|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Ja dzisiaj urządziłam wielkie sprzatanie! Ale okna sobie darowałam
![]() Teraz wcinam obiadek. Dzisiaj rybka
|
|
|
|
#2972 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie!
U mnie noc jakby lepsza....wziełam 2 razy magnez z potasem forte, cyclo 3 fort i wypiłam 2 szklanki soku pomidorowego. Efekt zamiast wstawania 6 razy, były tylko 2 skurcze nóg. Pociągnę tę kuracje troszkę i zobaczymy jak się rozwinie. Na szczęście trochę dzisiaj pospałam i od razu humorek lepszy. Ogromne gratulacje dla Pietrusi!!! Też mi się wydaje, że jakos na szczęście sprawnie poszło ![]() Brombi zdjęcia śliczne, a synek przeuroczy Domi ty masz wstęt do wizażu....chyba poród juz blisko A brzuch tak jak Asi śliczny! Mój jest chyba większy ale tez taki okrąglutki jakbym piłkę połknęła a tak w ogóle to nic mi się nie chce....o 15 wybieram się do Warszawy na wizytę kontrolną oczu. Miałam operację laserową 5 lat temu i chcę podpytac czy aby na pewno mogę rodzić sn. Zobaczymy co powiedzą. Do wieczorka! Ciekawe jak tam Gucia...trzymam kciuki!
|
#2973 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie a co z Gucią??? pisała coś do kogoś???
|
|
|
|
#2974 |
|
Rozeznanie
|
Malinka - przepisy dołożone
przepraszam, że tak późno ale przyszła dziś do mnie kuzynka, ktora ma termin na 8.12 i robiłyśmy pieguski a potem całą blachę wciągnełyśmy jeszcze jak były ciepłe..mniam...![]() Domi Twoją sałatkę z ananasem polecam też w wersji ananas + kukurydza + majonez + opcja 1. (ser żółty) + tuńczk opcja 2. czosnek + orzechy włoskie opcja 3. kurczak wędzony Gucia gdzie się podziewasz??? coś się ruszyło??? info dla mamuś z okolic Wa-wy: http://wiadomosci.onet.pl/2682,20800...e_lokalne.html Edytowane przez lucky1910 Czas edycji: 2009-11-18 o 15:46 |
|
|
|
#2975 |
|
Zadomowienie
|
100 podstrona naszego wątku
ja też dodałam przepisy na różne smakowitości ![]() a sałatka domi w wersji : z selerem, ananasem, kukurydzą i kurczakiem wędzonym - mniam mniam! p.s. Gucia albo szaleje z piłkami .... ALBO .... |
|
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie nogi cos bola, za duzo ruchu chyba dzis:P |
|
|
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki dziękuję za komplementy w imieniu
Filipka Wy świntuchy robicie mi smaka na różne sałatki ![]() A ja prawie nic z tego jeść nie mogę W przychodni było ok, troszkę marudził na USG i przy ważeniu, ale generalnie był grzeczniutki. Bioderka w porządku, odruchy też, jest symetryczny i lekarz powiedział, że mu sie podoba bo jest konkretny chłop ![]() I waży 4400 g Czyli przytył 700 g w dwa tygodnie Cytat:
![]() Madziu te czopki to viburcol N ? A jakie masz krople na kolki? Bo chciałam coś kupić na wszelki wypadek, ale zupełnie nie wiem co ? Zrobiłam po południu zdjęcie mojemu Misiowi jak sobie leżał po jedzonku i wstawiam Wam jeszcze to, bo nie widziałyście go z otwartymi oczkami. I obiecuję, że się będę hamować i nie zasypię Was zdjęciami Młodego
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2978 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
Ale na szczęscie dziś sobie spokojnie leżał i patrzał jakie ma piękne szczebelki Mały jak pruknie to mu ciągle coś wyskoczy i ja muszę mu co godzine pampersa zmieniać bo jak tylko coś wyleci to zaraz ma pupkę czerwoną. W nocy zużyliśmy 5 pampersów![]() Tżt pojechał po sudocrem mam nadzieje że pomoże na to odparzenie.Cytat:
Trzymam kciuki za USG. My będziemy robić dopiero jak mały skończy 6 tygodni. A co do przychodni to jest osobne wejście ale ja się boje że te zarazki przewędrują z dzieci zdrowych do chorych![]() Cytat:
Gratuluję kolejnej mamusi Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A Gucia gdzie?????? Może napiszę do niej smsa???? |
|||||
|
|
|
#2979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nas tez to czeka niebawem, dlatego na końcówce szaleje i dzis chyba zrobie taka http://www.kuchnia.o2.pl/przepisy/ob....php?id_p=3824 Lucky mi smaka zrobila fetą ![]() Poza tym upiekłam dziś wuzetke...skonczyłosie leżenie...brzuch mam jak nowo narodzony, nei wiem co jest grane, ani nie ciązy mi ani nie boli ![]() Mam nadzieje, ze to nie cisza przed burza...tylko 12 dni wyada wytrzymac ![]() Cytat:
Wstawiaj jak najwiecej ![]() no to 700 gramow w 2 tyg to duzo
|
||
|
|
|
#2980 |
|
Wtajemniczenie
|
Brombusia my mamy espumisan i nam sie sprawdza - teraz daje mało 10 kropli w ciagu dnia, owszem sa jakies tam probl;emy ale generalnie nie jest zle, a czopki to tak viburkol n, ja czopkow uzywam tylko w ciezkim czsie - jak jest darcie na maxa
|
|
|
|
#2981 |
|
Zadomowienie
|
brombusia śliczny czarnuszek
![]() mnie dziś głowa boli rano miałam krwotok z nosa ale głowa do góry i przeszło. Nie wiem czy dziś mi przejdzie a już tak dawno głowa mnie nie bolała
|
|
|
|
#2982 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kate mój też pije z butelki TT, ale mimo wszystko postaram się ograniczać picie z butelki, jedynie jak będę gdzieś wychodzić
A dzisiaj w przychodni była babeczka z 3 miesięcznym maluszkiem, który z kolei nie chce pić z butelki ani nie pasuje mu smoczek, to tez problem, bo jak on będzie jeść, jak mama do pracy wróci. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie tez głowa boli dzisiaj, chyba pogoda taka niesprzyjająca. Młody śpi już 3 godziny, normalnie jestem w szoku, pewnie niedługo się obudzi, ale to i tak długo, bo ostatnio spał po 2 godzinki.
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
Brombi ja usunełam NK
|
|
|
|
#2984 |
|
Zadomowienie
|
domi i lucky oraz gissh dziekuje za przepisy na pewno skorzystam
Brombri mozesz nas zasypywac takimi zdjeciami bo miło popatrzeć Kate butelki mam z Aventu- ale mały nie ma problemów ze ssaniem piersi- tylko wczoraj sie jakos denerwował- moze miałam kryzys laktacyjny bo podobno jest takie cos koło 3 tygodnia Madzia dajesz juz espumissan??myslałam ze mozna dopiero od 2 miesiąca. ja tez mam w domu ale jeszcze sie wstrzymuje z podawaniem. Edytowane przez malina81 Czas edycji: 2009-11-18 o 18:30 |
|
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brombi i Katekate Wasze maluchy sa slodkie A u mnie wszystko ok tylko malemu cos lewe oczko od wczoraj ropieje ale przemywam mu sola fizjologiczna i dzis mi zakaszlal kilka razy wiec troche sie martwie zeby mi czasami sie nie rozchorowalo takie malenstwo No wlasnie ciekawa jestem co z Gucia,napisala ktoras do niej smska?
|
|
#2986 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam fajny artykuł nt karmienia piersią-diety, dokarmianiu, pielegnacji piersi itd
http://twoj-niemowlaczek.com.pl/karm_piersia.php |
|
|
|
#2987 | |||
|
Zakorzenienie
|
No ja tez dzisiaj poszalalam z porządkami, przeczesalam szafy trochę, ale ciężko cos wywalać, jak nie mozna tego w ogole przymierzyć...
![]() Cytat:
Cytat:
fajny jest![]() A ten bobotic mamusie mialyscie? Bo nei wiem czy mam go sobie zapisywać czy nie... Napisz, coś jest na rzeczy... ![]() Cytat:
Się rozbrykałas dziewczyno....
|
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przegladam all i zamowie sobie dwa sweterki
![]() laski Gucia chyba rodzi
|
|
|
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się też tak wydaje że gucię przypiliło w końcu...
|
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na grudzien, po porodzie juz no co Ty gdzie tam ciazowe![]() http://www.allegro.pl/item808303784_...ekowaniem.html http://www.allegro.pl/item811489484.html |
|
|
|
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
No to masz pecha
Dzięki ![]() Malinko, Ty swojego wstaw, bo pewnie się już zmienił od czasu jak nam tu zdjęcia pokazywałaś. Cytat:
A mierzyłaś Mateuszkowi temperaturę? W tym wieku dzieci na każdą infekcję reagują podwyższona temperaturą. Domi fajne te sweterki A Gucia chyba rzeczywiście rodzi ![]() Dziewczynki karmiące, czy Was też tak piersi bolą ? Bo mnie bolą, ale nie sutki, bo sutki miałam zmasakrowane tylko na początku w szpitalu, a teraz Filip w miarę dobrze ssie, tylko mnie bolą całe piersi, tak ciągną
|
|
#2992 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
podczytuje was regularnie ale na pisanie weny brak u nas ok. dzis bylismy na ktg i zadnych skurczy ani nic nie ma a juz od wczoraj mialam ale takie ze nie wiem, co 15 min i koniec a mala takie jazdy w brzuchu odwala ze masakra, boli jak nie wiem co no nic teraz to czekamy az sie akcja rozkreci i bedziemy rodzic a wlasnie jak podlaczyli mnie do ktg to za sciana pod pryznicem jakas dziewczyna byla, ale tylko stekala zadnych krzykow a pozniej wyszla na korytaz i tez tam chodzila sobie i slyszalam ze ma juz rozwarcie na 6 cm mezus jej plecy masowal ![]() no i uslyszalam ze moga tz nie wpuscic do porodu no i jak zamkna to i odwiedzin nie bedzie ![]() Gratulacje za rozpakowanych mam
|
#2993 |
|
Wtajemniczenie
|
Malimko mi pediatra w czwartek powiedziała, ze moge, a mały miał wtedy 3 tygodnie
tam jest ze niby od miesiaca, ale kojarze, ze z Iza tez podawałam juz w 1 miesiacu Brombi mnie bola piersi ale mały sciagnie i jest dobrze, zreszta z moim "nawałem" to nie mam sie co martwic ![]() Gucia
|
|
|
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brombi moze to kiepskie porównanie, ale ja w szpitalu mialam dużo mleka (pisalam nawet) i lalo sie ze mnie i piersi mi własnie tez tak ciągnęły i bolały:/ wiec może masz nawał mleka? a w ogole to ze mnie ciagle sie leje, ciekawe czemu
|
|
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Tararararaaaaaa....napisa lam do Guci i.......
Gucia urodzila swoja Sandre dzisiaj o godz. 13.25 - 4 kg i 52 cm, 10 pkt oraz cudowne czarne wloski. Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-11-18 o 20:55 |
|
|
|
#2996 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() na wizażu ![]() dziewczyny powiedzcie mi proszę ile przez porodem odchodzi czop??? proszę o odpowiedz |
|
|
|
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULACJE listopadowki sie juz koncza
|
|
|
|
|
#2998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratulacje! |
|
|
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Guciu kochana ogromne gratulacje!!!!!!!!Tyle czekałas i wkoncu sie doczekalas
|
|
#3000 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

Ale na szczęscie dziś sobie spokojnie leżał i patrzał jakie ma piękne szczebelki
Mały jak pruknie to mu ciągle coś wyskoczy i ja muszę mu co godzine pampersa zmieniać bo jak tylko coś wyleci to zaraz ma pupkę czerwoną. W nocy zużyliśmy 5 pampersów

((((
Się rozbrykałas dziewczyno....