|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cześc wam dziewczyny.
![]() Ja już w domku cięzko mi jest dojśc do siebie.Wiktora miałam już pierwszy dzień po cc.Kazały mi wstać i chodzić.Zajmować się małym i na noc też juz go mi zostawiali.Więc ciężko mi bo ta rana jednak goi sie dopiero.Wiktorek w szpitalu dawał popalić w nocy od 2 dni ja nieśpie wogóle mam nadzieję że w domu będzie inaczej i jakoś to będzie.Ja czuję się okropnie boli mnie kręgosłup to wszystko czuję jak sie schodzi do swojego wcześniejszego stanu.Jestem też załamana tym iż bolą mnie piersi a mały tak podrażnił mi brodawaki że szok tak mi popękały.Dzis Grześ kupił mi odciągacz bo niedam sutka małemu popękanego i prawie krew mi leci.Uciekam sie położyć mały śpi jeszcze odkąd wyszliśmy ze szpitala.od 11:30 do tej pory.Mam skrzepy w macicy wypisał mi lekarz antybiotyki i muszę brać je.Jak dam radę to zajrze do was później najlepiej pod wieczór. ![]()
#2642 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Raczkowanie
|
Paczka, super że już jesteś w domku i z Wiktorkiem wszystko w porządku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kachula, Mateuszek jest prześliczny i jaki słodki śpioszek ![]() ![]() Edytowane przez NadiaM Czas edycji: 2009-11-13 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj jaki cudny!! ![]()
![]() |
#2645 |
Rozeznanie
|
Kachulka no śliczny ten Twój przystojniak
![]() Sexy ja prałam w proszku dla dzieci i płukałam w Jelpie bo mam bardzo twardą wodę i zawsze muszę używać płynu.. no i prasowanko oczywiście ![]() Paczka cieszę się, że już jesteście w domku ![]() ![]() muszę Wam powiedzieć, że przez 2 ostatnie wieczory miałm skurcze nasilające się i z częstotliwością co ok 10min koło 20.00 ale koło północy już były co ok 5-6 min i taki ucisk na krocze.. i ból jak na @... więc ja leżę i mierzę te skurczyki, śmigam do wanny, cieszę się jak głupia a one koło 2-3 w nocy zaczynają się wyciszać.. ![]() ![]() a no i mój czop cały czas odchodzi... w dzień nie mam siły bo jestem niewyspana i mam już trochę dość.. może potrzemajcie za mnie chwilkę kciuki to może mi się w koncu rozkręci... do miłego ![]() Edytowane przez lucky1910 Czas edycji: 2009-11-13 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Raczkowanie
|
![]() Witam Was pierwszy raz już jako rozpakowana mamusia ![]() Wpadłam na chwilkę, bo mała własnie zasnęła. Nie wiem czy nadrobię to co naskrobałyście. Przede wszystkim dziękuję za trzymanie kciuków i gratulacje!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaja dziękuję za miły kontakt i zdawanie relacji na forum ![]() Co do porodu to miałam bardzo ciężki, już na koniec prosiłam o cesarkę, nie obeszło się bez kilku zastrzyków, kroplówek z glukozą, antybiotykiem i oxy. Jak chcecie więcej szczegółów to Wam napiszę, ale nie było to ciekawe, b od 5 rano w sobote dostałam skurcze i ze wzg na brak rozwarcia urodziłam dopiero w niedzielę o 7.55. Szczerze to gdyby nie mój mąż, który mnie cały czas wspierał i pomagał i położna, która była ze mna non stop i mnie motywowała, a nawet krzyczała momentami to nie wiem czy dałabym radę... Na szczescie mam to już za sobą i mój Skarbek jest już ze mną w domku od środy. Jestem w szoku jak mój małż się we wszystko zaangażował, przebiera, wsteje do niej w nocy, kąpie i żałuje, ze nie ma cycka ![]() ![]() Gucia, a ja myślałam, że jużbędę Ci gratulowała maleństwa... Jak się ogólnie czujesz?? Kachula mały jest przesłodki ![]() Paczka jeszcze raz ogromne Gratulacje!!!! A to fotki Bianeczki
#2647 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A no Mateuszek to niezły spioszek,w szpitalu byl najgrzeczniejszy i kazdy go chwalil bo caly czas spal prawie nie plakal i nie przeszkadzalo mu ze inne dzieciaczki plakaly mu nad uszami,jego to nie ruszalo Teraz przed chwilka odkurzalam w domu i tez go nawet to nie wzruszyło,budzi sie tylko jak zoładeczek daje o sobie znac Cytat:
Katarinka to mialas naprawde ciezki porod kochana ale Bianeczka pewnie wszystko wynagradza,słodka ta Twoja coreczka,ślicznosci Gucia a mi tez dzis w nocy sie sniło ze rodzic zaczełas i urodzilas chwilke przed polnoca wiec jeszcze zalapalas sie na piatek 13 i mowilas ze to dla Ciebie najszczesliwszy dzien mimo ze niby mowi sie ze pechowy
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze raz gratulacje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Raczkowanie
|
Katarinka, mała jest cudną księżniczką i jestem przekonana, że cały koszmar porodowy szybko zapomnisz, a mała to Tobie wynagrodzi
![]() Lucky, trzymam kciuki, to już blisko ![]() Gucia, odprawiam tańce na miotle, żeby ten 13 był Twój ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mała jest przesłodka! I tak jak mówiłaś jej widok rekompensuje całe trudy i bóle porodu! Dzielna mamusia! ![]() buziaczki! ja oczywiście mam do ciebie kilka pytanek - ale to na prv. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Raczkowanie
|
Mały jest naprawdę przecudowny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Katarina081 Blanka też oczywiście śliczniutka - ale ja Wam dziewczyny zazdroszcze takie piękne starby mieć już przy sobie ... Domi wózeczek naprawdę odjechany i dziewczyny mają rację ze na twoich fotkach ładniej wygląda, mój Tż uparł się na x-landera XA z 2009, ale bez gondoli, no i już od miesiąca prawie dwóch mam go w domu u mamy ![]() A o bielizne się nie mart pewnie wszytsko wyjaśni się pozytywnie ![]() Edytowane przez moniam85 Czas edycji: 2009-11-13 o 13:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bosski ten Twoj przystojniak ![]() Ale z niej prawdziwa ksiezniczka, sliczna jest ![]() Paczka witaj w domku, ciesze sie ze z Wiktorkiem wszystko ok i mam nadzieje ze Ty szybko dojdziesz do siebie ![]() ![]() Gucia czyli jest szansa ze mozesz dzis urodzic jak tyle osob narz sobie o tym pomyslalo ![]()
![]() |
#2654 |
Zadomowienie
|
paczka, dobrze że już jestes w domku! czekamy na zdjęcia dzidziusia!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kachula i Katarinka przesłodkie dzidziusie ![]() ![]() ![]() Paczka witaj w domku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2656 |
Rozeznanie
|
Katarina i Paczka Witam rozpakowane mamusie
![]() Zdjęcia Mateuszka i Bianki przesłodkie ![]() ![]() Lucky Niech się zacznie raz, a porządnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Wtajemniczenie
|
Witanko Paczka i Katarinka
![]() Kachula mały slodki Katarinka śliczna księzniczka ja tez po cesarce miałam małego od razu, położne przychodziły pomagać i jakoś to wszystko poszlo - przy Izie było gorzej, bo Grzes to przynajmniej chciał ssać cysia |
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A ogólnie to czuję się całkiem nieźle. W poniedziałek miałam dość spory kryzys, ale teraz jest ok A Bianka cudo ![]() Cytat:
![]() A jeśli chodzi o przesądy, to w nie nie wierzę (albo wierzę odwrotnie) ![]() ![]() Ja zaraz zacznę odprawiać aerobik ![]() Ale ja będę miała formę do porodu. Ostatnio nie ma dnia, żebym nie poszła na dłuższy spacer, pochodziła po schodach, czy popracowała w domu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Chociaż jak na razie nadal nie mam skurczy Ale dziś zrobię sobie mały salon kosmetyczny. Kupiłam farbę do włosów (taką do 8 myć, bo nie lubię mieć stałego koloru), zrobię paznokietki ![]() ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-13 o 15:07 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Rozeznanie
|
Kobietki jestem Wam strasznie wdzięczna za odpowiedzi na pytania, którymi Was dręczę
![]() Jesteście nieocenionym źródłem informacji ![]() Staram się czytać o opiece nad noworodkiem ale i tak mnie to przeraża. Pocieszam sie tym, że w razie jakiejś awaryjnej sytuacji mam mamusię pod ręką, a ona zawsze pomoże ![]() domi ten wózek naprawdę fajniutki ![]() katarinka współczuję ciężkiego porodu ![]() A powiedz czy przez cały ten czas bardzo cierpiałaś czy miałaś jakieś chwile wytchnienia? Dostałaś jakieś znieczulenie? A jak oglądam Wasze Skarby, to się nie mogę napatrzeć, no takie śliczne aniołki!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! Aż mnie rozrywa cos od srodka, żeby już mój Mały się wydostał!!!!!!!! Narazie tylko kopie mamusię i coś czkawkę ma często. A jak ma czkawkę to mi go szkoda, bo to przecież nieprzyjemne...
#2660 |
Zakorzenienie
|
Dostałam wiadomość od Zaharii:
Wczoraj 12 listopada tuż po 23 przyszła na świat Miriam ur. sn, 3160 g i 52 cm. Ma piękne długie czarne włosy. A ja jestem najszczęśliwszą mamą na świecie. Huraaa ![]() ![]() ![]() Gratulacje dla Zaharii i jej małej księżniczki ![]() ![]() ![]()
#2661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja córcia ostatnio miewa czkawki dość rzadko, ale to i lepiej, bo to bardziej męczy mnie, zwłaszcza w nocy jak mi się obija o miednicę ![]() Wielkie gratulacje dla Zaharii ![]() ![]() ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-13 o 15:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | ||||
Zakorzenienie
|
Domi wozek extra.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cudny jest... kachula a moze bys wrzucila jakąs relację z porodu, bo się chyba nie doczekalysmy... Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2663 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Katarina cudna twoja ksiezniczka ![]() Mam dwa pytania: 1. czy jablka mozna jesc podczas karmienia piersia? 2. i czy jajka mozna? ![]()
![]() |
#2664 |
Rozeznanie
|
Zaharia GRATULACJE
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Zaharii
![]() ![]() ![]()
#2666 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Raczkowanie
|
ZAHARIA ogromne gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kachula, właśnie nic nie napisałaś o szpitalu i porodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2668 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny, wpadlam tylko na chwile zeby pogratulowac wsyztskim rozpakowanym i przy okazji Was poinformowac, ze nasza Antonina Malgorzata urodzila sie 4 listopada o godzinie 23:30, porod SN, waga 3940 gr i dlugosc 52 cm.
przejrzalam zdjecia dzieciaczkow i wszytskie bez wyjatku sa pprostu cudne ![]() na razie brak mi czasu na nadrabianie. powodzenia dla tych, ktore jeszcze sa w stanie oczekiwania. dolaczam jedno z pierwszych zdjec Malej - 20 minut po porodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dnia 03,11 o godzinie 5 rano oczywiscie pobudka bo termometr i cisnienie .Cesarke mialam zaplanowana na godz 8 wiec od tej 5 juz nie spalam(zasnelam o 4) i tylko sie denerwowalam,rowno o godz 8 pielegniarka zawolala mnie ze moge przyjsc do sali ciec cesarskich,tak wiec poszlam z sercem w gardle,podali mi znieczulenie w kregosłup i moja pani doktor przyszla sie przywitac i mnie uspokoila troche ze wszystko bedzie napewno dobrze,jak znieczulenie zaczelo dzialac zaczelam szalec im na tym stole bo to takie dziwne uczucie jak masz cialo i czujesz je a nie mozesz nim ruszyc,dostalam cos na uspokojenie i juz bylam grzeczna i podsypialam sobie troszke,w pewnym momencie uslyszalam jak ginka mowi ze widzi juz sliczne długie czarne włoski,i slyszalam ze mowili ze maly ma szerokie barki i trzeba troszke dociac bo nie wyciagna go tak łatwo,za chwilke pokazali mi malego ale tylko pupke i jakeczka zdarzylam zobaczyc i chyba zasnelam,obudzilam sie jak przekladali mnie na łozo i wiezli na sale.przyszla pediatra i powiedziala ze urodzil sie zdrowy synus 4020 56 dlugi i ze dostal 10 punktów no i ze byl owiniety pepowina ale wszystko jest dobrze Lezalam juz na sali jak przywiezli mi maluszka,połozyli do takiego szklanego łozeczka a on patrzył na mnie tymi swoimi wielkimi oczkami,poplakałam sie az ze wzruszenia,to było takie piekne uczucie widzac pierwszy raz swoje dziecko,najgorsze bylo to ze nie moglam go dotknac przez chwilke bo nie siegalam reka a druga mialam podlaczona do kroplowki i nie mialam jak nia ruszyc ale zaraz przyszla pielegniarka i polozyła mi synka na rece ,to byl najszczesliwszy moment w moim zyciu,najbardziej wyczekiwany od kilku lat ![]() ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Raczkowanie
|
Gusiec, gratulacje
![]() ![]() ![]() Kachula, ślicznie opisałaś spotkanie z synkiem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.