|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
Cytat:
|
|
|
|
|
#3302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratulujemy
![]() Cytat:
Zdrówka życzę ![]() Co do problemów z jedzeniem łyżeczką niestety nie pomogę, bo mam dokładnie odwrotny problem... Blanka wszystko chce wcinać łyżeczkę, nawet mleka nie chce z butelki ![]() Cytat:
Nie martw się o Iwcia, syncio wytrzyma kilka dni bez kochanej mamusi. Ale wiem dokładnie co czujesz, bo my z TŻem też byliśmy bez Blanki w Barcelonie i bardzo za nią teskniłam, ale za to potem jaka była radość jak się zobaczyłyśmy Btw, sprawdzaliśmy ostatnio ceny biletów na święta z Dublina do Polski i są bardzo wysokie np. 239 euro. Gdzie dla porównania w tym samym terminie bilet z Dublina do Paryża 9,99 euro i gdzie tu sprawiedliwość
|
|
#3303 |
|
szyciowa specjalistka :)
|
ja miałam w apteczce taka małą maść z antybiotykiem T.... coś tam, taka malusia - działało po pierwszym użyciu.
|
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
iwcia-a nie boisz się tzw klątwy faraona?
ja też bym chętnie się do E wybrała ale ja mam ciągle jakieś rewolucje żołądkowe wiec odpuszczę.Po znając mnie bym tydz spędziła w pokoju w wc![]() idę na rozmowy w toku
|
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
boszenka zmienila avatarka
![]() ![]() rowniez gratuluje zabka i wspolczuje tego okresu. My jeszcze nie mamy zabkow Cytat:
odnosnie witaminki moze pediatra zbadala ciemiaczka i stwierdzila ze nie musi juz dostawac witaminki skad wiedzialas? ![]() a Mikolajek slodziutki
|
|
#3306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otóż szmery występują u części dzieciaczków i w większości nie jest to nic poważnego. Np. mojej Blanci coś tam się nie domknęło i lekarka twierdzi, że wszystko jest ok. U takich małych dzieci szmery mogą się pojawiać i najczęściej znikają z wiekiem. My miałyśmy już kilka wizyt (łącznie z ekg i innymi badaniami...) i kolejna czeka nas w grudniu, ale jestem spokojna ![]() Także nie martw się kochana, na pewno wszystko będzie dobrze O jaaaa... prawdziwy rekordzista ![]() ![]() klask i: ![]() jaka śliczna Powiedz mi kochana gdzie taki fajny strój dorwałaś? ![]() PS. Blondynki Olivierkowi wyskoczył ząbek, moja Blanka jeszcze bezzębna ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- A no zmieniłam, taka moda ostatnio Miło, że zauważyłaś Agusiu to Blondynki syncio ma ząbka, my nadal bezzębne ![]() Jak narazie Blancia ma tylko takie 'wzgórza' na dziąsłach
|
|
#3308 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostaje od niej listy i zdjęcia. Wysyłamy tam nasze Wizażanki na wolontaiat do pomocy itp. Jesteśmy w trakcie zakładania stowarzyszenia. Cytat:
![]() Cytat:
Moja koleżanka tydzień temu wróciła ze szpitala ze swoim synkiem, miał właśnie taką grudke na dupince i mu to przecinali w szpitalu w znieczuleniu Mnie też ta klątwa przeraża. Moja koleżanka opowiadała mi jak była w tamtym roku. Dostała sraki jak jechała na wielbłądzie Na szczęście gdzieś na pustyni był sklep z pamiątkami i sprzedawca pozwolił skorzystać jej z kibelka. No podczytuję trochę forum już
|
|||
|
|
|
#3309 |
|
Wtajemniczenie
|
Carolajna ale masz avatar pt "wkur...na Carolajna"
![]() Seona a ile czasu kapiesz mala... bo pisalas ze robisz jej dluga kapiel? A sen mialas swietny.... i tytuly bardzo fajne... Kuroikaze ja bylam wczoraj o 14.30 ale wiałoooo, dzis bylam o 13 ![]() Moze spacerowalysmy w tym samym czasie...
|
|
#3310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sukienkę kupił mój Mąż w Warszawie w sklepie Wójcik. Bardzo żałuję, że nie ma u nas w Rzeszowie takiego sklepu Piękne rzeczy tam sąJest sklep online. http://www.wojcikonline.pl/ , ale jest bardzo dziwna rozmiarówka, bardzo małe są wszystkie te ubranka. A czapeczka jest od mojej erotycznej bielizny - niegrzecznej mikołajki ale udało się założyć na córe---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
Później wycieranie, oliwienie, gimnastyka i schodzi ok. 30-40 min. wieczorenj kąpieli. Tytuły może i się przydadzą, na przyszłe wątki, jak nasze dzieci zaczną stawiać pierwsze kroki
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-11-17 o 16:22 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#3311 |
|
Wtajemniczenie
|
Seona Iwo ma tę grudkę na brodzie, jest ona dosyć duża, w chwili obecnej zaobniona, ale bywa też blada jak by świecąca
A Wójcika kupiliśmy ostatnio dres i też potwierdzam jakość super, choć nie mają tanich rzeczy Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-17 o 16:26 |
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
A to może od ulewania albo ślinienia się?
|
|
|
|
#3313 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej babole wstrętne
![]() Nocka rewelacyjna, jedzonko o północy i przed 6, a pobudka o 8:30 ![]() Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/item793851916_bezp...z_atestem.html Cytat:
)Cytat:
wpadaj kiedy tylko możesz i pisz co u Was słychać Cytat:
Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
życzę dzieciaczkom szybkiego powrotu do zdrówka Cytat:
|
|
#3314 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Seona
hehe to muszę zaopatrzyć i siebie i małą w taki strój...
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
Na chwilę na spacer poszłam,a wy już tyle napisałyscie
Nadrobie poźniej,bo teraz obiad idę TZtowi robić.Cinusiowa nie martw się,szmery w serduszku jeszcze nic nie znaczą,to może być nawet przeziębienie.Zrób badania,a potem myśl co robić.Będzie dobrze. Seona śliczna Mikołajkowa ![]() Pozazdrościłam wam zdjęć dzieciaczków w strojach światecznych i też Milusi dziś taką sesję zrobiłam. A ten Kłapouszek to dzisiejszy nabytek,wpadłam do sklepu,zobaczyłam go i nie mogłam się oprzeć. Potem wpadnę to coś jeszcze napiszę. |
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Boszenka, poprawka, sukienka z Mothercare
Jak Mąż wraca z Warszawy to przyjeżdża z paką z Wójcika i byłam pewna, że sukienka też stamtąd, a tu niespodzianka Sukienka od Mothercare![]() Ursull, mikołajka suuuper i osiołek też
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-11-17 o 16:37 Powód: dopisek |
|
|
|
#3318 |
|
Wtajemniczenie
|
O kurcze!!!
Nie bylo mnie kilka godzin a tu 4 strony! Pewnie carolajna tu buszuje ![]() Boszenka oj to twoja corcia troche szaleje...moze jest jakis bunt półroczniaka oby sie uspokoila... moj tez kochal lezaczek a ostatnio trzeba mu troche czesciej zmieniac pozycje miejsca i zabawki... al byl jakis tydzien ciezki - caly czas marudzi, chwilowo jest lepiejSeona jak pieknie rozpacowalas z ta zagadka anulke![]() Ursull (a ty zartowalas? )i Seonka brawa za 6 z polskiego... ![]() Blondynka wow! hurra hurra ząbek! ![]() Aguska zdradz co to za pyszny obiadek? Anulka Anulka ja radze tak jak cinusiowa moj tez co kilka lyzeczk popija i je dalej... ale on narazie zjada tylko ok pol sloiczka... Cinusiowa oj biedna... oby wszystko bylo dobrze! ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Seona ale uroczy mikolaj! piszecie o badaniach u kardiologa szmerachw serduszkach... czy w Polsce sa to obowiazkowe badania? Moj Aleks nie mial zadnych takich... nawet serduszka osłuchiwanego nie mial Ursull slodka Pani Mikołajowa z narzeczonym Klapouszkiem ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- EJ PRZYSZLAM TU SOBIE Z WAMI POPISAC... I CO? NIE MAM Z KIM! ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Koniec dobrego dzecko sie obudzilo
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Mell
ostraszasz nas żartuje ![]() samaś buszmen
|
#3320 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cinusiowa pić tez dawałam Dzięki za wszystkie odpowiedzi i pomysły ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Mell, czyzbys nie nadrabiała od wczoraj? ![]() Napisałam do ciebie wieczorem Lece na Brzydule...PAAA
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-11-17 o 17:58 |
||
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o ubrania to nie polecam firmy Maqrguita czy jakos tak.Kupila malemu pare szt spiochow i juz przy pierwszy zapinaniu wiekszosc zapieciu wszystko poodpadalo
|
|
|
|
#3322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja sie melduje ale nie bedzie mnie jakis czas a to dlatego ze tz oddaje ten dysk zeby ten chlopak co nam odzyskiwal dane z tamtego popsutego dysku zgral nam wszystko na ten
wiec do zobaczenia za pare dni a moze juz jutro![]() A wogole wiem ze duzo z tamtego dysku sie uratowala wiec jestem szczesliwa To prosze tu byc grzecznym jak wroce to sprawdze jak sie zachowywalyscie ![]() ![]() malutka moj tez mnie ciagnie za wlosy ursul cudna ksiezniczka w tym stroju boszenko ja to jednak zakrecona jestem, ale cos o zabkach mi sie przewinelo w Twoim poscie a to jeszcze gorki nie zabki to zycze szybkiego wyklucia sie zabeczka![]() Seona nie czytaj za duzo tego forum
|
#3324 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Nie czytalam wszystkiego co naskrobalyscie jak mnie nie bylo, bo nie dam rady Wlasnie siedze nad grafikiem na przyszly miesiac i nie moge sie skupic wiec skrobie do Was Jasiek ma juz dwa zeby spac mi sie chce jak cholerka normalnie musialam sie dzis urwac z pracy bo tak mi sie spac chcialo...z "opiekunek" jestem zadowolona, tesciowa i ciotka daja sobie super radeA tak w ogole to praca zadzialala...schudlam 2kg Wielkie dla maluchow, ktorzy zdobyli nowe umiejetnosci.aaa i widze, ze nowe avatary...musialam czytac co ktora napisalam, bo do tej pory katem oka poznawalam avatar a tu ![]() gossik dasz Kochana rade z praca, wiem co teraz czujesz...ciesze sie, ze ja mam to za soba Aguska ja tez sie o to wszystko martwilam co Ty, ze nikt nie bedzie umial zajac sie malym tak jak ja i domyslic sie o co mu chodzi, a tu wracam z pracy, dziecko najedzone, wyspane i jeszcze w domu porobione bo sie opiekunki nudza i musze im robote zostawiac
|
|
|
|
#3325 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguska wiec czekamy na wielki powrot!
Anulka czytalam jeszcze tak na szybko...rano i widzialam co napisalas ale troche sie spieszylam i nie ospowiedzialam... Odnosnie Amsterdamu... Ja red light lubie... o dziwo...bo zanim tu przyjechalam to mnie to przerazalo... a juz na miejscu ja czesciej chcialam na red light niz tz ![]() Kiedys myslalam ze tam beda taaakie laski... i sa ale mniejszosc wg mnie (w okienkach) czasami to mozna sie posmiac... No i musze przyznac ze nie tylko faceci maja tam powodzenie ja juz kilkakrotnie bylam przez TE panie zaczepiana hahah kiedys jedna za mna wybiegla i krzyczala ze mnie kocha ![]() Na Ajaxie bylam ale nie w muzeum tylko stadionie, raz na gali boksu a raz na Madonnie... ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- a historia z dziedkiem a fuj!!!
|
|
#3326 |
|
Zadomowienie
|
cinusiowa wszytsko bedzie dobrze z serduszkiem Ninki, musisz myslec pozytywnie
uwierz mi na slowo, ze to pomaga.
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Kuroikaze no to jak jest z tą dietą,bom się zgubiła.Możesz mi ją przesłać?
Dziękuję dziewczynki za słowa uznania dla mojej, mikołajkowej i Kłapouszka Caro to można oliwe używać,mówiłas coś o wyrzuceniu tłuszczy Fajny avatarAguśka my już wiemy jaka to dziedzina,ale to dobrze,bo seksuolog też nam się przyda Dobrze,że większość odzyskaliście z dysku.Cinusiowa jeszcze mi się przypomniało,że gdy okazało sie,ze Milusia ma infekcję nerek to też usiadłam i płakałam,szczególnie,że na usg nas wysyłali,żeby sprawdzić czy nie są uszkodzone.Rozumiem cię doskonale,niewiedza jest okropna.Mi intuicja podpowiedziała,że będzie dobrze i tak było.I możesz sie ze mne śmiać,ale wierzę,że matczyna intuicja jest najlepszym doradcą.A o tą kropkę pytałaś? Milucha tez miała takie coś na psioszce,dużo kładłam ją na golaska,często przewijałam i smarowałam sudokremem i przeszło. Seona a propos Zambii,pytałam wcześniej,ale widać przeoczyłaś,też masz adoptowane dzieciątko z Afryki,bo nie widziałam cię na liście mamuś? Ja mam kontakt z nauczycielem w Kenii i dla tamtych dzieciaczków przygotowuję jakąś paczkę,ale to kropla w morzu potrzeb ![]() Boszenka z UK ceny są podobne,dlatego uważam,że taniej jest polecieć sobie na wycieczkę w ciepłe kraje,niż do Polski,a szczególnie na Święta.My zostajemy w UK,w styczniu lecę do Polszy,bo muszę,a tak to wolę rodzinkę do nas ściągać na urlopiki.A Paryż-boski,więc może lepiej tam polecieć zamiast do Polski? ![]() Malutka poraz kolejny nie zauwazyłam w twoim poscie chociażby buziaka dla mnie,oj,bo Milusia zerwie zaręczyny ![]() Mell nie nie żartowałam,miałam 6 z polskiego,nawet polonistką miałam zostać,ale poszłam na pedagogikę,której nie skończyłam z przyczyn ode mnie niezależnych |
|
|
|
#3328 | ||
|
Raczkowanie
|
A ja dzis na spacerku z Kubusiem poczułam wiosnę, tak pieknie słoneczko dzis i wczoraj świeciło że jeździmy z otwarta budką.
Cytat:
Cytat:
a własnie miałam Cie zapytać skąd ten talent do pisania, podejrzewałam że jesteś polonistką no bo te streszczenia, blog, bajeczki, zazdroszczę ja mam problemy z wypowiadaniem się choć przed laty ich nie miałam. Pojawiły sie kolejne cudowne Mikołajki
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
Milena miło cię czytać
a powaznie też tak czasem mam i uwielbiam to uczucie.Już Mell pisałam,że nie jestem polonistką,ale chciałam być.Cóż zycie potoczyło się inaczej ,ale dzięki takim losom,a nie innym mam teraz Milenkę i ona wynagradza mi wszystko co straciłamMale widzę cię |
|
|
|
#3330 |
|
Wtajemniczenie
|
Male poszla!
i nic nie napisala...---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Magduszka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

Mamy pierwszego ząbka
Zdrówka życzę 

Nie martw się o Iwcia, syncio wytrzyma kilka dni bez kochanej mamusi. Ale wiem dokładnie co czujesz, bo my z TŻem też byliśmy bez Blanki w Barcelonie i bardzo za nią teskniłam, ale za to potem jaka była radość jak się zobaczyłyśmy
i gdzie tu sprawiedliwość
ja też bym chętnie się do E wybrała ale ja mam ciągle jakieś rewolucje żołądkowe wiec odpuszczę.Po znając mnie bym tydz spędziła w pokoju w wc
klask i:
Miło, że zauważyłaś 

cholera co mu jest
samaś buszmen
normalnie musialam sie dzis urwac z pracy bo tak mi sie spac chcialo...z "opiekunek" jestem zadowolona, tesciowa i ciotka daja sobie super rade