|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cytat:
|
|
|
#2882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mnie chyba łapie przeziębienie taki niby katarek... muszę się szybciutko podkurować!Miłego dnia wszystkim i trzymam kciuki za Gucię - mam nadzieję, że dzisiaj się sprawa wyjaśni!
|
|
|
|
|
#2883 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Kropciu śliczni chłopcy, a mały Kropek w wersji Supermana poprostu obłędny My właśnie jemy cyca, potem zmiana pieluchy bo coś tam poszło i tak w kólko...żadnych atrakcji na dziś nie przewiduje
|
|
|
|
#2884 |
|
Raczkowanie
|
Witam wtorkowo
![]() U mnie dziś okropna pogoda - deszcz, mgła, szaro i buro. Na szczęście nawet się nie budziłam w nocy, także z samopoczuciem nie jest najgorzej. Jedynie z zaśnięciem był problem - od kilku dni Mała się chyba instaluje w pozycji wyjściowej akurat wtedy, kiedy ja chciałabym spać Czuję ją bardzo nisko, prawie między nogami. Nie wiem co ona tam wyprawia, ale chyba jej się podoba, bo trwa to dość długo Niech się instaluje, bo ja zamierzam rodzić przed terminem i na Święta być już w domu Liczę, że nasze grzeczne dziecko mi w tym pomoże
|
|
|
|
#2885 |
|
Zadomowienie
|
pewnie że do wersji spacerowej jeszcze troszkę czasu, a wiadomo że gondolka wygodna być musi!
|
|
|
|
#2886 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdrowiej nam szybko Cytat:
Oooooo jaki slodki maly Kropek!! Moje sutki tez w nie najlepszym stanie ostatnio...smaruje mascia Medeli i mam takie kompresiki z zelem i pomagaja troche... ![]() Cytat:
No cos ty....dla mojego André kazda zmiana pieluszki to atrakcja...dla mnie zreszta tez, bo dosc czesto jestem raczona prysznicem w trakcie zmiany.... ![]() Cytat:
Dzien dobry!
|
|
#2887 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was Mamusie w ten pochmurny dzionek
)Tak sobie dziennie was poczytuje ale jakos nie mam weny zeby cos dodac...Czy ktoras wie moze kiedy i co trzeba zlozyc zeby otrzymac zasilek macierzynski??Mam umowe przedluzona do konca porodu dlatego zasilek..ale nie wiem czy zalatwiac cos jeszcze w czasie ciazy?a jak nie to ile po porodzie..z Gory dziekuje Trzymajcie sie wszystkie nie rozpakowane Grudniowki![]() 35 Tydzien naszego synusia![]() |
|
|
|
#2888 |
|
Raczkowanie
|
Czesc wam kochane
Mnie coś dopadło wczoraj miałam nerwy na wszystko nic mi sie niechciało.Siedziałam przed tv,nawet usnąć w dzień niemogłam.Niewiem co mi jest.Odciagam mleko 3-4 razy dziennie.W nocy też oczywiście bo ja odciagam a tu za godzine znów cycki pełne mleka są znów.Wiktor lezy sobie w łóżeczku patrzy sobie gdzieś ale niepłacze to dobrze.Dziś zaczełam się prostować nareszcie Grzesiek chcę wyjśc ze mną na dwór do sklepu ale boje się ze jak zaboli mnie coś to się skule oj może dam radę zobacze jak wyjde.Teraz oglądam tv i posprzątałam trochę.Ale łóżeczka niepościeliłam bo mi się niechce. :brzydal :POZDRAWIAM I CALUJE WSZYSTKIE MAMUSIE
|
#2889 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a tak poza tym do dzień dobry Mamusie ![]() u mnie szaro i ponuro, ale jakoś mi to nie przeszkadza, bo po nieprzespanej nocy mam zamiar dosypiać w ciągu dnia
|
|
|
|
|
#2890 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() ja tak za tydzień mam przestać brać fenoterol może to już niedługo
|
|
|
|
#2891 |
|
Raczkowanie
|
dzisiaj uświadomiłam sobie, że mój termin porodu wypada POJUTRZE
![]() normalnie nie wierzę, to brzmi jak jakaś abstrakcja, jakiś żart ja nawet materacyka do łóżeczka nie mam (zakupiłam na allegro, ale sklep przeoczył moje zamówienie, wyślą dopiero dzisiaj, wrrrr )
|
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Za mną kolejna w miarę spokojna noc i poranek lenistwa. Zaraz zmykam pod prysznic, bo ileż można w piżamie urzędować A później powstawiam fotki brzucha ![]() Fruzia, to w najgorszym wypadku, tz będzie musiał materacyk ubrać w prześcieradło, jak ty będziesz w szpitalu
|
#2893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2894 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Po tygodniu pobytu w szpitalu wreszcie mi się udało stamtąd urwać Strasznie się cieszę że już jestem w domu bo powoli tam wariowałam...Na początku chciałabym serdecznie pogratulować wszystkim niedawno rozpakowanym Mamusiom: Paczka, Gusiec, Zaharia, Ela ![]() Co u mnie? No tak jak pisałam po ostatnim USG okazało się że mam mało wód płodowych - z wyliczeń wyszło że 6cm, czyli prawie na dolnej granicy... No i ginka skierowała mnie do szpitala. W szpitalu dostawałam 2xdziennie kroplówki, magnez i nospę, robili mi co chwilę KTG i kazali liczyć ruchy Małej i dużo pić... Na szczęście w miarę szybko ilość wód wzrosła mi do 8cm i lekarze powiedzieli że to już w miarę ok... Poza tym KTG też wychodziło mi dobrze, tzn. żadnych poważnych skurczy nie było. Tylko że mimo tego brzuch mi strasznie twardniał i ordynatorowi bardzo się to nie podobało i dlatego nie chciał mnie puścić do domu... No ale w końcu go przekonałam obiecując, że będę dużo leżeć i odpoczywać. I muszę prowadzić kartę ruchów dziecka. W piątek idę na kontrolę do mojej gin i mam mieć kolejne USG żeby sprawdzić co i jak... Ale najważniejsze że już jestem w domu ![]() Poza tym po USG okazało się że moja Dzidzia waży już 2800, czyli jest dosyć duża i nawet gdyby urodziła się wcześniej to powinna już bez problemów dać sobie radę. Ja natomiast posiadam już jedynie jakieś "resztki" szyjki macicy i rozwarcie na jeden palec, ale gin który mnie badał powiedział, że na tym etapie ciąży na którym jestem to już nic strasznego czy niebezpiecznego nie jest i w związku z tym nic już nie będą robić... czyli ile donoszę tyle donoszę. Aha, pomału zaczął mi odchodzić czop śluzowy (a przynajmniej tak mi się wydaje że to co ze mnie od paru dni wypływa to czop ).Co jeszcze? No ja chyba jako jakiś ciążowy ewenement w miarę upływu czasu robię się coraz chudsza... Spadłam już do +7kg, mam mały brzuch, niewiele wód a Dzidzia dosyć duża więc w związku z tym przeżywam ostatnio to o czym jakiś czas temu pisała Paczka: Dzidzia czasem tak mnie kopie że aż robi mi się słabo... Biedactwo ma tam w brzuchu trochę mało miejsca... Mam wrażenie że Ona jest tuż pod moją skórą i że nie mam tam żadnej amortyzacji... No ale nic, jeszce trochę jakoś damy radę ![]() U mnie chyba tyle... Aha, widziałam że piszecie o wózkach... Więc się pochwalę że bryka naszej Małej już stoi zaparkowana w domu Wózeczek wygląda tak: http://www.allegro.pl/item817108234_...l_gratisy.html a my mamy gondolę w wersji classic, kolor 119 ![]() No nic, uciekam teraz na obiad a później postaram się nadrobić swoje wizażowe zaległości Pozdrawiam
|
#2895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fifi juz w nocy nam nie harcuje Doszlismy do wprawy i wiemy co robic zeby w nocy spal![]() Budzi sie kolo 9 i musze go przetrzymac do 12 zeby nei spal potem zasypia ide na spacer wracam kolo 13 on sppi dalej kolo 15 budzi sie do karmienia zasypia pozniej dalej o 17 musimy go obudzic i przetrzymac do kapania do 19 i potem po kapaniu jeszcze godzinke i jak zasnie o 20 to kolo 23 budzi sie do jedzenia potem zasypia potem budzi sie kolo 3 zasypia i budzi sie kolo 6 i zasypia i potem kolo 9 i tak codziennie;p tak wyglada nasz dzien i nocka praktycznie przespana![]() My na spacer ubieramy kaftanik spiochy na to gruba bluze i spodnie i przykrywamy kocem i czapka oczywiscie bo na razie jest za cieplo na kombinezon i mały sie poci jak go w niego ubierzemy
|
|
#2896 |
|
Rozeznanie
|
Cześć lachony
![]() U mnie też szaro i buro ale humor dopisuje. Babuszka mnie odwiedziła i kot jej ciacha wszamał ![]() Dobrze, że TŻeci pomagają mamuśkom w obowiązkach. Ja mojego już od kilku miesięcy straszę wizją koszmarnych nieprzespanych nocy pełnych niemiłosiernego wrzasku i zakupkanych pieluch 24 h na dobę ![]() I jęczę, że sama to ja z tym nie dam rady i słucham jak on wtedy obiecuje, że będzie mi pomagał ![]() A co z tego wyjdzie - zobaczymy... Podobno mamusie często popełniaja ten błąd, że wręćz nie dopuszczają tatuśków do zajeć przy dziecku bo uważają, że on sobie nie poradzi i one zrobia to lepiej. Ale mi to chyba nie grozi...
|
#2897 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wg kilku ostatnich wizyt usg tp mam na JUTRO ![]() wcześniejsze terminy (bo podobno ważniejsze są te z wcześniejszych wizyt) to 20.11, wg miesiączki mam na 21.11 a w książeczce mam 23.11 ciekawe kiedy Mała sama ustanowi swój termin ![]()
|
|
|
|
|
#2898 |
|
Zadomowienie
|
Domi mam prosbe;p zmien na liscie dane u mnie bo ja urodzilam 31.10 w hallowen a nie 30.10
30.10 wyladowalam w szpitalu a urodzilam dzien pozniej dziekuje
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Gissh, witamy w domu. Super, że u ciebie lepiej i dzidzia jest zdrowa
Lucky, Fruzja, trzymam żeby wasze maleństwa tak was nie zwodziły jak moja mała A tu obiecana fotka ze świata piłek Mam nadzieję, że już ostatnia ![]()
|
#2900 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie!
U mie złego nastroju ciąg dalszy....budziłam się dzis w nocy 6 razy, za każdym razem z potwornym skurczem łydek....od dzis zaczynam pić litrami sok pomidorowy i jak nie pomoże to nie wiem co zrobię Do tego nadal nie mam łóżeczka...nie wiem czy oni je po drodze zgubili czy co? Dobrze, że w razie czego nie jest płacone, ale co się wyczekam to moje. Dzis odbieram paczkę z apteki i pakuję do końca torbę, niby do terminu jeszcze miesiąc ale przynajmniej tyle moge teraz zrobić. Co to bolesnych ruchów dziecka to moja Lenka rusza się mało i niezbyt intensywnie, ale w związku z położeniem pośladkowym jak mi wypnie główkę pod mostkiem to czasem aż się skrzywię. Czuję ją pod samą skórą, nawet nosek mogę wyczuć, usg jest bolesne jak cholera.....tez podejrzewali jak u Ciebie Gishh małowodzie ale na szczęście jest ok. Pozdrawiam was serdecznie, miłego dzionka i dobrych humorków pomimo fatalnej aury!
|
#2901 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam!!!
Gissh Fajnie że Cię wypuścili do domu i że jest lepiej z tymi wodami Tylko proszę listopadówek w kolejce do porodu nie wyprzedzać ![]() No i wózek bardzo fajny ![]() Cytat:
Uuuu.... a masz jakieś "przepowiadacze"? A jeśli materacyk dzisiaj wysłany to na pewno jutro będzie ![]() Cytat:
Ale tak jak piszesz bardziej wiarygodne dane są z usg z pierwszego trymestru, a tam miałam ostatni tydzień listopada więc sobie spokojnie czekam Te nasze dzidzie są i tak sprytniejsze od niejednych wyliczeńA moje znienawidzone ostatnio pytanie to: Kiedy rodzisz? ![]() A skąd ja mam to wiedzieć? Jak urodzę to urodzę. Za chwilę jadę na ktg, potem na zakupy i mam nadzieję, że nie spotkam nikogo znajomego i nikt mi tego pytania nie zada, bo padnę![]() Miłego popołudnia!!!
|
||
|
|
|
#2902 |
|
Rozeznanie
|
Gucia ale śliczna piłka z Ciebie!!!!
Wiem że wolałabyś juz tego nie słyszeć ale pięknie wyglądasz w tej ciąży Oby jutro córa juz zaczęła wychodzić....Buziaki!
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze tylko trochę. I tak podziwiam cię za to jaka jesteś dzielna z tym wszystkim co cię spotyka w tej ciąży.I możesz wyczuć nosek
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-17 o 14:16 |
|
|
|
|
#2904 |
|
Rozeznanie
|
Gucia Super zdjęcie! Jedną piłkę trzymasz, na drugiej siedzisz, a trzecią połknęłaś
Widzę, że nawet gwiazdor już na Małą czeka, a ona nic sobie z tego nie robi i wyjść nie chce![]() Ciekawe czy Elę dzisiaj wypuszczą?
|
|
|
|
#2905 |
|
Rozeznanie
|
ja ostatnio selekcjonuję odbierane telefony bo pytania typu "urodziłaś???" albo co gorsza "dlaczego ty jeszcze nie urodziłaś???" mnie dobijają...
|
|
|
|
#2906 |
|
Rozeznanie
|
Guciu
Jestem myślami z Tobą i trzymam mocno kciuki!
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2908 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale do bartatiny; ciekawe jak nam wózeczki tej firmy będą się sprawować - w necie mają dużo pozytywnych opiniihmm, twardnieje mi brzuszek, ale tak rzadko, nieboleśnie, nieregularnie; rozwarcia chyba nie ma, czop nie odchodzi... największa nowość, to wczoraj mały zmienił pozycję na jakąś inną - ciekawe czy nadal głową w górę czy może ustawia się na nietoperka fota GENIALNA
|
|
|
|
|
#2909 | |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
Kropek jest uroczy i prawdziwy z niego SUPERMEN ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Witaj Gissh, super że jesteś już w domku i jest wszystko Ok... |
|
|
|
|
#2910 |
|
Zadomowienie
|
gucia! ja widze 3 piłeczki na zdjęciu
w tym jedna z wyjątkową zawartością! śliczna mamusia! gissh! jak dobrze że już jesteś w domku! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

taki niby katarek... muszę się szybciutko podkurować!
sama juz nie wiem..
35 Tydzien naszego synusia

)

Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej.
żeby wasze maleństwa tak was nie zwodziły jak moja mała 

jeszcze tylko trochę. I tak podziwiam cię za to jaka jesteś dzielna z tym wszystkim co cię spotyka w tej ciąży.