Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-17, 08:47   #2881
konspiracja
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
dzień dobry mamusie!

p.s.2 a wiecie co mamusie, my z tymi gondolkami to sobie możemy planować że nam dzieci będą do np późnej wiosny grzecznie jeździć!
jak się dzidzia zrobi ciekawa świata, za za żadne skarby i wygody gondoli nie będzie chciała jeździć i patrzeć w niebo!
czas będzie zamiany na wersje spacerowe - wiec tak jak mi doradziła koleżanka - juz doświadczona mama - bardzo ważne żeby wersja spacerowa rozkładała się do najbliższej pozycji leżącej

to ide robic omleciora!
wszystko w swoim czasie Xpressjo

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 09:13   #2882
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Do schrupania!

a mnie chyba łapie przeziębienie taki niby katarek... muszę się szybciutko podkurować!
Miłego dnia wszystkim i trzymam kciuki za Gucię - mam nadzieję, że dzisiaj się sprawa wyjaśni!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 09:23   #2883
malina81
Zadomowienie

Witam.
Kropciu śliczni chłopcy, a mały Kropek w wersji Supermana poprostu obłędny

My właśnie jemy cyca, potem zmiana pieluchy bo coś tam poszło i tak w kólko...żadnych atrakcji na dziś nie przewiduje
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 09:27   #2884
2befree
Raczkowanie

Witam wtorkowo

U mnie dziś okropna pogoda - deszcz, mgła, szaro i buro. Na szczęście nawet się nie budziłam w nocy, także z samopoczuciem nie jest najgorzej.

Jedynie z zaśnięciem był problem - od kilku dni Mała się chyba instaluje w pozycji wyjściowej akurat wtedy, kiedy ja chciałabym spać Czuję ją bardzo nisko, prawie między nogami. Nie wiem co ona tam wyprawia, ale chyba jej się podoba, bo trwa to dość długo

Niech się instaluje, bo ja zamierzam rodzić przed terminem i na Święta być już w domu Liczę, że nasze grzeczne dziecko mi w tym pomoże
2befree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 10:10   #2885
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
wszystko w swoim czasie Xpressjo
pewnie że do wersji spacerowej jeszcze troszkę czasu, a wiadomo że gondolka wygodna być musi!

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 10:20   #2886
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja też jestem bardzo ciekawa czy TŻeci pomagają mamusiom w obowiązkach i czy wstają w nocy do dzidków
Wczoraj tz siedzial z malym do 2 w nocy...

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
No dobra, zaliczone, dowody wyglądają wiarygodnie
śliczne fotki
Ciekawe ktory dowod byl najbardziej przekonywujacy?

Cytat:
dzisiejszy spacerek z "piłeczką"

kareninka aż dziwnie się patrzy na Ciebie w wersji bez brzuszka
co nie zmienia faktu że cudna mamusia jesteś!
No prosze jaka cudna pileczka!

Cytat:
Napisane przez moniam85 Pokaż wiadomość
Ślicznie wyglądasz ja też byłam na spacerku bo u mnie taka sama pogoda , Ja jak wychodze z domu i spotykam sąsiadów na spacerze to pytają " a Pani jeszcze na chodzie???"

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
No własnie Mamusie moze uraczymy sie nazwajem aktualnymi fotkami brzuszkow???
Dobra...

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Kareninko, wyglądasz kwitnąco, tak samo jak Xpresja!

Zdrowiej nam szybko

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
u nas wszysto dobrze..
moje sutki sa zmasarowane ale zobaczymy co powie polozna.. moze ja go zle przystawiam sama juz nie wiem..
dzis probowalam przez naladki ale mlody nie chcial slyszec o nakladach..
poza tym moja mama dzis wyjechala wiec wietrzylam piersi ale jakos od razu nie pomaga
a tu kilka ujec mojego Tomeczka

Oooooo jaki slodki maly Kropek!!

Moje sutki tez w nie najlepszym stanie ostatnio...smaruje mascia Medeli i mam takie kompresiki z zelem i pomagaja troche...

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
My właśnie jemy cyca, potem zmiana pieluchy bo coś tam poszło i tak w kólko...żadnych atrakcji na dziś nie przewiduje

No cos ty....dla mojego André kazda zmiana pieluszki to atrakcja...dla mnie zreszta tez, bo dosc czesto jestem raczona prysznicem w trakcie zmiany....

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
no i mamy następnego miesięczniaka no to zdrówko

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Agusia i Kareninka gratulacje dla maluchów, zwłaszcza u Kareninki to juz taka ładna okazja do świętowania!

Dzien dobry!

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 11:04   #2887
Verusia 23
Raczkowanie

Witam Was Mamusie w ten pochmurny dzionek)

Tak sobie dziennie was poczytuje ale jakos nie mam weny zeby cos dodac...Czy ktoras wie moze kiedy i co trzeba zlozyc zeby otrzymac zasilek macierzynski??Mam umowe przedluzona do konca porodu dlatego zasilek..ale nie wiem czy zalatwiac cos jeszcze w czasie ciazy?a jak nie to ile po porodzie..z Gory dziekuje Trzymajcie sie wszystkie nie rozpakowane Grudniowki

35 Tydzien naszego synusia
Verusia 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 11:14   #2888
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Czesc wam kochane

Mnie coś dopadło wczoraj miałam nerwy na wszystko nic mi sie niechciało.Siedziałam przed tv,nawet usnąć w dzień niemogłam.Niewiem co mi jest.Odciagam mleko 3-4 razy dziennie.W nocy też oczywiście bo ja odciagam a tu za godzine znów cycki pełne mleka są znów.Wiktor lezy sobie w łóżeczku patrzy sobie gdzieś ale niepłacze to dobrze.Dziś zaczełam się prostować nareszcie Grzesiek chcę wyjśc ze mną na dwór do sklepu ale boje się ze jak zaboli mnie coś to się skule oj może dam radę zobacze jak wyjde.Teraz oglądam tv i posprzątałam trochę.Ale łóżeczka niepościeliłam bo mi się niechce.:brzydal :

POZDRAWIAM I CALUJE WSZYSTKIE MAMUSIE
Stary 2009-11-17, 11:23   #2889
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Kareninka gratuluje pełnego miesiaca a Agusi 16 dni synka na swiecie

Lucky ładnie sie trzymasz, musze Ci powiedziec:0 a do kiedy leki bralas?
Ja Ci powiem, ze tez coraz wiecej sie krzatalam po domu, dzis malowalam wlosy, umylam sterte garow, ubikacje polalam domestosem zaraz ide wyczyscic. W pierwszym tygodniu lepiej mi lezenie wychodzilo
a kiedy leki i magnez odstawilas?
Domi, ja leki (luteine, cerdafen i fenoterol) brałam do końca 34tc, potem Mg i witaminy jeszcze prawie do końca 37tc i leżałam już w domku..a od 2 listopada nie biorę już nic i jakoś jeszcze się trzymam

a tak poza tym do dzień dobry Mamusie

u mnie szaro i ponuro, ale jakoś mi to nie przeszkadza, bo po nieprzespanej nocy mam zamiar dosypiać w ciągu dnia
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 11:34   #2890
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Witam
ja tak za tydzień mam przestać brać fenoterol
może to już niedługo
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 12:02   #2891
fruzia01
Raczkowanie

dzisiaj uświadomiłam sobie, że mój termin porodu wypada POJUTRZE

normalnie nie wierzę, to brzmi jak jakaś abstrakcja, jakiś żart

ja nawet materacyka do łóżeczka nie mam (zakupiłam na allegro, ale sklep przeoczył moje zamówienie, wyślą dopiero dzisiaj, wrrrr )
fruzia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 12:58   #2892
gucia6
Zakorzenienie

Dzień dobry mamusie

Za mną kolejna w miarę spokojna noc i poranek lenistwa. Zaraz zmykam pod prysznic, bo ileż można w piżamie urzędować A później powstawiam fotki brzucha

Fruzia, to w najgorszym wypadku, tz będzie musiał materacyk ubrać w prześcieradło, jak ty będziesz w szpitalu
Stary 2009-11-17, 12:58   #2893
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Verusia 23 Pokaż wiadomość
Witam Was Mamusie w ten pochmurny dzionek)

Tak sobie dziennie was poczytuje ale jakos nie mam weny zeby cos dodac...Czy ktoras wie moze kiedy i co trzeba zlozyc zeby otrzymac zasilek macierzynski??Mam umowe przedluzona do konca porodu dlatego zasilek..ale nie wiem czy zalatwiac cos jeszcze w czasie ciazy?a jak nie to ile po porodzie..z Gory dziekuje Trzymajcie sie wszystkie nie rozpakowane Grudniowki

35 Tydzien naszego synusia
Jeśli chodzi o macierzyński to przy wypisie ze szpitala po urodzeniu dziecka dostajesz zaświadczenie o macierzyńskim które musisz dostarczyć pracodawcy i tyle.
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 13:17   #2894
gissh
Raczkowanie

Witajcie

Po tygodniu pobytu w szpitalu wreszcie mi się udało stamtąd urwać Strasznie się cieszę że już jestem w domu bo powoli tam wariowałam...

Na początku chciałabym serdecznie pogratulować wszystkim niedawno rozpakowanym Mamusiom: Paczka, Gusiec, Zaharia, Ela

Co u mnie? No tak jak pisałam po ostatnim USG okazało się że mam mało wód płodowych - z wyliczeń wyszło że 6cm, czyli prawie na dolnej granicy... No i ginka skierowała mnie do szpitala. W szpitalu dostawałam 2xdziennie kroplówki, magnez i nospę, robili mi co chwilę KTG i kazali liczyć ruchy Małej i dużo pić... Na szczęście w miarę szybko ilość wód wzrosła mi do 8cm i lekarze powiedzieli że to już w miarę ok... Poza tym KTG też wychodziło mi dobrze, tzn. żadnych poważnych skurczy nie było. Tylko że mimo tego brzuch mi strasznie twardniał i ordynatorowi bardzo się to nie podobało i dlatego nie chciał mnie puścić do domu... No ale w końcu go przekonałam obiecując, że będę dużo leżeć i odpoczywać. I muszę prowadzić kartę ruchów dziecka. W piątek idę na kontrolę do mojej gin i mam mieć kolejne USG żeby sprawdzić co i jak... Ale najważniejsze że już jestem w domu
Poza tym po USG okazało się że moja Dzidzia waży już 2800, czyli jest dosyć duża i nawet gdyby urodziła się wcześniej to powinna już bez problemów dać sobie radę. Ja natomiast posiadam już jedynie jakieś "resztki" szyjki macicy i rozwarcie na jeden palec, ale gin który mnie badał powiedział, że na tym etapie ciąży na którym jestem to już nic strasznego czy niebezpiecznego nie jest i w związku z tym nic już nie będą robić... czyli ile donoszę tyle donoszę. Aha, pomału zaczął mi odchodzić czop śluzowy (a przynajmniej tak mi się wydaje że to co ze mnie od paru dni wypływa to czop ).
Co jeszcze? No ja chyba jako jakiś ciążowy ewenement w miarę upływu czasu robię się coraz chudsza... Spadłam już do +7kg, mam mały brzuch, niewiele wód a Dzidzia dosyć duża więc w związku z tym przeżywam ostatnio to o czym jakiś czas temu pisała Paczka: Dzidzia czasem tak mnie kopie że aż robi mi się słabo... Biedactwo ma tam w brzuchu trochę mało miejsca... Mam wrażenie że Ona jest tuż pod moją skórą i że nie mam tam żadnej amortyzacji... No ale nic, jeszce trochę jakoś damy radę

U mnie chyba tyle...
Aha, widziałam że piszecie o wózkach... Więc się pochwalę że bryka naszej Małej już stoi zaparkowana w domu TŻ kupił jak byłam w szpitalu. Miał być Tako Jumper X ale będąc w sklepie wpadł nam w oko inny wózeczek, a mianowicie Jedo Fyn 4DS i to włąśnie na niego się zdecydowaliśmy... W porównaniu z Jumperem ma większą gondolkę (i w ogóle jest troszkę większy) ale jest od Jumpera lżejszy (gondola o prawie 2kg a spacerówka o 3kg). No i stwierdziliśmy że Jedo lepiej się prowadzi - jest jakiś taki bardziej "miękki" i super leciutko się nim manewruje. Cena też była na naszą kieszeń tak że ogólnie bardzo się nam spodobał i go zakupiliśmy...

Wózeczek wygląda tak:
http://www.allegro.pl/item817108234_...l_gratisy.html
a my mamy gondolę w wersji classic, kolor 119

No nic, uciekam teraz na obiad a później postaram się nadrobić swoje wizażowe zaległości Pozdrawiam

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 13:19   #2895
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Witam!!!

Ja też miałam dzisiaj mega koszmarną bezsenną noc! Jakaś pełnia była czy co? Prawie nie zmrużyłam oka do rana i dopiero powoli dochodzę do siebie chociaż strasznie głowa mnie boli. Na końcu już z tej bezsilności, że nie mogę zasnąć, mimo iż chcę poryczałam się tak, że Tż się obudził Tańcowanie dzidzi w brzuchu tak bardzo nie przeszkadza, ale strasznie bolą mnie biodra, chyba miednica się rozchodzi czy coś Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej.

A właśnie mamusie rozpakowane: W co ubieracie maluszki na spacer? Ile warstw i czego? I czy zmarujecie twarz kremem (jaki polecacie)?

Tak pytam, bo chce już przygotowac dla Małego ciuszki do szpitala i na wyjście do domu i tak się zastanawiam co mu tam spakować
Ja jestem po calym dniu z Synkiem takk padnieta ze nie ma mowy zebym w nocy nie spala;p korzystajcie brzuchatki z tych nocek bo pozniej nie bedzie tak kolorowo;p

Fifi juz w nocy nam nie harcuje Doszlismy do wprawy i wiemy co robic zeby w nocy spal

Budzi sie kolo 9 i musze go przetrzymac do 12 zeby nei spal potem zasypia ide na spacer wracam kolo 13 on sppi dalej kolo 15 budzi sie do karmienia zasypia pozniej dalej o 17 musimy go obudzic i przetrzymac do kapania do 19 i potem po kapaniu jeszcze godzinke i jak zasnie o 20 to kolo 23 budzi sie do jedzenia potem zasypia potem budzi sie kolo 3 zasypia i budzi sie kolo 6 i zasypia i potem kolo 9 i tak codziennie;p tak wyglada nasz dzien i nocka praktycznie przespana

My na spacer ubieramy kaftanik spiochy na to gruba bluze i spodnie i przykrywamy kocem i czapka oczywiscie bo na razie jest za cieplo na kombinezon i mały sie poci jak go w niego ubierzemy

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 13:19   #2896
sexy body
Rozeznanie

Cześć lachony

U mnie też szaro i buro ale humor dopisuje.
Babuszka mnie odwiedziła i kot jej ciacha wszamał

Dobrze, że TŻeci pomagają mamuśkom w obowiązkach. Ja mojego już od kilku miesięcy straszę wizją koszmarnych nieprzespanych nocy pełnych niemiłosiernego wrzasku i zakupkanych pieluch 24 h na dobę
I jęczę, że sama to ja z tym nie dam rady i słucham jak on wtedy obiecuje, że będzie mi pomagał
A co z tego wyjdzie - zobaczymy...

Podobno mamusie często popełniaja ten błąd, że wręćz nie dopuszczają tatuśków do zajeć przy dziecku bo uważają, że on sobie nie poradzi i one zrobia to lepiej. Ale mi to chyba nie grozi...

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 13:36   #2897
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
Napisane przez fruzia01 Pokaż wiadomość

normalnie nie wierzę, to brzmi jak jakaś abstrakcja, jakiś żart

ja nawet materacyka do łóżeczka nie mam (zakupiłam na allegro, ale sklep przeoczył moje zamówienie, wyślą dopiero dzisiaj, wrrrr )
Fuzia, a czujesz, że coś zaczyna się już dziać?

Ja wg kilku ostatnich wizyt usg tp mam na JUTRO
wcześniejsze terminy (bo podobno ważniejsze są te z wcześniejszych wizyt) to 20.11, wg miesiączki mam na 21.11 a w książeczce mam 23.11
ciekawe kiedy Mała sama ustanowi swój termin
Stary 2009-11-17, 13:49   #2898
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Domi mam prosbe;p zmien na liscie dane u mnie bo ja urodzilam 31.10 w hallowen a nie 30.10 30.10 wyladowalam w szpitalu a urodzilam dzien pozniej dziekuje

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 14:07   #2899
gucia6
Zakorzenienie

Gissh, witamy w domu. Super, że u ciebie lepiej i dzidzia jest zdrowa

Lucky, Fruzja, trzymam żeby wasze maleństwa tak was nie zwodziły jak moja mała

A tu obiecana fotka ze świata piłek Mam nadzieję, że już ostatnia
Stary 2009-11-17, 14:10   #2900
kolanosia
Rozeznanie

Hej mamusie!
U mie złego nastroju ciąg dalszy....budziłam się dzis w nocy 6 razy, za każdym razem z potwornym skurczem łydek....od dzis zaczynam pić litrami sok pomidorowy i jak nie pomoże to nie wiem co zrobię Jestem taka zmęczona, a tu rozpakowane mamusie radza by się wysypiać bo potem to zapomnij...ach....
Do tego nadal nie mam łóżeczka...nie wiem czy oni je po drodze zgubili czy co? Dobrze, że w razie czego nie jest płacone, ale co się wyczekam to moje.
Dzis odbieram paczkę z apteki i pakuję do końca torbę, niby do terminu jeszcze miesiąc ale przynajmniej tyle moge teraz zrobić.

Co to bolesnych ruchów dziecka to moja Lenka rusza się mało i niezbyt intensywnie, ale w związku z położeniem pośladkowym jak mi wypnie główkę pod mostkiem to czasem aż się skrzywię. Czuję ją pod samą skórą, nawet nosek mogę wyczuć, usg jest bolesne jak cholera.....tez podejrzewali jak u Ciebie Gishh małowodzie ale na szczęście jest ok.

Pozdrawiam was serdecznie, miłego dzionka i dobrych humorków pomimo fatalnej aury!
Stary 2009-11-17, 14:11   #2901
kamilla123
Rozeznanie

Witam!!!

Gissh Fajnie że Cię wypuścili do domu i że jest lepiej z tymi wodami
Tylko proszę listopadówek w kolejce do porodu nie wyprzedzać
No i wózek bardzo fajny Ja w końcu zdecydowałam się na Tako jumper i dzisiaj siedzę w oknie i wyglądam kuriera

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
My na spacer ubieramy kaftanik spiochy na to gruba bluze i spodnie i przykrywamy kocem i czapka oczywiscie bo na razie jest za cieplo na kombinezon i mały sie poci jak go w niego ubierzemy
Dzieki

Cytat:
Napisane przez fruzia01 Pokaż wiadomość
Uuuu.... a masz jakieś "przepowiadacze"? A jeśli materacyk dzisiaj wysłany to na pewno jutro będzie

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Ja wg kilku ostatnich wizyt usg tp mam na JUTRO
wcześniejsze terminy (bo podobno ważniejsze są te z wcześniejszych wizyt) to 20.11, wg miesiączki mam na 21.11 a w książeczce mam 23.11
ciekawe kiedy Mała sama ustanowi swój termin
U mnie termin z dwóch ostatnich usg to 03.11 czyli już dawno powinno być po Ale tak jak piszesz bardziej wiarygodne dane są z usg z pierwszego trymestru, a tam miałam ostatni tydzień listopada więc sobie spokojnie czekam Te nasze dzidzie są i tak sprytniejsze od niejednych wyliczeń

A moje znienawidzone ostatnio pytanie to: Kiedy rodzisz?

A skąd ja mam to wiedzieć? Jak urodzę to urodzę. Za chwilę jadę na ktg, potem na zakupy i mam nadzieję, że nie spotkam nikogo znajomego i nikt mi tego pytania nie zada, bo padnę

Miłego popołudnia!!!
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 14:12   #2902
kolanosia
Rozeznanie

Gucia ale śliczna piłka z Ciebie!!!!
Wiem że wolałabyś juz tego nie słyszeć ale pięknie wyglądasz w tej ciąży
Oby jutro córa juz zaczęła wychodzić....Buziaki!
Stary 2009-11-17, 14:14   #2903
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Hej mamusie!
U mie złego nastroju ciąg dalszy....budziłam się dzis w nocy 6 razy, za każdym razem z potwornym skurczem łydek....od dzis zaczynam pić litrami sok pomidorowy i jak nie pomoże to nie wiem co zrobię Jestem taka zmęczona, a tu rozpakowane mamusie radza by się wysypiać bo potem to zapomnij...ach....
Do tego nadal nie mam łóżeczka...nie wiem czy oni je po drodze zgubili czy co? Dobrze, że w razie czego nie jest płacone, ale co się wyczekam to moje.
Dzis odbieram paczkę z apteki i pakuję do końca torbę, niby do terminu jeszcze miesiąc ale przynajmniej tyle moge teraz zrobić.

Co to bolesnych ruchów dziecka to moja Lenka rusza się mało i niezbyt intensywnie, ale w związku z położeniem pośladkowym jak mi wypnie główkę pod mostkiem to czasem aż się skrzywię. Czuję ją pod samą skórą, nawet nosek mogę wyczuć, usg jest bolesne jak cholera.....tez podejrzewali jak u Ciebie Gishh małowodzie ale na szczęście jest ok.

Pozdrawiam was serdecznie, miłego dzionka i dobrych humorków pomimo fatalnej aury!
jeszcze tylko trochę. I tak podziwiam cię za to jaka jesteś dzielna z tym wszystkim co cię spotyka w tej ciąży.

I możesz wyczuć nosek Mi czasami udaje się "złapać" za piąstki albo piętki

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-11-17 o 14:16
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 14:15   #2904
kamilla123
Rozeznanie

Gucia Super zdjęcie! Jedną piłkę trzymasz, na drugiej siedzisz, a trzecią połknęłaś Widzę, że nawet gwiazdor już na Małą czeka, a ona nic sobie z tego nie robi i wyjść nie chce

Ciekawe czy Elę dzisiaj wypuszczą?
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 14:29   #2905
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

ja ostatnio selekcjonuję odbierane telefony bo pytania typu "urodziłaś???" albo co gorsza "dlaczego ty jeszcze nie urodziłaś???" mnie dobijają...
Stary 2009-11-17, 14:30   #2906
kolanosia
Rozeznanie

Guciu
Jestem myślami z Tobą i trzymam mocno kciuki!
Stary 2009-11-17, 14:31   #2907
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
ja ostatnio selekcjonuję odbierane telefony bo pytania typu "urodziłaś???" albo co gorsza "dlaczego ty jeszcze nie urodziłaś???" mnie dobijają...
Dlatego ja ostatnio odbieranie wszelkich telefonów zostawiam tztowi
Stary 2009-11-17, 14:35   #2908
fruzia01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość

U mnie chyba tyle...
Aha, widziałam że piszecie o wózkach... Więc się pochwalę że bryka naszej Małej już stoi zaparkowana w domu TŻ kupił jak byłam w szpitalu. Miał być Tako Jumper X ale będąc w sklepie wpadł nam w oko inny wózeczek, a mianowicie Jedo Fyn 4DS i to włąśnie na niego się zdecydowaliśmy... W porównaniu z Jumperem ma większą gondolkę (i w ogóle jest troszkę większy) ale jest od Jumpera lżejszy (gondola o prawie 2kg a spacerówka o 3kg). No i stwierdziliśmy że Jedo lepiej się prowadzi - jest jakiś taki bardziej "miękki" i super leciutko się nim manewruje. Cena też była na naszą kieszeń tak że ogólnie bardzo się nam spodobał i go zakupiliśmy...

Wózeczek wygląda tak:
http://www.allegro.pl/item817108234_...l_gratisy.html
a my mamy gondolę w wersji classic, kolor 119
ooo, my też mamy classic 119 ale do bartatiny; ciekawe jak nam wózeczki tej firmy będą się sprawować - w necie mają dużo pozytywnych opinii

Cytat:
Fuzia, a czujesz, że coś zaczyna się już dziać?
hmm, twardnieje mi brzuszek, ale tak rzadko, nieboleśnie, nieregularnie; rozwarcia chyba nie ma, czop nie odchodzi... największa nowość, to wczoraj mały zmienił pozycję na jakąś inną - ciekawe czy nadal głową w górę czy może ustawia się na nietoperka

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

fota GENIALNA
fruzia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 15:17   #2909
moniam85
Raczkowanie

Witam

Cytat:

p.s.2 a wiecie co mamusie, my z tymi gondolkami to sobie możemy planować że nam dzieci będą do np późnej wiosny grzecznie jeździć!
jak się dzidzia zrobi ciekawa świata, za za żadne skarby i wygody gondoli nie będzie chciała jeździć i patrzeć w niebo!
czas będzie zamiany na wersje spacerowe - wiec tak jak mi doradziła koleżanka - juz doświadczona mama - bardzo ważne żeby wersja spacerowa rozkładała się do najbliższej pozycji leżącej

to ide robic omleciora!
Podzielam twoje zdanie Kochana dlatego ja kupiłam x-landera XA '09 i fotelik - bez gondolki , wózek ma bardzo fajne okrycie na nóżki ( można powiedzieć śpiworek z polarkiem) i rozkłada się na leżąco, budka jest bardzo daleko wysuwana i dużo w nim miejsca więc kombinezonik kocyk i okrycie wystarczy (mam nadzieje ze mały się nie ugotuje, ale sprawdze to po pierwszym spacerku) bo nie mam zamiaru chodzić z nim w zimie na wielo-godzinne spacery,

Kropek jest uroczy i prawdziwy z niego SUPERMEN

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Witaj Gissh, super że jesteś już w domku i jest wszystko Ok...
Stary 2009-11-17, 16:31   #2910
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

gucia! ja widze 3 piłeczki na zdjęciu w tym jedna z wyjątkową zawartością!
śliczna mamusia!

gissh! jak dobrze że już jesteś w domku!

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości