|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
No właśnie sobie zrobiłam i jestem załamana
![]() Cytat:
Mam tylko male minusy i nawet okularow nigdy nie nosiłam,kiedyś coś tam sie okulistce nie podobało i dla świetego spokoju wlaśnie poszlam na badanie i co??? I teraz żaluję! Mam skierowanie na cc ![]() ![]() ![]() Nie mam jaskry tylko podobno jakieś zmiany na dnie oka... I co teraz? cala ciąża przebiega śpiewajaco, czuje sie wysmienicie, ćwicze zeby usprawnić poród, masuję krocze, tż nastawiony na poród rodzinny... szkola rodzenia itd... nie chce cc... Zobaczymy co gin w przyszlym tygodniu powie, ale jestem zla strasznie. Nie wiem może jeszcze iśc do innego okulisty? tylko ten ma b. dobre opinie... no kurczę taki numer............. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() albo sprawdź , bo jak widzicie nigdy nic nie wiadomo...
![]() |
#2492 |
Zadomowienie
|
katekatee ja z owoców jem jabłka i banany. Z mięsa kurczaka i indyka- ale tez juz mam dość tych potraw...w szpitalu dodtałam pomidorowa wiec w domu tez opócz rosołu jadłam pomidorowa i barszcz czerwony- zabielany. Podsumowując - jestem cały czas głodna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Raczkowanie
|
Witam Mamusie
![]() Mam pytanie techniczne do mam już rozpakowanych, mianowiecie nie kupowałam rożka, bo wydawał mi się jakoś zbędny.Mam pościelkę do łóżeczka i śpiworek i miałam zmiar tak kłaśc Małego.Jednak kilka dni temu rozmawiałam z mama 4 miesięcznej niuni i stwierdziła ona,że rożek się bardzo przydaje, szczególnie przez pierwszy miesiąc.Mamy jak śpią wasze niemowlaczki??w rożku??(no to kocyk jakiś jeszcze?)pościeli?,śpiwor ku??.W jakim celu uzywacie rozka?? Bardzo proszę o jakieś rady bo już sama nie wiem.Tu nie ma rożków,ale jakby co zawsze może przywieść mi rodzinka z Polski. A i jeszcze jedno podobno lepsze są takie usztywniane. Kropko,Ravenne,Brombi Wasze skarby cudowne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Konspi ojoj ale sie wpakowalas:/ a jaka masz w ogole wade? Porozmawiaj z ginem koniecznie. Ale cos mi sie wydaje, ze jednak gin bedzie obstawal za SN, a okulisci z tego, co widze chetnie daja skierowanie na cesarke. A ten okulista jakis dobry, sprawdzony? ![]() Trzymam kciuki, zeby bylo jednak SN i cos mi sie wydaje, ze bedzie ![]() Minnie ja mam rożek nieusztywniany ( bo z kolei ja slyszalam, ze lepiej w nieusztywnianym nosic Dzidziusia) ![]() ![]() Malinka a duzo schudlas po ciazy?oj biedna Tys z tym głodem ![]() MAMUSIE A JA MAM PYTANIE DO TYCH CO RODZILY SN: jak wyglada brzuch Wasz po porodzie?to naprawde zostaje taka wiszaca skora, taka opona? ![]() A dzis powinien dojść wozeczek, bo przesylka juz w rzeszowie jupppiiii ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-11-12 o 08:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2495 | |
Wtajemniczenie
|
Kropko Tomeczek słodki jak cukiereczek!
Ravenne gratulacje! Cytat:
dzisiaj w "pytanie na śniadanie" tez o tym mówili. Szkoda tylko, że nigdzie nie podają nazw tych groźnych wózków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2496 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Domi brzuch jest sprawą indywidualną- to jak szybko ci zniknie. Mi po porodzie sn wisiał taki flaczek kilka dni ale naszczeście macica mi sie bardzo szybko obkurczaa wiec po tygodniu zniknąl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i brzuch wraca do normalnosci jak pzred ciaza czy zostaje cos takiego? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2498 |
Raczkowanie
|
Witam Dziewczynki,
dzieciaczki są cudne ![]() ![]() U mnie od wczoraj totalny spadek formy. Nie wiem czy to hormony, pogoda, czy wszystko razem wzięte... Tż zrobił mi kilka fotek brzuszka i te zdjęcia mnie załamały - jestem ogromna ![]() ![]() Do tych moich kg dochodzi jeszcze inny problem... większość poradników podpowiada jak sobie radzić z sytuacją, kiedy ciążarna nie ma ochoty na przytulanki i musi odmówić tż-towi. Nikt jednak nie mówi, co ma zrobić ciężarna, kiedy może i chce zbliżeń, a tż nie... bo ma jakąś blokadę związaną z ciążą... tak jakby nie wypadało się kochać w ciąży, bo jestem w stanie błogosławionym... Niby mówi mi, że pięknie wyglądam w ciąży i widzę w jego oczach, że mówi szczerze, ale w ogóle nie przekłada się to na życie "sypialne". Po zsumowaniu tych 2 kwestii czuję się jak meganieatrakcyjny słoń... dobrze, że przynajmniej nie będę w ciąży przez 2 lata... ale i tak boję się, czy wszystko wróci do normy po porodzie, czy może już zawsze będę w jego oczach najpierw matką, a potem kobietą... ![]() Przepraszam, że Wam tu smucę od rana, ale nie miałam się komu wygadać... Idę ochlapać twarz zimną - może mi opuchlizna trochę zejdzie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2499 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sądzę (jako teoretyk), że jeżeli się o siebie zadba (ćwiczenia, kremy, masaże, dieta) to wszystko wróci do normy i nie będzie takiego flaka! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2500 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2501 |
Zakorzenienie
|
2befree
![]() ![]() ![]() a co do Tz to chya tylko rozmowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2502 |
Zadomowienie
|
Domi ja po tygodniu wróciłam do wagi przed ciąży a teraz to niewiem ile waże ale pochłaniam ogromne ilości jedzenia (nawet w ciązy tyle nie jadłam)- głownie kanapki- i nic nie tyje
![]() Mój brzuch wrócił do normalności- a to juz moje drugie dziecko- wiec nie ma co panikować. Mysle Domi ze twoja młoda jędrna skóra też sobie z tym poradzi. Edytowane przez malina81 Czas edycji: 2009-11-12 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak myslisz? ![]() ![]() ładnie pokolorowalam liste?? Jeszcze wymyslilam, zeby zamiast w nawiasie ten przewiywany termin porodu pisac w ktorym tygodniu rodzilysmy???? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2504 |
Zadomowienie
|
witam mamusie
![]() czy wy tez się czujecie tak jakby dzisiaj był poniedziałek ? ? ? za mną totalnie nieprzespana noc, i to już nie tylko przez nocne wycieczki do toalety, ale mała w brzuszku urządziła sobie niezłe rozpychanie... i co ja zasypiałam... no to prostujące się nózie, albo wypychana pupka dawały o sobie znać... malutka ma coraz mniej miejsca, mama to rozumie - ale spać musi! hihi ![]() domi, a co te kolorki na liście mamuś tak "wyblakły" ![]() a z tym powrotem do formy, rozumiem że wszelakie "zabiegi" na brzucho, ćwiczenia itp można zacząć 6- 8 tyg po porodzie - prawda to ? gdzies tak wyczytałam i zastanawiam się ile w tym prawdy... p.s. a oto mój wczorajszy zakup na allegro całe 5,50 nowiutkie ![]() http://www.otofotki.pl/img12/obrazki...5_P2010777.JPG sama słodycz ![]() Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-11-12 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2505 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Skąd Ty wzięłaś to zdjęcie??Chyba ze strony gabinetu jakiegoś chirurga plastycznego.Przyznam,że mnie to lekko przeraziło. Ale nic się nie przejmuj my będziemy ćwiczyły, masowały (w końcu ma być jakaś grupa wsparcia nie???) i bedzie git. Cytat:
![]() Nie smuć się kochana i pomyśl,że w tym ogromnym brzuszku (na pewno nie jest aż taki duży)siedzi sobie Wasza zdrowa, piękna dzidzia, którą już niedługo będziesz tulić w ramionach.Mó Tż też czasem do mnie mówi:ale jesteś gruba, albo wyglądasz jak mały słoń(hipopotam ![]() A co do przytulanek, to porozmawiaj z Tż a może sama zainicjuj jakiś romantyczny wieczór w sypialni?(jakieś świeczki, fajna muzyka,masaż)i Tż się przełamie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2506 |
Wtajemniczenie
|
Domi nawet jesli nie tak od razu to z czasem wraca się do formy z przed, mi po Izie zajeło 2 lata i odpowiednia dieta, w kwesti ćwiczeń to po SN nie trzeba bardzo chyba uważać przy doborze ale po CC radze uważac, ja sie nabawiłam po 1,5 roku po ćwiaczeniach 6 wadera( nie pamiętam jak się pisze) zrostów - chyba były zbyt cięzkie, zawsze nalezy pamiętać, ze każda inaczej to przechodzi tak jak z ciążą i nie stresować sie na zapas
![]() owszem zazdroszcze tym któe szybko i łatwo wracają do formy - to normalne, ale troche wysiłku i wyrzeczeń i nie się uda Katekatee - co jem: - mięso drobiowe, wieoprzowe, wołowe, ryba - bardzo ostrożnie bo może uczulić - gotowane i pieczone, prawie bez soli i przypraw - z warzyw - wszystko gotowane z wyjątkiem tych wzdymających - owoce - jabłka gotowane - wędliny i nabiał - ryż, kasze i makarony, zupy i sosy, ale tak jak pisałam prawie niedosmakowane - można się przyzwyczaić jadłam tez - sernik i ciasto cytrynowe - mało ale zawsze wiadomo, że jak wprowadzasz coś nowego to pojedyńczo, i obserwujesz dzidka, i wówczas wiesz czy możesz to jeść czy nie, zresztą poźniej jak już malemu będziesz dawać produkty to też wszystko pojedyńczo aby sprawdzić jego reakcję na produkt Minnie moj Grześ śpi w rożku, teraz jeszcze się nie kręci więc można go w nim kłaść, jak zaczyna dzidek się wiercić to śpiworek zdecydowanie praktyczniejszy, ja mam rożki nieusztywnione i usztywnionu, ale usztywnienie wyjełam, bo jest mi wygodniej Konspiracja jak ja rozumiem Twoje rozczarowanie, że nie SN tylko CC - z Izą tak miałam, byliśmy nastwaieni na SN a le natura sobie zkpiła i musiałbyć CC - ale da sie wszystko przezyć, choś ja na Twoim miejscu jak masz obawy jeszcze skonsultowałabym to z innym okulistą, tak dla pewności zaczełam ponownie czytać książke - język niemowlaka - z Izą mi poszło to wszystko jakoś szybko i łatwo ale z Grzesiem mam jakieś zwirowania, i doczytałam, ze ona poleca smoczek do 3 miesiaca chyba a potem palce, tu akurat wiem z własnego doświadczenia, ze to nie jest dobry pomysł z palcami - sama ssałam do 7 roku i miałam mega krzywe zęby i musiałam nosić aparat, ale podoba mi się to w tej książce, ze ona bierze wszystkie opcje pod uwagę np. z karmieniem - cysiek i butla to według niej tez dobrze |
![]() ![]() |
![]() |
#2507 |
Zadomowienie
|
ojejku teraz otworzyła mi się ikonka z tym brzuchem - szok!
ale może to jakiś "skrajny" przypadek... |
![]() ![]() |
![]() |
#2508 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz rzeczywiście wygląda jakby wyblakła. A co do tej drugiej kwestii to jest mi to obojętne, jak dla mnie mógłby zostać termin porodu. Zobaczymy co inne dziewczyny sądzą na ten temat |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | |||||
Zakorzenienie
|
haj Krejzolki
![]() Cytat:
![]() ![]() witaj Kropko, ależ śliczny synio ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jaka słodka ![]() ![]() Brombi Twój głodomorek też jest uroczy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja sie przeziębiłam ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2510 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bedzie dobrze, musi byc ![]() Cytat:
![]() wie doskonale, ale nie rozumie w czym to ma przeszkadzać:/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2511 |
Wtajemniczenie
|
![]()
2befree co do przytulanek - czy TŻ czytał coś na ten temat w necie? moj w pierwszej ciąży jedyne co odemnie chciał to - zapytaj gina czy możesz - zresztą teraz też tak było, poczytał różne opinnie i doszedł do wniosku, ze to tylko technicznie musi się dostosować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2512 |
Wtajemniczenie
|
Na tej stronie są wyniki testu ale boję się tam zaglądać - zwłaszcza, że nie udzielają tych informacji za darmo
![]() http://www.pro-test.pl/tests_article...%C3%B3zka.html xpressja ja wczoraj miałam wrażenie, że była niedziela. A butki super! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2513 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Domi pozytywne podejście to już połowa sukcesu,na razie nie ma się co przejmować na zapas.Zobaczymy jak będą wyglądały nasze brzuchy po. A koleżanka to ma niezły tupecik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2514 |
Wtajemniczenie
|
Domi co do listy kolor zielony jest mało czytaelny jak dla mnie, i może maksymalnie uprościć listę tj. wyrzucic tp - przecież i tak się liczy data ur., info o tym czy cc czy sn
w kwesti wagi i wzrostu to np. 3500/55 wszystkie i tak będziemy wiedziały o co chodzi |
![]() ![]() |
![]() |
#2515 |
Zakorzenienie
|
Witam Mamusie
![]() staralam sie doczytac w miare, co napisalyscie i polowe i tak zapomnialam... ![]() Pamitam tylko, ze sliczne slodkie fotki dzieciaczkow widzialam ![]() ![]() U nas ok...maly mial 2 dni kolki, ale juz cos lepiej... Byla wczoraj polozna i moj paczus wazy prawie 4 kg ![]() Co do diety...to ja jem wlasciwie wszystko... ![]() ![]() Cos pisalyscie zdaje sie o Latwym Planie...nasz Plan jest taki - jemy, przewijamy sie - czasami jemy troszke jeszcze - i potem albo spimy od razu - to w nocy - a w dzien - gadamy sobie i robimy male wycieczki po domu - spimy ![]() ![]() A i chcialam podzielic sie z wami moim odkryciem wszechczasow - CHUSTA DO NOSZENIA...Co za wspaniala rzecz!! ![]() ![]() ![]()
#2516 |
Zakorzenienie
|
Ja bym wyrzucila w liscie ten przewidywany tp, a zamiast tego wpisala tydzien urodzin, tylko musialabym liczyc kazdemu:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2517 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
narazie ćwiczę z płytką nr 1 (ćwiczenia w ciąży), a druga płytka jest z ćwiczeniami po ciąży. Zobaczymy czy przyniesie efekty. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2518 |
Wtajemniczenie
|
zapomniałam ale mamskleroze
Domi ta kolezanka to wie, ze jesteś w ciąży i termin masz na grudzień? dla mnie to chore zachowanie, jak tak mozna, a niech siedza u siebie w domu jak nie mają gdzie pojsc, ale tupet |
![]() ![]() |
![]() |
#2519 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale napisalam jej poprostu, ze nie ma szans, ze musialabym upasc na glowe. Ona chyba naprawde nie wie, jak moze zycie po porodzie wygladac (ma 27 lat). W szpitalu jak bylam to tez gadalam z dawna kolezanka, ktora teraz siedzi za granica, ze mam tp na 17 grudzien a ona ze ok 20ego bedzie w Polsce i wpadnie do mnie ![]() Dodam, ze ta kolezanka jest naprawde fajna, tylko ten tupet ![]() A w ogole to ja sie zrobilam strasznie antygoscinna. I wszyscy maja chetke mnei nawiedzac, dawne kolezanki i w ogole, a ja najchetniej siedzialabym sama no i z Tz po pracy. I woolalabym przekladac ciuszki sto razy i rzeczy dla dzidzi niz takie nastoletnie rozmowy. Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-11-12 o 10:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Zadomowienie
|
domi z tym tygodniem kiedy się urodziło fajny pomysł...
tylko musiałabyś dla każdej liczyć osobno... a to troszkę roboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.