|
|
#2671 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
kasya - u mnie też sie jeszcze synuś nie obrócił (usg z 31 tc 4 dzień), ale moim przypadku raczej będzie poród przez sn, bo to drugie dziecko, za 2,5 tygodnia mam kolejne usg i mam nadzieję, że się jednak maluch obróci, bo łatwiej urodzić, jak sobie toruje drogę główką
Cytat:
, mój tż lubił się ze mną droczyć, że na drugie da synkowi Bolesław lub Stanisław, bo to w końcu on miał jechać do urzędu, żeby "zarejestrować" pierworodnegoaldii - współczuję zachowania mało odpowiedzialnego kuzyna, u mnie w pracy jak koleś na zlecenie, który siedzi ze mną w pokoju, przyszedł lekko przeziębiony to moja dyrka wysłała go do domu, żeby mnie przypadkiem nie zaraził filka - ja na początku używałam właśnie takich nożyczek z zaokrąglonymi czubkami, bo nie bardzo mogłam sobie poradzić na takich malutkich paluszkach z obcinaczem. Z tego co pamiętam to nawet nieźle udawało mi sie obciąć paznokietki tymi nożyczkami (ale nie pamiętam jakiej były firmy). Potem przerzuciłam sie na obcinacz i używam go do tej pory (zresztą sama też używam obcinacza dla siebie). Teraz kupiłam komplet Canpolu - nożyczki i obcinacz i zobaczę czym będzie mi się lepiej obcinało. lila - ja prałam w 60%, pościel i pieluchy tetrowe w 90%, a sweterki w 40%. Natomiast pani na SR powiedziała, żeby prać zgodnie z temp. podaną na metce. Co do wózka, to mamy po pierwszym synku i upraliśmy tylko to miękkie nosidło, które jest w środku. Agape - ciuszki dla maluszków w większości są wykonane z bawełny i nie powinny się pokurczyć w 90%, ale myślę, że spokojnie 60% wystarczy Kamyku to powinnaś się cieszyć z zakupów a nie martwić I oczywiście czekamy na fotki.Cytat:
raczej jest zajęta np. opieką nad Kubusiem, albo nie ma natchnienia na wizaż![]() Mebelki fajne, a ta żyrafka Madziulka- pochwal się płaszczykiem Agape - jak miała takie imię dla chłopca, to ciekawe jakie wymyśli dla dziewczynki
|
||
|
|
|
#2672 | |
|
Zadomowienie
|
to bardzo tanio
, ja do realu mam ok.35km , jakbym jechała po 500kg to może by się kaliło , ale po pare kilogramów za chiny sie nie opłaca no ze mną jest tak samo ![]() ostatnio czytałam teraz potrzebujemy dużo wapnia , a mi ostatnio jogurty śmierdzą więc rzuciłam się na kakao![]() Cytat:
ludzie wymyślają imiona , ale najlepszym ( czyt. najgorszym) imieniem jest dla mnie Jezus , kiedyś mówiono w telewizji (chyba w DDTVN) o tym jak małżeństwo nazwało tak swojego synka
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#2673 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisać, że psiutka już całkiem dobrze, dostaje lekarstwa, właśnie zaraz muszę podać... Nie jest zbyt szczęśliwa bo dostaje je strzykawką do pyska i musimy to robić w dwie osoby, bo się tak wyrywa... Mogłam jej kupić truskawkową flegaminę, a nie miętową, bo calcium ma bananowe, a antybiotyk, to wygląda na wyjątkowo paskudny... Teraz czekamy czy pies rodzicó też się zaraził, bo się widzieli dzień przed tym jak Maję dopadło...
Cytat:
Jeśli chodzi o hemoglobinę to teraz już powinna się powiększać... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
A ciuszki to się raczej nie skurczą, ale żeby się nie zafarbowały... ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Nadrobiłam kilka stron, ale mnie TŻ wyrzuca od komputera... Idę chyba ciasto upiec... A i dać psiucie te lekarstwa bo 20 się zbliża... Madziulka83 śliczna mamuśka Komoda też fajna...Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
żelazo robiłam na początku sierpnia a morfologię na początku września-nie, nie robię tak często-raczej w miesiąc wiele się nie zmieni-przynajmniej u mnie nie ma takich strasznych skoków - hemogloblina mi spadła o 7 tyś. w ciągu 12 tygodni...myślisz, że teraz będzie rosła?czemu tak myślisz?ja słyszałam, że pod koniec ciąży morfologia jest gorsza-a nie lepsza...ale jeśli by to była prawda to by było fajnie...
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Moge tylko potwierdzic. Nie udalo mi sie obciac ani razu paznokci synka takimi dziecinnymi nozyczkami. Ale teraz znowu kupilam i zobacze czy moze to wina nozyczek czy jak. Ale wydaje mi sie, ze sa za grube.
|
|
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla juniora chyba znów zakupie te z Canpola ![]() aldii Hipek ide się rozglądnac za prezentami dla synka na Mikołaja
|
|
|
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
A w Gdansku co raz gorzej wyglada sytuacja z nowa grypa http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
najbardziej mnie przerazila ta 27-latka w 8 m-cu ciazy podwojna smierc [*]
|
|
|
|
#2679 |
|
Raczkowanie
|
Produkcja stron po prostu jak zwykle niesamowita
![]() Co do tych nożyczek to ja też nigdy nie umiałam obsługiwać ich do tych malutkich paznokietków i używałam i do dziś używam obcinacza. Aldii z Hipolitem to ja pękłam ze śmiechu Patinka nie martw się wynikami, najwyżej pobierzesz sobie żelazo. Siostra dzwoniła i mówiła, że dostała zwolnienie na tydzień i ma iść do pracy w piątek Podobno w Irlandii tak często jest ta grypa, albo częściej niż zwykła i ona mówiła, że nikt się tym za bardzo nie ekscytuje![]() A ja i tak przez pierwsze tygodnie będę uważać. Też zakupiłam kilka rzeczy dla Małej. W czwartek ma być szafka(taka zwykła) i będę prosić teściową żeby poprała rzeczy. Brzoskwinko jak fajna koszula. ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- W sumie to dziś lepszy humor mam, bo zdałam sobie sprawę, że jeszcze trzy tygodnie i mogę rodzić. Przynajmniej tyle leżenia plackiem a potem będę mogła sobie pokuśtykać o kulach
|
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
no nie wierze a co tu taki spadek formy
![]() normalnie to po kilka stron trzeba nadrabiac |
|
|
|
#2681 |
|
Zadomowienie
|
aldii przeraziła mnie ta wiadomośc o tej kobiecie w 8m ciąży!!!ale nic nie mówili w tv!!!
ja po zakupach ledwo zywa,nogi bolą!!! dziewczyny jakiego płynu używacie do płukania ciuszków?mam silan ale czy on ok
|
|
|
|
#2682 |
|
Zadomowienie
|
Jak pstrykne fotki, to oczywiscie pochwale sie plaszczykiem
Ale sie ciesze i kupilam rozmiar 36, wiec mysle, ze i po ciazy bede mogla w nim smigac. Nie jest zwezany w pasie tak jak zdecydowana wiekszosc ![]() Ide do lozeczka, bo jestem padnieta.... Boli mnie wszystko.... A jutro SR i bedzie o karmieniu Dobrej nocki
|
#2683 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jest bardzo zadowolona, tylko narzeka na zbyt małą gondolę. co do fotelika, to obiecuję dopytać jej jutro, bo teraz już nie chcę dzwonić.. - jakbym zapominała, to proszę Cię o małe przypomnienieto tak jak i ja!! piję prawie codziennie |
||
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam płyn do płukania z Lovelli, a i ustawiam do dziecięcych ciuszków 4 płukania, czyli o jedno więcej niż do dorosłych...
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
hej.ja wczoraj przezylam koszmar.zle sie czulam,taka slaba byla ale stwierżdzilam ze jak sie przejde to bedzie mi lepiej. wyszlam ale daleko nie doszlam bo coraz mi gorzej bylo.masakrycznie slabo i czulam ze odplywam.po telefon i do Tż(blisko pracuje)i mowie mu ze stoje pod blokiem ze nie wiem co sie ze mna dzieje ale chyba zraz zemdleje.jakas pani sie mna zaopiekowala, usialam na lawce i tż przyjechal.pozniej mi powiedzial, ze bylam tak slaba ze myslal ze nie dojde do samochodu. dochodzilam do siebie kilka godzin,mialam jeszcze takie slabe chwile ze odplywalam,Tż siedzial ze mna.mozliwe ze to przez ten glupi cukier, bo bylam glodna, a wzielam zelazo i musialam czekac. a w tej diecie cukrzycowej to sa duze spadki cukru. lezalam, otwarte okno, strasznie sie trzeslam i cholernie balam. pojadlam banana, miod jakas bulke i bylo coraz lepiej,pozniej sie przespalam. ale caly dzien do domu i na wizaz nie zagladalam bo nie bylam w stanie.
jesli bedziecie sie zle czuly, nie wychodzcie z domu,lepiej sie polozyc, no i zadz do kogos!!!to byl jak koszmar,nigdy sie tak nie czulam.no i ten strach o dzidzie
|
|
|
|
#2686 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Pysia odezwij się.
- 7,7 kg Edytowane przez malinka118 Czas edycji: 2009-11-18 o 08:38 |
||
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
hey dziewczynki
Ja tylko na chwilkę...dziekuje Wszystkim tym którzy dostrzegły że mnie nie ma i się martwiły buziaki Melduję że jestem....wprawdzie mam sporo teraz na głowie i nie bardzo mogę śledzić co na wizazu.... A i Kuba od wczoraj chory kaszle, katar...budził się w nocy ;/ Mam nadzieję że to nic groznego.... Jak już będę miala chwilkę to wszystko Wam opiszę... Buziaki i poglaszcie brzuszki od Pyśki ![]()
|
#2688 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() wklejam obiecane fotki T-shirtów 100% cotton krótki rękaw z H&M (mega są rozciągliwe i nawet S jest na mnie za duża) oraz jeden z długim rękawem ale z guziczkami z Cubusa:
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wynikami się nie martwcie, jak jest wszystko w normie to lekarz na pewno nic nie zaleci na poprawę wyników. Ja wszystkie wyniki też mam w normie ale jest tendencja spadkowa a lekarz zadowolony bo mówi że świetne wyniki. Na moje pytanie, że spadają, to odpowiedział a jak ma być? Przecież jest jeszcze dziecko. Także nie ma czym sie martwić dopóki jest wszystko w normie. Wczoraj na SR zwiedzaliśmy porodówkę... Wiecie co... Ja chyba sobie zakleszczę nogi i nie pójdę rodzić hahaha, jak zobaczyłam to łóżko... o kurcze... Chyba wolę o tym nie myśleć i iśc na żywioł...ja byliśmy to żadnych krzyków nie było, już było słychać płacz jakiegoś bobaska
|
|
#2690 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobrze że TZ szybko przyjechał ************************* ***************** moja Malusia dziś znowu w nocy zaczeła porządnie siię rozpychać dziś o 4 nad rankiem , bo wczoraj o 5 godz ![]() pobuszowała jakieś pół godz. i zasneła , za to mamusia długo nie mogła zasnąć ![]() teściowa była rankiem posprzątać , bardzo doceniam jej pomoc ale zaczyna mnie drażnić dziś powiedziała ze mąż musi kupić szafkę do łazienki na jego robocze ciuchy ( bo po co mają być na górze jak mogą być pod ręką) no nie chce mi całą łazienkę zagracić jej niedoczekanie ![]() załączyła pranie , ale do pomarańczowych rzeczy dołożyła dwa ręczniki jasno niebieskie a dobrze wie ze pomarańcz mi farbuje ach ... mam dość
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
|
|
|
#2691 | ||
|
Zakorzenienie
|
żelazo raczej nie, bo mam w normie - 17 jednostek a norma jest od 8 do 27. Właśnie czytałam ostatnio, że lekarze często robią taki błąd, że badają samą morfologię i przy spadku hemoglobiny kazują brać żelazo, a to g**** prawda, bo spadek hemoglobiny nie jest tylko uzależniony od żelaza-dlatego ja sama przy morfologii zrobiłam również sobie żelazo, bo spodziewałam się spadku hemoglobiny a nie chce brać żelaza jeśli jest go w normie
Cytat:
Cytat:
Aha- my dzisiaj zaczynamy 31 tydzień o 11 idę do lekarza - ciekawa jestem czy mi zrobi dokładniejsze USG - nie mogę się doczekać, bo bardzo bym chciała wiedzieć ile waży mały.
Edytowane przez patinka_ Czas edycji: 2009-11-18 o 09:39 |
||
|
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
Nie było mnie wczoraj od południa i muszę najpierw Was nadrobić ale chciałam tylko powiedzieć dzień dobry
|
#2693 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
ładny dzionek u mnie cieplutko, ale nigdzie się nie wybieram...lila - bardzo fajne te koszulki, szkoda że u mnie nie ma HM, jakbym była bardziej sprawna to bym się przejechała do Rzeszowa, ale wolę nie ryzykować. |
|
|
|
#2694 | |||
|
Rozeznanie
|
witajcie mamuski!
ja dzis zaspalam. miałam w planach podnieść się z łóżka godzinę temu. zadzwonił budzik, wstalam, wyłączyłam go i położyłam się "jeszcze tylko na 5 minut".. a potem nagle zrobiła się godzina później i już na wykładzik nie zdążę.. ale co tam! zjadłam już słodziutką pomarańczę (też z promocji, ale tym razem z tesco patinka_ już rozmawiałam z siostrą. ona nawet nie wiedziała, że istnieją te dwa rodzaje, bo kupiła wszystko razem.. obiecała mi dzisiaj sprawdzić w książeczce dołączonej do wózka, który ona posiada (a kupowała w sierpniu 2009, czyli nie tak dawno). na razie karmi małą matyldę więc pewnie troszkę to potrwa, ale na pewno dam znać jak się czegoś dowiem. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2695 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miej zawsze jakąś przekąskę przy sobie jak wychodzisz z domu - ja noszę jakieś herbatniki, bo nie zawsze jest możliwość zjedzenia czegoś odpowiedniego, a słabo też mi się kiedyś zrobiło. W diecie cukrzycowej nie wolno dopuszczać do spadków cukru, muszą być na niskim, ale względnie stałym poziomie. I dlatego musimy jeść bardzo często - co2,5-3 godziny. Jak czasem zapomnę zjeść to dostaję "telepawki" - trzęsą się ręce, robi się niedobrze, zawroty głowy.... Trzeba temu zapobiegać ![]() Cytat:
![]() -------- Franek mnie dziś świtkiem obudził, wiercił się jak opętany i dopiero teraz brzuch mi się uspokoił Czasem się zastanawiam jak to było kiedy go w środku nie miałam i nijak nie mogę sobie przypomnieć Jutro mam kontrolę na patologii z cukrem, to pewnie zrobią mi usg i zobaczę ile młody dokładnie urósł I mam nadzieję, że nie będę musiała sie już tak czesto kłuć...![]() A w piątek muszę zrobić posiew moczu i znów morfologię Wyniki sprzed 3 tygodni mam dobre, ale gin twierdzi, że nie zaszkodzi zrobić. A ja tak tego nie lubię |
||
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
Pola faktycznie niemiła przygoda, ale dobrze, że ta pani Ci pomogła i, ze Tż mógł z pracy się wyrwać
![]() Lila sliczne koszulki ![]() Ula wytrzymasz jakoś Dobrze, ze to już nie tak długo... lepiej nic nie mówic czasem i przemilczeć niż się pokłócić a wiadomo, że ona chce dobrze... takie już są poprostu- wiedzą lepiej.Pysiamn szybkiego powrotu do zdrowia dla synka
|
|
|
|
#2697 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() pola współczuję Więc na przykład jak gdzieś jesteśmy i mówi mi, że ma trzęsawkę to aplikuje sobie szybko czekoladkę, bo to najszybszy sposób na chwilowe poprawienie sytuacji ![]() filka ja też zakupiłam silan, tylko ten sensitiv, przebadany dermatologicznie Myślę, że jak będzie miało cos uczulić, to nawet lovella....
|
#2698 |
|
Rozeznanie
|
http://wiadomosci.onet.pl/2682,20800...e_lokalne.html mamusiom z Warszawy może się przydać ta informacja
|
#2699 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie się zastanawiam nad tą temperaturą. Czy przy 60 stopniach te ubranka się nie poniszczą?? ja chyba tylko takie białe kaftaniki i śpiochy wypiore w 60 stopniach, kolorów mi szkoda. Cytat:
![]() mebelki bardzo ładne ![]() Cytat:
Chyba mu nie pozwole samemu iść do urzędu ![]() A po za tym u nas na tapecie ostatnio Marek lub Mateusz -------------------------------- Wczoraj zaczełam czytać artykuły na temat olejków do masażu krocza. Czy któraś z Was używała lub używa tego??? Strasznie się boje tego cięcia i szycia. Po opowieściach znajomych chyba bardziej niż samgo porodu. Zastanawiam się czy takie rozciąganie się przed porodem coś poskutkuje. Przeraża mnie jeszcze to że u nas w szpitalu nacina się standardowo przy wszystkich porodach nie zależnie czy trzeba czy nie i do tego nie ma znieczulenia.Zastanawiałyście się na znieczuleniem do porodu?? będziecie zamawiać?? Z tego co się dowiedziałam to u mnie wogóle ciężko o to znieczulenie do porodu bo marnie z anastezjologami w szpitalu, więc pewnie nie mam co o tym myśleć. Wogóle cały ten mój szpital żałosny jest. Wczoraj jakaś mądra pani minister wypowiadała się że najlepiej bedzie zamknąć ten nasz szpital, a ludzi obłożnie chorych powysyłać do innych szpitali odległych nawet o 100km. Lekarze już odmówili pracy w tym szpitalu. Do końca listopada mają podjąć decyzje czy zamykają czy nie. .... ech wole nie myślec nawet o tym.... najwyżej będę w domu rodzić
|
|
#2700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy któraś mamusia dostała już prezent z Loveli? Pani z Loveli na PW napisała, że zostala do mnie wysłana, ale jeszcze nie doszła.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.

a może bidulka leży jak jej kazałyśmy?ale aż tak?

, 

Nie wiem kiedy będę mogła się z nią zobaczyć, bo ta grypa podobno niebezpieczna dla kobiet w ciąży. Na szczęście ona tu będzie do połowy lutego, ale i tak pech.

podwojna smierc 
najgorsze jest to, że ja się już jakoś przyzwyczaiłam do "mojego" imienia i pewnie jak zaczniemy już nad nim rozmawiać to żadne inne mi nie będzie pasować 

jej niedoczekanie
a dobrze wie ze pomarańcz mi farbuje