Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-18, 20:11   #2791
aldii
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Filka tez dostalam ta probke (wczoraj)
Pysiamn taras - marzenie Fajnie jakby byl oszklony - taka mini oranzeria....
Stary 2009-11-18, 20:22   #2792
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Wiecie co mi się wczoraj przytrafiło...
Moja dzidzia generalnie jest dupką i plecami odwrócona w stronę świata i kopie wewnątrz...
A wczoraj dotknęłam sobie brzuch tak nisko i mi przybiła piątkę... Poczułam taką małą bulkę pod skórą, to była rączka... Cudowne uczucie... Tak dokładnie ją było czuć...

Cytat:
Napisane przez pliwa Pokaż wiadomość
A ja dziś miałam założony pessar, troszkę pokrwawiłam, ale to ponoć z nadżerki.
Mój kochany Nikośnik ma się dobrze, ostatnio był już główką w dół, a teraz jest odwrotnie
Będziesz spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
A to moje porównanie brzuszkowe
Super brzuszki

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Ja tez się boję. Jak juz pisałam wcześniej wmawiam sobie teraz gestozę... Puchnie mi ta noga, lewa ręka mi drętwieje, dziś boli mnie brzusio w okolicy żołądka, dwa razy byłam dziś na kibelku (co u mnie to rzadkośc-całą ciąże mam z tym problem). A ginka do jutra na urlopie...
No a jak z resztą objawów? Białko i ciśnienie masz w normie?

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny za załatwiacie sobie położną?chcecie aby przy porodzie był Wasz ginekolog?
Fajnie by było jakby mój gin był przy porodzie, ale jakby dzidzi nie wytłumaczę, że ma się rodzić pon-pt do 15, ewentualnie jak ma dyżur

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Mielismy sporo spraw do załatwienie związanymi z kupnem drugiego M
Dziś oficjalnie mogę powiedzieć...że kupiliśmi jupi jupi....
Super... I ten taras... Ja zapowiedziałam, że bez balkonu to sie nie wyprowadzam... Teraz mamy jakieś 140x 60 cm... Akurat tyle, żeby suszarkę z praniem wstawić, masakra...
Stary 2009-11-18, 20:24   #2793
majkela12
Zadomowienie

Zjadłam już kolacyjkę-tosty
Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
a w ogóle dzis zamówiłam meble na allegro i sie wkurzyłam na sprzedawce,bo pisałam emaile i dzwoniłam odnośnie rabatu,no i przez telefon powiedziała mi baba ze jakis mały rabat da,no to ja ze przewijak chce gratis- 55zł(meble 1250zł),na to ona że no to moze polowe ceny przewijaka,ale to juz po zakupie mi naliczy wiec ja kupilam i poprosilam o wyliczenie a ona mi dała 3zł rabatu!!!!no rozwaliła mnie tymi 3zł!!!!.chyba napisze od niej jeszcze!!!
O masz Ja ostatnio na kapciochach dostałam 1zł rabatu

pysiamn kurcze tym bardziej taras bajka
KarmazynowyKamyk fajne ciuszki- najbardziej podobają mi się z kubusiem
-------------
Zaraz film - american pie. 100 razy oglądałam ale nie ma nic w tv więc dobre i to
A tż zabrał się za malowanie przedpokoju, więc cała paka chipsów paprykowych dla mnie
Stary 2009-11-18, 20:56   #2794
gooha3
Zadomowienie

aldii; z tym masażem krocza to dużo jest artykułów na necie. Nie mam żadnego konkretnego. Wystarczy wpisać hasło w google. Dużo też piszą o tym że według najnowszych badań nacinanie krocza niewiele wnosi do porodu, tzn że naweti lepiej pęknąć niż być za bardzo naciętą.

Ja się bedę bronić ile mogę przed nacinaniem

pysiamn; gratuluje mieszkanka i zazdroszczę, ja muszę jeszcze poczekać dobrych kilka lat

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Pysiamn gratuluję

A ja spałam 2 godzinki... Ostatnio muszę się za dnia połorzyć, bo mnie ogarania taka nie moc...
Ale wstałam to zaczęłam gotowac psu jedzonko i wyczyściłam wc- chociaż tyle... i pranie zrobiłam.
oj ostatnio mam tak samo, tyle co wstałam i odrazu krew z nosa leci trochę brzuch pobolewa jak na okres.
Narazie nie jest to mocny ból więc nie będe panikować, może przejdzie jak chwile poleżę.

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
ja chyba nie mam po co smarować sie olejkami bo w moim szpitalu i tak wszystkie rodzące nacinaja,goląi robia lewatywy,no chyba ze czegoś nie zdaża i znieczulenia nie ma chyba że do szycia
U mnie z tego co słyszałam to tez jest standardowy zabieg, ale zawsze to lepiej być mniej niż więcej naciętym

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
A możesz dać namiary?
niestety już nie ma tej aukcji którą wczesniej oglądałam, albo teraz nie mogę znaleść.
Co do olejku to bede kupować chyba tutaj http://www.docsimon.pl/towar/weleda-...zu-krocza-50ml i do tego jeszcze kilka pierdułek tak żeby koszt przesyłki się rozłożył. Dosyć wysoki jest bo 17 zł
No chyba że gdzieś znajde taniej

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 21:08   #2795
Sweet Delights
Zadomowienie

Hej dziewczyny chciałam Wam napisać, że jestem po wizycie u gin i oficlajnie również dołączam do szyjkowych mamuś no, nie tak do końca bo u mnie jest trochę dziwna sytuacja ale po kolei. Z Małym jest wsio ok, waży 2500g czyli w porządku, ale wg długości kości udowej mamy 36 tc Siedzi na nietoperka, główką nisko w dole, wód jest wystarczająca ilość, wszystkie narządy też w porządku. Ja oczywiście przytyłam jak słonica no ale to już standard w moim wypadku, ciśnienie trochę się unormowało po lekach i mam je oczywiście nadal łykać, pomimo tego, że boli mnie po nich głowa. I teraz uwaga: praktycznie rodzę mam rozwarcie na prawie 2 cm i dość mocno skróconą szyjkę I teraz najlepsze: mam leżeć ale żadnych leków na rozwarcie czy skurcze nie dostanę Dlaczego? Bo przy moich problemach z wagą i ciśnieniem gwałtownie skaczącym lepiej, żeby młody urodził się wcześniej niż ma być narażony na tak gwałtowne skoki ciśnienia w macicy, bo to może grozić niedotlenieniem lub zamartwicą wewnątrzmaciczną. I na święta już na pewno będę mieć Filipa na zewnątrz bo pan doktor mi obiecał, że dłużej mnie trzymać nie będzie na pewno i jeśli nie urodzę sama do tego czasu to będę mieć wywoływany poród Poza tym Mały jest ponoć na tyle duży i silny, że nawet jakby się już urodził to żadnej tragedii nie ma. No i nie wiem czy się cieszyć czy płakać. I jeszcze dzisiaj po badaniu tak mnie brzuch rozbolał, że nie mogłam pół kroku zrobić a teraz czuję, że mam normalnie skurcze, bo czuję, że mi cały brzuch twardnieje, więc kto wie, może jeszcze dzisiaj w nocy welcome to porodówka Czułam, że nie będzie za dobrze, no i proszę. No i w takim razie na serio biorę się za pranie ubranek...
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 21:11   #2796
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny chciałam Wam napisać, że jestem po wizycie u gin i oficlajnie również dołączam do szyjkowych mamuś no, nie tak do końca bo u mnie jest trochę dziwna sytuacja ale po kolei. Z Małym jest wsio ok, waży 2500g czyli w porządku, ale wg długości kości udowej mamy 36 tc Siedzi na nietoperka, główką nisko w dole, wód jest wystarczająca ilość, wszystkie narządy też w porządku. Ja oczywiście przytyłam jak słonica no ale to już standard w moim wypadku, ciśnienie trochę się unormowało po lekach i mam je oczywiście nadal łykać, pomimo tego, że boli mnie po nich głowa. I teraz uwaga: praktycznie rodzę mam rozwarcie na prawie 2 cm i dość mocno skróconą szyjkę I teraz najlepsze: mam leżeć ale żadnych leków na rozwarcie czy skurcze nie dostanę Dlaczego? Bo przy moich problemach z wagą i ciśnieniem gwałtownie skaczącym lepiej, żeby młody urodził się wcześniej niż ma być narażony na tak gwałtowne skoki ciśnienia w macicy, bo to może grozić niedotlenieniem lub zamartwicą wewnątrzmaciczną. I na święta już na pewno będę mieć Filipa na zewnątrz bo pan doktor mi obiecał, że dłużej mnie trzymać nie będzie na pewno i jeśli nie urodzę sama do tego czasu to będę mieć wywoływany poród Poza tym Mały jest ponoć na tyle duży i silny, że nawet jakby się już urodził to żadnej tragedii nie ma. No i nie wiem czy się cieszyć czy płakać. I jeszcze dzisiaj po badaniu tak mnie brzuch rozbolał, że nie mogłam pół kroku zrobić a teraz czuję, że mam normalnie skurcze, bo czuję, że mi cały brzuch twardnieje, więc kto wie, może jeszcze dzisiaj w nocy welcome to porodówka Czułam, że nie będzie za dobrze, no i proszę. No i w takim razie na serio biorę się za pranie ubranek...
Jak Ci już pisałam ciepły prysznic i odpoczynek Najważniejsze, że mały da radę jakby co Teraz to musisz odpoczywać żeby go przetrzymać ile się da... Nie martw się- skoro lekarz mówi, ze jest ok to mu uwierz

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 21:20   #2797
pysiamn
Zakorzenienie

Dzięki dziewczynki za wszystkie ciepłe słowa

Fakt taras to atut tego nowego mieszkania...i przyznam że nawet o takim nie marzyłam...zakładalam nie mnie j niż 8 m2....
Ale ponad 32m2 ... nawet nie wiedziałam że w Warszawie w takich mieszkaniach ktoś takie buduje

Już mam cześciowo zaplanowane co na nim będzie
Wprawdzie najpierw trzeba będzie w srodku wszystko zrobić ...a taras to na deserek...ale oczyma wyobrazni się tym rozkoszuje

Kamyczku ja też mam teraz balkon taki jak ty ...tylko sama suszarka i kwiatek... na ogol jednaj jest bluszcz na stałe i ławeczka z wikliny...by tyłek posadzić ale dobre i to....

Sweet Delights o rany ale niespodzianka rozwarcie na 2cm to nie przelewki...ja miałam takie na izbie przyjęć dzień przed porodem

Trzymam kciuki za Ciebie....odpoczywaj ile się da...a pranie to niech mąż, lub ktoś z rodziny zrobi ty lez plackiem....

A skoro mały ma już 2,5kg to fakt już duża dzidzia....
Trzymaj się

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-18 o 21:22
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 21:26   #2798
Sweet Delights
Zadomowienie

Ogólnie cały czas Was podczytuję i jestem na bieżąco, ale piszecie w tamkim tempie że ogólnie podziwiam Wasze zakupy ciuszkowe, mebelkowe no i mieszkaniowe gratulacje pysia

a tak poza tym to się boję strasznie i nie jestem gotowa jeszcze na nic. Panika mnie ogarnia coraz większa z każda chwilą, bo chociaż wyprawka kompletna i brak tylko Filipa to ja i tak nie jestem jeszcze w ogóle gotowa
Stary 2009-11-18, 21:29   #2799
zebra666
Zakorzenienie

Sweet wg. mnie to wiele z nas nawet w ostatnich dniach nie będzie na to gotowa

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 21:31   #2800
Sensuel
Wtajemniczenie

Sweet Delights....

No to wesoło będziesz miała.Nie wiem zatem czy gratulować czy nie,bo 33tc to jeszcze do tego 36tc mógłby posiedzieć w brzusku.No to zabieraj się za pranko i prasowanko tylko się nie przemęczaj,bo faktycznie na dniach możesz zawitać na porodówkę.

Ja to teraz się zastanawiam,czy ja zdążę na porodówkę .Koleżanki straszą,że tu z partymi dopiero przyjmują na odział.Na szczęście 27.11 mam spotkanie z położną to ona mi wyjaśni jak to jest dokładnie z tym czasem.
Stary 2009-11-18, 21:33   #2801
Sweet Delights
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Sweet wg. mnie to wiele z nas nawet w ostatnich dniach nie będzie na to gotowa
W sumie racja, ale tak szybko i z zaskoczenia na mnie to spadło, że ehhh straszliwie się boję
Stary 2009-11-18, 21:40   #2802
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
Kochana, leżenie, odpoczynek, zero stresu - i nie zamartwiaj się - to pomoże dzidzi pobyć jeszcze trochę w brzuszku
Jestem z Tobą myślami - moja sytuacja jest podobna - głowa do góry! Ważne, że dzidzia jest już duża i spokojnie może przyjść na świat - ale niech lepiej trochę jeszcze poczeka. Buziaki!
Stary 2009-11-18, 21:43   #2803
filka2
Zadomowienie

sweet delight o kurcze to niezle a mamy taki sam termin.lepiej duzo odpoczywaj,niech ktoś ci pomoże w praniu itp.dzis może cie bolec i możesz czuc skurcze po badaniu ale kto wie moze juz przepowiadające
moja bratowa już 3tyg przed porodem miała na 2cm a potem poltora tyg miala na 4cm,tylko skurczy nie miała.
oby było ok
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 22:17   #2804
xmila
Raczkowanie

Sweet Delights trzymaj się dzielnie i tak jak dziewczyny piszą odpuść sobie wszelkie pranie, prasowanie, itp. Dużo wypoczywaj i staraj się nie stresować. Wiem, że to trudne, sama już zaczynam się bać, ale jakoś musimy dać sobie radę Nie mamy już wyjścia, co ma być to będzie Ważne, żeby mały posiedział jeszcze trochę, a potem pierwsze Wasze Święta ...

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 22:17   #2805
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Witajcie wieczorowa pora!!!

Ale naprodukowalyscie jak zwykle

Sweet Delight o rany, odpoczywaj duuuuuuzo i trzymaj sie dzielnie Trzymam kciuki, aby synek jeszcze troche poczekal w brzuszku u mamusi. I nie martw sie Tak jak napisala Zebra, wiekszosc z nas ma tego typu obawy. Ja tez sie codziennie zastanawiam, czy aby bedzie wszystko ok, czy sobie poradze.....

Kamyku zakupy

Pysiu no to chyba wyczarowalam Ci to mieszkanko Chcialoby sie rzec, a nie mowilam Super, bardzo sie ciesze Kurcze, moze jednak mam cos z czarodziejki

A dzis na SR bylo lepiej niz ostatnio. Wszystko co dotyczy karmienia Bardzo duzo informacji Uciekam do lozeczka i zycze dobrej nocki
Stary 2009-11-18, 22:21   #2806
youyou
Zakorzenienie

Sweet Delights - to rzeczywiście niezłe zaskoczenie, może będziesz pierwsza rozpakowaną mamusią na naszym wątku 33tc to jeszcze ciut wcześnie ale tragedii już nie ma, bo Filip duży. Moja koleżanka urodziła w 34tc i nie miała większych problemów bo mały urodził się równie duży.

Poza tym jesteś dużo bardziej zaawansowana niż np ja szyjowa mamusia z szyjką skróconą od 21tc Teraz leci 27tc i mam nadzieję do 36tc wytrzymać...

Będzie dobrze - zobaczysz
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 22:34   #2807
brzoskwinia82
Zadomowienie

Sweet delights nie martw się nic, tylko odpoczywaj dużo. Fajnie już będziesz mieć dzidziusia na święta ale póki co niech siedzi jeszcze w brzuszku ile się da
Poród każda z nas musi przeżyć niestety albo i stety...
Siostra mi dzisiaj część rzeczy poprasowała i pochowałam sobie do komody już, ładna frajda z układania tych maleńkich ciuszków, jeszcze dwie torby do prasowania zostały - to dla drugiej siostry

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 23:37   #2808
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

sweet no no fajnie ze bedziesz miala dzidzie na swieta juz
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 00:52   #2809
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Sweet Delights najważniejsze to się teraz nie denerwuj i nie przemęczaj... Będzie dobrze, a może mały jednak tak szybko nie wyjdzie
Stary 2009-11-19, 07:12   #2810
pola25
Zakorzenienie

Sweet Delights Odpoczywaj,tak,aby Mały wytrzymał u Ciebie ze 2 -3tyg.Czyli chyba będziesz pierwsza spośród nas.najważniejsze, że Filipek jest mocny!!!niczego się nie bój, nie stresuj. będziesz się cieszyła, że masz Synka w swych ramionach.

Powiem Wam, że czuję się już lepiej, mam nadzieję, że tak juz pozostanie. Mimo mojej cukrzycy ciążowych coś tam na słodko podjadam ale mało, a cukry mam dobre, np po kolacji 95. Mam nadzieję,że przez te moje słabsze chwilę z cukrem dzidzi nic nie jest, bo jakos tak wczoraj mało się ruszał i się martwie choć zdarzaja mu sie takie chwile.Ah, byle do porodu (ale oczywiscie w terminie takim, aby dzidzia byla duza i spokojnie mogla przyjsc na swiat).
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 07:12   #2811
agusiamatyldka
Raczkowanie

widze ze jestem dzisiaj pierwsza czytam Was mamuski codziennie ale kompletnie nie mam czasu cos napisac...te dojazdy na uczelnie sa koszmarne, wczoraj jechalam 2h w jedna strone, wstretne korki

u mnie ogolnie wszytsko dobrze,bylam we wt na jodze dla kobiet w ciazy i bylo supermam zamiar sie porozciagac troche przed porodem , juz niewiele czasu zostalo

co do olejku migdalowego to mam go w domu , ale przy jakis infekcjach pochwy jest on przeciwskazany a ja mam ciagle jakies zapalenie wiec nie uzywam;(kupilam go w galeri krakowskiej w takim kosmetycznym co sie przechodzi przez niego do apteki za ok 10zl tka calkiem spora butelecza

zastanawiam sie obecnie nad wozkiem, moi rodzice powiedzieli ze kupia wozek i zebym sie nie patrzyla na cene, wiec zaczelam myslec nad Mutsy, co uwazacie o tych wozkach?slyszalyscie jakies opinie?
agusiamatyldka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 07:30   #2812
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamatyldka Pokaż wiadomość
widze ze jestem dzisiaj pierwsza czytam Was mamuski codziennie ale kompletnie nie mam czasu cos napisac...te dojazdy na uczelnie sa koszmarne, wczoraj jechalam 2h w jedna strone, wstretne korki

u mnie ogolnie wszytsko dobrze,bylam we wt na jodze dla kobiet w ciazy i bylo supermam zamiar sie porozciagac troche przed porodem , juz niewiele czasu zostalo

co do olejku migdalowego to mam go w domu , ale przy jakis infekcjach pochwy jest on przeciwskazany a ja mam ciagle jakies zapalenie wiec nie uzywam;(kupilam go w galeri krakowskiej w takim kosmetycznym co sie przechodzi przez niego do apteki za ok 10zl tka calkiem spora butelecza

zastanawiam sie obecnie nad wozkiem, moi rodzice powiedzieli ze kupia wozek i zebym sie nie patrzyla na cene, wiec zaczelam myslec nad Mutsy, co uwazacie o tych wozkach?slyszalyscie jakies opinie?
ale Ci fajnie, że chodzisz na jogę!

co do mutsy to słyszałam, że to dobry wózek z wyższej półki.też jesteśmy na etapie kupowania wózka
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 07:45   #2813
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
Pysiu no to chyba wyczarowalam Ci to mieszkanko Chcialoby sie rzec, a nie mowilam Super, bardzo sie ciesze Kurcze, moze jednak mam cos z czarodziejki
Kochana moja czarodziejko ....dziekuję
Pamiętam jak wczesniej mi o tym pisałaś przed USG i po nieudanych probach szukania M...

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że czuję się już lepiej, mam nadzieję, że tak juz pozostanie.
To dobre wieści
Cytat:
Napisane przez agusiamatyldka Pokaż wiadomość
agusia już pisałysmy o Mutsy...przynajmniej ja już go obsmarowałam i to niejednokrotnie....jest też mama...która zakupiła Mustsiaka....ale nie pamiętam która....ta skleroza pamiętam nawet jak wygladał...

A co do naszych opini to wpisz proszę na górze tam gdzie jest "przeszukaj wątek " Mutsy i znajdziesz nasze wypociny....ja go nie miałam ale mi się podobał...mam bliska kilezanka która ma ten wózek i mimo ceny ma on kilka isotnych minusów

*** -12,5kg***
Stary 2009-11-19, 08:41   #2814
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Dzień doberek

Ale u mnie dziś pięknie słonko świeci aż ma się więcej chęci do wszystkiego I tak pięknie góry widać

Wstałam dziś wcześniej, żeby móc wziąść prysznic, bo wodę wyłączali....
Byłam rano trochę nietomna, najpierw obudziłam się o 6, jak mąż wstawał, a potem nie mogłam zasnąć i chyba zasnęłam o 6.30, a o 7 już budzik zadzwonił....

Pysiu oj chyba się zawstydzę, hihihi
Stary 2009-11-19, 09:09   #2815
patinka_
Zakorzenienie

no ładnie Sweet delights -ale informacje!!zaciskaj jeszcze mocno nogi, niech jeszcze chwile posiedzi

a ja byłam wczoraj u gina-i co się okazało-dzidzia jest główką do dołu,choć ja bym sobie dała dwa palce uciąć że jest w poprzek-tak więc dziewczyny, nie dajcie się zwieść waszym odczuciom tak do końca.Wygląda na to, że jest tak ułożony od dawna, bo od paru tygodni czuję podobne ruchy.Ułożony jest bokiem i to co mi wypycha to większa gula to plecy,pupa jest nad pępkiem a z drugiej strony pępka nóżki....grzebanie na dole to rączki, a naciskanie na dole to główka miałam dokładniejsze usg, dzidzia rośnie prawidłowo-chociaż parametry główki i kości udowej są młodsze-ale na połówkowym było identycznie, więc sądzę, że w ogóle moja ciąża jest młodsza o -2-4 dni. Następna wizyta 9.12. - wtedy ma mi dać zwolnienie do nowego roku, lub ewentualnie do 28.12 bo wtedy ma być w przychodni. Na razie żadnych badań.Aha. I na następną wizytę ma mi wypełnić druk o becikowe.
Stary 2009-11-19, 09:11   #2816
majkela12
Zadomowienie

Dzień dobry kobitki
Ja tylko wpadłam się przywitać i życzyć Wam miłego dnia
Rano mi się wstać nie chciało i napisałam do promotora, że zaspałam więc dopiero za pół godzinki spadam do szkoły (małe kłamstewko) Znowu nie miałam siły- ciężko było mi usnąć.Boziu jak mi się nie chce, ale to ostatni dzień To mnie trzyma przy życiu.
Mały mnie ostatnio bombarduje łokciami i to jeszcze w żebra- brzydal kochany To chyba po tych mandarynkach -szaleju się chłopak najadł
Stary 2009-11-19, 09:18   #2817
kesita
Raczkowanie

[QUOTE=pysiamn;15357556]
Mielismy sporo spraw do załatwienie związanymi z kupnem drugiego M
Dziś oficjalnie mogę powiedzieć...że kupiliśmi jupi jupi....

Takie jak chciałam, tam gdzie od kilku lat oboje chcielismy i z wymarzonym balkonem....(który już sni mi sie po nocach )/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość

No taras będzie mój
Zwlaszcza że jestem Architektem krajobrazu ...aaaaa się wyrzyję i będzie część wypoczynkowa i namiastka ogrodu

Świetna nowina. Gratulacje. Najważniejsza jest dobra okolica i żeby było wszędzie blisko. A ten taras to super sprawa. Już widzę tę radość jaką Ci sprawi jego urządzanie.

My mieszkamy na wsi i też w myślach układam sobie zagospodarowanie podwórka. Marzy mi się mini plac zabaw dla dzieci, jakaś altanka, ogródek, sklaniaczek. No ale na to wszystko trzeba trochę zainwestować i pieniędzy i czasu, a tego jak na razie brak.

Sweet Delights nie martw się na zapas. Wszystko będzie dobrze. U mnie ostatnio i szwagierka i koleżanka leżały w szpitalu z tego powodu, ale krótko i jedna donosiła do 38 tygodnia a druga ma termin na 20 grudnia i jak na razie sobie odpoczywa i jest dobrze.
kesita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 09:19   #2818
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
Ale u mnie dziś pięknie słonko świeci aż ma się więcej chęci do wszystkiego I tak pięknie góry widać
Ach popodziwiałabym sobie takie widoki

Cytat:
Pysiu oj chyba się zawstydzę, hihihi

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
a ja byłam wczoraj u gina-i co się okazało-dzidzia jest główką do dołu,choć ja bym sobie dała dwa palce uciąć że jest w poprzek-tak więc dziewczyny, nie dajcie się zwieść waszym odczuciom tak do końca.Wygląda na to, że jest tak ułożony od dawna, bo od paru tygodni czuję podobne ruchy.Ułożony jest bokiem i to co mi wypycha to większa gula to plecy,pupa jest nad pępkiem a z drugiej strony pępka nóżki....grzebanie na dole to rączki, a naciskanie na dole to główka miałam dokładniejsze usg, dzidzia rośnie prawidłowo-chociaż parametry główki i kości udowej są młodsze-ale na połówkowym było identycznie, więc sądzę, że w ogóle moja ciąża jest młodsza o -2-4 dni. Następna wizyta 9.12. - wtedy ma mi dać zwolnienie do nowego roku, lub ewentualnie do 28.12 bo wtedy ma być w przychodni. Na razie żadnych badań.Aha. I na następną wizytę ma mi wypełnić druk o becikowe.
Fajnie że już glówką w doł
Patinka a druk o becikowe to się bierze samamu czy lekarz ma u siebie bo nie wiem
Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Dzień dobry kobitki
Ja tylko wpadłam się przywitać i życzyć Wam miłego dnia
Rano mi się wstać nie chciało i napisałam do promotora, że zaspałam więc dopiero za pół godzinki spadam do szkoły (małe kłamstewko) Znowu nie miałam siły- ciężko było mi usnąć.Boziu jak mi się nie chce, ale to ostatni dzień To mnie trzyma przy życiu.
Mały mnie ostatnio bombarduje łokciami i to jeszcze w żebra- brzydal kochany To chyba po tych mandarynkach -szaleju się chłopak najadł
Majkela dasz radę....już nieduzo zostało
Widzę że wszystkie mamy szał mandarynkowy

kesita dzięki za miłe słowa...co do podworeczka to fajnie....z czasem znajdziecie środki i czas...warto...a dzieciaki w przyszłości będą miały się gdzie bawić i szaleć

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-19 o 09:20
Stary 2009-11-19, 09:23   #2819
addicted to wizaz
Zadomowienie

Wczoraj wieczorkiem jedyne o czym marzyłam to się
przespać, więc odpuściłam sobie wizaż i teraz nadrabiam
patka - porównanie jak zwykle 1 klasa
pysia - serdecznie gratuluję zakupu nowego mieszkanka, tym bardziej, że teraz 3 pokoje to akurat to czego potrzebujecie
Co do tarasu to tylko pozazdrościć, ja mam "olbrzymi" balkon na którym mieszczą się garnki, ew. skrzynka piwa Ale i tak się cieszyliśmy jak kupiliśmy to mieszkanko i balkon był akurat sprawą wtórną.

Sensuel
za córcię koleżanki

[QUOTE=KarmazynowyKamyk;15 362463]
Wiecie co mi się wczoraj przytrafiło...
Moja dzidzia generalnie jest dupką i plecami odwrócona w stronę świata i kopie wewnątrz...
A wczoraj dotknęłam sobie brzuch tak nisko i mi przybiła piątkę... Poczułam taką małą bulkę pod skórą, to była rączka... Cudowne uczucie... Tak dokładnie ją było czuć...
[QUOTE]

a ciuszki urocze
Sweet Delights - to się teraz nie przemęczaj i angażuj członków rodziny do pomocy. Niech jeszcze synuś troszkę posiedzi w brzuszku, ale świeta to już pewnie będziecie mieli we 3
patinka
- no to cię trochę przerobił, ale dobrze że już jest główką do dołu
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 09:24   #2820
rybcia2309
Wtajemniczenie

Sweet Delights ale nas zaskoczyłaś, ja też termin podobny miałam do Ciebie z usg wychodzi mi, że bobas większy o 2 tyg. więc może we dwie w święta powitamy maluszki. Ja dzisiaj mam wizytę u gin. i zobaczymy, w sumie to nie sądzę zebym miała rozwarcie więc Tobie bidulko nie zazdroszczę, bądź dzielna!
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości