|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Majkela,Agape,Madziulka,K ancia,Gooha
Agape dzwonilas do gina zapytac o ten czop ? Co do puchniecia nog, to zaczelam lykac magnez i jest lepiej Gosbaj sliczny i chyba sporo mniejszy od mojego okraglinka Ula moze to jakis trening organizmu ![]() Castila Twoj to juz w ogle malenki co do porodu....tez bym tak chciala....Odnosnie boli, to wydaje mi sei, ze kazda boli inaczej i jest to sprawa bardzo indywidualna |
|
|
|
#2402 |
|
Raczkowanie
|
Brzuszki macie wszystkie śliczne
Ja w tygodniu będę musiała zrobić zdjęcie brzuszka, bo robię co trzy tygodnie I muszę TŻta zmobilizowac żeby mi porobił zdjęcia mnie całej, bo chcę mieć jakąś pamiątkę jak to wyglądałam z brzuszkiem ![]() Dzisiejsze zakupki udane, kupiłam sobie buty na 5cio centymetrowym obcasie i bluzeczkę, taką fajną odcinaną pod biustem żeby brzuszek się zmieścił Teraz będę musiała pomyśleć o jakiś spodniach ![]() Mój TŻ coś chory albo się zatruł. Ma biegunkę i coś go trzęsie z zimna. Mam nadzieję, że jutro mu przejdzie, bo nie chciałabym się od niego zarazić :/ Z tego złego samopoczucia aż zaczął do brzucha mówić Przytulił się i mówi: "Mój Synu Kochany ale mnie brzuch boli", a co na to Synuś? Dał mu kopniaka w policzek ![]() Idę spać, bo rano trzeba wstać Dobranoc!
|
#2403 |
|
Zadomowienie
|
ale macie fajne brzuszki dziewczyny
moja bratowa po urodzeniu ma 3-4kg na plusie,tylko pozazdrościc.niedziela u mnie zleciała,pospalam do 13ej,bo w nocy i nad ranem nie mogłam spać,potem pojechaliśmy pokazać teściowej M,a potem w gości do cioci. troche dziś za duzo słodyczy zjadłam ale szarlotka w lodówce nadal kusi i chyba sie na nią..... ,Ada dzis kopie niesamowicie,ale chyba ma nadal główke na górze 32t3d:pros i:
|
|
|
|
#2404 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z tymi mandarynkami to prawda, ja zrobilam sie stala bywalczynia Reala i codziennie wcinam mandarynki. A promocja jest az do 25.11 wiec zdaze sie ich objesc Sa pyszniutkie i slodziutkie. Mysle ze lepiej manadrynki wcinac niz inne lakocie ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
![]() A z tymi mandarynkami to prawda, ja zrobilam sie stala bywalczynia Reala i codziennie wcinam mandarynki. A promocja jest az do 25.11 wiec zdaze sie ich objesc Sa pyszniutkie i slodziutkie. Mysle ze lepiej manadrynki wcinac niz inne lakocie
|
||
|
|
|
#2405 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po sesji
więc znowu się pochwalę brzucholkiem 26 tc
|
#2406 |
|
Zadomowienie
|
castilia niestety nie ma u mnie Reserved, St. Pölten to nie Graz
![]() Ale mam nadzieje, ze znajde cos w koncu ![]() gooha3 jaki slodki brzusio
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
Gosbaj, Castillia, Gooha
brzuszki bomba!!! Uwielbiam je oglądać...
|
|
|
|
#2408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma sprawy.Jak tylko kupimy i TŻ ją złoży to zrobię fotę i wstawię.Mam nadzieję,że mi się uda,bo ostatnie nie chcą mi wchodzić i nie wiem czemu
|
|
#2409 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, niech też wypróbuje nowe żelazko![]() dobrze, że u nas nie mają takich metod ![]() jakby te brakujące elementy wypadły na niebie, to pewnie byłoby widać, ale tak mamy nadzieję, że niewiele osób się pokapuje gosbaj - ładny brzusio i całkiem spory Agape - mi nogi nie puchną castilia - fajnie, że znowu jesteś i albumik miodzioSkoro z wagą lekarz mówi że ok, to pewnie tak jest. Madziulka - to czekamy na zdjęcia komody. Niestety mam to samo odczucie a propos weekendów ![]() A co do podrażnienia, to jak masz okazję to pochodź trochę bez stanika, może to coś pomoże Ja też się cieszę, że zaczął sie już sezon na mandarynki i pomarańcze. Co prawda niedawno wciągnęłam winogrona, ale mandarynki wezmę jutro do pracy No i obowiązkowo moje ukochane jabłuszka - dzień bez jabłka, dniem straconym![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
A mebelki twojego projektu bomba No i brzucholek niekiepski ![]() castilia - z racji tego że minęło już ponad 5,5 roku od pierwszego porodu, to teraz nie jest łatwo mi oceniać skalę bólu. W moim przypadku był to ból do przeżycia (o czym świadczy druga ciążą ), tym bardziej że od pierwszego skurczu zajęło mi to 4,5 h, wiec nie zdążyłam sie bardzo wymęczyć. Raczej nie porównałabym ich do skurczy łydek, bo trwają dłużej i narastająco (czuje sie jak ten ból stopniowo narasta).Ostatnio na SR dziewczyna, która też będzie rodziła po raz drugi powiedziała, że miała 2 przypadki które bolały ją bardziej niż poród - korzonki i napad jakichś ostrych bóli migrenowych. Zaslona - nie daj sie zarazić No pora już spać. Dobranoc mamuśki |
||
|
|
|
#2410 |
|
Zadomowienie
|
Ja zmykam do lozeczka, dobej nocki
|
#2411 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Popatrz może w sklepach typu Pimkie, New Yorker, Vogele albo Orsay.
|
||
|
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry i miłęgo dnia
mam dziś sporo do załatwienia a potem prądu ma nie być długo(jutro też chyba). Nie szalejcie starsznie
|
|
|
|
#2413 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Myslalam, ze bede pierwsza, ale zeberka mnie wyprzedzila ![]() Chyba pierwszy raz jestem na wizazu o tej godzinie, a to z powodu dolegliwosci zoladkowych ![]() Chyba mi siadla na zoladku kiélbaska z wczorajszego obiadu, pozniej nawet bylo w miare, zjadlam jeszcze kolacje, no i po tej kolacji sie zaczelo Myslalam, ze dzis bedzie lepiej, ale jeszcze rano ![]() Zostaje dzis w lozeczku, bo bez sensu, zebym szla na kurs. Maz nie dawno pojechal do pracy Niestety bede pozniej musiala sie ubrac i isc po jakies sucharki... Chyba za chwile ide znowu spac, bo zasnelam wczoraj po 1!castilia tak wlasnie sie zastanawialam czy nie kupilas w Polsce. A patrzylam juz w tych sklepach i nie bylo
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kolejne cudne brzuszki
Ale wy Wszystkie zgrabniutkie jesteście...tylko ja taki roztyty pasztet Oj po porodzie będzie DIETA ![]() Castilia miło Cię widzieć...pekny albumik zrobiłaś ![]() Madziulek z kutrka/ płaczem mam ten sam problem....ledwo się mieszcze w obecnej....ale nie mam przekonania by kupować " namiot ciążowy" na max 2 miesiące ??? Sama nie wiem.... ************************* ***** Popijam kawkę i idę Was poczytać ![]() No i kawusia dla Wszystkich z rana
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-16 o 08:37 |
|
|
|
#2415 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja zaraz biorę się za robienie kawusi i życzę wszystkim miłego dzionka ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
A kawusia ![]() Ja na szczęście mieszczę się jeszcze w swoją kurtkę, ale w razie czego mam jeszcze taką dużą sprzed kilku lat, w którą na bank się zmieszczę. |
|||
|
|
|
#2416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sie solidaryzuje z toba po porodzie bedzie dietka Ja nie mam zamiaru kupowac kurtki ani plaszcza na zime. Bo jakos szkoda mi wydawac kase skoro pozniej tego wiecej nie zaloze bo bedzie za duze. A teraz musialabym kupic tak jak Pysia pisala "namiot ciazowy" wiec po co mi to. Poki co chodze w kurtce meza i mi wygodnie. A ja zadko kiedy chodze gdzies daleko na piechote raczej samochodem jezdze. A jak bedzie calkiem zimno to juz wogole, tak wiec przezyje bez zimowego plaszcza![]() Ja sie juz wypluskalam i pije kawke bo dzis ide do ginka. Ale pewnie nie bede miala usg bo ostatnio bylo wiec nie dowiem sie co synka. |
|
|
|
|
#2417 |
|
Raczkowanie
|
Hej a ja już od 7.30 w pracy. Nadrabiam w miarę możliwości zaległości w czytaniu.
Już nie mogę doczekać się urlopu macierzyńskiego, posiedzę sobie w domku z moimi dwoma synkami. Od kilku dni mam dziwne kłucia w dole (pochwie), jak wstaję w nocy z łóżka, albo jak kładę małego do łóżeczka. Czytałam, że mogą być różne powody, może za dużo dźwigam synka, bo już ciężki. Jutro mam wizytę, to się okaże czy nadal jest wszystko dobrze. Wasze brzuszki super, teraz już nikt nie ma wątpliwości co nosimy pod serduszkiem. Mój synek w telewizji widział w "M jak miłość" dzidziusia co Marysia urodziła, więc mu mówię że niedługo też będzie miał takiego małego dzidziusia w domku, a on podchodzi i pokazuje na mój brzuszek. Ciekawe jak to będzie z zazdrością. |
|
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety najlepiej nie jest w dodatku ostatnio jestem nie wyjściowa ...masakryczne czerwone kroski na brodzie i czole....bleeee Kawusie wysłałam ...tylko nie wiem czy kurier sam jej nie wypije bo wyglądał na mocno zaspanego gosbaj dziękuje za miłe słowa Powodzenia u gin czekamy na relację ...
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-16 o 08:54 |
|
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Zaslona,Filka
Gooha sliczny brzusio i rzeczywiscie spory No i kolejna noc z glowy echhh A zawsze mowili, ze sie nie wyspimy dopiero po porodzie... - klamczuchy |
|
|
|
#2420 |
|
Zadomowienie
|
hej słoneczka
![]() śliczne brzuszki macie ![]() za chwile teściowa ma przyjść ogarnąć domek po niedzieli a ja z mężem muszę jechać do banku ,tzn. mąż prowadzi samochód żebym sie nie ponadrywała ( niby kierownicą ) no ale dobrze mieć kochającego szoferao 16.00 wizyta u gina
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#2421 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki,
Skoro mowa o wadze to ja przytyłam chyba najwięcej, bo 31 tydzień i 15 kg na plusie, więc odchudzanko będzie damy radę ![]() Dzisiaj pogrzeb, a ja będę siedzieć z siostrzeńcem tż, 4-letnim, na szczęście grzeczny to nie będzie mi marudził. Wczoraj miałam trochę stracha wieczorem zaczął mi brzuch twardnieć, takie jakby skurcze bezbolesne ale wyczuwalne na twardość brzucha i dość często. Na szczęście dzisiaj raczej ok, ale ja już chyba schiza mam bo cały czas sprawdzam ten brzuch... |
|
|
|
#2422 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() jak ja nie lubię poniedziałków ![]() od wczoraj wieczór niestety nie minął mi ból gardła, co prawda nie boli jakoś strasznie tylko trochę, da się wytrzymać.. chętnie bym poszła do lekarza zamiast na uczelnię no ale jak pisałam wcześniej mam dzisiaj jakieś głupie kolokwium, na które jeszcze nic nie umiem gorączki nie mam, rano termometr pokazał zawrotne 36,0 ![]() jutro idę do gina i chciałabym zobaczyć moją Niunię i żeby mi potwierdził, że to na pewno ona, ale jest duża szansa, że mi nie zrobi usg bo w sumie zawsze mi robił no nic, zobaczymy
|
|
|
|
#2424 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wychodzę z założenia, że jak będzie mleko będę karmić a jak nie no to nie. Nie mam parcia na karmienie, więc jak nie będzie mleka to się nie poćwiartuje, ale jak będzie mleko lecieć no to proszę bardzo - prywatna restauracja mojej Natalki będzie dla niej otwarta ![]() Cytat:
Cytat:
No i wszystkiego najlepszego madzikUK, aldii, gosbaj, castilia, gooha3 piękne brzuszki ![]() Ja się wczoraj z mężem tyle nachodziłam, że pod wieczór to już się ledwo ruszałam... Byliśmy na zakupach, ale oczywiście mąż się zrobił wybredny jak nie wiem co i nic sobie nie kupił Mi wpadły tylko nowe gaciochy hehehePotem pojechaliśmy na cmentarz - mieliśmy odwiedzić 5 grobów a w sumie odwiedziliśmy tylko 2 - mojego dziadka i pomnik "tych, co nie wrócili z morza", 3 pozostałe odwiedzimy w przyszły weekend - nasz szczeciński cmentarz jest strasznie wielki i przejść go wczoraj to już dla mnie masakra. Potem mieliśmy jechać na obiadek do domku, ale pojechaliśmy do McDonalda bo znajomi zadzwonili czy nie chcemy iść gdzieś na jakiś deserek, no wiec szybki obiadek na mieście a potem deserek i do domku wróciłam padnięta Mężuś zrobić masażyk plecków i po nim już było lepiej ![]() Aczkolwiek czuję się już coraz bardziej jak kaleka... Boli mnie krocze i biodra, chodzę już tak wolno, wolniej niż żółw... A poza tym wszystko ok ![]() Mój mąż już trochę przerażony się robi, mówi, żebym już spakowała torbę do szpitala, albo przynajmniej zostawiła mu listę na wierzchu co ma spakować hehehe, śmiać mi się z niego chce, ale to racja - powoli już zacznę przygotowywać
|
|
|
#2425 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja kurtki nie zamierzam kupować, po prostu nie będę się dopinała w tej co mam, a na piechotę nigdzie nie chodzę, wszędzie samochodem, więc nie zmarznę, a najwięcej czasu i tak spędzam w pracy. Cytat:
Ula daj znać jak po dzisiejszej wizycie, wygląda na to że mamy podobnie. Mnie teraz tak trochę boli jak chodzę. |
||
|
|
|
#2426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i popieram calkowicie
|
|
|
|
|
#2427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
troszkę się wczoraj po domku ruszałam , wiec dlatego ( na szczęście szybko przeszło) oj z tymi szyjkami nie ma żartów ![]() uczucie rozpychania pochwy jakby mi ją ktoś od środka poszerzał ale już przeszło jestem już gotowa do wyjazdu do banku , leżę grzecznie i czekam na męża ![]() miłego dnia
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pierwszej ciazy nie mialam takich skurczy do konca A wlasciwie moze ich nie czulam. Bo w dniu porodu mialam skurcze na 80% a w ogole nie bylam ich swiadoma!! Lekarz na dyzurze stwierdzil, ze naleze do 1% kobiet, ktore nie czuja skurczy. Dobre mi pocieszenie, skoro za chwile i tak wzieli mnie na stol i pokroili![]() No ale teraz to mnie stresuja te skurcze. Zwlaszcza ze to dopiero 26/27 tydzien. I od wczoraj czuje pierwszy raz ze Zuzka mnie kopie normalnie jakby w szyjke macicy. Strasznie nisko. W pierwszej ciazy tez tak nie mialam. Zawsze kopniaki byly wyzej. A teraz jakby po narzadach mnie kopala... Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2009-11-16 o 10:04 |
|
|
|
|
#2429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja Mała też miała taki czas, że upodobała sobie to miejsce i namiętnie mnie nawalała
|
|
|
#2430 |
|
Raczkowanie
|
Witam, nie odzywałam się ostatnio, bo kompletnie nie mam nastroju. Czytam Was i chociaż mam zajęcie. Nie za bardzo chce mi się czytać, czy telewizję oglądać. Nie chcę tak Wam marudzić, więc wolę nic nie pisać.
Śliczne macie brzuszki W ogóle wszystkie takie radosne i kwitnące jesteście. Ja już zapomniałam jak to jest mieć taki nastrój. Mąż mąż twierdzi, że źle ze mną.Wczoraj byłam na wizycie i niestety szyjka się skróciła znowu. Skurcze są często i z parciem na pęcherz (mała ma nisko główkę i tam uciska). Urosła przez 9 dni jakieś 350 gramów, także sporo i wczoraj miała 1800gr. Raczej mała jest, ale w normie. Oby dotrzymać do 36 tygodnia, żeby było ponad 2 kilo. Lekarka pociesza mnie, że jest ok, bo ja jestem drobnej budowy. Powodzenia na badaniach. Miło Was czytać. Pozdrawiam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

co do porodu....tez bym tak chciala....
Ja w tygodniu będę musiała zrobić zdjęcie brzuszka, bo robię co trzy tygodnie 

moja bratowa po urodzeniu ma 3-4kg na plusie,tylko pozazdrościc.

za wizyte