Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 350 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-17, 13:15   #10471
spioch7
BAN stały

Dot.: naturalne loki, loczki, fale i ich pielęgnacja cz II

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość

A może spróbuj nakładać maski i odżywki na długość włosów od ucha. Wtedy nie powinny zaszkodzić na skórę głowy. Ogólnie proponowałabym Ci mycie metodą OMO. Przed myciem na włosy od ucha nakładasz odżywkę, myjesz szamponem skalp, dokładnie wszystko spłukujesz i na włosy od ucha znowu kładziesz jakąś maskę, odżywkę. W ten sposób skalp będzie dobrze oczyszczony, a włosy zabezpieczone przed wpływem detergentów i odżywione

-
Obawiam sie ze odzywka jest po prostu za ciezka na moje cienkie włosy dlatego szukam naturalnych kosmetykow
spioch7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 13:23   #10472
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Spioch7 obawiam się, że oleje to dla włosów sporo, ale nadal za mało. To jakbyś chciała upiec ciasto bez jajek (proteiny) albo mąki (nawilżacze, substancje emulgujące, ekstrakty) - to oczywiście metafora, ale chyba zrozumiała. Nie mówię, że w olejach nie ma ekstraktów, ale to jednak nie wszystko. Można też spróbować nakładać przed myciem jako mieszanki z olejami albo samodzielnie.
Włosy zaczęły wypadać tak same z siebie? Nie było wcześniej żadnych oznak? Może doszły też inne zmiany? Wszystko to, co napisałaś to problemy skóry głowy, a to trochę inna bajka. Bez zdrowej skóry nie ma zdrowych włosów.
Mypa jest ok, nawet mnie po nim aż tak ostro głowa nie swędzi. Może dołóż Jantar odżywkę do skóry głowy i włosów? Jest lekka, choć podobno kogoś uczuliła . Mnie tam służy
Powodzenia!

Anka.d kiedyś tez reagowałam jak Twoja kręconowłosa koleżanka. Każdy robi i myśli, co chce. CG wymaga przede wszystkim otwartości i gotowości do ciągłego eksperymentowania, a nie wszyscy tego chcą, nie wszyscy są na to gotowi.
Jeśli bardzo chcesz, możesz pokazać jej dziennik (robi wrażenie piorunujące). Jak fryzjer zna się na włosach, powie Ci każda kręcono-falowana Wizażanka.
A zdefiniowała, co to znaczy oddychać? Jeśli włos na kilka cm od skóry jest martwy, to co ma w nim oddychać? "Musi oddychać" to takie słowo-klucz dla wielu zjawisk, przedmiotów.
Mnie tez często nie chce się wdawać w rozmowę o silikonach, SLSach, proteinach itp. Skoro koleżanka wie najlepiej, to znaczy, że tak jest i niech pozostaje w tej świadomości. A my w swojej.
Cytat:
mam wrazenie ze dyskusja z kazdym, kto jest negatywnie nastawiony do tej metody (czy to ze wzgledu na uprzedzenie do faktu, ze odzywka nie jest w stanie umyć, czy ze za duze obciazenie - kazdy znajdzie sobie jakies ALE) nie doprowadzi do zadnych wnioskow, ani zmiany zdania zadnej ze stron.
Dokładnie tak

Też już myślę o podcięciu końcówek, ale nastawiam się na styczeń u mojej fryzjerki. Może by jednak doprowadzić do spotkania we Wro przed tym cięciem? Chciałam pokazać fryzjerce filmik o podcinaniu na sucho, może się zdecyduje. Co Ty na to?

A może, jak Kosmarka (nie wiem, czemu uciekł mi wczoraj cytat z jej wypowiedzią ) trzeba samej?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 13:27   #10473
peorth
Zadomowienie

Dziewczyny moje kręciołki dziękują za komplementy

Przymierzam się do dziennika, ale ciągle czasu brak żeby jakoś z ładem i składem pielęgnację opisać...
peorth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 13:36   #10474
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez convallaria Pokaż wiadomość
Chciałam sie z Tobą podzielić moim dośiwdczeniem z fryzjerką, poneważ jak szłam ostatnio podciąć końcóweczki po 2 miesiącach od ostatniego podcinania, to miałam identyczne dylematy jak ty.

A zatem: w dniu mojego mycia włosów (myjęco dwa dni) poszłam do takiego małego saloniku gdzie pracuje sobie tylko jedna dość młoda, cicha i skromna fryzjerka (sam salonik gustownie urządzony). Włoski miałam związane, przetłuszczone nieco u nasady Zapytałam ile kosztuje podcięcie końcówek BEZ MYCIA i czy Pani dysponuje zimnym powietrzem w suszarce gdyż od lat nie używam suszarki. Pani potraktowałam mnie grzecznie, bez zdziewienia Ostatecznie spryskałam moje włosy wodą ze spraya - były wilgotne, podcięła dokładnie tyle ile chciałam (co chwilę pytała, czy tyle może być). Na koniec delikatne i krótkie suszenie zimnym powietrzem., tak że jeszcze z troszkę niedosuszonymi wracałam do domu. Całość 15 zł
A wieczorem moje tradycyjne zabiegi

Myślę, że tak właśnie będą przebiegać moje wizyty u fryzjera (co jakieś 3 m-ce).
dziekuje za rade, ale w moim przypadku to sie niestety nie sprawdzi. nie tyle co o koncowki (jakos nigdy sie specjalnie nie rozdwajaly, no chyba, ze jak przez ponad rok ich nie podcinalam, ale wtedy i tak pojedyncze wlosy tylko) chodzi mi bardziej o odswiezenie fryzury, nadanie jej objetosci i sciecie wlosow tak, zeby nie bylo efektu trapeza :/ i o podkreslenie skretu poprzez ciecie, wiec musze isc do kogos kto na prawde wie co robi.

taki osiedlowy fryzjer kiedys bardzo mnie skrzywdzil scinajac dlugie, prawie do zapiecia stanika, ale bardzo zniszczone włosy, które mialy zostac "nie krócej niż do lini ramienia" - wyszlam z salonu z dlugoscia do ucha i efektem rondla na glowie. bronilam sie przed podgalaniem przez nia karku. (mialam wtedy 16 lat i bylam malo asertywna, wiec sam fakt ze udalo mi sie zaprotestowac jak zobaczylam maszynke do golenia uwazalam za sukces :P ) potem chodzilam do 'drogich' salonow, gdzie moze krzywdy mi nie robili, i wychodzilam zachwycona (oczywiscie zachwycona swiezo scietymi i wyprostowanymi wlosami) natomiast po umyciu mialam problemy z ukladaniem.

chce miec po prostu lekko odswiezona fryzure, ktorej sie bedzie dobrze rosło, bo zapuszczam
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 13:39   #10475
ania*aneczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość

wczoraj mialam babskoplotkowy wieczor i podzielilam sie nowymi metodami pielegnacji z kolezanka - posiadaczka naturalnie kreconych wlosow, ale od lat nie rozstajacej sie z prostownica. uslyszalam ze mycie odzywką, na to odzywka ze splukiwaniem, odzywka bez splukiwania do stylizacji i jeszcze jakies maski i oleje to dla wlosow za duzo, ze musza one oddychac i ze nie powinnam tyle tego wszystkiego uzywac. ze kazdy fryzjer mi to powie, a wiadomo - ktos sie najlepiej zna na wlosach? fryzjer.

szczerze mowiac nie wiedzialam co powiedziec, nie wdajac sie w mega dluga dyskusje o tym jak to nadmiar silikonow moze byc obciazajacy, ze odzywki, ktore wybieram sa lekkie i pelne ekstraktów odzywiajacych, a nie srodkow poprawiajacych wyglad wlosa itp.

mam wrazenie ze dyskusja z kazdym, kto jest negatywnie nastawiony do tej metody (czy to ze wzgledu na uprzedzenie do faktu, ze odzywka nie jest w stanie umyć, czy ze za duze obciazenie - kazdy znajdzie sobie jakies ALE) nie doprowadzi do zadnych wnioskow, ani zmiany zdania zadnej ze stron.

przymierzam sie do podciecia koncowek za miesiac (ostatnie podciecie w lipcu) - nie wiem jak wytlumacze fryzjerce, ze nie chce by do stylizacji uzywano ciezkich silikonów, w ogole to mam wrazenie ze zostane potraktowana jak 'panienka, ktora naczytala sie bzdur i chce uczyc ojca dzieci robić'
Z jednej strony się nie dziwię koleżance- bo sama nie wierzyłam, że po nałożeniu takiej liczby kosmetyków włosy mogą wyglądać ładnie i świeżo dopóki...nie spróbowałam. A powiedziałaś jej, co masz w tej chwili na głowie? Że jesteś doskonałym przykładem, że taka pielęgnacja działa?
No cóż, nie każdy ma ochotę wdawać się w analizę składu i szukania tego, co jest dobre dla jego włosów, więc wierzy ślepo reklamom i gadkom fryzjerów. I wtedy żadne argumenty nie przemawiają, bo to jest na zasadzie "nie, bo nie".

Ja ostatnio poszłam do nowej fryzjerki. Na początku odetchnęłam z ulgą, bo okazało się, że sama ma kręcone włosy. A potem już było lepiej- powiedziałam, że chcę podciąć włosy z długości+ cieniowanie, więc po umyciu włosów (tak, tak sama chciałam) najpierw,zanim zaczęła ciąć, długo ugniatała mi włosy palcami, żeby uchwycić skręt. A potem poprosiła asystentkę o suszarkę z dyfuzorem (kolejne uff.. ) i zapytała, czy chcę coś do stylizacji. Na moje nie-nie-nie powiedziała tylko ok. Bez żadnego przekonywania o wyższości fryzury naszpikowanej silikonem nad tą "naturalną". Także są jeszcze ludzcy fryzjerzy , więc szukaj i testuj, Aniu.

Właśnie- może poszukajcie jakiejś polecanej fryzjerki w Waszym mieście na tym podforum:
http://www.wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=47
ania*aneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 13:42   #10476
kassia20
Raczkowanie

Eloe77 niestety włosy rosną mi bardzo powoli, mniej więcej 1cm na jakieś dwa miesiące więc jeszcze trochę potrwa zanim pozbędę się wszystkich przypalanych włosów. A włosy myję dwa razy w tygodniu dlatego takie a nie inne zdjęcie, po najbliższym myciu postaram się zrobić zdjęcie lepiej oddające stan moich włosów

poison.iv czesanie to chyba kolejna moja zbrodnia przeciw włosom Rozczesuję je zarówno mokre jak i suche, nie posiadam żadnego grzebienia, więc zawsze idzie w ruch szczotka, a ponieważ paskudnie się plączą to żeby je rozczesać wspomagam się jedwabiem lub odżywką w spreju (silikony). Eh dopiero teraz, pisząc te wiadomości, widzę ile złego wyrządziłam moim włosom
kassia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 13:44   #10477
anka.d
Wtajemniczenie

eloe - jestem jak najbardziej za spotkaniem. trzeba by tylko wybrac jakiegos fryzjera (jestem w trakcie poszukiwan fryzjerki, ktora sama ma krecone wlosy, dlatego jak tylko przechodze obok jakiegos salonu to zagladam przez okna, albo wchodze i ogladam cennik i fryzury pracowników )

moze ty masz jakas swoja sprawdzona fryzjerke?

dopiero teraz zobaczylam Twojego posta ania*aneczka - czytam ten watek od dawna (wlasciwie to chyba byl watek ktory sciagnal mnie na wizaz) ale nic ciekawego tam nie znalazlam. na pytanie czy dziewczyny spotkaly sie kiedys z fryzjerka z kreconymi wlosami dostalam odpowiedz - ze to niedorzeczne, ze fryzjer o kreconych wlosach zetnie mnie lepiej niz tez z prostymi.

Edytowane przez anka.d
Czas edycji: 2009-11-17 o 14:00
Stary 2009-11-17, 13:58   #10478
Eloe77

Anka.d ostatnio byłam u takiej, która rozumiała moje bóle, nie wiem tylko, co będzie dalej. Młoda i otwarta dziewczyna, która sama ma problem z włosami, ale są one proste. Poza tym to jej własny salon, więc raczej uda się coś uzyskać.
Cóż szkodzi zapytać poza tym?

Ktoś jeszcze chętny na spotkanie we Wro?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2009-11-17, 14:06   #10479
marta_super
Raczkowanie

GG do marta_super Send a message via Skype™ to marta_super

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Anka.d ostatnio byłam u takiej, która rozumiała moje bóle, nie wiem tylko, co będzie dalej. Młoda i otwarta dziewczyna, która sama ma problem z włosami, ale są one proste. Poza tym to jej własny salon, więc raczej uda się coś uzyskać.
Cóż szkodzi zapytać poza tym?

Ktoś jeszcze chętny na spotkanie we Wro?
Ja z chęcią, pod warunkiem, że mogło by się odbyć 28 listopada (sobota), bo wtedy będę z wizytą u rodziny I najlepiej gdzieś w centrum (plac Grunwaldzki? ), bom niezmotoryzowana, a rodzina wytęskniona i niechętnie mnie pewnie wypuści...
marta_super jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 14:21   #10480
Eloe77

O proszę!
Jest i data! Mnie i Ance.d weekend, do którego dobijamy nie odpowiada, ale 28.11 i owszem! Grunwaldzki... W sumie może być, choć Rynek lepszy, ale to już jak wolicie. Ja i tak w większości na piechotę.
Mogłoby być w Pasażu Grunwaldzkim - kawka potem, herbatka lub co insze.
Która godzina odpowiada?

MÓJ IDEAŁ

Stary 2009-11-17, 14:23   #10481
spioch7
BAN stały

eloe 77 Wypadanie to byl chyba dlugi proces . Jeszcze latem bylam wlosy wspomnianymi wczesniej szamponami dzieciecymi. Praktycznie cale 2 mies bylam po za domem. W tym czasie ciezko zachorowalam bylam na obozie w domkach byl grzyb nikogo gardlo nie bolalo tylko mnie. Niestety dano mi marne tabletki do ssania po 3 dniach kiedy nic nie pomoglo dostalam goraczki 40-39 w tym czasie budzilam sie z wlosami na poduszce calymi kosmykami wychodzily. Trafilam do szpitala bo nie moglam oddychac bylam na ojomie 3 tyg z grubych wlosow zrobily sie ciekie. to bylokoniec lipca. W sierpniu nadal mylam odzywialam wlosy. Juz niby bylam zdrowa no ale wyladowalam u dermatolog. Teraz niby sie wypadanie uspokoilo (wypadaja jak nie delikatnie rozczesuje) Nowe wloski mimo wspomagaczy nie pojawily sie. teraz po tych kuracjach na lojotokowe zapalenie skory proboje z vatika na nawilzenie i porost moze amla jest lepsza? Przepraszam jesli moj post zabrzmial jak OFF TOP
Stary 2009-11-17, 14:42   #10482
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez spioch7 Pokaż wiadomość
eloe 77 Wypadanie to byl chyba dlugi proces . Jeszcze latem bylam wlosy wspomnianymi wczesniej szamponami dzieciecymi. Praktycznie cale 2 mies bylam po za domem. W tym czasie ciezko zachorowalam bylam na obozie w domkach byl grzyb nikogo gardlo nie bolalo tylko mnie. Niestety dano mi marne tabletki do ssania po 3 dniach kiedy nic nie pomoglo dostalam goraczki 40-39 w tym czasie budzilam sie z wlosami na poduszce calymi kosmykami wychodzily. Trafilam do szpitala bo nie moglam oddychac bylam na ojomie 3 tyg z grubych wlosow zrobily sie ciekie. to bylokoniec lipca. W sierpniu nadal mylam odzywialam wlosy. Juz niby bylam zdrowa no ale wyladowalam u dermatolog. Teraz niby sie wypadanie uspokoilo (wypadaja jak nie delikatnie rozczesuje) Nowe wloski mimo wspomagaczy nie pojawily sie. teraz po tych kuracjach na lojotokowe zapalenie skory proboje z vatika na nawilzenie i porost moze amla jest lepsza? Przepraszam jesli moj post zabrzmial jak OFF TOP
Spioch, jeśli chcesz zioła hinduskie w olejach na porost włosów to może lepsza będzie nie Amla Dabur (bo jest na parafinie) ale np. Sesa, Bhringraj, Amla Jiva albo inny olej na bazie kokosa czy innego normalnego oleju z całą gamą wyciągów roślinnych?
Może w wątku mazidłowo-thanatosowym coś dla siebie znajdziesz?
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 14:54   #10483
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kassia20 Pokaż wiadomość
Eloe77 niestety włosy rosną mi bardzo powoli, mniej więcej 1cm na jakieś dwa miesiące więc jeszcze trochę potrwa zanim pozbędę się wszystkich przypalanych włosów. A włosy myję dwa razy w tygodniu dlatego takie a nie inne zdjęcie, po najbliższym myciu postaram się zrobić zdjęcie lepiej oddające stan moich włosów

poison.iv czesanie to chyba kolejna moja zbrodnia przeciw włosom Rozczesuję je zarówno mokre jak i suche, nie posiadam żadnego grzebienia, więc zawsze idzie w ruch szczotka, a ponieważ paskudnie się plączą to żeby je rozczesać wspomagam się jedwabiem lub odżywką w spreju (silikony). Eh dopiero teraz, pisząc te wiadomości, widzę ile złego wyrządziłam moim włosom
Po najbliższym myciu przeczesz włosy jak będą mokre (możesz to zrobić np. palcami zamiast szczotką) wgnieć coś delikatnego do stylizacji i zostaw do wyschnięcia i już nie czesz Zobacz co z tego wyjdzie
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 15:12   #10484
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kassia20 Pokaż wiadomość

Teraz kiedy o tym wiesz możesz zmienić pielęgnację ;-)
Szczotkę zdecydowanie odstaw, fajne grzebienie ma The Body Shop (drewniany, w miarę szeroko rozstawione włosy). Nastaw się na długofalowe odżywcze działanie na włosy
Stary 2009-11-17, 15:26   #10485
laudik
Zakorzenienie

witam was ponownie.
ja z kolei przerobilam caly watek o lokach, caly dziennik regeneracji
i troszke jestem w kropce.
bo ja wlosy dopiero zapuszczam.
nie wiem wiec jak te wlosy powinnam traktowac.
bo na wszelkie polecane zabiegi to one sa za krotkie.
jak sie skreca tak jak ostatnio pokazalam na fotkach to mam na glowie fryzurke jak rasowa 60-latka.
wiec nie mam wyjscia i musze i czesac i przyklepywac do glowy mozliwe "najplasciej" jak sie da.
motywacje do zapuszczania mam od razu wieksza, bo widac dlugosc,
a przy takich pokreconych paztre i widze:"krotkie". i dol.
druga sprawa, ze juz zlapaly na tyle dlugosci, ze gdy sa potraktowane jak wyzej (z czesaniem i uklepywaniem)to juz w polowie dnia mam straszne koncowki- siano , czesc wlosow odstaje od glowy, fragmentami sa pokrecone (akurat w najglupszych mometach a wiec grzywka, kark, tyl i przy uszach) - no i pzry tym wszytskim, ze nie maja ksztaltu, bo odrastaja z bardzo krotkich powoduja u mnei lekkie zalamanie nerwowe.
scinac nie moge, bo poki co nei ma za bardzo z czego, a po drugie warunki umowy mi na to nie pozwalaja.
poki co"olejuje","waxuje", skonczylam w koncu nisim i moge pzrestac myc codziennie(doprowadzalo mnei to do szlau i meczylo mi wlosy, ale czego sie nie robi...)
aha, a na wiekszosc polecanych pzrez was produktow nie mam szans bo mieszkam za granica.
co robic, jak zyc...

laudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 15:26   #10486
Eloe77

Spioch7 bardzo mi przykro z powodu Twoich przejść. Czułam jednak, że wypadanie to nie skutek pielęgnacji (bo tak można było wywnioskować z pierwszych opisów), ale czegoś zupełnie innego.
Muszę to napisać, niestety, że bez działania od środka zewnętrzne efekty to będzie niewiele choć już sporo.
Mam nadzieję, że stwierdzono, co się stało, zrobiono szereg badań itp. Nawet teraz zaczęłabym od dokładnych wyników i stwierdzenia, czego organizmowi brakuje, a mniej skupiłabym się na tym, co zewnętrzne.
Traktuję siebie jako całość i wiem, że włos zawsze pokaże, że coś jest z organizmem nie tak. Oczywiście wszystkie sposoby tutaj podane są niezwykle cenne, ale jeśli Twój stan wymaga interwencji lekarza, to jemu trzeba oddać na początek nad sobą władzę. Czyli na początek leczyć.
Przepraszam, możecie się ze mną nie zgodzić, ale inaczej nie potrafię na to patrzeć. Od lat przyglądam się sobie i swoim włosom, twarzy itp i już wiem, co im służy, co nie. Nie mam jeszcze wiedzy w kwestii silikonów, protein i innych składników kosmetycznych, ale wiem, że po czekoladzie wyskakują mi pryszcze, a w wilgotne dni włosy ładniej się kręcą.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2009-11-17, 15:41   #10487
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Spioch7 bardzo mi przykro z powodu Twoich przejść. Czułam jednak, że wypadanie to nie skutek pielęgnacji (bo tak można było wywnioskować z pierwszych opisów), ale czegoś zupełnie innego.
Muszę to napisać, niestety, że bez działania od środka zewnętrzne efekty to będzie niewiele choć już sporo.
Mam nadzieję, że stwierdzono, co się stało, zrobiono szereg badań itp. Nawet teraz zaczęłabym od dokładnych wyników i stwierdzenia, czego organizmowi brakuje, a mniej skupiłabym się na tym, co zewnętrzne.
Traktuję siebie jako całość i wiem, że włos zawsze pokaże, że coś jest z organizmem nie tak. Oczywiście wszystkie sposoby tutaj podane są niezwykle cenne, ale jeśli Twój stan wymaga interwencji lekarza, to jemu trzeba oddać na początek nad sobą władzę. Czyli na początek leczyć.
Przepraszam, możecie się ze mną nie zgodzić, ale inaczej nie potrafię na to patrzeć. Od lat przyglądam się sobie i swoim włosom, twarzy itp i już wiem, co im służy, co nie. Nie mam jeszcze wiedzy w kwestii silikonów, protein i innych składników kosmetycznych, ale wiem, że po czekoladzie wyskakują mi pryszcze, a w wilgotne dni włosy ładniej się kręcą.
Eloe, zgadzam się w 100%
W kwestiach porostowo-włosowych w tym przypadku przede wszystkim lekarz i odpowiednie badania. Kuracje zewnętrzne traktować by należało jako dodatek.

Laudik, sama widzisz, że i tak źle i tak niedobrze. Źle się czujesz w krótkich kręconych (?) a twoje włosy proste zwyczajnie nie chcą być.
Nie wiem co wymyślisz w kwestii uczesania, ale tymczasem może skup się na poroście? Jak Nisim? Pomógł?
Może zastąp go teraz wcierkami?

Było tu kilka dziewczyn mieszkających w UK, one mogłyby pomóc w kwestii odpowiednich kosmetyków, w razie czego możesz wrzucić skład do analizy.

Poison.iv za wpis do dziennika regeneracji
Stary 2009-11-17, 15:48   #10488
spioch7
BAN stały

Eloe 77 Robilam badania poniewaz bedac na ojomie bylam w stanie krytycznym (a zaczelo sie od bolu gardla) gdy by nie potraktowano mnie po macoszemu skonczylo by sie na antybiotyku doustnym. Badania mialam chyba wszystkie krwi, moczu, kału hormonow(tarczycy) morfologia ob tu jest w normie wszystko. Mysle ze ten grzyb zaatakowal mnie nagle z wielka sila podawano mi zle leki dorazne poczatkowo i grzybek sobie grasowal w najlepsze. Wiec moze to wszystko sprawilo takie spustoszenie w moim organizmie Na porost stosuje loxon 2% jak wiemy jest to lek na lysienie androgenowe i boje sie ze jezeli ten plyn zadziala tzn ze tak czy siak bede łysa chce zbadac hormony pluciowe ale dermatolog stwierdzila ze nie ma takiej potrzeby. Nawet jesli mialabym badac prywanie nie wiem w jakim dniu cyklu(testosteron i progesteron) jesli testosteron bedzie podwyzszony tzn ze cierpie na ten typ lysienia ktory leczy loxon. Dermatolog wyleczyla moje przetluszczanie sie skory glowy i niby wypadanie. Ale co z tego jesli nikt(zaden lekarz ) nie pomogl mi z sianem i przezedzeniem juz nie wiem co robic i proboje sama by moje loki odzyly

Edytowane przez spioch7
Czas edycji: 2009-11-17 o 15:50
Stary 2009-11-17, 15:55   #10489
ania*aneczka
Wtajemniczenie

Cytat:

dopiero teraz zobaczylam Twojego posta ania*aneczka - czytam ten watek od dawna (wlasciwie to chyba byl watek ktory sciagnal mnie na wizaz) ale nic ciekawego tam nie znalazlam. na pytanie czy dziewczyny spotkaly sie kiedys z fryzjerka z kreconymi wlosami dostalam odpowiedz - ze to niedorzeczne, ze fryzjer o kreconych wlosach zetnie mnie lepiej niz tez z prostymi.
A ja właśnie znalazłam tam tą swoją, nową. Wprawdzie to był 1 post z ponad 2 tysięcy, ale..zaryzykowałam, hehe No cóż, widocznie musisz chodzic po salonach i szukać włosoleptycznie (albo patrzeć, czy szanowna pani fryzjerka też pokręcona).

Cytat:
O proszę!
Jest i data! Mnie i Ance.d weekend, do którego dobijamy nie odpowiada, ale 28.11 i owszem! Grunwaldzki... W sumie może być, choć Rynek lepszy, ale to już jak wolicie. Ja i tak w większości na piechotę.
Mogłoby być w Pasażu Grunwaldzkim - kawka potem, herbatka lub co insze.
Która godzina odpowiada?
Ojej, ale Wam fajnie Szkoda, że mi daleko do Wrocka, bo sama bym chętnie dołączyła- nie dość, że grupa zacna się zbiera, to i miasto moje najulubieńsze!
ania*aneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 15:59   #10490
laudik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Laudik, sama widzisz, że i tak źle i tak niedobrze. Źle się czujesz w krótkich kręconych (?) a twoje włosy proste zwyczajnie nie chcą być.
Nie wiem co wymyślisz w kwestii uczesania, ale tymczasem może skup się na poroście? Jak Nisim? Pomógł?
Może zastąp go teraz wcierkami?

no wlasnie staram sie skupiac na poroscie.
poki co wczytuje sie w te sklady, ale nic do ewentualnego mycia - typu prosta odzywka nei znalazlam.
w szampony wczytuje sie rowniez, ale ciezko w tym kraju znalezc cos prostego w skladzie - wszyko nazpikowane chmia.
chetnie bym skorzystala z porad bardziej doswiadczonych wizazanek, bo w temacie skaldow jestem wciaz bardzo zielona.

nisim bez szalu jak dla mnie.
testuje rycyne i mixy olejowe

Stary 2009-11-17, 16:03   #10491
spioch7
BAN stały

Syrenka pomysle nad olejem Bhringraj z amla i kokosem wyglada kuszaco dziekuje;*
Stary 2009-11-17, 16:20   #10492
marta_super
Raczkowanie

GG do marta_super Send a message via Skype™ to marta_super

Eloe77 - co do godziny to ciężko jeszcze powiedzieć, ale myślę, że jakaś popołudniowa bardziej - 18.00 wstępnie?
Pasaż Grunwaldzki podoba mi się bardzo, mają tam pyszne lody Grycana i insze kawiarenki

Mam pytanie: znalazłam na allegro takie cudo do mycia: http://allegro.pl/item818362873_khad...bhringraj.html
Przeklejam skład:
Aqua-Emblica Officinalis-Cocamidopropyl Betain-Acacia Concinna-Sapindus mukurossi peel extract-Glycerin-Citric Acid-Citrus Medica Limonum-Lanolin-Methylparaben-Azadirachta Indica-Ocimum Sanctum-Eclipta Alba-Cyperus Rotundus

Się nada do mycia poza innymi odżywkami?

A czy ta odżywka się nada do pielęgnacji?: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...a-oliwkowa.htm
Skład:
Water, Cetearyl Alcohol, Olea Europea (Olive) Fruit Oil, Glycerin, Ceteareth-20, Steartrimonium Methosulfate, Benzyl Alcohol, Amodimethicone, Honey, Isopropyl Alcohol, Fragrance, Methylparaben, Propylparaben, Wheat Amino Acids, Sodium Chloride, Olea Europea (Olive) Leaf Extract, Disodium EDTA, Tocopherol, Cetrimonium Chloride, Trideceth-12, Citric Acid, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate.
marta_super jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 16:30   #10493
zielonka88
Raczkowanie

A ja dziś chciałam kupić sobie olejek ze słodkich migdałów i niestety nie było Ale jutro chyba już będzie i w związku z tym zapytam was (bo niestety, nie mogę znaleźć dpowiedzi- szukałam!) czy ten olejek to tak napaćkać na rękę i na włosy czy może rozcieńczyć to z wodą i sprej z tego skonstuowac? Jeśli sprej to jakie proporcje, żeby nie obciążać?
A dziś zaczynam łykać suplement diety ze skrzypu, pokrzywy i innych ziół, żeby włosom troche pomóc w poroście
Byłam dziś też w dziale kosmetycznym w sklepie i poszukiwaniu czegoś do stylizacji, ale ciężko mi się na cokolwiek zdecydować, chyba w końcu kupię tego matrixa... Ale pewnie to już większy wydatek;/
Ach, niedługo będę piękna:P
Pozdrawiam was

zielonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 16:41   #10494
peorth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Było tu kilka dziewczyn mieszkających w UK, one mogłyby pomóc w kwestii odpowiednich kosmetyków, w razie czego możesz wrzucić skład do analizy.
Jak coś, ja mogę pomóc
Jako przedstawicielka wizazu w Uk

A ja czytałam na stronie LRP że nie ma żadnych naukowych dowodów, ani badań, których wyniki choć w najmniejszym stopniu potwierdziłyby że po czekoladzie wyskakują pryszcze.

Od tej pory jem jej więcej
Stary 2009-11-17, 16:53   #10495
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta_super Pokaż wiadomość
Eloe77 - co do godziny to ciężko jeszcze powiedzieć, ale myślę, że jakaś popołudniowa bardziej - 18.00 wstępnie?
Pasaż Grunwaldzki podoba mi się bardzo, mają tam pyszne lody Grycana i insze kawiarenki

Mam pytanie: znalazłam na allegro takie cudo do mycia: http://allegro.pl/item818362873_khad...bhringraj.html
Przeklejam skład:
Aqua-Emblica Officinalis-Cocamidopropyl Betain-Acacia Concinna-Sapindus mukurossi peel extract-Glycerin-Citric Acid-Citrus Medica Limonum-Lanolin-Methylparaben-Azadirachta Indica-Ocimum Sanctum-Eclipta Alba-Cyperus Rotundus

A czy ta odżywka się nada do pielęgnacji?: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...a-oliwkowa.htm
Skład:
Water, Cetearyl Alcohol, Olea Europea (Olive) Fruit Oil, Glycerin, Ceteareth-20, Steartrimonium Methosulfate, Benzyl Alcohol, Amodimethicone, Honey, Isopropyl Alcohol, Fragrance, Methylparaben, Propylparaben, Wheat Amino Acids, Sodium Chloride, Olea Europea (Olive) Leaf Extract, Disodium EDTA, Tocopherol, Cetrimonium Chloride, Trideceth-12, Citric Acid, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate.
Marta_super, czy chcesz żebym oślepła?

Szampon mi się podoba, po wodzie ekstrakt, potem łagodny detergent, tylko ta cena ;-)

Odżywka niczego sobie, mam miodową z TBS, ma chyba jeszcze fajniejszy skład.
Popatrz tutaj: oliwkowa, miodowa

Cytat:
Napisane przez zielonka88 Pokaż wiadomość
A ja dziś chciałam kupić sobie olejek ze słodkich migdałów i niestety nie było Ale jutro chyba już będzie i w związku z tym zapytam was (bo niestety, nie mogę znaleźć dpowiedzi- szukałam!) czy ten olejek to tak napaćkać na rękę i na włosy czy może rozcieńczyć to z wodą i sprej z tego skonstuowac? Jeśli sprej to jakie proporcje, żeby nie obciążać?
A dziś zaczynam łykać suplement diety ze skrzypu, pokrzywy i innych ziół, żeby włosom troche pomóc w poroście
Byłam dziś też w dziale kosmetycznym w sklepie i poszukiwaniu czegoś do stylizacji, ale ciężko mi się na cokolwiek zdecydować, chyba w końcu kupię tego matrixa... Ale pewnie to już większy wydatek;/
Ach, niedługo będę piękna:P
Pozdrawiam was
Olej:
1. kilkugodzinne/całonocne olejowanie: połóż olej (za pomocą dłoni) na całe włosy, zawiń w folię, ręcznik/czapkę, zmyj po kilku godzinach szamponem, nałóż odżywkę.
2. Spray: kilka kropel na np. 20ml wody, radziłabym zwiększać ilość stopniowo i obserwować czy włosy się nie przetłuszczą. Moje włosy tolerują 6-7 kropel oleju (migdał/jojoba + olejek eteryczny) na 20ml wody. Możesz do psikadła dodać inne produkty: Jantar, żel aloesowy palomy itd.
(zajrzyj na mojego bloga, jest tam kilka przepisów psikadełkowych, ktore wypróbowałam)

Edytowane przez syrenka
Czas edycji: 2009-11-17 o 16:54
Stary 2009-11-17, 16:58   #10496
laudik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peorth Pokaż wiadomość
Jak coś, ja mogę pomóc
Jako przedstawicielka wizazu w Uk

A ja czytałam na stronie LRP że nie ma żadnych naukowych dowodów, ani badań, których wyniki choć w najmniejszym stopniu potwierdziłyby że po czekoladzie wyskakują pryszcze.

Od tej pory jem jej więcej

to od razu zwracam sie z prosba o liste produktow

Stary 2009-11-17, 17:01   #10497
peorth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laudik Pokaż wiadomość
to od razu zwracam sie z prosba o liste produktow
Tutaj cała lista Ogólnie polecam to forum, dużo o produktach można wyczytać
Stary 2009-11-17, 17:03   #10498
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta_super Pokaż wiadomość

Przeklejam skład:

Skład:
mojemu niewprawnemu oku sie te sklady bardzo podobaja. ale drogo... :/

laudik - a w anglii nie ma marek typowo curlygirlowych?? to wszystko hamerykanskie wymysly? ja bym poszukala w tym kierunku...
Stary 2009-11-17, 17:05   #10499
peorth
Zadomowienie

Cytat:
mojemu niewprawnemu oku sie te sklady bardzo podobaja. ale drogo... :/

laudik - a w anglii nie ma marek typowo curlygirlowych?? to wszystko hamerykanskie wymysly? ja bym poszukala w tym kierunku...
Są, ale dość drogie i nie tyle co w USA.
Ale można też kupić bardzo fajne proste składowo produkty
Stary 2009-11-17, 17:11   #10500
kosmarka
Wtajemniczenie

Zaglądałam do naszego dziennika -pięknie lokowo nam się robi -brawo dziewczyny

U mnie dziś aureola jak u świętej

syrenka-przyjrzałam się twoim loczkom dokładnie, pięknie zdefiniowane-podobają mi się najbardziej

mam zaległości w czytaniu nie było mnie tu kilka dni

Edytowane przez kosmarka
Czas edycji: 2009-11-17 o 17:17
kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości