Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-12, 09:11   #241
stozynka44
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
witam!

u mnei w końcu zastój... oby sięutrzymało, bo nei mam w czym chodzić

wiolqn - Ty chora jesteś? bo nie czytałam ostatnich stron wszystkich, tylko bieżącą.... Jak tak , to zdróweczka!

paraandzia - nei wiem skąd Twoje "oburzenie" bo odpowiedź dostałaś wyraźną. Przepis na sałatkę czytałam i jest w miarę, ale TYLKO na II fazę i POD WARUNKIEM że bez tego soku owocowego.
Co do owoców - miałam odentyczne odczucie jak Ty, ale po kilku pierwszych dniach okazało się, ze można bez nich przeżyć. I co? jestem na III fazie od 23dni i ZAPOMINAM, ze moge zjeść jabłko, banana itd.

isabell - przepis czytałąm, fajniusi. tylko ja nie lubięsera białego na ciepło.. :/
i fajnei z tymi spodniami. Ja kupiłam tydzień temu jakoś 2 pary i juz są za duże... Mój R też kupował spodnie ze mną, specjalnie wziął ciut za wąskie i co? luźne są....

chyba to nie normlane, żeby dalej chudnąć na III fazie. nie aż tyle..... Dziewczyny, poradźcie coś...
Ja słyszałam, że na III fazie też się jeszcze troche chudnie...Kurcze ja wiele bym oddała, żeby tak chudnąć jak TY! Poki co zostaje mi czekać A swoją drogą to nie wiem co Ci poradzić...Poczekaj aż wiolqn napisze do doktorka...Może on coś zaradzi

A tak w ogóle to witam wszystkie koleżanki

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Kochanie banana to akurat nie możesz (liczonego jako owoc! bo jako uczta jak najbardziej ).
Wczoraj akurat czytałam po raz kolejny książkę żeby rozpisać powolutku III fazę (bo niedługo kolokwia się zaczynają i czasu nie będzie ).
No i z owoców doktorek zakazał w III fazie bananów, winogron i czereśni.

A poza tym to WITAM w ten deszczowy dzionek!
Mam jakoś "smutne dni diety". Czuję się pełna, napompowana i wielka
Też czuję się napompowana i wielka nie wiem czemu bo @ dopiero za tydzień, ale moje dni też są bardzo "smutne"

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

A i ponawiam pytanie z wczoraj-czy któraś stosuje odżywki białkowe? Bo z tego co pamiętam to coś tu czytałam o Ostrawii, ale nie pamietam czy to zamiast posiłku któtaś kupowała czy po prostu do wypieków. Czekam na odp

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 09:14   #242
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość
BogaczKa22 - gratulacje

ja to dzisiaj rozwazalam urlopik na zadanie ale wcale nie dlatego co myslicie tylko Pasibrzuch mial 40 stopni w nocy, grzala jak piecyk

milego dnia zycze
No właśnie! Te choróbska nie chcą dać za wygraną Jeszcze wczoraj chwaliłam się wiolqn, że dziecię moje zdrowe a dziś leciałam z nią do lekarza bo znów to samo Mrozu nam potrzeba chyba coby wymroziło te wirusy

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 09:14   #243
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

Czesc Dziewczyny !!!!

Ja dzis doznalam szoku na wadze !!!! pokazala 92 kg -- to nie mozliwe -- wchodzilam kilka razy . Nawet tego nie zapisuje . Chyba ze jutro sie potwierdzi .

paraandzia -nie obrazaj sie !!! Tu tak jest - twarde zasady .. Nikt Cie nie bedzie glaskal ... Twarde zasady i tyle - to mozna ,tego nie - nie ma innej alternatywy.
Ja jak wchodze do piekarni by kupic dzieciom paczki to wychodze osliniona do kolan ...
Wiem jednak ze kiedys zjem tego paczka . A poki co musze dukac i to ostro !!! Nie ma litosci !!!
Stary 2009-11-12, 09:23   #244
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość

i nie rozczulać się, że czegoś tam Ci nie wolno.
A ja tam się czasem porozczulam, a co

Właśnie dzisiaj się czuję taka biedna i w ogóle... ale widzę z niektórych Waszych postów, że dzisiaj taki smętny dzień

I mam chyba pierwszy kryzys. Głodna jestem jak diabli, a mięso mi się cofa twarogu nie próbuję, bo mi się słabo robi na samą myśl...
Eh, trzymajcie za mnie dzisiaj kciuki, bo mam wizje michy makaronu z pesto

Jakby co to zrobię sobie 5 misek serniczka na zimno i będę miała 5 posiłków

Paraandzia - jateż jestem tutaj świeżutka. Tylko, że zanim zaczęłam dietować dokładnie przeczytałam książkę i przewertowałam forum I uwierz- na Twoje wszystkie pytanie są gotowe odpowiedzi - w książce i na forum. Dziewczyny radzą Ci szukać samej odpowiedzi tylko z życzliwości - żebyś potem przypadkiem nie popełniła jakiegoś błędu
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 09:24   #245
Didier
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie! Te choróbska nie chcą dać za wygraną Jeszcze wczoraj chwaliłam się wiolqn, że dziecię moje zdrowe a dziś leciałam z nią do lekarza bo znów to samo Mrozu nam potrzeba chyba coby wymroziło te wirusy

no tak tylko moja ani kichnie ani zakaszle, ja nie wiem skad ta goraczka powinnam zbadac jej siuski ale nie potrafie zlapac a do nocnika mala cholera nawet sie zblizyc nie chce, z pampersa nie wycisne a te woreczki co w aprece sprzedaja sa do kitu
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 09:27   #246
cocci
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez leszczesia Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny !!!!

Ja dzis doznalam szoku na wadze !!!! pokazala 92 kg -- to nie mozliwe -- wchodzilam kilka razy . Nawet tego nie zapisuje . Chyba ze jutro sie potwierdzi .

paraandzia -nie obrazaj sie !!! Tu tak jest - twarde zasady .. Nikt Cie nie bedzie glaskal ... Twarde zasady i tyle - to mozna ,tego nie - nie ma innej alternatywy.
Ja jak wchodze do piekarni by kupic dzieciom paczki to wychodze osliniona do kolan ...
Wiem jednak ze kiedys zjem tego paczka . A poki co musze dukac i to ostro !!! Nie ma litosci !!!
mam nadzieję, ze sięutrzyma.
a wiesz co będzie najpięniejsze? będziesz go jeść ze świadomością, ze Ci ten lukier nie pójdzie w bioderka
Cytat:
Napisane przez stozynka44 Pokaż wiadomość
Ja słyszałam, że na III fazie też się jeszcze troche chudnie...Kurcze ja wiele bym oddała, żeby tak chudnąć jak TY! Poki co zostaje mi czekać A swoją drogą to nie wiem co Ci poradzić...Poczekaj aż wiolqn napisze do doktorka...Może on coś zaradzi
no dobra, trochę, to ja rozumiem kilo, gdy się wcześniej zrzuciło 10, albo 20. Ale ja zrzuciłam na II fazie 5,5 i to wcale niełatwo, a teraz półtora.. Duża ta rozbierznośc... A jak się nie ustabilizuje?

wiolqn - był w ogóle taki przypadek, zeby III faza nie przyniosła efektu stabilizacyjnego, tylko ciągły spadek?

Sorki, ze tak smęcę o tym, ale kurcze, nei chce wygladać jak szkieletor... I tak jużbezbiuście jestem...

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 09:27   #247
Didier
Rozeznanie

paraandzia dla zlagodzenia milo zapowiadajacego sie konfliktu powiem ze salatka jest super, tyle ze bez soku wlasnie i na PW, ja sobie zapodam i zaloze sie ze te moje wredne przyjaciolki dukanki takoz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-12, 09:28   #248
eliza40
Zakorzenienie

Cześć piękne

U mnie dziś też +0,2 ale to nic,dzisiaj@

Paraandzia gdyby nie ten wątek i dziewczyny to dawno nie byłabym na diecie więc nie psiocz.Ja zrywałam ze swoich własnych drzew piękne nektaryny i brzoskwinie i nie zjadłam ani jednej i żyję.Przyjdzie czas to będę jeść,a teraz mogę się co najwyżej poślinić.
Stary 2009-11-12, 09:36   #249
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość

Właśnie dzisiaj się czuję taka biedna i w ogóle... ale widzę z niektórych Waszych postów, że dzisiaj taki smętny dzień

I mam chyba pierwszy kryzys. Głodna jestem jak diabli, a mięso mi się cofa twarogu nie próbuję, bo mi się słabo robi na samą myśl...

Jakby co to zrobię sobie 5 misek serniczka na zimno i będę miała 5 posiłków
Nie ma się co rozczulać Wszystkie jedziemy na tym samym wózku. "Twardym trzeba być a nie miętkim" któraś ma napisane w podpisie - i tak trzeba się dopingować. Jak zaczniesz wymyślać, że to mi nie smakuje a to mi nie wchodzi a tego to już nigdy nie ruszę itd, itp, to będzie a nie dieta
A moje motto życiowe to: Wszystko się da, tylko trzeba chcieć !!!

Dukan

Stary 2009-11-12, 09:41   #250
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:

Widzę,że więcej osób ma dziwne dni...

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
mam nadzieję, ze sięutrzyma.
a wiesz co będzie najpięniejsze? będziesz go jeść ze świadomością, ze Ci ten lukier nie pójdzie w bioderka

no dobra, trochę, to ja rozumiem kilo, gdy się wcześniej zrzuciło 10, albo 20. Ale ja zrzuciłam na II fazie 5,5 i to wcale niełatwo, a teraz półtora.. Duża ta rozbierznośc... A jak się nie ustabilizuje?

wiolqn - był w ogóle taki przypadek, zeby III faza nie przyniosła efektu stabilizacyjnego, tylko ciągły spadek?

Sorki, ze tak smęcę o tym, ale kurcze, nei chce wygladać jak szkieletor... I tak jużbezbiuście jestem...
Kurcze, miejmy nadzieje że Ci sie w końcu ustabilizuje... Trzymam kciuki

Stary 2009-11-12, 09:42   #251
syb
Raczkowanie

Dziewczyny jesteście niesamowite! Normalnie chyba to jeden z plusów choroby że mam czas nadrobić zaległości. Dziś dzień łóźkowy, muszę wygrzać ten katar i osłabienie. Na szczęście to nie świńska bo przecież "wieprzowina" na dukanie zabroniona
ja już na III od kilku dni. Waga lekko spada. Normalne, że po obiedzie pozwolonym przez Dukana było o 0,5 kg wiecej, ale już wszystko wróciło do normy.
Jestem razem z koleżanką już na III fazie (ona dłużej chyba o 2 tyg) i Ula też nadal chudnie. Wiec jest ok.
Ściskam Was mocno spod zielonej kołderki.

syb jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-12, 09:43   #252
BogaczKa22
Zadomowienie

Trzymać się dziewczyny !!! Nie poddawać się jesiennym nastrojom !!! Zaczęłyśmy to i skończyć musimy jakoś, no nie? Nie ważne jeakie mamy początki - ważne będą EFEKTY !!! i satysfakcja!!!

Dukan

Stary 2009-11-12, 09:47   #253
syb
Raczkowanie

Cytat:
wiolqn - był w ogóle taki przypadek, zeby III faza nie przyniosła efektu stabilizacyjnego, tylko ciągły spadek? ..
Jeśli mogę to ja wypowiem się - kilka osób które w moim towarzystwie jest na III fazie to mówiły mi że jednak waga nadal spada. O wiele wolniej ale jednak w dół.

Stary 2009-11-12, 09:49   #254
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Trzymać się dziewczyny !!! Nie poddawać się jesiennym nastrojom !!! Zaczęłyśmy to i skończyć musimy jakoś, no nie? Nie ważne jeakie mamy początki - ważne będą EFEKTY !!! i satysfakcja!!!
Dzieki niektórym potrzebne dzis wsparcie
A ja mam do Ciebie Bogaczko takie osobiste pytanie o te Twoje cuda Strasznie mi się podobają tylko ja tam cen nie widzę... A sprawiłabym sobie takiego Aniołka...

Stary 2009-11-12, 09:57   #255
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki niektórym potrzebne dzis wsparcie
A ja mam do Ciebie Bogaczko takie osobiste pytanie o te Twoje cuda Strasznie mi się podobają tylko ja tam cen nie widzę... A sprawiłabym sobie takiego Aniołka...

Wysłałam Ci wiadomość na priv

Dukan

Stary 2009-11-12, 09:59   #256
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Nie ma się co rozczulać Wszystkie jedziemy na tym samym wózku. "Twardym trzeba być a nie miętkim" któraś ma napisane w podpisie - i tak trzeba się dopingować. Jak zaczniesz wymyślać, że to mi nie smakuje a to mi nie wchodzi a tego to już nigdy nie ruszę itd, itp, to będzie a nie dieta
A moje motto życiowe to: Wszystko się da, tylko trzeba chcieć !!!
Mi tam rozczulanie czasem pomaga
Ale masz rację - dlatego wcisnęłam w siebie na śniadanie wczorajsze mielone z wieśniakiem
I serniczek już w lodowce ale jako, że jestem twarda, to nie 5 porcji tylko 2 - bo jedna na jutro

A swoją drogą dobrze, że na tej diecie kawę można z różnych rzeczy mogę zrezygnować, ale z kawy nie da rady

Cocci - jakby co to zostaje Ci McDonalds codziennie na kolację
A tak serio - to może to jest po prostu jeszcze tak z rozpędu po proteinach? i w końcu zwolni...
Jakkolwiek głupio by to nie brzmiało, to Ci zazdroszczę
Stary 2009-11-12, 10:12   #257
syb
Raczkowanie

Cytat:
Ja w niedzielę mialam taki do nastrój że masakra. I już mówiłam mężowi, że po kościele jedziemy na lody i frytki do Maca. I po kilkunastu minutach uświadomiłam sobie, że one poprawią mi nastrój w chwili jedzenia, a póżniej to już w ogóle stoczę się na dno, bo oprócz dotychczasowych problemów i powodów do złego nastroju dojdzie ten że nie jestem konsekwentna i nie panuję nad czymś tak prostym jak jedzenie.
Damy radę dziewczyny! Zobaczcie jakie jesteśmy silne. Bo jakby nie patrzeć każda dieta wymaga samokontroli i konsekwencji. I nawet jak zdarzą się grzeszki to i tak idziemy dalej.
tak z samego rana - na poprawę wszystkim nastroju
WIELKIE dla nas wszystkich - tych wytrwałych Dukanek i tych początkujących, tych z zastojem i spadkiem (choć u niektórych już niechcianym). Podziwiam i siebie i was za wytrwałość i konsekwencje!

Stary 2009-11-12, 10:16   #258
lanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Isabelll Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Ja już po porannej kawce i teraz "powtarzam" do kolokwium

Wyszłam z psiakiem na dwór (w nowych opiętych jeansach) i zauważyłam, że jak chodzę to już jedno udo o drugie mi się nie ociera nie wiem czy to z racji spodni czy może faktycznie na tej diecie nogi aż tak chudną ale motywuje to do dalszej walki.

Mam wrażenie, że jesteś oburzona dlatego, że Lanka nie odpisała Ci " Tak kochana wydaję mi się, że jak zjesz jednego owoca od czasu do czasu to nic się nie stanie" jasssne...
Gdyby właśnie na tym polegało to forum to nasze wyniki były by na tyle kiepskie, że prędzej czy późnej bez sensu było by prowadzić ten wątek!
Nie można owoców i tyle. I taką odpowiedź dostałaś. Stosujemy się do zasad z książki więc nasze zdanie jest takie samo jak w książce (logika pierwszoklasisty). Nawet jeśli zdarzają się nam jakieś grzeszki to nie z racji, że dostałyśmy tu przyzwolenie na kawałek ciasta tylko dlatego że nie wytrzymałyśmy i złamałyśmy zasady. Nikt nas za to nie wyklucza z grona a za to można dostać wirtualnym batem o tyłku.

Jeśli nie odpowiada Ci taki system to zapraszam na fora na innych portalach. Sama odwiedziłam kilka i mogę zagwarantować, że tylko tu przeczytałam jakieś konkrety i dostałam odpowiednią motywację.

Czuję się jakbym broniła swojego bractwa
Dzieki Isabelll
Hhihihi mamy Bractwo Dukajace super. Podoba mi sie

Ja tez zauwazylam ogromne luzy w spodniach, wlasnie w udach - rewelacja, bo nogi to zawsze mialam bardzo umiesnione atletycznie przez lata uprawiania wyczynowo sportu, ale z czasem rowniez obrosniete rownomiernie slonina. Generalnie kolosy godne chlopa, a nie kobitki

Co do mojej wypowiedzi do paraandzi - wywolala najwyrazniej troche kontrowersji. Nie mialam zamiaru Cie dolowac, odrzucac itp. Nie dajemy kolezankom przyzwolenia na grzeszki, bo kazda z nas wie, ze dziala to demoralizujaco i niejako zdejmuje odpowiedzialnosc z osoby, ktora te grzeszki chce popelniac. Taki troche "zimny chów cielat" tu stosujemy, ale przekonasz sie, ze to pomaga.
Co do braku owocow w diecie, bylam osoba uzalezniona od pomaranczy. Pochlanialam ich potworne ilosci (1.5 - 2 kg na jedno posiedzenie wieczorem, zwykle 4-5 razy w tygodniu) i tez mi sie wydawalo, ze bez nich na diecie umre. Ale sie przyzwyczailam. Szybciej niz przypuszczalam. Wiec Ty dasz rade. Ale to juz Twoj wybor.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Przetarłam szlaki w wątku z produktami
Dodawajcie swoje produkty kobitki!!!
Wątek nie gryzie - sprawdziłam
Poszukam wieczorem i bede pisac. W zasadzie jedynie o tym, co na Wyspach jest dostepne, bo co w Polsce to nie mam pojecia.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość
paraandzia dla zlagodzenia milo zapowiadajacego sie konfliktu powiem ze salatka jest super, tyle ze bez soku wlasnie i na PW, ja sobie zapodam i zaloze sie ze te moje wredne przyjaciolki dukanki takoz
Zgadzam sie Tez ja zrobie, w niedziele na kolacyjke. Bez soku

lanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 10:33   #259
cocci
Zakorzenienie

Cytat:
Kochanie banana to akurat nie możesz (liczonego jako owoc! bo jako uczta jak najbardziej ).
Wczoraj akurat czytałam po raz kolejny książkę żeby rozpisać powolutku III fazę (bo niedługo kolokwia się zaczynają i czasu nie będzie ).
No i z owoców doktorek zakazał w III fazie bananów, winogron i czereśni.
a widzisz! no, ale akurat tak mi pod palce podszedł, jak pisałam, bo i tak ich nie jadłam,
Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Ja zrywałam ze swoich własnych drzew piękne nektaryny i brzoskwinie i nie zjadłam ani jednej i żyję.Przyjdzie czas to będę jeść,a teraz mogę się co najwyżej poślinić.
kochana - ja przez 3tyg walczylam ze śłiwkami i jabłkami na przetwory i zjadłam pzrez ten czas 2 słiwki. I jakoś nawte mnie nie ciągnęło do nich makabrycznie... Do jabłek do tej pory mam niechęć
Cytat:
Napisane przez syb Pokaż wiadomość
Jestem razem z koleżanką już na III fazie (ona dłużej chyba o 2 tyg) i Ula też nadal chudnie. Wiec jest ok.
Ściskam Was mocno spod zielonej kołderki.
no widzisz, ale sama pisałaś, ze wolniej... a mi wychodzi, ze o wiele szybciej...
Cytat:
Cocci - jakby co to zostaje Ci McDonalds codziennie na kolację
A tak serio - to może to jest po prostu jeszcze tak z rozpędu po proteinach? i w końcu zwolni...
Jakkolwiek głupio by to nie brzmiało, to Ci zazdroszczę
wiesz, ze o tym też myślałam? ale jak pomyślałam ile w tym tłuszczu, to mi się odechciało.

Wiecie, co jest najgłupsze? wydawało mi się, ze jestem w stanie zjeść na ucztę zwykłego schabowego, ale jak zobaczyłam, jakie toto tłuste, to mi nie smakowało... jednak dukan wyrabia nawyki...

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 10:48   #260
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Wiecie, co jest najgłupsze? wydawało mi się, ze jestem w stanie zjeść na ucztę zwykłego schabowego, ale jak zobaczyłam, jakie toto tłuste, to mi nie smakowało... jednak dukan wyrabia nawyki...
To najgłupsze akurat bardzo mnie cieszy! Mam nadzieję, że kiedyś przejdę na upragnioną III fazę i też będę miała niechęć do tego niezdrowego i tłustego A tymczasem cocci głowa do góry! Coś wymyślimy wspólnie z dziewczynami!

Stary 2009-11-12, 10:52   #261
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez lanka Pokaż wiadomość
Witam,

To forum dla Dukanek jest na wysokim poziomie. Wspieramy sie, dzielimy wiedza, doswiadczeniem, pytamy i otrzymujemy pomoc.
no to ladnie tera to my wysokie kregi jestesmy. Juz sie czuje jak arystokratka normalnie

Cytat:
Napisane przez paraandzia Pokaż wiadomość
Jako osoba początkująca NIE TEGO oczekiwałam od osoby bardziej "wgryzionej" w temat. Ja się zniechęciłam. Do forum, nie do diety.
eee tam, dramatyzujesz. Do czego sie tu zniechecac? Towarzyszka Lanka to tu calkiem lagodnie po tobie pojechala musze przyznac. I wcale sie nie dziwie ze zaczela od pytania o twoje wiedze z ksiazki. To o nerkach i zakwaszaniu to jeden z glownych rozdzialow w ksiazki wiec oczywiste ze kazda wie i sie pilnuje zeby pic (prawda Lanka ze sie pilnujesz?).
Nie ma co sie zniechecac, my ogolnei to bardzo mile towarzystwo jestesmy tylko czasem nas irytacja bierze jak jakies pytanie sie powtarza ktorystam raz. Dac nam szanse

Cytat:
wiolqn - Ty chora jesteś? bo nie czytałam ostatnich stron wszystkich, tylko bieżącą.... Jak tak , to zdróweczka!

chyba to nie normlane, żeby dalej chudnąć na III fazie. nie aż tyle..... Dziewczyny, poradźcie coś...
a tam chora, @ mnie dopadla i umieralam na bol brzucha. Dzis juz OK, w razie czego pudelko nospy w szufladzie. JA tak mialam kiedys. Pierwszego dnia mdlalam na ulicy z bolu itd. Potem z tabletkami zapomnialam w ogole ze mam @ a teraz po odstawieniu znowu wszytsko wraca. No nic, ciesze sie ze w ogole mam bo to juz duzy postep dla mojego organizmu i jest nadzieja ze w przyszlym roku bedzie Junior.

jak tylko cos sie dowiem co robic by nie chudnac na III to dam znac

Cytat:
A i ponawiam pytanie z wczoraj-czy któraś stosuje odżywki białkowe? Bo z tego co pamiętam to coś tu czytałam o Ostrawii, ale nie pamietam czy to zamiast posiłku któtaś kupowała czy po prostu do wypieków. Czekam na odp
ja, pije sobie czasem zamiast posilku. Zawsze mam pudelko w pracy i jak dopada mnei glod to pije. Syci na dlugo. a ostatnio to dodaje do wypiekow zamiast skrobii kukurydzianej

Cytat:
Napisane przez lanka Pokaż wiadomość
Generalnie kolosy godne chlopa, a nie kobitki
ee tam, ja cie na zywo widzialam i wcale tak zle nie bylo.

uzylam wczoraj swojego mlynka. troche marna moc ma. Otreby zmielil ale nie wiem jak on ma sobie z kawa poradzic. Ale tam, do otrab go w koncu kupilam. No wiec zmielilam dzienna dawke, dodalam lyzke skrobii troche soli i odrobine oliwy (bo jeszcze parafina nie doszla), rozwalkowalam cieniutko i smazylam bez tluszczu. Mniam. Jakby to pociac na kawalki posypac przyprawami i przypiec w piekarniku to jak prawdziwe nachosy by bylo. Zjadlam wszystko od razu

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska

Edytowane przez wiolqn
Czas edycji: 2009-11-12 o 11:01
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 10:53   #262
stozynka44
Raczkowanie

Pierwszy raz uzyłam słodzika w proszku bo miałam smak na twarożek z cukrem-i w ogóle nie był słodki a niby pół łyżeczki odpowiada jednej! a ja dałam 2!

Stary 2009-11-12, 10:58   #263
mara30
Zadomowienie

Cytat:
wiesz, ze o tym też myślałam? ale jak pomyślałam ile w tym tłuszczu, to mi się odechciało.
To był żart tłuszcz tłuszczem, ale jak dla mnie to jest paskudne

Cytat:
Ja na uczty będę pić piwo nie jest tłuste
Stary 2009-11-12, 11:03   #264
BogaczKa22
Zadomowienie

Dziewczyny znów Was opuszczam do wieczora

Nie nabazgrajcie za dużo Pa

Dukan

Stary 2009-11-12, 11:07   #265
aloes61
Raczkowanie

Witam koleżanki . Dzień pochmurny ale u mnie radość na wadze mniej 03kg, Pomalutku ale idzie a myślałam że dzisiaj będzie więcej bo byłam ma imieninach u wnuczka i zjadłam 2 wspaniałe rogaliczki a tu niespodzianka . Rano na śniadanie zrobiłam wątróbkę , herbatę zieloną, później kawa z dukanowym ciastem i teraz biorę się za obiad -kurczak ale w jakiej wersji to jeszcze nie wiem .
aloes61 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 11:07   #266
gk7
Raczkowanie

Witajcie Dukanki! Mam za sobą miesiąc na dietce. Wynik w podpisie. Jak dla mnie,nie będę skromna to rewelacja. Jeszcze miesiąc na drugiej fazie i spadam na trzecią. Ale już nie liczę na takie efekty, ale tak do 69 chciałabym spaść.
Wczoraj, pierwszy raz w życiu miałam taki apetyt, że nie mogłam sobie poradzić. Dzień wolny a ja cały czas w kuchni coś pichciłam: a to bigosik z piersią kurczaka, a to placuszki z papryką pieczarkami i znowu piersią i wymyśliłam jeszcze coś fajnego co może wam się spodobać, taki ala suflet z kalafiorem, przepis podam jak mi wyjdzie po raz drugi, żebyście mnie później nie wyklinały, i nutelka po raz pierwszy, ale to nie dla mnie, słodzik smak mi psuje
A dzisiaj @ przyszła, jak w zegareczku i już jestem oazą spokoju. Może ta dieta mi hormonki ureguluje, to by było coś!!!
gk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 11:10   #267
_kasiulka_
Rozeznanie

czesc dziewcznki...
planowalam schudnac do 65,ale waga mi sie chwieje od 67 i tak w kolko 67 i troche lub 67... i powoli moja motywacja slabnie wiec zeby nie grzeszych przechodze od poniedzialku na 3 faze. i tam sobie "pogrzesze" juz w dozwolonych ucztach. wszystkie chudna na 3 fazie wiec moze te 2kg dochudne. i tak schudlam 9kg wiec jak dla mnei to sukces tylko najgorsze jest to ze to jeszcze nie to co chcialam no ale zobaczymy jak bedzie jeszcze do poniedzialku troche dni.. i od pon 3 faza i uczta

..z miłości do motocykli

-----------------------------
mój związek z Dukanem :
start wrzesień 2009 -> 76 kg
faza III-->listopad 2009 - > 67
powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011
cel : 65...64..63..62..60.
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 11:12   #268
gk7
Raczkowanie

I zapomniałam o najważniejszym, od jutra zaczynam odchudzać mojego mężulka, a on to ma już z czego chudnąć. I zmieniam system 7/7, bo dziś odstatni dzień warzywek a chcę mu zrobić 7 dni uderzeniówki i iść razem z nim tym systemem. Szczerze to trochę się o niego obawiam, ale muszę zadbać o jego zdrówko i kondycję
gk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 11:23   #269
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
Witajcie Dukanki! Mam za sobą miesiąc na dietce. Wynik w podpisie. Jak dla mnie,nie będę skromna to rewelacja. Jeszcze miesiąc na drugiej fazie i spadam na trzecią. Ale już nie liczę na takie efekty, ale tak do 69 chciałabym spaść.
Wczoraj, pierwszy raz w życiu miałam taki apetyt, że nie mogłam sobie poradzić. Dzień wolny a ja cały czas w kuchni coś pichciłam: a to bigosik z piersią kurczaka, a to placuszki z papryką pieczarkami i znowu piersią i wymyśliłam jeszcze coś fajnego co może wam się spodobać, taki ala suflet z kalafiorem, przepis podam jak mi wyjdzie po raz drugi, żebyście mnie później nie wyklinały, i nutelka po raz pierwszy, ale to nie dla mnie, słodzik smak mi psuje
A dzisiaj @ przyszła, jak w zegareczku i już jestem oazą spokoju. Może ta dieta mi hormonki ureguluje, to by było coś!!!

to wydaje mi sie ze bedziesz pierwsza ktorej sie ureguluje bo do tej pory to chyba wszystkim sie rozregulowala hihi
Stary 2009-11-12, 11:24   #270
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
I zapomniałam o najważniejszym, od jutra zaczynam odchudzać mojego mężulka, a on to ma już z czego chudnąć. I zmieniam system 7/7, bo dziś odstatni dzień warzywek a chcę mu zrobić 7 dni uderzeniówki i iść razem z nim tym systemem. Szczerze to trochę się o niego obawiam, ale muszę zadbać o jego zdrówko i kondycję
Trzymamy kciuki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości