|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
jestem tu
bylam juz rano, wczoraj tez zajrzalam, ale jakos nie mialam nastroju na pisanie dzis tez weny brak smutno, ale wiem ze to bylo dla niego najlepsze. Wczoraj mial jeszcze jedno badanie przez neurologa i niestety mozg i mozdzek zaatakowany, brak odruchow bezwarunkowych itp itd... Bylismy z nim od poczatku do konca eutanazji.Najpierw podaje sie zastrzyk "glupiego jasia" jak do operacji a jak zwierze juz gleboko zasnie to podaja srodek do eutanazi, cos na bazie luminalu-psychotropa tylko ze w dawce o sporo za duzej... Laura ma katarek, zaraz rzyga jak ma katar bo jej to siedzi w gardelku i przy odbiciu wyrzuca jak fontanna.Wyrko juz sie pierze. Daje cebion i calcium i czyszcze kluczek.Mam nadzieje ze szybko to przepedzimy. Apetyt ma,jest pogodna, temp brak, wiec na spacer pojdziemy.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4892 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Witam niedzielnie
![]() katarzynka00 przykro mi z powodu pieska . Wiem co oznacza starta takiego przyjaciela ![]() Cytat:
taką miałam super cerę jak nigdy a tu widzę, że coś się psuć zaczyna Cytat:
łóżeczko z karuzelą, mata lub huśtawka, ale bywają chwile kiedy nic jej się nie podoba więc czasem patrzymy sobie przez okno na ptaszki lub wkładam ją do fotelika i przestawiam w różne części mieszkania o by się nie znudziła i patrzy jak mama sprząta no i oczywiście przytulanki na łóżku z buziaczkami, szeptaniem do uszka i łaskotkami Mała też piszczy jak jej coś nie pasi terrorystka mi rośnie Cytat:
![]() Cytat:
Malga19 widzę, że Twoja córcia będzie moją imienniczką już coraz bliżej waszego spotkania viki_22_83 jesteś super mamą i najlepszą na świecie dla swojego skarba usypianie wieczorne to juz maskra, wczesniej trwało to 5 bmin a teraz minimum godzina przeciez to nie jej dziecko tylko twoje. Ja juz moja ochrzaniłam bo małej daje polizac czekolade i ciastka przy kazdej okazji az sie boje myslec co bedzie jak bede musiala isc do pracy i zostawic je obie na szczescie mieszkamy osobno. Tego posta pisałam 2 godziny Co kupujecie maluszkom na Mikołajki ?
|
|
#4893 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
osczedzaj sie i odpoczywaj ![]() Cytat:
i nie pozwalaj jej karmic, chyba ze nie masz wyjscia. Kasia mykam mysze przebrac bo chyba kupala walneła
|
|
#4894 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hehehe udało mi się wygrać fajną zabawkę http://www.allegro.pl/item810673917_..._jak_nowy.html Córcia bawiła się nią u koleżanki - była nią bardzo zajęta. Edytowane przez nerwusek Czas edycji: 2009-11-15 o 15:31 |
|
|
|
|
#4895 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
![]() Co do mieszkania to mieszkamy w domu ktory podzielony jest na 3 mieszkania kazde z osobnym wejsciem, w jednym mieszkamy my, w drugim rodzice TŻ a w 3 trzecim bedzie mieszkal brat TŻ. Fajnie miec taka duza przestrzen,ale sa tez minusy-strasznie duzo sprzatania no i duzo kasy na urzadzenie trzeba wydac,wiec robimy to stopniowo. Tomuś ma kaszel od katarku mu sie zrobil-na szczescie raz na jakis czas tylko kaszlnie, a katar mu sie zmniejsza.Jak mu sciagam frida to krzyczy w nieboglosy I od wczoraj tak pierdzi ze szok,az trzeba nos zatykac-a kopy ani widu ani slychu od 4 dni juz....A tak ogolnie to grzeczny jest, malo placze i duzo sie usmiecha, a mamusia szczesliwa jak tak sie usmiecha![]() Katarzynko przykro mi z powodu pieska,ale dobre zrobiliscie Czekoladko jaki masz orbitrek? bo zamierzam kupic , musze troche spalic sadelka bo takie mam boczki i bebzon ze fuj
|
|
#4896 | ||
|
celebriti
|
Sweet zmienilas avatar i Cie nie poznałam :P
nie wiem czy juz pisalam o tym, takze jesli sie dubluje to przepraszam (jestem chora i czytam po kilka stron) w kazdym razie chcialam tylko napisac ze masz super fotke ![]() Cytat:
) od wtorku ale u mnie frida nie przejdzie podaje nasivin i wygrzebuje gilki. chcialam zapytac o wapno bo piszesz, ze podajesz, czy to bananowe? i czy warto je zastosowac przy katarku?wroce na moment do Twojego Psiaka, nie chcialam wczesniej pisac by niepotrzebnie nie denerwowac a wywnioskowalam, ze masz zaufanego weterynarza wiec nie bylo takiej potrzeby. Otoz mialam mowic o tym by zwrocic uwage na premedykacje przed podaniem Morbitalu (do eutanazji) poniewaz niektorzy lek wet niestety tego nie stosuja i co dalej... wole sie nie wypowiadac. Widze, ze Waszego Przyjaciela potraktowano bardzo humanitarnie i (wiem ze to trudne) ale powinnas byc spokojna, on naprawde nic nie czuł i spokojnie zasnał, a teraz jest juz szczesliwy za tęczowym mostem
|
|
|
#4897 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej
ja sie nie wyspalam - TZ do 3 w nocy gral na kompie i nie moglam zasnac bo jakos tak mam, ze nei moge spac jak on sie nie polozy i tesciowa u nas spala bo tesc wyjechal a ona sie boi sama bo mieszka w duzym domu przy lesiebierze mnie jakies chorobsko gardlo mnie cala noc bolalo, wszystko mnie lamie - TZ teraz wzial malego na spacer a ja ide myc glowe i dolacze do niegoobiadu dzis nie robie bo mi sie nie chce - mam w zamrazalce paluszki rybne na czarna godzine a Eryk na szczescie juz lepiej - dzis w nocy ucho go juz w ogole nie bolalo Cytat:
Cytat:
nie denerwuj sie i mysl pozytywnie :dzieki dzis bylo ok ![]() katarzynko
|
|
|
#4898 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
witam niedzielnie
![]() dzis nawet wyspana jestem, mala wstala dopiero o 8.15 (zazwyczaj o 7 sie juz budzi) my juz po spacerku, a teraz Zuza dosypia przy otwartym oknie ![]() Cytat:
wczesniej to oczu nie mogla oderwac od telewizora a teraz jak chce isc pod prysznic i na moment jej wlaczam to ani mysli patrzec ale moze to i lepiej ![]() Cytat:
![]() a jak przewraca sie na bocz to tez tak glowke wygina jak Kubus zeby Kubusiowi juz taki apetyt zostal Cytat:
![]() tak myslalam ze to wina gazow ![]() Cytat:
z mama sprobuj porozmawiac i badz stanowcza i nie pozwol na takie jej zachowania bo pozniej ciezko bedzie malego przyzwyczaic do jedzenia w krzeselku, teraz masz szanse wszystko wyprostowac ![]() i nie smuc sie Cytat:
![]() dzis znow sama tz najpierw byl w szkole a teraz pracuje ![]() prawie kazdy weekend ma zawalony, ehhhh Cytat:
no i cale szczescie ze Eryka juz ucho nie boli Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2009-11-15 o 13:39 |
||||||
|
|
|
#4899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak myślałam, że ludzie mnie poznawać nie będą, jednak po avku się ludzi szybko zapamiętuje ![]() Cytat:
![]() No i dobrze, że z Erykiem lepiej. Bartek sobie dzisiaj godziny snu pozmieniał, teraz już oczka trze, więc idziemy na spacer, bo koło 2 drzemki w ciągu dnia zawsze staram się z nim wychodzić. No i leżąc teraz w łóżeczku znowu się z brzuszka na plecki przekręcił, ale był zdziwiony
|
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz cos wspolnego z weterynaria? skad to obeznanie w temacie? Wogole jak mozna? czy ci lekarze sa bez serca? Zateczowym mostem...wlasnie tak.Dolaczyl do naszek kotki
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Katarzynko, bardzo mi przykro, trzymaj się jakoś Trzymam kciuki za wszystkie małe chorowitki i nowe niejadki oraz ich Mamusie! U mnie nic nowego. Poza tym, że Antonio pije mleko tylko rano i wieczorem, a na śniadanie, obiad i deser wcina stałe jedzenie. Na butlę nawet nie chce patrzeć w ciągu dnia. Oczywiście staram mu się przemycić mleko do konkretnego jedzenia i jak na razie to łyknął ![]() Poza tym weekend upływa mi na przepychankach słownychz TŻ dotyczących Antosia , angażuję go intensywnie w opiekę nad synem, tak więc przewija, przebiera, myje i karmi. A teraz jest z nim na spacerze. Chyba nie za bardzo mu to w nos, bo chciałby odpocząc przed TV lub kompem , cóż odpocznie sobie jak Antonio będzie dorosły i z domu się wyprodzi , takoż i ja. Może do niego dotrze, że nie może układać Antosia pod siebie, tylko najpierw musi zaspokoić jego potrzeby. On po prostu nie myśli. Wczoraj weszłam do domu, to TŻ odkurzał w sypialni, a mały jęczał w salonie niezapięty w foteliku, który stał na sofie i niby Antoś miał oglądać TV Cóż, mój błąd, że od początku go ostro nie angażowałam w opiekę, ale najpierw miesiąc w szpitalu, potem trochę inna opieka nad wciąż wcześniakiem w domu... Mam nadzieję, że straty są jeszcze do odrobienia. Miłej niedzieli życzę i pędzę kończyć obiad.
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w tą pochmurną niedzielę
![]() Aniu, duzo zdrówka dla naszego kochanego Bartusia Ale mi sie chce spac. Chciałam sie położyc ale tescie przyjechali, potem moja babcia. No i nie pospałam... a Kuba chrapie w najlepsze. Część II watku juz jest! (musze tylko te albumy przygotowac). Ale zostało nam jeszcze tutaj 100 postów Ale dzisiaj miałam przygode a raczej Kuba. Pisałam Wam wczoraj, że od samego rana mały cwiczył przekrecanie na brzuszek. Rano obudził sie o 5, dałam mu pic, zmieniłam pieluche i probowałam usnąć. On sie bawił. Przysneło mi sie chyba bo nie widziałam co robi. A on sie przekrecił na brzuszek i wpadł pomiędzy łózko a sciane. Tak nie do konca na ziemie bo jakis sie zatrzymał w połowie.Rozpłakał sie biedaczek. Ale szybko mu przeszło. Na szczescie guza sobie nie nabił. Oho lece bo sie obudził
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
dawno mnie tu nie było. ale jakos nie mam ochoty na internet ostatnio. Oliwka zajmuje mi cały czas, no moze jeszcze pranie, prasowanie, gotowanie i inne codzienne sprawy. U nas wszystko ok, Oliwka zdrowa, na drugim szczepieniu tez była grzeczniutka. Ciuszki nosi na 68 cm i juz zaraz będą za małe... waży 5900 i jakos nie chce przekroczyc 6 kg, ale wszystko przed nią. Dobrze ze zajrzałam na wątek, bo przegapiłabym rozpoczęcie nowego
|
|
|
|
#4904 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
ja dzisiaj tak na szybko ![]() przeleciałam posty po łebkach, bo muszę uciekać zrobię jeszcze tylko album ![]() Cytat:
Cytat:
w KP takiego nie widziałam ![]() Cytat:
![]() Noc minęła jako tako ![]() mały budził mnie co 2-3 godziny - skubaniec Cytat:
w ogóle możesz zdradzić jaki macie plan mieszkania ? choć w skrócie ?
|
|
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ale u nas łzawa pogoda , ale i tak byliśmy na 2-godzinnym spacerku - we trójkę Kubuś zasypia zawsze w swoim łóżeczku, i w dzień i wieczorem. Czasem idzie nam całkiem dobrze, czasem musimy nad zasypianiem popracować . Zauważyłam, że coraz gorzej (dłużej) zasypia wieczorem i martwię się ![]() Dziś znowu przekręcił się z brzuszka na plecki 3 razy Czy Wasze dzieci też na macie zachowują się jak wskazówki zagara? Kręcą się w kółko?Zdecydowałam się na śpiworek, taki jak ma morska i Cass ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- A kaszka była wczoraj? ![]() Kasiu przytulam Cię mocno
|
|
#4906 |
|
BAN stały
|
hej u nas ok tylko mąż w domku, właśnie skończylismy oglądanie filmu "ile waży koń trojański" - jakby któraś nie oglądała to polecam. a tatuś rozmawia z córką która właśnie się buntuje
ale fajnie do niego gryy robi Kasiu Svinecka a ty nie choruj do jutra |
|
|
|
#4907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój też się kręci ależ skąd, już tak ładnie sypiał, że mu darowałam, ale teraz znowu się zastanawiam ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- nie mogę się zdecydować jakie zdjęcia umieścić w albumie
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtusiu, milo czytać, że u was wszystko dobrze
![]() Miramej, brawa dla Twojego synka! Unholy, Canpola i kaszki kupiłam na Ebayu, zresztą to moj ulubiony sklep ![]() Niedziela powolutku się toczy, chlopcy wrócili zadowoleni ze spaceru, zjedliśmy obiad i teraz będziemy się w trójkę relaksować.
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
My też wróciliśmy już ze spaceru, zjedliśmy obiad, a Bartek śpi na balkonie w najlepsze.Pewnie zaraz obudzi się z krzykiem, bo głodny.Tz zaraz idzie na nocke do pracy, a ja znowu sama.
![]() No nic.Mam nadzieję, że mi dziecię pozwoli obejrzeć "czas honoru" ![]() Miramej, super, że Kubuś się przekręcił na plecki! Wiem jak to cieszy
|
#4910 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() tez bylam z Wercia na spacerku taka byla zmeczona ze dalam jej smoka ,polozylam w lozeczku i drzemie a ja mam czas dla siebie.....Cytat:
i bujanie niepotrzebneCytat:
![]() Cytat:
taki mam: http://www.allegro.pl/item735469055_...tz_by410b.html i jestem bardzo zadowolona Cytat:
![]() zdrowiej szybko Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dla Kubusia!!ciekawe kiedy Weronika sie obroci- klade ja czesto na brzuszku w dzien i jakos jej sie nie chce....glowa kreci we wszystkie strony i trzyma bardzo wysoko ale zeby na plecki mignac to nie
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
Cass zrobiłam w końcu ten album
![]() co Ci wysłać ? bo nie wiem
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
witam niedzielnie
Jakos mi ostatnio nie po drodze do komputera ![]() Bartosz lezy na łóżku i gryzie paluszki a ja na sekundke wpadłam się przywitać ... małż pojechał na różaniec, bo dziś rano zmarła jego babcia ![]() no to lece bo dzieć już krzyczy na mnie ...
|
|
|
|
#4913 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
![]() przykro mi z powodu babci, trzymajcie sie dzielnie.
|
|
|
#4914 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A robi przy tym kręceniu mostki? Daj Matiemu kaszkę, niech potem śpi na zdrowie (Twoje i jego )Ja na razie nawet nie biorę się za album, nie mam czasu ![]() Cytat:
Cytat:
), ale kiedyś odkładałam Go do łóżeczka, czasem nawet nie zdążył wziąć smoka i spał, a teraz kręci się, wierci, wypluwa smoczka sto razy, ale chce go z powrotem, czasem nawet popłakuje trochę . Raz musiałam wziąć Go nawet na chwilę na ręce, nie wiem co się dzieje ![]() ![]() Kubuś przekręcił się już kilka razy, ale wydaje mi się, że ćwiczy od przypadku do przypadku ![]() Cytat:
|
|
|
#4915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Eleeri to jest nowy przepis. Wszedł chyba 1 stycznia 2009. Osoba powracaja z urlopu macierzynskiego moze skorzystac z obnizonego wymiaru czasu pracy pod warunkiem ze jest uprawniona do urlopu wychowawczego. Mozesz pracowac na czesc etatu ale nie moze to byc mniej niz 1/2. Niektorzy robia tak ze skracaja sobie ten czas o kilka min dziennie. Pracodawca nie moze takiego wniosku odrzucic i wtedy przez 12 mscy jestes chroniona.
Zerknij sobie w kodeks pracy na art.186.7 i 186.8 Cytat:
![]() Zuzka tez tak sie kreci na macie Cytat:
|
||
|
|
|
#4916 | |
|
Rozeznanie
|
Skiereczko spoznione, ale szczere zyczenia przesylam
Jeszcze o tym nie myslalam. Marzy mi sie jakas spodniczka dla Niej. Widzialam ostatnio sliczna czerwona, ale droga straszliwie, bylam w szoku ![]() Cytat:
![]() Przykro mi Aniu ![]() Katarzynko trzymaj sie kochana ![]() Sweet sliczny awatar! Wrocilam od tesciow! Bylo ok, tylko zupelnie nie odpoczelam. Jestem wykonczona. Ale za to gdy poszlam spac tesciowa nachwalila mezowi na mnie, ze jestem wspaniala mama. Az mi sie milo zrobilo ![]() Zaraz zrobie ten album...
|
|
#4917 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...hmmm niech pomysle...![]() oooo tu równiez identycznie Niezapiety na sofie Boziu kochana toz to o maly wlos od tragedii...Ale ...nieodpowiedzi alny...![]() Gnajmy tych naszych chlopow, niech uruchomia szare komorki,rusza glowa i moze wyobraznia zaskoczy... Nie trac wiary kochana.Napewno straty sa do odrobienia.Kiedys napewno ![]() Olaboga... wystarczyla zapewne chwila... Grunt ze nic sie nie stalo. moze zabezpiecz jakos tą szpare ![]() Gorgulek mnie wyreczyla ![]() Wlasnie z tego chce skorzytsac. A wiecie moze kiedy powinnam zlozyc wniosek ze chce wrocic powolujac sie na ten artykul? Urlop macierzynski mam do 7grudnia + 2urlopy daje srednio 7 luty. Jutro wybieram sie do pracy i nie wiem czy cos juz im mowic czy trzymac jezyk za zebami? pomozcie ![]() Cytat:
![]() Wygina sie, cos cwiczy ale sie nie przekreci klocuszek jeden. Mostki probuje i zawsze sie pocieszne rozkraczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie zaniedbuj nas ![]() Przykre jest to jak odchodza nasi bliscy. Niedalej jak wczoraj wspominalam ze strasznie mi szkoda ze babcia nie doczekala narodzin prawnuczki.Zmarla ladnych kilka lat temu z dziadkiem. coz to za wylewnosc w slowach hm? ![]() Cytat:
![]() Jutro wjade jeszcze na basen w drodze z pracy a tymczasem oddalam sie na miksowane truskawki w wykonaniu Tz ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- jeszcze chcialam napisac odnosnie prezentu dla corki, ze nic nie planuje jej kupic typowo na prezent.Uwazam to za zbytek, szczegolnie ze nie ma swiadomosci by moc sie cieszyc i miec przyjemnosc. Napewno od ciotek dostanie jakies glupotki.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-11-15 o 19:08 |
|||||
|
|
|
#4918 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
No i jak zwykle w niedziele pustki
Ja juz ogarnelam domek, Kuba najedzony i spi. Dzisiaj był bardzo grzeczny, leżał na kocyku i cały czas cwiczył obroty. Moge smiało powiedziec, że jest ekspertem w przekręcaniu z plecków na brzuszek A jest taki dumny jak sie obróci Moje kochane słoneczko Cytat:
Cytat:
chciał sie popisac przed pania doktor ![]() Cytat:
Doskonale Cie rozumiem, niektore matki niestety takie są. Moja tez taka byla ale jesli mi sie cos nie podobało to spokojnie jej o tym mówiłam. No w koncu to nasze dzieci ![]() Cytat:
Cytat:
Jeszcze nie myslałam o mikołajkach Nie wiem co małemu kupimy. Mój brat kupił Kubie pod choinke taki wielki samochód wyscigowy. Mozna na nim usiasc odpychac sie nózkami i jechac. Jest kierownica do sterowania i klakson Bardzo fajna zabawka. Cytat:
To masz modelkę w domu wysoka i szczupła ![]() Nie wysyłaj. Sama zajrze i skopiuje co trzeba ![]() Cytat:
|
|
|
#4919 |
|
Zadomowienie
|
Eleeri mamy 3 pokoje-duży salon 70 m tam czesc z tv i czesc jadalniana, z salonu wchodzi się do wszystkich pomieszczen: lazienki, kuchni, sypialni i pokoju Malutka
I jeszcze jest klatka schodowa i na dole mamy miejsce na buty itp bo mieszkamy na 3 pietrze![]() Tomus spi ,a tak chcialam zeby do 20 dotrwal i jak zasypial to mu nawet smoczka zabralam zeby sie obudzil a On nic i spi...I nie wiem czy go teraz budzic na kapiel o 20 czy nie ...ale chyba obudze
|
|
#4920 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
![]() ja tylko na chwilke powiedziec, że MMY 1 ZĄBKA ![]() jutro nadrobię cały weekend muszę kebaby iść dalej robić chłopakombuziaki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Wiem co oznacza starta takiego przyjaciela 

taką miałam super cerę jak nigdy a tu widzę, że coś się psuć zaczyna
lub wkładam ją do fotelika i przestawiam w różne części mieszkania o by się nie znudziła i patrzy jak mama sprząta
Mała też piszczy jak jej coś nie pasi
terrorystka mi rośnie 

na szczescie mieszkamy osobno. 
...i odrazu strach i placz ze zaraz urodze...a ja niechce...itp..

w wykonaniu Tz