|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#10382 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: naturalne loki, loczki, fale i ich pielęgnacja cz II
Cytat:
Zacznę jutro od osiedlowej drogerii, bo w takich cuda można znaleźć ![]() Tak, taak...my to nałożymy cokolwiek na głowę...Byle miało dobry skład ![]() Ja właśnie kombinuję, jak zdobyć trochę świeżego, ale starego ( No w końcu we wszelkiej maści urzędach mają imponujące donice z tą cudowną roślinką Oh, a jeszcze a propos tego, to przypomniała mi się historyjka. Kiedyś moja koleżanka miała w ogrodzie aloes, w donicach. I jak jej był potrzebny- to ciach liść i doniczkę w drugą stronę, żeby zamaskować braki. I tak okręcała te donice, okręcała, roślinki coraz uboższe, aż w końcu jej mama się zorientowała (maniaczka wszelkich skalniaków, kwiatów itd.), awantura na 100 fajerek, ale koleżanka...zwaliła na nowego psa... ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
Ah, no widzisz..tak to jest, jak się człowiek nie zna...Dzięki! No to ja może najpierw odszukam JAKIKOLWIEK w swoich okolicach
|
|
#10383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez syrenka Czas edycji: 2009-11-15 o 23:31 |
|
|
|
|
#10384 |
|
Wtajemniczenie
|
pottersy to chyba zawsze sa w rossmanach. tak mi sie wydawalo
![]() a jesli chodzi o aloes to nie radze probowac 'organoleptycznie'. gooorzkie i ohydne :P |
|
|
|
#10385 | |
|
Wtajemniczenie
|
miałam trochę wolnego czasu, to go chociaż pożytecznie wykorzystałam
![]() Cytat:
A co do kremu sutkowego, to jest on przeznaczony dla kobiet w ciąży, jestem w jego posiadaniu, chociaż w ciąży jeszcze nigdy nie byłam i w najbliższym czasie nie planuję Kupiłam go jako krem do rąk i stóp na noc, ale straszny z niego tłuścioch, co mi na dłoniach nie odpowiada, ale bardzo dobrze koi spierzchnięte usta, suche łokcie itp. Jutro wieczorem planuję olejowanie, to nałoże go na końcówki, zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
|
|
|
#10386 |
|
Raczkowanie
|
Czytam i czytam, wreszcie coś zaczęło mi się przejaśniać w temacie SLS i silikonów. Chciałabym zacząć mycie włosów odzywką, ale na razie nie mam dostępu do odżywek rekomendowanych prze Was z tond moja prośba. Czy mogłybyście spojrzeć Swoim bardziej doświadczonym okiem i doradzić mi która i czy w ogóle, z tych odżywek bardziej się nadaje do mycia włosów.
1. Suave Naturals Conditioner Aloe And Waterlily Purified Water (Aqua), Cetyl Alcohol, Aloe Barbadensis (Aloe Barbadensis) Gel [Aloe Vera], Tocopheryl Acetate [Vitamin E Acetate], Honeysuckle (Lonicera Caprifolium) Extract, Propylene Glycol, Cetrimonium Chloride, Potassium Chloride, Fragrance (Parfum), Distearyldimonium Chloride, Disodium EDTA, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Ext. D&C Violet No. 2 (CI 60730), D&C Yellow No. 10 (CI 47005), D&C Green No. 5 (CI 61570). 2.Suave Naturals Conditioner, Soothing Lavender & Lilac Water (Aqua), Cetyl Alcohol, Lavender (Lavandula Angustifolia) Extract , Passionflower (Passiflora Edulis) Extract, Peppermint (Mentha Piperita) Extract , Rose (Rose Canina) Extract , Panthenol, Cetrimonium Chloride, Fragrance (Parfum), Potassium Chloride, Disodium EDTA, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Propylene Glycol, Methylisothiazolinone, Ext. D&C Violet No. 2 (Cl 60730) Jestem pod wrażeniem wyglądu Waszych loków, podziwiam z zazdrością Mam nadzieję że moje loki wreszcie będą piękne a nie takie napuszone roztrzepańce nie do ogarnięcia jak teraz.
|
#10387 |
|
Zakorzenienie
|
Obleciałam w sobotę kilka aptek w poszukiwaniu lanoliny. Droga przez mękę! W jednej mieli, ale tylko do robienia maści na receptę jako bazowy surowiec i absolutnie nie na sprzedaź.
![]() Dziś moje loki są w stanie zadziwiająco dobrym jak na dzień mycia a wczoraj zauważyłam, że urosło mi sporo nowych włosów. Zasługę przypisuję Jantarowi oczywiście.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#10388 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, podczytuję Was już od dłuższego czasu. Wcześniej , jak już gdzieś na wizażu pisałam, miałam włosy do ramion i to po dośc nieudolnym cięciu (pięknie wyglądał- ale tylko wyprostowane;/) . Teraz włoski mi trochę odrosły, więc czeka mnie wizyta u fryzjera któty jakoś mi je ładnie podetnie i dalej zapuszczam oraz dbam o skręt. Mam jednak 2 pytanka:
1. Co robicie w zimę gdy trzeba chodzić w czapce? Jestem zmarźluchem, ale widzę, że czapki mi przyklepiają włosy i przez to też się mniej kręcą, tracą na objęteści Jak temu zaradzić? 2. Czy jeśli co jakieś 2-3 tyg.wyprostuję włosy to zaprzepaszczę dotychczasową pielęgnację fal? Z góry dzięki za odpowiedzi
|
|
#10389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak już pielęgnujesz skręt, to po co chcesz włosy prostować? Robota Penelopy
|
|
|
|
|
#10390 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Natomiast jeśli chodzi o prostowanie to rozumiecie, czasami lubie wyglądać inaczej I nie mówię tu, że prostuję często, no tak własnie co 3 tyg. gdzieś, ewentualnie rzedziej. Nie wykluczam, że jak skręt mi się poprawi to w ogóle zaniecham prostowania, ale teraz czasami jak wstaję i widzę co mam na glowie to muszę coś z tym zrobić, a w związanych mi nieładnie
|
|
|
#10391 |
|
Wtajemniczenie
|
zielonka a co w tym zlego, ze duzo ludzi nosi berety? ma być TOBIE w nim do twarzy i wygodnie.
ja nosze kaszkiet (chociaz w tym roku jeszcze sie trzymam bez), albo nauszniki jak bedzie sroga zima to trudno - zaloze czape na uszy, bo cieplo jest jednak wazniejsze niz brak skretu przez kilka dni.co do prostaowania, to moja prostownica sie marnuje :/ az mi jej szkoda :P moze na jakas impreze zaszaleje, ale sama w to watpie, bo coraz lepiej sie czuje zakrecona
|
|
|
|
#10392 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wg tego co przeczytałam na anglojęzycznych blogach Twoje odżywki mają to co potrzebne do mycia czyli np. cetyl alcohol w towarzystwie cetrimonium chloride. Tu piszą tylko o 'chloridach': http://thebeautybrains.com/2009/11/1...ethod-for-you/ A na The Natural Haven/ No-poo Jillipoo twierdzą, że dobrze, żeby "chlorid" występował w towarzystwie fatty alckohol (alkohol tłuszczowy?). Inna sprawa, że Cetrimonium Chloride występuje trochę dalej w składzie, musisz sprawdzić odżywkę na własnych włosach. Chyba nie ma w nich oblepiaczy (niech się ktoś mądrzejszy wypowie) i są to fajne odżywki do odżywiania (ja bym takie chciała ;-) Na pewno są tanie i duże? To też dość istotny czynnik przy wyborze odpowiedniej odżywki. Cytat:
Nie musisz nosić banalnej czapki, możesz poszukać oryginalnego wzoru czy dopiąć/naszyć jakiś dodatek ;-) Powiedźmy, że nie zaprzepaścisz, ale taki zabieg będzie miał negatywny wpływ na włosy. Jak musisz to musisz, ale może przekonaj siebie, żeby to było bardziej raz na 3-4 tygodnie niż częściej ;-) I zmobilizuj się wtedy do większej pielęgnacji włosów. Może częstsze olejowanie, kuracja proteinowa itd. Edytowane przez syrenka Czas edycji: 2009-11-16 o 10:16 |
||
|
|
|
#10393 |
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny
Potrzebuję porady. Moja siostra ma zniszczone,sianowate, falowane,długie włosy. Jest świeżo po ciaży i karmi piersią. Zastanawiam się czy by mogła używać tej odżywki Kallos, Serical, Crema Midollo & Placenta (Krem pielęgnacyjny do włosów z wyciągiem z łożysk) Czy skład odżywki Kallosa nie ma negatywnych skutków dla małego bobaska,na mleko matki ? Wiem,że raczej to mało prawdopodobne,bo odżywka działa od zewnątrz, no ale wszystko jest mozliwe A nie chciałabym zaszkodzić podrzuceniem odżywki
|
|
|
|
#10394 |
|
Raczkowanie
|
Tak, od wtorku biorę się solidnie za moje włosy, więc myślę, że ten skręt będzie coraz lepszy...
Przynajmniej mam nadzieję! Tylko problem jeszcze kiedy znaleźć czas na fryzjera, bo wiem, że dobre cięcie jest bardzo ważne- a to co teraz mam.... woła o pomstę do nieba Czapkę na pewno będę nosiła, bo nie wyobrażam sobie latać w wietrze i mrozie bez niej! Tylko jeszcze muszę podjąć decyzję jaką kupić... A jeszcze jedno pytanie mam- żadna z was nie używa kosmetyków matrix- moja koleżanka bardzo sobie chwali , mówi że po tym ma piękne fale, mimo, ze ogólnie ma włosy proste.... Nie chce wydawać pieniędzy w błoto, więc wolę się z wami skonsultować Znane są wam te kosmetyki? Któraś ich używała? Jak wrażenia?
|
|
#10395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Możesz się również wpisać tutaj: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=197804 Dziewczyny zapewne będą miały większą wiedzę o substancjach, których w trakcie ciąży/karmienia nie można stosować. Zielonka88, Tulipanna (powiedźmy, że dziewczyna z włosowym autorytetem w tym wątku ;-)) stosowała produkty Matrixa, ale na etapie przejściowym między zniszczonymi włosami a poszukiwaniem nowych metod ('Curly Girl', mycie odżywką, unikanie silikonów itd.). Matrixa sobie chwliła, ale potem go porzuciła
|
|
|
|
|
#10396 |
|
Raczkowanie
|
Czy jeżeli dotąd rozczesywałam włosy tak,że były prawie proste oraz je upinałam w koczka mogło zaszkodzić skrętowi moich loków? Jeżeli tak,to jak gopoprawić? Aha. I czy mogłam dostać uczulenia na Wax? Coś mnie od niego zaczęła swędzić głowa. A! I powiedzcie jaka odżywka i szampon są najlepsze do mycia, bo zamierzam zabrać się za mycie sposobem OMO
„Jeśli chcesz być kochany, kochaj sam” (Seneka) Kochając siebie za to,jakim się jest. Nauka i dbanie o kręciołki na łebku ; * Edytowane przez piegowata piratka Czas edycji: 2009-11-16 o 13:09 |
|
|
|
#10397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Można poprawić skręt dobrą pielęgnacją, przejrzyj ten wątek oraz dziennik regeneracji loków i fal. Najpierw oczyść włosy umyciem ich szamponem z SLES, bez silikonów. Odżywka do OMO, najlepiej o prostym składzie, np. Yung różowy Rossmanna albo balsamy Mrs Potter's. Szampon najlepiej jakiś łagodny: Mypa Aloe Vera (do kupienia w Naturze)- zawiera SLES, ale na ma też sporo aloesu; Babydream Rossmanna (ale zbiera pozytywne i negatywne recenzje), Hipp - szampon dla dzieci. Po spłukaniu jakaś bardziej odzywcza odżywka/maska. Jakiego Waxa używałaś? Zagraniczny zawiera SLS więc dłuższy (np. półgodzinny) kontakt produktu ze skórą głowy mógł wpłynąć niekorzystnie na skalp. Ale mogło Cię uczulić coś innego, czego jeszcze używasz co ma kontakt ze skórą głowy? |
|
|
|
|
#10398 |
|
Raczkowanie
|
Hm... Wax ten brązowo-zielony . A czy dostanę te szampony i odżywki w Rossmanie? Samą odżywką da radę zmyć te wszystkie balsamy itp?Syrenko jestem wielbicielką Twoich włosów! Ja czasami mam ochotę stłuc lustro.
|
#10399 |
|
BAN stały
|
siedze w olejku kokosowym za2-3 h zmyje i zobacze co bedzie.. Tyle ze vatika jest malo wydajna? (w moim odczuciu) stosuje pierwszy raz.. czy wasza butelka byla cala pelna? mam ta nowa wersjei musialam to gumowe wieko przebic nozyczkami..
Edytowane przez spioch7 Czas edycji: 2009-11-16 o 13:49 |
|
|
|
#10400 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny witam się po dłuższej przerwie
Pamiętacie mnie jeszcze? ![]() Mam już na tyle długą grzywkę, że nie muszę jej prostować. Wisi więc sobie taki loczek z boku czoła ![]() Moje włosy znacznie się poprawiły po tych ok. 5 tygodniach dbania o nie, mogę je rozczesać palcami podczas mycia odżywką, co wcześniej było nie do pomyślenia. Przymierzam się do wrzucenia jakiejś fotki, coby się kręciołkami pochwalić
|
|
#10401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc nie wiem co Cię mogłoby w tej masce uczulić. Wiem, że ekstrakty są potencjalnie uczulające, w wątku gdzie analizują składy wypowiadają się mądrzejsze specjalistki, może one bardziej Ci pomogą ;-) Yung różowy tylko w Rossmannie, ale gdyby Ci nie podszedł zamień go na inny i próbuj dalej. Pottersów chyba w R. nie ma, ostatnio ich nie wypatrzyłam. Babydream tylko w Rossmannie, Hippa widziałam tylko w niektórych R. oraz w tesco. Mypa tylko w Naturze. Do mycia dziewczyny używają też Glorii, Hegrona (nie ma ich w R.) Myjąc odżywką trzeba być bardziej uważną dobierając odżywki i maski, uważać np. na silikony i polyquaternium (stronę, dwie wcześniej jest przetłumaczony o nich artykuł, polecam). Kluczowy jest dokładny masaż skalpu i dokładne spłukanie myjącej odżywki. Co jakiś czas można umyć głowę szamponem, są osoby które robią to np. raz w miesiącu i nie narzekają na brudną głowę. Zacznij tak jak planujesz od OMO, możesz powoli wprowadzać mycie odżywką do pielęgnacji. Ja myję na przemian Pottersem, OMO i szamponem (zmywam nim oleje), bo w moich niektórych odżywkach są silikony. Musisz sama dojść do tego co lubią Twoje włosy ;-) Przy okazji polecam tłumaczenia zagranicznych artykułów o włosach Cierpliwości życzę, ja swoją świadomą pielęgnację zaczynałam ponad rok temu ;-) Spioch, możesz vatikę dawać tylko na skalp, bo ma ziółka, który dobrze na niego wpłyną, a na włosy czysty kokos/shea itd. Wyjdzie ekonomiczniej ;-) Peorth, oczywiście, że Cię pamiętamy ![]() Pochwal się koniecznie włosami Edytowane przez syrenka Czas edycji: 2009-11-16 o 13:50 |
|
|
|
|
#10402 |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Przebrnęłam
Tyle ciekawych informacji, tyle do nauki... Pisałam ten post od 9.00... Z przerwami... Syrenko Twój post wkleję sobie jako link do bloga i będę powoli wdrażać się w tajniki włosowej chemii. Dziękuję Myślisz, że skóra głowy powinna być podobnie pielęgnowana do skóry twarzy? Wchodzę powoli w etap kremów przeciwzmarszczkowych, więc może powinnam się skupić na tych wszystkich Q10 i liposomach także dla skóry głowy? Na stronie Chihstnai (chyba dobrze napisałam) stwierdzili, że skóra głowy starzeje się 6 razy szybciej. Wychodziłoby więc na to, że wszelkie odmładzani wskazane Spioch7 też mam cienkie włosy i obciążenie widzę tylko wtedy, gdy przesadzę z psikadłem z dodatkiem oleju. Nakładam mieszanki olejowe z przewaga kokosa, a do tego rycyna, olej ryżowy, olej lniany, oliwa z oliwek - co wpadnie Dziś znów będzie kokos i ryż. Zmywam wszystko odżywką (Hegron, Yung, Mrs. Potters, Nivea Flexible Curls) bez domieszek. Szampon wchodzi w grę, gdy przesadzę z ilością rycyny. Zwykle kilka kropel (do pół łyżeczki) jest łatwo zmywalne. Dokładny masaż i płukanie nie pozwolą na to, by oleje obciążyły włoski. Ania*aneczka dostałam Mrs. Potters balsam aloesowy wczoraj w Realu (ok. 8 zł). Ależ jestem miło zaskoczona! Co prawda Hegron mył lepiej (bardziej wodnisty), ale zapach Mrs. Potters jest nie do przecenienia! Jak na pierwszy raz jestem zauroczona Co do kwestii aloesu - u nas nie ma żadnego aloesu, więc możesz ominąć z daleka Swój posadziłam w sobotę, więc jeszcze nie wiem, czy się przyjął. Poza tym zwierzęta nie jedzą aloesu, bo skórka jego liści zawiera substancje powodujące biegunkę. ![]() Nie rozumiem też, co powoduje ludźmi, którzy hodując dobroczynną roślinkę, żałują jej fragmentu. Rośliny i tak lubią, by co jakiś czas je przycinać. Poison.iv dziękuję za kolejny artykuł do biblioteczki ![]() Kanaig mnie ze względu na te ekstrakty wysoko żal by było tych odżywek do mycia. Dołożyłabym raczej choć łyżeczkę miodu i naładowałabym na włoski pod czepek. A jeśli już koniecznie którą musisz, to zdecydowałabym się na tę drugą. W pierwszej fajniejsze ekstrakty ![]() Paulownia a nie boisz się tej wazeliny i jej kontaktu z włosami? Daj koniecznie znać, jak się sprawdził Linomag. Nowe włoski Świetnie! Moje marzenie... Jantar rzeczywiście daje radę w pobudzaniu cebulek ![]() Tymczasem nadal mnóstwo włosów wylatuje mi podczas mycia odżywką Pocieszam się, że to głównie długie z kolorowa końcówka, więc może te nowe wypychają zniszczone starocie. Czy to wypadanie się kiedykolwiek skończy? Zielonka88 uważaj na podcięcie, by nie było za dużo (włos kręcony podwinie się wyżej, niż oczekujesz, więc dobrze się zastanów nad podcinaniem). Zimą noszę kaptury, ale tego roku wypróbowałam już chustkę z dodatkiem satyny. Może tez być jedwabna, byle śliska w dotyku. Zakładam jak do ręcznikowania, na to kaptur i lecę do pracy. Potem tylko wzburzam czuprynkę i jest ładnie. Do czapki na zimowym wyjeździe i do kasku będę musiała jednak spinać. Cóż - ciepło i bezpieczeństwo najważniejsze. Możesz co jakiś czas stylizować włosy ciepłem, ale dobrze je ochroń. Poza tym później dobrze nawilż. Nie żałuj odżywki oraz preparatów ochronnych. Nie używałam Matrixa, bo wolę spróbować na początek tego, co pod ręką, a nie w sklepie fryzjerskim (większość czynna do 16, więc mogę sobie pogwizdać). Poza tym kiedyś o niego pytałam i raczej mi go odradzono. Nika135 jeśli Twoja siostra nie będzie jadła tej odżywki, to dzidziuś jej nie odczuje (chyba, że włoży sobie włosy do buzi). Poza tym nie przesadzajmy, w końcu bobasa się tez myje i jakoś środki myjące nie powodują u dzieci biegunek... no chyba, że zjedzą kosmetyk, to wtedy i owszem.
|
#10403 |
|
Zakorzenienie
|
Ano właśnie, niepokoi mnie ta wazelina, nie wiem jaki toto ma wpływ na włosy. Ale zobaczymy jeszcze dziś po myciu.
Jeżeli mnie nie odstrasza Paraffinum Liquidum, to i Petrolatum może nie zrobi kuku
|
|
|
|
#10404 |
|
|
Piegowata piratko a ja to nawet Cię pamiętam. Zaczęłaś pielęgnację jakiś czas temu i zniknęłaś. A teraz znów zaczynasz od początku to samo... Zarzuciłaś pielęgnację? Zapomniałaś? Co się stało?
A co oprócz Waxa stosowałaś? Może to niekoniecznie on. Peorth czekamy niecierpliwie na zdjęcie
|
#10405 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe77, ponieważ nie ma nigdzie wyodrębnionej kategorii (chodzi mi o sklepy z półproduktami) "skóra głowy" więc wydaje mi się, że trzeba zerknąć na to co proponuje się na twarz.
Jakby się tak przyjrzeć temu co kładę na twarz i głowę, diametralnych różnic bym się nie dopatrzyła ![]() Co prawda intencjonalnie wcieram różne rzeczy z myślą o cebulkach włosowych, ale korzysta i skóra głowy. Wiele ekstraktów, które nadają się na twarz można nałożyć i na skalp (np. zielona herbata, cococin), w dwóch miejscach (wizaż i LU) zetknęłam się z informacją, że ceramidy mogą fajnie działać na skalp (i oczywiście na cerę, włosy). Jak zamówiłam liposomy do włosów, kupiłam je też do twarzy (tylko inne), niacynamid dodaję do serów twarzowych i włosowych, itd., itp. ![]() W blogu zrobiłam małą rozpiskę ze składnikami. W planach mam bardziej urozmaicone wcierki, nie wkleję ich składu dopóki nie przetestuję na własnej skórze, ale jak chcesz mogę Ci na PW przesłać zarys moich planów ;-) |
|
|
|
#10406 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki
|
||
|
|
|
#10407 |
|
Wtajemniczenie
|
Nika135, proszę bardzo
![]() Eloe77, do ogólnego doedukowania chemiczno-pielęgnacyjnego polecam też LU - Laboratorium Urody ![]() A co do wypadania włosów, pijesz herbatki, masujesz skalp? Może jakiś suplement diety? [pewnie pisałaś o tym wcześniej, ale wyleciało mi z głowy] Nie wiem co mi dokładnie pomaga (bo trochę na skalp kładę), ale włosów wypada mi teraz bardzo mało. Mogę Ci wysłać mieszankę ziół hinduskich, coś mi się zdaje, że nie wykorzystam ich przed upływem terminu ważności (kwiecień 2004). Edytowane przez syrenka Czas edycji: 2009-11-16 o 14:36 |
|
|
|
#10408 |
|
|
Syrenko nie wiem, jak dziękować
Czuję się zawstydzona mile taką dbałością... Nie chciałam się skarżyć, przepraszam, jeśli tak to wyglądało. Jestem kobietą - myślę kiedy mówię a w tym wypadku, kiedy piszę Ale na poważnie - będę niesamowicie wdzięczna. Pójdę na łatwiznę, to prawda, ale może nie tylko mnie się przyda. Jeśli tylko będę mogła sama jakoś pomóc - jak najchętniej ![]() Edit: Piję dwa miesiące pokrzywę i skrzyp, a półtora miesiąca popijam drożdże. Brałam też Radical, ale już od dwóch tygodni go nie biorę. Mam tylko zestaw witamin i minerałów (1 kapsułka dziennie, jakieś niemieckie z marketingu bezpośredniego, ale wywaliłam dawno temu opakowanie ) Kiedy nie myję włosów, wmasowuję Jantar albo wodę brzozową (raz w tygodniu wodę). Wmasowywałam Jantar od połowy września przez 3 tygodnie, potem zrobiłam przerwę na aloes i Palomę na 3 tygodnie, teraz znów jest etap Jantara (jeszcze jakiś tydzień). Chciałabym później coś hinduskiego (już planowałam wypad do Helfy - w końcu to u mnie w ukochanym mieście )Wczoraj przesadziłam z psikadłem, do którego wlałam olej, oraz z odżywką i musiałam umyć główkę. Jest, nie powiem sympatycznie Ale ilość włosów, jaką wymasowałam sobie z głowy podczas mycia była zastraszająca. I tak muszę dojść do ładu z własnym organizmem, bo zaczyna sobie ze mnie żartować.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2009-11-16 o 14:50 |
|
|
|
#10409 |
|
Zakorzenienie
|
Mi cały czas wypada tyle samo, przy myciu, taki sobie kłębuszek. Ale ponieważ włosy są dłuższe, więc może się wydawać że wypadło ich sporo, a to będzie złudzenie optyczne.
|
|
|
|
#10410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Skontaktuję się dziś z Tobą mailowo ![]() Mi się trochę loki rozprostowały (a są po olejowaniu więc nie powinny) i się zastanawiam czy to nie keratyna i proteiny zawarte w liposomach. Tak wiem, o wszystko obwiniam proteiny ![]() Będę testować ceramidy w psikadle, w wątku mazidłowym są chwalone za wpływ na włosy ;-) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.

informacje o wszystkich produktach Mrs. Potter's

Ale.....dziękuję, już wiem, który wybiorę....

Jak temu zaradzić?
!
I nie mówię tu, że prostuję często, no tak własnie co 3 tyg. gdzieś, ewentualnie rzedziej. Nie wykluczam, że jak skręt mi się poprawi to w ogóle zaniecham prostowania, ale teraz czasami jak wstaję i widzę co mam na glowie to muszę coś z tym zrobić, a w związanych mi nieładnie