|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Haj. Mnie dopadła bezsenność ciężarnych
![]() Nie moglam zasnąć wczoraj w ogóle i w koncu zabaralam się za czytanie. Spać poszłam o 2.oo.... Teraz wstalam, żeby może sobie jakoś wszystko wyregulować. Cytat:
Dobrze, że humor Ci dopisuje. Daj znać dzisiaj co medyk powiedział.Cytat:
A widzicie z tymi smoczkami to jest tyle szkół że nie widomo czego się trzymać. Ja na sR też slyszalam o wyrabianiu odruchu ssania i żeby podobno nie dawać smoka bo poźnej nie będzie dziecko chciało cycka, a tu proszę - dziewczyny stosuja już tak wcześnie karmienie mieszane, z sukcesem...
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mnie tez dopadla bezsennosc. Zasnelam po 2 w nocy, po 4 wstala i sobie lezalam, a potem po 6 i od tej pory sie nudze |
|
|
|
#2793 |
|
Zadomowienie
|
witam mamusie,
za mną równie kryzysowa noc tz wyjechał na konferencję, wiec jestem sama i w nocy tak się denerwowałam, przez to nie mogłam spać. A jak ja sie denerwowałam to mała się rozbudzała i zaczynała festiwal kopania w brzuszku... i tak w kółko... więc kiedy na zegarku zrobiła się 6 rano z radością wstałam! mam nadzieje że dzisiejsza noc będzie spokojniejsza. widzę że 36 tygodniowych mam jest wiecej - więc dziewczyny rodzimy wszystkie razem po 1 grudnia i nie ma żadnych "wyprzedzanek" ![]() hihi miłego dnia! p.s. smoka zakupiłam awaryjnie, to i mleko też chyba zakupie awaryjnie - Madzia, a jakiego ty używasz? Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-11-16 o 08:28 |
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
No to widzę, że nie tylko ja mialam taką nockę...
Co do ruchów dzidzi to chętnie się dowiem, bo mój maly wczoraj tanczył polkę, kujawiaka, a na koncu zaczął salsować... ![]()
|
|
#2795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobre! |
|
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
A moja to chyba baletnica, bo taka "delikatna"
![]() Ogólnie nie moge narzekac zeby ruchy mnie bolały. Wszytsko widac przez brzuch, ale mnei to nie boli tak jak niektorych a Was?
|
|
|
|
#2797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ulubiony zestaw - wypuchamy pupke + prostujemy nóżki ![]() pozycja "główka między nogami" bywa czasem bolesna ... |
|
|
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też nic nie boli i lubię kiedy maly sobie baraszkuje.
Zestaw " dupka w okolicach pepka + nózie gdzieś z boku" jest niezastąpiony chyba że to nie nózie, a łokcie?
|
|
#2799 |
|
Wtajemniczenie
|
ale ruch z rana
Gucia napiecie trzymasz kobito więc tak - ja mam smoczek zwykły najzwyklejszy canpola - mały bez problemu ssie pierś, oczywiście jak mam mleko , jak nie chce smoka to go wypluwa, czasem wsadza piąstke aby sie uspokoić, smok towarzyszy nam od pierwszych dni w szpitalu - jak dzidzia ma ssać pierś to będzie ssała niezaleznie od tego czy będzie dostawac smok czy nie - to mowie z obserwacji mojej dwojki - a wierzcie mi Iza za nic w swiecie nie shańbiła się piersią, jakoś sżło przez kapturek ale i tak marniemleko mam NAN1 i jest OK dzis Grześ ssąc smoka zaczął jakby to napisać tak ze złością wydawać dzwięki - wiadomo, ze zły to mi przypomniało Izę, ona tak robiła, było to takie rozkoszne a i mam jakiś kryzys z pokarmem, chyba, ze mały wyssał tak szybko, bo niby ssał 20 min - ale udało mi sie ściągnąć tylko 20 ml ja muszę powiedziec odnośnie ruchów, że były chwile, kiedy było to mało przyjemne i dosc bolesne, ale wiadomo to zalezało od ułozenia dzidka, ale nie były to wielkie bolesci, a ja mam mały prog wytrzymałosci bolu Bravurka dlaczego nie napisałaś co u Was? rozumiem obraziłaś się ale na nas? |
|
|
|
#2800 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem jestem, jakos wczoraj nie mialam weny na siedzenie na necie i melduje sie w dwupaku
Ja tez dzis w nocy nie spalam zbyt dobrze, brzuszek mnie cos pobolewal, a dzis rano chyba zaczal mi czop odchodzic bo mam taka wydzieline dosyc ciemna na majtusiach i na papierze, to chyba ten czop jest no nie?? Dzis jest termin rozwiazania, moze niunia zechce dzis na swiat przyjsc
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dober
![]() Też nie zbyt spałam Patka jechała na wycieczke i miałam Ja o 6 odprowadzic i martwiłam sie ze zaśpie i tak nie mogłam zasnać
|
#2803 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Ekspresowa Elu - GRATULACJE!!! ![]() Dołączam do grupy "średniośpiącej" minionej nocy. Mała się wierciła - najpierw było odbijanie się od moich żeber nóżkami z jednej strony i wypychanie dupki z drugiej strony, a potem czułam jej główkę i pewnie rączki bardzo nisko i nie mogłam zasnąć. Zmiana boku nic nie dawała. "Obserwowanie" jej wyczynów umilało mi czas między północą a 2. Potem padłam, bo już nie pamiętam, żebym się budziła. Zgodnie z planem miałam spakować torbę po 15.11, także dzisiaj się za to zabiorę. Trochę mi się to wydaje nierealne, że niebawem będę rodzić. Wprawdzie termin mam na 22.12, ale nie wiem, czy moje dłuuuugie dziecko wytrzyma tyle w brzuchu 02.12 mamy wizytę i wtedy będziemy wiedzieć coś więcej. Na chwilę obecną nie mam żadnych skurczy, ani innych "przepowiadaczy", także pozostaje nam cierpliwie czekać i prosić Małą, żeby się nie wygłupiała i nie zafundowała nam Świąt w szpitalu
|
|
|
|
#2804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Skoro nie możecie w nocy spać, to zapraszam do mnie, zajmiecie się Filipkiem w nocy, nakarmicie, a ja sobie pośpię ![]() Cytat:
Co do leków homeopatycznych, to nie wiem czy mi pomogą, bo to chyba ostra infekcja, bardzo mnie boli ![]() W środę zapytam pediatrę o ten nolicin co mi gin przepisał. Cytat:
, dzisiaj kończymy 3 tygodnie Madzia, skoro dokarmiasz Grzesia, to jak dawkujesz witamine K i D ? Bo mleko modyfikowane już je ma, to trzeba dawać jakoś mniej niż dawka normalna przy karmieniu tylko piersią, ale ile ![]() Nie wiem jak to policzyć, jeśli np. jedno karmienie na dobę Mały dostaje sztuczne mleczko ?
|
|
#2805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u mnie była całkiem spokojna noc, czasem tylko mnie jakieś sporadyczne skurcze budziły. A tak to zaczynam dziś 42 tydzień
|
|
#2806 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Ja jestem po cięzkim weekendzie na uczelni i jeszcze 2 cięzkie tygodnie przede mną bo z racji tego ze mam duży brzuszek to mogę zdawać wcześniej i dlatego musze się uczyć i zrobić projekt na logistykę... Jednocześnie chce nadrobić trochę w lekturze więc do zobaczenia poźniej bo lece do okulisty na "pole widzenia". pa |
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu dzis cisza jest gdzie sie wszystkie mamusie podzialy
Jakis taki senny dzien dzis jest, nic mi sie nie chce
|
#2808 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() A i niestety oczko Wikiego nadal ropieje ale pediatra powiedziała że moge te krople stosować tylko 10 dni więc szukamy dobrego okulisty. Może ktoś zna jakiegoś z rejonu śląska?? Jeszcze raz dziękujemy za komplementy Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Marcelina a powiedz mi tżt CI w nocy do małego wstaje?? Tzn czy go przewija lub nosi do odbicia?? Bo mój póki ma ręke w gipsie to może lebrować ale potem to ja mu nie odpuszczę. A i jestem ciekawa jak u innych dziewczyn. Czy tż-ci wstają do maluszków w nocy żeby przebrać pampera lub ponosić do odbicia?? Nio to gratuluję Nasza rekordzistko ![]() |
|||
|
|
|
#2809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() hihihi a na poważnie 42 tydzień... no nieźle! p.s. właśnie wróciłam z poczty i nie uwierzycie, ale zostałam przepuszczona w kolejce! taaaak! młody mężczyzna przepuścił mnie w kolejce! Brawa dla tego Pana! |
|
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#2811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślałam, że ją palnę! i to kobieta - chyba zapomniała jak to jest być w ciąży!
|
|
|
|
|
#2812 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może nie to,że boję się samego porodu ale zastanawiam sie jak to będzie później,czy Tż bedzie mi pomagał z Małym(ostatnio zauważyłam,że im bliżej porodu Tż chyba coraz brdziej przerażony).Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
3mam kciuki Cytat:
Gratuluję kolejnego tygodnia .Może odsypiają te zarwane nocki
|
|||||
|
|
|
#2813 |
|
Wtajemniczenie
|
Brombusia wit K nie daję bo to tylko przy karnmieniu samą piersią, D3 - 2 krople
dokarnmiam go prawie po kazdym jedzonku, więc je nawet pol na pol, ale z Izą tez tak było więc się nie stresuję Kate dalej ma z oczkiem problem - no u nas sporadycznie, wówczas zapuszczam kropelki co do kolek to chyba tylko ja masuję małemu brzunio przed posiłkiem? ja mam jeszcze na nagłe kolki czyli wrazie czego czopki viburkol - polecam, u nas się sprawdziły a i teraz już codziennie daję małemu espumisan - 5 kropli x 3, ale różnie to bywa wczoraj jadłam pomidorowa i kurczaka - niby bez specjalnego doprawiania, ale zawszeKate to Twoj mały jest tylko 2 dni starszy od mojego
|
|
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dla pana na poczcie Tutaj u mnie to tylko się głupio patrzą, albo jeszcze przyspieszają kroku, jak podchodzi się do kasy. Zwłaszcza robią tak panie w średnim wieku ![]()
|
|
#2815 |
|
Zadomowienie
|
wiecie co ale to się w głowie nie mieści, mówi się że młodzież jest chamska i arogancka - a To oni częściej ustępują ( choć nie zawsze ! )
natomiast z moich obserwacji wynika, że za grosz nie wiem wychowania, szacunku nie mają KOBIETY (!!!) i mężczyźni w wieku 40-50 częściej ustąpi dziaduszek niż 40 letni facet, nie wiem czym to jest spowodowane... sama wyznaję zasadę "ustąp miejsca..." nie tyle starszemu co POTRZEBUJĄCEMU czy innym tak trudno ją stosować ?! |
|
|
|
#2816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam mleko nestle nan i tez dokarmiam dlatego witamine K mam dawać co drugi dzień- a D normalnie kropelkę dziennie. Katekate kupiłam Espumisan ale mozna go dawać od drugiego miesiąca wiec narazie sie wstrzymuje i jestem na kupnie tych niemieckich kropelek |
|
|
|
|
#2817 | |||
|
Zakorzenienie
|
witajcie Mamusie poniedziałkowo
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie myślałam że to takie męczące ![]() a my wczoraj zaczełyśmy 37 tydzień ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- a ciekawe która grudniowa mamusia pierwsza sie rozpakuje? czy to faktycznie będzie Domi (jeśli wystartuje 1/12) ?
|
|||
|
|
|
#2818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2819 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fenoterol chyba sie zawsze wczesniej odstawia a co do rozpakowanych mamus grudniowych, to Asioczka ma CC na 26 listopada |
|||
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zmykam do lekarza... ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-16 o 13:58 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

Dobrze, że humor Ci dopisuje. Daj znać dzisiaj co medyk powiedział.
Tragedii jeszcze nie ma ale młody gniecie sie wieczorami.

Patka jechała na wycieczke i miałam Ja o 6 odprowadzic i martwiłam sie ze zaśpie i tak nie mogłam zasnać 

-masakrycznie sie ostatnio boje
że Sobie nie poradze ,że nie będe sie umiała nią zajmowac ,przepierac ,karmic
nie myślałam że to takie męczące