Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-17, 19:34   #2671
addicted to wizaz
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

kasya - u mnie też sie jeszcze synuś nie obrócił (usg z 31 tc 4 dzień), ale moim przypadku raczej będzie poród przez sn, bo to drugie dziecko, za 2,5 tygodnia mam kolejne usg i mam nadzieję, że się jednak maluch obróci, bo łatwiej urodzić, jak sobie toruje drogę główką

Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość
ja bym powiedziala mojemu, ze skoro to ja bede przechodzic przez meki w czasie porodu, to jak najbardziej JA mam prawo miec decydujacy glos w wyborze imienia
Popieram, mój tż lubił się ze mną droczyć, że na drugie da synkowi Bolesław lub Stanisław, bo to w końcu on miał jechać do urzędu, żeby "zarejestrować" pierworodnego
aldii - współczuję zachowania mało odpowiedzialnego kuzyna, u mnie w pracy jak koleś na zlecenie, który siedzi ze mną w pokoju, przyszedł lekko przeziębiony to moja dyrka wysłała go do domu, żeby mnie przypadkiem nie zaraził

filka - ja na początku używałam właśnie takich nożyczek z zaokrąglonymi czubkami, bo nie bardzo mogłam sobie poradzić na takich malutkich paluszkach z obcinaczem. Z tego co pamiętam to nawet nieźle udawało mi sie obciąć paznokietki tymi nożyczkami (ale nie pamiętam jakiej były firmy). Potem przerzuciłam sie na obcinacz i używam go do tej pory (zresztą sama też używam obcinacza dla siebie). Teraz kupiłam komplet Canpolu - nożyczki i obcinacz i zobaczę czym będzie mi się lepiej obcinało.
lila - ja prałam w 60%, pościel i pieluchy tetrowe w 90%, a sweterki w 40%. Natomiast pani na SR powiedziała, żeby prać zgodnie z temp. podaną na metce.
Co do wózka, to mamy po pierwszym synku i upraliśmy tylko to miękkie nosidło, które jest w środku.
Agape - ciuszki dla maluszków w większości są wykonane z bawełny i nie powinny się pokurczyć w 90%, ale myślę, że spokojnie 60% wystarczy
Kamyku to powinnaś się cieszyć z zakupów a nie martwić I oczywiście czekamy na fotki.
Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
a pysiamn to pichci w kuchni i karze nam czekać na nowa porcje przepisków czy co,ze jej nie widać??a może bidulka leży jak jej kazałyśmy?ale aż tak?
Oj nie wydaje mi się żeby leżała raczej jest zajęta np. opieką nad Kubusiem, albo nie ma natchnienia na wizaż
Mebelki fajne, a ta żyrafka
Madziulka- pochwal się płaszczykiem
Agape - jak miała takie imię dla chłopca, to ciekawe jakie wymyśli dla dziewczynki
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 19:36   #2672
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Ula ja w Realu kupuje za 2,99/kg
to bardzo tanio ,
ja do realu mam ok.35km , jakbym jechała po 500kg to może by się kaliło , ale po pare kilogramów za chiny sie nie opłaca
Cytat:
kakao?ostatnio mam zajawke na kakao i pije codziennie!!!!
.
no ze mną jest tak samo
ostatnio czytałam teraz potrzebujemy dużo wapnia , a mi ostatnio jogurty śmierdzą więc rzuciłam się na kakao
Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Własnie dowiedziałam się, że brat tez będzie miał córkę (bratowa jest w młodszej ciąży ode mnie o 8 tyg). Na szczęście córka, bo bratowej dla chłopca podobało sie imie Hipolit...
ludzie wymyślają imiona , ale najlepszym ( czyt. najgorszym) imieniem jest dla mnie Jezus , kiedyś mówiono w telewizji (chyba w DDTVN) o tym jak małżeństwo nazwało tak swojego synka ... szkoda dziecka

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 19:54   #2673
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Zapomniałam napisać, że psiutka już całkiem dobrze, dostaje lekarstwa, właśnie zaraz muszę podać... Nie jest zbyt szczęśliwa bo dostaje je strzykawką do pyska i musimy to robić w dwie osoby, bo się tak wyrywa... Mogłam jej kupić truskawkową flegaminę, a nie miętową, bo calcium ma bananowe, a antybiotyk, to wygląda na wyjątkowo paskudny... Teraz czekamy czy pies rodzicó też się zaraził, bo się widzieli dzień przed tym jak Maję dopadło...

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
no właśnie ja wczoraj robiłam sobie morfologię-wyraźnie się pogorszyła od początku września:/

RBC (krwinki czerwone) 3,96 (norma 4,0-5,20)
HGB (hemoglobina) - 11,6 (norma 12,0-16,0) / we wrześniu miałam ponad 12 :/
HCT (hematokryt) - 34,4 - (norma 38-45)
A poprzednie badanie robiłaś na początku września?? Ja robię co 4 tygodnie...
Jeśli chodzi o hemoglobinę to teraz już powinna się powiększać...

