Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-17, 10:03   #2581
patinka_
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Kalka - ja jestem za Zosią

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
Ja głosuję za Olą - Aleksandra bardzo mi się podoba.. zresztą dla dziewczynek sporo mi się podoba, za to dla chłopców zupełnie nie wiem.. i nasz synek dalej bezimienny
mój też niestety:/ znaczy ja mam imię ale Tż raczej nie pasuję najgorsze jest to, że ja się już jakoś przyzwyczaiłam do "mojego" imienia i pewnie jak zaczniemy już nad nim rozmawiać to żadne inne mi nie będzie pasować
Stary 2009-11-17, 10:15   #2582
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
Kochane, mam pytanko Jaki rozmiar czapeczek kupujecie? Chodzi mi o takie zwykle, bawelniane i taka zimowa. Na razie kupilam, bawelniana, bez wiazania, taka nakladana, rozmiar 43. Wjednym sklepie widzialam znowu taka sliczna zimowa i na przyklad rozmiar 41 wydawalby mi sie dobry. Sama juz nie wiem
Ja kupiłam jedną 38 i jedną 40. Olafek miał główkę 32cm jak sie urodzil - poród SN, jak wychodziliśmy ze szpitala to 36 cm.

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość

mój też niestety:/ znaczy ja mam imię ale Tż raczej nie pasuję najgorsze jest to, że ja się już jakoś przyzwyczaiłam do "mojego" imienia i pewnie jak zaczniemy już nad nim rozmawiać to żadne inne mi nie będzie pasować
A jakie to imie?

Kalka ja jestem za Magdą lub Zosią
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 10:15   #2583
gosbaj
Zadomowienie

Kalka ja jestem za Magdą. Sama jakbym miała dziewczynke to byłaby Madzia
Ja pije kawke i ogladam DDTVN ale dzisiaj jakas taka pogoda niemrawa ze nic mi sie nie chce tylko gapie sie w tv.....
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 10:16   #2584
pola25
Zakorzenienie

Witajcie! u mnie znowu brysko, szaro, buro i pada deszcz. zaraz wyskoczę do sklepu to się przewietrzę. dzisiaj mam korki i wyskakuję z dziewczynami z pracy na hermatkę.choć się troszke rozerwę.czytałyście na onecie artykuł o zachorowaniach na grypę w listopadzie?jest tego sporo, zaczynam się troszkę bać...
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 10:20   #2585
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość

A jakie to imie?
Emilek
Stary 2009-11-17, 10:25   #2586
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
Emilek
Śliczne Ja chciałam dla córeczki Emilia Maria - po babciach, ale tż nie dał się przekonać i w zasadzie Olafek wymyślił Zosię i tak cały czas mówi o siostrzyczce w brzuchu i będzie Zofia Anna. Mam nadzieję, że Tobie uda się przekonać tż-ta.
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 10:39   #2587
youyou
Zakorzenienie

Witajcie mamuśki

Ale dziś szaro-bury dzień, a ja muszę z domu wyjść... Zjadłam śniadanko do tego soczek z wyciskanych grejfrutów i połówki cytryny.. Był wyjątkowo kwaśny ale może ta cytryna wybije moje bakterie w moczu i wzmocni przed ew. chorobą
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 10:55   #2588
oliviaoO
Rozeznanie

witam
wstałam dzisiaj o 6 z zamiarem pójścia na uczelnię i nic mi z tego nie wyszło byłam tak słaba, że ledwo śniadanie zjadłam, zmierzyłam temp i może to dlatego, że nawet 36 st. nie miałam.. położyłam się i spałam do 10 i teraz już lepiej się czuję
na 16 mam wizytę u gina, to powiem mu, żeby mi wypisał zwolnienie za dzisiaj, a moja mama mówi, że najlepiej niech mi da w razie czego do końca tyg..
dzisiaj miałam taki sen, że leżę sobie na plecach, Niunia wariowała a ja ją wyjęłam przez brzuch, obejrzałam, przytuliłam, śmiała się do mnie i powiedziałam jej, że waży dopiero dwa kg to musi jeszcze posiedzieć w brzuchu i z powrotem ją tam schowałam

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 10:59   #2589
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
witam
wstałam dzisiaj o 6 z zamiarem pójścia na uczelnię i nic mi z tego nie wyszło byłam tak słaba, że ledwo śniadanie zjadłam, zmierzyłam temp i może to dlatego, że nawet 36 st. nie miałam.. położyłam się i spałam do 10 i teraz już lepiej się czuję
na 16 mam wizytę u gina, to powiem mu, żeby mi wypisał zwolnienie za dzisiaj, a moja mama mówi, że najlepiej niech mi da w razie czego do końca tyg..
dzisiaj miałam taki sen, że leżę sobie na plecach, Niunia wariowała a ja ją wyjęłam przez brzuch, obejrzałam, przytuliłam, śmiała się do mnie i powiedziałam jej, że waży dopiero dwa kg to musi jeszcze posiedzieć w brzuchu i z powrotem ją tam schowałam
ale fajny sen !!!

uważaj na siebie, jak się wykurujesz wracaj dopiero do szkoły!!!!!
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 11:02   #2590
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

A u mnie taaaaaaaaakie cudne sloneczko i 15 stopni

Zalaczam moje brzuszkowe zdjecka, nie sa najlepsze bo sama robilam. A to juz 33 tydzien!!!!

No i zdjecka komody z przewijakiem
Stary 2009-11-17, 11:16   #2591
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
witam
odpoczywaj dzis,
niezly sen mialas,
moja Niunka przedwczoraj tak wariowala i na cos mi uciskala ze bardzo niewygodnie mi bylo i szczerze myslalam jakby tu sie do niej dostac i ja przesunac- chcialam wsadzic sobie reke do brzucha i ja obrocic

Madziulka sliczna komoda i brzusio jaki juz duzy

PS. oglaszam, ze paracetamol nie dziala na zebra!!! wzielam 2 i dalej lipton
Stary 2009-11-17, 11:17   #2592
lila12
Zadomowienie

Cytat:
A u mnie taaaaaaaaakie cudne sloneczko i 15 stopni

Zalaczam moje brzuszkowe zdjecka, nie sa najlepsze bo sama robilam. A to juz 33 tydzien!!!!

Śliczną jesteś Mamusią
komoda z przewijakiem bardzo mi się podoba - super zakupki
Stary 2009-11-17, 11:19   #2593
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
W drodze powrotnej zastanawialiśmy się nad imieniem. I znów nie doszliśmy do porozumienia. Propozycje: Magda, Zosia, Maja i Ola. Pomożecie???
U nas będzie Aleksandra jak się dziewczynka urodzi... Bo jakoś cały czas mam myśli, że będzie jakiś psikus i się synuś objawi...

Cytat:
Super.... To tylko świadczy ile o tym myślimy... Fajowy taki sen
Madziulka bardzo podoba mi się fotka w szarej bluzeczce - bo brzusiu taki fajniutki szpiczasty...
Komoda pierwsza klasa...

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 11:27   #2594
youyou
Zakorzenienie

oliviao niezły sen Lepiej weź zwolnienie na cały tydzień, porządnie się podleczysz....

Madziulka83 - fajne zakupy i brzuszek
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 11:30   #2595
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Nie wiem o co mu chodziło.No nie....zatrucie nektarynkami ,krejzol jakiś.Nie wiem czy się czegoś przez to nauczył czy nie,ale opierdziel zebrał .
Dzidzi nic nie było na szczęście.A ile tobie kropel zaleciła??
ja mam tabletki i mam brać rankiem i wieczorem
Cytat:

ładna komoda a brzusio śliczny i duży

......................... ......................... ......................... .....
dziś bardzo zle spałam , w nocy miałam jakiś straszny sen( nie pamiętam go ) ale obudziłam się krzykiem , serce waliło jak młot a ciśnienia to miałam chyba z 200 nawet Zuzia się wystraszyła bo zaraz się obudziła

Kalka ja jestem za Zozią ale pamiętaj że to Wy wybieracie imię

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 11:37   #2596
Agape007
Zadomowienie

Patka własnie wypiłam Twoją miksturę pietruszkową - parzyłam cała noc Nawet dobra w smaku. Zobaczymy czy na mnie zadziała, bo znów lewa noga wielka jak bania. Mężuś nazwał moje spuchniete nogi "bulinki"

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 12:01   #2597
kalka
Zadomowienie

Ale mi namieszałyście Już sama nie wiem. Tż się śmieje, że skoro ja mam ten przywilej, że nosze sobie dzidziusia w brzuszku cały czas i mam go bardziej dla siebie (łącznie z cudem porodu) to on powinien wybrać imię Pewno wymyśli jeszcze coś innego. Ja osobiście jestem za Magdą albo Olą (ale Olgą nie Aleksandrą). A Tż za Zosią. Będzie problem Madziulka zdjęcie w szarym zestawie jest rewelacyjne! Wogóle co wy takie śliczne wszystkie jesteście

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 12:02   #2598
addicted to wizaz
Zadomowienie

olivia - może gin ci coś poradzi, a sen niezły
Madziulka - bardzo ładnie wyglądasz, a komoda też niczego sobie
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 12:21   #2599
kasya82
Raczkowanie

Witajcie po kilku dniowej nieobecności

odkąd wrócił Tż mam mniej czasu na wizaż, byliśmy wczoraj oglądać wózki i chyba zdecydujemy się na wózek Jedo, fajny jest bo na pasach i można będzie kołysać małego
Odwiedziłam wczoraj też gina, mały leniwiec pomimo że to już 33 tydzień nadal nie odwrócony no i waży już 2200 gin powiedział że jak się nie obróci to czeka mnie cesarka tydzień przed planowanym porodem, więc to wypada 4 stycznia, zaraz po długim weekendzie sylwestrowym więc nie wiem czy lekarze będą w stanie ją przeprowadzić

kalka ja jestem za Olą

aldii moja mama też Zosia

Madziulka83 ślicznie wyglądasz
kasya82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 12:37   #2600
celka2000
Zakorzenienie

doberek! Juz mi lepiej i chyba to zapalenie oskrzeli ustepuje / ustapilo. W czwartek kontrola. Ale piszecie, ze nie nadazam...

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
ja też sie przespałam,nie mam pomysłu co zjeścobiadu dzis nie było i jakos tak... cos by sie zjadło ale co?

a jak jeteśmy już przy karmieniach to mam pytanie do może tych bardziej doświadczonychchod zi o to czy jak sie karmi piersią to trzeba dawać pić dziecku(może nie odrazu) czy w ogóle?bo nam na SR położna mówiła ze do 6miesiąca nawet można karmic sama piersia i nie trzeba dawać pic nawet w upały i dziecku wystarcza,a inaczej mówią mamy.wczoraj ciocia tż mi opowiadała jak jej 9letni syn(obecnie) miał problemy z nerkami bo mu pic nie dawała bo sie posłuchała połoznej,popytam też bratowej ale,ja od 4-5m mam zamiar już zupki i deserki....ale z tym pićkiem wczesniej
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ula - super wieści lekkie zwolnienie tempa i będzie dobrze

filka- nam doradca laktacyjny w SR mówiła że do 6 m-ca nie trzeba dodatkowo dopajać dziecka wodą, pierś jest wystarczająca.. Ale sama nie wiem jak to jest
Zwolennicy naturalnego karmienia mowia, zeby nie dopajac. Chodzi o tak zwane NATURALNE karmienie. Rzadzi sie ono wieloma prawami: nie dopajanie dziecka, nie podawanie smoczka, karmienie na zadanie, karmienie w nocy, przynajmniej bodajze 100minut karmienia lacznie dziennie itd... A juz pisze dlaczego. Bo niby trzymajac sie tych wszystkich zasad przez jakis tam okres zachowuje sie bezplodnosc (i nie trzeba sie dodatkowo zabezpieczac). Nie chce tu wywolac zadnej burzy, bo jak napisalam "niby".

A co do dopajania - jak sie zacznie podawac pokarmy stale to w sumie nalezy dopajac. Jesli sie do konca 6 miesiaca nie podaje pokarmow stalych - to nie ma takiej potrzeby. Dziecko naprawde sobie poradzi. Jak bedzie chcialo pic - to bedzie czesciej jadlo a krocej. Na poczatku karmienia pokarm jest bardziej "piciem" a nie "jedzeniem".

Cytat:
Kochane, mam pytanko Jaki rozmiar czapeczek kupujecie? Chodzi mi o takie zwykle, bawelniane i taka zimowa. Na razie kupilam, bawelniana, bez wiazania, taka nakladana, rozmiar 43. Wjednym sklepie widzialam znowu taka sliczna zimowa i na przyklad rozmiar 41 wydawalby mi sie dobry. Sama juz nie wiem
Ja polecam czapki na 38.
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 12:45   #2601
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Patka własnie wypiłam Twoją miksturę pietruszkową - parzyłam cała noc Nawet dobra w smaku. Zobaczymy czy na mnie zadziała, bo znów lewa noga wielka jak bania. Mężuś nazwał moje spuchniete nogi "bulinki"
Smak do przetrawienia Im częściej sie pije tym bardziej można się przyzwyczaić do smaku

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 12:50   #2602
mamaidy
Raczkowanie

Cześć wszystkim, dziękuję serdecznie za miłe słowa. Dziś zaczynam 34 tydzień.
Czytam Was pilnie, ale przepraszam, że piszę tak ogólnie. Śliczne zdjęcia Wasze i Brzuszków Lila, Ula i Madziulka
Kalka ja tam jestem za Mają, bo u mnie w brzuszku Maja
Ula pytałaś czy mam pessar. No właśnie nie wiem dlaczego. Cieszę się, że z Twoją szyjka wszystko ok.
Wiecie co moja siostra dzwoniła wczoraj z Irlandii, przylatuje za tydzień w czwartek i ma świńską grypę potwierdzoną badaniem Nie wiem kiedy będę mogła się z nią zobaczyć, bo ta grypa podobno niebezpieczna dla kobiet w ciąży. Na szczęście ona tu będzie do połowy lutego, ale i tak pech.
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 12:52   #2603
gosbaj
Zadomowienie

Ja zmykam do pracy zawiesc zwolnienie a potem na kurs do dzieciaczkow. Aha i w miedzyczasie musze skoczyc do Reala po kolejna porcje mandarynek bo sie skonczyly juz
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 12:53   #2604
mamaidy
Raczkowanie

Aha ja nie dawałam nic do picia aż zaczęłam podawać Idusi jedzenie ze słoiczków a to było w 7 miesiącu. Zawsze tylko był cyc. Nie wyglądała na spragnioną. Zadowolony bobas.
Stary 2009-11-17, 12:53   #2605
oliviaoO
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasya82 Pokaż wiadomość
Odwiedziłam wczoraj też gina, mały leniwiec pomimo że to już 33 tydzień nadal nie odwrócony no i waży już 2200 gin powiedział że jak się nie obróci to czeka mnie cesarka tydzień przed planowanym porodem, więc to wypada 4 stycznia, zaraz po długim weekendzie sylwestrowym więc nie wiem czy lekarze będą w stanie ją przeprowadzić
no to już duży dzidziol
nie martw się, 4 stycznia to nie tak zaraz hihi, moja mama miała cesarkę 1 stycznia to chyba jeszcze gorzej ale jak widać ja jestem cała i zdrowa także może lekarze mieli mało udany sylwester
a poza tym jeszcze ma dużo czasu, żeby się obrócić

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 12:57   #2606
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Wiecie co moja siostra dzwoniła wczoraj z Irlandii, przylatuje za tydzień w czwartek i ma świńską grypę potwierdzoną badaniem Nie wiem kiedy będę mogła się z nią zobaczyć, bo ta grypa podobno niebezpieczna dla kobiet w ciąży. Na szczęście ona tu będzie do połowy lutego, ale i tak pech.
Jak ma świńską grypę to czemu nie siedzi w domu na tyłku i sie nie kuruje?? Chce wszystkich pozarażać? Dla każdego jest niebezpieczna! Wiadomo, że dla kobiet w ciąży zwłaszcza, ale kurcze wszędzie będzie rozsiewać zarazki!

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-11-17, 13:01   #2607
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Ula pytałaś czy mam pessar. No właśnie nie wiem dlaczego. Cieszę się, że z Twoją szyjka wszystko ok.
nie wiesz czemu się pytam ? czy nie wiesz dlaczego nie masz krążka założonego? bo zgłupiałam i nie rozumię pytania
pytałam się czy masz założony krążek na krótką szyjkę macicy , bo ten krążek podtrzymuje skraającą się szyjkę ( choć nie zawsze pomaga, bo moze się zsunąć)
masz nakaz leżenia a może ten pessar pozwolił by Ci na odrobinę swobody
a z siostrą to kurcze nie ładna sprawa , a dlaczego przyjeżdża jak jest chora ? oby jak najszybciej wyzdrowiała bez żadnych komplikacji

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 13:10   #2608
filka2
Zadomowienie

madziulka super brzusio,no i komoda extra.
mamaidy to przykre ze twoja siostra ma ta grype,myśle ze nie możesz sie w zadnym wypadku z nia kontaktować ani z osobami ktore będą miały znią kontakt(np.mama),dziś znów podaja że nastepne 2osoby cięzko chore,normalnie to może bym sie tego nie bała ale w ciąży

ja dzis zaliczyłam dlugi spacer z miasta,bo musiałam jechać zaplacic za wydanie prawa jazdy,myslałam ze już jutro odbiore a tu sie okazało ze trzeba przyjechać zaplacic i wtedy dopiero za tydzien odbiór,głupota!!!!po drodze skręciłam do pepco i zakupiłam 4książeczki dla niunki. i ledwo wróciłam,ostatnio mnie stopy bolą jak pospaceruje.
moja Ada od jakis 3dni sie tak kręci i w ogóle czasami ąz mnie budz to w nocy bo teraz to już porządnie brzuchol skacze,chyba urosła.za 2dni zaczynamy 34tydz a ona nadal chyba po skosiekurcze jak sie nie przekreci to bedzie cc.
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 13:15   #2609
mamaidy
Raczkowanie

Ula ja nie pamiętałam czy to Ty się pytałaś o ten krążek, a ja też nie wiem czemu go nie mam. Nikt mi go nie proponował. Może dlatego, że już od 24 tygodnia jest rozwarcie
A co do mojej siostry to choruje od tygodnia i ma łagodne objawy- jak przeziębienie. Bilet miała kupiony już kilka miesięcy temu i lekarz powiedział, że za tydzień w czwartek może lecieć spokojnie. Na razie jest w domu i chodzi w maseczce.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

A pierwsze co pomyślałam jak to usłyszałam to, że boję się zaarazić i teraz mam obsesyjną myśl, że się od niej zarażę, choć ten lekarz powiedział, że już wtedy nie będzie
Stary 2009-11-17, 13:16   #2610
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
ja dzis zaliczyłam dlugi spacer z miasta,bo musiałam jechać zaplacic za wydanie prawa jazdy,myslałam ze już jutro odbiore a tu sie okazało ze trzeba przyjechać zaplacic i wtedy dopiero za tydzien odbiór,głupota!!!!po drodze skręciłam do pepco i zakupiłam 4książeczki dla niunki. i ledwo wróciłam,ostatnio mnie stopy bolą jak pospaceruje.
moja Ada od jakis 3dni sie tak kręci i w ogóle czasami ąz mnie budz to w nocy bo teraz to już porządnie brzuchol skacze,chyba urosła.za 2dni zaczynamy 34tydz a ona nadal chyba po skosiekurcze jak sie nie przekreci to bedzie cc.
U nas się płaci i od razu z kwitkiem idzie sie odebrać... Ale bezsens, że trzeba jeszcze tydzień czekać...

Cytat:
A co do mojej siostry to choruje od tygodnia i ma łagodne objawy- jak przeziębienie. Bilet miała kupiony już kilka miesięcy temu i lekarz powiedział, że za tydzień w czwartek może lecieć spokojnie. Na razie jest w domu i chodzi w maseczce.
Ale nie wiadomo jak się będzie czuła za tydzień...

Dominiś - 20.05.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości