Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-11, 21:58   #2491
konspiracja
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE

Cytat:
Napisane przez moniam85 Pokaż wiadomość
Nie, ale dla własnego spokoju zrób sobie badanie dna oka
No właśnie sobie zrobiłam i jestem załamana

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Kurczę, dziewczyny, ja nie pomyślałam o żadnym badaniu dna oka...
Jeśli nie mam problemów ze wzrokiem to też powinnam je wykonać?

Ja też myślalam że nie mam problemu z oczami i popatrz....

Mam tylko male minusy i nawet okularow nigdy nie nosiłam,kiedyś coś tam sie okulistce nie podobało i dla świetego spokoju wlaśnie poszlam na badanie i co???
I teraz żaluję!
Mam skierowanie na cc
Nie mam jaskry tylko podobno jakieś zmiany na dnie oka... I co teraz? cala ciąża przebiega śpiewajaco, czuje sie wysmienicie, ćwicze zeby usprawnić poród, masuję krocze, tż nastawiony na poród rodzinny... szkola rodzenia itd... nie chce cc...
Zobaczymy co gin w przyszlym tygodniu powie, ale jestem zla strasznie.
Nie wiem może jeszcze iśc do innego okulisty? tylko ten ma b. dobre opinie...
no kurczę taki numer.............co teraz?

Cytat:
Napisane przez moniam85 Pokaż wiadomość
Nie musisz u mnie było podejrzenie jaskry i tylko dlatego robiłam to badanie. Skoro masz dobry wzrok to nic się nie martw i bardzo się ciesz
albo sprawdź , bo jak widzicie nigdy nic nie wiadomo...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 07:51   #2492
malina81
Zadomowienie

katekatee ja z owoców jem jabłka i banany. Z mięsa kurczaka i indyka- ale tez juz mam dość tych potraw...w szpitalu dodtałam pomidorowa wiec w domu tez opócz rosołu jadłam pomidorowa i barszcz czerwony- zabielany. Podsumowując - jestem cały czas głodna
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 08:08   #2493
minnie
Raczkowanie

Witam Mamusie

Mam pytanie techniczne do mam już rozpakowanych, mianowiecie nie kupowałam rożka, bo wydawał mi się jakoś zbędny.Mam pościelkę do łóżeczka i śpiworek i miałam zmiar tak kłaśc Małego.Jednak kilka dni temu rozmawiałam z mama 4 miesięcznej niuni i stwierdziła ona,że rożek się bardzo przydaje, szczególnie przez pierwszy miesiąc.Mamy jak śpią wasze niemowlaczki??w rożku??(no to kocyk jakiś jeszcze?)pościeli?,śpiwor ku??.W jakim celu uzywacie rozka??
Bardzo proszę o jakieś rady bo już sama nie wiem.Tu nie ma rożków,ale jakby co zawsze może przywieść mi rodzinka z Polski.
A i jeszcze jedno podobno lepsze są takie usztywniane.

Kropko,Ravenne,Brombi Wasze skarby cudowne
minnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 08:16   #2494
domi7ks
Zakorzenienie

Witajcie

Konspi ojoj ale sie wpakowalas:/ a jaka masz w ogole wade? Porozmawiaj z ginem koniecznie. Ale cos mi sie wydaje, ze jednak gin bedzie obstawal za SN, a okulisci z tego, co widze chetnie daja skierowanie na cesarke. A ten okulista jakis dobry, sprawdzony?
Trzymam kciuki, zeby bylo jednak SN i cos mi sie wydaje, ze bedzie

Minnie ja mam rożek nieusztywniany ( bo z kolei ja slyszalam, ze lepiej w nieusztywnianym nosic Dzidziusia) ale tez chetnie sie dowiem jak to wyglada z niemowlaczkami

Malinka a duzo schudlas po ciazy?oj biedna Tys z tym głodem

MAMUSIE A JA MAM PYTANIE DO TYCH CO RODZILY SN:
jak wyglada brzuch Wasz po porodzie?to naprawde zostaje taka wiszaca skora, taka opona?

A dzis powinien dojść wozeczek, bo przesylka juz w rzeszowie jupppiiii

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-11-12 o 08:21
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 08:48   #2495
tarasia
Wtajemniczenie

Kropko Tomeczek słodki jak cukiereczek!
Ravenne gratulacje!
Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Ostatnio oglądałam Dzień dobry TVN gdzie opowiadali o testach przeprowadzanych na wózkach i wyniki były wstrząsające. Generalnie nie ma wózka w 100% bezpiecznego. Materiały,z których sa szyte, zawierają jakieś substancje niebezpieczne, dlatego też mówili,żeby po zakupie wyprać wszystkie materiały. Normalnie szok.
No niesamowite, żę tak wykorzystują matki! Wydawać by się mogło, że im droższe, tym bezpieczniejsze - a tu lipa.
dzisiaj w "pytanie na śniadanie" tez o tym mówili. Szkoda tylko, że nigdzie nie podają nazw tych groźnych wózków.

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 08:58   #2496
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minnie Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

Mam pytanie techniczne do mam już rozpakowanych, mianowiecie nie kupowałam rożka, bo wydawał mi się jakoś zbędny.Mam pościelkę do łóżeczka i śpiworek i miałam zmiar tak kłaśc Małego.Jednak kilka dni temu rozmawiałam z mama 4 miesięcznej niuni i stwierdziła ona,że rożek się bardzo przydaje, szczególnie przez pierwszy miesiąc.Mamy jak śpią wasze niemowlaczki??w rożku??(no to kocyk jakiś jeszcze?)pościeli?,śpiwor ku??.W jakim celu uzywacie rozka??
Bardzo proszę o jakieś rady bo już sama nie wiem.Tu nie ma rożków,ale jakby co zawsze może przywieść mi rodzinka z Polski.
A i jeszcze jedno podobno lepsze są takie usztywniane.

Kropko,Ravenne,Brombi Wasze skarby cudowne
minnieja musiałam miec rożek do szpitala ale w domu w ogóle z niego nie korzystam- mały śpi w śpiworku i przykrywam go na noc kocykiem. Do szpitala miałam rożek bez usztywniacza- wyciągłam ten wkład bo jak dla mnie jest to bardzo niewygodne...

Domi brzuch jest sprawą indywidualną- to jak szybko ci zniknie. Mi po porodzie sn wisiał taki flaczek kilka dni ale naszczeście macica mi sie bardzo szybko obkurczaa wiec po tygodniu zniknąl
Stary 2009-11-12, 09:04   #2497
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Domi brzuch jest sprawą indywidualną- to jak szybko ci zniknie. Mi po porodzie sn wisiał taki flaczek kilka dni ale naszczeście macica mi sie bardzo szybko obkurczaa wiec po tygodniu zniknąl

i brzuch wraca do normalnosci jak pzred ciaza czy zostaje cos takiego?

Stary 2009-11-12, 09:06   #2498
2befree
Raczkowanie

Witam Dziewczynki,
dzieciaczki są cudne Coraz bardziej nie mogę się doczekać mojej niuni

U mnie od wczoraj totalny spadek formy. Nie wiem czy to hormony, pogoda, czy wszystko razem wzięte...
Tż zrobił mi kilka fotek brzuszka i te zdjęcia mnie załamały - jestem ogromna Poproszę go, żeby przywiózł aparat jak będzie na obiedzie, to Wam wkleję... Cały wieczór przepłakałam i dziś wyglądam jak szczególnie, że jak o tym myślę to znów leją się łzy...

Do tych moich kg dochodzi jeszcze inny problem... większość poradników podpowiada jak sobie radzić z sytuacją, kiedy ciążarna nie ma ochoty na przytulanki i musi odmówić tż-towi. Nikt jednak nie mówi, co ma zrobić ciężarna, kiedy może i chce zbliżeń, a tż nie... bo ma jakąś blokadę związaną z ciążą... tak jakby nie wypadało się kochać w ciąży, bo jestem w stanie błogosławionym... Niby mówi mi, że pięknie wyglądam w ciąży i widzę w jego oczach, że mówi szczerze, ale w ogóle nie przekłada się to na życie "sypialne".

Po zsumowaniu tych 2 kwestii czuję się jak meganieatrakcyjny słoń... dobrze, że przynajmniej nie będę w ciąży przez 2 lata... ale i tak boję się, czy wszystko wróci do normy po porodzie, czy może już zawsze będę w jego oczach najpierw matką, a potem kobietą...

Przepraszam, że Wam tu smucę od rana, ale nie miałam się komu wygadać... Idę ochlapać twarz zimną - może mi opuchlizna trochę zejdzie...
2befree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 09:08   #2499
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
o my God!
sądzę (jako teoretyk), że jeżeli się o siebie zadba (ćwiczenia, kremy, masaże, dieta) to wszystko wróci do normy i nie będzie takiego flaka!

Stary 2009-11-12, 09:11   #2500
2befree
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
No niesamowite, żę tak wykorzystują matki! Wydawać by się mogło, że im droższe, tym bezpieczniejsze - a tu lipa.
dzisiaj w "pytanie na śniadanie" tez o tym mówili. Szkoda tylko, że nigdzie nie podają nazw tych groźnych wózków.
Nie podają, bo wszystkie wózki, bez względu na markę i cenę wypadły blado w tym teście Chyba tylko 2 dostały ocenę dostateczną, a cała reszta niedostateczną. I to się pogarsza, bo rok wcześniej dużo wózków miało oceny dobre i dostateczne. Masakra. A najlepsze jest to, co mówili w TVN, że wózek dla lalek musi mieć certyfikat, że nie zawiera szkodliwych substancji, a wózek dla dziecka już nie - takie mamy przepisy w tym kraju.
2befree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 09:12   #2501
domi7ks
Zakorzenienie

2befree wrocisz do formy, to juz koncówka i kazda z nas ma rozne obawy (tak jak ja o brzuszek).Zamias t sie smucic, przygtuj sobie zestaw cwiczen po porodzie i plan dbania o siebie. Ja juz wiem, ze bede cwiczyla Tamelee Webb
a co do Tz to chya tylko rozmowa u mnie akurat teraz jak na zlosc musze Tz stopowac, bo nie chce rodzic na dniach...

Stary 2009-11-12, 09:19   #2502
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie

Malinka a duzo schudlas po ciazy?oj biedna Tys z tym głodem

Domi ja po tygodniu wróciłam do wagi przed ciąży a teraz to niewiem ile waże ale pochłaniam ogromne ilości jedzenia (nawet w ciązy tyle nie jadłam)- głownie kanapki- i nic nie tyje

Mój brzuch wrócił do normalności- a to juz moje drugie dziecko- wiec nie ma co panikować. Mysle Domi ze twoja młoda jędrna skóra też sobie z tym poradzi.

Edytowane przez malina81
Czas edycji: 2009-11-12 o 09:27
Stary 2009-11-12, 09:35   #2503
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Domi ja po tygodniu wróciłam do wagi przed ciąży a teraz to niewiem ile waże ale pochłaniam ogromne ilości jedzenia (nawet w ciązy tyle nie jadłam)- głownie kanapki- i nic nie tyje

Mój brzuch wrócił do normalności- a to juz moje drugie dziecko- wiec nie ma co panikować. Mysle Domi ze twoja młoda jędrna skóra też sobie z tym poradzi.

tak myslisz? oby

ładnie pokolorowalam liste??
Jeszcze wymyslilam, zeby zamiast w nawiasie ten przewiywany termin porodu pisac w ktorym tygodniu rodzilysmy????

Stary 2009-11-12, 09:43   #2504
xpressja
Zadomowienie

witam mamusie
czy wy tez się czujecie tak jakby dzisiaj był poniedziałek ? ? ?
za mną totalnie nieprzespana noc, i to już nie tylko przez nocne wycieczki do toalety, ale mała w brzuszku urządziła sobie niezłe rozpychanie... i co ja zasypiałam... no to prostujące się nózie, albo wypychana pupka dawały o sobie znać...
malutka ma coraz mniej miejsca, mama to rozumie - ale spać musi!
hihi

domi, a co te kolorki na liście mamuś tak "wyblakły"

a z tym powrotem do formy, rozumiem że wszelakie "zabiegi" na brzucho, ćwiczenia itp można zacząć 6- 8 tyg po porodzie - prawda to ? gdzies tak wyczytałam i zastanawiam się ile w tym prawdy...

p.s. a oto mój wczorajszy zakup na allegro całe 5,50 nowiutkie

http://www.otofotki.pl/img12/obrazki...5_P2010777.JPG
sama słodycz

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2009-11-12 o 09:49
xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 09:47   #2505
minnie
Raczkowanie

Cytat:
minnieja musiałam miec rożek do szpitala ale w domu w ogóle z niego nie korzystam- mały śpi w śpiworku i przykrywam go na noc kocykiem. Do szpitala miałam rożek bez usztywniacza- wyciągłam ten wkład bo jak dla mnie jest to bardzo niewygodne...
Malinko dziękuję za odpowiedź.Własnie dlatego zrezygnowałam z rożka bo stwierdziłam,że i tak skoro Młody urodzi się jakoś w grudniu to ubiorę go normalnie, na to kombinezon i starczy.Z kolei ta moja znajoma twierdzi,że sporo korzystała z rożka w domu(kładła małą w nim spać, karmiła w rozku-to jej pierwsze dziecko i mówiła,że noszenie dziecka w rożku jest dużo łatwiejsze.)Poczekam może jeszcze jakaś Mamusia wyrazi tu swoją opinię i się jeszcze zastanowię w takim razie.

Cytat:
Domi nawet nie strasz.
Skąd Ty wzięłaś to zdjęcie??Chyba ze strony gabinetu jakiegoś chirurga plastycznego.Przyznam,że mnie to lekko przeraziło.
Ale nic się nie przejmuj my będziemy ćwiczyły, masowały (w końcu ma być jakaś grupa wsparcia nie???) i bedzie git.

Cytat:
Napisane przez 2befree Pokaż wiadomość
Witam Dziewczynki,
dzieciaczki są cudne Coraz bardziej nie mogę się doczekać mojej niuni

U mnie od wczoraj totalny spadek formy. Nie wiem czy to hormony, pogoda, czy wszystko razem wzięte...
Tż zrobił mi kilka fotek brzuszka i te zdjęcia mnie załamały - jestem ogromna Poproszę go, żeby przywiózł aparat jak będzie na obiedzie, to Wam wkleję... Cały wieczór przepłakałam i dziś wyglądam jak szczególnie, że jak o tym myślę to znów leją się łzy...

Do tych moich kg dochodzi jeszcze inny problem... większość poradników podpowiada jak sobie radzić z sytuacją, kiedy ciążarna nie ma ochoty na przytulanki i musi odmówić tż-towi. Nikt jednak nie mówi, co ma zrobić ciężarna, kiedy może i chce zbliżeń, a tż nie... bo ma jakąś blokadę związaną z ciążą... tak jakby nie wypadało się kochać w ciąży, bo jestem w stanie błogosławionym... Niby mówi mi, że pięknie wyglądam w ciąży i widzę w jego oczach, że mówi szczerze, ale w ogóle nie przekłada się to na życie "sypialne".

Po zsumowaniu tych 2 kwestii czuję się jak meganieatrakcyjny słoń... dobrze, że przynajmniej nie będę w ciąży przez 2 lata... ale i tak boję się, czy wszystko wróci do normy po porodzie, czy może już zawsze będę w jego oczach najpierw matką, a potem kobietą...

Przepraszam, że Wam tu smucę od rana, ale nie miałam się komu wygadać... Idę ochlapać twarz zimną - może mi opuchlizna trochę zejdzie...
2befree, aż mi się żal Ciebie zrobiło.
Nie smuć się kochana i pomyśl,że w tym ogromnym brzuszku (na pewno nie jest aż taki duży)siedzi sobie Wasza zdrowa, piękna dzidzia, którą już niedługo będziesz tulić w ramionach.Mó Tż też czasem do mnie mówi:ale jesteś gruba, albo wyglądasz jak mały słoń(hipopotam) jednak ja się tym nie przejmuję zazwyczaj obracam to w żart, odpowiadam mu wtedy np. Ale jestem Twoim słonikiem i się razem śmiejemy.
A co do przytulanek, to porozmawiaj z Tż a może sama zainicjuj jakiś romantyczny wieczór w sypialni?(jakieś świeczki, fajna muzyka,masaż)i Tż się przełamie.
Stary 2009-11-12, 09:50   #2506
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Domi nawet jesli nie tak od razu to z czasem wraca się do formy z przed, mi po Izie zajeło 2 lata i odpowiednia dieta, w kwesti ćwiczeń to po SN nie trzeba bardzo chyba uważać przy doborze ale po CC radze uważac, ja sie nabawiłam po 1,5 roku po ćwiaczeniach 6 wadera( nie pamiętam jak się pisze) zrostów - chyba były zbyt cięzkie, zawsze nalezy pamiętać, ze każda inaczej to przechodzi tak jak z ciążą i nie stresować sie na zapas
owszem zazdroszcze tym któe szybko i łatwo wracają do formy - to normalne, ale troche wysiłku i wyrzeczeń i nie się uda

Katekatee - co jem:
- mięso drobiowe, wieoprzowe, wołowe, ryba - bardzo ostrożnie bo może uczulić - gotowane i pieczone, prawie bez soli i przypraw
- z warzyw - wszystko gotowane z wyjątkiem tych wzdymających
- owoce - jabłka gotowane
- wędliny i nabiał
- ryż, kasze i makarony, zupy i sosy, ale tak jak pisałam prawie niedosmakowane - można się przyzwyczaić
jadłam tez - sernik i ciasto cytrynowe - mało ale zawsze
wiadomo, że jak wprowadzasz coś nowego to pojedyńczo, i obserwujesz dzidka, i wówczas wiesz czy możesz to jeść czy nie, zresztą poźniej jak już malemu będziesz dawać produkty to też wszystko pojedyńczo aby sprawdzić jego reakcję na produkt

Minnie moj Grześ śpi w rożku, teraz jeszcze się nie kręci więc można go w nim kłaść, jak zaczyna dzidek się wiercić to śpiworek zdecydowanie praktyczniejszy, ja mam rożki nieusztywnione i usztywnionu, ale usztywnienie wyjełam, bo jest mi wygodniej

Konspiracja jak ja rozumiem Twoje rozczarowanie, że nie SN tylko CC - z Izą tak miałam, byliśmy nastwaieni na SN a le natura sobie zkpiła i musiałbyć CC - ale da sie wszystko przezyć, choś ja na Twoim miejscu jak masz obawy jeszcze skonsultowałabym to z innym okulistą, tak dla pewności

zaczełam ponownie czytać książke - język niemowlaka - z Izą mi poszło to wszystko jakoś szybko i łatwo ale z Grzesiem mam jakieś zwirowania, i doczytałam, ze ona poleca smoczek do 3 miesiaca chyba a potem palce, tu akurat wiem z własnego doświadczenia, ze to nie jest dobry pomysł z palcami - sama ssałam do 7 roku i miałam mega krzywe zęby i musiałam nosić aparat, ale podoba mi się to w tej książce, ze ona bierze wszystkie opcje pod uwagę np. z karmieniem - cysiek i butla to według niej tez dobrze
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 09:53   #2507
xpressja
Zadomowienie

ojejku teraz otworzyła mi się ikonka z tym brzuchem - szok!
ale może to jakiś "skrajny" przypadek...

Stary 2009-11-12, 09:54   #2508
minnie
Raczkowanie

Cytat:
tak myslisz? oby

Jeszcze wymyslilam, zeby zamiast w nawiasie ten przewiywany termin porodu pisac w ktorym tygodniu rodzilysmy????
Domi mi się poprzednia lista lepiej podobała, była bardziej czytelna.
Teraz rzeczywiście wygląda jakby wyblakła.
A co do tej drugiej kwestii to jest mi to obojętne, jak dla mnie mógłby zostać termin porodu.
Zobaczymy co inne dziewczyny sądzą na ten temat
Stary 2009-11-12, 09:54   #2509
simpatica
Zakorzenienie

haj Krejzolki
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
A w mieście dostałam piłkę gimnastyczną Jeśli nie pomoże do porodu, to przynajmniej przyda się do wracania do formy
ja też sobie ostatnio kuiłam w Tescaczu ale myślałam że więcej z niej korzystała a ja tylko się pobujam pobujam i złażę ale może faktycznie później się przyda bardziej
Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
czesc kochane

jestesmy w domu..
Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
oto moj kropek jeszcze szpitalna fotka
witaj Kropko, ależ śliczny synio
Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Witamy!

My wczoraj wyszlismy ze spzitala bo Fifi mial zapalenie pepka ale juz wszytsko sie normuje.. Malutki na szczescie nie mial zadnych bakteri w organizmnie tylko na pepku. Musimy codziennie psikac specjalnym plynem.. i wszystko sie zagoi Ciagle jest spokojny i grzeczniutki NIe placze w ogole a do karmienia wstaje co 4 godzinki Widze ze juz duzo mamus rozpakowanych jest Gratuluje wszystkim!!
hej Agusia to dobrze że sie pępek goi. a od czego te bakterie sie wzięły? (jeśli coś przeoczyłam to przepraszam )
Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Heloł

My dziś z TZem mamy dzień lenia- zjedliśmy rogala na śniadanie i dalej skupiamy się na nicnierobieniu!
tez bym chciała takiego rogala co to się stał produktem regionalnym i teraz nabiera sławy na całą Europę - musi byc pyszny
Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Załączam zdjęcie mojej kruszynki
jaka słodka rzeczywiście sie usmiecha
Brombi Twój głodomorek też jest uroczy w ogóle te dzieciaczki takie kochane
Cytat:
Dziewczynki kolezanka mi teraz napisala, co robie na Sylwestra, bo ona ze swoim nie ma gdzie isc. Ze moze bysmy u mnie zrobili
to ona nie wie że Ty będziesz w grudniu rodzic?
Cytat:
tak myslisz? oby

Domi z tym wpisaniem w którym tyg był poród to dobry pomysł ale jesli chodzi o kolory to jakoś teraz takie mniej czytelne mi się wydają

a ja sie przeziębiłam mam zatkany nochal, gardło mnie boli i lekka gorączka mnie dopada nie chce tak

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-12, 09:58   #2510
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Domi nawet jesli nie tak od razu to z czasem wraca się do formy z przed, mi po Izie zajeło 2 lata i odpowiednia dieta, w kwesti ćwiczeń to po SN nie trzeba bardzo chyba uważać przy doborze ale po CC radze uważac, ja sie nabawiłam po 1,5 roku po ćwiaczeniach 6 wadera( nie pamiętam jak się pisze) zrostów - chyba były zbyt cięzkie, zawsze nalezy pamiętać, ze każda inaczej to przechodzi tak jak z ciążą i nie stresować sie na zapas
owszem zazdroszcze tym któe szybko i łatwo wracają do formy - to normalne, ale troche wysiłku i wyrzeczeń i nie się uda
Aerobiczna szóstka weidera, jakos tak choc podobno ciezkie te cwiczenia
Bedzie dobrze, musi byc

Cytat:
Napisane przez minnie Pokaż wiadomość
Domi mi się poprzednia lista lepiej podobała, była bardziej czytelna.
Teraz rzeczywiście wygląda jakby wyblakła.
A co do tej drugiej kwestii to jest mi to obojętne, jak dla mnie mógłby zostać termin porodu.
Zobaczymy co inne dziewczyny sądzą na ten temat
zara zmienie

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość

to ona nie wie że Ty będziesz w grudniu rodzic?
wie doskonale, ale nie rozumie w czym to ma przeszkadzać:/

Stary 2009-11-12, 10:00   #2511
magdawikp
Wtajemniczenie

Red face Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE

2befree co do przytulanek - czy TŻ czytał coś na ten temat w necie? moj w pierwszej ciąży jedyne co odemnie chciał to - zapytaj gina czy możesz - zresztą teraz też tak było, poczytał różne opinnie i doszedł do wniosku, ze to tylko technicznie musi się dostosować a jak nie ma przeciwskazań to nie ma oporów , porozmawiaj z TZtem, powiedz mu tak wprost, on może faktycznie mieć jakieś obawy i dla niego moga być uzasadnione, ale niezdaje sobie sprawy, ze są bnezpodstawne, moze znajdz sama coś w necie - jakieś wypowiedzi facetów na ten temat, nie wiem co jeszcze, ale nie duś tego w sobie, bo po co, a co do twojego odbioru samej siebie to kochana - gdybyś sie obzerała i tak utyła to rozumiem, ale jesteś w ciąży i kwestia wyglądu nie dokońca zalezy od nas, wiem co mowię też byłam (choć dalej jestem ale o 13 kg mniejszym) słoniem w ciąży i w pierwszej i w drugiej
Stary 2009-11-12, 10:04   #2512
tarasia
Wtajemniczenie

Na tej stronie są wyniki testu ale boję się tam zaglądać - zwłaszcza, że nie udzielają tych informacji za darmo
http://www.pro-test.pl/tests_article...%C3%B3zka.html

xpressja ja wczoraj miałam wrażenie, że była niedziela.
A butki super!

Stary 2009-11-12, 10:06   #2513
minnie
Raczkowanie

Cytat:
Bedzie dobrze, musi byc

zara zmienie

wie doskonale, ale nie rozumie w czym to ma przeszkadzać:/
A może są w internecie jakieś ćwiczenia dla kobiet po ciąży, zaraz coś poszperam i wyszukam.
Domi pozytywne podejście to już połowa sukcesu,na razie nie ma się co przejmować na zapas.Zobaczymy jak będą wyglądały nasze brzuchy po.

A koleżanka to ma niezły tupecik, pewnie wymysliła,że co tam dzieciak-położysz go spać i będzie impreza.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-12, 10:07   #2514
magdawikp
Wtajemniczenie

Domi co do listy kolor zielony jest mało czytaelny jak dla mnie, i może maksymalnie uprościć listę tj. wyrzucic tp - przecież i tak się liczy data ur., info o tym czy cc czy sn
w kwesti wagi i wzrostu to np. 3500/55 wszystkie i tak będziemy wiedziały o co chodzi
Stary 2009-11-12, 10:09   #2515
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Witam Mamusie

staralam sie doczytac w miare, co napisalyscie i polowe i tak zapomnialam...

Pamitam tylko, ze sliczne slodkie fotki dzieciaczkow widzialam

U nas ok...maly mial 2 dni kolki, ale juz cos lepiej...

Byla wczoraj polozna i moj paczus wazy prawie 4 kg

Co do diety...to ja jem wlasciwie wszystko... Wczoraj staralam sie nie jesc mlecznych produktow, ale nie wiem czy cos to dalo...

Cos pisalyscie zdaje sie o Latwym Planie...nasz Plan jest taki - jemy, przewijamy sie - czasami jemy troszke jeszcze - i potem albo spimy od razu - to w nocy - a w dzien - gadamy sobie i robimy male wycieczki po domu - spimy Rutyna 3 godzinna mniej wiecej...

A i chcialam podzielic sie z wami moim odkryciem wszechczasow - CHUSTA DO NOSZENIA...Co za wspaniala rzecz!! Jeszcze moj André az tak czesto nie musi byc noszony, ale jak juz to pakuje go do chusty i jest suuuuper Takze polecam!

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 10:09   #2516
domi7ks
Zakorzenienie

Ja bym wyrzucila w liscie ten przewidywany tp, a zamiast tego wpisala tydzien urodzin, tylko musialabym liczyc kazdemu:P

Stary 2009-11-12, 10:09   #2517
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam taka płytkę http://www.kolporter.pl/205143,Filmy...-Po-Ciazy.html
narazie ćwiczę z płytką nr 1 (ćwiczenia w ciąży), a druga płytka jest z ćwiczeniami po ciąży. Zobaczymy czy przyniesie efekty.

Stary 2009-11-12, 10:09   #2518
magdawikp
Wtajemniczenie

zapomniałam ale mamskleroze
Domi ta kolezanka to wie, ze jesteś w ciąży i termin masz na grudzień? dla mnie to chore zachowanie, jak tak mozna, a niech siedza u siebie w domu jak nie mają gdzie pojsc, ale tupet
Stary 2009-11-12, 10:16   #2519
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Ja mam taka płytkę http://www.kolporter.pl/205143,Filmy...-Po-Ciazy.html
narazie ćwiczę z płytką nr 1 (ćwiczenia w ciąży), a druga płytka jest z ćwiczeniami po ciąży. Zobaczymy czy przyniesie efekty.
juz oblookuje

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
zapomniałam ale mamskleroze
Domi ta kolezanka to wie, ze jesteś w ciąży i termin masz na grudzień? dla mnie to chore zachowanie, jak tak mozna, a niech siedza u siebie w domu jak nie mają gdzie pojsc, ale tupet
no ja sie z tego smialam z Tz...on mi kazal jej napisac, ze ja siedze w domu z dzieckiem a on idzie nai mpreze z kolegami
Ale napisalam jej poprostu, ze nie ma szans, ze musialabym upasc na glowe. Ona chyba naprawde nie wie, jak moze zycie po porodzie wygladac (ma 27 lat).
W szpitalu jak bylam to tez gadalam z dawna kolezanka, ktora teraz siedzi za granica, ze mam tp na 17 grudzien a ona ze ok 20ego bedzie w Polsce i wpadnie do mnie

Dodam, ze ta kolezanka jest naprawde fajna, tylko ten tupet i sie zastanawiamy z Tz czy nie wziac ja na chrzestna, bo ze tak powiem, jest dobrze ułożona, ma swoja firme i w ogole, a my nie mamy kogo na chrzestna wziac:/

A w ogole to ja sie zrobilam strasznie antygoscinna. I wszyscy maja chetke mnei nawiedzac, dawne kolezanki i w ogole, a ja najchetniej siedzialabym sama no i z Tz po pracy. I woolalabym przekladac ciuszki sto razy i rzeczy dla dzidzi niz takie nastoletnie rozmowy.

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-11-12 o 10:26
Stary 2009-11-12, 10:25   #2520
xpressja
Zadomowienie

domi z tym tygodniem kiedy się urodziło fajny pomysł...
tylko musiałabyś dla każdej liczyć osobno...
a to troszkę roboty

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości