CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-17, 15:53   #3301
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III

Cytat:
Napisane przez aljaka Pokaż wiadomość
wiesz co bo ja dupa jestem. Pytałam sie bo chciałam Ci sprzedać moje sposoby na takie niespodzianki...ale potem dopiero zaczaiłam, że tu liczy się czas a nie tam medycyna naturalna....jedynie co to jeszcze bym w niezawodnym krochmalu kąpała ....(u mnie w 90% to wszystkie wysypki i inne kończyło)
Znam metodę z krochmalem i inne naturalne. Próbowaliśmy różnych metod i nic nie pomogło, dlatego w końcu pokazałam lekarzowi..
Stary 2009-11-17, 15:54   #3302
boszenka69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Mamy pierwszego ząbka
Gratulujemy

Cytat:
u nas szpital
Pietrula wcina drugi antybiotyk ... a Ala od wczoraj pierwszy
czytam tylko i nie mam weny pisać, noszenie, pocieszanie i latanie z antybiotykiem....ble.
ale wolę tak .. skumulować razem niż mieli by sie rozłożyć tydzień po tygodniu.
Ala miała kaszel, potem sie uspokoił, a wczoraj na kontroli okazało się że ma szmerki na oskrzelach....

a teraz nakrywa Piotrka kocem i mówi .... to taka zabawa "zdjaj, zdjaj to co ja Tobie położyłam"
[/CENTER]
Biedne dzieciaczki Zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość

[/COLOR]POWTARZAM!!!

Dziękuje z góry jak mało który
Co do problemów z jedzeniem łyżeczką niestety nie pomogę, bo mam dokładnie odwrotny problem... Blanka wszystko chce wcinać łyżeczkę, nawet mleka nie chce z butelki

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
Ursull no jasne, że się boję, na samą myśl o tym tęsknię i wiem, że będę myślami ciągle z nim. Wcale nie chodzi o to, że nie chcemy go zabrać z wygodnictwa, by sobie pożyć i odpocząć od niego, bo myślę, że mniej odpocznę bez niego niż z nim, ale jak mówię Egipt to nie jest dobry kierunek dla małego dziecka. Iwo zostanie z babcią, która na pewno zajmie się nim najlepiej jak potrafi.
A Iwo w ubiegły, roku był w Tunezji co prawda w brzuszku ale Afrykę zaliczył
Iwcia ale super macie z tym Egiptem Nie martw się o Iwcia, syncio wytrzyma kilka dni bez kochanej mamusi. Ale wiem dokładnie co czujesz, bo my z TŻem też byliśmy bez Blanki w Barcelonie i bardzo za nią teskniłam, ale za to potem jaka była radość jak się zobaczyłyśmy

Btw, sprawdzaliśmy ostatnio ceny biletów na święta z Dublina do Polski i są bardzo wysokie np. 239 euro. Gdzie dla porównania w tym samym terminie bilet z Dublina do Paryża 9,99 euro i gdzie tu sprawiedliwość
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 15:56   #3303
aljaka
szyciowa specjalistka :)

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Znam metodę z krochmalem i inne naturalne. Próbowaliśmy różnych metod i nic nie pomogło, dlatego w końcu pokazałam lekarzowi..
ja miałam w apteczce taka małą maść z antybiotykiem T.... coś tam, taka malusia - działało po pierwszym użyciu.

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja
aljaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 15:57   #3304
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

iwcia-a nie boisz się tzw klątwy faraona? ja też bym chętnie się do E wybrała ale ja mam ciągle jakieś rewolucje żołądkowe wiec odpuszczę.Po znając mnie bym tydz spędziła w pokoju w wc a jakbym się już wyleczyła to byśmy musieli wracać

idę na rozmowy w toku
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 15:58   #3305
Aguśkaa83
Zakorzenienie

boszenka zmienila avatarka
rowniez gratuluje zabka i wspolczuje tego okresu. My jeszcze nie mamy zabkow

Cytat:
Aguśka ciekawe cóż to za dziedzina, mniemam, że biologia
My w chwili obecnej nie mamy nie podawać żadnych witaminek.
Seona lepiej ta dziedzine okreslila
odnosnie witaminki moze pediatra zbadala ciemiaczka i stwierdzila ze nie musi juz dostawac witaminki
Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Aguśka z jakiej innej dziedziny jesteś dobra? Z seksuologii??
skad wiedzialas?
a Mikolajek slodziutki
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 15:59   #3306
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
iwcia-a nie boisz się tzw klątwy faraona? ja też bym chętnie się do E wybrała ale ja mam ciągle jakieś rewolucje żołądkowe wiec odpuszczę.Po znając mnie bym tydz spędziła w pokoju w wc a jakbym się już wyleczyła to byśmy musieli wracać

idę na rozmowy w toku
boje się i nawet jak byłam u znajomego w biurze zorientować się co i jak z wycieczką, to wspominał, że jego złapała i że dobrze, że 2 tyg wykupili, bo by nic prócz kibla nie widział
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 16:08   #3307
boszenka69
Zakorzenienie

Cytat:

Mamusie byłam dzisiaj z Ninką na kontroli serduszka. Niestety dalej są szmerki Dr kazała nam zrobić najpierw morfologię i mocz i przyjść z wynikami. Wtedy stwierdzi, czy to może nie anemia (bo ona też powoduje szmerki) lub inne podobne dzadostwo. Jeśli ona nic nie zaradzi, to skieruje nas do kardiologa Bardzo się boję Jak przyjechaliśmy do domu, to Tż rozebrał Ninkę z kurteczki, a ja usiadłam i płakałam Najgorsze, że na pipulince coś jej wyskoczyło, nie odparzenie, a takie małe krostki i dała nam receptę na maść i wyniki możemy zrobić dopiero jak to się zagoi Ja chyba umrę w oczekiwaniu...
Cinusiowa nie martw się Wiem co przeżywasz, bo my z Blancią od urodzenia chodzimy do kardiologa... Mała też ma szmery na serduszku. Na początku jak usłyszałam tą wiadomość to myślałam, że to jakiś wyrok, ryczałam jak głupia. Jednak już pierwsza wizyta u przemiłej i ciepłej pani kardiolog sprawiła, że zupełnie zmieniłam podejście...
Otóż szmery występują u części dzieciaczków i w większości nie jest to nic poważnego. Np. mojej Blanci coś tam się nie domknęło i lekarka twierdzi, że wszystko jest ok. U takich małych dzieci szmery mogą się pojawiać i najczęściej znikają z wiekiem. My miałyśmy już kilka wizyt (łącznie z ekg i innymi badaniami...) i kolejna czeka nas w grudniu, ale jestem spokojna
Także nie martw się kochana, na pewno wszystko będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
Boszenka ma juz 8. wychodzily mu po 2, 3 na raz...
O jaaaa... prawdziwy rekordzista klask i:

Cytat:

Chwalę się moim przedświątecznym mikołajkiem
jaka śliczna
Powiedz mi kochana gdzie taki fajny strój dorwałaś?
PS. Blondynki Olivierkowi wyskoczył ząbek, moja Blanka jeszcze bezzębna

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

A no zmieniłam, taka moda ostatnio Miło, że zauważyłaś

Agusiu to Blondynki syncio ma ząbka, my nadal bezzębne
Jak narazie Blancia ma tylko takie 'wzgórza' na dziąsłach
Stary 2009-11-17, 16:09   #3308
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
A można jakoś w skrócie powiedziec "o co kaman" z tą Afryką?? Bo ja kiedyś zajżałam z ciekawości na ten wątek ale tam duuuużo do czytania żeby załapać o co chodzi i odechciało mi się... Wiem, ze to jakaś pomoc dzieciom z Afryki Ale wy tam jakieś paczki wysyłacie? Same się tam organizujecie i z czyją pomocą??
Tak w skrócie: to można wysłać paczkę lub kopertę bąbelkową, np. z ciuszkami dla niemowląt albo wpłacić coś na konto. Wiele z nas na tamtym wątku ma swoje dzieci w adopcji, ja np. pomagam 5 letniej dziewczynce Dostaje od niej listy i zdjęcia. Wysyłamy tam nasze Wizażanki na wolontaiat do pomocy itp. Jesteśmy w trakcie zakładania stowarzyszenia.
Cytat:
Pytałam sie bo chciałam Ci sprzedać moje sposoby na takie niespodzianki...ale potem dopiero zaczaiłam, że tu liczy się czas a nie tam medycyna naturalna....jedynie co to jeszcze bym w niezawodnym krochmalu kąpała ....(u mnie w 90% to wszystkie wysypki i inne kończyło)
Ja kąpię w nadmanganianie potasu, przecieram wodą termalną z Iwostinu i smaruję balsamem Aderma. Wszystko znika od razu

Cytat:
Iwo ma w dalszym ciągu tę nieszczęsną grudkę, wygląda to bardzo brzydko i tez się trochę tym martwię, ale poobserwujemy 2tyg i wtedy jak była potzreba pójdziemy do jakiegoś specjalisty.
Jaką grudkę? Na pupie może, taki ropień???

Moja koleżanka tydzień temu wróciła ze szpitala ze swoim synkiem, miał właśnie taką grudke na dupince i mu to przecinali w szpitalu w znieczuleniu
Cytat:
iwcia-a nie boisz się tzw klątwy faraona?
Mnie też ta klątwa przeraża. Moja koleżanka opowiadała mi jak była w tamtym roku. Dostała sraki jak jechała na wielbłądzie Na szczęście gdzieś na pustyni był sklep z pamiątkami i sprzedawca pozwolił skorzystać jej z kibelka.
Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
skad wiedzialas?
No podczytuję trochę forum już

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 16:15   #3309
Mell_xx
Wtajemniczenie

Carolajna ale masz avatar pt "wkur...na Carolajna"

Seona a ile czasu kapiesz mala... bo pisalas ze robisz jej dluga kapiel?
A sen mialas swietny.... i tytuly bardzo fajne... mysle ze mozna je wykorzystac, ale moze po kolejym bo ten pewnie zaraz skonczymy a nasze bable jeszce nie chodza..

Kuroikaze ja bylam wczoraj o 14.30 ale wiałoooo, dzis bylam o 13
Moze spacerowalysmy w tym samym czasie...
Stary 2009-11-17, 16:21   #3310
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
jaka śliczna
Powiedz mi kochana gdzie taki fajny strój dorwałaś?
PS. Blondynki Olivierkowi wyskoczył ząbek, moja Blanka jeszcze bezzębna
Doczytałam właśnie, że to synkowi Blondynki wyszedł ząbek, ale obie na B jesteście i coś mi się pomieszało Oddaj gratulacje Olinkowi

Sukienkę kupił mój Mąż w Warszawie w sklepie Wójcik. Bardzo żałuję, że nie ma u nas w Rzeszowie takiego sklepu Piękne rzeczy tam są Takie świetne bluzy, spodnie itp. Pati ma takie świetne sesje w tych ciuszkach. Mam z tej firmy też kombinezon, sweterki, czapki itp. Suuuuper jakość.

Jest sklep online. http://www.wojcikonline.pl/ , ale jest bardzo dziwna rozmiarówka, bardzo małe są wszystkie te ubranka.

A czapeczka jest od mojej erotycznej bielizny - niegrzecznej mikołajki ale udało się założyć na córe Obie ładnie w niej wyglądamy

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
Seona a ile czasu kapiesz mala... bo pisalas ze robisz jej dluga kapiel?
A sen mialas swietny.... i tytuly bardzo fajne... mysle ze mozna je wykorzystac, ale moze po kolejym bo ten pewnie zaraz skonczymy a nasze bable jeszce nie chodza..
Mell kąpię ją ok. 15-20 min. Tzn. tyle siedzi w wodzie. Dolewam tylko ciepłej wody, bo starsznie stygnie z naszej wanienki Później wycieranie, oliwienie, gimnastyka i schodzi ok. 30-40 min. wieczorenj kąpieli.

Tytuły może i się przydadzą, na przyszłe wątki, jak nasze dzieci zaczną stawiać pierwsze kroki

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2009-11-17 o 16:22 Powód: dopisek
Stary 2009-11-17, 16:23   #3311
iwciag
Wtajemniczenie

Seona Iwo ma tę grudkę na brodzie, jest ona dosyć duża, w chwili obecnej zaobniona, ale bywa też blada jak by świecąca

A Wójcika kupiliśmy ostatnio dres i też potwierdzam jakość super, choć nie mają tanich rzeczy

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-11-17 o 16:26
Stary 2009-11-17, 16:26   #3312
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Seona Iwo ma tę grudkę na brodzie, jest ona dosyć duża, w chwili obecnej zaobniona, ale bywa też blada jak by świecąca
A to może od ulewania albo ślinienia się?

Ślub
Pati
Lili
Stary 2009-11-17, 16:27   #3313
malutka_24
Wtajemniczenie

Hej babole wstrętne
Nocka rewelacyjna, jedzonko o północy i przed 6, a pobudka o 8:30 tzn. synek obudził mnie ciągnąc za włosy i drapiąc mi rękę na spacerek wysłałam dzisiaj męża, a ja z mamą pojechałam na małe zakupki. Dzisiaj jestem na noc u mamy, bo mąż ma inwentaryzację roczną w nocy, więc nie pisać za dużo, bo nie wiem czy uda mi się wejść na wizaż

dla Antosii i Kubusia

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
Antonio wczoraj miał gorączke 37,8 o 17 dałam mu ibufen i do rana był spokój a rano znowu ponad 37 cholera co mu jest
chyba trzeba zebrać dupsko i do lekarza iść
zębów nie widać ale ma już kształt dolnych jedynek na dziąśle nawet u nas widać na dziąśle takie górki wiecie o co chodzi
spał troche niespokojnie nie płakał ale taj mruczał jęczał przez sen
biedaczka coś gnębi
lepiej chyba dla świętego spokoju idź z nim do lekarza

Cytat:
Napisane przez dzolana1985 Pokaż wiadomość
Malutka o jaką huśtaweczkę chodzi?? masz moze link do niej. bo nadal sie waham nad skoczkiem??
a taką:
http://allegro.pl/item793851916_bezp...z_atestem.html

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
Malutka wiedzialam jak dobrze ze jest coraz lepiej, poczatki trudne, fajne zakupy tez bym na takie poszla z mezem juz ok?
juz widac ze patrzysz na ta prace i zostawianie Dawidka bardziej pozytywnie niz na pczatku
nie no mąż dalej mi trochę działa na nerwy, ale jest lepiej niż było a co do pracy to czasami taka odskocznia jest dobra od dziecka (mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi )

Cytat:
Napisane przez Ewelain1987 Pokaż wiadomość
hej mozecie mnie wykreslic z listy bo raczej nie bede tu juz wchodzic bo mam zaleglosci ponad 80 stron a wchodzic i pisac tylko o sobie to nie wypada.
wiec bye kobitki
ani mi się waż nas opuszczać wpadaj kiedy tylko możesz i pisz co u Was słychać

Cytat:
Napisane przez Haruno Pokaż wiadomość
Czesc, my juz po szczepieniu, maly zorro dzielnie to zniosl, poplakal pare sekund tylko, a potem zasnal Pieknie wazy 7,100kg i ma 68 cm Lekarz powiedziala, ze ma bardzo znieksztalcona glowe i mam z nim isc do kiropraktora i na fzjoterapie
na zdjęcia w ogóle nie widać, że ma zniekształconą główkę a kto to jest kiropraktor?

Cytat:
A i pytanko podajecie dzieciaczką witaminę D nadal?? Mnie wczoraj pediatra kazała odstawić
od ostatniej wizyty podaję małemu raz dziennie 1 kroplę Vigantolu

Cytat:
Mamy pierwszego ząbka
gratulacje

Cytat:
u nas szpital
Pietrula wcina drugi antybiotyk ... a Ala od wczoraj pierwszy
czytam tylko i nie mam weny pisać, noszenie, pocieszanie i latanie z antybiotykiem....ble.
ale wolę tak .. skumulować razem niż mieli by sie rozłożyć tydzień po tygodniu.
Ala miała kaszel, potem sie uspokoił, a wczoraj na kontroli okazało się że ma szmerki na oskrzelach....

a teraz nakrywa Piotrka kocem i mówi .... to taka zabawa "zdjaj, zdjaj to co ja Tobie położyłam"
ojej jeszcze Was to choróbsko męczy życzę dzieciaczkom szybkiego powrotu do zdrówka

Cytat:
Mamusie byłam dzisiaj z Ninką na kontroli serduszka. Niestety dalej są szmerki Dr kazała nam zrobić najpierw morfologię i mocz i przyjść z wynikami. Wtedy stwierdzi, czy to może nie anemia (bo ona też powoduje szmerki) lub inne podobne dzadostwo. Jeśli ona nic nie zaradzi, to skieruje nas do kardiologa Bardzo się boję Jak przyjechaliśmy do domu, to Tż rozebrał Ninkę z kurteczki, a ja usiadłam i płakałam Najgorsze, że na pipulince coś jej wyskoczyło, nie odparzenie, a takie małe krostki i dała nam receptę na maść i wyniki możemy zrobić dopiero jak to się zagoi Ja chyba umrę w oczekiwaniu...
może z serduszkiem to nic poważnego czytałam, że u niektórych dzieci takie szmery to nic złego i mijają z czasem nie martw się na zapas i poczekaj co powie kardiolog
Stary 2009-11-17, 16:31   #3314
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
A to może od ulewania albo ślinienia się?
nie sądzę(to wygląda jak narośl bardziej) pediatra mówi, że to może być mięśniak
Stary 2009-11-17, 16:33   #3315
boszenka69
Zakorzenienie

Seona
hehe to muszę zaopatrzyć i siebie i małą w taki strój...
Stary 2009-11-17, 16:34   #3316
ursull
Zakorzenienie

Na chwilę na spacer poszłam,a wy już tyle napisałyscie Nadrobie poźniej,bo teraz obiad idę TZtowi robić.

Cinusiowa nie martw się,szmery w serduszku jeszcze nic nie znaczą,to może być nawet przeziębienie.Zrób badania,a potem myśl co robić.Będzie dobrze.

Seona śliczna Mikołajkowa

Pozazdrościłam wam zdjęć dzieciaczków w strojach światecznych i też Milusi dziś taką sesję zrobiłam.
A ten Kłapouszek to dzisiejszy nabytek,wpadłam do sklepu,zobaczyłam go i nie mogłam się oprzeć.
Potem wpadnę to coś jeszcze napiszę.

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 16:34   #3317
Seona
Zakorzenienie

Boszenka, poprawka, sukienka z Mothercare Jak Mąż wraca z Warszawy to przyjeżdża z paką z Wójcika i byłam pewna, że sukienka też stamtąd, a tu niespodzianka Sukienka od Mothercare

Ursull, mikołajka suuuper i osiołek też

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2009-11-17 o 16:37 Powód: dopisek
Stary 2009-11-17, 17:37   #3318
Mell_xx
Wtajemniczenie

O kurcze!!!
Nie bylo mnie kilka godzin a tu 4 strony!
Pewnie carolajna tu buszuje

Boszenka oj to twoja corcia troche szaleje...moze jest jakis bunt półroczniaka oby sie uspokoila... moj tez kochal lezaczek a ostatnio trzeba mu troche czesciej zmieniac pozycje miejsca i zabawki... al byl jakis tydzien ciezki - caly czas marudzi, chwilowo jest lepiej

Seona jak pieknie rozpacowalas z ta zagadka anulke

Ursull (a ty zartowalas?)i Seonka brawa za 6 z polskiego...

Blondynka wow! hurra hurra ząbek!

Aguska zdradz co to za pyszny obiadek?

Anulka Anulka ja radze tak jak cinusiowa moj tez co kilka lyzeczk popija i je dalej... ale on narazie zjada tylko ok pol sloiczka...

Cinusiowa oj biedna... oby wszystko bylo dobrze!

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Seona ale uroczy mikolaj! Ale te ciuszki Wójcik piekne! ale nie tanie... przejrzalam tak szybko, ale pozniej dokladniej popatrze

piszecie o badaniach u kardiologa szmerachw serduszkach... czy w Polsce sa to obowiazkowe badania? Moj Aleks nie mial zadnych takich... nawet serduszka osłuchiwanego nie mial

Ursull slodka Pani Mikołajowa z narzeczonym Klapouszkiem

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

EJ PRZYSZLAM TU SOBIE Z WAMI POPISAC... I CO?
NIE MAM Z KIM!

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Koniec dobrego dzecko sie obudzilo
Stary 2009-11-17, 17:39   #3319
Carolajna24
Zakorzenienie

Mell
ostraszasz nas

żartuje

samaś buszmen
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 18:00   #3320
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
anulka anulka ja tez rozdrabniam i daje w butli, bo maly zje piec lyzek i koniec, odwaraca sie, krzyczy i zaciska buzie, a jak mu dam ze smoka to z 200 ml zjada
No to mnie troszkę pocieszyłaś, a juz myslalam ze cos nie tak :/ ale widocznie niektore dzieci tak mają.
Cytat:
anulka mój je tylko niektóre słoiki może im nie smakują? mojemu jak nie smakuje to tak robi ogólnie on nie chce nic jeść poza mlekiem , kaszka i herbatka
Dziewczynkom smakuje, bo z butli wsuwają, ale łyzeczką nie chcą, bo po 6 i 7 miesiacu są te wielkie kawałki, a im to nie bardzo podchodzi. Musza sie powoli przyzwczyaić, nie ma wyjscia

Cinusiowa pić tez dawałam

Dzięki za wszystkie odpowiedzi i pomysły

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Mell, czyzbys nie nadrabiała od wczoraj?
Napisałam do ciebie wieczorem a ty nic.

Lece na Brzydule...PAAA

Edytowane przez anulka anulka
Czas edycji: 2009-11-17 o 17:58
anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 18:05   #3321
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

jesli chodzi o ubrania to nie polecam firmy Maqrguita czy jakos tak.Kupila malemu pare szt spiochow i juz przy pierwszy zapinaniu wiekszosc zapieciu wszystko poodpadalo mam tez dla niego kurtke z tej firmy ale dopiero wiosna ja ponosi.Kurtka fajna bo na polarze a polar mozna nosic osobno a kurtke jako wiatrowke
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 18:09   #3322
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
jesli chodzi o ubrania to nie polecam firmy Maqrguita czy jakos tak.Kupila malemu pare szt spiochow i juz przy pierwszy zapinaniu wiekszosc zapieciu wszystko poodpadalo mam tez dla niego kurtke z tej firmy ale dopiero wiosna ja ponosi.Kurtka fajna bo na polarze a polar mozna nosic osobno a kurtke jako wiatrowke
no to ja musiałam lepiej trafić, mam spodnie i koszulę i mogła bym polecić firmę
Stary 2009-11-17, 18:17   #3323
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dziewczynki ja sie melduje ale nie bedzie mnie jakis czas a to dlatego ze tz oddaje ten dysk zeby ten chlopak co nam odzyskiwal dane z tamtego popsutego dysku zgral nam wszystko na ten wiec do zobaczenia za pare dni a moze juz jutro
A wogole wiem ze duzo z tamtego dysku sie uratowala wiec jestem szczesliwa
To prosze tu byc grzecznym jak wroce to sprawdze jak sie zachowywalyscie

malutka moj tez mnie ciagnie za wlosy

ursul cudna ksiezniczka w tym stroju

boszenko ja to jednak zakrecona jestem, ale cos o zabkach mi sie przewinelo w Twoim poscie a to jeszcze gorki nie zabki to zycze szybkiego wyklucia sie zabeczka

Seona nie czytaj za duzo tego forum bo tu mozna zejsc na zla droge
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 18:25   #3324
superzabula
Zadomowienie

Hej!
Nie czytalam wszystkiego co naskrobalyscie jak mnie nie bylo, bo nie dam rady Jakas jestem ostatnio zalatana i zmeczonaWlasnie siedze nad grafikiem na przyszly miesiac i nie moge sie skupic wiec skrobie do Was
Jasiek ma juz dwa zeby troche przez to zesmy przeszli, ale w koncu i drugi wylazl. Dzis w nocy spalam ze 2h bo maly tak marudzil i sie co chwile budzilspac mi sie chce jak cholerka normalnie musialam sie dzis urwac z pracy bo tak mi sie spac chcialo...z "opiekunek" jestem zadowolona, tesciowa i ciotka daja sobie super rade

A tak w ogole to praca zadzialala...schudlam 2kg

Wielkie dla maluchow, ktorzy zdobyli nowe umiejetnosci.

aaa i widze, ze nowe avatary...musialam czytac co ktora napisalam, bo do tej pory katem oka poznawalam avatar a tu

gossik dasz Kochana rade z praca, wiem co teraz czujesz...ciesze sie, ze ja mam to za soba teraz juz nie mam problemu z opuszczaniem malego, wiem, ze jest w dobrych rekach i to najwazniejszea zobaczysz jaka radosc Ci sprawi jak bedziesz wracac do domku a Aleksio bedzie Cie witaj ogromnym usmiechem i radoscia

Aguska ja tez sie o to wszystko martwilam co Ty, ze nikt nie bedzie umial zajac sie malym tak jak ja i domyslic sie o co mu chodzi, a tu wracam z pracy, dziecko najedzone, wyspane i jeszcze w domu porobione bo sie opiekunki nudza i musze im robote zostawiac

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 18:26   #3325
Mell_xx
Wtajemniczenie

Aguska wiec czekamy na wielki powrot!
Anulka czytalam jeszcze tak na szybko...rano i widzialam co napisalas ale troche sie spieszylam i nie ospowiedzialam...
Odnosnie Amsterdamu...
Ja red light lubie... o dziwo...bo zanim tu przyjechalam to mnie to przerazalo... a juz na miejscu ja czesciej chcialam na red light niz tz
Kiedys myslalam ze tam beda taaakie laski... i sa ale mniejszosc wg mnie (w okienkach) czasami to mozna sie posmiac...

No i musze przyznac ze nie tylko faceci maja tam powodzenie ja juz kilkakrotnie bylam przez TE panie zaczepiana hahah
kiedys jedna za mna wybiegla i krzyczala ze mnie kocha

Na Ajaxie bylam ale nie w muzeum tylko stadionie, raz na gali boksu a raz na Madonnie...

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

a historia z dziedkiem a fuj!!!
Stary 2009-11-17, 18:28   #3326
superzabula
Zadomowienie

cinusiowa wszytsko bedzie dobrze z serduszkiem Ninki, musisz myslec pozytywnie uwierz mi na slowo, ze to pomaga.

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 18:30   #3327
ursull
Zakorzenienie

Kuroikaze no to jak jest z tą dietą,bom się zgubiła.Możesz mi ją przesłać?

Dziękuję dziewczynki za słowa uznania dla mojej, mikołajkowej i Kłapouszka

Caro to można oliwe używać,mówiłas coś o wyrzuceniu tłuszczyFajny avatar.

Aguśka my już wiemy jaka to dziedzina,ale to dobrze,bo seksuolog też nam się przydaDobrze,że większość odzyskaliście z dysku.

Cinusiowa jeszcze mi się przypomniało,że gdy okazało sie,ze Milusia ma infekcję nerek to też usiadłam i płakałam,szczególnie,że na usg nas wysyłali,żeby sprawdzić czy nie są uszkodzone.Rozumiem cię doskonale,niewiedza jest okropna.Mi intuicja podpowiedziała,że będzie dobrze i tak było.I możesz sie ze mne śmiać,ale wierzę,że matczyna intuicja jest najlepszym doradcą.A o tą kropkę pytałaś? Milucha tez miała takie coś na psioszce,dużo kładłam ją na golaska,często przewijałam i smarowałam sudokremem i przeszło.

Seona a propos Zambii,pytałam wcześniej,ale widać przeoczyłaś,też masz adoptowane dzieciątko z Afryki,bo nie widziałam cię na liście mamuś? Ja mam kontakt z nauczycielem w Kenii i dla tamtych dzieciaczków przygotowuję jakąś paczkę,ale to kropla w morzu potrzeb.Już doczytałam,że masz dziewczynkę.Jak ma na imię? Na czym polega taki wolontariat.Przyznam się,że wysłałam kopertę z ciuszkami do siostry Józefy,bo weszłam na twój link.Nic specjalnego,ale może chociaż troszkę pomoże

Boszenka z UK ceny są podobne,dlatego uważam,że taniej jest polecieć sobie na wycieczkę w ciepłe kraje,niż do Polski,a szczególnie na Święta.My zostajemy w UK,w styczniu lecę do Polszy,bo muszę,a tak to wolę rodzinkę do nas ściągać na urlopiki.A Paryż-boski,więc może lepiej tam polecieć zamiast do Polski?

Malutka poraz kolejny nie zauwazyłam w twoim poscie chociażby buziaka dla mnie,oj,bo Milusia zerwie zaręczyny

Mell nie nie żartowałam,miałam 6 z polskiego,nawet polonistką miałam zostać,ale poszłam na pedagogikę,której nie skończyłam z przyczyn ode mnie niezależnych.Niestet y odkąd jestem w UK to się strasznie uwsteczniłam i załamana jestem ilością błedów,które robię

Stary 2009-11-17, 18:31   #3328
milena07
Raczkowanie

A ja dzis na spacerku z Kubusiem poczułam wiosnę, tak pieknie słoneczko dzis i wczoraj świeciło że jeździmy z otwarta budką.

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Witajcie

Kurcze nie wiem co mi się stało ale od 4 dni strasznie napitala mnie nadgarstek, dzisiaj w nocy jak chciałam wziąśc małego z łóżeczka to były az 3 podejścia bo za każdym razem tak mnie bolało że nie umiałam go chwycic, i tak jakby jedna ręką go wyjmowałam. Chyba pójde jutro do ortopedy bo chyba cos mi się tam przestawiło, chrupło wrrrrrr......
Marika moja koleżanka ma dokładnie ten sam problem z nadgarstkiem, była juz u dwóch ortopedów, od razu pytali czy ma małe dziecko, to jest jakies przeciażenie od podnoszenia, noszenia malucha. Nic konkretnego jej nie poradzili oprócz rehabilitacji, nosi tez taka elastyczna opaskę.

Cytat:
Czesc, my juz po szczepieniu, maly zorro dzielnie to zniosl, poplakal pare sekund tylko, a potem zasnal Pieknie wazy 7,100kg i ma 68 cm Lekarz powiedziala, ze ma bardzo znieksztalcona glowe i mam z nim isc do kiropraktora i na fzjoterapie
A kto to jest kiropraktor???Ja ostatnio wspominałam że też sie bardzo martwię o główkę Kubuni, dziewczyny mnie troche pocieszyły. Mam nadzieje że się z czasem wyrówna. I Twojemu synkowi też tego życzę.

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
też miałam 6 z polskiego
i umię szperać w necie
a własnie miałam Cie zapytać skąd ten talent do pisania, podejrzewałam że jesteś polonistką no bo te streszczenia, blog, bajeczki, zazdroszczę ja mam problemy z wypowiadaniem się choć przed laty ich nie miałam.

Pojawiły sie kolejne cudowne Mikołajkiprzepiekni e wygladaja Wasze dzieciaki w tych przebraniach
Stary 2009-11-17, 18:42   #3329
ursull
Zakorzenienie

Milena miło cię czytać a to ci dopiero dar,móc czuc wiosnę w srodku jesieni a powaznie też tak czasem mam i uwielbiam to uczucie.
Już Mell pisałam,że nie jestem polonistką,ale chciałam być.Cóż zycie potoczyło się inaczej,ale dzięki takim losom,a nie innym mam teraz Milenkę i ona wynagradza mi wszystko co straciłam

Male widzę cię i ponawiam pytanie: jak tam w Polsce? Kiedy wracasz?

Stary 2009-11-17, 19:07   #3330
Mell_xx
Wtajemniczenie

Male poszla! i nic nie napisala...

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Magduszka

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości