Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-16, 11:14   #1021
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III

Zuzylam wczoraj polowe maseczki drozdzowej Soraya (saszetka). Zuzycia ida mi niezle, mam teraz sporo koncowek, niedlugo na polkach zrobi sie luzniej

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 11:32   #1022
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
- jakiś fajny matowy brązer w herbatnikowym kolorze Nie mogę przeboleć, że nie udało mi się kupić Deborah Maxi Terra.
mi tak samo sie nie udało kupić w sklepie stacjonarnym na allegro są jakby co
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
U mnie w ogóle nie było tych odżywek W poniedzialek zerkne do innej Natury.

Czy kóraś z Was zna się na sprzecie do Paintballa :-P ? Chcę TŻowi kupić na Mikołaja i nei wiem czy to obojetne jakie czy czyms się różnią?
U mnie była 1 sztuka tej odżywki w promocji za 26,99 zł

niestety nie, ale świetny pomysł na prezent!
Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Właśnie na mojej kosmetycznej liście zapisałam sobie cele do osiągnięcia przy każdej kategorii i z obliczeń mi wyszło, że z 368szt kosmetyków+próbki powinnam i chciałabym zejść do ok.120szt!
.
ja właśnie z ponad 100 kosmetyków zaczęłam schodzić, ale twoje liczby aż mnie przerażaja

troszkę pozużywałam
- serum antycellulit TORF by biedronka 200 ml
- krem od stóp na zimne stopy acerin 35 ml
- 2 szt. próbek kremu physiogel 2*1,5ml

kupiłam:
- serum ujędrniająco-wyszczuplające Verona 200 ml aż za 7,29 zł

gratuluję wszystkim zużyć
baciki dla zakupowców

I ogromny podziw dla tych które wyszły z nałogu- magdolenki i fuksjii

Edytowane przez Shpilcia
Czas edycji: 2009-11-16 o 11:34
Shpilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 11:49   #1023
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Luskap sporo tego masz, ale żeby poprawić sobie humor to zacznij może od zużywania żeli i balsamów, szamponów i odżywek? Mi to najszybciej schodzi, bo używam codziennie i to przeważnie rano wieczorem (oprócz rzeczy do włosów). A masz dużo końcówek? Może warto je wziąć na 'pierwszy ogień'?
No właśnie staram się zużywać żele i balsamy, szampony i odżywki, bo to w miarę szybko idzie, ale jest tego tak dużo, że ciągle jest morze do przejścia! no ale dam radę. A końcówek raczej nie mam, zużywam na bieżąco, kiedyś używałam kilku balsamów czy żeli na raz, a teraz używam 1-2 żeby mi sie nie nudziło no i żeby szybciej wyrzucać kolejne opakowania.

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Matko 368 rzeczy ja bym sie chyba w tym zgubiła, podziwiam że chciało ci się to wszystko spisać i policzyć.
A ja jakoś dziwnie sie w tym nie gubię, właściwie mogłabym wymienić z pamięci wszystkie rzeczy które mam, ale to pewnie dlatego, że często czytam spisy, wykreślam itp.

Ale zgrzeszę w tym miesiącu, bo przyłączę się do zamówienia z EDM i wezmę 2 albo 3 pędzle i może mineralny podkład, albo próbki.

Shipilcia, dzięki za pocieszenie!

Edytowane przez luskap
Czas edycji: 2009-11-16 o 11:51
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 11:53   #1024
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jakoś dziwnie sie w tym nie gubię, właściwie mogłabym wymienić z pamięci wszystkie rzeczy które mam, ale to pewnie dlatego, że często czytam spisy, wykreślam itp.

Ale zgrzeszę w tym miesiącu, bo przyłączę się do zamówienia z EDM i wezmę 2 albo 3 pędzle i może mineralny podkład, albo próbki.
dobrze, że sie tak kontrolujesz, nic Ci sie może nie przeterminuje

no własnie zapomniałam się wyspowiadać, że dołączam do zamówienia EDM- biorę pędzelek dla siostry (na gwiazdkę) dla siebie tylko cień srebrny i potem jeszcze z samplowego korektor dla siostry (do prezentu) i dla siebie sample cieni tylko najpierw muszę przejrzeć jakich kolorków mi brakuje
Stary 2009-11-16, 11:53   #1025
aaaania1989
Zakorzenienie

ja już właściwie tez jestem wyleczona,mój zbiorek bardzo skromy....a w porównaniu z niektórymi...
ale nie opuszczę wątku,bardzo sie do Was przywiązałam i bardzo lubię Was czytać
też planuje zamówienie z EDM ,mam na rzie pędzelek 1 kabuki i jest cudowny.przymierzać sie będę do podkładów i na pewno wezme jeszcze pędzelki

Edytowane przez aaaania1989
Czas edycji: 2009-11-16 o 11:54
aaaania1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 11:55   #1026
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
Shipilcia, dzięki za pocieszenie!
nie no nie chciałam Cię urazić tylko tak sobie rozmyślam ile ja tego miałam...a Ty masz 3 razy tyle i jakoś sobie tego nie wyobrażam. Niemniej trzymam kciuki, abyś we wakacja była już wolna od tej przytłaczającej liczby i zeszła chociażby do 200 szt.
Stary 2009-11-16, 12:00   #1027
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Oczywiście w weekend miałam trochę wolnego czasu i przybyło mi kilka rzeczy:
- 2 lakiery Vipery z serii transparent: mleczny fiolet i mleczny z drobinkami
- żel pod prysznic czekoladowy Farmona
- oliwkowa maść Ziaja
Nie widziałam nigdzie żeli ani peelingów z tej serii Tylko balsam i masełka

Cytat:
Napisane przez Shpilcia Pokaż wiadomość
U mnie była 1 sztuka tej odżywki w promocji za 26,99 zł
Pójdę jutro do drugiej Natiry - mam nadzieję, że będzie

Cytat:
niestety nie, ale świetny pomysł na prezent!

Juz wszystko wiem Gdy byłam u niego w sobotę, poprosiłam, aby pokazał mi cały sprzęt do Paintballa Wyciągnąl więc buciory, ubranie, kask, no i najwazniejsze -marker (z niego się strzela) i kulki z farbą. Pokazał jak się tego używa, ładuje, jak się podołacza butlę z gazem itp, a ja w tym czasie ogladnełam pudełko z "karabinu" i wyczaiłam jaki ma kaliber Wiem czego szukać

Cytat:
gratuluję wszystkim zużyć
baciki dla zakupowców

I ogromny podziw dla tych które wyszły z nałogu- magdolenki i fuksjii
Przyłączam się

Ja mam ok 240 kosmetyków - pielęgnacji i kolorówki.
Wpadłam znowu w wir zakupów, ale przyponiałam sobie dziś, jak to fajnie wyrzucać puste opakowania i mieć świadomość, ze mazideł jest mniej Chciałabym nic nie kupić do końca listopada (oprócz koniecznej odzywki do paznokci SH), zwłaszcza, że zbliza się okres świateczny, pracy nie mam i pieniążki się przydadzą - patrzyłam na Allego i takie kulki kosztują ponad 100 zł Ale cóż, niech sie to duże dziecko cieszy

Na urodzinach było bardzo fajnie i miło Dzieciątko od razu mnie polubiło, ledwo weszłam, wyciagnęła do mnie ręce, co wszyscy przyjeli ze zdziwieniem (w końcu widziałam ją pierwszy raz). Zanim weszłam z TŻ do pokoju gdzie siedziała reszta rodziny, chrzesnica TŻ zatrzymała mnie w kuchni na jakieś 20 minut, musiałam ją nosić na rękach i trzymac na kolanach Przy stole też ciągle chciała siedziec u mnie, w pewnym momencie tak słodko się przytulila Kochana strasznie

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-11-16 o 12:02
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 12:00   #1028
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
ja już właściwie tez jestem wyleczona,mój zbiorek bardzo skromy....a w porównaniu z niektórymi...
ale nie opuszczę wątku,bardzo sie do Was przywiązałam i bardzo lubię Was czytać
też planuje zamówienie z EDM ,mam na rzie pędzelek 1 kabuki i jest cudowny.przymierzać sie będę do podkładów i na pewno wezme jeszcze pędzelki
ja niby też już mam ilość zadawalającą, ale z wątku nie odejdę
w pędzlach EDM jestem zakochana mam 5 szt. na stanie i 3 szt. planuję kupić przy dopływie gotówki, tylko ten nowy do blendowania mi nie podszedł i pójdzie w świat (ma za długie włosie)
Stary 2009-11-16, 12:03   #1029
aaaania1989
Zakorzenienie

a co to blendowanie ? ja moj zamawiałam kilka miesięcy temu na allegro....teraz się chce zagłębić w EDM
Stary 2009-11-16, 12:15   #1030
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
a co to blendowanie ? ja moj zamawiałam kilka miesięcy temu na allegro....teraz się chce zagłębić w EDM
cieniowanie, to polecam blog cathy mineralnekosmetyki.blogsp ot.com - świetnie opisuje produkty i ma dużo swatchy EDM i innych fimr z mineralnymi kosmetykami (nawet pielegnacji). Próbki tez zamawiałam z allegro, ale przeliczając ceny pędzle i bigi opłaca się zamawiać zbiorowo na wątku. Wyliczyłam sobie, że za ostatnie zamówienie EDM kupując w zamówieniu zbiorowym (a nie na allegro) zaoszczędziłam 70 zł

Edytowane przez Shpilcia
Czas edycji: 2009-11-16 o 12:57
Stary 2009-11-16, 12:27   #1031
zetafon
Zakorzenienie

witam was.miałam zajęty cały weekend wiec dopiero teraz was doczytałam.

loverynko dzieki ze napisałas co kupiłas w kryolanie.mam pytanie.ile kosztują te korektory i klej do sztucznych rzęs?mam zamiar zrobic sobie sztuczne rzesy na sylwestra tylko musze jeszcze znaleźć jakiś dobry klej.

fuksjaa,magdolena gratuluje zwycięstwa nad nałogiem.

ja własciwie tez nie mam takiej manii jak jeszcze rok temu,zapasy też są raczej przyemyślane-musze tylko zmniejszyc ilość kremów do twarzy bo coś mi sie rozmnożyły a cere mam coraz gorszą od nich.
fuksjoo a moze uczulił cię krem kokosowy z bielendy?chyba ty go kupiłaś kiedys w 2 paku?

dzis nie poszłam do szkoły na pierwsze wykłady bo nie mogłam wstać.strasznie sie rozleniwiłam.za to o 18.00 mam wizyte u ginka,na szczescie tylko kontrolną.
byłam w sobote na depilacji i na tej maseczce.napierw mi zrobiła demakijaż ,potem peeling enzymatyczny i zostawiła z nim pod tą maszyna do robienia pary ( chyba vapuzon),nastepnie zmyła peeling,dała serum na naczynia i dała te algi na całą twarz łącznie z oczami i na szyję.ta gumowa konsystencja jest bardzo fajna. jak mi zdjeła tą maskę to nie mogłam sie nadziwić jaką mam gładką skórę.nigdy w życiu nie była taka.rzadne drogeryjne maseczki sie nie umywają.chyba kupię całe pudło maski i jej przywioze to będzie mi robić.

od 01.11.2010 oszczędzam
zetafon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 12:54   #1032
aaaania1989
Zakorzenienie

Cytat:
cieniowanie, to polecam blog cathy mineralnekosmetyki.blogsp ot.com - świetnie opisuje produkty i ma dużo swatchy EDM i innych fimr z mineralnymi kosmetykami (nawet pielegnacji). Próbki tez zamawiałam z allegro, ale przeliczając ceny pędzle i bigi opłaca się zamawiać zbiorowo na wątku. Wyliczyłam sobie, że za ostatnie zamówienie EDM kupując w zamówieniu zbiorowym (a nie na allegro) zaoszczędziłam 70 zł
dziękuję za blog ale super sa te minerały....
Cytat:
Napisane przez zetafon Pokaż wiadomość
witam was.miałam zajęty cały weekend wiec dopiero teraz was doczytałam.

loverynko dzieki ze napisałas co kupiłas w kryolanie.mam pytanie.ile kosztują te korektory i klej do sztucznych rzęs?mam zamiar zrobic sobie sztuczne rzesy na sylwestra tylko musze jeszcze znaleźć jakiś dobry klej.

fuksjaa,magdolena gratuluje zwycięstwa nad nałogiem.

ja własciwie tez nie mam takiej manii jak jeszcze rok temu,zapasy też są raczej przyemyślane-musze tylko zmniejszyc ilość kremów do twarzy bo coś mi sie rozmnożyły a cere mam coraz gorszą od nich.
fuksjoo a moze uczulił cię krem kokosowy z bielendy?chyba ty go kupiłaś kiedys w 2 paku?

dzis nie poszłam do szkoły na pierwsze wykłady bo nie mogłam wstać.strasznie sie rozleniwiłam.za to o 18.00 mam wizyte u ginka,na szczescie tylko kontrolną.
byłam w sobote na depilacji i na tej maseczce.napierw mi zrobiła demakijaż ,potem peeling enzymatyczny i zostawiła z nim pod tą maszyna do robienia pary ( chyba vapuzon),nastepnie zmyła peeling,dała serum na naczynia i dała te algi na całą twarz łącznie z oczami i na szyję.ta gumowa konsystencja jest bardzo fajna. jak mi zdjeła tą maskę to nie mogłam sie nadziwić jaką mam gładką skórę.nigdy w życiu nie była taka.rzadne drogeryjne maseczki sie nie umywają.chyba kupię całe pudło maski i jej przywioze to będzie mi robić.
a jakie to algi?
masz problemy z naczynkami i parę sobie fundujesz?
Stary 2009-11-16, 13:01   #1033
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
dobrze, że sie tak kontrolujesz, nic Ci sie może nie przeterminuje

no własnie zapomniałam się wyspowiadać, że dołączam do zamówienia EDM- biorę pędzelek dla siostry (na gwiazdkę) dla siebie tylko cień srebrny i potem jeszcze z samplowego korektor dla siostry (do prezentu) i dla siebie sample cieni tylko najpierw muszę przejrzeć jakich kolorków mi brakuje
Ja chcę wziąć 2 pędzle i sample podkładów i róż

Cytat:
nie no nie chciałam Cię urazić tylko tak sobie rozmyślam ile ja tego miałam...a Ty masz 3 razy tyle i jakoś sobie tego nie wyobrażam. Niemniej trzymam kciuki, abyś we wakacja była już wolna od tej przytłaczającej liczby i zeszła chociażby do 200 szt.
wiem, ze nie chciałaś wiem, że ta liczba jest chora, no ale teraz muszę działać i zużywać. Dzięki za kciuki, przydadzą się. I w ogóle uwielbiam ten wątek, bo skłania do zużywania choćby dlatego, żeby się potem móc pochwalić ile sie zużyło i żeby z podkulonym ogonem pisać ile się nakupowało niepotrzebnie!

Cytat:
Ja mam ok 240 kosmetyków - pielęgnacji i kolorówki.
Wpadłam znowu w wir zakupów, ale przyponiałam sobie dziś, jak to fajnie wyrzucać puste opakowania i mieć świadomość, ze mazideł jest mniej Chciałabym nic nie kupić do końca listopada (oprócz koniecznej odzywki do paznokci SH), zwłaszcza, że zbliza się okres świateczny, pracy nie mam i pieniążki się przydadzą - patrzyłam na Allego i takie kulki kosztują ponad 100 zł Ale cóż, niech sie to duże dziecko cieszy

Na urodzinach było bardzo fajnie i miło Dzieciątko od razu mnie polubiło, ledwo weszłam, wyciagnęła do mnie ręce, co wszyscy przyjeli ze zdziwieniem (w końcu widziałam ją pierwszy raz). Zanim weszłam z TŻ do pokoju gdzie siedziała reszta rodziny, chrzesnica TŻ zatrzymała mnie w kuchni na jakieś 20 minut, musiałam ją nosić na rękach i trzymac na kolanach Przy stole też ciągle chciała siedziec u mnie, w pewnym momencie tak słodko się przytulila Kochana strasznie
Hosenko, bardzo fajny prezent! Mnie też TZ chce zabrać na paintballa na urodziny ale ponoć boli jak się dostanie taką kulką?

Twój opis urodzin przypomina mi, jak uwielbia mnie córka znajomych TZ(no teraz to wspólnych), po prostu mnie kocha(a ja ją) i też siedzi tylko u mnie na kolanach i ze mną się bawi słodkie są takie chwile!
No to teraz zupełnie sobie zaskarbiłaś uznanie rodzinki

Cytat:
Ja pierwszy raz będę mieć minerały (mam tylko z essence) no i cieszę sie strasznie na pędzle. A masz coś co baardzo polecasz z EDM?
Stary 2009-11-16, 13:05   #1034
zetafon
Zakorzenienie

to była delikatna para na kilka minut zeby nie przegrzewac skory.a to była maska algowa z czyms tam i miała jeszcze w opisie ,,gorączka złota"

od 01.11.2010 oszczędzam
Stary 2009-11-16, 13:09   #1035
aaaania1989
Zakorzenienie

Cytat:
to była delikatna para na kilka minut zeby nie przegrzewac skory.a to była maska algowa z czyms tam i miała jeszcze w opisie ,,gorączka złota"
ja myślałam,że przy naczynkach wcale nie można takich rzeczy
Shpilcia ty tez sobie chyba parówki robisz?wydawało mi się ,że tez masz problem z naczynkami?czy to nie Ty?
Stary 2009-11-16, 13:11   #1036
Hosenka*
Zakorzenienie

Luskap: podobno boli, nawet siniaki zostają TŻ od niedawna się w to bawi i strasznie mu się spodobało. Stwierdził, że bardziej opłaci mu się mieć swój sprzęt niż pożyczać.

Gdy już wróciliśmy z urodzin, powiedział, że bardzo ładnie wyglądam z dzieckiem i że mi pasuje

Instagram

Stary 2009-11-16, 13:11   #1037
zetafon
Zakorzenienie

chyba mozna ale krotko i z umiarem.mi sie nic nie stało

od 01.11.2010 oszczędzam
Stary 2009-11-16, 13:12   #1038
aaaania1989
Zakorzenienie

Cytat:
chyba mozna ale krotko i z umiarem.mi sie nic nie stało
muszę poczytać na ten temat
Stary 2009-11-16, 13:26   #1039
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Luskap: podobno boli, nawet siniaki zostają TŻ od niedawna się w to bawi i strasznie mu się spodobało. Stwierdził, że bardziej opłaci mu się mieć swój sprzęt niż pożyczać.

Gdy już wróciliśmy z urodzin, powiedział, że bardzo ładnie wyglądam z dzieckiem i że mi pasuje
Łeee, to ja nie chcę mieć siniaków i być obita. Jeszcze mi strzeli w łeb!
Stary 2009-11-16, 13:30   #1040
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Łeee, to ja nie chcę mieć siniaków i być obita. Jeszcze mi strzeli w łeb!
Dlatego na łeb trzeba mieć maskę

Instagram

Stary 2009-11-16, 14:32   #1041
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Aha! Zużyłam dzisiaj próbkę Eternity CK

Cytat:
Dlatego na łeb trzeba mieć maskę

Edytowane przez luskap
Czas edycji: 2009-11-16 o 14:33
Stary 2009-11-16, 15:47   #1042
kaya xD
Raczkowanie

Zazdroszczę Wam fuksjaa i Magdoleno!! U mnie to lawina... Pokornie ostrzegam,że możliwe jest aby w tym tyg. doszły mi nowe avonowskie kosmetyki. U mnie zużyć trochę a trochę wyrzuconych:
-Tonik Avon ujędrniający do ciała <--wywalony(bo przeterninowany do 2006 roku!!!:ehem :
-Eveline 3 min krem(stary i wykończony)
-Sephora Błyszczyk w pudełeczku(dopiero teraz zauważywłam,że pusty więc to nie zużycie) No i tyle pamiętam. Już nic mnie nie kusi narazieChcę to naj najszybciej zużyć ażeby nie było zapasów. Myślę,że za jakiś tydzień max. dwa zużyje jakiś szampon i żel Ziaja Oliwkowa.
Zaczynam się bać tych bacików I sama rozdaję chociaż i mi nie wypada bacikować skoro sama grzeszę.

PrincessWitaj serdecznie!
Stary 2009-11-16, 16:38   #1043
magdolena
Zakorzenienie

KonikGarbusek: Ja za Wami tez tęsknie więc będe wpadac
Luskap: fajnie, gdyby moj odwyk byl dla innych mobilizacją

Musze Wam powiedzieć, że jestem pod wrażeniem pudru krzemionkowego. Nigdy nic nie sprawialo, ze moja skora jest tyle czasu matowa. A dodatkowo ten puder tak wygladza, ze jak potem nakladam podklad mineralny, to pędzel aż ślizga się po buzi i lepiej 'przylega'.
Stary 2009-11-16, 17:06   #1044
Parsifal
Zadomowienie

hej Dziewczynki, ja dziś byłam w Rossmanie po tonik ogórkowy Ziaja (zakup potrzebny bo mój aloesowy zaraz się skończy) no i skusiły mnie niesamowicie 2 nowe masła do ciała Bielendy: kasztanowe i karotenowe dziś nie kupiłam ale jak tylko będą w promocji to kupię

Odwyk od zakupów kosmetycznych!
Parsifal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 17:15   #1045
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Konto usunięte

Hej, dziewczyny, mam dziś kupę roboty w związku z kolosami na uczelni w tym tygodniu, wpadam więc tylko na szybki raport:

Zużyłam:
- peeling żurawinowy Joanna (i tym samym zostałam bez żadnego)

Kupiłam:
- peeling cukrowy Dax
- lakier śliwkowy Sensique (wreszcie jakaś kolorówka w moich zakupach no i znalazłam idealny, głęboki fiolet)
- plastry na wągry (zostały mi tylko 2, a nie lubię nie mieć ich w zapasie)

Oparłam się do przemyślenia i do czasu zużyć:
- mleczku Garniera czerwonemu
- masłu czekolada&pistacje Farmony
- peelingowi migdałowemu Farmony

Poza tym stwierdzam, że do zbioru idealnego muszę uporać się tylko z:
  • mleczko ogórkowe Ziaja
  • tonik ogórkowy Ziaja
  • peel-off pomarańczowa Oriflame
  • jagodowa nawilżająca Oriflame
  • balsam malinowy AA
  • masło cynamonowe Farmona
  • Blubel zielony
  • Blubel pomarańczowy
  • błyszczyk truskawkowy YR
A oprócz tego dokupić kilka potrzebnych, a nieobecnych w moim zbiorku kosmetyków - takie zakupy lubię!

Myślę, że do końca roku będzie po wszystkim!
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 17:41   #1046
mirab
Raczkowanie

Po kilku dniach znowu znalazłam chwilę na forum Odwykowiczek

Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość

Widziałam nową gazetkę z Natury - nie powiem, fajna fajna ale mnie nie dotyczy - nic nie kupuje!! Poza tym zastanawiam się czy nie przedłużyć maratonu ascezowego na dłuższy okres czasu, bo mam inne wydatki a poza tym podoba mi się nic nie kupowanie jeśli chodzi o strefę kosmetyków. Nie kupiłam nic od 28.10
Ja też nic nie kupię w Naturze z tej gazetki. Podobnie jak z ostatnią gazetką SP i Rossmanna. I chyba muszę brać przykład z Twojego wpisu - tylko z tym kupowaniem brakuje mi silnej woli

Cytat:

a za mną chodzą zapachy dior poison (pure i hypnotic) oraz paco rabbane xs nowy YSL parisiennie i lancome hypnose senses za dużo mi przypadło do gustu, oprócz tego nowe C-thru
No to chyba mamy podobne gusta Shpilciu. Ja od miesiąca 'pracuję' nad TŻtem bo liczę że św. Mikołaj przyniesie mi flakonik Hypnotic Poison Diora Byłam dość grzeczna więc chyba zasłużyłam

Pure Poison odpowiada mi mniej, Hypnose Senses też mi się podoba, ale jako szczęśliwa posiadaczka 'zwykłej' Hypnose zimą będę używać właśnie jej (albo Diora jak Mikołaj się domyśli)

Cytat:
Napisane przez Vibeska Pokaż wiadomość

Jak ja Wam zazdroszczę tego że możecie sobie pospać do 10, że możecie spokojnie zjeść śniadanie, pochodzić po sklepach ...
Mój dzień zaczyna się o 5.50 a o 7.30 muszę już być zwarta i gotowa, zaczynają się setki telefonów, omawianie terminów, spotkania, konferencje, przetargi, wizje, sprawy sądowe itp .....
W dodatku teraz wciąż siedze po godzinach, i w przyszłym tygodniu też tak będzie.
Żyję w biegu nieustannym
Vibeska, kaya, Kociak ja też tak żyję. Czasem żałuję, że doba ma tylko 24 godziny.

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość

I jeszcze zapomniałam - miałam róż Essence z limitowanki Ethno Couture w kawałeczkach, bo połamał się w trakcie przesyłki, ostatnio to był mój ulubiony róż i dziś tak niefortunnnie go otworzyłam, że wypadł mi z ręki i wszystko poleciało do umywalki.
Zostało mi go tylko w rogach, a to wystarczy max do świąt.
Fuksja, ja tym sposobem niedawno straciłam stalowy cień do powiek Essence z limitowanki Glam Rock. Żałuję bardzo, nie zostało nic.

Zużyłam peeling rewitalizujący AA do mycia twarzy. W kolejce jeszcze kilka tubek czeka.
prezenty: 0
zakupy: 5

Od 15 listopada 2009 r. odwyk błyszczykowy
zużyte: 8
zakupione: 5
oddane/zagubione: 4
stan: 94
mirab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 18:08   #1047
Koshatka
Zakorzenienie

Gratuluję zużyć.

MissBiscuit

Cytat:
Jednak nie mam takiego parcia że musze je mieć i już teraz zaraz. Poczekam do wyprzedaży, wiem skąpa jestem
To nie skąpstwo a zdrowy rozsądek. Po co kupować za pełną cenę jak to samo można mieć za 70 albo 50%

Cytat:
Napisane przez magdolena Pokaż wiadomość
Musze Wam powiedzieć, że jestem pod wrażeniem pudru krzemionkowego.
Co to za puder?
Stary 2009-11-16, 19:05   #1048
zetafon
Zakorzenienie

ja własnie wrocilam do domu od lekarza,a wczesniej wstapiłam do rossmanna po kiełbaski dla kotka.obejrzałam te różne rzeczy z CND ale nic mnie nie kusiło.poszłam do kasy i kasjerka dłuuugo sie patrzyła na te kiełbaski dla kota i zrobiła zdziwioną minę i zapytała,, gdzie je pani znalazła" no to ja mówie ze na dziale z jedzeniem dla kotów na dolnej półce.miała minę jakby mi chciała na coś zrobić,po czym stwierdziła ze sama ich szukała i nie znalazła.usmiałam sie troche po tym wszystkim.najwazniejsze ze nic kosmetycznego nie kupiłam,a z powstrzymywania sie od zakupów mam juz odłożone w specjalnej skarbonce 50zł.jak mam jakąś zachciankę to wrzucam pieniadze do świnki.

a w weekend poszło mi:
-hydrolat cytrynowy
-babydream żel do mycia 500ml
w tym tygodniu pójdzie mi też acnederm,za jakiś czas filtr i kremik posthelios oraz żel do intymnej AA.nie jest więc źle

od 01.11.2010 oszczędzam
Stary 2009-11-16, 19:42   #1049
ganimedea
Zakorzenienie

Coś ostatnio się tu nie odzywałam, trzeba nadrobić

Gratuluję zużyć, dziewczyny , a grzesznicom standardowy bacik na "odchętę" od szaleństw

Cytat:
Napisane przez _Novotna_ Pokaż wiadomość
Najgorsze dla mnie jest wchodzenie na wątki kolorówkowe!! Przez to wydałam ponad 300zł na 2 pudry...
Oj, wiem, jaki Guerlain potrafi być szkodliwy dla odwyku

Cytat:
Napisane przez princess_m Pokaż wiadomość
hej
chetnie sie przylacze do odwyku
Witam serdecznie nową odwykowiczkę

Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
Szkoda że w PL nie ma Ultra Doux, jak byłam dzieckiem to był a teraz nie ma
A ja ostatnio widziałam jakiś produkt tej marki - chyba szampon - w biedronce, tyle że nie na dziale kosmetycznym, a w koszach z rozmaitą ofertą m.in. gazetkową czy świąteczną

Cytat:
Właśnie na mojej kosmetycznej liście zapisałam sobie cele do osiągnięcia przy każdej kategorii i z obliczeń mi wyszło, że z 368szt kosmetyków+próbki powinnam i chciałabym zejść do ok.120szt!
Łoooo matulu Gdybym miała takie zbiory, to chyba nic by mnie nie zmotywowało - nie wiedziałabym, z której strony się za to zabrać. Ale nie od razu Rzym zbudowano

Cytat:
Galeria bardzo fajna, podobało mi się mnóstwo ciuszków (żałuje tylko że nie ma Zary). Jednak nie mam takiego parcia że musze je mieć i już teraz zaraz. Poczekam do wyprzedaży, wiem skąpa jestem
Nie skąpa, a trzeźwo myśląca W Galeriach czasem potrafią wywiesić ceny z kosmosu, dopiero na wyprzedażach stają się one bardziej adekwatne w stosunku do produktu
Choć nie powiem - zdarza mi się kupować i bez przecen, jeżeli dorwę coś, w czym mi dobrze Tak rzadko coś na mnie super leży w mojej opinii, że cieszę się każdym takim ciuchem, biegnąc czym prędzej do kasy

[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;15315437]Myślę, że do końca roku będzie po wszystkim! [/QUOTE]

Trzymam kciuki za skuteczną realizację tego planu i brak potknięć na drodze do kosmetycznej nirwany

U mnie wciąż 0 pełnowymiarowych zużyć Takiego miesiąca żem jeszcze nie miała, jakem na odwyku - nic nie chce się skończyć Poszło tylko kilka próbek
Przy sprzyjających wiatrach może zdążę zmęczyć krem do mycia twarzy Himalaya, mam już rozciętą tubę, ale wewnątrz wciąż sporo tego się wyleguje. Tym bardziej pragnę go już wykończyć, bo termin ważności minął na początku miesiąca Gdy go nabywałam, to tak byłam oszołomiona zakupami, że nie sprawdziłam daty

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

fuksjo, magdoleno, aaaaniu - wielkie gratulacje Wasz przykład działa bardzo motywująco , czuję się nieco podbudowana - dziękuję

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 19:49   #1050
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Dziękuję za wszystkie gratulacje.

Shpilciu, nie ma brązera Deborah na allegro niestety - przed chwilą sprawdzałam. No ale może jeszcze gdzieś upoluję podobny.

Zetafon, krem kokosowy Bielendy nie uczulił mnie, bo kiedy go używałam miałam ładną, gładką i nawilżoną skórę. To ta Ziaja raczej.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości