Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-12, 11:24   #271
Didier
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3

a i dziewczyny czy ktoras z was robila juz protomajonez?
wiolqn wydaje ci sie ze zawsze mozna uzyc tego bialka zamiast skrobi kuku

Edytowane przez Didier
Czas edycji: 2009-11-12 o 11:37
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 12:28   #272
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość
hmm, zageszcza, dziala jak maka w wypiekach przynajmniej. nie probowalam dawac do gotowania bo nie wiem jak zareaguje. Jak dalam do muffinkow (mam o smaku czekoladowym i bananowym) to wyszly super

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 12:49   #273
Arta
Raczkowanie

Czesc dziewczyny. Jestem tu nowa, a to mój dziewiczy post
Chciałam wam napisać, że zaczęłam wczoraj Dukana, głównie dzięki Wam - wasze posty zmobilizowały mnie do walki o ładny wygląd i zdrowie. Jestem w szoku, bo po pierwszy dniu waga mi spadła o 1,7 kg - wiem, że to zmagazynowana woda, ale jak cieszy....

Mam sporą nadwagę, a do tego jestem raczej kiepską kucharką, dlatego mam nadzieję, że nie pogniewacie się, jeśli będę się was pytała o różne, nurtujące mnie sprawy...

Trzymam kciuki za wszystkie proteinowe szaleństwa!
Arta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 12:59   #274
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
hmm, zageszcza, dziala jak maka w wypiekach przynajmniej. nie probowalam dawac do gotowania bo nie wiem jak zareaguje. Jak dalam do muffinkow (mam o smaku czekoladowym i bananowym) to wyszly super
dzieki, ja celowo nie kupowalam smakowych zeby nie kusilo

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Arta Pokaż wiadomość
Chciałam wam napisać, że zaczęłam wczoraj Dukana, głównie dzięki Wam - wasze posty zmobilizowały mnie do walki o ładny wygląd i zdrowie. Jestem w szoku, bo po pierwszy dniu waga mi spadła o 1,7 kg - wiem, że to zmagazynowana woda, ale jak cieszy....

Mam sporą nadwagę, a do tego jestem raczej kiepską kucharką, dlatego mam nadzieję, że nie pogniewacie się, jeśli będę się was pytała o różne, nurtujące mnie sprawy...

witamy w klubie Arta

pytaj ile chcesz pod warunkiem ze przeczytalas ksiazke bo inaczej kolezanka Lanka zczysci cie juz na wstepie

pozdrawiam
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 13:02   #275
Arta
Raczkowanie

Cytat:
dzieki, ja celowo nie kupowalam smakowych zeby nie kusilo

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

witamy w klubie Arta

pytaj ile chcesz pod warunkiem ze przeczytalas ksiazke bo inaczej kolezanka Lanka zczysci cie juz na wstepie

pozdrawiam
nie wiedziałam że tu tak groźnie
książkę przeczytałam
Stary 2009-11-12, 13:15   #276
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

Cytat:
Napisane przez syb Pokaż wiadomość
Ja w niedzielę mialam taki do nastrój że masakra. I już mówiłam mężowi, że po kościele jedziemy na lody i frytki do Maca. I po kilkunastu minutach uświadomiłam sobie, że one poprawią mi nastrój w chwili jedzenia, a póżniej to już w ogóle stoczę się na dno, bo oprócz dotychczasowych problemów i powodów do złego nastroju dojdzie ten że nie jestem konsekwentna i nie panuję nad czymś tak prostym jak jedzenie.
Damy radę dziewczyny! Zobaczcie jakie jesteśmy silne. Bo jakby nie patrzeć każda dieta wymaga samokontroli i konsekwencji. I nawet jak zdarzą się grzeszki to i tak idziemy dalej.
tak z samego rana - na poprawę wszystkim nastroju
WIELKIE dla nas wszystkich - tych wytrwałych Dukanek i tych początkujących, tych z zastojem i spadkiem (choć u niektórych już niechcianym). Podziwiam i siebie i was za wytrwałość i konsekwencje!

To troche jak niedzielne kazanie na wzmocnienie wiary -- wielkie dzieki Syd !!!
Stary 2009-11-12, 13:41   #277
lanka
Rozeznanie

Cytat:

witamy w klubie Arta

pozdrawiam
hihihi, no to sobie zasluzylam
Witam Cie serdecznie Arta!

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
no to ladnie tera to my wysokie kregi jestesmy. Juz sie czuje jak arystokratka normalnie
Towarzyszka Lanka to tu calkiem lagodnie po tobie pojechala musze przyznac. I wcale sie nie dziwie ze zaczela od pytania o twoje wiedze z ksiazki. To o nerkach i zakwaszaniu to jeden z glownych rozdzialow w ksiazki wiec oczywiste ze kazda wie i sie pilnuje zeby pic (prawda Lanka ze sie pilnujesz?).
Nie ma co sie zniechecac, my ogolnei to bardzo mile towarzystwo jestesmy tylko czasem nas irytacja bierze jak jakies pytanie sie powtarza ktorystam raz. Dac nam szanse

No nic, ciesze sie ze w ogole mam bo to juz duzy postep dla mojego organizmu i jest nadzieja ze w przyszlym roku bedzie Junior.

ja, pije sobie czasem zamiast posilku. Zawsze mam pudelko w pracy i jak dopada mnei glod to pije. Syci na dlugo. a ostatnio to dodaje do wypiekow zamiast skrobii kukurydzianej
Hehehe, towarzyszka Nie arystokracja tylko kolektyw kochana jestesmy Z zalozenia wedlug Karola Marksa lepszy od arystokrakcji (ma sie tatusia zaangazowanego politycznie )

Oczywiscie, ze pilnuje picia. Wczoraj na przyklad cos mnie pobolewalo w prawym boku, calkiem jak wtedy gdy bylam w ciazy i mialam fizjologiczny problem z prawa nerka, wiec dzis od rana sie nawadniam ile wlezie. Cale biurko w pracy zastawione butelkami z woga i kubkami z herbata z mlekiem Juz wychlapalam jakies 1200 ml, a dopiero 13.30 u mnie na zagarku.

Wiolqn Junior powiadasz... Odwazna jestes dziewczyno Ja wieczorami wyobrazam sobie ten piekny moment, kiedy moj syn przybiega do mnie duzy, wyrosniety, mowiac ze on chce z kumplami w kampusie mieszkac, a nie z matka... hihihihihi

Edytowane przez lanka
Czas edycji: 2009-11-12 o 13:34 Powód: poprawka
lanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 13:44   #278
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
I zapomniałam o najważniejszym, od jutra zaczynam odchudzać mojego mężulka, a on to ma już z czego chudnąć. I zmieniam system 7/7, bo dziś odstatni dzień warzywek a chcę mu zrobić 7 dni uderzeniówki i iść razem z nim tym systemem. Szczerze to trochę się o niego obawiam, ale muszę zadbać o jego zdrówko i kondycję

No to masz wielkie wyzwanie !!!! POWODZENIA !!!!!

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:

Witaj w kubie dukajacych i pytaj !!!
Stary 2009-11-12, 14:17   #279
agus30
Raczkowanie

Rany Julek,dogonić nie mogę was z czytaniem postów
A tak w ogóle to się zapomniałam przywitać
Codziennie nowe Dukanki do nas dochodzą,miło
W grupie zawsze raźniej.
Ja dziś zalatany dzień trochę miałam,nie obyło się bez wizyty w przechodni z małym.Kolejki potworne,co się w tym roku z tymi choróbskami porobiło
Trochę z jedzeniem dziś kuso u mnie bo nawet,nie miałam kiedy coś ciepłego przygotować.W locie serek wiejski i kawałek makreli wędzonej.Dzieciom pierogi z serem i oczywiście jednego zostawili a mi szkoda było jakoś wyrzucić no i go wszamałam mały grzeszek się wkradł.Całe szczęście że bardzo rzadko mi się to zdarza.
Witaminki zakupiłam bo mi się już skończyły. Na wadze 0,2kg na + ale zwalam to na @ która wczoraj zawitała
No Lanka,niezły wykład dałaś,ale popieram.Czasem ktoś nowy na forum twierdzi że książkę przeczytał,ale po zadawanych pytaniach,jakoś tego nie widać. Od razu widać że nawet podstawy diety są obce.Nie żebym kogoś oskarżała,ale takie mam nieraz odczucie. Tym bardziej że książkę można sobie ściągnąć w pdf-ie to już chyba nie jest wielki problem.Bez niej ani rusz,choć przeczytałam ją 2 x od deski do deski to i tak co raz zaglądam do niej,aby czegoś nie pomieszać i się upewnić.Oczywiście każda z nas miała pytania,ale głównie chodziło o tematy kulinarne a nie zasady diety.
Jak mnie szwagierka zapytała o ta dietę to jak zaczęłam o niej opowiadać,to jak nakręcona,skączyć nie mogłam.Zdumiona była że wogóle tyle wiedzy posiadam na ten temat aż miło się zrobiło,ale to też dzięki wam,bo na tym forum wiele cennych rad przeczytałam,uwag itp.Tak że dzięki dziewczyny a w szczególności Wiolqn skarbnicy wiedzy
1 grudzień Start III faza
agus30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 14:18   #280
gk7
Raczkowanie

Dzięki Dziewczyny za wsparcie, wiem, że nie będzie łatwo, ale muszę spróbować, bo mężulek waży hoho 55kg więcej ode mnie, a tym samym mi też czasami lekko nie jest
Ja tu jednak widzę na forum tendencję spadkową, więc idźmy dalej tym torem...
gk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 15:06   #281
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

cocci dalsze chudniecie na III fazie to normalka. Mozna pare kilo jeszcze stracic. Jak sie dowiem jak temu zdrowo zaradzic to dam znac

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-12, 15:55   #282
megusik
Raczkowanie

Witam dukanki nowe i weteranki
Dziewuchy 2 dni nieobecności i szok 1,5 godz czytania(dobre jestescie)
Jestem pełna podziwu (dobrze ze w pracy luz)
Kochane widzę tendęcję spadkową GRATULACJE
i ja się pochwalę po wczorajszym ważeniu -0,8kg(9,2 po miesiącu)
ale wieczorem grzech ciężki(kawałek pizzy):baci k: pierwszy od miesiąca. Mówi się trudno żyje sie dalej nie poddaje się!!!!!! dzis na wieczór herbatniki będą
I ile mogę ich wrąbać??? bez wyrzutów!
BogaczKa22 - Kochana niewiem czy już znalazłaś ale skrobie kukurydziana kupiłam na Nowym Dworze na hali strzegomskiej (stoisko ze zdrową żywnościa)
megusik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 16:13   #283
_kasiulka_
Rozeznanie

ja zjadlam cycki na obiad z sosem czonkowo musztardowo cebulowym hehe
pyszne do tego zielona herbatka.
na kolacje chyba bedzie wiesniak bo jakos pomyslu ani checi nie mam na siedzenie w kuchni. ale zgrzeszylam bijcie wiecie co zjadlam?ale nie moglam sie oprzec! zjadlam Marcina te rogale poznanskie szał pał o matko pyszne bylo wiec swiadomie zgrzeszylam a to chyba jeszcze gorzej

..z miłości do motocykli

-----------------------------
mój związek z Dukanem :
start wrzesień 2009 -> 76 kg
faza III-->listopad 2009 - > 67
powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011
cel : 65...64..63..62..60.
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 16:21   #284
lanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _kasiulka_ Pokaż wiadomość
ja zjadlam cycki na obiad z sosem czonkowo musztardowo cebulowym hehe
pyszne do tego zielona herbatka.
na kolacje chyba bedzie wiesniak bo jakos pomyslu ani checi nie mam na siedzenie w kuchni. ale zgrzeszylam bijcie wiecie co zjadlam?ale nie moglam sie oprzec! zjadlam Marcina te rogale poznanskie szał pał o matko pyszne bylo wiec swiadomie zgrzeszylam a to chyba jeszcze gorzej
a masz niegrzeczna

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Napisane przez megusik Pokaż wiadomość
ale wieczorem grzech ciężki(kawałek pizzy):baci k: pierwszy od miesiąca. Mówi się trudno żyje sie dalej nie poddaje się!!!!!! dzis na wieczór herbatniki będą
BogaczKa22 - Kochana niewiem czy już znalazłaś ale skrobie kukurydziana kupiłam na Nowym Dworze na hali strzegomskiej (stoisko ze zdrową żywnościa)
no rewelacyjnie chudniesz! Ja tez tak chce.
Nie chce sobie wykrakac, ale wyglada na to, ze dopada mnie zastoj...

Przez miesiac schudlam jedynie 3 kg, a jeszcze te 0.5 z tych trzech to tak sie cofaja i wracaja... Szlag by to. Powinnam juz miec te moje 70 a nie 72.

Buuu, ja nigdy nie schudne! A nie grzesze! Tylko raz, dwa tygodnie temu jednym drinkiem z rumu i ciastem. Nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie.

No chyba, ze pisane mi jest jesc wylacznie mieso na sniadanie obiad i kolacje???

lanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 16:28   #285
aloes61
Raczkowanie

Cytat:
Ja robię protomajonez i jest bardzo smaczny ale robię go z całego jajka dodaję 2 łyżki musztardy [kozackiej]ale daję 2 małe buteleczki oleju parafinowego i mam w lodówce długo i nic się nie dzieje . Jest gęsty .
aloes61 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-12, 17:57   #286
cocci
Zakorzenienie

wiolqn - czekamw takim razie na dalsze wieści.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 18:06   #287
monic84
Rozeznanie

malo tutaj pisze, bo nie nadazam z czytaniem ;/

u mnie waga ostatnio waha sie strasznie, raz jest 63,2,, raz kilo w gore..
Miejmy nadzieje ze w koncu znow zacznie spadac.

Tyle przepysznych przepisow dajecie, ze nie mam kiedy je wszystkie zrobic.

Narazie zrobilam kotelciki mielone z indyka, i sa pyszniusie ;D

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

cocci wow!! nie wiedzialam ze na 3 fazie jeszcze mozna shcudnac ;D

gratuluje wyniku
monic84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 18:20   #288
agus30
Raczkowanie

monic84, z twojego podpisu wynika że od tego samego dnia dukanujemy.Jeszcze 5 dni i 3 miesiące stuknie.
1 grudzień Start III faza
agus30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 19:18   #289
Oliwkaaa
Raczkowanie

Lanka ja miele otreby blenederem i mi na puch sie miela
Oliwkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 19:58   #290
Justysiaaaaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
Witajcie Dukanki! Mam za sobą miesiąc na dietce. Wynik w podpisie. Jak dla mnie,nie będę skromna to rewelacja. Jeszcze miesiąc na drugiej fazie i spadam na trzecią. Ale już nie liczę na takie efekty, ale tak do 69 chciałabym spaść.
Wczoraj, pierwszy raz w życiu miałam taki apetyt, że nie mogłam sobie poradzić. Dzień wolny a ja cały czas w kuchni coś pichciłam: a to bigosik z piersią kurczaka, a to placuszki z papryką pieczarkami i znowu piersią i wymyśliłam jeszcze coś fajnego co może wam się spodobać, taki ala suflet z kalafiorem, przepis podam jak mi wyjdzie po raz drugi, żebyście mnie później nie wyklinały, i nutelka po raz pierwszy, ale to nie dla mnie, słodzik smak mi psuje
A dzisiaj @ przyszła, jak w zegareczku i już jestem oazą spokoju. Może ta dieta mi hormonki ureguluje, to by było coś!!!
Hej, ale Ci zazdroszczę, zaczęlam dete dokladnie z Tobą , ale poza 2 kg w I fazie moja waga niestety stoi. Gratuluję Ci i mam nadzije ez moja sie tez wkońcu ruszy ;-) Tzrymam kciuki

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Gratulacje i zyczę wytrwałości, mnie idzie oprnie, al enei poddam sie właśnei dzieki Waszym wpisom tutaj. Inni chudna to ja pewnie tez tylko z czasem, zawsze mi to szło oprnie...
Nie dam sie !!!
Trzymam kciuki, fajnie ze jesteście tu wszsytkie dziewczyny i sie wspieramy ;-)

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:

Witaj Arta, ja tez tu jestem nowa . Tzrymam kciuki i nie poddawaj sie !
22.11.2009-70,5kg
TRWAM ! NIE PODDAM SIE !
Justysiaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 20:01   #291
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Justysiaaaaa Pokaż wiadomość

Gratulacje i zyczę wytrwałości, mnie idzie oprnie, al enei poddam sie właśnei dzieki Waszym wpisom tutaj. Inni chudna to ja pewnie tez tylko z czasem, zawsze mi to szło oprnie...
Nie dam sie !!!
Trzymam kciuki, fajnie ze jesteście tu wszsytkie dziewczyny i sie wspieramy ;-)
I tak trzymać mi też waga stoi, ale pocieszam się tym że skoro dieta działa na wszystkich to w końcu mi się to ruszy!!! Więc cierpliwie czekam, choć czasem narzekam

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 20:02   #292
Oliwkaaa
Raczkowanie

Ja na diecie od 16. 10 i mam juz 9 kg mniej no ale ja z dużej wagi startowałam
Stary 2009-11-12, 20:03   #293
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:

Dzięki kochana ale Nowy Dwór ciut za daleko ode mnie Będę musiała poszukać gdzie indziej.

Witam ponownie Dziś od śniadania o 10 nie jadłam nic do 19 Miałam spotkanie za spotkaniem i nie dało rady zjeść. Teraz trochę nadrabiam ale nie za dużo coby się z kolei nie obeżreć

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 20:12   #294
Justysiaaaaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Trzymać się dziewczyny !!! Nie poddawać się jesiennym nastrojom !!! Zaczęłyśmy to i skończyć musimy jakoś, no nie? Nie ważne jeakie mamy początki - ważne będą EFEKTY !!! i satysfakcja!!!
OCZYWIŚCIE !!!
Masz racje, precz z jesiennymi humorkami. Zamknijcie oczy, zapalcie wiosenne kadzidełko i pomyslcie ze to ciepło bijace od grzejników to słoneczko, a en piekny stokrotkowy zapach to pachnaca łąka..... troske wyobraźni...
Jeszcze troszkę dziewczynki a znowu poczujemy zielona trawkę pod bosymi stópkami...............

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez stozynka44 Pokaż wiadomość
I tak trzymać mi też waga stoi, ale pocieszam się tym że skoro dieta działa na wszystkich to w końcu mi się to ruszy!!! Więc cierpliwie czekam, choć czasem narzekam
Dokładnie tak jak ja ! Wiesz ja nawet sie wkurzyłam jak mi sie ciagle wszyscy pytaja ile schudłam bo po mnie widac. Wkurzyłam sie i im powiedzialam ze nie bede sie ważyc do świat. Mam teraz od tych pytań spokój, a sama i tak moge czasem wskoczyc na wage chocby sie utwierdzic ze nie Tyje ;-)haha
Wiesz ja mieszkam tez na slasku, to prawie jestesmy jak sąsiadki. Kupiłas gdzieśsłodzik w proszku? Ja szukam ale zostaje mi tylko tłuc te w tabletkach. Trzymaj sie ciepło i jak cos daj znać , wieczorkiem tu zagladam ... ;-)

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliwkaaa Pokaż wiadomość
Ja na diecie od 16. 10 i mam juz 9 kg mniej no ale ja z dużej wagi startowałam
Gratulacje !!!! Wielkie gratuacje !!!!!! tak trzymaj !
22.11.2009-70,5kg
TRWAM ! NIE PODDAM SIE !
Stary 2009-11-12, 20:18   #295
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Justysiaaaaa Pokaż wiadomość

Dokładnie tak jak ja ! Wiesz ja nawet sie wkurzyłam jak mi sie ciagle wszyscy pytaja ile schudłam bo po mnie widac. Wkurzyłam sie i im powiedzialam ze nie bede sie ważyc do świat. Mam teraz od tych pytań spokój, a sama i tak moge czasem wskoczyc na wage chocby sie utwierdzic ze nie Tyje ;-)haha
Wiesz ja mieszkam tez na slasku, to prawie jestesmy jak sąsiadki. Kupiłas gdzieśsłodzik w proszku? Ja szukam ale zostaje mi tylko tłuc te w tabletkach. Trzymaj sie ciepło i jak cos daj znać , wieczorkiem tu zagladam ... ;-)
Wiesz co ja kupiłam słodzik w Kauflandzie. Ale miałam dziś taka przygode z nim ze dałam 2 łyżeczki do twarożku bo chciałam zjeść na słodko i to wogóle słodkie nie było a jak dawałam 2 tabletki rozgniecione to było pycha...dziwne...

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 20:22   #296
Arta
Raczkowanie

Red face Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Dzięki kochana ale Nowy Dwór ciut za daleko ode mnie Będę musiała poszukać gdzie indziej.

Witam ponownie Dziś od śniadania o 10 nie jadłam nic do 19 Miałam spotkanie za spotkaniem i nie dało rady zjeść. Teraz trochę nadrabiam ale nie za dużo coby się z kolei nie obeżreć
dziewczyny, jeśli skrrobia kukurydziana i mąka kukurydziana to to samo - znalazłam w tesco w Magnolii.

a moje drugie pytanie brzmi:
czy serek homogenizowany naturalny i serek naturalny (z Presidenta) to jest to samo?
Stary 2009-11-12, 20:28   #297
Oliwkaaa
Raczkowanie

Kurcze mam pytanie natury technicznej. Nie wyswietla mi się podpis mozecie powiedziec jak wy robice aby sie pokazywał ?

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Ach juz jest oki
Będzie 68 ( a jak zjadę do 62 to będę zimą w bikini biegać )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-12, 20:52   #298
Justysiaaaaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez stozynka44 Pokaż wiadomość
Wiesz co ja kupiłam słodzik w Kauflandzie. Ale miałam dziś taka przygode z nim ze dałam 2 łyżeczki do twarożku bo chciałam zjeść na słodko i to wogóle słodkie nie było a jak dawałam 2 tabletki rozgniecione to było pycha...dziwne...
To dziwne, ja sie wkurzyłam bo kupiłam słodzik w płynie w Auchan i sie okazało ze to fruktoza, kosztował prawie 8 zł i musze go wyrzucić.... Ale teraz juz jestem madrzejsza i będe juz lepiej czytać składniki drobnym druczkiem . A jak sie ten Twój nazywa, to ja tez go sobie odpuszczę?

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Wiecie co dziewczyny, u mnie to najgorsze jest to ze ja uwielbiam jeść i gotować. Stosuje sie do diety, ale ciagle cos pichce i ciagle coś jem. Moze za duzo, sama juz nie wiem.... Napisze Wam moj dzienny jadłospis a Wy i powiedzcie co Wy o tym sadzicie:
1 dzień:
pół dorsza wędzonego
jajecznica z 4 jaj i pół cebuli
ryba w jajku na teflonie 500 g
naleśniki z otręabmi 2 sztuki
jogurt duzy 0% naturalny bez cukru ze słodzikiem i cynamonem
15 dkg szynki i 2 jaka na tefolnie
puszka tuńczyka w sosie własnym
TAK TO JEST JAK DZIEN WOLNY OD PRACY !!
2 dzien:
25 dkg szynka z indyka z białkiem z 3 jaj i ogórkiem konserwowym
jogurt duzy 0% bez cukru
2 całe udka na teflonie bez skóry oczywiście
2 śledzie w occie
2 duże kawałki sernika Dukana
puszka tuńczyka
NA SZCZESCIE JUZ DZIS W PRACY !!!
Powiedzcie mi czy Wy tez tak macie ze nie czujecie glodu, ale nie czujecie sytości i ciagle byście coś jadły?
Kurcze jaks ie zajme jakaś robota to jeszcze ale jak nic nei robie to normalnie jakis koszmar. Ten ostatni popis z ilościa , sama sie przeraziłam ile tego wyszło, to tez dlatego ze byłam 2 dni przed @...
Sama juz nie wiem....
Wypowiecie sie dziewczyny?
22.11.2009-70,5kg
TRWAM ! NIE PODDAM SIE !
Stary 2009-11-12, 21:13   #299
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny, jeśli skrrobia kukurydziana i mąka kukurydziana to to samo - znalazłam w tesco w Magnolii.

czy serek homogenizowany naturalny i serek naturalny (z Presidenta) to jest to samo?

Skrobia kuku i mąka kuku to nie to samo !!! To tak jak mąka pszenna i skrobia ziemniaczana

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:

Z moich oberwacji wynika że serek naturalny to po prostu serek biały zmielony a serek homo jest jakoś inaczej przerobiony i w konsystencji jest kremowy.

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 21:15   #300
eliza40
Zakorzenienie

Stozynka jak dla mnie to sporo tego jest

Ja dziś zjadłam:
placki serowe
mały jogurt nat.
3 kotlety mielone+ogórek kon.
mleko +otręby
kostka sera z cukrem trzcinowym i kakao
Dziś dostałam@

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości