Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-14, 14:20   #4861
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Ojej
Jak minęła noc? Przeszedł ból ucha Erykowi?

Oj Ci Mężowie...Chyba brakuje im paru klepek, zawsze muszą po swojemu i nic nie kumają
Mój ZAWSZE kładzie sobie Antka jego brzuszkiem na swój brzuch po jedzeniu i się dziwi, że na niego zwraca...

Fajnie, że udało Ci się zamówić Canpola Pewnie jakiś sklep internetowy Czy przez rodzinkę?

Jak się czujesz? Choróbsko idzie precz?

Gratulacje dla żarłoka. Mama na pewno zadowolona

Ale nie było ta źle z tym spanie, bywało gorzej, co?

To udanego spaceru

A tu przepis na ciasto mega pyszne (pisownia oryginalna z maila)
25 dag podłużnych biszkoptów
poncz: 1/2 szklanki białego wina, 50 ml rumu, 1-2 łyżeczki cukru ( ja dałam mniej wina, zapach rumowy, cytryne i po prostu bardzo mocną esencje)
masa: 2-3 łyżki dżemu porzeczkowego lub malinowego; 1,5 szklanki mleka; 1 budyń waniliowy; 4 łyżki cukru; 25 dag masła; 3 łyżki cukru pudru; 10 dag prażonych płatków migdałów [ponieważ robiłąm tortownicę 28cm, masy było zdecydowanie za mało, robiąłm razy dwa!]
ugotuj budyń z mlekiem i cukrem. Masło utrzyj z cukrem pudrem. Nie przerywając ucierania, dodawaj po łyżce zimny budyń. Wymieszaj składniki ponczu. Tortownice wyłóż biszkoptami
nasącz połową ponczu. Podgrzej dżem. połowę rozłóż małymi kleksami na biszkoptach(ja po prostu rozsmarowałam,żeby był wszędzie). Posmaruj grubo częścią kremu, posyp 1/3 płatków. Ułóż drugą warstwę. Wstaw do lodówki. Gdy krem stwardnieje, zdejmij obręcz tortownicy, posmaruj boki ciasta resztą kremu.

Sto lat dla "dzisiejszych" dzieciaczków od ciotki wizażowej

A dla Ciebie skierko najserdeczniejsze życzenia. Zdrówka i szczęścia. Żeby Amelka się zdrowo chowała i rosła ku Twojemu zadowoleniu. No i żeby Małż jak najrzadziej przyprawiał o ból głowy Wszystkiego naj

Małz dzisiaj w szkole, Bartuś na zajęciach logopedycznych (potem do czasu powrotu małża u dziadków) także zostałam sama z Antonim,, który śpi. Idę zaraz zrobić drugie danie i trochę poleniuchować, może się kimnę koło Małego
ja tu probuje slodycze odstawic a wy mi z takimi przepisami
az mi slinka leci na sama mysl ale bede dzielna i nie dam sie pokusom

powinnam wziac z Ciebie przyklad i polozyc sie spac z mala

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ehh co za noc - Eryka bolalo ucho do 3 w nocy, budzil sie co minute wiec musialam z nim spac, a ze u niego na lozku ciasno to rozlozylam lozko w salonie i tam z nim spalam, jezeli mozna to nazwac spaniem - co Eryk zasnal to TZ mnie wolal na karmienie, jak nakarmilam malego to Eryk juz sie budzil z placzem i tak w kolko, potem ok 3 Eryk powiedzial, ze woli spac u siebie, poszedl do siebie i w koncu zasnal a ja poszlam do sypialni i polozylam sie na brzegu lozka z TZ i Marcelem, ktory i tak sie co chwila budzil
jestem dzis do niczego

Skierko wszystkiego najlepszego

i sto lat dla Tymcia i Natanka
wspolczuje takiej nocy

Cytat:
mama dzwonila, ze chyba wezma Eryka na noc zeby mnie troszke odciazyc - oczywiscie mlody wniebowziety

on to najchetniej by sie przeprowadzil do dziadkow
bo pewnie na wiecej mu pozwalaja niz Ty, jak to dziadkowie
u nas bylo to samo z moim siostrzencem

my tez juz po spacerku prawie dwie godziny chodzilysmy
ide pobuszowac na all moze cos fajnego dla malej znajde
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 15:01   #4862
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Dla Svinecki zasylam wirtualne moce
i zycze prędkiego zregenerowania.
Dla Eryczka samych przyjemnosci u dziadkow i jaknajmniej przykrych dolegliwosci bolowych.

Dla mam narzekajacych wiele wytrwalosci.
Sobie...jaknajmniej zalu,smutku i pustki

Mąż z mala poszedl na spacer do sklepu ogrodniczego po drzewko.Wkopiemy kolo pieska.
Ja ugotowalam obiad i upieklam babeczki bo spodziewam sie kolegi z pracy.Walnelam jeszcze make up ktory przed wyjazdem do weta zmyje.
W pracy u nas rewolucja kryzysowa, wiec ządna jestem plotek.
Pozwalaniali kilka osob.Jeszcze 40-50 chca zwolnic.Redukuja etaty...Boje sie ze i mnie to siegnie wiec wrocena jprawdopodobniej na 7/8 etatu bo wtedy chroni mnie prawo przez rok i nie moga mnie zwolnic.Potem bede myslec co dalej.Zycie pisze przewrotne scenariusze.

Pojechalismy cala rodzinka na szalone zakupy.
Wyszlismy z tv, czajnikiem elektrycznym, suszarka z dyfuzorem,golarka dla Tż
Zbieralismy sie juz dlugi czas z kupnem wiekszego,nowego tv, a nasz stary juz ma zapewnionego nowego odbiorce/ogladacza.
Czajnik mi sie tak zakamienil ze nie moglam go otworzyc nawet na sile, a specyfiki nie rozpuszczaly kamienia w pyl i przez sitko nie wylatywalo.Potem musialam czekac az po zagotowaniu kamien opadnie zeby zaparzyc herbatke.
Suszarka, bo urosly mi wloski i stara nie dawala rady calej glowy mi wysuszyc.Przegrzewala sie.
Golarka, bo maz dostal uczulenia na maszynki z zyletkami i zaczely wychodzic mu chrostki i skore mial podrazniona.
To tak tytulem wyjasnienia, co byscie nie pomyslalay ze rorzutna na maxa jestem
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 15:07   #4863
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
dziękuję a to potem się pochwal co mąż sobie zrobił za tatuaż
u mnie nie ma słoneczka ale w miarę ciepło więc Amelka wstanie trochę ją wymęczę i pójdziemy na spacerek... a wczoraj zjadłam trochę orzeszków takich solonych i dziś ma na buzi takie kropki jak po skazie wiec muszę odstawić póki co. ale na nabiał lepiej reaguje wiec jak jej zejdzie to co ma to zjem jajo i zobaczymy może ma tylko na mleko. a piątki w buzi też namiętnie trzyma od dłuższego czasu, dlatego jej gryzak kupiłam to mało go nie połknie
wwatpie czy sie pochwale bo jak go znam to niezrobił, bo nie miał pomysłu no i mnie i kto by mu doradził

A Amelka od razu gryzak polubiła? Bo Zuza ma juz 2 i do buzi pcha wszystlko poza gryzakami własnie

Cytat:
ehh co za noc - Eryka bolalo ucho do 3 w nocy, budzil sie co minute wiec musialam z nim spac, a ze u niego na lozku ciasno to rozlozylam lozko w salonie i tam z nim spalam, jezeli mozna to nazwac spaniem - co Eryk zasnal to TZ mnie wolal na karmienie, jak nakarmilam malego to Eryk juz sie budzil z placzem i tak w kolko, potem ok 3 Eryk powiedzial, ze woli spac u siebie, poszedl do siebie i w koncu zasnal a ja poszlam do sypialni i polozylam sie na brzegu lozka z TZ i Marcelem, ktory i tak sie co chwila budzil
jestem dzis do niczego
no to niefajna noc faktycznie, oby ta była lepsza

A ja juz po spacerku. nnie była za dlugo bo tylko godz ale nie mam gdzie tu chodzic
A wogóle to brzuch mnie boli. Wyglada jakby spuchniety był. Warge tez mam lekko spuchnieta. Moze od pryszcza którego mam ponizej ust
A myslalam ze jak sie dziecko urzodzi to juz sie nijema takich pryszczy
Stary 2009-11-14, 15:12   #4864
mariolasl
Zakorzenienie

Skierko, spełnienia marzeń najskrytszych!
Stary 2009-11-14, 15:20   #4865
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Skierko, spełnienia marzeń najskrytszych!

dziękuję

mayaha ja Amelce nic innego nie daję do łapek oprócz gryzaczka - taki silikonowy z wodą w środku. wolę żeby to gryzła niż twarde plastikowe grzechotki. bo co poniektóre mają nazwę gryzaka, a polubiła od razu - lubi gryźć no i łapki oczywiście
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 15:29   #4866
muszka66
Rozeznanie

hej dziewczynki mala na spacerku z babcia, maz na chwile wybyl wiec mam chwile wolnego tak dla siebie hehe.
mam do was pytanie (moze juz o tym pisalyscie, ale nie wiem sama). czy czyscicie uszka dzieciaczka i czym? z tego co wiem woskowina ma "tam" byc, jak jest jej za duzo to sama wypada. jak to jest u was?
i jescze jedno- jak zabawiacie swoje pociechy? oprocz maty i lezaczka zajmuja sie juz same soba?
moja nauczyla sie piszczec i jak cos jej nie gra to piszczy
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 15:30   #4867
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Skierka, a mi sie to nie udaje. Ona nawet pluszaki wkłada do buzi a jak jej sama gryzaka próbuje wsadzic to językiem wypycha
Bede dalej probowac

Hmmm, co do uszek to ja czyszcze tylko małzowine takimi specjalnymi patyczkami dla m aluszków bo tam głebioej faktycznie niewolno grzebac.

Moja Zuza tez piszczy ale ona nie lubi byc sama w pokoju a jak juz to max pare min bo zaraz wrzask. Ostatnio spasiły jej ksiazeczki a zaczeło sie od ulotek reklamowych które namietnie ze mna pgladałą. Miski ja mniej interesuja

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2009-11-14 o 15:34
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 15:32   #4868
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Kasiu super zakupy na pare latek

Skierko a Wercia najbardziej lubi memlac pieluszke i piastki

pocwiczylam na orbim i co tu robic??mala spi w lozeczku-przenioslam ja z lezaczka.......

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 15:34   #4869
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Dla Eryczka samych przyjemnosci u dziadkow i jaknajmniej przykrych dolegliwosci bolowych.

Mąż z mala poszedl na spacer do sklepu ogrodniczego po drzewko.Wkopiemy kolo pieska.
Ja ugotowalam obiad i upieklam babeczki bo spodziewam sie kolegi z pracy.Walnelam jeszcze make up ktory przed wyjazdem do weta zmyje.
Pozwalaniali kilka osob.Jeszcze 40-50 chca zwolnic.Redukuja etaty...Boje sie ze i mnie to siegnie wiec wrocena jprawdopodobniej na 7/8 etatu bo wtedy chroni mnie prawo przez rok i nie moga mnie zwolnic.Potem bede myslec co dalej.Zycie pisze przewrotne scenariusze.

Zbieralismy sie juz dlugi czas z kupnem wiekszego,nowego tv, a nasz stary juz ma zapewnionego nowego odbiorce/ogladacza.
Czajnik mi sie tak zakamienil ze nie moglam go otworzyc nawet na sile, a specyfiki nie rozpuszczaly kamienia w pyl i przez sitko nie wylatywalo.Potem musialam czekac az po zagotowaniu kamien opadnie zeby zaparzyc herbatke.
Suszarka, bo urosly mi wloski i stara nie dawala rady calej glowy mi wysuszyc.Przegrzewala sie.
Golarka, bo maz dostal uczulenia na maszynki z zyletkami i zaczely wychodzic mu chrostki i skore mial podrazniona.
katarzynko naprawde wspolczuje z powodu pieska
pewnie to lepiej dla niego niz mialby sie meczyc

co do powrotu do pracy to tez zamierzam skorzystac z obnizonego wymiaru czasu pracy i tez sie zastanawialam czy nie przejsc na 7/8, i dodatkowo chce skorzystac z godz przerwy na karmienie
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 15:34   #4870
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki mala na spacerku z babcia, maz na chwile wybyl wiec mam chwile wolnego tak dla siebie hehe.
mam do was pytanie (moze juz o tym pisalyscie, ale nie wiem sama). czy czyscicie uszka dzieciaczka i czym? z tego co wiem woskowina ma "tam" byc, jak jest jej za duzo to sama wypada. jak to jest u was?
i jescze jedno- jak zabawiacie swoje pociechy? oprocz maty i lezaczka zajmuja sie juz same soba?
ja myje uszka wacikiem przed kazda kapiela a tak raz w tygodniu patyczkiem do uszu czyszcze,ale tym specjalnym dla dzieci z ogranicznikiem

oooo to tak ja moja piszczy jak myszka

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-11-14, 15:37   #4871
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Hej
a dzis juz go uszko nie boli??
mam nadzieje ze dzis sie wyspisz
narazie nie boli ale nie wiem jak bedzie wieczorem
dzieki
Cytat:

dziekuje
super, ze zakupy sie udaly

i wspolczuje z powodu pieska trzymaj sie
Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
no to niefajna noc faktycznie, oby ta była lepsza
dzieki

TZ poszedl z malym na spacer a ja siedze z Erykiem, musze go dopilnowac zeby pokolorowal kolorowanke a potem przyjezdzaja dziadkowie
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 15:45   #4872
skierka1981
BAN stały

Cytat:

co do uszków to ja czyszczę tylko tu z wierzchu a tam głęboko nie ruszam, co parę dni woskowina sama się wydobywa i wtedy patyczkiem zbiorę.
co do zabaw to Ameelka w łóżeczku ma karuzelę, przy leżaczku zabawki które coraz bardziej ją interesuja. poza tym kładę ją na łóżku, rozmawiam z nią twarz bliziutko mam to wtedy ona tak po cichutku mówi agu, lubi yć głaskana i jak się jej coś po cichu mówi do uszka. poza tym lubi mieć masowane stopy. i ogólnie daję jej zabawki, pokazuję np gazetę - lubi oglądać.i chyba wszystko

dziś na spacerek złożyłam jej trochę wózek do pozycji półsiedzącej, ale była zdziwiona podobało się jej bo widziała samochody i nie leżała plackiem.
Stary 2009-11-14, 17:01   #4873
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

co do powrotu do pracy to tez zamierzam skorzystac z obnizonego wymiaru czasu pracy i tez sie zastanawialam czy nie przejsc na 7/8, i dodatkowo chce skorzystac z godz przerwy na karmienie
ja tez pomimo ze nie karmie chce skorzystac z tej ulgi.Zalatwie sobie od gina zaswiadczenie.Mam nadzieje ze pojdzie na taki uklad

Ja sie bawie jak skierka .Dochodzi jeszcze tv mala jest wniebowzieta
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 17:46   #4874
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:

swietny pomysł, ja tez ciagle na 1 strone zerkam zeby porównac
zaczne od siebie
tylko mi podpowiedzcie jak mam to zrobic bo nie chce mi sie grzebac i szukac :P
Tam gdzie masz suwaczek czyli w podpisie musisz wpisac imie dzdziusia i date narodzin. To wszystko

Dziewczyny powpisujecie sobie. Pliss

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
[
Uwaga, uwaga!
Wróciłam ze spaceru z Kubusiem, a Małż właśnie kończył sprzątać mieszkanie . Sprzątnął całe , bez proszenia , do teraz się nie otrząsnęłam
dla meza. Moj kladzie podloge w przedpokoju. Uwielbiam remonty

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Wiecie co, Ania dzisiaj powiedziala MAMA. Wiem, ze bylo to zupelnie bezwiedne i niekontrolowane, ale i tak az mi lzy poplynely

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Oczywiście wszystkiego najlepszego dla solenizantów

Bartek się buja teraz, ale jakoś mało mu się to podoba Patrzy się na głośnik i jęczy Jak tak dalej pójdzie trzeba będzie wystawić na all.
dobre:

Zyczonka wszystkiego najlepszego dla skierki

i dla naszych dzieciaczkow Natanka i Tymcia

U mnie remont przedpokoju ale postaram sie zalozyc album. Tylko musze sie naumiec

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Prawie bym zapomniala. Katarzynko wspolczuje

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 18:02   #4875
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Tam gdzie masz suwaczek czyli w podpisie musisz wpisac imie dzdziusia i date narodzin. To wszystko
a to to wiem ja własnie wtedy pytałam jak sie tam cokolwiek wkleja np. suwaczek bo niemiałam Ewent. moge dorzucic imie+data
fajnie by było jakbysmy wszystkie tak zrobiły
Stary 2009-11-14, 18:43   #4876
Miramej
Zakorzenienie

Kubuś ma Dzień Marudy . Ale i tak Go kocham najbardziej na świecie

Wpadłam tylko na chwilkę, z życzeniami

Mnóstwo buziaków dla Tymka i Natana . Rośnijcie chłopaki zdrowo

Skierko i dla Ciebie wszystkiego dobrego, żebyś zawsze była szczęśliwa i żeby omijały Cię przykrości

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

mayaha a Zuza nie urodziła się w sierpniu?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 19:07   #4877
skierka1981
BAN stały

syla, Miramej, dziękuję

ja po obiadku bo niedawno kurczak skończył się piec. mąż wraca dopiero ok 22-23. Amelka kima. jak się zbudzi to przetrzymam ją ile się da i potem prysznic i spać. jutro znowu niedziela, jak ten czas szybko leci.... niedawno była niedziela i już tydzień minął. a w przyszły piątek Amelka będzie miała 4 m-ce. niedawno ją urodziłam a to już 4 m-ce temu.....
pisałyście o wzruszających momentach - Amelka też jak je to potrafi cyca puścić i się uśmiechać albo mnie zagadywac. i jak ssie to mi cyca ugniata czasami aż boli jak pazurkami ściśnie mąż się śmieje że ugniata żeby mleczko lepiej leciało ,i taką śmieszną minkę ma jak jej dolna warga przy ssaniu jest wysunięta....a dziś ja położyłam na brzuszku to olała sobie wszystko i leżała jak kłoda tylko jak kładę ją na siebie to podnosi lekko ale z tymi rączkami na boki i się śmieje wtedy jak mnie z takiej perspektywy widzi... martwi mnie trochę to jej nie podnoszenie główki jest silna bo rwie się do siadania i przy podciąganiu za rączki siada i główkę trzyma dość sztywno, tylko czemu na brzuszku nie podnosi???????

no i 100 lat dla Tymka i Natana bądźcie grzeczni dla mamuś swoich

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2009-11-14 o 19:14
Stary 2009-11-14, 19:52   #4878
Cassandra 23
Zakorzenienie

Heja
Moje dziecie wykapane, najedzone i spi.
Bylismy dzisiaj na spacerku, pogoda była super, nawet słoneczko swieciło. Kuba spał 3 godziny

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
z Zuza tak polubila przewracanie z plecow na brzuszek ze dzis caly dzien cwiczyla, udawalo jej sie nawet raczke wyciagnac spod brzuszka
Kuba od wczoraj probuje przewrocic sie z plecków na brzuszek. Trenuje wszędzie, nawet w bujaczku. Musze uważać, żeby nie wypadł.
Czy wsze dzieci jak chca sie przekręcic to tak odchylają głowke do tyłu?
Kuba jak chce połozyc sie na boczku np. do spania to tak wygina głowke do tyłu. Juz sama nie wiem czy to normalne

Cytat:
U weta bylam z Laurka i mezem.Spisala sie dzielnie.Ponad 2h kroplowki psinki byla grzeczniutka i wzbudzala ogromne zainteresowanie.
Dobrze ze zaopatrzylam sie w mleko i ciepla wode.Tam wypila i po 18 swoim rytmem padla.Dzis ma dzien bez kapieli bo przelozylam ja i spi w bodziaku i rajtuzkach.
Zmykam nastrojona smutkiem
dobranoc
Kasiu bardzo mi przykro z powodu pieska

Cytat:
Napisane przez moniniteczka Pokaż wiadomość
ps. to ja proszę o umieszczenie na liście
moniniteczka (monika, 29lat, Dębica) - 03.08.09 (36t) SN -Damian- (2700g, 50cm)
Moni, jesli Frida Cie nie umiesci to ja to zrobie w drugiecz części wątku
Album szykujesz??

Cytat:
no dla Kubusia ze tyle zjadl

Cytat:
Napisane przez cashmeree Pokaż wiadomość
Wsadziłam go do fotelika zawsze jak mamy jechać autem i ubranego go wsadzam to zasypia i dzis też zasnął.... ciekawe ile tak pośpi
Ale słodziutki niunio i te włoski

Cytat:
Cass, jak Kubis ładnie wcina Niedługo ci sie kuleczka zrobi piszesz ze maluszek powinnien zjadac 100 ml/kg masy ciała? Hmmm... to maja mysza zjada ok. 660-700ml a wazy chyba ok. 5,5kg. Bede za tydz u lekaza to sparawdzze ile jej przybyło
Niewiem kiedy zajme sie albumem moze jak bedzie mozna to pozniej mnie dodasz a jak nie to trudno
Chciałabym troszke go utuczyc
Album mozna dodac w każdej chwili, cały czas będę go edytowac.

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
, Jak się czujesz? Choróbsko idzie precz?

Gratulacje dla żarłoka. Mama na pewno zadowolona
Unholy, dziękuje za troske
Już lepiej sie czuje.

Bardzo jestem zadowolona ale boje sie, że ten apetyt jest tylko przejsciowy.

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Tymuś bardzo dziękuje! Kochana jesteś, że wypatrzylaś

Już 4 miesiące.. Boziu, jak ten czas leci. A dopiero jechałam do szpitala..
Nie ma za co dziękować

Nie wiesz, że moje oczy wszystko wypatrzą?
Ciebie też wykukały

Cytat:
W zasadzie to nie grzebie w uszkach małego. Czyszcze tylko wacikiem małżowinkę i od czasu do czasu wkładam patyczek z ogranicznikiem i delikatnie usuwam woskowine.

Kuba głownie siedzi w bujaczku. Ma rozne zabawki na kabłąku i sam sie bawi. Jak sie znudzi to daje mu grzechotki.
Czasami zapatrzy sie na bajke w tv. Lubi tez na macie leżeć. No i oczywiscie uwielbia byc noszony i siedziec na kolanach.

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Dziewczyny, z racji tego , że mam dzisiaj troche wolnego czasu założe II część wątku. Oczywiescie musimy skonczyc pisac w starym (zostało jeszcze 120 postów) i dopiero przeniesiemy sie na nowy.
Narazie prosze nic nie piszczcie w II części dopóki nie powklejam wszystkich list.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 20:15   #4879
skierka1981
BAN stały

dziękuję raz jeszcze wam wszystkim za życzenia urodzinowe
już mówię dobranoc, może jeszcze podczytam co napiszecie ale kładę już Amelkę bo marudzi.
dobrej nocki
Stary 2009-11-14, 21:00   #4880
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

SKIERKO wszystkiego dobrego

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
moje dziecko usnęło w czasie jedzenia deserku

Svinecka, my też chcemy chodzić z małym na basen, ale chyba dziecko musi mieć pół roku
ja tez sie wybieram, jak mala skonczy 3 m-ce, troche droga ta przyjemnosc... i nie wiem czy jej sie spodoba. napiszcie dziewczyny jak to wyglada , wasze dzieciaczki starsze, wczesniej zapewne pojdziecie

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Dziewczyny zebrało mi się na sentymenty..jak to fajnie było być w ciąży-tak spokojnie, mozna bylo się zająć sobą, czytać książki, oglądac w spokoju tv i wszyscy się mną interesowali jak sie czuję itp. Mozna bylo duzo jesc bez wyrzutow sumienia ahhhhhhh

Doła jakiegos mam

Cytat:
zdecydowanie nie.
Nie przez najblizsze ladnych pare lat.
Nie bo z tym sie okropnie zzylam.
Nie bo tego kochalam najbardziej ze wszystkich stworow.
Nie bo zaden nie bedzie taki jak ten...
bardzo Ci wspołczuje. moj pies odszedl w maju. mial 17 lat...

Kasiu mam pyt (jesli oczywiscie mozesz i chcesz odp) gdzie pracujesz?

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość

Kupilam laktator. I butelke Dr. Browna- chyba Mariola i nich pisala- znacie?
ja uzywam tych butelek i jestem wyjatkowo zadowolona. mam 2 120 ml i dwie wieksze.

Cytat:
oooo, moj TZ nakrzyczal, ze dziecko zaniedbuje bo ma wstretnie brudne uszy, czyszcze co 2 dzien i ciagle tyle tej woskowiny... wyjmuje patyczkiem tylko to co juz wylazlo, staram sie nie 'gmerac' głeboko.

przerazilam sie tym artykułem o wodzie... podaje ja :/

musze sie właczyc do dyskusji, ktora sie wywiazala i zdaje sie juz ucichła... Svinecko tyle zamieszania z Twoim nickiem a co on wlasciwie oznacza?

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 21:11   #4881
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Witam
Weronika zasnela znaczy mam nadzieje ze sie nie zbudzi
czekamy na pizze -brat z tż zamowili i chcemy filmik obejrzec

mamuski ja nie wiem co jest nie tak ze mna -codziennie wieczorem mam kolki zaczyna mnie sciskac i do tego wzdecia.....biore espumisan
a ostatnio nawet w nocy mnie bol obudzil i dopiero nospa forte pomogla

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-11-14, 21:45   #4882
Sweet_21
Zakorzenienie

A my byliśmy dzisiaj u pediatry, bo te prężenia są nadal i dzisiaj się wkurzyłam i poszliśmy prywatnie.
Pani obejrzała Bartka od stóp do głów, patrzył się na nią, uśmiechał i mówił agu Taki to podrywacz mi rośnie, jeszcze od jednego cyca nie odszedł a już się za innymi ogląda
W każdym razie te prężenia to najwyraźniej wina gazów i nałykanego powietrza.Trzeba odbijać, kłaść na brzuszku i dla pewności jeszcze przejść na nutramigen jeśli chce jeszczę dokarmiać a z diety na razie wyeliminować nabiał.No cóż, zobaczymy.
Aha!!!!! Zapomniałabym!!!
Bartek podczas leżenia na brzuchu u pani dr przekręcił się na plecy
Widocznie jej biust bardzo mu się spodobał i z tego szczęścia taki myk wykręcił

Teraz zmykam pod prysznic z tztem
Bartek śpi, pierwszy raz położyłam mu koło buźki pieluszkę, myślałam, że sam nie zaśnie w łóżeczku, ale śpi
Dobrej nocy i do jutra

Aha, Katarzynko trzymaj się dzielnie

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 22:03   #4883
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

mayaha a Zuza nie urodziła się w sierpniu?

dzieki za spotzregawczośc

Cytat:
mamuski ja nie wiem co jest nie tak ze mna -codziennie wieczorem mam kolki zaczyna mnie sciskac i do tego wzdecia.....biore espumisan
a ostatnio nawet w nocy mnie bol obudzil i dopiero nospa forte pomogla
a nie ma cie kto na rekach ponosic
a tak serio to niefajnie
Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Bartek podczas leżenia na brzuchu u pani dr przekręcił się na plecy
Widocznie jej biust bardzo mu się spodobał i z tego szczęścia taki myk wykręcił
Czyli wystarczyło go konkretnie zmotywowac

a ja sobie łykam naleweczke dziadunia i ogladam FlashForward
sama bo małż jutro wraca
Stary 2009-11-14, 23:58   #4884
Malga19
BAN stały

A u nas pogodzilam sie z TZ przyjechla przeprosil...i jest oki...

A dzis mailam schiza dziewczny bo zaczelam krwiawic....i odrazu strach i placz ze zaraz urodze...a ja niechce...itp.. ALe naszczecie nic nie jest Magdzie...bo bylam na pogotowiu.....ale nerwy byly......
Musze wam powiedziec ze ejstem na watku Mamusi styczniowo-Lutowych ale jakos nie umiem sie tam zgrac z dziewczynami...
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 08:22   #4885
nerwusek
Raczkowanie

Pierwsza.
Witam niedzielnie. Moje dziecko dało mamie pospać do 8, teraz leży na macie i z uśmiechem na twarzy przed momentem uwaliła kupalka. Tradycyjnie - jak zawsze - wstajemy zmieniamy pieluszkę ubieramy się a ona w ciągu 0,5-1h wali kupalka w świeżynkę
Miłej i rodzinnej niedzieli.
nerwusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 08:44   #4886
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

hej dziewczyny,
a mnie dzisiejsza noc wkurzyla i poranek tez a mianowicie Gabrys nie chcial mi jesc (zdarza mu sie to i doprowadza mnie do frustracji i świeżbu reki na jego ) . Odraca buzie od monia i krzyczy jakby go obdzierali ze skóry. Rano było to samo i dotego moja mamusia daj Ci go ponosze, daj Ci go nakarmie.... bardzo mnie to denerwujeeeeeee, tak samo gadanie ze ty Gabrysiu bys juz kaszki zjadł, buraczka i jej ost zachowanie czyli ugryzienie jabłka i danie tego kawalka dzidziusiowi. I jak mnie nerw lapie kaze jej wyjsc a ona zaraz co ja tak sie denerwuje, ze głupia jakas jestem itp. Doszło do tego ze moje dziecko u niej zje na rekach jak go nosi a odemnie ni chuchu. I ze jak mnie i TZ nie ma to dziecko spokojne i jak aniolek. (ŻŁA MATKA ZE MNIE) Dla mnie to głupota nosic dziecko by zjadło. Starczy ze sie nauczylo ze do lulania tez trzeba nosic. I zadne gadanie typu ze jak bedzie miał12 kg to tez mam go nosic do jedzenia i spania nie zdaje egzaminu.

Ja sie chce wyprowadzic Mam dosc.

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014

Edytowane przez viki_22_83
Czas edycji: 2009-11-15 o 08:46
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 09:09   #4887
nerwusek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
a mnie dzisiejsza noc wkurzyla i poranek tez a mianowicie Gabrys nie chcial mi jesc (zdarza mu sie to i doprowadza mnie do frustracji i świeżbu reki na jego ) . Odraca buzie od monia i krzyczy jakby go obdzierali ze skóry. Rano było to samo i dotego moja mamusia daj Ci go ponosze, daj Ci go nakarmie.... bardzo mnie to denerwujeeeeeee, tak samo gadanie ze ty Gabrysiu bys juz kaszki zjadł, buraczka i jej ost zachowanie czyli ugryzienie jabłka i danie tego kawalka dzidziusiowi. I jak mnie nerw lapie kaze jej wyjsc a ona zaraz co ja tak sie denerwuje, ze głupia jakas jestem itp. Doszło do tego ze moje dziecko u niej zje na rekach jak go nosi a odemnie ni chuchu. I ze jak mnie i TZ nie ma to dziecko spokojne i jak aniolek. (ŻŁA MATKA ZE MNIE) Dla mnie to głupota nosic dziecko by zjadło. Starczy ze sie nauczylo ze do lulania tez trzeba nosic. I zadne gadanie typu ze jak bedzie miał12 kg to tez mam go nosic do jedzenia i spania nie zdaje egzaminu.

Moja Weronika robi cos takiego. W domu muka, gada i w ogóle nie usiedzi w miejscu. A jak jestesmy u tescia czy u moich rodziców - jak posadzisz tak siedzi i ani drgnie - musime byc ze 3-4 godziny i dopiero co nieco sie oswoi. I wszyscy - jaka ona grzeczna, tylko ja i maz wiemy swoje
nerwusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 09:36   #4888
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesc
Wercia wstala o 6.00 na mleczko ale zrobila kupsztala -myslalam ze nie zasnie juz bo taka rozbudzona byla -jeszcze zaczela gaworzyc
ale wypila mleko i dalam jej smoka -zasnela i spala do 9.00

Cytat:

a nie ma cie kto na rekach ponosic
a tak serio to niefajnie
wiesz teraz wiem jak cierpia dzieci ktore maja kolki.......

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość

A dzis mailam schiza dziewczny bo zaczelam krwiawic....i odrazu strach i placz ze zaraz urodze...a ja niechce...itp.. ALe naszczecie nic nie jest Magdzie...bo bylam na pogotowiu.....ale nerwy byly......
Musze wam powiedziec ze ejstem na watku Mamusi styczniowo-Lutowych ale jakos nie umiem sie tam zgrac z dziewczynami...
dobrze ze z Madzia wszystko ok a ty sie nie denerwuj bo wszystko bedzie dobrze
przeciez mozesz byc z nami na watku a jesli nie mozesz zgrac sie z tamtymi to pisz z nami-pewnie bedziemy dawac ci rady jako ze mamy kilkumiesieczne juz brzdace
Cytat:
hej dziewczyny,

nie mozesz tak myslec!!

jestes wspaniala mama-tylko synek musi sie nauczyc jesc bez noszenia moze jak takie cyrki odprawia to nie daj mu mleka a jak bedzie glodny to wtedy daj i napewno wypije

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-11-15, 10:30   #4889
muszka66
Rozeznanie

a moje dziecko dzis zle spalo. obudzila sie ok 2.30, potem przezd 6, ale w miedzy czasie chyba z 4 razy budzilam sie, bo cos mruczala. podalam smoka i ok. ale musialam oczy otworzyc... wstalysmy o 8.30 ale jakos nie wyspalam sie. a Niunia teraz spi dalej z tatusiem
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 11:10   #4890
Sweet_21
Zakorzenienie

Witam niedzielnie

Ale się wyspaaałaaam Po mile spędzonym wieczorku z tztem poszłam spać koło 22, przebudziłam się o 2 na karmienie, ale tz zrobił to za mnie po czym spaliśmy wszyscy do koło8.Mały tradycyjnie walnął kupkę, potem zabiegi kosmetyczne, zabawa w między czasie i teraz kima sobie w bujaczku.
A Wy dziewczyny bujacie swoje maleństwa?Bo ja się obawiam, że on się nauczy zasypiać przy bujaniu.Co prawda nastawione jest na najmniejsze bujanie, ale zawsze coś.Poza tym wątpię, że on by zasnął bez dopingu w dzień

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość

Super, że z Madzią wszystko w porządku - to najważniejsze.
A jak na tamtym wątku nie czujesz się za bardzo komfortowo - to tak jak pisze Czekoladka - pisz u nas

Cytat:
hej dziewczyny,

Ojj...
Zdecydowanie nie jesteś złą matką!
Musisz być konsekwentna i nie pozwalać mamie nosić dzieciaczka przy jedzeniu.Jest jeszcze mały, więc myślę, że uda się go szybko przestawić.
Spędzaj czasu jak najwięcej z maleństwem i nie denerwuj się!Przecież on Cię bardzo kocha, najbardziej na świecie, bo jesteś jego ukochaną mamą!

Cytat:
Napisane przez nerwusek Pokaż wiadomość
Moja Weronika robi cos takiego. W domu muka, gada i w ogóle nie usiedzi w miejscu. A jak jestesmy u tescia czy u moich rodziców - jak posadzisz tak siedzi i ani drgnie - musime byc ze 3-4 godziny i dopiero co nieco sie oswoi. I wszyscy - jaka ona grzeczna, tylko ja i maz wiemy swoje

Cytat:
a moje dziecko dzis zle spalo. obudzila sie ok 2.30, potem przezd 6, ale w miedzy czasie chyba z 4 razy budzilam sie, bo cos mruczala. podalam smoka i ok. ale musialam oczy otworzyc... wstalysmy o 8.30 ale jakos nie wyspalam sie. a Niunia teraz spi dalej z tatusiem
To może też się połóż i zregeneruj siły?

Ciekawe jak tam Katarzynka się czuje i czy Eleeri miała spokojną noc ?
Aha no i trzymam za Eryczka, żeby szybko uszka wyzdrowiały!

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości