|
|
#1981 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Ja słyszałam że sex też może zadziałać przyspieszająco (pewnie dlatego ja nie mogę
)aldii chciałabym tak jak Twoja koleżanka Co do palenia w ciąży to też jestem przeciwna...nie znam żadnej osoby która by paliła w ciąży, ale jak byłam w szpitalu dwa dni to leżały dwie dziewczyny z cukrzycą chyba i na dymka wychodziły. Taaaa sylwester może na porodówce któraś z nas spędzi![]() TŻ przywiózł dzisiaj kołyskę od swojej mamy, nie wiedziałam jaka to ale jestem teraz bardzo zadowolona. Można przerobić na kółeczka i dosyć spora, koło 4 miesięcy myślę posłuży jutro może zrobię zdjęcia to wstawię się pochwalić
|
|
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Generalnie jednak jak gdzieś jesteśmy to ma zboczenie zawodowe i ocenia knajpę, jak pracują kelnerzy, jak barmani, jaki system itd, aż mu zwracam uwagę żeby wyluzował.. ![]() A co do party to dziewczyny niedawno poszły, było wesolutko, opowiedziały mi wszystkie aktualne ploteczki Fajnie tak w babskim gronie pogadać o wszystkim. Na szczęście nie obżarłam się za bardzo, więc nie mam wyrzutów sumienia.A co do tych kremów to ja też kiedyś miałam fazę na używanie tylko kremów z filtrami 50+, Avene albo LRP. Miałam nie dopuścić do opalenia bo to słońce powoduje zmarszczki. Smarowanie się nimi było jednak bardzo uciążliwe, a moja twarz była aż biała od tych grubych warstw. Teraz używam najzwyklejszych kremów nawilżających Ziaji i też jest dobrze ![]() eudaimonia witamy ponownie same dobre wieści u Ciebie, gratulacje ![]() celka - ja niestety nie poradzę z katarem ![]() Patka -dobrze że pojechałaś, smutne są takie momenty.... ![]() A co do palenia w ciąży to ja tego nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem. Nie wierzę że jest się uzależnionym fizycznie i trzeba zajarać, palenie to nałóg typowo psychiczny, siedzi w głowie a nie w organizmie, a takie palące ciężarne to masakra. pola25 - jaką książkę czytasz? jak fajna to dawaj namiary, bo chcę zacząć następną ![]() filka u nas bal sylwestrowy pewnie będzie w domu na białej sali Być może TŻ będzie też pracował, w takie dni są niezłe stawki za noc. Ja nie przywiązuję dużej wagi do Sylwka, nie lubie takich imprez gdzie TRZEBA się dobrze bawić, przewaznie w roku jest mnóstwo innych-lepszych.
|
|
#1983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
youyou - no cóż, każdy ma jakieś zboczenie zawodowe ![]() fajnie, ze imprezka udana, A teraz pora spać - miłej nocki mamuśki |
|
|
|
|
#1984 |
|
Rozeznanie
|
Sensuel- olejek rycynowy
![]() ![]() ![]() Aldii tez bym chciala taki porod, myk myk i jeszcze na "M jak milosc" zdarzyc ![]() ![]() co do balu na pewno gdzies idziemy. kreacje mam, kupiona w zeszlym roku, na jedna noge akurat sie zmiesci maz mnie dokula do samochodu, potem wytoczy, i bedziemy party hard cala noc![]() jak za dawnych lat![]() youyou no wlasnie te 50+ filtry sa przeokropne, ale ja akurat trafilam na taki ktory sie dobrze wchlania, tylko co z tego jak go zapominam uzywac papierosow nie pale, i jedyne co mnie wkurza, to jak ktos usiadze obok mnie i ten caly smrod leci na mnie, bo dekiel nie pomyslal, ze wiatr wieje w moim kierunku poza tym jak palacz wejdzie do pomieszczenia zaraz po fajczeniu, to strasznie czuc i ja bym raczej nie chciala, zeby ode mnie sie taki smrodek wydobywal.lece spac mamuski, dobranoc
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zmykam spać.
aaa i minęła północ więc mogę ogłosić że dziś świętujemy moją studniówkę!! Robimy imprezkę
|
#1986 |
|
Rozeznanie
|
youyou gratuluję studniówki
już coraz bliżej..ja właśnie policzyłam i zostało mi .. 55 dni ![]() kurcze.. powinnam siedzieć w domu i sie doleczyć do końca, ale niestety dzisiaj muszę być na uczelni i to do 16:40 jedyne co dobre to, że najgorzej było mi wczoraj a dzisiaj to już tylko czasem sobie kaszlnę ale jak już to aż mnie klatka piersiowa boli .. dobrze, że byłam u lekarza w poniedziałek bo jakbym nie brała leków to by dopiero było.. mojej Niuni nie podoba się jak zakasłam bo wtedy podchodzi do góry i się wypina mocno jakby chciała uciec
|
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Ale pogoda Szarówa i deszczyk a mnie się parasol spitolił... A mam w planach do babci jechać i jak zwykle nie chce mi się... Ostatnio zawsze z nią się posprzeczam albo coś, bo zaczyna mi swoje poglady wciskać na temat wiary, kościoła i czepia się najnormalniej w świecie dopóki w końcu ja nie wytrzymuje i jej czegoś nie powiem - wtedy się obraża.
|
|
|
|
#1988 |
|
Zadomowienie
|
youyou - wszystkiego najlepszego z okazji studniówki
mi zostało jakieś 58 dni olivia - tylko się bardziej nie rozłóż zebra- najlepiej mieć 2 parasole ![]() A babci dla świętego spokoju możesz potakiwać i tak robić po swojemu ![]() ............. Trzymajcie dziś za mnie kciuki - o 17 mam wizytę u gin, a wcześniej muszę jeszcze zrobić usg w innej przychodni (bo lekarz się rozchorował i nie mieli już terminów w mojej przychodni). |
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Addicted no to trzymam kciuki i czekam na wieści
![]()
|
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
Celka kuruj się i nie daj się chorobie
Addicted trzymamy kciukaski za wizytę ![]() Czuję się jak by mnie ktoś sklepał bejzbolem chyba zle spałam ![]() Ooooo Kuba wstał
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ja pewnie tez jakos niebawem Nawet nie licze. Ale mamy podobnie termin porodu. Ja ostatnia miesiaczke mialam 18maja...................... Dzieki dziewczyny za rady i buziaki Kuruje sie ile moge, ale ten katar mnie dobija. Wieczorem znowu dopadl mnie okropny kaszel (tego sie boje najbardziej - ze to moga byc oskrzela i ten kaszel moze wywolac skurcze). Jutro ide do lekarza. Nie udalo mi sie na dzis przelozyc... |
|
|
|
|
#1992 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
addicted to wizaz.... ja też myłam okna,chodziłam po schodach,przesuwałam meble i piłam herbatę z liści malin i lipa .To jak coś to może olejek rycynowy pomoże .Ja się szefowi nie dziwie.Sama paliłam i nie zdawałam sobie sprawy jak ktoś capi po spaleniu fajki i wejdzie do pomieszczenia .Smrodek przeszkadza.ale mądrować się za bardzo nie będę,bo nie wiem czy nie wrócę do palenia.brzoskwinia82...ze mną też na patologii leżała dziewczyna czekająca na poród i biegająca na fajkę.W szpitalu to mogłaby sobie już darować ![]() youyou.....to uwierz,że palenie to nie tylko uzależnienie psychiczne,ale i fizyczne.Ja jak nie paliłam przez jakiś dłuższy czas to normalnie czułam ból w klatce i jakiś ucisk.Czasami miałam wrażenie,że oddychać nie mogę .A poza tym niepalący palącego nie zrozumie Celka....to tak jak ja ![]() Miłego dnia
......Myśli stają się rzeczami.... Edytowane przez Sensuel Czas edycji: 2009-11-12 o 09:17 |
|
|
|
#1993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo dostaje sie do srodka a z zamknietą szyjka raczej nie ![]() Cytat:
![]() u nas pogoda fatalna ale chyba wyjdziemy gdzies choć na chwilę bo oszaleję od tego siedzenia w domu to mi tylko dupa rosnie
|
||
|
|
|
#1994 |
|
Rozeznanie
|
Któraś z Was pisała, że miała grypę żołądka w ciąży. Niestety mnie dopadlo. Co mogę wziąć?
|
#1995 |
|
Zadomowienie
|
Ja mialam w 20tc. Poszlam do swojego ginka i on mi przepisal jakies saszetki do rozpuszczania przeciwbiegunkowe i jakies tabletki przeciwwymiotne. Wolalam isc do lekarza niz brac cos sama bo tu juz herbatka z miodem nie pomoze.....Po 2-3 dniach mi przeszlo.
|
|
|
|
#1996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hahahaha, suknie balową już mam uszykowaną ![]() A ostatnio jakoś oprócz bioderek pobolewa mnie spojenie łonowe... Dzisiaj mi się śniło, że musiałam iść z tego powodu do szpitala... Mam nadzieję, że to nie jest żadne proroctwo... Nie chciałabym iść do szpitala...
|
|
|
#1997 |
|
Wtajemniczenie
|
Cola/pepsi i paluszki słone spróbuj.Poza tym woda i suchy chleb.Tak radzą w Danii i u nas się sprawdza.Bez żadnych leków.
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
A dzisiaj nasza Gosia ma urodziny, więc:
wszystkiego najlepszego!!!
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba duuuzo pic, zeby sie nie odwodnic. |
|
|
|
|
#2000 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
smakowicie wygląda.Podziwiam talent ja sie boje takich skomplikowanych rzeczy.Cytat:
i gratuluje wszystkich dokonań ![]() Zatem zapraszam na imprezkę ![]() ciacha i .... ![]() Wczoraj miałam dzień pieczenia a dziś świętuje już od rana ![]() Zapraszam na moje wypieki ![]() .... ech stara już jestem 25 lat minęło
|
|
#2001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pić,pić i pić aby się nie odwodnić !!
......Myśli stają się rzeczami.... Edytowane przez Sensuel Czas edycji: 2009-11-12 o 10:32 |
|
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciasta wyglądają przepysznie Ślinka mi cieknie
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
![]() Melduję się co u mnie zanim od mamy wyjadę i znowu zostanę bez internetu Za tydzień idę na wizytę do gina, już na poprzedniej zapowiedział że teraz da mi skierowanie na usg. I będę znow widzieć mojego Bobaska! Kopie jak prawdziwy sportowiec (lub sportsmenka) ....Dziś całą noc się tam tarmosił i układał i kopał i rozciągał...UWIELBIAM TO Jak na razie ważę ok. 68kg. czyli +10kg od początku ciąży. Ostatnio sporo mi przybyło bo od m/w 20 września do 20 października 5kg. Aż się położna śmiałą że "jak tak dalej będzie Pani tyła to się pogniewamy..bo to ciężko potem zrzucić" Miałam też robiony test glukozowy-WSIO OK.Jestem zdrowa. Zgaga dokucza mi nie możliwie i często przez nią spać nie mogę i plecki bolą ale to ni i tak jest dobrze. Kupiłam sobie też dżinsy ciążowe..Wreszcie!! Ja "dżinsiara" bez dżinsów..coś niemożliwego..muszą być! I wiecie co..widzę kolejny plus ciąży..Jak wychodzę z WC nie muszę martwić się czy mam zapięty rozporek.bo go nie mam Cytat:
A ja mam "dopiero" 24!
03.02.2010 ZOSIA Edytowane przez Sweet_Jelly Czas edycji: 2009-11-12 o 10:04 |
|
|
|
|
#2004 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za to drugie dżinsy są ok i jeszcze mam jedne z materiału i głównie w tych dwóch ostatnich chodzę.. dobrze, że już niedługo.. ![]() gooha najlepszego ![]() a ja dopiero 1 stycznia skończę 20 lat i bardzo bym chciała, żeby Niunia wyszła na moje urodziny jest to realne, ale czy jej się zachce dupke w ten dzień ruszyć to się okaże ![]() siedzę chwilę w domku bo akurat mam okienko bo jeden wykład mi wypadł a że na uczelnię mam 10 min to przyszłam sobie.. teraz wracam za godzinkę i do 16:40 siedzę
|
|
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Gooha 100 lat!!!!!
Sweet_Jelly ja chyba podobnie przytyłam...ale pewności nie mam bo na mój widok ostatnio się waga u gina zepsuła to się nie warzylismy pomartwię się po ciąży...
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Addicted czytałam "sąsiadkę"Barbary Delinsky, a dziś zacznę "Dziennik nimfomanki' Valerie Tasso.
Filka my idziemy do mojej siostry na domówkę, u mnie odpadł zupełnie taki zorganizowany sylwek, bo mnie hałas męczy. |
|
|
|
#2007 |
|
Rozeznanie
|
filka2 bal sylwestrowy to już na porodówce mogę spędzić.. termin mam na ok 7.01 (+/- 3 dni w zależności od wizyty
ale wiadomo, że na dobrą sprawę w wigilie może być już po wszystkima co do grypy to ja na wszelki wypadek się zaszczepiłam, oczywiście na sezonową. myślę, że nie ma co ryzykować. A wy się szczepicie?? malinka118 może faktycznie spróbuj tą cole.. mi zawsze to pomaga na intensywne ![]() zebra666 u mnie też pogoda przerażająca a niestety muszę dostarczyć dziś zwolnienie do pracy. nawet z mojego nowonabytego prawo jazdy nie mogę skorzystać, bo samochodem pchać się do ścisłego centrum krakowa, to nie jest najlepszy pomysł... tak więc szalik, czapka, parasol i do dzieła! dziewczyny to okropne co piszecie o tych palaczkach ciężarówkach. Nie potrafię sobie tego wyobrazić, że przy dzisiejszym stanie wiedzy ktoś może tak świadomie krzywdzić swoje dziecko i tak naprawdę siebie(!!!). a z drugiej strony powiem Wam, że papierosy dały znać mojej koleżance, że jest w ciąży;-) Ta nśałogowa palaczka, która wypalała min paczkę dziennie nagle z dnia na dzień nie była w stanie się zaciągnąć - to dało jej do myślenia.. i tak z dnia na dzień znienawidziła papierosy.. ona już po porodzie, ale trzymam kciuki, że już tak jej zostanie. Właśnie przeglądam oferty wózków. najpier myslalam o coletto austin 3 - tu cały komplet nowy kosztuje ok 1300 i ma chyba wszystkie elementy które mnie interesują.. ale tak sobie myslę o kupnie za tą cenę używanego quinny speedi. da się znaleźć naprawdę model jak nowy, wypiorę tapicerkę i będzie git;-))) a gdy już mi potrzebny nie będzie sprzedam za tyle samo co kupiłam.. zaś w przypadku coletto pewnie uzyskam tylko połowe kwoty.. sama nie wiem... a Wy jak myślicie? |
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
Youyou najlepszego z okazji studniówki
Olivia a może lepiej zostać dzisiaj w domu, jeszcze bardziej się doładujesz. Addicted trzymam kciuki! Zebra udanej wizyty u Babci~! Gosia sto lat!!!widzę,że jesteśmy z tego samego rocznika ![]() Co do wagi, to moja trochę spadła -przytyłam tak 7-8kg. moja waga czasem pokazuję mi kilo więcej lub kilo mniej, więc nie wiem. Taką wagę pozwala mi zachować dietka cukrzycowa. ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- eudaimonia-ja się nie szczepię, nie wierzę tym szczepionkom! Dziewczyny często macie te skurcze macicy ???bo ja od wczoraj często, choć niebolesne i zaraz przechodzi. No i czasem mam to uwypuklenie z jednej strony brzucha.hm nie wiem, czy się martwić, czy nie...
|
|
|
|
#2009 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Właśnie wstałam i oglądam DDTVN i jest o wcześniakach, np takich które urodziły się w 25-27tc ![]() Choć dla pocieszenia Wam powiem że teraz i tak medycyna jest na takim poziomie że coraz lepiej ratuje się takie dzieci, a ja mam taką koleżanką która urodziła się w 25tc i było to prawie 30 lat temu.. Jest najnormalniejszą i zdrowiutką kobietą, nic jej nie dolega, a sama została lekarzem ![]() Cytat:
![]() addicted to wizaz - trzymam kciuki za wizytę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To siedzi w głowie, nie w tkankach. Znam tylko jeden przypadek tata mojej koleżanki od chyba 40 lat pali dwie paczki jakiś extra mocnych czy coś dziennie i w nocy się budzi żeby zapalić bo organizm się domaga dawki tytoniu, ale to taki skrajny przypadek, a nie dotyczy to młodych ludzie ![]() A takie bóle jak Ty miałaś to ja też miewałam ale to nic innego jak objaw pozbywania się osadów tytoniu z płuc Rzuciłam fajki jak zaczęliśmy myśleć o dzidzi i przyszło mi to z dnia na dzień ![]() gooha3 - ciasteczka pychotka Wszystkiego Najlepszego Właśnie dzwonili do mnie z pracy z kadr i na moim zwolnieniu brakuje drugiej pieczątki i muszę iść po nie i lecieć do EnelMedu po pieczątkę grrr.
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2009-11-12 o 10:48 |
|||
|
|
|
#2010 |
|
Zadomowienie
|
Witam, no już nie tak całkiem z rana
![]() Dziś, jak się obudziłam, to nareszcie zobaczyłam słonko pomimo, że tu i tam boli, to aż się przyjemniej zrobiło Chociaż już widać na horyzoncie nieładne chmury ![]() Gooha wszystkiego naj, naj, naj lepszego ![]() Ja 7 stycznia już 27!!! ![]() addicted to wizaz mocne kciukasy za dzisiejszą wizytę ![]() [QUOTE pysiamn]Czuję się jak by mnie ktoś sklepał bejzbolem chyba zle spałam [/QUOTE]Ja już tak mam drugi dzień, chociaż dziś jest troszeczkę lepiej
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.

)
może na porodówce któraś z nas spędzi
jutro może zrobię zdjęcia to wstawię się pochwalić 

jedyne co dobre to, że najgorzej było mi wczoraj a dzisiaj to już tylko czasem sobie kaszlnę ale jak już to aż mnie klatka piersiowa boli .. dobrze, że byłam u lekarza w poniedziałek bo jakbym nie brała leków to by dopiero było.. mojej Niuni nie podoba się jak zakasłam bo wtedy podchodzi do góry i się wypina mocno jakby chciała uciec
Szarówa i deszczyk a mnie się parasol spitolił... A mam w planach do babci jechać i jak zwykle nie chce mi się... Ostatnio zawsze z nią się posprzeczam albo coś, bo zaczyna mi swoje poglady wciskać na temat wiary, kościoła i czepia się najnormalniej w świecie dopóki w końcu ja nie wytrzymuje i jej czegoś nie powiem - wtedy się obraża.

od tego siedzenia w domu to mi tylko dupa rosnie 
smakowicie wygląda.