Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-12, 20:19   #4681
arinitti
Raczkowanie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Obok ramki cytuj masz "wielocytuj". [/QUOTE]

U mnie jest tylko "cytuj"

Aha, jest wielocytuj, ale jak już wyślę odpowiedź .

Co do przyjecia z okazji chrzcin, to u nas taka masa słodyczy, tortu, ciast, sałatek na słodko i słono oraz dań "kolacyjnych" - tych które podałam w poprzednim poście (bo chrzest był późno, potem mały poczęstunek w salce przykościelnej, i w domu nie mogło byc za dużo jedzenia) nie sprawdziła się - i tak dużo zostało, goście dostali część do domu.

Edytowane przez arinitti
Czas edycji: 2009-11-12 o 20:20 Powód: dopisek
arinitti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 20:23   #4682
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Dziękuje Dziewczyny za propozycje menu
I dziękuje też za pocieszenie już mi trochę przeszło Tż przyszedł z pracy i trochę pocieszył
A co do menu to wymyslilam narazie tak:
1 danie- zupa pieczarkowa z kuleczkami mięsnymi
2 danie- kotelty z piersi kurczaka z ananasem i z serem+surowka z kapusty pekinskiej z kukurydzą+ziemniaczki

Przystawki:
sałatka z brokułem i fetą, jajka z majonezem, tatar z łososia, deska serów, wędliny, ogóreczki konserwowe

Jeszcze myśle nad jakimś mięskiem i nad jeszcze jedną sałatką, no i jakieś ciasta .

Macie jakies proste przepisy? bo ja sredmio sobie radze z pieczeniem...
Stary 2009-11-12, 20:32   #4683
eleeri
Zakorzenienie

No, już po kąpieli, po cycusiu i mały śpi ze smoczkiem w buzi
bosssze co za cudowny wynalazek
teraz już wiem

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
a moj maluszek chyba pomylil dzień z noca bo ma rwany sen ale śpi juz od 16 godziny ehhh wole nie myslec co bedzie w nocy a TŻ ostatnio wcale nie wstaje w nocy rano do 11 tez spi i olewka na jedno rozumiem bo praca musi sie wyspac ale z drugiej strony to ja tez marze by chociaz 8 godzin pospac ciągiem - naładowac baterie. Dzis strach pomyslec ale sie troche wystraszylam bo ledwo na oczy widziałam do tego czułam sie jakbym stala obok siebie, słyszałam swój głos ale brzmial obco czy któras z was tak miala?
nie
ja mam tylko problem z oczami, nie mogę ich otworzyć tak mnie szczypią
muszę mocno je pocierać, żeby je w końcu otworzyć

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Coraz bardziej mnie rozkłada dzisiaj dlugo nie popisze bo chce sie wygrzac i wczeniej pójsc spac.
Kuba juz spi. Juz od 17 jest marudny ale do 18 go przetrzymałam. Była moja mama to go zabawiała.

Odnosnie naszego tytułu to tak wygląda liczna głosów:

1. Słodkie Dzidziusie i Dumne Mamusie- lipiec-sierpień 2009! 7 głosów
2. Nasze Dzieci Odlotowe, lipcowo- sierpniowe! 8 głosów
3. Lipiec Sierpień, dwa miesiące- na Świat przyszły nasze Brzdące!
5 głosów

I na hasło Svinecki głosowały 2 osoby

Kto jeszcze nie głosował, prosze zrobic to jak najszybciej

Wpadłam na jeszcze jeden pomysł. Podpatrzyłam na wątku mamuś marcowo - kwietnowych, że mają taką fajną liste ze zdjęciami maluszków z każdego miesiąca życia.
Chciałabym cos takiego zrobic u nas, oczywiscie jesli pomysł Wam sie spodoba.
W waszych albumach umiescicie fotki maluszków - zaraz po urodzeniu, 1 mies. , 2 mies. , 3 mies. itd. Podacie mi link to danego zdjecia a ja naniose to na liste.
Będziemy mieli taki Wizażowy album oczywiscie dostepny tylko dla zaprzyjaznionych osób.
Jak Wam sie podoba ten pomysł?
łykłaś sobie coś na noc ?
żeby Cię nie rozłożyła jakaś grypa

pomysł fajny
ale czy nikt nie będzie miał dostępu do zdjęć ?
ja kiedyś czytałam wątek marcówek i pamiętam, że część zdjęć się otwierała bez problemu

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Dziękuje Dziewczyny za propozycje menu
I dziękuje też za pocieszenie już mi trochę przeszło Tż przyszedł z pracy i trochę pocieszył
A co do menu to wymyslilam narazie tak:
1 danie- zupa pieczarkowa z kuleczkami mięsnymi
2 danie- kotelty z piersi kurczaka z ananasem i z serem+surowka z kapusty pekinskiej z kukurydzą+ziemniaczki

Przystawki:
sałatka z brokułem i fetą, jajka z majonezem, tatar z łososia, deska serów, wędliny, ogóreczki konserwowe

Jeszcze myśle nad jakimś mięskiem i nad jeszcze jedną sałatką, no i jakieś ciasta .

Macie jakies proste przepisy
? bo ja sredmio sobie radze z pieczeniem...
ktoś miał podać przepis na ciasto bez pieczenia
nie pamiętam tylko kto
Unholy czy to byłaś Ty ?

Afrodyta a Ty robisz przyjęcie w domu, czy w knajpie ?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 20:39   #4684
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

W domu Mama ma mi pomoc

A mój Malutek spi od 19 , zobaczymy ile pospi
Stary 2009-11-12, 20:42   #4685
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
W domu Mama ma mi pomoc

A mój Malutek spi od 19 , zobaczymy ile pospi
Mój śpi od 20 i na bank zaraz się zbudzi

Stary 2009-11-12, 21:27   #4686
gorgulek
Zakorzenienie

ja juz po aerobiku

Cytat:
Dziewczyny zebrało mi się na sentymenty..jak to fajnie było być w ciąży-tak spokojnie, mozna bylo się zająć sobą, czytać książki, oglądac w spokoju tv i wszyscy się mną interesowali jak sie czuję itp. Mozna bylo duzo jesc bez wyrzutow sumienia ahhhhhhh

Doła jakiegos mam

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ahhh padam dzis na twarz - umylam okna w salonie, wyprasowalam i powiesilam firanki, zrobilam pranie, pomylam lustra, umylam lazienki, odkurzylam, umylam podlogi i zrobilam obiad, a wszystko w przerwach w zajmowaniu sie dziecmi - jestem z siebie dumna - czekam na pochwaly od TZ jak przyjdzie, jak nie bedzie to wpier.....

Cytat:
Wpadłam na jeszcze jeden pomysł. Podpatrzyłam na wątku mamuś marcowo - kwietnowych, że mają taką fajną liste ze zdjęciami maluszków z każdego miesiąca życia.
W waszych albumach umiescicie fotki maluszków - zaraz po urodzeniu, 1 mies. , 2 mies. , 3 mies. itd. Podacie mi link to danego zdjecia a ja naniose to na liste.
Będziemy mieli taki Wizażowy album oczywiscie dostepny tylko dla zaprzyjaznionych osób.
ja jestem za

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
No, już po kąpieli, po cycusiu i mały śpi ze smoczkiem w buzi
bosssze co za cudowny wynalazek
teraz już wiem

mala spi, mam nadzieje ze dzis nie bedzie sie w nocy wiercila

no i kolki nie bylo dzis wiec to nie od jablka
mysle ze ja cos zjadlam co moglo jej zaszkodzic
no i celowo od rana podawalam jej dzis sztuczne mleko

mam pytanie: dziewczyny z jakich firm kupujecie dzieciaczkom deserki i inne rzeczy? macie jakies ulubione?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 21:32   #4687
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

a mój dalej śpi , szok po prostu
Stary 2009-11-12, 21:44   #4688
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Hejo

Dzisiaj jestem nie wyspana Połozyłam sie o 24 (ah ten Wizaż ), Kuba sie zaraz przebudził na mleko a potem nie chciał spac. To znaczy probował usnać ale mu sie to nie udawało. Nosek miał zatkany, charczał strasznie. Odciagałam fridą ale niewiele to dało bo katar siedział głębiej
Spałam może 3 godziny, o 6 oczywiscie juz na nogach.
W dodatku i mnie cos bierze. W nocy gardło bolało (wziełam Cholinex), katar mam TŻ był ostatnio przeziebiony no i niestety chyba nas pozarażał. Dzisiaj kłade sie wczeniej do łożka, wypuje gorącą herbatek z sokiem malinowym, zjem ząbek czosnku, wit. C i mam nadzieje mi przejdzie.
zdrowka dla was

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

To będzie bitwa
Gorąca Weronik kontra Wielkooka Zuza
bitwa stulecia

a twoj Antos dalej spi tak duzo w dzien?bo kiedys pisalas ze spioch z niego

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Dr pow ze niby przekrzywiona glowka to nie jest powod do uspienia bo on nie cierpi, ale jego zachowanie wskazuje ze nic go nie boli ale ze zle mu tak zyc.
Chwieje sie,przewraca,strasznie duzo spi.Zdarza mu sie zwymiotowac albo popuscic w domu.Jest teraz na lekach anty padaczkowych ktore bedzie musial lykac juz do konca swojego zycia.Rano i wieczorem...ale to dlugo chyba nie potrwa.
Ma zakaz wskakiwania na lozka i wsztstkie inne wyzki bo kazde uderzenie nie jest dla niego dobre
To juz nie jest ten sam pies
przykro mi
sama mialam kiedys boksera w domu i tez mial padaczke-meczyl sie biedak rok nawet na lekach i potem juz nic nie jadl, sikal z kazdym atakiem , nie widzial na oczy.....i tata nie mogl patrzec na jego meki i pojechal go uspica ja wylam ja bobr za moim Atoskiem....ktory zyl tylko 5 lat!!

Cytat:

Dziewczyny, spokojnie. Przyjełam wasze zgłoszenia na moją synową
Weroniczka, Zuzia i Laurka. Kuba sam dokona wyboru
ciekawe ktora wybierze

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

Dzisiaj podczas karmienia znowu były te drgawki ... ja już nie wiem o co chodzi

Jutro idziemy do neurologa!

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

I dzisiaj sie dowiedzieliśmy ze tesc ma raka o którym wiedzial od roku i nikomu nie powiedzial nie leczyl sie a teraz juz za pozno na operacje...i co on najlepszego zrobił ehhh
bardzo mi przykro

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
u mnie stoi póki co nie używany na szczęście panadol syrop przeciwbólowy i przeciwgorączkowy, maść majerankowa, nasivin soft i planuje jeszcze coś na dziąsełka - na razie nie potrzebny ale lubię mieć w zapasie. jeszcze sa jakieś czopki jak dziecko gorączkuje po szczepieniu ale ja na zaś bym nic nie dawała. mi Amelka w ogóle nie gorączkowała i bdb zniosła szczepienia - już 2 x po 3 wkłucia. jakby miejsce wkłucia było przpuchnięte i zaczerwienione to proponuję wodę z sodą
a mi pielegniarka kazala smarowac Altacetem 3 razy dziennie jakby miejsce uklucia bylo czerwone

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 21:44   #4689
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

moje mlodsze dziecko zasnelo - ciekawe na jak dlugo

Eryk wymiotowal przed chwila jutro rano idziemy na 9 do lekarza zobaczymy co powie, mam nadzieje, ze to nic groznego, goraczki nie ma, raczej stan podgoraczkowy bo 37,28

noooo i TZ wrocil i pochwalil, uslyszalam m.in. - "pieknie posprzatane, obiadek pyszny i mam na Ciebie ochote" brawa dla tego pana

aaaaaaaa i byla kolezanka iiiiiiii obcielam wlosy, w sumie to nawet mi nie zal bo bardzo mi sie podoba
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 21:44   #4690
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
mam pytanie: dziewczyny z jakich firm kupujecie dzieciaczkom deserki i inne rzeczy? macie jakies ulubione?
Ja mam nakupowane z BoboVity, mam też kilka z Hipp`a
ulubionych jeszcze nie mam bo dopiero dawałam jabłuszko z jednej firmy i z drugiej, oba przez małego zjedzone, ja też próbowałam i dla mnie mają taki sam smak

Cytat:
a mój dalej śpi , szok po prostu
a mój już od 21 nie śpi
ach jak ja znam już swoje dziecko
teraz czeka mnie pewnie 23 -24 jak pójdzie spać

Stary 2009-11-12, 21:48   #4691
mariolasl
Zakorzenienie

Heloł
Ja tylko przelotem, później wgłębię się w temat
Pomysł z albumem fajny. Tak sobie myślalam, że u innych mamuś linki sie otwierały, bo albumy były publiczne, a nie prywatne (wtedy tylko zaprzyjaźnione osoby mogą oglądać).

evamoni widziałam podczytującą, a już się wieki nie odzywała
Stary 2009-11-12, 21:48   #4692
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

gorgulek ja uzywalam z gerbera i bobovity i zdecydowanie wole gerbera bo bobovita jak dla mnie za rzadka

maly narazie najbardziej lubi jablko z marchewka
jutro dam mu morele z bananami i kleikiem ryzowym - znalazlam taki ciekawy deserek

a dzis dostal brokuly - ojj jak sie krzywil i plul pol sloika udalo mi sie mu wcisnac
Stary 2009-11-12, 21:51   #4693
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Uffff, udała sie mi chociaz tak z grubsza was przeleciec. 2 dni mnie nie było i tyle zescie napisały ze szok. Niewiem czy wszystko mam co chciałam zacytowac ale sprobuje

Cytat:
Na poprawę humoru z rana ---> KLIK
Z...biste

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość

Ania zrobila mi rano swoj staly numer- otwieram pieluszke, wyciagam spod pupy, aby wyrzucic, siegam po czysta- w tym samym czasie Ania z rozkosza siusia na przewijak Wszystko to prania- przewijak, szmatka, ciuchy. Lobuziak jeden
Skad ja to znam

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
dziewczyny to ja od razu z pytaniem jak sie wasze maluchy zachowuja w wiekszym towarzystwie? moja niunia to pogodne dziecko, smieszek jak nie wiem, ale gdy jest wieksze towarzystwo to jest tragedia. placze, marudzi. nie wiem jak ja uspokoic, usnac nie moze. 3 razy tak zauwazylam gdy bylismy na urodzinach. pierwsza mysl, ze brzuszek ja boli, bo tak plakala, ale teraz twierdze, ze wcale nie. wygania nas do domu, bo w domu gdy wrocimy to humor jej wraca na calego
Moja mysza uwielbia gosci. Jest mega grzeczna i wogole, tylk osie mniej smieje i mniej gada, tak jakby sie wstydziła

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanko. Bylo o tym oczywiscie pisane ale nie pamietam.
Co dajecie dzieciom po szczepieniu? A moze cos przed zeby tak nie bolalo?
Niedlugo ide z mala na jej pierwsze (oprocz gruzlicy w szpitalu) szczepienie i tak sie zastanawiam co kupic
W ogole moj brat leci na weekend do Polski i moglby mi zrobic zaopatrzenie w aptece. I tak sie zastanawiam co poinnam wpisac na liste rzeczy niezbednych? Jakies sugestie? Narazie wpisalam Nasivin soft i wapno bananowe o ktorym pisalysie wczesniej. Co jeszcze powinnam miec w apteczce tak na wszelki wypadek??? Pomozcie plisss
Ja ci za wiele nie pomoge bo po szczepieniu nic małej nie daje, bo z tego coweiem to nic sie niepowinno dziac (i u mnie nic sie niedziało). zreszta nie jest zwolenniczka leków i daje jak musze (i biore jak musze), po co chemia faszerowac mnasze maluszki
Tylko cos na goraczke dobrze miec w apteczce.

Napewno cos jeszcze miałam zacytoac ale pewnie zeżarło

Aha, kasia to chyba Ty mi pisałas zebym sie nie cieszyła ze moja mała tak ładnie spi. Ale ja sie ciesze poki moge bo to juz 4 dni + 12 godz bez pobudki i wiem ze to sie moze zmienic ale na razie sie ciesze
OK ide sie plumkac d la was
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 21:55   #4694
eleeri
Zakorzenienie

Dobranoc,
ja spadam bo małż już w drodze do domu a ja w necie
a obiadu nie ma

Stary 2009-11-12, 21:57   #4695
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Witam sie i zaraz znikam
nic nie kupilam znowu ale mierzylam fajny plaszczyk i buty i chyba pojade je kupic-boszee ja taka niezdecydowana jestem
za to tż sie obkupil-spodnie, 2 swetry i kozaczki

dzisiaj wlaczylismy filmik z pierwszej kapieli Weroniczki- jaka ona byla malutka i ten obojczyk zlamany a juz zapomnialam ze miala .....taka kruszynka w tej waniece a dzis tż tez nagral kapiel i mielismy porownanie

Cytat:
za bardzo nie ma co porównywać bo już pisałyśmy że każde dziecko jest inne mimo zbliżonego wieku może robić coś innego albo tego nie robić. Amelka z plecków na boczki ładnie się obraca ale leżenie na brzuszku to masakra bo w ogóle prawie główki nie podnosi - a inne o wiele młodsze dzieci tak. też ładnie siada i podciąga się do góry. tylko z tym leżeniem na brzuszku ma problem, ale myślę że przyjdzie dzień kiedy ładnie będzie główkę podnosić
zgadzam sie kazde dziecko rozwija sie wlasnym tempem

Cytat:
Dziewczyny zebrało mi się na sentymenty..jak to fajnie było być w ciąży-tak spokojnie, mozna bylo się zająć sobą, czytać książki, oglądac w spokoju tv i wszyscy się mną interesowali jak sie czuję itp. Mozna bylo duzo jesc bez wyrzutow sumienia ahhhhhhh

Doła jakiegos mam
a wiesz ze tez niedawno myslalam o tym wspanialym czasie jak brzuszek byl

Cytat:
dziekuje dziewczyny za opinie o firankach

ahhh padam dzis na twarz - umylam okna w salonie, wyprasowalam i powiesilam firanki, zrobilam pranie, pomylam lustra, umylam lazienki, odkurzylam, umylam podlogi i zrobilam obiad, a wszystko w przerwach w zajmowaniu sie dziecmi - jestem z siebie dumna - czekam na pochwaly od TZ jak przyjdzie, jak nie bedzie to wpier.....
ladnie sie komponuja firanki
ale z ciebie pracus mamusiuja to len jestem - w ciazy to mialam powera a teraz

Cytat:

Eryk wymiotowal przed chwila jutro rano idziemy na 9 do lekarza zobaczymy co powie, mam nadzieje, ze to nic groznego, goraczki nie ma, raczej stan podgoraczkowy bo 37,28

noooo i TZ wrocil i pochwalil, uslyszalam m.in. - "pieknie posprzatane, obiadek pyszny i mam na Ciebie ochote" brawa dla tego pana

aaaaaaaa i byla kolezanka iiiiiiii obcielam wlosy, w sumie to nawet mi nie zal bo bardzo mi sie podoba
moze jakies niegrozne zatrucie??

pokaz wloskiii

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-11-12, 22:01   #4696
Malga19
BAN stały

Cytat:
Witaj, jak ten czas leci, niedługo maleństwo się urodzi a kłótnią się nie przejmuj, już tyle razem przeszliście ze musicie być razem
OJJ tak.....NO pewnie....ze tak...Jutro zapewne przyleci jak wstanie z rana Bo juz napsila smska" Kocham cie"...

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Malga - TY już niedługo będziesz w terminie porodu ale ten czas leci.
NOO pewnie....tez wreszcie musze poczuci bol porodu..i radosc z posiadania malej....ehhe
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 22:15   #4697
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

poka poka

Cytat:
Dobranoc,
ja spadam bo małż już w drodze do domu a ja w necie
a obiadu nie ma
he he he dobre
co tym razem za wymowka padnie?wszystko na Matiego?

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
za to tż sie obkupil-spodnie, 2 swetry i kozaczki
kozaczki

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
NOO pewnie....tez wreszcie musze poczuci bol porodu..i radosc z posiadania malej....ehhe
milo to wspominam powaznie.Cala akcje przyjscia corki na swiat

dobranoc
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 22:38   #4698
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
ladnie sie komponuja firanki
ale z ciebie pracus mamusiuja to len jestem - w ciazy to mialam powera a teraz

moze jakies niegrozne zatrucie??

pokaz wloskiii
ja za to w ciazy nie mialam sily na nic i robilam tylko tyle co musialam juz naprawde

mam nadzieje, ze to nic takiego

nie mam aparatu
Cytat:
poka poka
nie mam aparatu
Stary 2009-11-12, 22:44   #4699
truheart
Zakorzenienie

Witam! no w końcu nadrobiłam
Dziękuję za wszystkie życzenia, za które jeszcze nie dziękowałam
Zjadło mi cytat Cash, a chciałam pochwalić Natanka jak się pięknie obraca!
Dziś byliśmy na państwowym rehabie. Śmieszne to. Najpierw pan doktor, chory na maksa, kaszlał jak gruźlik, tz miał Adasia na rękach to uciekł w kąt gabinetu odruchowo, no cóż.. no dobra, powiedział, że nie jest źle, że to łagodna asymetria, pitu pitu, polecił kupić kojec z drenianymi szczebelkami żeby dziecko uczyło się podciągania do stania w nim, ale to dopiero jak sam zacznie siedzieć. Od niego z gabinetu szło się na salę ćwiczeń więc ładujemy się tam z fotelikiem, a pani mówi - "Nie, nie, zapraszamy tylko mamusię" na moje zdziwienie odpowiedziała :A co pani myślała, że to tak od razu?? ja muszę panią w zeszyt wpisać. Nie wiem kiedy znajdzie się termin, może za 2 tygodnie może za 3 miesiące" Ile by im zajęło od razu pokazywać rodzicom jakies ćwiczenie lub dwa żeby czekając na termin już coś robić z dzieckiem? no, ale coż.Wracamy do domu więc minęło może 20minut, dzwoni telefon i pani mnie pyta czy pasuje mi poniedziałek na 11.30 a przecież przed chwilą było, że nie ma miejsc. No matko i córko, jaki tam bałagan. W każdym razie napatrzyłam się tam na inne biedne dzieciaczki jedna malutka, może miesiąc miała była tak sztywna, że tatuś trzymał ją jak kawałek drewna, był też chłopiec z dwoma protezami nóg i maluszek z zespołem Downa...straszne to wszystko...
Cytat:
Dzisiaj podczas karmienia znowu były te drgawki ... ja już nie wiem o co chodzi

[QUOTE=muszka66;15234831]
YYY coś chciałam Ci odpowiedzieć, ale skasował mi się cytat i już nie pamiętam....
Ty mnie pytałaś do kogo najpier uderzyliśmy z Adasiem? Pediatra nam dał skierowanie do neurologa, a dziś przed "ćwiczeniami" był właśnie ortopeda.
Cytat:
dziewczyny to ja od razu z pytaniem jak sie wasze maluchy zachowuja w wiekszym towarzystwie? moja niunia to pogodne dziecko, smieszek jak nie wiem, ale gdy jest wieksze towarzystwo to jest tragedia. placze, marudzi. nie wiem jak ja uspokoic, usnac nie moze. 3 razy tak zauwazylam gdy bylismy na urodzinach. pierwsza mysl, ze brzuszek ja boli, bo tak plakala, ale teraz twierdze, ze wcale nie. wygania nas do domu, bo w domu gdy wrocimy to humor jej wraca na calego
Zależy czyim. Moich rodziców zna bardzo dobrze i zachowuje się zupełnie naturalnie. Jak byliśmy na szkoleniu z chustonoszenia to nasz synek był jedynym niepłaczącym dzieckiem w grupie. Natomiast jeśli do nas do domu przychodzą goście i jest jeszcze jakies małe dziecko to jest bardzo niespokojny i łatwo o płacz.
Cytat:
I dzisiaj sie dowiedzieliśmy ze tesc ma raka o którym wiedzial od roku i nikomu nie powiedzial nie leczyl sie a teraz juz za pozno na operacje...i co on najlepszego zrobił ehhh
bardzo mi przykro...niestety podejrzewam, że mój tata zrobiłby to samo, tak jak zrobiła jego mama, to już taki typ. Ja ostatnio specjalnie zapisałam się do lekarki, u której tata robił serię badań - zapisałąm się pod pretekstem przeziębienia tylko po to, żeby ją wypytać o jego zdrowie, bo sam nic nie powie.
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
Svinecka, my też chcemy chodzić z małym na basen, ale chyba dziecko musi mieć pół roku
U nas można jak dziecko samo sztywno trzyma głowę. A my czekamy jak się miejsce zwolni, bo jest jedna szkoła na całe miasto
Cytat:

Doła jakiegos mam
Mnie się też marzy ten spokój...mam koleżankę w ciąży i już nie mogę słuchać jak opowiada jak jej się nudzi
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Mamy aptekę, dlatego biorę co chcę bez recepty
A wolę się teraz zaopatrzyć, bo potem może nawet w hurtowniach nie byc
Ale jak to bierzesz co chcesz? przeciez receptę i tak trzeba mieć jeśli coś jest na receptę, do kontroli musi się zgadzać? my też z biznesu
Cytat:
Siemka

Coraz bardziej mnie rozkłada dzisiaj dlugo nie popisze bo chce sie wygrzac i wczeniej pójsc spac.

Kuruj się Słońce
Pomysł fajny
Cytat:
Afrodytko, u nas na chrzcinach było 25 osób.
Menu wyglądało tak:
1. Zupa mandarynkowa + ziemniaki, kotlet z piersi i surówka z kapusty (jabłko, marchewa, por, majonez)
2. Flaki
3. Udka pieczone +zapiekany kalafior i brokuł
4. Ryba po grecku na gorąco

Wędlina, pomidory z cebulką, 4 rodzaje sałatek, śledzie po sułtasku, śledzie po żydowsku, rolmopsy, jajka w majonezie, pieczarki marynowane, cukinia marynowana, ogorki konserwowe.
Oprocz tego tort, ciasta, cukierki, półmiski z owocami.
same to robiłyście??
Cytat:
ja spotykam sie z Kikunia, ktora czasem nas tu odwiedza.
Pijemy kawke, malo plotkujemy bo dzieci nas absorbuja ale powymieniamy sie spostrzezeniami.Tematy mamy iscie dzieciece.W obecnosci Jim Jama hipnotyzujemy nasze dzieci, a jak usna to idziemy na papieroska.
Jutro np. spotykamy sie u mojej sis.Istne przedszkole bedzie he he
A przecież już nie paliłaś w ciąży? co Cie podkusiło żeby wrócić do nałogu?
Cytat:
Bidny Eryk ucałuj go od ciotek!
Poka, poka nowy fryzzzz

Aaaaaaa i jeszcze zapomniałam napisac Miramej, że ja dodawałm miód do herbatki jak byłam przeziębiona i nic małemu nie było..a czemu niby nie można, bo ja nawet nie wiedziałam?

Edytowane przez truheart
Czas edycji: 2009-11-12 o 22:52
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 23:29   #4700
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

kozaczki
nooo meskie kozaczki za kostke

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-11-13, 00:22   #4701
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:

dużo zdrowia dla Eryka! Oby to nie było nic poważnego!
I gratuluję nowej fryzury i proszę o zdjęcie, jak aparat się juz znajdzie
Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Dziś byliśmy na państwowym rehabie. Śmieszne to. Najpierw pan doktor, chory na maksa, kaszlał jak gruźlik, tz miał Adasia na rękach to uciekł w kąt gabinetu odruchowo, no cóż.. no dobra, powiedział, że nie jest źle, że to łagodna asymetria, pitu pitu, polecił kupić kojec z drenianymi szczebelkami żeby dziecko uczyło się podciągania do stania w nim, ale to dopiero jak sam zacznie siedzieć. Od niego z gabinetu szło się na salę ćwiczeń więc ładujemy się tam z fotelikiem, a pani mówi - "Nie, nie, zapraszamy tylko mamusię" na moje zdziwienie odpowiedziała :A co pani myślała, że to tak od razu?? ja muszę panią w zeszyt wpisać. Nie wiem kiedy znajdzie się termin, może za 2 tygodnie może za 3 miesiące" Ile by im zajęło od razu pokazywać rodzicom jakies ćwiczenie lub dwa żeby czekając na termin już coś robić z dzieckiem? no, ale coż.Wracamy do domu więc minęło może 20minut, dzwoni telefon i pani mnie pyta czy pasuje mi poniedziałek na 11.30 a przecież przed chwilą było, że nie ma miejsc. No matko i córko, jaki tam bałagan. W każdym razie napatrzyłam się tam na inne biedne dzieciaczki jedna malutka, może miesiąc miała była tak sztywna, że tatuś trzymał ją jak kawałek drewna, był też chłopiec z dwoma protezami nóg i maluszek z zespołem Downa...straszne to wszystko...
Faktycznie bardzo nieciekawe to wszystko
Stary 2009-11-13, 00:28   #4702
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
W każdym razie napatrzyłam się tam na inne biedne dzieciaczki jedna malutka, może miesiąc miała była tak sztywna, że tatuś trzymał ją jak kawałek drewna, był też chłopiec z dwoma protezami nóg i maluszek z zespołem Downa...straszne to wszystko...

bardzo mi przykro...niestety podejrzewam, że mój tata zrobiłby to samo, tak jak zrobiła jego mama, to już taki typ. Ja ostatnio specjalnie zapisałam się do lekarki, u której tata robił serię badań - zapisałąm się pod pretekstem przeziębienia tylko po to, żeby ją wypytać o jego zdrowie, bo sam nic nie powie.

A przecież już nie paliłaś w ciąży? co Cie podkusiło żeby wrócić do nałogu?
do prawdy przykre to

I dowiedzialas sie czegos? zaznajomiona ta lekarka? bo jakas tajemnica ja chyba obowiazuje

No wiem, malo tego zapieralam sie ze nie bede bo nie chce palic, a zaczelo sie od kolek malej.Jak padala wykonczona i zapadala w blogi sen po ataku kolki i nieustajacym dluugim placzu gdzie najczesciej konczylo sie to czopkiem to jakos podswiadomie i ze starych przyzwyczajen "wmawialam" sobie ze tylko to najlepiej mnie uspokoi.
Wiew...wariatka ze mnie

Cytat:
nooo meskie kozaczki za kostke
teraz juz rozumiem

Wrocilam wlasnie z apteki 24h.Jechalam po elektrolity dla psiaka,zeby uzupelnil niedobor bo nie jadl i nie pil no i "tanczyl"-slaby byl.Powolutku mąż mu podaje a ja odmeldowuje sie i mykam do wyrka.

Stary 2009-11-13, 00:38   #4703
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:

Bidny Eryk ucałuj go od ciotek!
Poka, poka nowy fryzzzz
nasza polska sluzba zdrowia ehh

dzieki
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
dużo zdrowia dla Eryka! Oby to nie było nic poważnego!
I gratuluję nowej fryzury i proszę o zdjęcie, jak aparat się juz znajdzie
dzieki
oczywiscie

Edytowane przez Svinecka
Czas edycji: 2009-11-13 o 00:39
Stary 2009-11-13, 00:50   #4704
mariolasl
Zakorzenienie

katarzynko00 wspolczuje z powodu pieska

Cytat:
Napisane przez cashmeree Pokaż wiadomość
trzymam kciuki żeby w szpitalu znaleźli przyczynę,że Antonio taki niejadek jest

i nawet nic nie mnapisze od siebie bo już się obudził eh... za to pokaże jego obroty:
http://www.youtube.com/watch?v=N1grllXqei8
Dziękuję,
obroty bossssskie
Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Mariolu, nie będę dużo pisała, trzymam bardzo mocno za was kciuki, dzielna z ciebie mama

Cytat:
Trzymam mocno kciuki! Będę o was mocno myśleć, napisz później co i jak.
Cytat:
Napisane przez cashmeree Pokaż wiadomość
ja już się z Wami na dziś żegnam bo jeszcze musze obiad zrobić a Tż wraca o 17 a zaraz na Polsacie leci Ostry dyżur a oglądam go jeszcze od ciąży tak mnie wciągnął wiem żę powtórki ale ja nigdy tego nie oglądałam a więc mówię do juterka i papa ...aaa i nie piszcie za wiele bo znowu nie nadąże was czytać
Ja ostry dyzur tez lubię
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja dziś też planuję dać kaszkę na kolację jak małż kupi smoczek trójprzepływowy - zobaczymy jak wpłynie na naszą noc

a jaki numer tych smoczków używacie na początek?
Trojprzeplywowe nie mają numerów, to chyba są następne po 3
Cytat:
Współczuję bardzo
Stary 2009-11-13, 07:02   #4705
frida110
Zakorzenienie

Cześć

Kinga wczoraj wieczorem dała mi popalić. Zawsze układam ją do łóżeczka około 21 i przed 21.30 śpi sobie smacznie. A wczoraj? Wypluwała smoczek, a za chwilę go szukała, wierciła się na maksa, mruczała. Wzięłam ją do siebie, a tu zero rezultatu, nawet gorzej bo zaczęła płakać. No to ją wzięłam do piersi, było ok. Myślałam, że przy piersi zaśnie, a Ona dalej to samo. Wierci się i marudzi. Odłożyłam ją do łóżeczka, zapaliłam światło i zaczęłam obserwować małą. I co? Zasnęła w 5 minut. Była 23.15
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 07:22   #4706
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
Aaaaaaa i jeszcze zapomniałam napisac Miramej, że ja dodawałm miód do herbatki jak byłam przeziębiona i nic małemu nie było..a czemu niby nie można, bo ja nawet nie wiedziałam?
Aż przykro czytać

Miód podobno jest silnym alergenem (tak czytałam) - ja w ogóle ciągle się boję o brzuszek Kubusia

Cześć dziewczyny

Ale mam lenia , nic mi się nie chce , w domu bałagan, ciuchy Kuby nadal "układam", wstaję po 7-8 godzinach nieprzerwanego snu zmęczona

Kubuś wczoraj na macie zmienił kąt swojego położenia o jakieś 100 stopni, śmiesznie to wyglądało - robił mostki i się przesuwał . I krzyczał na zwierzaczki

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

Cytat:
Cześć

Kinga wczoraj wieczorem dała mi popalić. Zawsze układam ją do łóżeczka około 21 i przed 21.30 śpi sobie smacznie. A wczoraj? Wypluwała smoczek, a za chwilę go szukała, wierciła się na maksa, mruczała. Wzięłam ją do siebie, a tu zero rezultatu, nawet gorzej bo zaczęła płakać. No to ją wzięłam do piersi, było ok. Myślałam, że przy piersi zaśnie, a Ona dalej to samo. Wierci się i marudzi. Odłożyłam ją do łóżeczka, zapaliłam światło i zaczęłam obserwować małą. I co? Zasnęła w 5 minut. Była 23.15
U nas też wczoraj były problemy z zasypianiem , Kubuś odłożony do łóżeczka zaczął się wiercić, postękiwać, wypluwać smoczka. Po kilku podejściach wzięłam Go na ręcę, przytuliłam, potem odłożyłam z powrotem do łóżeczka. Znów się kręcił itp., ale w końcu zasnął - całość zajęła nam 15 minut więcej niż zwykle, ale już się zmartwiłam. W ogóle ostatnio gorzej zasypia niż do tej pory

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 07:38   #4707
Tulipfever
Rozeznanie

Dzieki dziewczyny za rady w sprawie oczka, jeszcze nie jest jak jest dzisiaj, bo nie zaswiecam w nocy swiatla

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
a moj maluszek chyba pomylil dzień z noca bo ma rwany sen ale śpi juz od 16 godziny ehhh wole nie myslec co bedzie w nocy a TŻ ostatnio wcale nie wstaje w nocy rano do 11 tez spi i olewka na jedno rozumiem bo praca musi sie wyspac ale z drugiej strony to ja tez marze by chociaz 8 godzin pospac ciągiem - naładowac baterie. Dzis strach pomyslec ale sie troche wystraszylam bo ledwo na oczy widziałam do tego czułam sie jakbym stala obok siebie, słyszałam swój głos ale brzmial obco czy któras z was tak miala?
Tak jak pisza dziewczyny, Ty tez potrzebujesz snu. To, ze jestes w domu, to nie znaczy, ze siedzisz caly dzien przed tv i jesz czekoladki. My TEZ pracujemy i to bez przerwy (moj maz jest bardzo pracowity, ale dobrze wiem, jak Jego dzien pracy wyglada- ile maja przerw na kawe, na ciasteczka, na gazetke itp. ).
A to co piszesz odczuwam czesto, gdy jestem bardzo zmeczona, niewyspana. Strzel sobie jakis preparat z zelazem, zebys tak czasem nie zemdlala

Cytat:
Siemka

Cass Ty sie kuruj kobieto
Pomysl swietny, jestem za!

Cytat:
Napisane przez arinitti Pokaż wiadomość
a zeby nie bylo pelni szczescia - ja nie moge dac malenkiej tego mleka, bo dzis w nocy mialam 2 już w ciagu 2 miesiecy atak bolu pod piersiami, znowu bylo pogotowie, dali mi zastrzyk z ketonalu, nospy i jeszcze czegos, poza tym zanim przyjechali zażylam nospe i ranigast, i nie moge dac jej dzis cycusia
Wspolczuje

Cytat:
Cześć

dzieci sa nieprzewidywalne...

Czesc kobietki!

Alez mialam dzisiaj noc Wczoraj wieczorem zaczal mi sie robic zator w piersi Przystawialam Anie, aby mi odetkala, robilam masaze, gorace kompresy- nic nie pomoglo, pod wieczor piers byla twarda jak skala i mozna bylo wyczuc takie wielkie grudy. Bolalo jak... W nocy kolo 2 juz nie moglam spac, powaznie sie przestraszylam. Zaczelam sciagac laktatorem recznym, ale za nic nie moglam piersi odetkac. Na ratunek przyszedl moj maz i sam zaczal mi pompowac, a ja w tym czasie kladlam gorace kompresy. Wspolnymi silami udalo sie po 1,5 godzinie mordegi odetkac- mleko poplynelo wielkim strumieniem, piers znowu zrobila sie miekka, grudki zniknely. Dwa wnioski:

1. Mam wspanialego meza i gdy bede sie kiedys Go czepiala o bzdury, to mi to przypomnijcie
2. Dzisiaj bezwzglednie kupuje laktator elektryczny- zastanawialam sie, czy kupic gdy bede szla do pracy, szkoda mi bylo pieniedzy, ale po wczorajszej nocy wiem, ze recznym po prostu sie zamecze.
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 07:44   #4708
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witam z rana
Kuba obudził sie o 5 i juz nie chciał spac Dobrze, że wczoraj juz o 21.30 położyłam się to sie wyspałam.
W nocy dobrze mi sie lulało, wpusciłam krople na katar, posmarowałam mascią majerankową i mogłam normalnie oddychac. Ale teraz znów leci m z nosa Wybieram sie dzisiaj do miasta bo Kubie skonczyły sie słoiczki, wstapie od razu do apteki i kupie jakis specyfiki dla mnie i małego.

Cytat:
łykłaś sobie coś na noc ?
żeby Cię nie rozłożyła jakaś grypa

pomysł fajny
ale czy nikt nie będzie miał dostępu do zdjęć ?
ja kiedyś czytałam wątek marcówek i pamiętam, że część zdjęć się otwierała bez problemu
Wziełam leki

Mariola juz niżej to wyjasniła

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Heloł
Ja tylko przelotem, później wgłębię się w temat
Pomysł z albumem fajny. Tak sobie myślalam, że u innych mamuś linki sie otwierały, bo albumy były publiczne, a nie prywatne (wtedy tylko zaprzyjaźnione osoby mogą oglądać).
Uprzedziłaś mnie chciałam to napisac

Cytat:

same to robiłyście??
Tru trzymam mocno kciuki za udaną rehabilitacje

Ja to bym sie pewnie tam popłakała jakbym widziała takie chore dzieciaczki. Codziennie dziekuje Bogu, że Kuba urodził sie zdrowy.

Robiłam wszystko z mamą. Babcia gotowała flaki.
A sledziki kupilysmy gotowe. Tort i ciasta też.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Kubuś wczoraj na macie zmienił kąt swojego położenia o jakieś 100 stopni, śmiesznie to wyglądało - robił mostki i się przesuwał . I krzyczał na zwierzaczki
Miramej, Ty leniuchu

Dzieciaczki są słodkie Mój tez coraz wiecej zczyna gadac i usmiechac sie...do tej pory był takim ponurakiem.

Ide przwinąć Kube, stękał i stekał chyba jest duży kupalek

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 08:30   #4709
muszka66
Rozeznanie

czesc dziewczyny moje dziecie jescze spi, tzn wstala o 2 na jedzonko, potem o 7 i poszla dalej spac. ide zaraz sie kapac i na spacer chce sie dzis wybrac, bo osttanie dni ciagle padalo, wiec siedzialysmy w domu. brakuje mi codziennych 2 godzinnych spacerow
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 08:55   #4710
katarzynka00
Zakorzenienie

a moja o 6 wstala na mleczko, wzielam ja do nas i przeciagnelam do 8.Wypila butelke i cala na mnie oddala.Juz dawno ,bardzo dawno tego nie robila
Wiec zmiana planow i pomaszerowalam pod prysznic a ona w lezaczku zaprowadzala obserwacje i tworzyla, wiec teraz musze isc wymiesc z tyleczka conieco

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości