|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode pełne uroku, które wychodzą za mąż w 2011 roku - część III.
Dzien dobry
![]() Ale sie wyspałam w końcu nikt i nic nie budziło az mi sie rześko wstawało ale pewnie to tez sprawa tego, ze sie w koncu z Piotrusiem zobaczylam ![]() Kocham Go bardzo mocno ![]() ![]() ![]() Ja niebawem zmykam na angielski, w koncu babeczka sie doczeka, ze zalicze pierwszy unit bo zabieram sie za to zaliczanie juz od 2 miesiecy mam do pozaliczania sporo kartkowek, a to przez to, ze chora bylam i sie uzbieralo ![]() Dziewuszki dajcie przepis na ciacho bo nie moglam go znalezc a, ze na diecie jestem to sobie ladnie wpisze do mojej ksiazki kucharskiej i poczeka cierpliwie dzisiaj mam w planach robic pierogi z miesem dla babci zobaczymy czy sie miecho rozmrozi, a jak nie to przerzucam to na jutro ![]() milego dnia zycze
|
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
HELLO
![]() Witam się na razie, bo muszę nadrobić jakoś dwa dwa dni. U mnie pogoda bardzo ładna... Zby ładna na siedzenie w pracy
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Lula faktycznie okropny sen miałaś ![]() ![]() Cobra a z czego ta czosnkowa sałatka (oprócz czosnku of course) ![]() Cytat:
![]() No to powalcz tam o lepszą ocenę nikt nie bedzie nas w konia robic
Edytowane przez Stysik Czas edycji: 2009-11-14 o 09:56 |
|
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinusienka - nie umiem znaleźć linka do ciasta, więc wklejam to co skopiowałam
![]() Ciasto Fanta Składniki: maka, 3 szklanki cukier, 2 szklanki jajka, 4 olej, 1szklanka fanta, 1 szklanka proszek do pieczenia, 1 paczka (15gr) cukier waniliowy, 2 paczki sol, szczypta Opis przygotowania czas przygotowania: do 60 min 1. Wszystkie składniki wsypać do wielkiej miski razem z gazującą fantą i na powolnych obrotach miksować (lub powoli mieszać ) 2. Geste, lejące ciasto wylać na kwadratowa blachę ,piec na 180stopni 40 do 50 minut, aż ciasto będzie rumiane a z piekarnika będzie ulatniał się cytrynowy zapach.Upieczone wyciagnac z piekarnika , poczekać aż wystygnie posypać cukrem pudrem, kroić na porcje i gotowe. |
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
WITAJCIE
u mnie też słoneczko
Opinia wyrażona w poście jest aktualna jedynie w momencie jej pisania. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w każdej chwili. Edytowane przez Kasiulenkowo Czas edycji: 2009-11-14 o 09:55 |
|
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
zmykam dziewuszki
do napisania po poludniu ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
juz skopiowalam
|
|
|
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny rozumiem że to ciasto to na taką standardową blachę z pieca
chodzi mi o wymiary :P
|
|
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja pewnie upieke go w okraglej bo prostokatnej juz nie mam ehhh
|
|
|
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
ooo jeszcze się załapałam na 3 część wątku.. u mnie z dostępem do neta jeszcze kiepsko.
dzisiaj idę do szkoły a jutro na 8 godz do pracy. |
|
|
|
#4720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A klawiszki to takie ciastka przekładane zazwyczaj dzemem ( takie sa przynejmniej w sklepach zdj ponizej) z tym ze my przekładamy masa kokosowa bo ja takie lubie najbardziej. Uwielbiam wszystko co kokosowe.
|
|
#4721 |
|
Raczkowanie
|
przepis na klawiszki:
Ciasto 2 pełne szklanki mąki 1 margaryna 2 żółtka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystko połaczyc wyrobic na stolnicy, rozwałkować i wyciąc kółeczka np literatka albo mozna inne kształty np prostokąty Lukier: 2 białka ubic, dodac 20 dag cukru pudru. Ucierac 20 minut. Wyciete kółka ( prostokąty) posmarować lukrem z jednej strony i włozyc do piekarnika. Po wyciagnieciu i ostygnieciu przełozyc marmolada lub masa. ( w zał zdjecie tych sklepowych bo ostatnio nie dodało)
|
#4722 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Zaległościowo...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mama absolutnie nie.... Ostatnio jak jej pokazałam mój typ to zapytała czemu nie ma rękawów? Ja na to, że po co jak można jakieś bolerko, szal itp. A ona, że powinnam mieć rękawek... Zresztą mamy totalnie inny gust... Cytat:
Moi znajomi jako pierwszy taniec mieli taki szalony układ składany na bieżąco i wyszło super Ja tam nie chcę żadnego walca ani układu. Po prostu zatańczyć to co się czuje. Oczywiście niekoniecznie bez przygotowania, ale sztywne liczenie kroków to nie dla nas, tymbardziej, że nie umiemy oboje, a na kursie się wiele nie nauczymy. Mój nosi koszule bardzo często, ale najczęściej takie, których nie trzeba prasować.
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
czesc laski
ja niedawno wstalam i juz tradycyjnie pije kawe i biore sie za nadrabianie![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- aha no i u mnie tez swieci sloneczko wlasnie ono mnie obudzilo bo mi niemilosienie w okno prosto swiecilo
|
|
|
|
#4724 |
|
Raczkowanie
|
Babeczki - przepis
Ciasto: 30 dag mąki przesianej szczypte proszku do pieczenia 15 dag margaryny 2 żółtka 3 łyzki cukru 2 łyzki kwaśnej smietany szczypta soli Wszystko wymieszac na stalonicy i zarobić. Rozwałkować i wykrawac babeczki foremkami. Piec w 180 stopniach około 20 minut. Wyciagnac na deske i poczekac az ostygna. Mozna podac je z karmelem( kupiony gotowy w puszce) albo z masa. Masa: 1/2 litra mleka 2 żółtka łyzka cukru waniliowego budyn waniliowy łyzke żelatyny ( ta łyzke zelatyny rozpuscic wczesniej w małej ilosci gorącej wody) Kostke margaryny badz masła utrzec, dodac szklanke cukru pudru ucierajac i dodawac po łyżce masy budyniowej ( przygotowanej z wczesniejszych skladników patrz wyzej) Wszystko ucierac. Dodac na koniec troszke soku z cytryny i żelatyny ( łyzke zelatyny rozpuscic wczesniej w małej ilosci gorącej wody). Wszystko dokładnie wymieszac i wyłozyc do babeczek. W załaczniku 1 zdj babeczek z karmel ( z tym ze te na zdj sa kakaowe a my robiłysmy bez kakaa) 2. foremki na babeczki ( my robiłysmy w takich jak na zdj babeczki z karmelem a z wiekszych foremek - babeczki z masa.)\ 3. takie nam wyszły i z kształtu i wielkosci te z masa tyle ze zamiast owoców na górze na masie dałysmy troszke karmelu i pokrojonej w kostke galaretki Nie moge zrobic zdj bo aparat ma bratowa w szpitalu a mój został w krk.
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
Heja!
ale Wam zazdroszcze tego słońka - u mnie d...a, tzn chmury;p Idę z mam kupic cos dla tego kuzyna jeszcze, o 16 idziemy, ale jednak bez Pyska, bo w pracy...ech. ale z siostra, szwagrem i małym mamy zamiar zmyc sie stamad ok. 19 i isc do nich na pizze i mam talent.no i wtedy TŻ dolaczy mam nadzieje, ze noc bedzie udana![]() Miłego dnia!! P.S ale nabralam ochoty na te Wasze ciasta
|
|
|
|
#4726 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I wzajemnie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
NADROBIŁAM
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Hecate ale nam tu smakołyki pokazujesz
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no fajny fajny my tez chcielibysmy miec zaraz po slubie ale nie wiem czy nie poczkemay jeszcze rok bo chcialbym przynajmniej licencjata zrobic...ale to sie zoabczy bo ja starsznei chcialbym miec juz dzidziusia ) ja to od zawsze taka mamusia wsyztskie dzieciaki opiekowalm hehe:P a wlasnie to dzisiaj znowu mialam sen ale juz taki przyjemnieszy wiec snilo mi sie ze urodzilam coreczke mialam cesarke i wogole trwalo to jakies 2 minuty hehe no i byla ona taka sliczna i wogole i dalismy ejj na imie Jagoda;/ nie wiem czemu bo nienawidze tego imienia hehe:P
|
|
|
|
|
#4729 | |||
|
Lena
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
............... a ja na nogach już od 6! skoro świt musiałam jechać do szkoły do mojego brata i pogadać z dyrką jego. a teraz wcinam obiadek- barszczyk!
|
|
|
#4730 | ||
|
Zakorzenienie
|
ten 7 bardzo mi się podoba
ja poproszę jednak żeby do mnie tej "zarazy" nie wysyłać ![]() Cytat:
pozostaje ci współczuć MiciaKicia na jakiej blaszce je robiłaś? Cytat:
"Choć do ślubu ponad rok, u nas coraz większy tłok". ale i tak jestem za twoim, tym 4 wczoraj wieczór pomimo @ udany był obejrzeliśmy sobie film wojenny, wypiliśmy po dwa piwka i poleżeliśmy w łóżeczku ![]() a dziś to chyba wieczór spędzę sama (z wiadomych przyczyn...) słoneczko u mnie piękne |
||
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
ale pędzicie
mam 9 stron do nadrobieniajestem na weekendzie w domku i wczoraj sie widziałam z moim Tomciem wygadałam się też rodzicom, że planujemy ślub (daty nie powiedziałam
|
|
|
|
#4732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Myslalam ze sie nie zalapie na stary wątek a tu niespodzianka No to jestem z Wami laski Nie mam nic do roboty, w pracy juz bylam hehe---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- jeeee taka piekna pogoda jest i cieplutka ze az sie zyc chce
|
|
|
#4733 |
|
Rozeznanie
|
HEJKA
![]() piękne słoneczko świeci u mnie Będe też chyba piekła te iasto z Fantą. adziś mi się snił,ze jechałam pociągiem i zamiast poczekać aż dojade do stacji do której miałam dojechać,to wysiadłam wcześniej. a potem sie zorientowałam,ze poco ja wysiadłam. i przez las na peron biegłam następny,żeby wyprzedzić pociąg i znów do niego wsiąśc. dobiegam na peron a tu 2 pociągi i nie wiem do którego wsiąść. zapytałam gdzie jadą,to mi każdy mówił że w inną sstronę niż ja chciałam. i nie wsiadłam do zadnego. i tak stoje na torach i się rozgladam i nagle myśl! Że w tym miejscu możnaby było uprawiać buraki sprawdziam w senniku-buraki to spełnienie planów i marzeń, pociąg-podróż- stacja to też spełnienie marzeń,osiągnięcie celu ![]() Posumowując : pewnie dostane te prackę
|
#4734 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Już wróciłam. Teraz zabieram się za sprzątanie, a jak mama wróci z zakupów to za jakieś ciasto, bo już za mną chodzi ![]() hecate5 - dziękuję za przepisy ![]() bambusiek - dziękuję, jest już lepiej ze zdrowiem ![]() lusesita23 - udanych zakupów i miłego imprezowania ![]() T'ai - też fajny pomysł na tytuł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki za pracę ![]() Dokładnie
|
|||
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z Bielska, kumpeli też już byłam oddać płytkę, wzięłam jej bombonierkę z Milki na osłodę
Taaaaak strasznie mi się nic nie chce w domu robić, a syf totalny. Bo tatko wczoraj gipsował ściany tam gdzie ja nie mogłam (nie będę stać na jakiejś desce żeby na klatce schodowej wygipsować). No ale mustique dała mi odrobinkę natchnienia z tymi oknami.... Bo u mnie też pogoda rewelacyjna ![]() stysik tą sałatkę to miałam jako dodatek do mięska. Pekińska drobno pociachana, i sos czosnkowy (śmietana, majonez, pieprz i duuużo czosnku) t'ai tak na standardowej prostokątnej blaszce piekłam to ciacho, ale to nie ma różnicy w czym się je upiecze ![]() jolka uprawa buraków prawie się zsikałam ze śmiechu |
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
Mogłybyście mi podać jakieś przepisy na szybką sałatkę co by pasowała do kurczaka
![]() Od razu uprzedzam że z czosnkiem ( ) odpadają...
|
#4737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam
![]() i zaczynam sie pindrzyc powoli do wyjścia;p ale jeszcze krokiety zjem na obiad,a co;p MiciaKicia, Hecate moj tez bez pasow jezdzi;p i co najlepsze:twierdzi, ze jak mial pierwszy wypadek (dahcowanie)to mu uratowalo zycie.coz, ponoc w niektorych przypdkach to prawda,ale jak jedzie gdzies ze mna w trase to zapina, bo wie, ze bede mu marudzic tak dlugo az zapnie ![]() mustique kurcze ja tez powinnam umyc,ale u mnie chmury;p ale cieplo jest chociaz i natchenlyscie mnie na to ciasto z fanta ![]() ale dzis to juz sie nie wyrobie;p kupilysmy z mam oponki i bajaderki za to ![]() bambusiek ja tez polecam grecka;p z sosem wloskim badz francuskim
Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2009-11-14 o 13:07 |
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Do kurczaka najlepiej pasuje Colesław
![]() 8 filiżanek białej Kapusty startej na grubej tarce jarzynowej; 1/4 filiżanki drobnostartej marchewki; 2 małe cebule drobnoposiekane; 1/3 filiżanki cukru pudru (lub nieco mniej-do smaku); 1/2 łyżeczki (do herbaty) soli; 2/8 łyżeczki (do herbaty) pieprzu; 1/4 filiżanki mleka (lub mniej, jeśli majones nie jest gęsty); 1/2 filiżanki majonezu (najlepiej gęsty-Dekoracyjny); 1 i 1/2 łyżki (do zupy) białego octu winnego; 2 i 1/2 łyżki (do zupy) soku z cytryny. Z tym że spokojnie możesz opuścić np marchewkę czy ten cukier
|
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
aaa tak colesław jest super
![]() Ja ostatnio jadlam salatke z bialej kapusty, cebulki, ogorka kiszonego i cos tam bylo jeszcze ale nie wiem co smietana moze? :/ ale pyszna byla
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

az mi sie rześko wstawało 

bo nie moglam go znalezc 

. Odezwę się później, u mnie świeci słońce
Miłego dnia 

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
Perfect Housewife