Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-11, 18:27   #1951
aldii
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Eudaimonia gdzies Ty sie podziewala tyle czasu ???
Addicted ten Primodiale jest na 1 oznaki starzenia i 1 zmarszczki - dla mnie rewelka

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

http://leenks.com/video2903.html no niezle takiego spotkac na czerwonym swietle
Stary 2009-11-11, 18:41   #1952
brzoskwinia82
Zadomowienie

Eudaimonia - no trochę Cię nie było to teraz zdawaj relację

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 18:43   #1953
majkela12
Zadomowienie

addicted to wizaz już sobie zapisałam przepisik
youyou udanej imprezki i nie przesadź z jedzeniem tak jak ja wczoraj

Ale nudy Byliśmy z tz na półgodzinnym spacerze po samochód, bo tz wczoraj zostawił na parkingu przy barze, a tak same nudy. Co chwila zaglądamy do lodówki zupa, ciacho, sałatka, paluszki a wieczorem znowu będzie I w tv nic nie ma Wcześniej mieliśmy 6 programów, teraz prawie 700 i co i i tak nic nie ma.
Stary 2009-11-11, 18:45   #1954
lila12
Zadomowienie

Co do Lancome - to serum jest fajne, ale znam lepsze (np. nowy produkt Clarinsa Multi Activ serum; serum Tournaround Clinique'a; ostatnia nowość Biothermu SinSkin);
Vichy - nie lubię tej marki, uważam, że jest wiele kremów z ciekawszymi składnikami, np. Galenic - lubię serię Biophycee (bazuje na niebieskich algach: jest fajne serum i kremiki dzień - noc), Clarins - lubię wszystko, co mają w ofercie, Decleor, gabinetowy Comfort Zone.
Teraz w ciąży mam raczej delikatne nawilżacze Avene, ale już myślę o konkretnych produktach jak tylko będę mogła używać aktywnych składników

pozdroofka dla wszystkich mamuś
ja staram się grzecznie leżeć
Stary 2009-11-11, 18:47   #1955
pysiamn
Zakorzenienie

hey wpadłam się przwitać i powiedzieć że żyjemy

Od rana bylismy poza domem....dziś rocznica śmierci dziadka mojego męża...bylismy na uroczystej mszy....potem pojechaliśmy do Milanówka na cmentarz...padalo ...zmarzłam brrrrr...Kyba zaliczył zająca i była cały mokry

A potem mieliśmy niespodziewanych, ale bardzo miłych gości....

Dopiero mam chwilkę....zobacze co napisałyście

ps. Dziś w drodze na cmentarz Pysiolinka tak kopała że aż mnie bolało siłe to maaaaa

-----------------------------------
Ale pyszności piekłyście
A ja muszę się ograniczyć bo czuję że tyję

Co do prania pluszaków to ja prałam...nawet te z melodyjkami wprawdzie jeden ślimak pluszowy grający (ale był po córeczce kolezanki więc może ze starosci ????)....po wypraniu się zepsol bo grał naonstop ;/ ale reszta dziłała bez zarzutu....

A karuzela ???? Nie zastanawiałam sięmamy gdzieś po Kubusiu....ale przyznam się że Kuba miał do niej ambiwalenty stosunek....i interesowałago jak miał ok 5-6 miesięcy i tylko dlatego że umiał do niej sięgać i cieszył się jak ją szarpał.... to było chwilowe bo szybko trzeba było ją zdjąc by sobie tym krzywdy nie zrobił....więc teraz nie wiem nawet czy jej szukać w pudłach ????

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-11 o 19:00
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 19:04   #1956
addicted to wizaz
Zadomowienie

madzik - ja sumiennie się filtrowałam całe wakacje i jeszcze niedawno na początku jesieni - na półce w łazience do tej pory stoi Avene i LRP. Ale to było jak mi się chciało ukręcić domowe serum z witaminą C lub z zielonej herbaty albo z pine bark (ale to raczej na dzień, więc i tak potrzebuję coś na noc). A ostatnio mam takiego lenia, że już od miesiąca się zabieram za kręcenie tych serum i ...No i rzeczywiście kusi mnie żeby coś kupić
eudaimonia- no kochana pisz szybko co u ciebie nowego
majkela - zgadzam się, im więcej programów tym mniej do oglądania
lila - dzięki za dużo pomysłów, o tym Turnaroud słyszałam, że dobre, ale jeszcze nie próbowałamd. Warto pomyśleć
Z takich zwykłych nawilżaczy to mam Humektan i krem Physiogel, ale przyda mi się trochę aktywnych składników, właśnie najlepiej jakieś serum
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 19:30   #1957
eudaimonia
Rozeznanie

ech.. dziewczyny, tak się cieszę, że pamiętacie
a ja najpierw bylam na wakacjach, potem troche u rodzicow, do tego jescze uczelniane zawirowania i jakos tak odstawilam na troche komputer na cieplejsze dni..

z wazniejszych wydarzen mojej nieobecnosci:
-zrobilam prawo jazdy
-wzielam slub
-brzuszek urosł juz duzy i rusza sie bardzo bardzo
-przytylam na razie 10kg (ale jeszcze 2 miesiace przede mna)
-zakupilam lozeczko, ciuszki, becik i takie tam
-nie zakupilam wozka, ale pilnie sie rozgladam
-nie znam jeszce imienia, ale dyskusje trwaja..
-pozdawalam wszystko co pozdawac mialam
-przyzwyczailam sie okropnie do zycia bez pracy
-tak poza tym to czuje sie fantastycznie a dzidzia rozwija sie ksiazkowo

to w skrocie tyle.. ale mam zamiar zameczac Was tu na bieżąco
eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 19:33   #1958
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
ale mam zamiar zameczac Was tu na bieżąco
no!!!

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 19:35   #1959
celka2000
Zakorzenienie

A ja nie mam czasu/sily/checi na pisanie.... Najpier chorobsko dopadlo synka. Naszczescie juz prawie z tego wyszedl. Jeszcze troche katarek i kaszel pozostal (obylo sie bez antybiotykow wiec sie ciesze). Ale dopoadlo mnie. Wydawalo mi sie, ze juz po wszystkim. Troche pobolalo mnie gardlo i tyle. Ale wczoraj dopadl mnie tak straszny kaszel (normalnie jakbym zapalenie oskrzeli miala) i dzis jeszcze dolaczyl sie katar (nienawidze kataru- boli mnie glowa, lzy mi leca, itd..).
Ale mam wrazenie ze jak sie pojawil katar to kaszel troche zelzal (nie jest juz taki "gleboki", tylko bardziej gardlowy).
Zrobilam sobie syrop z cebuli. Stosuje Drosetux (homeopatyczny), Euphorbium do nosa (homeopatyczny) i wzielam Oscillococinnum. Nie wierze za bardzo w te homeopatyki, ale dziecku zawsze podaje wiec i sama wzielam. Na pewno nie zaszkodza.
Co jeszcze na katar radzicie???
Jak mi do piatku nie przejdzie, to mam wizyte u lekarza juz zaklepana.
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 19:43   #1960
aldii
Zakorzenienie

Lila Galenica uzywam teraz - krem na rozstepy (a wlasciwie zapobiegajacy).Z Clarinsa lubie Total Lift-Minceur.Fajne kosmetyki ma tez Orlane
Pysiamn to teraz goraca herbatka, obys sie tylko nie przeziebila

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Eudaimonia no to same dobre wiesci masz dla nas
Celka nie wiem co na katar.A Oscillococinnum mi zawsze pomaga.Zdrowiej szybciutko
Stary 2009-11-11, 19:50   #1961
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
a ja najpierw bylam na wakacjach, potem troche u rodzicow, do tego jescze uczelniane zawirowania i jakos tak odstawilam na troche komputer na cieplejsze dni..

-zrobilam prawo jazdy
-wzielam slub

no to busy mamuska bylas
teraz prosze sie brac do roboty i fotki brzuchola wklejac,

no wlasnie dziewczyny cos ostatnio malo Naszych brzuszkow sie pojawia? co jest??!! pogubilyscie czy jak?

Celka kuruj sie kuruj, nie daj sie!! wykurz chorobsko
niestety nie wiem co na katar,

Pysiamn, my wszystkie tyjemy jesli to Cie pocieszy
Stary 2009-11-11, 20:22   #1962
Sensuel
Wtajemniczenie

Ja właśnie "Na Wspólnej" jestem,ale nie mogłam się oprzeć i sobie poczytałam co pisałyście.Zaraz "po" posegreguję sobie ubranka malucha na kolory i białe,a jak tylko kupimy komodę to zacznę prać w proszku dla dzieci i prasować.Pieluchy już wyprałam w proszku dla nas w 90C także jakby jakieś zmiany skórne były to będę wiedziała od czego .
Co do karuzelki nad łóżeczkiem to muszę się jeszcze zastanowić.Jak coś to w styczniu kupię.Jeszcze dzisiaj byłam pewna że na 100% i to taką już wypasioną,ale sobie przypomniałam,że ona mi strasznie przeszkadzała gdy kładłam małego do łóżeczka .I teraz nie wiem....ale fajnie,ze napisałyście co o tym myślicie.Jesteście kochane

Teraz mam kolejny problem (temat dość długi),więc napiszę wprost.Czy któraś z was wie ile czasu (tak średnio oczywiście) może upłynąć od skurczów co 10-8 min do narodzin dziecka??W necie muszę zerknąć,ale nie wiem czy coś. znajdę.A wizytę u położnej mam dopiero 27.11
Stary 2009-11-11, 20:24   #1963
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Mam takie pytanko do Was mamuśki,czy Wy kupujecie takie karuzele montowane do łóżeczka/kołyski??Ja miałam dla synka,ale on się tym kompletnie nie interesował ,ale słyszałam że one pobudzają zmysły maluszka i teraz mam myślówki....czy kupić czy też nie.I czy z plastiku czy pluszowe?Co wy o tym sądzicie??
Albo kupię, albo może ktoś się domyśli i kupi na prezent A najlepiej to niech da kaskę i sama kupię

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was dostała te próbki proszki z Loveli? Bo ja jeszcze
Ja też jeszcze nie...

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Kurde cały dzień boli mnie podbrzusze, a najgorsze że moja ginka ma od 12-18 listopada wolne... Wzięłam nospę, leżę termofor sobie przyłożyłam i nadal nic...
Mam nadzieję ze to więzadła....
A tak swoją drogą - do kiedy się macica rozciąga...?
Idę dalej leżec...
Chyba ogólnie macica cały czas się rozciąga... A przynajmniej mój lekarz mówił mi, że macica jest najwyżej w 36 tyg więc prawie że do końca się rozciąga

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Jak stosujesz te kropelki na katar to pozostaje jedynie czekać aż będą działać. U mnie zadziałały.

Podróż dzisiejsza była, choć w sumie miałam nie jechać, bo biodro mnie bolało, ale stwierdziłam, że rozruszam się to będzie lepiej.

No i bardzo dobrze, że pojechaliśmy... Z babcią jest bardzo źle, generalnie żadnych leków już nie dostaje bo ma tak wszystko w środku zainfekowane przez raka, że jedynie dostaje przeciwbólowo morfinę a przy tym jest tak jakby nieobecna... Czasami coś kontaktuje, ale generalnie większość czasu śpi i trudno z nią się porozumieć...

Ja się ogólnie cały czas trzymałam dobrze, aż do momentu kiedy poszliśmy do babci i jak ona mnie zobaczyła, złapała mnie za rękę i powiedziała "Patruniu" i się uśmiechneła do mnie to wtedy nie wytrzymałam i łezka poleciała, babcia powiedziała żeby nie płakać bo taka jest kolej rzeczy i po chwili już odpłynęła...

Strasznie wyglądają ostatnie chwile człowieka, ale babcia nie jest sama. Jest z nią rodzina...

Poza tym jednak nie było takiej smętnej atmosfery jak myślałam, że będzie.

Zmieniając temat to potem przyjechał kuzyn R. z żoną - ona w 20 tygodniu ciąży a co mnie przeraziło - normalnie pali papierosy... Masakra...

Dominiś - 20.05.2012

Edytowane przez PatkaM84
Czas edycji: 2009-11-12 o 09:28
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 20:36   #1964
aldii
Zakorzenienie

Sensuel wlasnie we wtorek na SR rozmawialysmy na ten temat i polozna powiedziala, ze to sprawa indywidualna i tyle sie dowiedzialam...
PatkaM czyli jednak dobrze, ze pojechalas Mam nadzieje, ze tej kretynce dalas porzadnie do wiwatu za te papierochy !!!!!
Stary 2009-11-11, 20:37   #1965
Kancia
Zakorzenienie

wow ale Wy jesteś obeznane w tych kremach ja nie uzywam w zasadzie nic prócz Linodermu acne nie mam pojęcia o składach, minerałach itp jedyne problemy ze skóra jakie miałam to syfki ale odkąd udało się wyregulowac hormony moja skóra mnie zadowala i czuje się dobrze nie mam żadnych zmarszczek ale podejrzewam, ze u nas to genetyczne bo moja mama miała jakies pierwsze zmarszczki w wieku 45 lat i w zasadzie teraz ma 56 i nie widac ich za bardzo
Moja babcia jak na swoje 80 lat tez wygląda całkiem niezle więc może mi tez sie uda
w razie czego będę wiedzieć do kogo mam przyjśc po poradę
ps. zawsze lubiałyśmy się opalać

Celka kuruj się bidulo.

eudaimonia łelkom bak

moj Tomuś dziś się bardziej postarał i ładnie mnie pokopywał cały dzien

oprócz tego upiekłam dziś ciacho toffi, chłodzi się w lodówce
Stary 2009-11-11, 20:41   #1966
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Teraz mam kolejny problem (temat dość długi),więc napiszę wprost.Czy któraś z was wie ile czasu (tak średnio oczywiście) może upłynąć od skurczów co 10-8 min do narodzin dziecka??W necie muszę zerknąć,ale nie wiem czy coś. znajdę.A wizytę u położnej mam dopiero 27.11
Nie mam zielonego pojecia, ale jesli w jakis sposob to Ci pomoze, to znajoma rodzila w zeszlym tyg. o 6.3 rano jej Tz zadzwonil, ze ma skurcze co 5 min, urodzila przed 14.

Patka
Stary 2009-11-11, 21:00   #1967
filka2
Zadomowienie

patka fajnie ze sie wybrałas,ja tez bym pojechała.babcia mojego tż juz prawie cały czas leży i też nie wiadomo ile jeszcze...,bardzo ją lubie bo ma takie wielkie serce wszystkich kocha i ma tyle dzieci,wnuków i prawnuków (10dzieci i prawie kazdy ma już sporo wnuków) a wszystkich pamięta imiona i jak miałam zagrozenie ciąży to ona dała na msze do lichenia za nas
eudomia ladnie to tak?coś tak dlugo do nas nie zaglądała,za karę zdjecia brzuszka a i gratulacje prawka,też zrobiłam dopiero co....przyda nam sie z dzidziolkami.
sensuel ja sie tam doświadczenia nie mam,ale z tymi skurczami a porodem to chyba róznie,moja bratowa urodziła w poniedziałek w ciągu godziny.skurcze co 10min miała jakis tydz temu i minęło i po tyg w ciagu godzinki.

najadłam sie śledzi boli mnie żołądek.oglądaci e kabarety w 2?na żywo sa
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 21:00   #1968
pola25
Zakorzenienie

Eudemonia witaj !

Patka to dobrze, że pojechałaś. Dla Babci to napewno dużo znaczy!

w 20 tyg PALI!!!!!!a co jej TŻ na to???dla mnie niedpouszcalna.ja nawet unikam ludzi, którzy palą. jak tak można.

co do kosmetyków-używałam biodermy ale zmieniłam na zieloną ziaję, a puder używam lancome-perfect ideal(jestem zniego zadowolona)

Miłego Wieczorku. Lecę wziąć kąpiel, a pózniej łóżeczko z kśiążeczką. Dzisiaj zaczęłąm i chyba ją skończę. Wciągnęła mnie.

Buziaki Mamusie
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 21:17   #1969
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

I my juz po pierwszych zajeciach w szkole rodzenia. Mam mieszane uczucia, bo czegos wiecej sie spodziewalam. No i niestety nie wszystko rozumialam, tzn. jak polozna mowila to prawie wszystko, ale jak rozdzielilismy sie na grupy i odpowiadalismy na rozne pytania, to ciezko bylo nadazyc co inne dziewczyny gadaja, ehhhh. Bo wszyscy tylko dialekt i dialekt

Jak komoda zostanie zlozona to oczywiscie zrobie zdjecka

A ja wlasnie sie zastanawialam nad ta karuzelka z FP, hmmmm
Ale ta druga tez jest super

eudaimonia witaj!!!!!

Celka wracaj do zdrowka Ja tez cos od dwoch dni taka polamana chodze i glowa mnie czesto boli

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Hmmm, piszecie o praniu pluszakow. Ja nie widzialam, zeby ktoras z moich siostr praly miski itp.
Stary 2009-11-11, 21:20   #1970
addicted to wizaz
Zadomowienie

eudaimonia - no to jest co opowiadać, ale po takiej nieobecności to nic dziwnego
celka - ja z katarkiem też nie pomogę, bo odpukać w niemalowane żadne choróbsko mnie nie wzięło, a euphorbium mój synek też stosuje. Z katarem poza kropelkami to chyba niestety za dużo nie zwojujesz, bo on czy leczony czy nie to i tak trwa 7 dni (u mnie zawsze dłużej)
Sensuel - w moim przypadku minęło bardzo szybko - o 12.30. poczułam pierwszy pojedynczy skurcz, potem po jakimś czasie zaczęły się pojawiać regularniejsze, o 16 byłam na izbie przyjęć a o 16.45 Michaś był na świecie. A mówili, że pierwszy poród trwa ok. 8-12 godzin Pewnie znajdziesz jakąś przybliżoną średnią, ale na to nie ma reguły.
Patka - dobrze, że cało wróciliście, a nie mogło być bardzo smutno bo w końcu babcia jeszcze żyje. Babcia tż zmarła na raka i strasznie się męczyła przed śmiercią - ja jej wtedy nie widziałam. Ale co się teściowa umęczyła psychicznie i fizycznie to
A z tymi papierosami to jakaś nieodpowiedzialna siksa (i nie chodzi mi tu o wiek, tylko o zachowanie)
Kancia - to się ciesz dziewczyno, że masz taką dobrą skórę, jeszcze tylko zadbaj o ochronę przeciwsłoneczną i będziesz forever young
Dziś się już na ciacho nie skuszę, ale jakby został kawałeczek na jutro do kawki
pola a co czytasz, że cię tak wciągnęło?
Madziulka - dobrze, że położną rozumiałaś, bo myślę że ona mówiła jedne z ważniejszych rzeczy
Stary 2009-11-11, 21:29   #1971
zebra666
Zakorzenienie

Eudaimonia wspaniale, że u Was wszystko dobrze!!! I byle tak już do końca Pochwal się jakąs focią z brzusiem i ze ślubu czekamy

Patka moja kuzynka w obu ciążąch paliła jak smok, cuż tu komentować wogóle... wiem, ze nie powinny nałogowe palaczki nagle i na arz rzucać palenia, bo mogą bardziej jeszcze zaszkodzić ale chyba ograniczyć chociaż... Sama nie wiem... Napewno dobrze to nie wygląda

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 21:36   #1972
Sensuel
Wtajemniczenie

addicted to wizaz.....wiem,że nie ma reguły,ale chciałabym znać chociaż przybliżony czas.No nie wiem 4-6h czy jakoś tak.Aczkolwiek faktycznie może to być nie do określenia,bo ja rodziłam 6h i 10 min .Tylko cholerka nie pamiętam jak często skurcze miałam na samym początku.

Dzięki kobitki za pomoc

Patka....co do palenia to mnie już to nie dziwi,ale jeszcze odrobinkę razi.W Danii bardzo dużo kobiet w ciąży pali i nikt na to nie zwraca uwagi.A sporo moich koleżanek w ciąży paliło i żadna z nich nie ma problemu z dzieckiem pod kątem zdrowia oczywiście.Zobaczymy jakie skutki będą w przyszłości.Co nie znaczy,że jestem zwolenniczką palenia w ciąży,bo sama nie palę a dym teraz to mnie tak wkurza,że normalnie aż nienormalne jak na mnie,bo przed ciążą paliłam jak lokomotywa .
Brakuje mi tego,ale jak tylko czuję smród fajek to

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Eudaimonia wspaniale, że u Was wszystko dobrze!!! I byle tak już do końca Pochwal się jakąs focią z brzusiem i ze ślubu czekamy

Patka moja kuzynka w obu ciążąch paliła jak smok, cuż tu komentować wogóle... wiem, ze nie powinny nałogowe palaczki nagle i na arz rzucać palenia, bo mogą bardziej jeszcze zaszkodzić ale chyba ograniczyć chociaż... Sama nie wiem... Napewno dobrze to nie wygląda

W domu,w ciemnym kącie i to jeszcze R1.Ale to już bardzo indywidualna sprawa każdej kobiety.Bardziej obawiałabym się alkoholu niż nikotyny.Nikotyna u dziecka powoduje niską masę urodzeniową i wielkość,generalnie coś podobnego do .....zapomniałam jak się nazywa ta choroba u ciężarnych co swędzi całe ciało .Jak leżałam na patologii ciąży 2 tyg to właśnie koleżanka co tam leżała to miała i lekarz ciągle ją pytał czy ona w ciąży paliła,a ona nigdy w życiu papierosa nie miała w ustach .A alkohol to robi swoje....niszczy komórki nerwowe.Dlatego lepiej nie pić.
Stary 2009-11-11, 21:40   #1973
filka2
Zadomowienie

jak widze palącą kobietę w ciąży to mnie odrzuca,wiadomo to kazdego sprawa ale co to dziecko winne,czemu ma sie tam dusić!!!!!a podejrzewam że jak dr spytał czy palą(bo pada takie pytanie na początku ciąży) to oczywiście sie nie przyznaja!!!
w anglii dużo kobiet w ciąży pali i one nie widzą w tym nic zlego.
ja unikam nawet osób palacych na powietrzu a w pomieszczeniu to już w ogóle,ale przy mnie nikt nie pali.moja mama na szczeście rzuciła,zawsze mi sie to nie podobało ale teściowa pali nadal,mam nadzieje ze po fajeczce nie bedzie z buziakiem lecieć do małej.a mama chyba rzuciła bo ma motywacje,tyle wnukówkażdemu chce jakiś prezent więc chce zaoszczedzic

he he własnie reklamowali maseczki ochronne na grypę w lidlu od czwartku,hmmm chyba nie przyjdzie do nas to grypsko?w naszym stanie to najgorsze!!!!

a teraz pytanie z innej beczki....wybieracie sie na bal sylwestrowy w tym roku????: D

Edytowane przez filka2
Czas edycji: 2009-11-11 o 21:47
Stary 2009-11-11, 21:51   #1974
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Witam mamuśki
Cały dzień nas nie było, byliśmy u moich rodziców na obiedzie i na kolacji...

Co do karuzelki, to niech rodzina się postara i jakiś prezent kupi, a co... Szczególnie rodzina TŻa, bo moi rodzice sponsorowali wózek, a to niemały wydatek...

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
No już trochę stara jestem, ale nie tak żeby się od razu nie wiadomo o ile się odmłodzić. Bardziej zależy mi na kremiku z dobrymi składnikami, tak jak pisałaś żeby wygładził, wyrównał drobne zmarszczki i odżywił.
Ja chodzę do kosmetyczki, co używa Thalgo i też wszystko mam z Thalgo... Ale ja mam bardzo niestabilną cerę, że tak powiem... Wrażliwą i naczynkową... Pani Ania ma ze mną dwa światy, szczególnie teraz w ciąży, bo z wizyty na wizytę cera reaguje bardziej wrażliwie...

Cytat:

-zrobilam prawo jazdy
-wzielam slub

Witamy ponownie i cieszymy się, że jesteś i wszystko jest dobrze

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Zrobilam sobie syrop z cebuli. Stosuje Drosetux (homeopatyczny), Euphorbium do nosa (homeopatyczny) i wzielam Oscillococinnum. Nie wierze za bardzo w te homeopatyki, ale dziecku zawsze podaje wiec i sama wzielam. Na pewno nie zaszkodza.
Na katar nie wiem co Ci poradzić, ale wg mnie ten Drosetux do niczego, nic na mnie nie zadziałał...

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
No i bardzo dobrze, że pojechaliśmy... Z babcią jest bardzo źle, generalnie żadnych leków już nie dostaje bo ma tak wszystko w środku zainfekowane przez raka, że jedynie dostaje przeciwbólowo morfinę a przy tym jest tak jakby nieobecna... Czasami coś kontaktuje, ale generalnie większość czasu śpi i trudno z nią się porozumieć...
Z babcią TŻa też niestety tak było... Rak zaczął dawać objawy nagle, szybko nie było sensu podawać innych leków oprócz morfiny... Odeszła w ciągu chyba 2 tygodni... Jeden plus taki, że się nie męczyła długo, bo wszystko się tak szybko skończyło... Nie zdążyłam jej poznać niestety, chociaż podobno była trudną kobietą... Mieszkamy teraz w jej mieszkaniu i nas nie straszy, to chyba nie była aż taka trudna...

Druga babcia TŻa też jest teraz w ciężkim stanie, ale tam nie jedziemy, bo ona od wielu, wielu lat ma Alzhaimera, więc i tak nikogo nie poznaje... Smutne to bardzo...

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
he he własnie reklamowali maseczki ochronne na grypę w lidlu od czwartku,hmmm chyba nie przyjdzie do nas to grypsko?w naszym stanie to najgorsze!!!!
Takie maseczki, to są do d...
Podobno jesteśmy jedynym krajem w europie, gdzie nie ma epidemii tej grypy... Co więcej wszystkie osoby pow. 50 roku życia mają przeciwciała, bo podobna grypa już szalała w naszym kraju na początku lat 70-tych...
Stary 2009-11-11, 22:00   #1975
kasya82
Raczkowanie

Cytat:

a teraz pytanie z innej beczki....wybieracie sie na bal sylwestrowy w tym roku????: D

widziałam tą reklamę, śmieszne to troche jak szcześliwa para spaceruje w maskach, ale mam nadzieję że do nas grypa nie dojdzie

a co do balu to jasne!! ja już myśle jaką kreację ubiorę i jak włosy upnę

byłam dzisiaj u teściowej i już chyba do porodu jej nie odwiedze ani nie będę odbierać od niej telefonu, bo gadałam z nią o ciąży i o porodzie i ta mi mówi żebym się nie bała porodu, a ja się wcale nie bałam a przez takie gadanie to chyba zaczne

a co do palenia w ciąży to Tż-ta kuzynka paliła dużo w ciąży i urodziła o czasie i mała ważyła 3200 więc wcale nie tak mało jak na palącą. Mnie to wkurza jak można tak małe dziecko truć, noramlnie
kasya82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 22:06   #1976
filka2
Zadomowienie

kamyku a który krem jest na naczynka z thalgo?i czy możesz go polecic?bo ja stosuje od dawna róznych i tak naprawde nigdy nie byłam zadowolona z żadnego,ponoć dobre sa z iwonicz zdrój ale dla mnie taki sobie.z avene miałam raz tylko i już nie pamietam a też maja dobra opinie.
Stary 2009-11-11, 22:06   #1977
aldii
Zakorzenienie

Kancia moja mama tez bardzo pozno miala 1 zmarszczki.Ja za to mam okropne wokol oczu no ale tak jest jak sie uwielbia opalenizne

Jejku mamuski, moja kolezanka urodzila 2 tyg. temu...wlasnie z nia rozmawialam....porod - 6 parc, bez znieczulenia i po wszystkim mowi, ze wszystko juz sie ladnie zagoilo,brzucha juz nie ma, zero rozstepow.... oooo jak ja jej zazdroszcze i o taki porod !!
Stary 2009-11-11, 22:20   #1978
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
kamyku a który krem jest na naczynka z thalgo?i czy możesz go polecic?bo ja stosuje od dawna róznych i tak naprawde nigdy nie byłam zadowolona z żadnego,ponoć dobre sa z iwonicz zdrój ale dla mnie taki sobie.z avene miałam raz tylko i już nie pamietam a też maja dobra opinie.
Pewnie się uśmiejesz, ale nie wiem... Tam mają bazę danych i wiem, że miałam już trzy różne, zależnie od pory roku... Ale nie wiem jakie, bo zawsze się zdaję na Panią Anię i ona mi dobiera...
Stary 2009-11-11, 22:46   #1979
Sensuel
Wtajemniczenie

No i sobie poczytałam o tym co chciałam i informacji żadnej konkretnej nie otrzymałam .Ale wyczytałam,że herbata z liści malin + olejek z wiesiołka podobno powodują,że:
1. poród jest mniej bolesny
2. poród jest przed czasem,albo o czasie

Oczywiście tyle ile kobiet tyle opinii.Ja piłam herbatę z liści malin i nie wiem czy poród mnie mniej bolał,bo nie mam porównania i czy byłby o czasie tego tez nie wiem,bo był wywoływany.
Specjalnie bym w to nie wierzyła ,bo każdy organizm jest inny.
Poza tym czytałam coś o olejku rycynowych chyba,który przyspiesza poród,ale to chyba nie jest też tak na 100%,bo koleżanka piła i .Córka i tak wyszła wtedy kiedy chciała.Ja też go mam,ale kupiłam z myślą o moich rzęsach

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Znalazłam coś jeszcze ciekawego.Być może teraz Was to nie będzie interesowało,ale za jakieś 2 miesiące być może

Naturalne metody wywolania porodu:

Przed odwolaniem sie do tego typu metod nalezy pamietac o kilku rzeczach. Przede
wszystkim nalezy je zastosowac idealnie w okolicy terminu porodu, gdy to
istnieje duze prawdopodobienstwo, ze wydarzenia potocza sie zgodnie z planem i
dziecko nie urodzi sie przedwczesnie.
W sytuacji gdy istnieje zagrozenie zastosowania sztucznych metod indukcji (z
pewnoscia nie bez negatywnego wplywu na zdrowie matki i dziecka jak tez na
przebieg porodu) tego typu metody moga sie okazac zbawienne i zadzialac zanim
zostanie podana oksytocyna. Warto z pewnoscia rozpatrzec wszystkie za i przeciw
naturalnego i sztucznego wywolywania porodu i zapoznac sie ze szczegolami.

szalwia- jest to olejek, ktory moze spowodowac bardzo silne skurcze. Mozna go
stosowac do masazu :
Olejek do masazu
- 10-15 kropel olejku szalwii
- 1 kieliszek olejku migdalowego
Dokladnie wymieszac. Masowac tak dlugo jak wygodnie.

wiesiolek - najczesciej dostepny w kapsulkach. Pomaga w osiagnieciu rozwarcia
szyjki macicy co sprawi, ze porod bedzie postepowal szybciej. Nalepiej brac max.
5 kapsulek dziennie od 38-go tygodnia ciazy. Czasem polozne zalecaja stosowanie
wiesiolka dopochwowo.

liscie malin -herbatka z lisci malin dziala stymulujaco i sprawia, ze sam porod
postepuje szybciej

olej rycynowy - moze nie najprzyjemniejszy ale skuteczny (przynajmniej w moim
przypadku) sposob wywolania porodu . Oto kilka sposobow na `przelkniecie` tego
specyfiku:

1) 3/4 szkl soku pomaranczowego lub napoju imbirowego
1/4 szkl oleju rycynowego
Wymieszac dobrze i wypic natychmiast

2) 1/4 szklanki oleju rycynowego.
mieta lub sok do popicia

spacery -jak rowniez wchodzenie po schodach. Pomaga w osiagnieciu rozwarcia
(jesli porod sie nie zaczal) Jesli juz przyszly skurcze, wowczas przyspiesza
cala akcje

akupresura- punkty znajduja sie w kilku miejscach.

To jest informacja z innego forum
Stary 2009-11-11, 23:38   #1980
addicted to wizaz
Zadomowienie

filka - bal sylwestrowy, odkąd mam synka to nie pamiętam co to takiego Ostatnie sylwestry spędzamy z synkiem, robimy po prostu wcześniej imprezkę i nawet Michasiowi dostaje się pare łyczków szampana

Kamyku - dzięki za info dot. kosmetyków, akurat tej firmy chyba nic nie używałam
aldii
- chyba każda z nas chce szybkiego i przede wszystkim łatwego porodu i oby takie były
Sensuel - o herbatce z liści malin i oleju z wiesiołka też słyszałam, a nawet mam to w materiałach z SR. Ja sama w pierwszej ciąży nie próbowałam, zresztą jakoś niespecjalnie mnie to wtedy interesowało.
Natomiast co do chodzenia po schodach na wywołanie porodu to podobno ściema - nie pomaga też żadne mycie podłóg itp. wysiłkowe prace.

A co do papierochów, to jak byłam z synkiem na pierwszej wizycie u pediatry to po spojrzeniu na wagę synka po porodzie (2770 g) zapytała czy paliłam papierosy. Ja oczywiście nie paląca i sumie to trochę oburzyło mnie to pytanie.
Poza tym niektórzy eks-palacze są bardziej przeczuleni na punkcie papierochów. Taki był m.in. mój poprzedni szef, rzucił po iluś tam latach nałogu i jak ktoś palił to prawie mógłby
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości