Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-15, 11:38   #4891
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

jestem tu
bylam juz rano, wczoraj tez zajrzalam, ale jakos nie mialam nastroju na pisanie
dzis tez weny brak
smutno, ale wiem ze to bylo dla niego najlepsze.
Wczoraj mial jeszcze jedno badanie przez neurologa i niestety mozg i mozdzek zaatakowany, brak odruchow bezwarunkowych itp itd...
Bylismy z nim od poczatku do konca eutanazji.Najpierw podaje sie zastrzyk "glupiego jasia" jak do operacji a jak zwierze juz gleboko zasnie to podaja srodek do eutanazi, cos na bazie luminalu-psychotropa tylko ze w dawce o sporo za duzej...

Laura ma katarek, zaraz rzyga jak ma katar bo jej to siedzi w gardelku i przy odbiciu wyrzuca jak fontanna.Wyrko juz sie pierze.
Daje cebion i calcium i czyszcze kluczek.Mam nadzieje ze szybko to przepedzimy.
Apetyt ma,jest pogodna, temp brak, wiec na spacer pojdziemy.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 12:20   #4892
megi b
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Witam niedzielnie
katarzynka00 przykro mi z powodu pieska . Wiem co oznacza starta takiego przyjaciela

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
A myslalam ze jak sie dziecko urzodzi to juz sie nijema takich pryszczy
Kurczę też miałam taką nadzieję taką miałam super cerę jak nigdy a tu widzę, że coś się psuć zaczyna

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
czy czyscicie uszka dzieciaczka i czym?
i jescze jedno- jak zabawiacie swoje pociechy? oprocz maty i lezaczka zajmuja sie juz same soba?
moja nauczyla sie piszczec i jak cos jej nie gra to piszczy
Uszka czyszczę patyczkiem z ogranicznikiem dla niemowląt tak raz, dwa razy w tygodniu w środku Amelka ma trzy opcje do wyboru łóżeczko z karuzelą, mata lub huśtawka, ale bywają chwile kiedy nic jej się nie podoba więc czasem patrzymy sobie przez okno na ptaszki lub wkładam ją do fotelika i przestawiam w różne części mieszkania o by się nie znudziła i patrzy jak mama sprząta no i oczywiście przytulanki na łóżku z buziaczkami, szeptaniem do uszka i łaskotkami Mała też piszczy jak jej coś nie pasi terrorystka mi rośnie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Czy wsze dzieci jak chca sie przekręcic to tak odchylają głowke do tyłu?
Kuba jak chce połozyc sie na boczku np. do spania to tak wygina głowke do tyłu. Juz sama nie wiem czy to normalne
Amelia też tak robi takie C i też mnie to zastanowiło czy tak ma być, ale widać tak

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Taki to podrywacz mi rośnie, jeszcze od jednego cyca nie odszedł a już się za innymi ogląda

Widocznie jej biust bardzo mu się spodobał i z tego szczęścia taki myk wykręcił

Malga19 widzę, że Twoja córcia będzie moją imienniczką już coraz bliżej waszego spotkania uważaj na siebie i zaglądaj do nas

viki_22_83 jesteś super mamą i najlepszą na świecie dla swojego skarba moja mała też szaleje przy jedzeniu (ostatnio) już mnie czasem nerwy biorą na sama mysl, ze karmienie nadchodzi usypianie wieczorne to juz maskra, wczesniej trwało to 5 bmin a teraz minimum godzina A co do Twojej mamy to dziwi mnie jej podejscie przeciez to nie jej dziecko tylko twoje. Ja juz moja ochrzaniłam bo małej daje polizac czekolade i ciastka przy kazdej okazji az sie boje myslec co bedzie jak bede musiala isc do pracy i zostawic je obie na szczescie mieszkamy osobno.

Tego posta pisałam 2 godziny z moim dzieckiem nic sie nie da dzis zrobic
Co kupujecie maluszkom na Mikołajki ?

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 12:26   #4893
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
A dzis mailam schiza dziewczny bo zaczelam krwiawic....i odrazu strach i placz ze zaraz urodze...a ja niechce...itp.. ALe naszczecie nic nie jest Magdzie...bo bylam na pogotowiu.....ale nerwy byly......
Musze wam powiedziec ze ejstem na watku Mamusi styczniowo-Lutowych ale jakos nie umiem sie tam zgrac z dziewczynami...
ale juz dobrze? a czemu to krwawienie.
osczedzaj sie i odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
Rano było to samo i dotego moja mamusia daj Ci go ponosze, daj Ci go nakarmie.... bardzo mnie to denerwujeeeeeee, tak samo gadanie ze ty Gabrysiu bys juz kaszki zjadł, buraczka i jej ost zachowanie czyli ugryzienie jabłka i danie tego kawalka dzidziusiowi. I jak mnie nerw lapie kaze jej wyjsc a ona zaraz co ja tak sie denerwuje, ze głupia jakas jestem itp. Doszło do tego ze moje dziecko u niej zje na rekach jak go nosi a odemnie ni chuchu. I ze jak mnie i TZ nie ma to dziecko spokojne i jak aniolek. (ŻŁA MATKA ZE MNIE) Dla mnie to głupota nosic dziecko by zjadło. Starczy ze sie nauczylo ze do lulania tez trzeba nosic. I zadne gadanie typu ze jak bedzie miał12 kg to tez mam go nosic do jedzenia i spania nie zdaje egzaminu.

Ja sie chce wyprowadzic Mam dosc.
ja juz przeprpowadziłam powazna rozmowe z moja mama i terza jest kapke lepiej bo tak samo robiła z tym noszeniem na rekach. wogóle jej pare rzeczy powiesdziałam i nawet sie troche obraziła ale nie o mnie miało byc
i nie pozwalaj jej karmic, chyba ze nie masz wyjscia.

Kasia

mykam mysze przebrac bo chyba kupala walneła
Stary 2009-11-15, 12:44   #4894
nerwusek
Raczkowanie

Cytat:
Witam niedzielnie

Ale się wyspaaałaaam Po mile spędzonym wieczorku z tztem poszłam spać koło 22, przebudziłam się o 2 na karmienie, ale tz zrobił to za mnie po czym spaliśmy wszyscy do koło8.Mały tradycyjnie walnął kupkę, potem zabiegi kosmetyczne, zabawa w między czasie i teraz kima sobie w bujaczku.
A Wy dziewczyny bujacie swoje maleństwa?Bo ja się obawiam, że on się nauczy zasypiać przy bujaniu.Co prawda nastawione jest na najmniejsze bujanie, ale zawsze coś.Poza tym wątpię, że on by zasnął bez dopingu w dzień

Super, że z Madzią wszystko w porządku - to najważniejsze.
A jak na tamtym wątku nie czujesz się za bardzo komfortowo - to tak jak pisze Czekoladka - pisz u nas

Ojj...
Zdecydowanie nie jesteś złą matką!
Musisz być konsekwentna i nie pozwalać mamie nosić dzieciaczka przy jedzeniu.Jest jeszcze mały, więc myślę, że uda się go szybko przestawić.
Spędzaj czasu jak najwięcej z maleństwem i nie denerwuj się!Przecież on Cię bardzo kocha, najbardziej na świecie, bo jesteś jego ukochaną mamą!

To może też się połóż i zregeneruj siły?

Ciekawe jak tam Katarzynka się czuje i czy Eleeri miała spokojną noc ?
Aha no i trzymam za Eryczka, żeby szybko uszka wyzdrowiały!
Ja córcię w dzień usypiam w wózeczku przy bujaniu. Powiem szczerze na palcach 1 ręki mogę policzyć razy kiedy sama zasneła. Też trochę się boję że nauczy siespać tylko przy bujaniu.

Hehehe udało mi się wygrać fajną zabawkę http://www.allegro.pl/item810673917_..._jak_nowy.html
Córcia bawiła się nią u koleżanki - była nią bardzo zajęta.

Edytowane przez nerwusek
Czas edycji: 2009-11-15 o 15:31
nerwusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 13:00   #4895
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Czesc

Co do mieszkania to mieszkamy w domu ktory podzielony jest na 3 mieszkania kazde z osobnym wejsciem, w jednym mieszkamy my, w drugim rodzice TŻ a w 3 trzecim bedzie mieszkal brat TŻ. Fajnie miec taka duza przestrzen,ale sa tez minusy-strasznie duzo sprzatania no i duzo kasy na urzadzenie trzeba wydac,wiec robimy to stopniowo.

Tomuś ma kaszelod katarku mu sie zrobil-na szczescie raz na jakis czas tylko kaszlnie, a katar mu sie zmniejsza.Jak mu sciagam frida to krzyczy w nieboglosy I od wczoraj tak pierdzi ze szok,az trzeba nos zatykac-a kopy ani widu ani slychu od 4 dni juz....A tak ogolnie to grzeczny jest, malo placze i duzo sie usmiecha, a mamusia szczesliwa jak tak sie usmiecha

Katarzynko przykro mi z powodu pieska,ale dobre zrobiliscie

Czekoladko jaki masz orbitrek? bo zamierzam kupic , musze troche spalic sadelka bo takie mam boczki i bebzon ze fuj
Stary 2009-11-15, 13:16   #4896
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Sweet zmienilas avatar i Cie nie poznałam :P

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
nie wiem czy juz pisalam o tym, takze jesli sie dubluje to przepraszam (jestem chora i czytam po kilka stron) w kazdym razie chcialam tylko napisac ze masz super fotke

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
jestem tu
bylam juz rano, wczoraj tez zajrzalam, ale jakos nie mialam nastroju na pisanie
dzis tez weny brak
smutno, ale wiem ze to bylo dla niego najlepsze.
Wczoraj mial jeszcze jedno badanie przez neurologa i niestety mozg i mozdzek zaatakowany, brak odruchow bezwarunkowych itp itd...
Bylismy z nim od poczatku do konca eutanazji.Najpierw podaje sie zastrzyk "glupiego jasia" jak do operacji a jak zwierze juz gleboko zasnie to podaja srodek do eutanazi, cos na bazie luminalu-psychotropa tylko ze w dawce o sporo za duzej...

Laura ma katarek, zaraz rzyga jak ma katar bo jej to siedzi w gardelku i przy odbiciu wyrzuca jak fontanna.Wyrko juz sie pierze.
Moja chyba tez ma katar szczegolnie ze ja sie mecze z AH1N1 ( ) od wtorku ale u mnie frida nie przejdzie podaje nasivin i wygrzebuje gilki. chcialam zapytac o wapno bo piszesz, ze podajesz, czy to bananowe? i czy warto je zastosowac przy katarku?

wroce na moment do Twojego Psiaka, nie chcialam wczesniej pisac by niepotrzebnie nie denerwowac a wywnioskowalam, ze masz zaufanego weterynarza wiec nie bylo takiej potrzeby. Otoz mialam mowic o tym by zwrocic uwage na premedykacje przed podaniem Morbitalu (do eutanazji) poniewaz niektorzy lek wet niestety tego nie stosuja i co dalej... wole sie nie wypowiadac. Widze, ze Waszego Przyjaciela potraktowano bardzo humanitarnie i (wiem ze to trudne) ale powinnas byc spokojna, on naprawde nic nie czuł i spokojnie zasnał, a teraz jest juz szczesliwy za tęczowym mostem

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 13:21   #4897
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej
ja sie nie wyspalam - TZ do 3 w nocy gral na kompie i nie moglam zasnac bo jakos tak mam, ze nei moge spac jak on sie nie polozy

i tesciowa u nas spala bo tesc wyjechal a ona sie boi sama bo mieszka w duzym domu przy lesie

bierze mnie jakies chorobsko gardlo mnie cala noc bolalo, wszystko mnie lamie - TZ teraz wzial malego na spacer a ja ide myc glowe i dolacze do niego

obiadu dzis nie robie bo mi sie nie chce - mam w zamrazalce paluszki rybne na czarna godzine

a Eryk na szczescie juz lepiej - dzis w nocy ucho go juz w ogole nie bolalo

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
musze sie właczyc do dyskusji, ktora sie wywiazala i zdaje sie juz ucichła... Svinecko tyle zamieszania z Twoim nickiem a co on wlasciwie oznacza?
Svinecka jest od Swinki - bylam w liceum skarbnikiem i ktos rzucil haslo swinka skarbonka i tak sie przyjelo i przez cale liceum nikt do mnie po imieniu juz nie powiedzial tylko swinka i swinka
Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
A u nas pogodzilam sie z TZ przyjechla przeprosil...i jest oki...

A dzis mailam schiza dziewczny bo zaczelam krwiawic....i odrazu strach i placz ze zaraz urodze...a ja niechce...itp.. ALe naszczecie nic nie jest Magdzie...bo bylam na pogotowiu.....ale nerwy byly......
Musze wam powiedziec ze ejstem na watku Mamusi styczniowo-Lutowych ale jakos nie umiem sie tam zgrac z dziewczynami...
super, ze sie pogodzilas z TZ i ze z mala wszystko ok nie denerwuj sie i mysl pozytywnie :
Cytat:
Aha no i trzymam za Eryczka, żeby szybko uszka wyzdrowiały!
dzieki dzis bylo ok

katarzynko
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 13:35   #4898
gorgulek
Zakorzenienie

witam niedzielnie
dzis nawet wyspana jestem, mala wstala dopiero o 8.15 (zazwyczaj o 7 sie juz budzi)
my juz po spacerku, a teraz Zuza dosypia przy otwartym oknie

Cytat:
Ja sie bawie jak skierka .Dochodzi jeszcze tv mala jest wniebowzieta
to moje dziecko jest chyba jakies inne wczesniej to oczu nie mogla oderwac od telewizora a teraz jak chce isc pod prysznic i na moment jej wlaczam to ani mysli patrzec ale moze to i lepiej

Cytat:
Kuba od wczoraj probuje przewrocic sie z plecków na brzuszek. Trenuje wszędzie, nawet w bujaczku. Musze uważać, żeby nie wypadł.
Czy wsze dzieci jak chca sie przekręcic to tak odchylają głowke do tyłu?
Kuba jak chce połozyc sie na boczku np. do spania to tak wygina głowke do tyłu. Juz sama nie wiem czy to normalne

Bardzo jestem zadowolona ale boje sie, że ten apetyt jest tylko przejsciowy.
u nas to samo, odkad malej udalo sie przewrocic na brzuszek to ciagle trenuje, nawet w lozeczko i umie juz sama wyciagnac sobie raczke spod brzuszka jak sie przewroci
a jak przewraca sie na bocz to tez tak glowke wygina jak Kubus

zeby Kubusiowi juz taki apetyt zostal

Cytat:
A my byliśmy dzisiaj u pediatry, bo te prężenia są nadal i dzisiaj się wkurzyłam i poszliśmy prywatnie.
Pani obejrzała Bartka od stóp do głów, patrzył się na nią, uśmiechał i mówił agu Taki to podrywacz mi rośnie, jeszcze od jednego cyca nie odszedł a już się za innymi ogląda
W każdym razie te prężenia to najwyraźniej wina gazów i nałykanego powietrza.Trzeba odbijać, kłaść na brzuszku i dla pewności jeszcze przejść na nutramigen jeśli chce jeszczę dokarmiać a z diety na razie wyeliminować nabiał.No cóż, zobaczymy.
Aha!!!!! Zapomniałabym!!!
Bartek podczas leżenia na brzuchu u pani dr przekręcił się na plecy
maly podrywacz Ci rosnie
tak myslalam ze to wina gazow

Cytat:
hej dziewczyny,
a mnie dzisiejsza noc wkurzyla i poranek tez a mianowicie Gabrys nie chcial mi jesc (zdarza mu sie to i doprowadza mnie do frustracji i świeżbu reki na jego ) . Odraca buzie od monia i krzyczy jakby go obdzierali ze skóry. Rano było to samo i dotego moja mamusia daj Ci go ponosze, daj Ci go nakarmie.... bardzo mnie to denerwujeeeeeee, tak samo gadanie ze ty Gabrysiu bys juz kaszki zjadł, buraczka i jej ost zachowanie czyli ugryzienie jabłka i danie tego kawalka dzidziusiowi. I jak mnie nerw lapie kaze jej wyjsc a ona zaraz co ja tak sie denerwuje, ze głupia jakas jestem itp. Doszło do tego ze moje dziecko u niej zje na rekach jak go nosi a odemnie ni chuchu. I ze jak mnie i TZ nie ma to dziecko spokojne i jak aniolek. (ŻŁA MATKA ZE MNIE) Dla mnie to głupota nosic dziecko by zjadło. Starczy ze sie nauczylo ze do lulania tez trzeba nosic. I zadne gadanie typu ze jak bedzie miał12 kg to tez mam go nosic do jedzenia i spania nie zdaje egzaminu.

nie pisz ze jestes zla matka bo dla Gabrysia jestes najwspanialsza mama na swiecie
z mama sprobuj porozmawiac i badz stanowcza i nie pozwol na takie jej zachowania bo pozniej ciezko bedzie malego przyzwyczaic do jedzenia w krzeselku, teraz masz szanse wszystko wyprostowac
i nie smuc sie

Cytat:
Witam niedzielnie

Ale się wyspaaałaaam Po mile spędzonym wieczorku z tztem poszłam spać koło 22, przebudziłam się o 2 na karmienie, ale tz zrobił to za mnie po czym spaliśmy wszyscy do koło8.Mały tradycyjnie walnął kupkę, potem zabiegi kosmetyczne, zabawa w między czasie i teraz kima sobie w bujaczku.
A Wy dziewczyny bujacie swoje maleństwa?Bo ja się obawiam, że on się nauczy zasypiać przy bujaniu.Co prawda nastawione jest na najmniejsze bujanie, ale zawsze coś.Poza tym wątpię, że on by zasnął bez dopingu w dzień
w dzien mala ma dwie drzemki w hustawce (nie wylaczam jej wtedy bujania) a wieczorem normalnie odkladam ja do lozeczka, dostaje smoka i pieluche i sama zasypia, takze nie martw sie

dzis znow sama
tz najpierw byl w szkole a teraz pracuje
prawie kazdy weekend ma zawalony, ehhhh

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hej

bierze mnie jakies chorobsko gardlo mnie cala noc bolalo, wszystko mnie lamie - TZ teraz wzial malego na spacer a ja ide myc glowe i dolacze do niego
...
to moze lepiej zostan w domu i kuruj sie

no i cale szczescie ze Eryka juz ucho nie boli

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2009-11-15 o 13:39
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 13:36   #4899
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerwusek Pokaż wiadomość
Ja córcię w dzień usypiam w wózeczku przy bujaniu. Powiem szczerze na palcach 1 ręki mogę policzyć razy kiedy sama zasneła. Też trochę się boję że nauczy siespać tylko przy bujaniu.
U mnie tak samo.

Cytat:
Sweet zmienilas avatar i Cie nie poznałam :P
Tak myślałam, że ludzie mnie poznawać nie będą, jednak po avku się ludzi szybko zapamiętuje

Cytat:
hej
ja sie nie wyspalam - TZ do 3 w nocy gral na kompie i nie moglam zasnac bo jakos tak mam, ze nei moge spac jak on sie nie polozy

i tesciowa u nas spala bo tesc wyjechal a ona sie boi sama bo mieszka w duzym domu przy lesie

obiadu dzis nie robie bo mi sie nie chce - mam w zamrazalce paluszki rybne na czarna godzine

Svinecka jest od Swinki - bylam w liceum skarbnikiem i ktos rzucil haslo swinka skarbonka i tak sie przyjelo i przez cale liceum nikt do mnie po imieniu juz nie powiedzial tylko swinka i swinka

super, ze sie pogodzilas z TZ i ze z mala wszystko ok nie denerwuj sie i mysl pozytywnie :

dzieki dzis bylo ok

katarzynko
O kurcze, zawsze coś.Mam nadzieję, że Cię nie rozłoży
No i dobrze, że z Erykiem lepiej.

Bartek sobie dzisiaj godziny snu pozmieniał, teraz już oczka trze, więc idziemy na spacer, bo koło 2 drzemki w ciągu dnia zawsze staram się z nim wychodzić.
No i leżąc teraz w łóżeczku znowu się z brzuszka na plecki przekręcił, ale był zdziwiony

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 13:55   #4900
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

wroce na moment do Twojego Psiaka, nie chcialam wczesniej pisac by niepotrzebnie nie denerwowac a wywnioskowalam, ze masz zaufanego weterynarza wiec nie bylo takiej potrzeby. Otoz mialam mowic o tym by zwrocic uwage na premedykacje przed podaniem Morbitalu (do eutanazji) poniewaz niektorzy lek wet niestety tego nie stosuja i co dalej... wole sie nie wypowiadac. Widze, ze Waszego Przyjaciela potraktowano bardzo humanitarnie i (wiem ze to trudne) ale powinnas byc spokojna, on naprawde nic nie czuł i spokojnie zasnał, a teraz jest juz szczesliwy za tęczowym mostem
tzn odrazu podaja Morbital? rozumiem ze wtedy zwierze cierpi i wygina sie na wszystkie striny tak?
Masz cos wspolnego z weterynaria? skad to obeznanie w temacie?
Wogole jak mozna? czy ci lekarze sa bez serca?
Zateczowym mostem...wlasnie tak.Dolaczyl do naszek kotki

Stary 2009-11-15, 13:59   #4901
mariolasl
Zakorzenienie

Hej

Katarzynko, bardzo mi przykro, trzymaj się jakoś

Trzymam kciuki za wszystkie małe chorowitki i nowe niejadki oraz ich Mamusie!

U mnie nic nowego. Poza tym, że Antonio pije mleko tylko rano i wieczorem, a na śniadanie, obiad i deser wcina stałe jedzenie. Na butlę nawet nie chce patrzeć w ciągu dnia. Oczywiście staram mu się przemycić mleko do konkretnego jedzenia i jak na razie to łyknął
Poza tym weekend upływa mi na przepychankach słownychz TŻ dotyczących Antosia , angażuję go intensywnie w opiekę nad synem, tak więc przewija, przebiera, myje i karmi. A teraz jest z nim na spacerze. Chyba nie za bardzo mu to w nos, bo chciałby odpocząc przed TV lub kompem , cóż odpocznie sobie jak Antonio będzie dorosły i z domu się wyprodzi, takoż i ja.
Może do niego dotrze, że nie może układać Antosia pod siebie, tylko najpierw musi zaspokoić jego potrzeby.
On po prostu nie myśli. Wczoraj weszłam do domu, to TŻ odkurzał w sypialni, a mały jęczał w salonie niezapięty w foteliku, który stał na sofie i niby Antoś miał oglądać TV .
Cóż, mój błąd, że od początku go ostro nie angażowałam w opiekę, ale najpierw miesiąc w szpitalu, potem trochę inna opieka nad wciąż wcześniakiem w domu... Mam nadzieję, że straty są jeszcze do odrobienia.

Miłej niedzieli życzę i pędzę kończyć obiad.
Stary 2009-11-15, 15:02   #4902
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witam w tą pochmurną niedzielę

Aniu, duzo zdrówka dla naszego kochanego Bartusia Niech rośnie silny i zdrowy

Ale mi sie chce spac. Chciałam sie położyc ale tescie przyjechali, potem moja babcia. No i nie pospałam... a Kuba chrapie w najlepsze.

Część II watku juz jest! (musze tylko te albumy przygotowac). Ale zostało nam jeszcze tutaj 100 postów

Ale dzisiaj miałam przygode a raczej Kuba. Pisałam Wam wczoraj, że od samego rana mały cwiczył przekrecanie na brzuszek.
Rano obudził sie o 5, dałam mu pic, zmieniłam pieluche i probowałam usnąć. On sie bawił. Przysneło mi sie chyba bo nie widziałam co robi. A on sie przekrecił na brzuszek i wpadł pomiędzy łózko a sciane. Tak nie do konca na ziemie bo jakis sie zatrzymał w połowie.Rozpłakał sie biedaczek. Ale szybko mu przeszło. Na szczescie guza sobie nie nabił.

Oho lece bo sie obudził

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 15:18   #4903
Wojtusia
Zakorzenienie

Hej
dawno mnie tu nie było. ale jakos nie mam ochoty na internet ostatnio. Oliwka zajmuje mi cały czas, no moze jeszcze pranie, prasowanie, gotowanie i inne codzienne sprawy. U nas wszystko ok, Oliwka zdrowa, na drugim szczepieniu tez była grzeczniutka. Ciuszki nosi na 68 cm i juz zaraz będą za małe... waży 5900 i jakos nie chce przekroczyc 6 kg, ale wszystko przed nią. Dobrze ze zajrzałam na wątek, bo przegapiłabym rozpoczęcie nowego
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 16:07   #4904
eleeri
Zakorzenienie

Cześć,
ja dzisiaj tak na szybko
przeleciałam posty po łebkach, bo muszę uciekać
zrobię jeszcze tylko album

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
A tu przepis na ciasto mega pyszne (pisownia oryginalna z maila)
25 dag podłużnych biszkoptów
poncz: 1/2 szklanki białego wina, 50 ml rumu, 1-2 łyżeczki cukru ( ja dałam mniej wina, zapach rumowy, cytryne i po prostu bardzo mocną esencje)
masa: 2-3 łyżki dżemu porzeczkowego lub malinowego; 1,5 szklanki mleka; 1 budyń waniliowy; 4 łyżki cukru; 25 dag masła; 3 łyżki cukru pudru; 10 dag prażonych płatków migdałów [ponieważ robiłąm tortownicę 28cm, masy było zdecydowanie za mało, robiąłm razy dwa!]
ugotuj budyń z mlekiem i cukrem. Masło utrzyj z cukrem pudrem. Nie przerywając ucierania, dodawaj po łyżce zimny budyń. Wymieszaj składniki ponczu. Tortownice wyłóż biszkoptami
nasącz połową ponczu. Podgrzej dżem. połowę rozłóż małymi kleksami na biszkoptach(ja po prostu rozsmarowałam,żeby był wszędzie). Posmaruj grubo częścią kremu, posyp 1/3 płatków. Ułóż drugą warstwę. Wstaw do lodówki. Gdy krem stwardnieje, zdejmij obręcz tortownicy, posmaruj boki ciasta resztą kremu.
dziękuję

Cytat:
W pracy u nas rewolucja kryzysowa, wiec ządna jestem plotek.
Pozwalaniali kilka osob.Jeszcze 40-50 chca zwolnic.Redukuja etaty...Boje sie ze i mnie to siegnie wiec wrocena jprawdopodobniej na 7/8 etatu bo wtedy chroni mnie prawo przez rok i nie moga mnie zwolnic.Potem bede myslec co dalej.Zycie pisze przewrotne scenariusze.
Kasia a co to za przepis ?
w KP takiego nie widziałam

Cytat:
Ciekawe jak tam Katarzynka się czuje i czy Eleeri miała spokojną noc ?
Widzę że nowy avatarek
Noc minęła jako tako
mały budził mnie co 2-3 godziny - skubaniec

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Co do mieszkania to mieszkamy w domu ktory podzielony jest na 3 mieszkania kazde z osobnym wejsciem, w jednym mieszkamy my, w drugim rodzice TŻ a w 3 trzecim bedzie mieszkal brat TŻ. Fajnie miec taka duza przestrzen,ale sa tez minusy-strasznie duzo sprzatania no i duzo kasy na urzadzenie trzeba wydac,wiec robimy to stopniowo.
A ile macie pokoi ?
w ogóle możesz zdradzić jaki macie plan mieszkania ?
choć w skrócie ?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 16:10   #4905
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Ale u nas łzawa pogoda , ale i tak byliśmy na 2-godzinnym spacerku - we trójkę

Kubuś zasypia zawsze w swoim łóżeczku, i w dzień i wieczorem. Czasem idzie nam całkiem dobrze, czasem musimy nad zasypianiem popracować . Zauważyłam, że coraz gorzej (dłużej) zasypia wieczorem i martwię się

Dziś znowu przekręcił się z brzuszka na plecki 3 razy . W drugą stronę i na boczki jeszcze Mu się nie zdarzyło

Czy Wasze dzieci też na macie zachowują się jak wskazówki zagara? Kręcą się w kółko?

Zdecydowałam się na śpiworek, taki jak ma morska i Cass

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Noc minęła jako tako
mały budził mnie co 2-3 godziny - skubaniec
A kaszka była wczoraj?

Kasiu przytulam Cię mocno

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 16:10   #4906
skierka1981
BAN stały

hej u nas ok tylko mąż w domku, właśnie skończylismy oglądanie filmu "ile waży koń trojański" - jakby któraś nie oglądała to polecam. a tatuś rozmawia z córką która właśnie się buntuje ale fajnie do niego gryy robi oki uciekam miłego wieczorku

Kasiu
Svinecka a ty nie choruj

do jutra
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 16:42   #4907
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Dziś znowu przekręcił się z brzuszka na plecki 3 razy . W drugą stronę i na boczki jeszcze Mu się nie zdarzyło

Czy Wasze dzieci też na macie zachowują się jak wskazówki zagara? Kręcą się w kółko?

A kaszka była wczoraj?
brawa dla Kubusia

mój też się kręci

ależ skąd, już tak ładnie sypiał, że mu darowałam, ale teraz znowu się zastanawiam

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

nie mogę się zdecydować jakie zdjęcia umieścić w albumie

Stary 2009-11-15, 16:58   #4908
mariolasl
Zakorzenienie

Wojtusiu, milo czytać, że u was wszystko dobrze

Miramej, brawa dla Twojego synka!

Unholy, Canpola i kaszki kupiłam na Ebayu, zresztą to moj ulubiony sklep

Niedziela powolutku się toczy, chlopcy wrócili zadowoleni ze spaceru, zjedliśmy obiad i teraz będziemy się w trójkę relaksować.
Stary 2009-11-15, 17:03   #4909
Sweet_21
Zakorzenienie

My też wróciliśmy już ze spaceru, zjedliśmy obiad, a Bartek śpi na balkonie w najlepsze.Pewnie zaraz obudzi się z krzykiem, bo głodny.Tz zaraz idzie na nocke do pracy, a ja znowu sama.

No nic.Mam nadzieję, że mi dziecię pozwoli obejrzeć "czas honoru"

Miramej, super, że Kubuś się przekręcił na plecki! Wiem jak to cieszy

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 17:06   #4910
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej
tez bylam z Wercia na spacerkutaka byla zmeczona ze dalam jej smoka ,polozylam w lozeczku i drzemiea ja mam czas dla siebie.....

Cytat:

ja bujam ale jak Weronika sie bawi w lezaczku a tak to zasypia jak ma smokai bujanie niepotrzebne

Cytat:

trzymam kciuki i katarze a kysz!!!

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość

Tomuś ma kaszelod katarku mu sie zrobil-na szczescie raz na jakis czas tylko kaszlnie, a katar mu sie zmniejsza.Jak mu sciagam frida to krzyczy w nieboglosy I od wczoraj tak pierdzi ze szok,az trzeba nos zatykac-a kopy ani widu ani slychu od 4 dni juz....A tak ogolnie to grzeczny jest, malo placze i duzo sie usmiecha, a mamusia szczesliwa jak tak sie usmiecha

Czekoladko jaki masz orbitrek? bo zamierzam kupic , musze troche spalic sadelka bo takie mam boczki i bebzon ze fuj
ojej kolejny zakatarzony

taki mam:
http://www.allegro.pl/item735469055_...tz_by410b.html
i jestem bardzo zadowolona

Cytat:

kurde u ciebie jak nie urok to sraczka!! co chwila ktos choruje
zdrowiej szybko

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

U mnie nic nowego. Poza tym, że Antonio pije mleko tylko rano i wieczorem, a na śniadanie, obiad i deser wcina stałe jedzenie. Na butlę nawet nie chce patrzeć w ciągu dnia.
ale wazne ze je inne pokarmy bo jakby nie jadl to bylby problem

Cytat:

Ale dzisiaj miałam przygode a raczej Kuba. Pisałam Wam wczoraj, że od samego rana mały cwiczył przekrecanie na brzuszek.
Rano obudził sie o 5, dałam mu pic, zmieniłam pieluche i probowałam usnąć. On sie bawił. Przysneło mi sie chyba bo nie widziałam co robi. A on sie przekrecił na brzuszek i wpadł pomiędzy łózko a sciane. Tak nie do konca na ziemie bo jakis sie zatrzymał w połowie.Rozpłakał sie biedaczek. Ale szybko mu przeszło. Na szczescie guza sobie nie nabił.

Oho lece bo sie obudził
a to ci maly akrobatadobrze ze mu sie nic nie stalo

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Hej
dawno mnie tu nie było. ale jakos nie mam ochoty na internet ostatnio. Oliwka zajmuje mi cały czas, no moze jeszcze pranie, prasowanie, gotowanie i inne codzienne sprawy. U nas wszystko ok, Oliwka zdrowa, na drugim szczepieniu tez była grzeczniutka. Ciuszki nosi na 68 cm i juz zaraz będą za małe... waży 5900 i jakos nie chce przekroczyc 6 kg, ale wszystko przed nią. Dobrze ze zajrzałam na wątek, bo przegapiłabym rozpoczęcie nowego
twoja juz nosi 68? bo moja 62 jeszcze i to z podwojna pielucha(bo pieluszkuje) ale wagowo moja ma wiecej bo 6300g

Cytat:

Kubuś zasypia zawsze w swoim łóżeczku, i w dzień i wieczorem. Czasem idzie nam całkiem dobrze, czasem musimy nad zasypianiem popracować . Zauważyłam, że coraz gorzej (dłużej) zasypia wieczorem i martwię się

no wlasnie ja juz pisalam wczesniej ze od jakis 3 dni Weronika ma problem z zasnieciem wieczorem-wyglada to tak ze zasnie i spi np.pol godziny i sie budzi i na nowo ja usypiam i zas to samo az w koncu zostawiam ja sama w lozeczku ze smokiem i czekam az sama zasnie-nie wiem skad ta zmianai tak chodzila spac miedzy 21.00 a 22.00 to teraz o 23.00

dla Kubusia!!

ciekawe kiedy Weronika sie obroci- klade ja czesto na brzuszku w dzien i jakos jej sie nie chce....glowa kreci we wszystkie strony i trzyma bardzo wysoko ale zeby na plecki mignac to nie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 17:13   #4911
eleeri
Zakorzenienie

Cass zrobiłam w końcu ten album
co Ci wysłać ?
bo nie wiem

Stary 2009-11-15, 17:13   #4912
Ania0104
Zakorzenienie

witam niedzielnie

Jakos mi ostatnio nie po drodze do komputera

Bartosz lezy na łóżku i gryzie paluszki a ja na sekundke wpadłam się przywitać
... małż pojechał na różaniec, bo dziś rano zmarła jego babcia

no to lece bo dzieć już krzyczy na mnie ...

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 17:47   #4913
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
tzn odrazu podaja Morbital? rozumiem ze wtedy zwierze cierpi i wygina sie na wszystkie striny tak?
Masz cos wspolnego z weterynaria? skad to obeznanie w temacie?
Wogole jak mozna? czy ci lekarze sa bez serca?
Zateczowym mostem...wlasnie tak.Dolaczyl do naszek kotki
mam, niestety

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
witam niedzielnie

przykro mi z powodu babci, trzymajcie sie dzielnie.

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 18:04   #4914
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
brawa dla Kubusia

mój też się kręci

ależ skąd, już tak ładnie sypiał, że mu darowałam, ale teraz znowu się zastanawiam

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

nie mogę się zdecydować jakie zdjęcia umieścić w albumie

A robi przy tym kręceniu mostki?

Daj Matiemu kaszkę, niech potem śpi na zdrowie (Twoje i jego )

Ja na razie nawet nie biorę się za album, nie mam czasu

Cytat:
Miramej, brawa dla Twojego synka!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
no wlasnie ja juz pisalam wczesniej ze od jakis 3 dni Weronika ma problem z zasnieciem wieczorem-wyglada to tak ze zasnie i spi np.pol godziny i sie budzi i na nowo ja usypiam i zas to samo az w koncu zostawiam ja sama w lozeczku ze smokiem i czekam az sama zasnie-nie wiem skad ta zmianai tak chodzila spac miedzy 21.00 a 22.00 to teraz o 23.00

dla Kubusia!!

ciekawe kiedy Weronika sie obroci- klade ja czesto na brzuszku w dzien i jakos jej sie nie chce....glowa kreci we wszystkie strony i trzyma bardzo wysoko ale zeby na plecki mignac to nie
U nas do tej pory aż tak długo to nie trwało (odpukać ), ale kiedyś odkładałam Go do łóżeczka, czasem nawet nie zdążył wziąć smoka i spał, a teraz kręci się, wierci, wypluwa smoczka sto razy, ale chce go z powrotem, czasem nawet popłakuje trochę . Raz musiałam wziąć Go nawet na chwilę na ręce, nie wiem co się dzieje

Kubuś przekręcił się już kilka razy, ale wydaje mi się, że ćwiczy od przypadku do przypadku

Cytat:
witam niedzielnie

Współczuję

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 18:22   #4915
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Eleeri to jest nowy przepis. Wszedł chyba 1 stycznia 2009. Osoba powracaja z urlopu macierzynskiego moze skorzystac z obnizonego wymiaru czasu pracy pod warunkiem ze jest uprawniona do urlopu wychowawczego. Mozesz pracowac na czesc etatu ale nie moze to byc mniej niz 1/2. Niektorzy robia tak ze skracaja sobie ten czas o kilka min dziennie. Pracodawca nie moze takiego wniosku odrzucic i wtedy przez 12 mscy jestes chroniona.
Zerknij sobie w kodeks pracy na art.186.7 i 186.8

Cytat:

zdolniacha maly
Zuzka tez tak sie kreci na macie

Cytat:
witam niedzielnie

gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 18:48   #4916
Tulipfever
Rozeznanie

Skiereczko spoznione, ale szczere zyczenia przesylam

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

Jeszcze o tym nie myslalam. Marzy mi sie jakas spodniczka dla Niej. Widzialam ostatnio sliczna czerwona, ale droga straszliwie, bylam w szoku

Cytat:

Bardzo czesto Codziennie rano zastaje Anie w poprzek lozeczka

Cytat:
Przykro mi Aniu

Katarzynko trzymaj sie kochana

Sweet sliczny awatar!

Wrocilam od tesciow! Bylo ok, tylko zupelnie nie odpoczelam. Jestem wykonczona. Ale za to gdy poszlam spac tesciowa nachwalila mezowi na mnie, ze jestem wspaniala mama. Az mi sie milo zrobilo

Zaraz zrobie ten album...
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 19:15   #4917
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym weekend upływa mi na przepychankach słownychz TŻ dotyczących Antosia , angażuję go intensywnie w opiekę nad synem, tak więc przewija, przebiera, myje i karmi. A teraz jest z nim na spacerze. Chyba nie za bardzo mu to w nos, bo chciałby odpocząc przed TV lub kompem , cóż odpocznie sobie jak Antonio będzie dorosły i z domu się wyprodzi, takoż i ja.
Może do niego dotrze, że nie może układać Antosia pod siebie, tylko najpierw musi zaspokoić jego potrzeby.
On po prostu nie myśli. Wczoraj weszłam do domu, to TŻ odkurzał w sypialni, a mały jęczał w salonie niezapięty w foteliku, który stał na sofie i niby Antoś miał oglądać TV .
Cóż, mój błąd, że od początku go ostro nie angażowałam w opiekę, ale najpierw miesiąc w szpitalu, potem trochę inna opieka nad wciąż wcześniakiem w domu... Mam nadzieję, że straty są jeszcze do odrobienia.
skad ja to znam ...hmmm niech pomysle...
oooo tu równiez identycznie
Niezapiety na sofie Boziu kochana toz to o maly wlos od tragedii...Ale ...nieodpowiedzi alny...
Gnajmy tych naszych chlopow, niech uruchomia szare komorki,rusza glowa i moze wyobraznia zaskoczy...
Nie trac wiary kochana.Napewno straty sa do odrobienia.Kiedys napewno

Cytat:
Ale dzisiaj miałam przygode a raczej Kuba.
Olaboga... wystarczyla zapewne chwila...
Grunt ze nic sie nie stalo.
moze zabezpiecz jakos tą szpare

Cytat:
Gorgulek mnie wyreczyla
Wlasnie z tego chce skorzytsac.
A wiecie moze kiedy powinnam zlozyc wniosek ze chce wrocic powolujac sie na ten artykul?
Urlop macierzynski mam do 7grudnia + 2urlopy daje srednio 7 luty.
Jutro wybieram sie do pracy i nie wiem czy cos juz im mowic czy trzymac jezyk za zebami?
pomozcie

Cytat:

no a ja nadal nie wiem
Wygina sie, cos cwiczy ale sie nie przekreci klocuszek jeden.
Mostki probuje i zawsze sie pocieszne rozkraczy

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
twoja juz nosi 68? bo moja 62 jeszcze i to z podwojna pielucha(bo pieluszkuje) ale wagowo moja ma wiecej bo 6300g
my w wiekszoci paradujemy juz w 74, ale duzo tez zalezy od rozmiarowki.Wlasnie susze ciuszki 62 i 68 ktore sa za krotkie lub za ciasne i wyniose jutro ...niech czekaja na Lenke
Cytat:

eee to zadne usprawiedliwienie.Nie przyjmujemy.Prawda dziewczyny?
Nie zaniedbuj nas

Przykre jest to jak odchodza nasi bliscy.
Niedalej jak wczoraj wspominalam ze strasznie mi szkoda ze babcia nie doczekala narodzin prawnuczki.Zmarla ladnych kilka lat temu z dziadkiem.

Cytat:
mam, niestety
coz to za wylewnosc w slowach hm?

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Eleeri to jest nowy przepis. Wszedł chyba 1 stycznia 2009. Osoba powracaja z urlopu macierzynskiego moze skorzystac z obnizonego wymiaru czasu pracy pod warunkiem ze jest uprawniona do urlopu wychowawczego. Mozesz pracowac na czesc etatu ale nie moze to byc mniej niz 1/2. Niektorzy robia tak ze skracaja sobie ten czas o kilka min dziennie. Pracodawca nie moze takiego wniosku odrzucic i wtedy przez 12 mscy jestes chroniona.
Zerknij sobie w kodeks pracy na art.186.7 i 186.8
dzieki

Jutro wjade jeszcze na basen w drodze z pracy a tymczasem oddalam sie na miksowane truskawki w wykonaniu Tz

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

jeszcze chcialam napisac odnosnie prezentu dla corki, ze nic nie planuje jej kupic typowo na prezent.Uwazam to za zbytek, szczegolnie ze nie ma swiadomosci by moc sie cieszyc i miec przyjemnosc.
Napewno od ciotek dostanie jakies glupotki.

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-11-15 o 19:08
Stary 2009-11-15, 19:18   #4918
Cassandra 23
Zakorzenienie

No i jak zwykle w niedziele pustki
Ja juz ogarnelam domek, Kuba najedzony i spi. Dzisiaj był bardzo grzeczny, leżał na kocyku i cały czas cwiczył obroty. Moge smiało powiedziec, że jest ekspertem w przekręcaniu z plecków na brzuszek A jest taki dumny jak sie obróci podnosi głowe wysoko, i sie prezentuje Moje kochane słoneczko

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Tam gdzie masz suwaczek czyli w podpisie musisz wpisac imie dzdziusia i date narodzin. To wszystko

Dziewczyny powpisujecie sobie. Pliss
Syla to bardzo dobry pomysł, żeby każda mama miala w podpisie date urodzin swojego szkraba

Cytat:
A my byliśmy dzisiaj u pediatry, bo te prężenia są nadal i dzisiaj się wkurzyłam i poszliśmy prywatnie.
Pani obejrzała Bartka od stóp do głów, patrzył się na nią, uśmiechał i mówił agu Taki to podrywacz mi rośnie, jeszcze od jednego cyca nie odszedł a już się za innymi ogląda
W każdym razie te prężenia to najwyraźniej wina gazów i nałykanego powietrza.Trzeba odbijać, kłaść na brzuszku i dla pewności jeszcze przejść na nutramigen jeśli chce jeszczę dokarmiać a z diety na razie wyeliminować nabiał.No cóż, zobaczymy.
Aha!!!!! Zapomniałabym!!!
Bartek podczas leżenia na brzuchu u pani dr przekręcił się na plecy
A to jaki mały spryciarz chciał sie popisac przed pania doktor

Cytat:
hej dziewczyny,
a mnie dzisiejsza noc wkurzyla i poranek tez a mianowicie Gabrys nie chcial mi jesc (zdarza mu sie to i doprowadza mnie do frustracji i świeżbu reki na jego ) . Odraca buzie od monia i krzyczy jakby go obdzierali ze skóry. Rano było to samo i dotego moja mamusia daj Ci go ponosze, daj Ci go nakarmie.... bardzo mnie to denerwujeeeeeee, tak samo gadanie ze ty Gabrysiu bys juz kaszki zjadł, buraczka i jej ost zachowanie czyli ugryzienie jabłka i danie tego kawalka dzidziusiowi. I jak mnie nerw lapie kaze jej wyjsc a ona zaraz co ja tak sie denerwuje, ze głupia jakas jestem itp. Doszło do tego ze moje dziecko u niej zje na rekach jak go nosi a odemnie ni chuchu. I ze jak mnie i TZ nie ma to dziecko spokojne i jak aniolek. (ŻŁA MATKA ZE MNIE) Dla mnie to głupota nosic dziecko by zjadło. Starczy ze sie nauczylo ze do lulania tez trzeba nosic. I zadne gadanie typu ze jak bedzie miał12 kg to tez mam go nosic do jedzenia i spania nie zdaje egzaminu.

Viki, jestes swietna mamusią. Nawet nie mysl inaczej.
Doskonale Cie rozumiem, niektore matki niestety takie są. Moja tez taka byla ale jesli mi sie cos nie podobało to spokojnie jej o tym mówiłam. No w koncu to nasze dzieci

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Amelia też tak robi takie C i też mnie to zastanowiło czy tak ma być, ale widać tak

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
u nas to samo, odkad malej udalo sie przewrocic na brzuszek to ciagle trenuje, nawet w lozeczko i umie juz sama wyciagnac sobie raczke spod brzuszka jak sie przewroci
a jak przewraca sie na bocz to tez tak glowke wygina jak Kubus
Dzieki dziewczyny, uspokoiłyście mnie

Jeszcze nie myslałam o mikołajkach Nie wiem co małemu kupimy.

Mój brat kupił Kubie pod choinke taki wielki samochód wyscigowy. Mozna na nim usiasc odpychac sie nózkami i jechac. Jest kierownica do sterowania i klakson
Bardzo fajna zabawka.

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Hej
Wojtusia, zaglądaj do nas częściej.
To masz modelkę w domu wysoka i szczupła

Cytat:
Cass zrobiłam w końcu ten album
co Ci wysłać ?
bo nie wiem
Nie wysyłaj. Sama zajrze i skopiuje co trzeba

Cytat:
witam niedzielnie

Współczuje

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 19:23   #4919
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Eleeri mamy 3 pokoje-duży salon 70 m tam czesc z tv i czesc jadalniana, z salonu wchodzi się do wszystkich pomieszczen: lazienki, kuchni, sypialni i pokoju Malutka I jeszcze jest klatka schodowa i na dole mamy miejsce na buty itp bo mieszkamy na 3 pietrze

Tomus spi ,a tak chcialam zeby do 20 dotrwal i jak zasypial to mu nawet smoczka zabralam zeby sie obudzil a On nic i spi...I nie wiem czy go teraz budzic na kapiel o 20 czy nie ...ale chyba obudze
Stary 2009-11-15, 20:05   #4920
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Dobry wieczór
ja tylko na chwilke powiedziec, że MMY 1 ZĄBKA
jutro nadrobię cały weekend muszę kebaby iść dalej robić chłopakom
buziaki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości