|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
Jesli chcesz byc na liscie podaj swoje dane (tak jak na liscie)
|
|
|
#4502 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Tomuś śpi to Mama może wizażować
Pochwaliłam go i w dzien rozrabiał no ale mam nadzieje ze teraz pospi dlugo![]() A oto mój rozrabiaka Tomaszek
|
|
#4503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze na pierwszej wizycie domowej położna mi powiedziała, że skoro chłopak to będzie na bank większą cycową przylepą niż dziewczynka. Wtedy pomyślałam, ze jakieś przesądy mi sprzedaje, a teraz zaczynam wierzyć ![]() Jak mój mąż ![]() A tak w ogóle dziewczyny, to piszecie o tym chudnięciu, a ja przed ciążą ważyłam 58 kg przy wzroście 174 cm i wyglądałam jak szkielet. W ciąży wreszcie się sobie podobałam, bo i twarz i cała reszta zrobiła się taka "pełniejsza". Niestety, wszystko wróciło już do normy
|
|
|
|
|
#4504 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Dziewuszki!
![]() Przyszłam do Was zapytać, czy się na coś przydałam cieszę się, ze podobają wam sie moje propozycje tytułu do waszego wątku ![]() ![]() bałam się ze mnie wysmiejecie ![]()
|
#4505 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dalej nadrabiam zaległosci
![]() Nam w szpitalu wypisali recepte na wit. D i K. Wykupiłam je. Z racji tej, że bardzo krotko karmiłam piersia pediatra kazała podawac codziennie tylko wit. D do 1,5 roku życia. Teraz jak bylismy na szczepieniu zmniejszyła nam dawke (Kubie sie szybko zrasta ciemiączko) i mam dawac co drugi dzien jedną kapsułkę. Wit. K jest w wystarczającej ilosci w mleku modyfikowanym wiec juz jej nie trzeba podwac. Cytat:
Jak maly skonczył 3 miesiace dałam pierwszy raz kleik kukurydziany. Kaszke dałam jak zaczął 13 tydzien, Bobovite ryżową o smaku bananowym. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Widziałam fotki na NK, śliczny jest Cytat:
Wczesniej nie może usnać? A jak spi w dzien? To ja juz wole jak moje dziecko usypia o 18.30 i wstaje o 6 ![]() Cytat:
U nas o tej porze jest jeszcze szaro, mglisto... Cytat:
![]() Dzisiaj nie chciał wogole zupki a taką dobrą mu ugotowałam Zjadł tylko słoik moreli (mordował go cały dzień). ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Widze Karolinke
|
|
|
#4506 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gorgulek bosko wygląda dziewuszka jedząca swoje nóżki. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kinga też zerka na telewizor, ale staram się, żeby to się nie zdarzało. |
||||
|
|
|
#4507 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam tylko na chwilę zdac relację z wizyty u pediatry.
Nadrobię was później. Odstawione mam wszystkie leki i Nutramigen również. Prawdopodobnie Antonio wypracował sobie metodę, aby zwracać na siebie uwagę , ponieważ sporo trików już zastosowałam (typu zmiana atmosfery, spokój, cisza, rózne butelki, smoczki, mleka, dodatki do mleka, zmiana osoby karmiacej, pozycji itp i wiele innych)i nic nie działa. Zalecone mam więc nie zważać na jego humory i nie zwracać uwagi na ataki złości i płaczu podczas jedzenia. Mam sprobować raz dać mu mleko, a jesli nie chce, to nie i sprobować za 2 godziny. Lekarka jak najbardziej zgodziła się z tym, że powinien być już na pokarmach stałych, a więc kontynuujemy jak dotychczas zwiekszająć ilość stałych posiłków do 3 na dzień. Za tydzień idę z nim do szpitala na jeden dzień. Będą obserwować jak karmię, a potem będą próbować oni karmić, aby zobaczyć o co małemu biega. Jak karmi mąż, to cyrki sa te same.A tak poza tym jest zdrowy i lekarka była zadowolona z jego rozwoju. Dziś jestem naprawdę wykończona, to był jeden z najgorszych dni. Rano Antonio dał taki popis z niejedzeniem i tak płakał, że myślałam, że się wykończę. Musiałam się sama wyryczeć. Zjadł rano o 6 100ml mleka, potem o 12 obiadek i o 18 120ml mleka. Tyle przez cały dzień. Oczywiście wieczorem również nie obyło się bez cyrków. Nie byłam w stanie go nawet wykąpać, mąż go tylko ubrał w pidżamkę i położył spać. Jestem wykończona psychicznie dzisiejszym dniem. Już od poniedziałku cyrkował, a dziś już dał czadu ![]() Idę sie wykąpać, a potem strzelę sobie drinka z Red Bullem, bo mam dosyć.
|
#4508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz racje, niech tutaj zostanie wszystko tak jak jest. W nowym wątku będą zmiany. ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
Prawie codziennie przechodze to samo. Co prawa Kuba malo płacze, jest raczej pogodnym dzieckiem ale niejadek z niego nr 1. Czasami mam dość, wiele razy juz płakałam. Wiem, że jest głodny, słysze jak mu w brzuszku burczy a nawet nie chce wypic 10 ml. Nic nie chce wypic. Tak jaby mleko go parzyło. Też probowalismy juz wszystkiego, rozne kaszki, kleik, dodawałm deserki, karmiła babcia, mąż i jest tak samo. Po długiej walce (czyt. 10-15 min. w koncu zmusi sie do jedzenie). Czasami ma lepsze dni i wydaje sie, że apatyt mu powraca. Trwa to jednak krótko a potem jest jeszcze gorzej. Dobrze, że idziecie do szpitala na obserwacje
|
|
|
#4509 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na pewno nie jest Ci lekko. Mam nadzieje, ze w szpitalu trafisz na sensonych lekarzy, ktorzy Ci dadza kilka wskazowek. Jesli lekarka zadowolona z rozwoju Antosia- to tego sie trzymaj. Buziaki! Ok, lece kapac i karmic corenke, bo piers mi zaraz peknie. Milych snow!
|
|
#4510 |
|
BAN stały
|
normalnie brak mi słów i źle tak że
![]() ![]() mą wrócił niedawno a i owszem ale kompletnie pijany - tzn na tyle nie jest źle że powiedział że przeprasza bo wie że przegiął - no brawo, łoś jeden.... teraz śpi a Amelka chyba wyczuła moje zdenerwowanie bo ani myśli o spaniu |
|
|
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż te chłopy, tylko ich ![]() Ciekawe czy mój będzie w tym Egipcie grzeczny? Obiecałam sobie, że nie będę miała czarnych mysli. (ale nie wiem czy sie uda)
|
|
|
#4512 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja musze skonczyc z piwem bo waga poszla w gore o 1kg Cytat:
swietne pomysly i dziekujemyCytat:
Cytat:
super ze zdrowy jest Cytat:
|
|
#4513 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A to ciekawe co Ci doktorowa powiedziała o charczeniu, ale dobrze, że mamy info, że to nic złego . ![]() Cytat:
O to, to podkreślone ![]() Cytat:
Teraz obraca główkę w każdą stronę i rączki używa równo często, tylko jeszcze z tym leżeniem na brzuchu. Ale słodziak ![]() Cytat:
Cytat:
albo może faktycznie coś jest na rzeczy. Dobrze, że masz możliwość takiego dziennego pobytu w szpialu i fachowej obserwacji! na pewno coś zaradzą Cytat:
a to ci gnom! jutro będzie miał kaca i to będzie dobra kara ![]() Cass, mnie zmień wiek na 28 i głosuję na tytuł nr 1 |
|||||||
|
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór...można?
![]() ...ale się za Wami stęskniłam...w końcu działa mi wizaż, więc od razu się melduję... ![]() Najpierw po krótce co u Nas...bo nadrobić wątek to dopiero będzie ..więc u Nas... Malutka super W końcu przechodzi jej wirus, który męczył ją dobre 2 tygodnie...pierwszy tydzień był straszny...12 koopek dziennie...jak tylko zaczynała się prężyć to ja miałam łzy w oczach...u lekarki byłam pierwszego dnia, dała jedno lekarstwo, które nic nie dało i tyle...po dwóch dniach (akurat była sobota) nie wiedziałam już co robić, więc zadzwoniłam do przyjaciółki i kuzynki...i pomieszałam ich sposoby i było w końcu troszkę lepiej...w poniedziałek znów lekarz...i jak jej powiedziałam co podawałam Małej przez weekend stwierdziła tylko że dobrze i że mam kontynuować...nie powiem jak mnie to wkurzyło, bo w końcu to ona powinna działać, a nie, że ja próbuję wszystkiego byleby tylko pomogło...na szczęście to już za Nami...podobno krąży jakiś wirus w powietrzu, bo koleżanka z pracy mi mowiła że wszystkie "firmowe" dzieciaczki chorują.No ale teraz miłe rzeczy Malutka jest przekochana...śmieje się, rozmawia z wszystkimi...szaleje ile się da...ale to w pozytywnym sensie Zaczyna już też siadać, co mnie bardzo zdziwiło, bo w końcu ma dopiero 4,5 miesiąca Poza tym od dłuższego czasu ślini się okrutnie więc już wypatrujemy pierwszego ząbka![]() Nowe pokarmy zaczęłam jej już wprowadzać...zawsze ma zdziwioną minę, ale próbuje chętnie ![]() Zastanawiam się właśnie nad zmianą mleka, bo ten Enfamil finansowo mnie wykończy (27-28 zł za puszeczkę), w czasie choroby Mała była na Nutramigenie z hipp ORS, ale teraz jest już ok więc czas na zmiany Czy któryś Nasz Wątkowy Maluszek stołuje się moze na mleku Hipp? Chciałabym właśnie na to mleko przejść ale ciekawa jestem opinii o nim, bo za dużo w sieci nie można znaleźć. Ze spraw ważnych jeszcze jest sąd...pisałam Wam że będę miała sprawę...to było w październiku...ale nawet nie miałam jak napisać o wynikach, więc....druga sprawa za tydzień...Tatuś nie chciał się zgodzić na propozycję Sędziny więc musiała odroczyć. Mam nadzieję, że jakoś to pójdzie Na szczęście trafiłam (chyba) (odpukać, zeby nie zapeszać) na rozsądną Sędzinę, bo jej pierwsze słowa były, że ma dziecko w podobnym wieku i wie że nawet takie małe dziecko kosztuje...no zobaczymy co postanowi za tydzień, już mam stresa![]() No i ostatnia ważniejsza sprawa...od grudnia przenoszę się do Rodziców Mała dostała się do żłobka od stycznia (sąsiadka Rodziców pracuje w żłobku i zadziałała, bez niej nie było by szans) ale żłobek jest obok osiedla Rodziców, czyli całe miasto ode mnie...więc przenosimy się do nich...z ciężkim sercem zostawimy nasze mieszkanko ale trzeba Mała jest zapisana do żłobka u mnie na osiedlu dopiero od września 2010 ale to i tak nie jest jeszcze pewne Przenosimy się od grudnia, bo dostałyśmy miesiąc na przyzwyczajanie się...zarówno ja jak i Zuzka...jak ja się tego boję, na szczęście cały grudzień mogę ją zaprowadzać na kilka godzin, ile będę chciała...a od 4 stycznia (wtedy wracam do pracyTo tyle nowości u Nas...lecę czytać co się dzialo u Was ![]() Buziaki
|
#4515 | ||||
|
Zadomowienie
|
Sliczny urwisek
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Biedna malutka nieżle ją wymęczyło- wirusowi mówimy
|
|
#4516 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry wieczór
![]() [QUOTE=Miramej;15200089A jak wychodzisz to o jednakowej porze?[/QUOTE] Różnie z tym bywa, czasem do południa czasem popołudniu magi ![]() ![]() : kciuki: za zdrówko MaciusiaDziękuję dobra kobieto i oddaję głos na nr 1 ![]() mariolasl za pomyślną obserwację Antonio skierka1981 no nie ładnie Tż postąpił mój też teoretycznie dzisiaj miał cały dzień spędzić z nami a jak coś mi pomaga to podkreśla, że to dlatego żebym potem na niego na wizażu nie narzekała Anulka anulka ale masz talent kobieto ![]() Tru Sto lat !!!!!!!! Ale skrobiecie kobitki dużo, jak za dawnych czasów trzeba minimum godziny na nadrobienie zaległości to ząbkowanie ją tak męczy, maść troszkę pomaga, ale niewiele ![]() Karolinko Zuzia jest taka śliczna
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2009-11-11 o 21:40 |
|
|
|
#4517 |
|
BAN stały
|
Amelka wreszcie padła i śpi. a jutrzejszy kac u męża oj taaaaak. zawsze mi go szkoda ale teraz dość co to kuźwa ma być. on po prostu ma za dobrze - obiadki, wszystko poprane przygotowane do pracy, kanapeczki do pracy....dziecko nakarmione przebrane wykąpane...brak zarwanych nocy.... żyć nie umierać...a ja głupia go do tego przyzzwyczaiłam oki powoli uciekam bo jak Amelka się przebudzi to pójdę i ja już spać buziaczki i dzięki za zrozumienie |
|
|
|
#4518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Karolinko, super ze sie odezwałaś
![]() Trzymam mocno kciuki za pozytywne zakonczenie procesu ![]() Dobrze, że sędzina fajna babka. Pokaż jakies foteczki Zuzinki. Dopisuje jej apatyt? Ładnie przesypia nocki? Co do mleka to nie pomoge mam tylko ulotki z Hippa i tam właśnie reklamowane jest to mleczko. Ale przyznam, że nie widziałam tego mleka u nas w sklepach.---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
Biedna Amelka Czytałam wiele opinii na necie, że TA maść jest dobra na ząbkowanie, lepsza od Bobodent. Cytat:
Jeszcze kanapeczki do pracy? I takie szopki w podzięke odstawia? Zrób tak: albo tak
|
|
|
#4519 | |||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej
![]() a ze mnie nie bylo caly dzien to sie nikt nie zmartwil nie dobre Wy Tru sto lat, duzo zdrowka, szczescia i pociechy z dzieciaczka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hmmm nie wiem, to chyba kwestia zorganizowania - wiem mniej wiecej co i o jakiej porze robi moje dziecko i staram sie dostosowac, planuje sobie kiedy i przy ktorej jego drzemce np posprzatam, a przy ktorej zrobie obiad itd...jakos tak wychodzi Cytat:
bardzo skuteczny jest program Tamilee Web - Ja chce miec taki brzuch - tylko nie moge jakos sie zebrac zeby zaczac a nawet nie mam czasu i sily w sumie ![]() niestety to pierwsze do tego bardzo wybrednym Cytat:
Cytat:
moze mleczko mu nie odpowiada co?Cytat:
doczytalam, ze gnom wrocil i przeprosil - ale to go nie usprawiedliwia oczywiscie ![]() Cytat:
a jak wychodze to wielki stres i zakupy itp w biegu Karolinko witaj ![]() ![]() stesknilam sie za Toba
|
|
|
#4520 |
|
Wtajemniczenie
|
Cass właśnie tą maść mam
bo nie chciała żeby cierpiała. Ale u mnie leje normalnie cały dzień i jak tu nie złapać depresji
|
#4521 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dobrywieczór
Od rana Was czytam i dogonić nie mogę ... co skończe czytac to muszę lecieć a jak wracam to juz kolejna strona naprodukowana ![]() No wiEc Bartosz śpi ... od 20 jadł ... aż do 21,30 ... co chciałam go odłozyć do łóżeczka to sie budził i szukał cyca ... oczywiscie na pypkę nie dał się nabrać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!!! Super grzecznego Adasia ... i męża też! Adaś jest boski ![]() Cytat:
![]() To moze 2 ![]() Cytat:
... smoczek beee, butelka beee, a nawet łyżeczka nie jest fajna ![]() nooo spisałaś sie, ze hoho ![]() |
|||||
|
|
|
#4522 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wszystko podwójnie ![]() tytuły super, trudny wybór ![]() Cytat:
... ale super, ze jest zdrowy i to tylko jego wymysły z tym niejedzeniem! Chociaż widać ze mamusi daje popalić Karolinka miło ze wpadłaś! ... mam nadzieje, ze juz nas tak nie zaniedbasz!
|
|||
|
|
|
#4523 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
mam propozycje tytulu:
"Dzieci zaraz zaczna siadac, czas druga czesc watku zakladac - maluchy lipcowo-sierpniowe 2009"
|
|
#4524 | |
|
Zadomowienie
|
Dosłownie wszystko podwójnie, nawet pseudonim mam podwójny ("anulka anulka") a co najśmieszniejsze, to zupeły przypadek. Pseudo wymyśliłam takie zanim jeszcze zaszłam w ciążę, a już udzielałam sie na wizażu. A bliźniaki zawsze chciałam mieć i zawsze głośno o tym mowiłam...ktoś bardzo wpływowy chyba usłyszał moje prośby hehe
![]() Hej Truheart Dziewuchy są w miare grzeczne, jak widać mam jeszcze czas na wizaż między karmieniami ale ogólnie daje sobie rade sama, wiec nie jest źle.Cytat:
|
|
#4525 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
No i moje nadrabianie na razie nie wyszło...jak Mała zasnęła to zadzwoniła Mama z ważnymi wieściami...później kumpela...jak zasiadłam drugi raz do wizażu to się Zuzku obudziła na ostatnie jedzenie i pogawędzić chwilę...
Więc jutro w czasie drzemek będę nadrabiać a dzisiaj śledzić wątek coby nie narobić sobie więcej zaległości ![]() Cytat:
Wirusom stanowczo mówimy nie...tylko dziciaczki się męczą...przynajmniej wiem teraz jak reagować jak się zacznie ostra biegunka... Dla zainteresowanych mój sposób... 1. obowiązkowo Smecta raz dziennie 2. Zuzku jest na sztucznym mleku więc druga sprawa odstawić mleko i karmic mlekiem bez laktozy...Nutramigen lub Enfamil 0 Lac (drugie nie do dostania) 3. Hipp ORS 200 - zastępować mleko co drugie karmienie tym kleikiem...i dodatkowo do Nutramigenu troszkę, bo smak ma okrutny (probowałam, nie polecam )4. Probiotyki raz dziennie - u nas Lacidofil 5. Elektrolity jak najczęściej - u nas Litorsal Cytat:
Dziekujemy za komplementy Z tym ząbkowaniem to jest straszne...u nas też się od jakiegoś czasu ciężko robi ale jeszcze nic jej nie podałam, żadnej maści...najgorsze że to może trwać kilka miesięcy zanim wyjdzie pierwszy ząbek ![]() Cytat:
Oj nieładnie nauczyłaś Małża...a wiadomo do dobrego szybko człowiek się przyzwyczaja...teraz szybko oducz bo nie dosyć że się Pan Małż przyzwyczaił to jak zabraknie śniadanka to się będzie domagał Ukrócić Ja się też sama cały dzień i noc zajmuję Małą (chyba że jedziemy w odwiedziny do Rodziców, wtedy jak zostaniemy na nockę to nie wstaję nawet bo dla Mamy to przyjemność, a w ciągu dnia to żeby ją choćby przytulić to muszę się prosić bo Babcia z Dziadkiem nacieszyć się nie mogą ), ale śniadanek nikomu nie robię, obiady też odpadają, bo po co dla mnie jednej![]() A kac...należy się ![]() Cytat:
Teraz już nie pozwole się popsuć będę trzymać jak się da![]() Zaraz dodam jakieś nowe zdjęcia Zuzki do albumu...ale przecież na Nk jest Apetyt u Małej jest niezły...jestem ciekawa ile waży bo bałam się ze przez te biegunki spadła waga...jadła normalnie ale jednak 12 koopek dziennie robi swoje....jutro przejdę się na kontrole to zważymy się...co do spania to już było dobrze...od 22 do 6 sen był nieprzerwany ale przez chorobę troszkę się Małej poprzestawiało i wstaje raz w nocy ok 3...mam nadzieję że to niedługo minie, bo już tak fajnie było ![]() Co do mleka to akurat mam pod nosem Carrefoura i tam jest zawsze...a chciałam Hippa bo czytałam troszkę i ten probiotykami niby jest bardzo dobry dla Maluszków... Cytat:
Już nie na pewno...schowaj kija proszę ![]() Cytat:
|
|
#4526 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
to mamusie i tak dalej beda sie udzielac tak jak robily to do tej pory
![]() mozna tez zmienic w tytule na czerwcowo-lipcowo-sierpniowe ale czerwcowy watek juz jest wiec nie wiem, jak uwazacie jezeli mamusie czerwcowe czuja sie pokrzywdzone to mozna dodac to do tytulu, zaden problem
|
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zanotowałam wszystko Karolinko, probotyki są tez w Nanie Activ i Bebilonie. Bebiko chyba tez ma. Uciekam juz spac. Zimno mi sie zrobiło. Dobranoc
|
|
|
#4528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie by było gdyby gdzieś tam z boczku (mój znajomy zawsze jak tak powiem to burzy się że nie mam go tak nazywać ) dopisać że My też z czerwca ale jak nie będzie to nikt się nie obrazi przecież![]() Cytat:
Kurcze to już nie wiem co z tym mlekiem...jutro pogadam z lekarką to może coś doradzi (chociaż znając ją to wątpię )Dobranoc Cass...spokojnej nocy
|
|
#4529 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
nie bylo mnie tylko kilka godz a tu tyle do czytania
![]() Cytat:
jest sliczny Cytat:
Cytat:
a moja chyba linie trzyma Cytat:
![]() Cytat:
taaa za kazdym razem jak podejde z aparatem to od razu nogi wyprostowane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
my sie jeszcze nie znamy ![]() pewnie po tatusiu ![]() mariolu i super ze Antos zdrowy lece spac dobranoc Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2009-11-11 o 23:32 |
|||||||
|
|
|
#4530 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja tez lece spac bo ledwo zyje
TZ liczy jeszcze na jakies kizi-mizi ale chyba dzis nie ogarne ![]() dobranoc
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

. Jak ty pilas druga ja bylam na spacerze.

Na pewno nie jest Ci lekko. Mam nadzieje, ze w szpitalu trafisz na sensonych lekarzy, ktorzy Ci dadza kilka wskazowek. Jesli lekarka zadowolona z rozwoju Antosia- to tego sie trzymaj. Buziaki! 

no brawo, łoś jeden.... teraz śpi a Amelka chyba wyczuła moje zdenerwowanie bo ani myśli o spaniu 
(ale nie wiem czy sie uda)

i głosuję na tytuł nr 1

albo tak 
bo nie chciała żeby cierpiała.