Cytat:
oooo..to widzę, że nie tylko ja buszuję po allegro dzisiaj
ja kupiłam dzisiaj sporą część rzeczy, które mi jeszcze brakowało:
nożyczki TT
podład do łóżeczka,
pieluchy tetrowe 10szt.
pieluchy flanelowe- 2 szt. wzięłam na próbę co to za cudo,
Huggies newborn,
Pozytywkę http://allegro.pl/item820012558_slic...chlopczyk.html
Prześcieradło na gumce,
Szczotkę do butelek,
Szczotka do włosów + grzebyk,
Poporodowe podkłady ginekologiczne 2x10szt,
Nivea krem na każdą pogodę,
Mydło Bambino,
Majtki ceratkowe 1szt. -nie wiem czy będę potrzebować, ale wszystko kupowałam u jednego sprzedawcy więc wzięłam jedne za 1,30 zł
Łącznie wszystko za 125zł

Zostało już niewiele do kupienia...a czasu jeszcze trochu jest więc boję się, że im wcześniej wszystko kupię to póżniej będę kupować niepotrzebne pierdoły czy coś...
Ładne zakupy

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Popieram, mój tż lubił się ze mną droczyć, że na drugie da synkowi Bolesław lub Stanisław, bo to w końcu on miał jechać do urzędu, żeby "zarejestrować" pierworodnego

Agape - ciuszki dla maluszków w większości są wykonane z bawełny i nie powinny się pokurczyć w 90%, ale myślę, że spokojnie 60% wystarczy
Mój brat o mały włos miałby na imię Rafael, bo tata jak pojechał do urzędu, to zapomniał jak to miało być... Na szczęście wymyślił, że chyba jednak to jest zbyt dziwnie i Rafał pozostał Rafałem...

A ciuszki to się raczej nie skurczą, ale żeby się nie zafarbowały...

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Nadrobiłam kilka stron, ale mnie TŻ wyrzuca od komputera... Idę chyba ciasto upiec... A i dać psiucie te lekarstwa bo 20 się zbliża...

Madziulka83 śliczna mamuśka Komoda też fajna...

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Zobaczymy czy na mnie zadziała, bo znów lewa noga wielka jak bania. Mężuś nazwał moje spuchniete nogi "bulinki"
U mnie to była prawa... Gin powiedział, że jeśli tylko jedna, to zapewne od jakiegoś urazu z przeszłości... A co Twój powiedział?

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
doberek! Juz mi lepiej i chyba to zapalenie oskrzeli ustepuje / ustapilo. W czwartek kontrola. Ale piszecie, ze nie nadazam...
O, to bardzo dobrze jak ustępuje...

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Wiecie co moja siostra dzwoniła wczoraj z Irlandii, przylatuje za tydzień w czwartek i ma świńską grypę potwierdzoną badaniem Nie wiem kiedy będę mogła się z nią zobaczyć, bo ta grypa podobno niebezpieczna dla kobiet w ciąży. Na szczęście ona tu będzie do połowy lutego, ale i tak pech.
Hmmm... Dziwne... Mój brat jak przyjechał z Ukrainy, a nawet żadnych objawów nie miał, to rodzice go trzymali przez 3 dni w domu i zabraniali się kontaktować z kimkolwiek oprócz nich...
Stary 2009-11-17, 20:02   #2674
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość

A poprzednie badanie robiłaś na początku września?? Ja robię co 4 tygodnie...
Jeśli chodzi o hemoglobinę to teraz już powinna się powiększać...

żelazo robiłam na początku sierpnia a morfologię na początku września-nie, nie robię tak często-raczej w miesiąc wiele się nie zmieni-przynajmniej u mnie nie ma takich strasznych skoków - hemogloblina mi spadła o 7 tyś. w ciągu 12 tygodni...myślisz, że teraz będzie rosła?czemu tak myślisz?ja słyszałam, że pod koniec ciąży morfologia jest gorsza-a nie lepsza...ale jeśli by to była prawda to by było fajnie...
Stary 2009-11-17, 20:09   #2675
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
No właśnie słyszałam, że tymi nożyczkami dla dzieci z zaokrąglonymi końcami ciężko się obcina paznokietki Podobno najwygodniej takimi typowymi... No ale ja nie mam w tej kwestii doświadczenia....
Moge tylko potwierdzic. Nie udalo mi sie obciac ani razu paznokci synka takimi dziecinnymi nozyczkami. Ale teraz znowu kupilam i zobacze czy moze to wina nozyczek czy jak. Ale wydaje mi sie, ze sa za grube.
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 20:12   #2676
aldii
Zakorzenienie

A mi sie Hipolit podoba....
Stary 2009-11-17, 20:31   #2677
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
własnie do tych mam które juz używały tych dzidziusiowych nożyczek...jak sie nimi obcina,bo moja znajoma miała i jak mały miał 2czy 3tyg to nie dało sie nimi obciąc bo one grube są jak do papieru i nie łapały malutkiego paznokcia i pamietam ,ze ocinała swoimi.ja jeszcze nie kupiłam ale też chyba musze.
zaczełam dzis rozkładać ciuszki do prania,bo jednak musze zacząc tutaj juz prac,bo nie dam rady pózniej,zanim mi wszystko wyschnie i myslałam ze mam tego duzo ale jakos mało wyszło,mam 12 długich (pajaców i kaftaniki ) i ok 7body krótkie i 5długich,wydaje mi sie że wy macie chyba wiecej bo tyle prania robiłyscie.sukienki i inne ciuszki na pozniej juz upiore u siebie.
ja miałam właśnie zestaw z Canpola nożyczki z okrągłym końcem, obcinacz i pilnik. Obcinałam tymi nozyczkami bardzo długo az mi pękły po środku. Mi one bardzo pasowały. Teraz obcinam naszymi.
Dla juniora chyba znów zakupie te z Canpola

aldii Hipek

ide się rozglądnac za prezentami dla synka na Mikołaja
Stary 2009-11-17, 20:39   #2678
aldii
Zakorzenienie

A w Gdansku co raz gorzej wyglada sytuacja z nowa grypa http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html

najbardziej mnie przerazila ta 27-latka w 8 m-cu ciazy podwojna smierc [*]
Stary 2009-11-17, 20:54   #2679
mamaidy
Raczkowanie

Produkcja stron po prostu jak zwykle niesamowita

Co do tych nożyczek to ja też nigdy nie umiałam obsługiwać ich do tych malutkich paznokietków i używałam i do dziś używam obcinacza.

Aldii z Hipolitem to ja pękłam ze śmiechu

Patinka nie martw się wynikami, najwyżej pobierzesz sobie żelazo.

Siostra dzwoniła i mówiła, że dostała zwolnienie na tydzień i ma iść do pracy w piątekPodobno w Irlandii tak często jest ta grypa, albo częściej niż zwykła i ona mówiła, że nikt się tym za bardzo nie ekscytuje
A ja i tak przez pierwsze tygodnie będę uważać.

Też zakupiłam kilka rzeczy dla Małej. W czwartek ma być szafka(taka zwykła) i będę prosić teściową żeby poprała rzeczy.

Brzoskwinko jak fajna koszula.

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

W sumie to dziś lepszy humor mam, bo zdałam sobie sprawę, że jeszcze trzy tygodnie i mogę rodzić. Przynajmniej tyle leżenia plackiem a potem będę mogła sobie pokuśtykać o kulach
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 21:53   #2680
Kancia
Zakorzenienie

no nie wierze a co tu taki spadek formy
normalnie to po kilka stron trzeba nadrabiac
Stary 2009-11-17, 22:04   #2681
filka2
Zadomowienie

aldii przeraziła mnie ta wiadomośc o tej kobiecie w 8m ciąży!!!ale nic nie mówili w tv!!!

ja po zakupach ledwo zywa,nogi bolą!!!
dziewczyny jakiego płynu używacie do płukania ciuszków?mam silan ale czy on ok
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 22:23   #2682
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Jak pstrykne fotki, to oczywiscie pochwale sie plaszczykiem Ale sie ciesze i kupilam rozmiar 36, wiec mysle, ze i po ciazy bede mogla w nim smigac. Nie jest zwezany w pasie tak jak zdecydowana wiekszosc

Ide do lozeczka, bo jestem padnieta.... Boli mnie wszystko....

A jutro SR i bedzie o karmieniu

Dobrej nocki
Stary 2009-11-17, 22:27   #2683
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
znaczy ja mam imię ale Tż raczej nie pasuję najgorsze jest to, że ja się już jakoś przyzwyczaiłam do "mojego" imienia i pewnie jak zaczniemy już nad nim rozmawiać to żadne inne mi nie będzie pasować
to tak jak u mnie.. ja np chciałabym mieć Dominiczka, ale moj tż nie chce o nim słyszeć.. ech.. i trzeba jakiś inne wymyślać..

Cytat:
mam pytanie do dziewczyn, które mają lub planują wózek espiro vector 4 air/lite - do niego pasuje fotelik espiro neo ale teraz jakoś zgłupiałam i się zastanawiam czy są dwa modele tego fotelika?starszy i nowszy? espiro neo i espiro neo +? bo na jednej ze stronek na temat wózka wyczytałam, że podchodzi do niego tylko nowy model fotelika z kwietnia 2009 i właśnie nie wiem czy te są dwa różne foteliki i podobne do siebie? z tymi wzorkami na budzie?pytam, bo mam zamiar fotelik kupić wcześniej, a wózek póżniej i teraz w końcu nie wiem czy jakiejś głupoty nie zrobię jak dobrze się nie dowiem:/
moja siostra ma ten wózek. użytkuje od 1 września jest bardzo zadowolona, tylko narzeka na zbyt małą gondolę. co do fotelika, to obiecuję dopytać jej jutro, bo teraz już nie chcę dzwonić.. - jakbym zapominała, to proszę Cię o małe przypomnienie

Cytat:
to tak jak i ja!! piję prawie codziennie
eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 23:44   #2684
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
żelazo robiłam na początku sierpnia a morfologię na początku września-nie, nie robię tak często-raczej w miesiąc wiele się nie zmieni-przynajmniej u mnie nie ma takich strasznych skoków - hemogloblina mi spadła o 7 tyś. w ciągu 12 tygodni...myślisz, że teraz będzie rosła?czemu tak myślisz?ja słyszałam, że pod koniec ciąży morfologia jest gorsza-a nie lepsza...ale jeśli by to była prawda to by było fajnie...
Tak mi mówiły Panie w labku i gin... Że hemoglobina powinna zacząć rosnąć, a leukocyty spadać... Dokładnie tak jest u mnie... W przyszłym tygodniu znowu będę robiła badania to zobaczymy, czy dalej się będzie sprawdzać...

Cytat:
Ja mam płyn do płukania z Lovelli, a i ustawiam do dziecięcych ciuszków 4 płukania, czyli o jedno więcej niż do dorosłych...
Stary 2009-11-18, 07:52   #2685
pola25
Zakorzenienie

hej.ja wczoraj przezylam koszmar.zle sie czulam,taka slaba byla ale stwierżdzilam ze jak sie przejde to bedzie mi lepiej. wyszlam ale daleko nie doszlam bo coraz mi gorzej bylo.masakrycznie slabo i czulam ze odplywam.po telefon i do Tż(blisko pracuje)i mowie mu ze stoje pod blokiem ze nie wiem co sie ze mna dzieje ale chyba zraz zemdleje.jakas pani sie mna zaopiekowala, usialam na lawce i tż przyjechal.pozniej mi powiedzial, ze bylam tak slaba ze myslal ze nie dojde do samochodu. dochodzilam do siebie kilka godzin,mialam jeszcze takie slabe chwile ze odplywalam,Tż siedzial ze mna.mozliwe ze to przez ten glupi cukier, bo bylam glodna, a wzielam zelazo i musialam czekac. a w tej diecie cukrzycowej to sa duze spadki cukru. lezalam, otwarte okno, strasznie sie trzeslam i cholernie balam. pojadlam banana, miod jakas bulke i bylo coraz lepiej,pozniej sie przespalam. ale caly dzien do domu i na wizaz nie zagladalam bo nie bylam w stanie.
jesli bedziecie sie zle czuly, nie wychodzcie z domu,lepiej sie polozyc, no i zadz do kogos!!!to byl jak koszmar,nigdy sie tak nie czulam.no i ten strach o dzidzie
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 08:34   #2686
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
własnie do tych mam które juz używały tych dzidziusiowych nożyczek...jak sie nimi obcina,bo moja znajoma miała i jak mały miał 2czy 3tyg to nie dało sie nimi obciąc bo one grube są jak do papieru i nie łapały malutkiego paznokcia i pamietam ,ze ocinała swoimi.ja jeszcze nie kupiłam ale też chyba musze.
zaczełam dzis rozkładać ciuszki do prania,bo jednak musze zacząc tutaj juz prac,bo nie dam rady pózniej,zanim mi wszystko wyschnie i myslałam ze mam tego duzo ale jakos mało wyszło,mam 12 długich (pajaców i kaftaniki ) i ok 7body krótkie i 5długich,wydaje mi sie że wy macie chyba wiecej bo tyle prania robiłyscie.sukienki i inne ciuszki na pozniej juz upiore u siebie.
Ja miałam nożyczki canpola i babyono i były beznadziejne. Obcinałam naszymi zwykłymi. Teraz chcę kupić z TT.

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
W kwestii prania: czy pierzecie ubranka w 90 stopniach? (tak wyczytałam w jakiejś dziecinnej gazecie) Ja uprałam w 40 stopniach.
I jeszcze jedno: czy pierzecie wszystko co się da z wózka? Zastanawiam się właśnie, bo odebraliśmy nowy ale czy ja wiem...
Ja piore zgodnie z metka. Pieluchy w 90 stopni. Mam proszek i płyn do płukania Jelp. I wszystko prasuje. Wózek kupiłam od koleżanki bebecar i co się dało to wrzuciłam do pralki i wyprałam na programie delikatnym, a budkę i gondolę wyczyściłam gąbeczką. Wygląda jak nowy. Nic mu się nie stało. Ale jak miałam nowy dla synka to wyprałam tylko pokrycie w środku bawełniane, które synuś mogł dotykać.

Pysia odezwij się.

Edytowane przez malinka118
Czas edycji: 2009-11-18 o 08:38
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 08:40   #2687
pysiamn
Zakorzenienie

hey dziewczynki

Ja tylko na chwilkę...dziekuje Wszystkim tym którzy dostrzegły że mnie nie ma i się martwiły buziaki

Melduję że jestem....wprawdzie mam sporo teraz na głowie i nie bardzo mogę śledzić co na wizazu....

A i Kuba od wczoraj chory kaszle, katar...budził się w nocy ;/
Mam nadzieję że to nic groznego....

Jak już będę miala chwilkę to wszystko Wam opiszę...

Buziaki i poglaszcie brzuszki od Pyśki

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 08:48   #2688
lila12
Zadomowienie

Dzień dobry
wklejam obiecane fotki T-shirtów 100% cotton krótki rękaw z H&M (mega są rozciągliwe i nawet S jest na mnie za duża) oraz jeden z długim rękawem ale z guziczkami z Cubusa:
Stary 2009-11-18, 09:15   #2689
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cześć dziewczyny

Wynikami się nie martwcie, jak jest wszystko w normie to lekarz na pewno nic nie zaleci na poprawę wyników. Ja wszystkie wyniki też mam w normie ale jest tendencja spadkowa a lekarz zadowolony bo mówi że świetne wyniki. Na moje pytanie, że spadają, to odpowiedział a jak ma być? Przecież jest jeszcze dziecko. Także nie ma czym sie martwić dopóki jest wszystko w normie.

Wczoraj na SR zwiedzaliśmy porodówkę... Wiecie co... Ja chyba sobie zakleszczę nogi i nie pójdę rodzić hahaha, jak zobaczyłam to łóżko... o kurcze... Chyba wolę o tym nie myśleć i iśc na żywioł...
ja byliśmy to żadnych krzyków nie było, już było słychać płacz jakiegoś bobaska

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 09:25   #2690
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Zapomniałam napisać, że psiutka już całkiem dobrze, dostaje lekarstwa, właśnie zaraz muszę podać... Nie jest zbyt szczęśliwa bo dostaje je strzykawką do pyska i musimy to robić w dwie osoby, bo się tak wyrywa... Mogłam jej kupić truskawkową flegaminę, a nie miętową, bo calcium ma bananowe, a antybiotyk, to wygląda na wyjątkowo paskudny... Teraz czekamy czy pies rodzicó też się zaraził, bo się widzieli dzień przed tym jak Maję dopadło...

...
to super że Twoja piesiunia ma się lepiej
Cytat:
najlepszy jest taki przeznaczony dla maluszków i do tego z atestem , ja wybrałam lovele
Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
hej.ja wczoraj przezylam koszmar.zle sie czulam,taka slaba byla ale stwierżdzilam ze jak sie przejde to bedzie mi lepiej. wyszlam ale daleko nie doszlam bo coraz mi gorzej bylo.masakrycznie slabo i czulam ze odplywam.po telefon i do Tż(blisko pracuje)i mowie mu ze stoje pod blokiem ze nie wiem co sie ze mna dzieje ale chyba zraz zemdleje.jakas pani sie mna zaopiekowala, usialam na lawce i tż przyjechal.pozniej mi powiedzial, ze bylam tak slaba ze myslal ze nie dojde do samochodu. dochodzilam do siebie kilka godzin,mialam jeszcze takie slabe chwile ze odplywalam,Tż siedzial ze mna.mozliwe ze to przez ten glupi cukier, bo bylam glodna, a wzielam zelazo i musialam czekac. a w tej diecie cukrzycowej to sa duze spadki cukru. lezalam, otwarte okno, strasznie sie trzeslam i cholernie balam. pojadlam banana, miod jakas bulke i bylo coraz lepiej,pozniej sie przespalam. ale caly dzien do domu i na wizaz nie zagladalam bo nie bylam w stanie.
jesli bedziecie sie zle czuly, nie wychodzcie z domu,lepiej sie polozyc, no i zadz do kogos!!!to byl jak koszmar,nigdy sie tak nie czulam.no i ten strach o dzidzie
o jejku , to naprawdę przeżyłaś koszmar ... współczuje
dobrze że TZ szybko przyjechał

moja Malusia dziś znowu w nocy zaczeła porządnie siię rozpychać dziś o 4 nad rankiem , bo wczoraj o 5 godz
pobuszowała jakieś pół godz. i zasneła , za to mamusia długo nie mogła zasnąć

teściowa była rankiem posprzątać , bardzo doceniam jej pomoc ale zaczyna mnie drażnić
dziś powiedziała ze mąż musi kupić szafkę do łazienki na jego robocze ciuchy ( bo po co mają być na górze jak mogą być pod ręką) no nie chce mi całą łazienkę zagracić jej niedoczekanie
załączyła pranie , ale do pomarańczowych rzeczy dołożyła dwa ręczniki jasno niebieskie a dobrze wie ze pomarańcz mi farbuje aż się boję co z tego wyjdzie
ach ... mam dość

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 09:35   #2691
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość

Patinka nie martw się wynikami, najwyżej pobierzesz sobie żelazo.
żelazo raczej nie, bo mam w normie - 17 jednostek a norma jest od 8 do 27. Właśnie czytałam ostatnio, że lekarze często robią taki błąd, że badają samą morfologię i przy spadku hemoglobiny kazują brać żelazo, a to g**** prawda, bo spadek hemoglobiny nie jest tylko uzależniony od żelaza-dlatego ja sama przy morfologii zrobiłam również sobie żelazo, bo spodziewałam się spadku hemoglobiny a nie chce brać żelaza jeśli jest go w normie

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość

moja siostra ma ten wózek. użytkuje od 1 września jest bardzo zadowolona, tylko narzeka na zbyt małą gondolę. co do fotelika, to obiecuję dopytać jej jutro, bo teraz już nie chcę dzwonić.. - jakbym zapominała, to proszę Cię o małe przypomnienie
ok-dziękuję-w takim razie czekam na informacje..

Cytat:
Tak mi mówiły Panie w labku i gin... Że hemoglobina powinna zacząć rosnąć, a leukocyty spadać... Dokładnie tak jest u mnie... W przyszłym tygodniu znowu będę robiła badania to zobaczymy, czy dalej się będzie sprawdzać...
ja już raczej nie będę robić morfologii-do porodu zostało max 2,5 miesiąca - więc albo mi coś lekarka dzisiaj da, albo jakoś wytrzymam - bo czytałam, że w ostatnim miesiącu to już raczej lekarz nie zaleca już nic na krew bo dziecko i tak już na wyjściu, więc nie ma to dużego wpływu. Do porodu wystarczy mieć 10 tyś. hemoglobiny - więc nie sądzę, żeby mi spadło aż 1,6 tyś za te 2 miesiące skoro teraz mi spadło 7 tyś. za 2,5 miesiąca. No, a skoro jeszcze twierdzisz, że teraz powinna rosnąć to tym bardziej....ciekawa jestem czym to może być spowodowane...

Aha- my dzisiaj zaczynamy 31 tydzień o 11 idę do lekarza - ciekawa jestem czy mi zrobi dokładniejsze USG - nie mogę się doczekać, bo bardzo bym chciała wiedzieć ile waży mały.

Edytowane przez patinka_
Czas edycji: 2009-11-18 o 09:39
patinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 09:42   #2692
youyou
Zakorzenienie

Nie było mnie wczoraj od południa i muszę najpierw Was nadrobić ale chciałam tylko powiedzieć dzień dobry
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 09:53   #2693
brzoskwinia82
Zadomowienie

dzień dobry ładny dzionek u mnie cieplutko, ale nigdzie się nie wybieram...
lila - bardzo fajne te koszulki, szkoda że u mnie nie ma HM, jakbym była bardziej sprawna to bym się przejechała do Rzeszowa, ale wolę nie ryzykować.

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 10:06   #2694
eudaimonia
Rozeznanie

witajcie mamuski!
ja dzis zaspalam. miałam w planach podnieść się z łóżka godzinę temu. zadzwonił budzik, wstalam, wyłączyłam go i położyłam się "jeszcze tylko na 5 minut".. a potem nagle zrobiła się godzina później i już na wykładzik nie zdążę.. ale co tam!

zjadłam już słodziutką pomarańczę (też z promocji, ale tym razem z tesco) i myślę nad jakimś śniadankiem...

patinka_ już rozmawiałam z siostrą. ona nawet nie wiedziała, że istnieją te dwa rodzaje, bo kupiła wszystko razem.. obiecała mi dzisiaj sprawdzić w książeczce dołączonej do wózka, który ona posiada (a kupowała w sierpniu 2009, czyli nie tak dawno). na razie karmi małą matyldę więc pewnie troszkę to potrwa, ale na pewno dam znać jak się czegoś dowiem.

Cytat:
ojej. troszkę przestraszyłaś mnie tą opowieścią. trzymam kciuki, że to tylko tak jednorazowo i że wszystko jest w jak najlepszym porządku

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
teściowa była rankiem posprzątać , bardzo doceniam jej pomoc ale zaczyna mnie drażnić
dziś powiedziała ze mąż musi kupić szafkę do łazienki na jego robocze ciuchy ( bo po co mają być na górze jak mogą być pod ręką) no nie chce mi całą łazienkę zagracić jej niedoczekanie
załączyła pranie , ale do pomarańczowych rzeczy dołożyła dwa ręczniki jasno niebieskie a dobrze wie ze pomarańcz mi farbuje aż się boję co z tego wyjdzie
ach ... mam dość
he he i tak Cię podziwiam, że wytrzymujesz. mnie strasznie denerwuje jak ktoś (poza tżem rzecz jasna) w naszym mieszkanku jakieś porządki przeprowadza. teściowej bym nie zniosła, choć ona nawet nie próbowała.. za to pamiętam jak byłam chora i odwiedziła mnie moja mama.. a ponieważ mieszka w innym mieście, to wpadła na kilka dni.. po jednym miałam dość. owszem, okna umyte, firanki poprane, obiad ugotowany, ba nawet moje ubrania w szafce poukładane w kosteczkę!! niby dobrze, ale miałam ochotę

Cytat:
ja już raczej nie będę robić morfologii-do porodu zostało max 2,5 miesiąca - więc albo mi coś lekarka dzisiaj da, albo jakoś wytrzymam - bo czytałam, że w ostatnim miesiącu to już raczej lekarz nie zaleca już nic na krew bo dziecko i tak już na wyjściu, więc nie ma to dużego wpływu. Do porodu wystarczy mieć 10 tyś. hemoglobiny - więc nie sądzę, żeby mi spadło aż 1,6 tyś za te 2 miesiące skoro teraz mi spadło 7 tyś. za 2,5 miesiąca. No, a skoro jeszcze twierdzisz, że teraz powinna rosnąć to tym bardziej....ciekawa jestem czym to może być spowodowane...
mi gina zleca co miesiąc morfologię, mocz i jakieś dodatkowe, jednorazowe w zależności od miesiąca np krzywa cukrowa, a co jakieś 2 m-ce toksoplazmoze, bo mi ujemna wyszła. przed porodem zaś mam zlecone raz jeszcze odczyn wassermana, hbs, posiew z pochwy, ale oczywiście morfologię i mocz także - ponoć to ostatnie świetnie oddaje stan organizmu.
eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 10:08   #2695
xmila
Raczkowanie

Cytat:
Pola to bardzo niedobrze, musisz uważać na siebie
Miej zawsze jakąś przekąskę przy sobie jak wychodzisz z domu - ja noszę jakieś herbatniki, bo nie zawsze jest możliwość zjedzenia czegoś odpowiedniego, a słabo też mi się kiedyś zrobiło.
W diecie cukrzycowej nie wolno dopuszczać do spadków cukru, muszą być na niskim, ale względnie stałym poziomie. I dlatego musimy jeść bardzo często - co2,5-3 godziny. Jak czasem zapomnę zjeść to dostaję "telepawki" - trzęsą się ręce, robi się niedobrze, zawroty głowy.... Trzeba temu zapobiegać

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Ja miałam nożyczki canpola i babyono i były beznadziejne. Obcinałam naszymi zwykłymi. Teraz chcę kupić z TT.

Ja piore zgodnie z metka. Pieluchy w 90 stopni. Mam proszek i płyn do płukania Jelp. I wszystko prasuje. Wózek kupiłam od koleżanki bebecar i co się dało to wrzuciłam do pralki i wyprałam na programie delikatnym, a budkę i gondolę wyczyściłam gąbeczką. Wygląda jak nowy. Nic mu się nie stało. Ale jak miałam nowy dla synka to wyprałam tylko pokrycie w środku bawełniane, które synuś mogł dotykać.
Ja też będę prać zgodnie z metką - w szczególności jakieś "zewnętrzne" ubranka, kocyki. Te, które są bliżej ciałka i pościel wypiorę w 60C. Rzeczy z lumpka i po znajomych wyprałam już w zwykłym proszku, jutro chcę kupić jakiś dla malucha i wszystko wypiorę raz jeszcze. Wypelnienie pościeli też wyprałam, bo miało jakiś taki "fabryczny" zapach. Co do wózka, to będziemy mieć nowy, ale bawełnianą wyściółkę też wypiorę

--------
Franek mnie dziś świtkiem obudził, wiercił się jak opętany i dopiero teraz brzuch mi się uspokoił Czasem się zastanawiam jak to było kiedy go w środku nie miałam i nijak nie mogę sobie przypomnieć

Jutro mam kontrolę na patologii z cukrem, to pewnie zrobią mi usg i zobaczę ile młody dokładnie urósł I mam nadzieję, że nie będę musiała sie już tak czesto kłuć...
A w piątek muszę zrobić posiew moczu i znów morfologię Wyniki sprzed 3 tygodni mam dobre, ale gin twierdzi, że nie zaszkodzi zrobić. A ja tak tego nie lubię

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 10:09   #2696
zebra666
Zakorzenienie

Pola faktycznie niemiła przygoda, ale dobrze, że ta pani Ci pomogła i, ze Tż mógł z pracy się wyrwać

Lila sliczne koszulki

Ula wytrzymasz jakośDobrze, ze to już nie tak długo... lepiej nic nie mówic czasem i przemilczeć niż się pokłócić a wiadomo, że ona chce dobrze... takie już są poprostu- wiedzą lepiej.

Pysiamn szybkiego powrotu do zdrowia dla synka

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 10:16   #2697
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Dzień doberek

pola współczuję Ale dobrze, że Twój TŻ pracuje blisko. Myślę, że to właśnie przez cukier. Ja mam takie dni, jak byłam przed okresem i zaraz po. Jak czegoś nie zjem w danej chwili, to od razu mi jest niedobrze, słabo, ręce mi sie trzęsą itd. A niekiedy nawet nie czuję, że jestem głodna. Teraz w ciąży też tak mam i to wypada w tych dniach, kiedy miałabym okres. Najlepsze jest to, że mój mąż też tak ma czasami. Nazwaliśmy to trzęskawką Więc na przykład jak gdzieś jesteśmy i mówi mi, że ma trzęsawkę to aplikuje sobie szybko czekoladkę, bo to najszybszy sposób na chwilowe poprawienie sytuacji

filka ja też zakupiłam silan, tylko ten sensitiv, przebadany dermatologicznie Myślę, że jak będzie miało cos uczulić, to nawet lovella....
Stary 2009-11-18, 10:18   #2698
malinka118
Rozeznanie

http://wiadomosci.onet.pl/2682,20800...e_lokalne.html mamusiom z Warszawy może się przydać ta informacja
Stary 2009-11-18, 10:23   #2699
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Lila ja bym tam nie prała wózka... lepiej jak już musicie to gąbka wyczyścić- w pralce lubi się zniszczyć... ja mam używany więc tylko gąbką i płynem do garów wyczyściłam to co tego wymagało Tak an wilgotno
niektóre elementy z wózków można prać i ja chyba wypiore. Po ostatnim programie o wózka w DDtvn wole się chociaż trochę pozbyć tej chemii która jest na wózkach

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Lila piore w 60 i wszysciusienko co sie tylko da wlozyc do pralki
właśnie się zastanawiam nad tą temperaturą. Czy przy 60 stopniach te ubranka się nie poniszczą?? ja chyba tylko takie białe kaftaniki i śpiochy wypiore w 60 stopniach, kolorów mi szkoda.

Cytat:

jutro chyba zamawiamy meble safari klupś
http://www.allegro.pl/item814874967_...le_nowosc.html
mieliśmy je jechać gdzieś zobaczyc na żywo ale nigdzie ich nie maja tylko na zamówienia sprowadzaja wiec trudno,podobaja nam sie bardzo wiec bedą ok.
a ja za to mam zachcianki na cappuccinko z mleczkiem codzień

mebelki bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Heh... skąd ja to znam ..... mój się ze mną droczy że w urzędzie wpiszę imie Czesio (jego ulubiony bohater z "Włatców móch")

Chyba mu nie pozwole samemu iść do urzędu

A po za tym u nas na tapecie ostatnio Marek lub Mateusz

--------------------------------
Wczoraj zaczełam czytać artykuły na temat olejków do masażu krocza.
Czy któraś z Was używała lub używa tego???

Strasznie się boje tego cięcia i szycia. Po opowieściach znajomych chyba bardziej niż samgo porodu. Zastanawiam się czy takie rozciąganie się przed porodem coś poskutkuje.

Przeraża mnie jeszcze to że u nas w szpitalu nacina się standardowo przy wszystkich porodach nie zależnie czy trzeba czy nie i do tego nie ma znieczulenia.

Zastanawiałyście się na znieczuleniem do porodu?? będziecie zamawiać??
Z tego co się dowiedziałam to u mnie wogóle ciężko o to znieczulenie do porodu bo marnie z anastezjologami w szpitalu, więc pewnie nie mam co o tym myśleć.
Wogóle cały ten mój szpital żałosny jest. Wczoraj jakaś mądra pani minister wypowiadała się że najlepiej bedzie zamknąć ten nasz szpital, a ludzi obłożnie chorych powysyłać do innych szpitali odległych nawet o 100km. Lekarze już odmówili pracy w tym szpitalu.
Do końca listopada mają podjąć decyzje czy zamykają czy nie.

.... ech wole nie myślec nawet o tym.... najwyżej będę w domu rodzić

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 10:25   #2700
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość

filka ja też zakupiłam silan, tylko ten sensitiv, przebadany dermatologicznie Myślę, że jak będzie miało cos uczulić, to nawet lovella....
Z silanem i lenorem to uważaj. Mój synuś nie był uczulony ani na lovele ani jelp, a po silanie dostał pokrzywki tym sensitive. Podobnie było gdy chciałam zacząc prać w lenorze, albo persilu sensitive, ktore maja nawet atest IMiD.

Czy któraś mamusia dostała już prezent z Loveli? Pani z Loveli na PW napisała, że zostala do mnie wysłana, ale jeszcze nie doszła.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości