|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Addicted zepsulo sie cos jeszcze ?
Malinka ojoj moje fatum jednak idzie dalej.....Ale na szczescie masz zdolnego TZ i wszystko sam naprawil Ja niestety musze smigac po serwisach PatkaM tez tak mam od ponad tygodnia.Dzis wreszcie przespalam prawie cala noc ![]() Celka jak spie z poducha miedzy nogami to boli jeszcze bardziej Brzoskwinka kondolencje - trzymaj sie Gooha bo dzidzia jest co raz wyzej i to dlatego Patinka ja mam w 32 Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-11-13 o 11:05 |
|
|
|
#2132 |
|
Zadomowienie
|
Kolejne nowe nowości odnośnie becikowego
http://wyborcza.pl/1,97654,7247060,Nowe_becikowe.html ************************* ************************* * Nie przejmujcie się ułożeniem maluszków, jeszcze mają troszkę czasu Mój Filip też bardzo długo siedział w poprzek, dopiero parę dni temu się przekręcił na nietoperka i to też na próbę bo dzisiaj w nocy np znowu poprzecznie wygibasy sobie urządzał A to już 33 tc:roleyes: na pewno wszystko się ułoży łącznie z naszymi Maluszkami Pozdrawiam i miłego dnia brzuszki
|
#2133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2134 |
|
Zadomowienie
|
majkela dzięki za kciuki, hehe już zapomniałam jak to jest pisać testy
![]() brzoskwinka najszczersze kondolencje A ja mam dylemata z tym wyjazdem do Polski. Niestety w listopadzie nie pojedziemy, bo mąż nie da rady sobie wziąść urlopu, nawet na dwa dni! No to sie nastawiłam na grudzień, tzn. mielibyśmy jechać 4 w piątek,a wracać 8 we wtorek. Mąż się wczoraj zaczął zastanawiać czy aby to nie będzie dla mnie za bardzo męczące itd. Zaproponował, że może teraz sama bym pojechała do Polski, a on w grudniu odbierze te wszytskie rzeczy, co ja jeszcze dokupię. Tylko tak, jakbyśmy pojechali razem to przynajmniej się podjedzie samochodem wszędzie, a jak pojadę sama to wszędzie będę musiała jechać autobusami, jeszcze z siatkami. A zresztą wiadomo, jak jest w autobusach ![]() Zresztą wczoraj się dowiedziałam, że zaraz po naszym powrocie ma kurs w Niemczech, 3 dniowe I zastanawiam sie też nad tym, czy nie zostać wtedy jeszcze tych trzech dni, a potem wrócić pociągiem ![]() Ale Wam nanudziłam, ale przynajmniej jest komu
|
#2135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kazdym razie poziom bezpieczenstwa jest mniej wiecej na granicy 40 tys plytek (tyle wystarczy do prawidlowego krzepniecia pod warunkiem, ze wszystkie pozostale uklady krzepniecia sa w porzadku i caly organizm poprawnie dziala). A tak do porodu i w ogole to wystarczy Ci spokojnie 100 tys (i to ze sporym zapasem). Ponizej 70 tys najczesciej robia cc.Cytat:
![]() Cytat:
Na lewym jakos gorzej mi sie oddycha![]() A mi tak wygodniej. Nawet przed ciaza spalam tak ze koldra pomiedzy kolanami
|
|||
|
|
|
#2136 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam kobitki z przedpołudnia
Ja też nie wiem czy mój maluch się odwrócił,ale myślę ,że tak.Bo czasami czuję coś miedzy żebrami,a poza tym wczoraj bawiłam się z nim latarką.Ale miałam ubaw Dzisiaj na obiadek jemy spagetti bolognese .Zaraz idę na ploty do koleżanki,bo wagary sobie zrobiłam ![]() Do usłyszonka
|
#2138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także jeszcze pewnie jest czas na przełożenie się ![]() Cytat:
Byle nie gorsze hehehhe
|
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do sn to ja bym się bała pewnie dlatego lekarz mówi o sn w drugiej ciazy ze pierwszą tez miałaś sn pewnie gdyby pierwsza była cc to już byłoby inaczej.aldii czytałam wczoraj ten artykuł, dramat dla rodziców ale może to coś zmieni w czekaniu przez lekarzy na ostatnią chwilę ![]() dla mnie jest to nie do pomyślenia, zeby wbrew rozsądkowi kazać kobiecie się męczyć w imię SN ![]() brzoskwinia ja własnie wrociłam z glukozy masakra a jeszcze do tego wczoraj coś mi zaszkodziło i cała noc i rano mnie musliło. Juz myslałam, ze nie dam rady z tą glukozą ale jakś poszło. Jeszcze baba w labie się machnęła i zrobiła mi 50g a ja miałam mieć 75g dobrze, ze się szybko zorientowałam i dorobiła mi te 25g no ale musiałam wypic 2 razy
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-11-13 o 11:59 |
|
|
|
|
#2140 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie
![]() po wczorajszych dołach związanych z bólem brzucha przespalam 12 h w nocy i czuję się lepiej ![]() Zamartwiałam się na maxa ale dziś przeszło. Może już tak musi byc z tym bólem.... Piszecie o spodniach: ja od jakiegoś miesiąca dopiero nie mieszczę się w swoje normalne dżinsy, nosiłam cały czas biodrówki - było OK. Teraz chodzę w legginsach, też niziutkich. Bo jakoś te spodnie z panelem były dla mnie niewygodne - pas i szwy uciskały brzuszek, a w biodrówkach jest zdecydowanie wygodniej. No i noszę rajstopy grube ciążowe z H&M - są rewelacyjne! Miękkie, miłe, cieple i wygodne. Do tego ciepłe tuniki i sukienki. W zasadzie nie mam ubrań typowo ciążowych, poza bielizną. Życzę Wam miłego dnia!!!!
|
#2141 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mnie tez strasznie bola biodra, ale tylko nad ranem, jak wstane to przechodzi. pocieszam sie, ze jak sie miednica poszerzy to bedzie mi latwiej rodzic.
|
|
#2142 |
|
Raczkowanie
|
Pysiamn dziękuję
U mnie synuś to leży chyba w poprzek, bo kopie mnie po bokach. W przyszłym tygodniu mam wizytę u lekarza, to się dowiem. Przeczytałam artykuł. Ja poszłam do gina w 6 tygodniu, bo już wtedy właśnie wiedziałam, że takie przepisy mają wejść w życie. Chodzę prywatnie, więc wydaje mi się, że nawet jakbym się zgłosiła później, to raczej by mi wystawił takie zaświadczenie. To już druga ciąża, którą prowadzi. Chodzę do niego ponad 3 lata. |
|
|
|
#2143 |
|
Zadomowienie
|
brzoskwinko współczuje
ja tez czasami spać nie moge,tzn budze sie nad ranem a potem nadrabiam do 12dzis ,przez to że spie dlugo te dni tak szybko lecą,za 2,5 godz tz wraca,potem jakieś zakupy i koniec dnia,wydawało by sie że jeszcze tyle czasu miałam do konca a tu już 33tydz leci a ja nic nie uprane i uprasowane,a z moim kregosłupem to hurtowo tego nie zrobie tylko na raty.może tż zatrudnie he he he a jeszcze musimy pralke zakupić.moja nadal jest chyba główka u gory albo czasami w poprzek,ciekawe....:rolle yes: z tym beciowym to juz pisałyśmy że nas obowiązuje od 1listopada,nie wstecz,nikogo nie bedzie obchodziło czy chodziłysmy przed listopadem do dr,tzn nie powinno!!! Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2009-11-13 o 12:31 |
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sparwdził wody i czy łożysko się nie starzeje.dostałam od mojego gina taką karteczkę:badania zalecane przez Polskie Towarzystwo Ginekologiczne i tam jest napisane,że między 27 a 32 obowiązkowo należy wykonać badanie ultrasonograficzne. i po 40tyg jest zalecane wykonac badanie ultrasonograficzne z ocena masy plodu i badanie ktg.Pewnie będziesz miała dokładne badanie na następnej wizycie, najwyżej zawsze możesz się upomnieć. |
|
|
|
|
#2145 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
![]() Nastawiłam czwartą pralkę, tym razem zielono - błękitną i końca nie widać... Eeee... Raczej nie... Zmęczyłam się wczoraj strasznie... Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2146 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim.
Brzoskwinko bardzo mi przykro z powodu babci. Kołyska śliczna ![]() Addicted to Wizaz super, że synek taki duży i wszystko ok. Ułożeniem się na razie nie martw, bo przy kolejnej ciąży może czekać do kilku przed porodem na przewrócenie się. Oby tak było. Wiecie co z tym ułożeniem to chyba jest tak. Lekarka mi to pokazywała w pierwszej ciąży. Dzidzia jest głową w dół, plecki ma jakby bokiem do boku naszego a zwinięte nóżki są wtedy z drugiego boku, bo jest dzidzi skulone w pozycji embrionalnej i to jest najlepsza pozycja do porodu. Więc u góry jest pupka. Rączki są nisko w okolicach pachwin- to już kilka tyg. przed porodem. Nie wiem czy coś pomogłam wyjaśnić, ale próbowałam ![]() Śliczne zakupy dziewczynki. |
|
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Sweet Delights;15252381]Kolejne nowe nowości odnośnie becikowego
http://wyborcza.pl/1,97654,7247060,Nowe_becikowe.html Sweet Delights dzięki za świetny artykuł! ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Lila dobrze,że z brzuszkiem ok!! Pisałyście o spaniu-dzisiaj miałam ciężko noc. Brzuch mi wczoraj ciągle twardniał, troszkę mnie to martwiło i jak zasypiałam to brzuch mi przeszkadzał. Może jednak kupię ten kojec... ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Zapomniałam Wam napisać, że kupiłam sobie śliczną koszulę do spania z długim rękawem szaro-różową z kokardką...
|
|
|
|
|
#2149 |
|
Zadomowienie
|
brzoskwinia -
gooha - to skorzystajcie jeszcze kiedyś z takiej okazji, bo jak się dzieciątko urodzi to nie będzie już tylu okazji Wygodnego noszenia ciuszków ![]() majkela - ale byłoby śmiesznie, jakbyśmy się spotakły na porodówce. No to te sukienki balowe już musimy mieć przygotowane patinka - ja usg miałam wczoraj czyli 31tc 4dni i następne mam za 3 tygodnie aldii - odpukać w niemalowane Madziulka - samej to chyba będzie ci trochę trudniej, jak sie dobrze czujesz to ja bym poczekała na tż - ale oczywiście wybór należy do ciebie celka - ja myślę, że gin nie miała się do czego przyczepić, ale z drugiej strony dobrze że tego nie zbagatelizowała Sensuel - to my mieliśmy śmiesznie w pierwszej ciąży, co tż wyciągnął kamerę i włączył światło, żeby nakręcić jak mi się brzuch rusza, to synuś akurat wtedy przestawał sie ruszać. Jak wyłączył światło, to mały za chwilę znowu zaczął dawać do wiwatu. Ale w końcu trochę udało się nam nakręcić. Teraz cały czas się zbieramy, żeby nakręcić nowemu synkowi filmik, ale póki co kończy się na chęciach ![]() ......................... ........ Dziękuję za rady i uwagi dot. ułożenia malucha. Na razie muszę cierpliwie poczekać jeszcze 3 tygodnie do usg i może wtedy się okaże, że się dzidek odwróci. youyou - wydrukowałam sobie z innej strony te ćwiczenia i chyba się trochę zmobilizuję i poćwiczę. Tylko te 10 minut z O ile się nie mylę to dziś na SR będziemy mieli malowanie brzuszków zgodnie z ułożeniem dzieciątka w brzuszku - ciekawe czy położna dobrze wyczuje położenie mojego Maciusia? |
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii jeszcze nie pytałam gina.
|
|
|
|
#2151 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczynki za wyrazy współczucia
![]() Ja jeszcze nie pytałam gina o to zaświadczenie...ale myślę że nie będzie problemu, dowiedziałam się o ciąży w 5 tygodniu, do tego chodzę do niego prywatnie od kilku lat... |
|
|
|
#2152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale po to właśnie, że jest to już najnowsza interpretacja wprowadzonych zmian i wg tego jednak właśnie my również musimy mieć zaświadczenie... Ja mnie więcej w połowie ciąży zamieniałam lekarza i na ostatniej wizycie poprosiłam o wystawienie zaświadczenia kiedy byłam na pierwszej wizycie. Tak na wszelki wypadek wolałam wziąć od razu, a teraz tylko obecny lekarz do którego chodzę dopisze resztę i mam nadzieję, że na tym koniec i już nic nowego nie wymyślą
|
|
#2153 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale to chyba żaden problem, myślę że każda z nas była u lekarza przed 10tc, myślę że nie ważne tu jest kiedy byłą założona karta ciąży (u mnei w 12tc) ale jakikolwiek ślad że było się u lekarza, np pierwsze usg, czy badanie krwi. A nawet bez tego myślę że lekarze nie będą robili problemów i będą wystawiać takie zaświadczenia...
|
|
#2154 |
|
Zadomowienie
|
Kancia - dobrze, że chociaż ty byłaś przytomna z tą glukozą, a baba pewnie jeszcze była zaspana, ale i tak należą jej się
![]() Co do porodów, to też się z toba zgadzam - nic na siłę, najważniejsze żeby zminimalizować ryzyko zarówno dla matki jak i dziecka aldii - ja jeszcze nie pytałam gin o zaświadczenie, ale nie sądzę, żeby był z tym jakiś problem. A swoją drogę to alternatywnie mogliby też uznawać książeczki ciąży. Znając życie jak jest napisane zaświadczenie, to nie ma przebacz. |
|
|
|
#2155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pod warunkiem, że odpowiednio obłoży się poduchami.Na szczęście ani biodra ani kręgosłup nie dokuczają mi podczas spania. |
|
|
|
|
#2157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiadomo że dla każdego może być inaczej wygodnie, a mi lewy bok najbardziej odpowiada ![]() Za to na brzuchu nie ma szans. Ostatnio chciałam żeby mi mężuś plecki wymasował na leżąco, ale ni jak się nie odważę na brzuchu leżeć, chociaż się obkładam poduchami. Z tą glukozą to cieszcie się że już po. Na mnie to czeka za jakies 3 tyg. aż się boje.
|
|
#2158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Będzie dobrze Nastaw się tylko na wypicie mega słodkiego, weź ze sobą jakąś książkę czy gazetę żeby dało się wachlować - mi momentami było strasznie gorąco i słabo, weź cytrynę no i coś żebyś mogła zająć myśli
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem...........
Uffffffffff zmachałam się.... Mam mięką szyjkę ...naszczęście bez rozwarcia ...jest zamknięta, ale mam odpoczywać i brac nospę forte ![]() Po mikołajkach idę na USG już sią zapisałam ....dziś słuchalam serduszka Pysiolinki Musze poczytać co naskrobałyście fleurdelacour tak to własnie kolor mistic brown
|
#2160 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pisałam wczoraj, że bratowa chyba rodzi, a tu dzisiaj brat dzwoni, że to był fałszywy alarm i, że bratowa lepiej się czuła i poszła dzisiaj do pracy jeszcze A brzuch ją ponoć bolał, bo podrażniła wyrostek. Nie gadałam z nią ale jakbym gadała to bym ją nieźle opieprzyła! Ma dwa tygodnie do terminu a ona pracuje jeszcze, zamiast siedzieć w domu i odpoczywać, bo jeszcze w tej pracy urodzi!Odebrałam dzisiaj wyniki glukozy, moczu i krwi i wszystko jest ok, nie mam cukrzycy. Idę się położyć albo pomóc robić mamie gołąbki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

Ja niestety musze smigac po serwisach 

Mój Filip też bardzo długo siedział w poprzek, dopiero parę dni temu się przekręcił na nietoperka i to też na próbę bo dzisiaj w nocy np znowu poprzecznie wygibasy sobie urządzał
A to już 33 tc:roleyes: na pewno wszystko się ułoży łącznie z naszymi Maluszkami

I zastanawiam sie też nad tym, czy nie zostać wtedy jeszcze tych trzech dni, a potem wrócić pociągiem 
W kazdym razie poziom bezpieczenstwa jest mniej wiecej na granicy 40 tys plytek (tyle wystarczy do prawidlowego krzepniecia pod warunkiem, ze wszystkie pozostale uklady krzepniecia sa w porzadku i caly organizm poprawnie dziala). A tak do porodu i w ogole to wystarczy Ci spokojnie 100 tys (i to ze sporym zapasem). Ponizej 70 tys najczesciej robia cc.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
masakra a jeszcze do tego wczoraj coś mi zaszkodziło i cała noc i rano mnie musliło. Juz myslałam, ze nie dam rady z tą glukozą ale jakś poszło. Jeszcze baba w labie się machnęła i zrobiła mi 50g a ja miałam mieć 75g dobrze, ze się szybko zorientowałam i dorobiła mi te 25g