, na szczęście cały grudzień mogę ją zaprowadzać na kilka godzin, ile będę chciała...a od 4 stycznia (wtedy wracam do pracy) będę bez Bąbelka jakieś 10 godzin

To tyle nowości u Nas...lecę czytać co się dzialo u Was
Buziaki
Witaj Widzę, że dużo zmian u Was
Biedna malutka nieżle ją wymęczyło- wirusowi mówimy

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 21:30   #4516
megi b
Wtajemniczenie

Bry wieczór
[QUOTE=Miramej;15200089A jak wychodzisz to o jednakowej porze?[/QUOTE]
Różnie z tym bywa, czasem do południa czasem popołudniu ale nigdy dzień w dzień jednakowo.

magi : kciuki: za zdrówko Maciusia

Cytat:
Daje tylko Cebion Multi, po 4 kropelki do mleka co drugi dzien.
Dziękuję dobra kobieto i oddaję głos na nr 1
mariolasl za pomyślną obserwację Antonio

skierka1981 no nie ładnie Tż postąpił mój też teoretycznie dzisiaj miał cały dzień spędzić z nami a jak coś mi pomaga to podkreśla, że to dlatego żebym potem na niego na wizażu nie narzekała

Anulka anulka ale masz talent kobieto super tytuły, ciężko się zdecydować

Tru Sto lat !!!!!!!!

Ale skrobiecie kobitki dużo, jak za dawnych czasów trzeba minimum godziny na nadrobienie zaległości Moja lala jakaś niespokojna była dzisiaj, a wieczorem już zupełnie nie wiedziałam co z nią robić taka marudna była i wyła na cały blok to ząbkowanie ją tak męczy, maść troszkę pomaga, ale niewiele

Karolinko ja się zawsze nie mogę napatrzeć na to Twoje cudo Zuzia jest taka śliczna niech się ta sprawa szybko i szczęśliwie dla Was zakończy

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Edytowane przez megi b
Czas edycji: 2009-11-11 o 21:40
megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 21:32   #4517
skierka1981
BAN stały

Karolinko witaj długo cię nie było. super że z mała ok. z rozprawą może nie będzie tak źle skoro trafłaś na tą kobietkę. cieszę się ze będziesz

Amelka wreszcie padła i śpi. a jutrzejszy kac u męża oj taaaaak. zawsze mi go szkoda ale teraz dość co to kuźwa ma być. on po prostu ma za dobrze - obiadki, wszystko poprane przygotowane do pracy, kanapeczki do pracy....dziecko nakarmione przebrane wykąpane...brak zarwanych nocy.... żyć nie umierać...a ja głupia go do tego przyzzwyczaiłam trzeba to zmienić...

oki powoli uciekam bo jak Amelka się przebudzi to pójdę i ja już spać
buziaczki i dzięki za zrozumienie
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 21:42   #4518
Cassandra 23
Zakorzenienie

Karolinko, super ze sie odezwałaś Świetnie, że wizaż Ci juz działa...mam nadzieje, że sie nie popsuje

Trzymam mocno kciuki za pozytywne zakonczenie procesu
Dobrze, że sędzina fajna babka.

Pokaż jakies foteczki Zuzinki. Dopisuje jej apatyt? Ładnie przesypia nocki?

Co do mleka to nie pomoge mam tylko ulotki z Hippa i tam właśnie reklamowane jest to mleczko. Ale przyznam, że nie widziałam tego mleka u nas w sklepach.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Bry wieczór
Ale skrobiecie kobitki dużo, jak za dawnych czasów trzeba minimum godziny na nadrobienie zaległości Moja lala jakaś niespokojna była dzisiaj, a wieczorem już zupełnie nie wiedziałam co z nią robić taka marudna była i wyła na cały blok to ząbkowanie ją tak męczy, maść troszkę pomaga, ale niewiele
Cześć Megi

Biedna Amelka A jaką maść stosujesz?
Czytałam wiele opinii na necie, że TA maść jest dobra na ząbkowanie, lepsza od Bobodent.

Cytat:
Amelka wreszcie padła i śpi. a jutrzejszy kac u męża oj taaaaak. zawsze mi go szkoda ale teraz dość co to kuźwa ma być. on po prostu ma za dobrze - obiadki, wszystko poprane przygotowane do pracy, kanapeczki do pracy....dziecko nakarmione przebrane wykąpane...brak zarwanych nocy.... żyć nie umierać...a ja głupia go do tego przyzzwyczaiłam trzeba to zmienić...
Chyba ma naprawde za dobrze Jeszcze kanapeczki do pracy?
I takie szopki w podzięke odstawia? Zrób tak: albo tak

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-11-11, 21:49   #4519
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej
a ze mnie nie bylo caly dzien to sie nikt nie zmartwil nie dobre Wy

Tru sto lat, duzo zdrowka, szczescia i pociechy z dzieciaczka

Cytat:
Ty to zawsze znajdujesz czas na sprzątanie, jak Ty to robisz?
hmmm nie wiem, to chyba kwestia zorganizowania - wiem mniej wiecej co i o jakiej porze robi moje dziecko i staram sie dostosowac, planuje sobie kiedy i przy ktorej jego drzemce np posprzatam, a przy ktorej zrobie obiad itd...jakos tak wychodzi
Cytat:
Zabieram sie za ćwiczenia, zeby zrzucic te moje tłuszcze, moze ktoras dołaczy? Bedzie nam razniej razem, a nie mam czasu na sledzenie drugiego watku na Fitnessie - ledwo za Wami nadążam Sa chetne?
A moze macie jakies dobre i skuteczne sposoby? Byle nie długie, cos szybkiego a skutecznego poprosze
ja musze zaczac tez cwiczyc
bardzo skuteczny jest program Tamilee Web - Ja chce miec taki brzuch - tylko nie moge jakos sie zebrac zeby zaczac
a nawet nie mam czasu i sily w sumie
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
tzn jest niejadkiem czy z porcja przesadzilas?
niestety to pierwsze
do tego bardzo wybrednym
Cytat:
Napisane przez cashmeree Pokaż wiadomość
ja bym wzięła narzutę jasne złoto i firanki te co ci sie podobają na tym foto z brązem te złote
no wlasnie dzis tak myslalam i myslalam i stwierdzilam wlasnie, ze chyba wezme jasniejsza narzute i te zlote firanki - wtedy nie bedzie za pomaranczowo
Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Nie odzywałam się wczoraj bo nie miałam siły
Od przedwczoraj toczę dosłownie walkę z dziennym karmieniem..Bartek ciągle się pręży, wygina do tyłu, popłakujemartwi mnie to, zdarza się to tylko przy karmieniu, już sama nie wiem czy to wina gazów, czy czegoś innego? Chociaż w nocy tak nie jest, podejrzewam, że z racji spowolnionego metabolizmu i to wyjaśniałoby kwestię dziennych batalii..
Ale i tak się martwię..Widzę, że chce zjeść, ale 'coś' mu nie pozwala skoro się tak pręży.
Podciągam mu nóżki do góry, kładę na brzuszku, odbijam po karmieniu, daje gripe water, infacol, czy możliwe, że nic nie pomaga?
Tzn pruka sobie w ciągu dnia, podczas karmienia też mu się zdarzy i je w tedy spokojnie, a czasem po prostu karmienie przeradza się w koszmar
Nie mam siły.Szkoda mi jego, a najgorsze jest to, że w pewnym momencie tracę cierpliwość
No i jest tak, że zje 40 ml i za pól godz znowu troszkę..bez sensu..

W sobote wybiorę się do neurologa, wolę, żeby go zbadał, bo już odchodzę od zmysłów.
Tak mi go żal..

Przepraszam, że tak wpadam i się od razu żalę, ale... no własnie, nawet nie mam głowy, żeby pisać coś innego
biedactwo moze mleczko mu nie odpowiada co?
Cytat:
ogłaszam wszem i wobec że melduje się kolejna żona GNOMA już się nacieszyłam że będzie w domu dziś. mówił mi wprawdzie że ma się kiedyś tam spotkać z kolega z pracy na piwko i teraz wrócił i mi mówi że się kąpie i jedzie, no to ja pytam gdzie a on że no przecież ci mówiłem że z Łukaszem na piwo tak mówił że zamierza a nie mówił że dziś....mało go widzę przez pracę jego, Amelka zdziwiona patrzy najpierw jak go zobaczy a dopiero potem załapie że to tatuś i się uśmiecha a on zzmiast poświęcić wolny czas córce to na piwko już mi się wszystkiego odechciało, zawsze coś i nie mamy dla siebie czasu...
wspolczuje
doczytalam, ze gnom wrocil i przeprosil - ale to go nie usprawiedliwia oczywiscie
Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Moja mała tak samo reaguje na smozek i też ma odruch wymiotny jak jej go wtykam, a o piciu z butelki mogę zapomnieć. I tym sposobem nie mogę wyjść z domu na dłużej niż dwie godziny
Wczoraj jak pojechałam do tesco to biegiem robiłam akupy. Do domu wpadłam z jęzorem po pas, na szczęście zdążyłam i mała dopiero zaczynała kwękać.
mam to samo zero butli, zero smoka - tylko cyc

a jak wychodze to wielki stres i zakupy itp w biegu

Karolinko witaj stesknilam sie za Toba
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 21:58   #4520
megi b
Wtajemniczenie

Cass właśnie tą maść mam w aptece też mówiła babeczka, że lepsza od Bobodent. Coś tam zawsze zdziała, ale nie za wiele. Moja znajoma codziennie dawała swojej córce Paracetamol jak jej ząbki wychodziły bo nie chciała żeby cierpiała.

Ale u mnie leje normalnie cały dzień i jak tu nie złapać depresji

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 21:59   #4521
Ania0104
Zakorzenienie

dobrywieczór

Od rana Was czytam i dogonić nie mogę ... co skończe czytac to muszę lecieć a jak wracam to juz kolejna strona naprodukowana

No wiEc Bartosz śpi ... od 20 jadł ... aż do 21,30 ... co chciałam go odłozyć do łóżeczka to sie budził i szukał cyca ... oczywiscie na pypkę nie dał się nabrać
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
wklejam zdjecie mojej akrobatki
nie bijcie za lampe bo nie wiedzialam ze wlaczona jest
sportsmenka z Niej
Cytat:
Mój Kubunio ma odstające uszka po dziadku chyba
Ale te uszka dodają mu uroku, kocham je
Czasami nazywam go plastuś albo urbanek

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
To ja też, ale nie od dzisiaj bo mam w lodówce tort czekoladowo-wiśniowy

No i wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!!! Super grzecznego Adasia ... i męża też!

Adaś jest boski ... i ma taka sama czpke jak Bartosz
Cytat:
Napisałam do Anulka anulka z mamus majowo - czerwcowych. Ma dziewczyna głowe do rymowania. Poprosiłam ją o wymyslenie jakiegos tytułu dla nas.

Odpisała:

"Hej Cassandra oto moje pomysły:

no właśnie
To moze 2
Cytat:
próbowałam dać Amelce smoczka - bo nie ssie tylko kiedyś też próbowałam dać ale reakcja teraz taka sama - krzywienie się trochę ssała ale chyba za daleko jej wchodzi bo miała odruch wymiotny ale ogólnie nie chce.... jak przyjdzie dawanie kaszek to zostaje chyba łyżeczka... a do picia to chyba kubek niekapek tylko nie wiem czy półorczne dziecko będzie z niego piło ale chyba tak..
będę miała ten sam problem z Bartkiem ... smoczek beee, butelka beee, a nawet łyżeczka nie jest fajna
Cytat:
To się napisałam , muszę już iść

A! Mój TŻ na razie się od-gnomował
nooo spisałaś sie, ze hoho
to super, ale ciiii żeby mu się nie odmieniło! CHociaż On i tak był mąz nr 1

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 22:00   #4522
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:

jaki słodki
Cytat:
Czesc Dziewuszki!

cześć cześć
wszystko podwójnie
tytuły super, trudny wybór
Cytat:

Nadrobię was później.

... A to Antonio cwaniaczek ... ale super, ze jest zdrowy i to tylko jego wymysły z tym niejedzeniem!

Chociaż widać ze mamusi daje popalić

Karolinka miło ze wpadłaś! ... mam nadzieje, ze juz nas tak nie zaniedbasz!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 22:25   #4523
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

mam propozycje tytulu:

"Dzieci zaraz zaczna siadac, czas druga czesc watku zakladac - maluchy lipcowo-sierpniowe 2009"
Stary 2009-11-11, 22:59   #4524
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
cześć cześć
wszystko podwójnie
tytuły super, trudny wybór
Dosłownie wszystko podwójnie, nawet pseudonim mam podwójny ("anulka anulka") a co najśmieszniejsze, to zupeły przypadek. Pseudo wymyśliłam takie zanim jeszcze zaszłam w ciążę, a już udzielałam sie na wizażu. A bliźniaki zawsze chciałam mieć i zawsze głośno o tym mowiłam...ktoś bardzo wpływowy chyba usłyszał moje prośby hehe
Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Czeeeeść! Jak tam bliźniaki? dają popalić?
Hej Truheart Dziewuchy są w miare grzeczne, jak widać mam jeszcze czas na wizaż między karmieniami potrafią ładnie zająć się sobą, kładę je jedna obok drugiej albo sadzam w wózku i ładnie sie bawia. Oczywiscie jak to dzieci, czasem chcą zeby zwróciła na nie uwage, wtedy dokazują ale ogólnie daje sobie rade sama, wiec nie jest źle.
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
mam propozycje tytulu:

"Dzieci zaraz zaczna siadac, czas druga czesc watku zakladac - maluchy lipcowo-sierpniowe 2009"
To jest świetne hasło moim zdaniem pasuje jak ulał.

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 23:04   #4525
Karolinak82
Zakorzenienie

No i moje nadrabianie na razie nie wyszło...jak Mała zasnęła to zadzwoniła Mama z ważnymi wieściami...później kumpela...jak zasiadłam drugi raz do wizażu to się Zuzku obudziła na ostatnie jedzenie i pogawędzić chwilę...
Więc jutro w czasie drzemek będę nadrabiać a dzisiaj śledzić wątek coby nie narobić sobie więcej zaległości

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Witaj Widzę, że dużo zmian u Was
Biedna malutka nieżle ją wymęczyło- wirusowi mówimy

Wirusom stanowczo mówimy nie...tylko dziciaczki się męczą...przynajmniej wiem teraz jak reagować jak się zacznie ostra biegunka...

Dla zainteresowanych mój sposób...
1. obowiązkowo Smecta raz dziennie
2. Zuzku jest na sztucznym mleku więc druga sprawa odstawić mleko i karmic mlekiem bez laktozy...Nutramigen lub Enfamil 0 Lac (drugie nie do dostania)
3. Hipp ORS 200 - zastępować mleko co drugie karmienie tym kleikiem...i dodatkowo do Nutramigenu troszkę, bo smak ma okrutny (probowałam, nie polecam)
4. Probiotyki raz dziennie - u nas Lacidofil
5. Elektrolity jak najczęściej - u nas Litorsal

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

Karolinko ja się zawsze nie mogę napatrzeć na to Twoje cudo Zuzia jest taka śliczna niech się ta sprawa szybko i szczęśliwie dla Was zakończy

Dziekujemy za komplementy Ja się tylko śmieję, bo co druga osoba mówi że Zuzka ma nienaturalnie duże oczka

Z tym ząbkowaniem to jest straszne...u nas też się od jakiegoś czasu ciężko robi ale jeszcze nic jej nie podałam, żadnej maści...najgorsze że to może trwać kilka miesięcy zanim wyjdzie pierwszy ząbek

Cytat:
Karolinko witaj długo cię nie było. super że z mała ok. z rozprawą może nie będzie tak źle skoro trafłaś na tą kobietkę. cieszę się ze będziesz

oki powoli uciekam bo jak Amelka się przebudzi to pójdę i ja już spać
buziaczki i dzięki za zrozumienie

Oj nieładnie nauczyłaś Małża...a wiadomo do dobrego szybko człowiek się przyzwyczaja...teraz szybko oducz bo nie dosyć że się Pan Małż przyzwyczaił to jak zabraknie śniadanka to się będzie domagał Ukrócić
Ja się też sama cały dzień i noc zajmuję Małą (chyba że jedziemy w odwiedziny do Rodziców, wtedy jak zostaniemy na nockę to nie wstaję nawet bo dla Mamy to przyjemność, a w ciągu dnia to żeby ją choćby przytulić to muszę się prosić bo Babcia z Dziadkiem nacieszyć się nie mogą), ale śniadanek nikomu nie robię, obiady też odpadają, bo po co dla mnie jednej
A kac...należy się

Cytat:
Karolinko, super ze sie odezwałaś Świetnie, że wizaż Ci juz działa...mam nadzieje, że sie nie popsuje

Trzymam mocno kciuki za pozytywne zakonczenie procesu
Dobrze, że sędzina fajna babka.

Pokaż jakies foteczki Zuzinki. Dopisuje jej apatyt? Ładnie przesypia nocki?

Co do mleka to nie pomoge mam tylko ulotki z Hippa i tam właśnie reklamowane jest to mleczko. Ale przyznam, że nie widziałam tego mleka u nas w sklepach.

Teraz już nie pozwole się popsuć będę trzymać jak się da

Zaraz dodam jakieś nowe zdjęcia Zuzki do albumu...ale przecież na Nk jest
Apetyt u Małej jest niezły...jestem ciekawa ile waży bo bałam się ze przez te biegunki spadła waga...jadła normalnie ale jednak 12 koopek dziennie robi swoje....jutro przejdę się na kontrole to zważymy się...co do spania to już było dobrze...od 22 do 6 sen był nieprzerwany ale przez chorobę troszkę się Małej poprzestawiało i wstaje raz w nocy ok 3...mam nadzieję że to niedługo minie, bo już tak fajnie było

Co do mleka to akurat mam pod nosem Carrefoura i tam jest zawsze...a chciałam Hippa bo czytałam troszkę i ten probiotykami niby jest bardzo dobry dla Maluszków...

Cytat:
Karolinko witaj stesknilam sie za Toba
ja też się stęskniłam

Cytat:
Karolinka miło ze wpadłaś! ... mam nadzieje, ze juz nas tak nie zaniedbasz!

Już nie na pewno...schowaj kija proszę

Cytat:
mam propozycje tytulu:

Ekstra tytuł, ale co jak niektóre Nasze Maluchy są z czerwca?
Stary 2009-11-11, 23:13   #4526
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Ekstra tytuł, ale co jak niektóre Nasze Maluchy są z czerwca?
to mamusie i tak dalej beda sie udzielac tak jak robily to do tej pory

mozna tez zmienic w tytule na czerwcowo-lipcowo-sierpniowe ale czerwcowy watek juz jest wiec nie wiem, jak uwazacie

jezeli mamusie czerwcowe czuja sie pokrzywdzone to mozna dodac to do tytulu, zaden problem
Stary 2009-11-11, 23:15   #4527
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Dla zainteresowanych mój sposób...
1. obowiązkowo Smecta raz dziennie
2. Zuzku jest na sztucznym mleku więc druga sprawa odstawić mleko i karmic mlekiem bez laktozy...Nutramigen lub Enfamil 0 Lac (drugie nie do dostania)
3. Hipp ORS 200 - zastępować mleko co drugie karmienie tym kleikiem...i dodatkowo do Nutramigenu troszkę, bo smak ma okrutny (probowałam, nie polecam)
4. Probiotyki raz dziennie - u nas Lacidofil
5. Elektrolity jak najczęściej - u nas Litorsal

Co do mleka to akurat mam pod nosem Carrefoura i tam jest zawsze...a chciałam Hippa bo czytałam troszkę i ten probiotykami niby jest bardzo dobry dla Maluszków...
Dziekujemy za wskazówki
Zanotowałam wszystko

Karolinko, probotyki są tez w Nanie Activ i Bebilonie. Bebiko chyba tez ma.

Uciekam juz spac. Zimno mi sie zrobiło.
Dobranoc

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-11-11, 23:24   #4528
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
to mamusie i tak dalej beda sie udzielac tak jak robily to do tej pory

mozna tez zmienic w tytule na czerwcowo-lipcowo-sierpniowe ale czerwcowy watek juz jest wiec nie wiem, jak uwazacie

jezeli mamusie czerwcowe czuja sie pokrzywdzone to mozna dodac to do tytulu, zaden problem
Jak najbardziej będą się udzielać Fajnie by było gdyby gdzieś tam z boczku (mój znajomy zawsze jak tak powiem to burzy się że nie mam go tak nazywać) dopisać że My też z czerwca ale jak nie będzie to nikt się nie obrazi przecież

Cytat:
Dziekujemy za wskazówki
Zanotowałam wszystko

Karolinko, probotyki są tez w Nanie Activ i Bebilonie. Bebiko chyba tez ma.

Uciekam juz spac. Zimno mi sie zrobiło.
Dobranoc
Tak myślałam żeby zaznaczyć co jest najważniejsze na tej liście, ale okazuje się że wszystko...bo Smecta na biegunkę, mleko trzeba zmienić chwilowo bo zwykłe jeszcze bardziej podrażnia przewód pokarmowy...Hipp i elektrolity przeciw odwodnieniu,a wiadomo że dla takich Maluszków odwodnienie jest bardzo niebezpieczne...a dodatkowo elektrolity i probiotyki na wyrównanie flory...

Kurcze to już nie wiem co z tym mlekiem...jutro pogadam z lekarką to może coś doradzi (chociaż znając ją to wątpię)

Dobranoc Cass...spokojnej nocy
Stary 2009-11-11, 23:25   #4529
gorgulek
Zakorzenienie

nie bylo mnie tylko kilka godz a tu tyle do czytania
Cytat:
Zgadza sie z Sylą Adaśko słodziuchny, pewnie panny sie za nim uganiają
Adasko zarezerwowany juz dla Zuzki jest sliczny

Cytat:
gorgulek Zuza jest super

Cytat:
gorgulek boska córeczka, te oczka

Cytat:
u mnie zmieñ na 30 lat ;(

Co do koloru oczu czytalam w jakiejs magicznej ksiedze, ze ostateczny kolor "powstaje"w 6-tym miesiacu
tez czytalam ze w 6 mscu

Cytat:
Cudowna mój ma na nogach i brzuchu fałdy jak zawodnik sumo, chyba nigdy takiej pozycji nie przyjmie :-/

a moja chyba linie trzyma

Cytat:

Tomus slodki

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam

Gorgulek bosko wygląda dziewuszka jedząca swoje nóżki.

taaa za kazdym razem jak podejde z aparatem to od razu nogi wyprostowane

Cytat:

Cytat:
Dobry wieczór...można?

..więc u Nas...

Malutka super ...
witaj my sie jeszcze nie znamy

Cytat:
sportsmenka z Niej
pewnie po tatusiu

mariolu
i super ze Antos zdrowy

lece spac
dobranoc

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2009-11-11 o 23:32
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 23:27   #4530
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja tez lece spac bo ledwo zyje
TZ liczy jeszcze na jakies kizi-mizi ale chyba dzis nie ogarne

dobranoc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości