|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Obok ramki cytuj masz "wielocytuj". [/QUOTE]
U mnie jest tylko "cytuj" ![]() Aha, jest wielocytuj, ale jak już wyślę odpowiedź . Co do przyjecia z okazji chrzcin, to u nas taka masa słodyczy, tortu, ciast, sałatek na słodko i słono oraz dań "kolacyjnych" - tych które podałam w poprzednim poście (bo chrzest był późno, potem mały poczęstunek w salce przykościelnej, i w domu nie mogło byc za dużo jedzenia) nie sprawdziła się - i tak dużo zostało, goście dostali część do domu. Edytowane przez arinitti Czas edycji: 2009-11-12 o 20:20 Powód: dopisek |
|
|
|
#4682 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Dziękuje Dziewczyny za propozycje menu
![]() I dziękuje też za pocieszenie już mi trochę przeszło Tż przyszedł z pracy i trochę pocieszył![]() A co do menu to wymyslilam narazie tak: 1 danie- zupa pieczarkowa z kuleczkami mięsnymi 2 danie- kotelty z piersi kurczaka z ananasem i z serem+surowka z kapusty pekinskiej z kukurydzą+ziemniaczki Przystawki: sałatka z brokułem i fetą, jajka z majonezem, tatar z łososia, deska serów, wędliny, ogóreczki konserwowe Jeszcze myśle nad jakimś mięskiem i nad jeszcze jedną sałatką, no i jakieś ciasta . Macie jakies proste przepisy? bo ja sredmio sobie radze z pieczeniem...
|
|
#4683 | |||
|
Zakorzenienie
|
No, już po kąpieli, po cycusiu i mały śpi ze smoczkiem w buzi
![]() bosssze co za cudowny wynalazek ![]() teraz już wiem Cytat:
ja mam tylko problem z oczami, nie mogę ich otworzyć tak mnie szczypią ![]() muszę mocno je pocierać, żeby je w końcu otworzyć ![]() Cytat:
żeby Cię nie rozłożyła jakaś grypa pomysł fajny ale czy nikt nie będzie miał dostępu do zdjęć ? ja kiedyś czytałam wątek marcówek i pamiętam, że część zdjęć się otwierała bez problemu ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
nie pamiętam tylko kto ![]() Unholy czy to byłaś Ty ? Afrodyta a Ty robisz przyjęcie w domu, czy w knajpie ?
|
|
|
#4684 |
|
Zadomowienie
|
W domu
Mama ma mi pomoc ![]() A mój Malutek spi od 19 , zobaczymy ile pospi
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4686 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ja juz po aerobiku
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mala spi, mam nadzieje ze dzis nie bedzie sie w nocy wiercila ![]() no i kolki nie bylo dzis mysle ze ja cos zjadlam co moglo jej zaszkodzic no i celowo od rana podawalam jej dzis sztuczne mleko mam pytanie: dziewczyny z jakich firm kupujecie dzieciaczkom deserki i inne rzeczy? macie jakies ulubione? |
||||
|
|
|
#4687 |
|
Zadomowienie
|
a mój dalej śpi , szok po prostu
|
|
#4688 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bitwa stulecia ![]() a twoj Antos dalej spi tak duzo w dzien?bo kiedys pisalas ze spioch z niego Cytat:
![]() sama mialam kiedys boksera w domu i tez mial padaczke-meczyl sie biedak rok nawet na lekach i potem juz nic nie jadl, sikal z kazdym atakiem , nie widzial na oczy.....i tata nie mogl patrzec na jego meki i pojechal go uspic Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4689 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
moje mlodsze dziecko zasnelo - ciekawe na jak dlugo
![]() Eryk wymiotowal przed chwila jutro rano idziemy na 9 do lekarza zobaczymy co powie, mam nadzieje, ze to nic groznego, goraczki nie ma, raczej stan podgoraczkowy bo 37,28noooo i TZ wrocil i pochwalil, uslyszalam m.in. - "pieknie posprzatane, obiadek pyszny i mam na Ciebie ochote" brawa dla tego pana ![]() aaaaaaaa i byla kolezanka iiiiiiii obcielam wlosy, w sumie to nawet mi nie zal bo bardzo mi sie podoba
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ulubionych jeszcze nie mam bo dopiero dawałam jabłuszko z jednej firmy i z drugiej, oba przez małego zjedzone, ja też próbowałam i dla mnie mają taki sam smak a mój już od 21 nie śpi ach jak ja znam już swoje dziecko ![]() teraz czeka mnie pewnie 23 -24 jak pójdzie spać
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Ja tylko przelotem, później wgłębię się w temat ![]() Pomysł z albumem fajny. Tak sobie myślalam, że u innych mamuś linki sie otwierały, bo albumy były publiczne, a nie prywatne (wtedy tylko zaprzyjaźnione osoby mogą oglądać). evamoni widziałam podczytującą, a już się wieki nie odzywała
|
#4692 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
gorgulek ja uzywalam z gerbera i bobovity i zdecydowanie wole gerbera bo bobovita jak dla mnie za rzadka
maly narazie najbardziej lubi jablko z marchewka jutro dam mu morele z bananami i kleikiem ryzowym - znalazlam taki ciekawy deserek a dzis dostal brokuly - ojj jak sie krzywil i plul
|
|
#4693 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Uffff, udała sie mi chociaz tak z grubsza was przeleciec. 2 dni mnie nie było i tyle zescie napisały ze szok. Niewiem czy wszystko mam co chciałam zacytowac ale sprobuje
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tylko cos na goraczke dobrze miec w apteczce. Napewno cos jeszcze miałam zacytoac ale pewnie zeżarło Aha, kasia to chyba Ty mi pisałas zebym sie nie cieszyła ze moja mała tak ładnie spi. Ale ja sie ciesze poki moge ![]() OK ide sie plumkac |
||||
|
|
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc,
ja spadam bo małż już w drodze do domu a ja w necie ![]() a obiadu nie ma
|
|
#4695 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam sie i zaraz znikam
![]() nic nie kupilam znowu ale mierzylam fajny plaszczyk i buty i chyba pojade je kupic-boszee ja taka niezdecydowana jestem ![]() za to tż sie obkupil-spodnie, 2 swetry i kozaczki ![]() dzisiaj wlaczylismy filmik z pierwszej kapieli Weroniczki- jaka ona byla malutka i ten obojczyk zlamany a juz zapomnialam ze miala .....taka kruszynka w tej waniece a dzis tż tez nagral kapiel i mielismy porownanieCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale z ciebie pracus mamusiu ja to len jestem - w ciazy to mialam powera a teraz![]() Cytat:
pokaz wloskiii
|
|
#4696 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Bo juz napsila smska" Kocham cie"...![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4697 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co tym razem za wymowka padnie?wszystko na Matiego? kozaczki ![]() Cytat:
powaznie.Cala akcje przyjscia corki na swiat ![]() dobranoc
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#4698 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
mam nadzieje, ze to nic takiego nie mam aparatu nie mam aparatu
|
|
|
#4699 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam!
no w końcu nadrobiłam ![]() Dziękuję za wszystkie życzenia, za które jeszcze nie dziękowałam ![]() Zjadło mi cytat Cash, a chciałam pochwalić Natanka jak się pięknie obraca! Dziś byliśmy na państwowym rehabie. Śmieszne to. Najpierw pan doktor, chory na maksa, kaszlał jak gruźlik, tz miał Adasia na rękach to uciekł w kąt gabinetu odruchowo, no cóż.. no dobra, powiedział, że nie jest źle, że to łagodna asymetria, pitu pitu, polecił kupić kojec z drenianymi szczebelkami żeby dziecko uczyło się podciągania do stania w nim, ale to dopiero jak sam zacznie siedzieć. Od niego z gabinetu szło się na salę ćwiczeń więc ładujemy się tam z fotelikiem, a pani mówi - "Nie, nie, zapraszamy tylko mamusię" na moje zdziwienie odpowiedziała :A co pani myślała, że to tak od razu?? ja muszę panią w zeszyt wpisać. Nie wiem kiedy znajdzie się termin, może za 2 tygodnie może za 3 miesiące" Ile by im zajęło od razu pokazywać rodzicom jakies ćwiczenie lub dwa żeby czekając na termin już coś robić z dzieckiem? no, ale coż.Wracamy do domu więc minęło może 20minut, dzwoni telefon i pani mnie pyta czy pasuje mi poniedziałek na 11.30 jedna malutka, może miesiąc miała była tak sztywna, że tatuś trzymał ją jak kawałek drewna, był też chłopiec z dwoma protezami nóg i maluszek z zespołem Downa...straszne to wszystko...Cytat:
![]() ![]() ![]() [QUOTE=muszka66;15234831] YYY coś chciałam Ci odpowiedzieć, ale skasował mi się cytat i już nie pamiętam.... Ty mnie pytałaś do kogo najpier uderzyliśmy z Adasiem? Pediatra nam dał skierowanie do neurologa, a dziś przed "ćwiczeniami" był właśnie ortopeda. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
przeciez receptę i tak trzeba mieć jeśli coś jest na receptę, do kontroli musi się zgadzać? my też z biznesu ![]() Cytat:
![]() Pomysł fajny Cytat:
same to robiłyście??Cytat:
co Cie podkusiło żeby wrócić do nałogu?Cytat:
Poka, poka nowy fryzzzz ![]() Aaaaaaa i jeszcze zapomniałam napisac Miramej, że ja dodawałm miód do herbatki jak byłam przeziębiona i nic małemu nie było..a czemu niby nie można, bo ja nawet nie wiedziałam? Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-11-12 o 22:52 |
||||||||||
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I gratuluję nowej fryzury i proszę o zdjęcie, jak aparat się juz znajdzie ![]() Cytat:
|
|
#4702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dowiedzialas sie czegos? zaznajomiona ta lekarka? bo jakas tajemnica ja chyba obowiazuje ![]() No wiem, malo tego zapieralam sie ze nie bede bo nie chce palic, a zaczelo sie od kolek malej.Jak padala wykonczona i zapadala w blogi sen po ataku kolki i nieustajacym dluugim placzu gdzie najczesciej konczylo sie to czopkiem to jakos podswiadomie i ze starych przyzwyczajen "wmawialam" sobie ze tylko to najlepiej mnie uspokoi. Wiew...wariatka ze mnie ![]() teraz juz rozumiem Wrocilam wlasnie z apteki 24h.Jechalam po elektrolity dla psiaka,zeby uzupelnil niedobor bo nie jadl i nie pil no i "tanczyl"-slaby byl.Powolutku mąż mu podaje a ja odmeldowuje sie i mykam do wyrka.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#4703 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
dzieki ![]() Cytat:
![]() oczywiscie
Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2009-11-13 o 00:39 |
||
|
|
|
#4704 | |||||
|
Zakorzenienie
|
katarzynko00 wspolczuje z powodu pieska
![]() Cytat:
obroty bossssskie ![]() Cytat:
Trzymam mocno kciuki! Będę o was mocno myśleć, napisz później co i jak. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Kinga wczoraj wieczorem dała mi popalić. Zawsze układam ją do łóżeczka około 21 i przed 21.30 śpi sobie smacznie. A wczoraj? Wypluwała smoczek, a za chwilę go szukała, wierciła się na maksa, mruczała. Wzięłam ją do siebie, a tu zero rezultatu, nawet gorzej bo zaczęła płakać. No to ją wzięłam do piersi, było ok. Myślałam, że przy piersi zaśnie, a Ona dalej to samo. Wierci się i marudzi. Odłożyłam ją do łóżeczka, zapaliłam światło i zaczęłam obserwować małą. I co? Zasnęła w 5 minut. Była 23.15 |
|
|
|
#4706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miód podobno jest silnym alergenem (tak czytałam) - ja w ogóle ciągle się boję o brzuszek Kubusia ![]() Cześć dziewczyny Ale mam lenia , nic mi się nie chce , w domu bałagan, ciuchy Kuby nadal "układam", wstaję po 7-8 godzinach nieprzerwanego snu zmęczona ![]() Kubuś wczoraj na macie zmienił kąt swojego położenia o jakieś 100 stopni, śmiesznie to wyglądało - robił mostki i się przesuwał . I krzyczał na zwierzaczki ![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Cytat:
, Kubuś odłożony do łóżeczka zaczął się wiercić, postękiwać, wypluwać smoczka. Po kilku podejściach wzięłam Go na ręcę, przytuliłam, potem odłożyłam z powrotem do łóżeczka. Znów się kręcił itp., ale w końcu zasnął - całość zajęła nam 15 minut więcej niż zwykle, ale już się zmartwiłam. W ogóle ostatnio gorzej zasypia niż do tej pory
|
|
|
#4707 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny za rady w sprawie oczka, jeszcze nie jest jak jest dzisiaj, bo nie zaswiecam w nocy swiatla
![]() Cytat:
). A to co piszesz odczuwam czesto, gdy jestem bardzo zmeczona, niewyspana. Strzel sobie jakis preparat z zelazem, zebys tak czasem nie zemdlala ![]() Cytat:
Pomysl swietny, jestem za! Cytat:
![]() Cytat:
dzieci sa nieprzewidywalne...Czesc kobietki! Alez mialam dzisiaj noc Wczoraj wieczorem zaczal mi sie robic zator w piersi 1. Mam wspanialego meza i gdy bede sie kiedys Go czepiala o bzdury, to mi to przypomnijcie ![]() 2. Dzisiaj bezwzglednie kupuje laktator elektryczny- zastanawialam sie, czy kupic gdy bede szla do pracy, szkoda mi bylo pieniedzy, ale po wczorajszej nocy wiem, ze recznym po prostu sie zamecze.
|
|
#4708 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Kuba obudził sie o 5 i juz nie chciał spac W nocy dobrze mi sie lulało, wpusciłam krople na katar, posmarowałam mascią majerankową i mogłam normalnie oddychac. Ale teraz znów leci m z nosa Wybieram sie dzisiaj do miasta bo Kubie skonczyły sie słoiczki, wstapie od razu do apteki i kupie jakis specyfiki dla mnie i małego. Cytat:
Mariola juz niżej to wyjasniła ![]() Cytat:
chciałam to napisac ![]() Cytat:
![]() Ja to bym sie pewnie tam popłakała jakbym widziała takie chore dzieciaczki. Codziennie dziekuje Bogu, że Kuba urodził sie zdrowy. Robiłam wszystko z mamą. Babcia gotowała flaki. A sledziki kupilysmy gotowe. Tort i ciasta też. Cytat:
![]() Dzieciaczki są słodkie Mój tez coraz wiecej zczyna gadac i usmiechac sie...do tej pory był takim ponurakiem. Ide przwinąć Kube, stękał i stekał chyba jest duży kupalek
|
|
|
#4709 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
moje dziecie jescze spi, tzn wstala o 2 na jedzonko, potem o 7 i poszla dalej spac. ide zaraz sie kapac i na spacer chce sie dzis wybrac, bo osttanie dni ciagle padalo, wiec siedzialysmy w domu. brakuje mi codziennych 2 godzinnych spacerow
|
|
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
a moja o 6 wstala na mleczko, wzielam ja do nas i przeciagnelam do 8.Wypila butelke i cala na mnie oddala.Juz dawno ,bardzo dawno tego nie robila
![]() Wiec zmiana planow i pomaszerowalam pod prysznic a ona w lezaczku zaprowadzala obserwacje i tworzyla, wiec teraz musze isc wymiesc z tyleczka conieco
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

już mi trochę przeszło Tż przyszedł z pracy i trochę pocieszył

dzisiaj dlugo nie popisze bo chce sie wygrzac i wczeniej pójsc spac. 

), Kuba sie zaraz przebudził na mleko a potem nie chciał spac. To znaczy probował usnać ale mu sie to nie udawało. Nosek miał zatkany, charczał strasznie. Odciagałam fridą ale niewiele to dało bo katar siedział głębiej 

.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

na moje zdziwienie odpowiedziała :A co pani myślała, że to tak od razu?? ja muszę panią w zeszyt wpisać. Nie wiem kiedy znajdzie się termin, może za 2 tygodnie może za 3 miesiące"
same to robiłyście??