Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-18, 22:03   #3001
nedzia
Raczkowanie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE

Witajcie mamunie i brzuchatki
przede wszystkim Guciunareszcie sie doczekalas, Gratulacje i brawa dla dzielnej mamusi . Wracaj do nas szybko i opowiadaj

Ja nadal melduje sie w dwupaku, juz mi wszystko jedno, probuje wszystkich sposobow zeby przyspieszyc ale Francik nie ma chyba zamiaru wychodzic jeszcze...no cóż nie bedziemy go zmuszac wyjdzie kiedy bedzie chcial.
Niestety nie odpowiedziala mi rzadna mamusia co z tym ogrzewaczem, ale juz sobie go zamowilam i dzis wlasnie przyszedł i mysle ze u mnie sie sprawdzi, zwlaszcza na noc gdyż do kuchni w nocy mam kawałek i to jeszcze po schodach.
Widzę ze tu już coraz ciszej na wątku,no ale nie dziwie sie , wkoncu coraz wiecej mamus ma teraz wiecej obowiązkow w domciu. Ciekawe kiedy ja tak bede ?
Narazie czuje sie dobrze i nawet nocki spokojne tylko zaczeły mi strasznie puchnąc nogi z czym przez całą ciąże nie miałam problemu. Myslicie że to normalne? czasami to normlanie wyglądam jak szrekowa przez te spuchniete łydki i stopy
nedzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 22:04   #3002
martaN23
Zadomowienie

ALE SIE ZROBIŁO RÓŻOWO: roza:
mam pytanie do dziewczyn które są na l4 jak wypłaca wam zus kaske mi cyka po 500zł no szlak mnie trafia a gdzie druga połowa?to tak wychodzi że cyka mi według zwolnienia????nic z tego nie rozumiemjej jaka zła jestem
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 22:35   #3003
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
ten pierwszy mi się bardziej podoba
Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Tararararaaaaaa....napisa lam do Guci i.......

Gucia urodzila swoja Sandre dzisiaj o godz. 13.25 - 4 kg i 52 cm, 10 pkt oraz cudowne czarne wloski. Sam porod byl ciezki, ale spontaniczny. Na razie obie ucza sie siebie.

Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!
JUPI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:j upi::ju pi:
Ale radość! GRATKI GUCIU!!!!

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 22:40   #3004
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nedzia Pokaż wiadomość
Narazie czuje sie dobrze i nawet nocki spokojne tylko zaczeły mi strasznie puchnąc nogi z czym przez całą ciąże nie miałam problemu. Myslicie że to normalne? czasami to normlanie wyglądam jak szrekowa przez te spuchniete łydki i stopy
Mnie czasami puchną stopy (czuje to po kozakach) a potem przechodzi...

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 22:42   #3005
katekatee
Zadomowienie

Witam wieczorkiem. Mój syn w końcu spi więc i ja idę się położyć na te łaskawe 3 godziny. Jestem padnięta bo od 16 nie spał i znowu miał akcję pt " Na rękach u mamusi" więc trochę się nanosiłam.

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

Brombi i Katekate Wasze maluchy sa slodkie
A u mnie wszystko ok tylko malemu cos lewe oczko od wczoraj ropieje ale przemywam mu sola fizjologiczna i dzis mi zakaszlal kilka razy wiec troche sie martwie zeby mi czasami sie nie rozchorowalo takie malenstwo

No wlasnie ciekawa jestem co z Gucia,napisala ktoras do niej smska?

Kasiu my też mamy problem z oczkiem. Już jest niby lepiej ale będę musiała iść z małym do okulisty. Ale na razie wolę poczekać bo podobno w przychodniach pełno ludzi więc wole z małym nie wychodzić nigdzie. A Tobie pewnie pani pediatra przepisze kropelki i będziesz masować oczko. A co do kaszlu to mój Wiki wydaje takie odgłosy że ja też byłam pewna że on jest chory. Kaszle, kicha, wzdycha furczy, piszczy itp

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość

Dziewczynki karmiące, czy Was też tak piersi bolą ?
Bo mnie bolą, ale nie sutki, bo sutki miałam zmasakrowane tylko na początku w szpitalu, a teraz Filip w miarę dobrze ssie, tylko mnie bolą całe piersi, tak ciągną
Mnie też ciągną ale to chyba znaczy że się pokarm tworzy bo mnie tak ciągną i potem są takie pełne. Ale to też nie zawsze sama się zastanawiam od czego to zależy.

Cytat:

Gucia urodzila swoja Sandre dzisiaj o godz. 13.25 - 4 kg i 52 cm, 10 pkt oraz cudowne czarne wloski. Sam porod byl ciezki, ale spontaniczny. Na razie obie ucza sie siebie.

Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!
Ja też napisałam Guci smska. Pograrulowałam jej od Nas wszystkich i przesłałam buziaki dla niej i malutkiej

Cytat:
Napisane przez moniam85 Pokaż wiadomość

dziewczyny powiedzcie mi proszę ile przez porodem odchodzi czop??? proszę o odpowiedz
Bardzo różnie. Jednym odchodził dwa tygodnie przed porodem a innym np mi wogóle nie odszedł.

Cytat:
Ja też miałąm strasznie opuchnięte nogi. Wieczorem nie było widać że mam wogóle kostki u stóp. Ale to pod koniec podobno normalne. Po porodzie zobaczysz będzie jak ręką odjął.

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
mam pytanie do dziewczyn które są na l4 jak wypłaca wam zus kaske mi cyka po 500zł no szlak mnie trafia a gdzie druga połowa?to tak wychodzi że cyka mi według zwolnienia????nic z tego nie rozumiemjej jaka zła jestem
Mi też Zus płacił według zwolnienia. I z tego co się orientuje to tak właśnie jest. Ja dostawałam kase w dniu kiedy skończyło się zwolnienie lub kilka dni po.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 22:45   #3006
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nadal melduje sie w dwupaku, juz mi wszystko jedno, probuje wszystkich sposobow zeby przyspieszyc ale Francik nie ma chyba zamiaru wychodzic jeszcze...no cóż nie bedziemy go zmuszac wyjdzie kiedy bedzie chcial.

Widzę ze tu już coraz ciszej na wątku,no ale nie dziwie sie , wkoncu coraz wiecej mamus ma teraz wiecej obowiązkow w domciu. Ciekawe kiedy ja tak bede ?
Nedzia, a cos Ty taka w gorącej wodzie kąpana? Poczekaj cierpliwie na swoją kolej, nie wszystkie muszą przecież rodzić przed terminem, daj Franiowi jeszcze trochę czasuno bez przesady

Cytat:
nie zlość się bo dzidkowi szkodzisz

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 23:25   #3007
kamilla123
Rozeznanie

GRATULACJE DLA PIETRUSI I GUCI!!!

Właśnie spojrzałam na listę i tylko 6 listopadówek zostało
U mnie na ktg skurczy brak więc się mogę z kimś na grudzień zamienić Poza tym u mnie OK. Nawet się dzisiaj wyspałam, ale miałam straszny sen związany z dzieckiem, że jak go sobie przypomnę to mi ciarki po plecach przechodzą Wczoraj przyszedł wózek więc w sumie mamy już wszystko

martaN23 ZUS wypłaca kasę proporcjonalnie do ilości dni na zwolnieniu, więc jeśli masz l4 wystawione na np.23 dni to dostaniesz mniej niż zawsze dostawałaś za cały miesiąc w pracy. Oni naliczają od zwolnienia do zwolnienia, a nie za cały miesiąc.

Domi Fajne te swetry, też niedawno zamawiałam u tego sprzedawcy i bardzo szybko przyszły.

Tż na nocce więc chyba powoli się skieruję w stronę łózka
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 23:51   #3008
kolanosia
Rozeznanie

Hej mamusie!

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Madzia dajesz juz espumissan??myslałam ze mozna dopiero od 2 miesiąca. ja tez mam w domu ale jeszcze sie wstrzymuje z podawaniem.
Espumisan można podawać nawet od 1 dnia życia, jest bardzo bezpieczny, często podaja go juz na oddziałach w szpitalach więc bez obaw. A na ulotce to jak zwykle wersja bezpieczna.....ale akurat za te informacje moge poręczyć.

Cytat:
Bardzo fajne te sweterki, sama sie zastanawiam

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość

no i uslyszalam ze moga tz nie wpuscic do porodu niektore oddzialy juz zamkniete z powodu grypy matko co ja zrobie sama na tej porodowce no i jak zamkna to i odwiedzin nie bedzie
Mam nadzieję, że ten scenariusz się nie sprawdzi...okropnie by było tak bez męża, a potem bez odwiedzin

Cytat:
Brombi moze to kiepskie porównanie, ale ja w szpitalu mialam dużo mleka (pisalam nawet) i lalo sie ze mnie i piersi mi własnie tez tak ciągnęły i bolały:/ wiec może masz nawał mleka?

a w ogole to ze mnie ciagle sie leje, ciekawe czemu
A mi za to totalnie nic z piersiami się nie dzieje. Nie dość, że praktycznie nic przez ciążę nie urosły (no może 1 rozmiar, choć nawet nie jestem pewna), to nie bolą, nic sie z nich nie sączy. wiem, że u niektórych tak jest, ale zaczynam sie mimo wszystko niepokoić

Guciu kochana gratulacje!!!! I córa jednak sama postanowiła wyjść, super!!!!

Brombi, ach ten twój synek Jak dla mnie możesz codziennie fotki Filipka wstawiać! Przystojniak jeden!

A u mnie po wizycie u okulisty stwierdzili, że oczka po operacji wygojone całkowicie i nie widzą przeciwskazań do sn. Sama nie wiem czy sie cieszyć czy nie, ale w razie sn przynajmniej nie będę bać się o oczy. A moja Lenka alej głową u góry więc kto wie co ona tam sobie zaplanowała......

Chyba musze sie powoli zbierać spać....ciekawe czy będą mnie znowu skurcze nawiedzać......Dobranoc wszystkim!
Stary 2009-11-19, 00:01   #3009
carolans
Zadomowienie

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAMUŚ ROZPAKOWANYCH!!!

ja ostatnio na nic nie mam czasu, piszę magisterkę, tzn dokańczam bo chcę się jeszcze przed porodem obronić.

Na wizycie jak zwykle nadal szyjka długa i pozamykana, z wyprawki chyba już wszystko skompletowane, kilka drobiazgów jeszcze no i głowny wydatek : WÓZEK, napewno głeboki z mutsy biorę, narazie bez spacerówki, tylko nie wiem kiedy zamówić :/ narazie niekończący się remont sporo pochłania

a no i spakowana już jestem jakby co tylko zastanawiam się co dla dzieciaczka bo ktoś mi powiedział że mam nic nie brać tylko na wyjście ubranko ??? to nie brać absolutnie nic???

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ----------

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość

no i uslyszalam ze moga tz nie wpuscic do porodu niektore oddzialy juz zamkniete z powodu grypy matko co ja zrobie sama na tej porodowce no i jak zamkna to i odwiedzin nie bedzie
właśnie teraz boom z ta grypą, a gdzie chcą zamknąć oddział tzn że nie będzie rodzinnych porodów przez tego wirusa, w całej polsce tak planują czy jak? jestem niedoinformowana ostatnio ....

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011

Edytowane przez carolans
Czas edycji: 2009-11-18 o 23:53
carolans jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 00:03   #3010
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość

A mi za to totalnie nic z piersiami się nie dzieje. Nie dość, że praktycznie nic przez ciążę nie urosły (no może 1 rozmiar, choć nawet nie jestem pewna), to nie bolą, nic sie z nich nie sączy. wiem, że u niektórych tak jest, ale zaczynam sie mimo wszystko niepokoić

!
to chyba dobrze i masz spokoj, boe mnie sie leje, a w domu nie nosze stanika, bo by mnie uciskal, tylko duze koszulki i sa ciagle mokre tu i ówdzie
Cytat:
Napisane przez carolans Pokaż wiadomość
a no i spakowana już jestem jakby co tylko zastanawiam się co dla dzieciaczka bo ktoś mi powiedział że mam nic nie brać tylko na wyjście ubranko ??? to nie brać absolutnie nic???
musisz sie dowiedziec czego wymagaja u Ciebie w szpitalu. U mnie ubranko na wyjscie obowiazkowo, a oprócz tego pampersy, olivka i chusteczki nawilżane

Ogladalismy z Tz film "Duchy moich byłych"...powiało nudą, nie polecam. Za to ostatnio obejrzelismy "Miłość o smaku orientu" i "Nieproszeni goscie"- oba fajne

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 01:25   #3011
gusiec
Raczkowanie

GG do gusiec Send a message via Skype™ to gusiec

gratulacje dla pietrusi i guci!

gusiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 07:08   #3012
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

Ale masz jeszcze 11 dni do terminu a to prawie 2 tygodnie...

Kolanosia jak nocka, skurcze byly?

Ja poszlam spac kolo pierwszej i wstalam niedawno. Ani razu nie wstawalam w nocy cojest do mnie niepodobne

Stary 2009-11-19, 07:34   #3013
brombusia
Zakorzenienie

Witojcie dobre kobity
U mnie nocka ok, Młody wstawał co 3 godzinki, więc już dużo lepiej i je dużo szybciej, już nie wisi na cycku godzinę tylko 15-20 minut i jest najedzony

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Brombi mnie bola piersi ale mały sciagnie i jest dobrze, zreszta z moim "nawałem" to nie mam sie co martwic
Ja nawału w ogóle nie miałam
Po prostu moje piersi z upływem czasu produkują coraz więcej mleka, a że są duże to też bardzo ciężkie. Wolałabym mieć małe piersi, takimi małymi łatwiej się karmi

Cytat:
Brombi moze to kiepskie porównanie, ale ja w szpitalu mialam dużo mleka (pisalam nawet) i lalo sie ze mnie i piersi mi własnie tez tak ciągnęły i bolały:/ wiec może masz nawał mleka?
T0 nie to, bo nawału nie mam, a piersi chociaż pełne, to nie robią się twarde.

Cytat:

Super wiadomość
Wielkie gratulacje dla Guci i dużo zdrowia dla Sandruni

Cytat:
dziewczyny powiedzcie mi proszę ile przez porodem odchodzi czop??? proszę o odpowiedz
Mnie odszedł razem z wodami
Czyli jakieś 10 godzin przed porodem

Cytat:
A myślałam o Tobie wczoraj, czy się już czasem rozpakowałaś
Co do podgrzewacza to ja proszę o linka, bo sama chcę kupić, a nie wiem jaki?
Nedzia, a Ty numer tel. podałaś Kropce, żeby kontakt jakiś z Tobą był, jak wylądujesz w szpitalu

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam wieczorkiem. Mój syn w końcu spi więc i ja idę się położyć na te łaskawe 3 godziny. Jestem padnięta bo od 16 nie spał i znowu miał akcję pt " Na rękach u mamusi" więc trochę się nanosiłam.

Mnie też ciągną ale to chyba znaczy że się pokarm tworzy bo mnie tak ciągną i potem są takie pełne. Ale to też nie zawsze sama się zastanawiam od czego to zależy.
Mój lubi zasypiać w pozycji do odbicia, podkłada sobie rączki pod główkę i śpi A jak go zanoszę do łóżeczka to się budzi i piszczy, ale twarda jestem, bo już mi teraz coraz ciężej go na tym ramieniu nosić, a co będzie jak osiągnie wagę 5-6 kg

Też myślę, że to ciągnięcie jest związane z produkcją mleka, bo boli jak Młody zje, czyli pierś w miarę opróżniona jest. Generalnie to nie jest jakiś wielki ból, ale taki dyskomfort i mam wrażenie, że za niedługo cycki będę miała do kolan

Cytat:
Espumisan można podawać nawet od 1 dnia życia, jest bardzo bezpieczny, często podaja go juz na oddziałach w szpitalach więc bez obaw. A na ulotce to jak zwykle wersja bezpieczna.....ale akurat za te informacje moge poręczyć.
Dzięki za wiadomość, kto jak kto, ale Ty wiesz o czym piszesz

Cytat:
Mnie się też nic prawie nie działo z piersiami w ciąży, może parę razy miałam jakieś mokre plamki, a teraz pokarm jest, więc nie martw się na zapas.

Cytat:
Brombi, ach ten twój synek Jak dla mnie możesz codziennie fotki Filipka wstawiać! Przystojniak jeden!
Dziękuję

Cytat:
A u mnie po wizycie u okulisty stwierdzili, że oczka po operacji wygojone całkowicie i nie widzą przeciwskazań do sn. Sama nie wiem czy sie cieszyć czy nie, ale w razie sn przynajmniej nie będę bać się o oczy. A moja Lenka alej głową u góry więc kto wie co ona tam sobie zaplanowała......
To super, że oczka w porządku
A co do sn, to mnie się wydaje, że nawet jak Lenka się obróci, to dla Ciebie lepiej by było chyba jakbyś rodziła przez cc, ze względu na nerki.
Poród to naprawdę duży wysiłek.

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 08:06   #3014
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
No to masz pecha

Dzięki
Malinko, Ty swojego wstaw, bo pewnie się już zmienił od czasu jak nam tu zdjęcia pokazywałaś.

A kaszlał podczas płaczu? Bo mój jak płacze to czasami tak chrząka i jakby kaszle, podobno to normalne. Ja też dzisiaj pytałam pediatrę, bo Mały czasami tak świszczy jak śpi, on powiedział, że to od tego że ulewa, ale nie na zewnątrz tylko na język i to też normalne jest.
A mierzyłaś Mateuszkowi temperaturę? W tym wieku dzieci na każdą infekcję reagują podwyższona temperaturą.
Brombri chciałam wystawić zdjecie ale cały cas wyskakuje mi jakiś błąd i nie dam rady Jesli chodzi o pierdi to mnie nie bolą- chyba że mam nawał pokarmu ale ja mam mały rozmiar wiec nie ma mi co ciązyć Powinnaś mieć dobre biustonosze- żeby ci sie "zwisy" nie robiły

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Malimko mi pediatra w czwartek powiedziała, ze moge, a mały miał wtedy 3 tygodnie
tam jest ze niby od miesiaca, ale kojarze, ze z Iza tez podawałam juz w 1 miesiacu
Madzia dzieki za odpowiedz. W takim razie zapodam też mojemu

Cytat:

Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!
OGROMNE GRATULACJE

Cytat:
Hej mamusie!

Dzieki

Kachulamoj Tomek też często furczy- wkrapiam mu po 2 kropelki soli fizjologicznej do noska i oczyszczam patyczkiem też nasączonym solą. Raz wydobyłam taką kozuchę że szok
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 08:20   #3015
malina81
Zadomowienie

Brombi my też z otwartymi oczkami
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 09:00   #3016
fruzia01
Raczkowanie

Gucia, nareszcie, gratulacje!

my teoretycznie dzisiaj - ale byłabym chyba najbardziej zdziwioną osobą na świecie gdyby to naprawdę dzisiaj się stało
fruzia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 09:02   #3017
xpressja
Zadomowienie

Guciaaaa !!!!! GRATULACJEEEEE !!!!

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 09:11   #3018
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Dzień dobry

gratuluję wszystkim obecnym mamusiom

czy ja Was nie widzę, czy jeszcze nie ulokowałyście się mamusie na odchowalni

no to taki "awans" zapraszamy na odchowalnię

moje maleństwo
jastinada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 09:13   #3019
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jastinada Pokaż wiadomość
Dzień dobry

gratuluję wszystkim obecnym mamusiom

czy ja Was nie widzę, czy jeszcze nie ulokowałyście się mamusie na odchowalni

no to taki "awans" zapraszamy na odchowalnię

My teoretycznie czekamy az wszytskie sie rozpakuja i wtedy na Odchowalnie.

Stary 2009-11-19, 09:34   #3020
gissh
Raczkowanie

Cytat:

Guciu kochana, ogromne gratulacje Wreszcie i Ty się doczekałaś na swoją małą Księżniczkę

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 09:37   #3021
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!
spontaczniczny poród w przypadku Guci?? brzmi wprost niewierygodnie ale oczywiscie mimo wszystko Guciu serdeczne gratulacje dla Ciebie! jesteś napewno ogromnie szczęśliwa że wreszcie to się stało

i jeszcze pytanie do mamuś już rozpakowanych:
czy piersi po porodzie Wam się zwiększyły jeszcze? bo nie wiem jaki karmnik kupic czy większy czy taki jak akurat teraz byłby na mnie dobry proszę o odp

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 09:53   #3022
katekatee
Zadomowienie

Witam mamusieMój syn o 6.00 rano po karmieniu stwierdził że nie będzie już spał tylko chce na ręce No i marudzi, marudzi i marudzi tżt się obudził i stwierdził że trzeba iść z nim do lekarza bo przecież nie jest głodny, jest przebrany i spi z nami więc jak może marudzić Napewno coś mu jest i trzeba iść do lekarza Nie wiedziałam czy mam się śmiać czy płakać. Dałam go do cycka to po 5 minutach spaliśmy oboje. Ach CI tżci: confused:

Marcelina powiedz mi jak u Ciebie jest z tym noszeniem małego. Bo pisałaś że go odkładasz do łóżeczka. Ale to tylko jak jest noc i jak ewidentnie mu się chce spać. A jak np leży i marudzi to bierzesz go czasem na ręce czy raczej nie?? I jak robią inne mamusie??

I mam pytanko może któraś mi odpowie. Czy karmiąc piersią można stosować jakieś krople do nosa???? Bo ja mam ciągle katar, psikam tą solą fizjologiczną ale jakoś mi nie przechodzi. Nie wiem czy mam jakąś alergi czy z czego. Myślałam żeby kupić Otrivin ale sama nie wiem czy można. Jeśli ktoś posiada taką wiedzę to plis o odpowiedź.

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
czy piersi po porodzie Wam się zwiększyły jeszcze? bo nie wiem jaki karmnik kupic czy większy czy taki jak akurat teraz byłby na mnie dobry proszę o odp
Mi piersi urosły z 75 D do 75 G Ja sobie zamówiłam na all karminiki z alles już po porodzie ale powiem szczerze że tak dużego biustu to one za bardzo nie trzymają. Ale stanik jest naprawdę łady z tym że chyba na mniejszy biust:
http://allegro.pl/item815003785_alle...ienia_75g.html
.
Kupiłam sobie też taki zwykły z allesu. No może nie tak bardzo zwykły bo kosztował 65 zł z fiszbinami i taką siateczką i ten super trzyma biust tylko trzeba ramiączki zsunąć do karmienia.

http://allegro.pl/item790398538_bius...miar_70_e.html o coś takiego tylko że ja go kupiłam w sklepie normalnie i ten fajnie trzyma biust i można w nim spać bo nie jest twardy

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 10:07   #3023
minnie
Raczkowanie

Hej
dawno nic nie pisałam ale podczytuję cały czas.Wpadłam zobaczyć jak tam nasza Gucia..i proszę...w końcu doczekałyśmy się wszyskie na jej maleństwo.Ogromne gratulacjee Guciu !!!
Pietrusiu dla Ciebie również
Ja wczoraj poszalałam troszke na zakupach,poszłam po staniki do karmienia a wróciłam z tuniką(a co, stwierdziłam,że trzeba będzie się jakoś prezentować na wigilię).No i w Cubusie widziałam świetne śpiochy, czerwone z reniferami i do tego czapkaMikołaja, powstrzymałam sie i nie kupiłam ale chyba w piątek będę znowu w sklepach to to upoluję.Jest super świąteczne i wystroję tak mojego własnego Mikołajka
Byłam dziś u lekarza, jest mnie więcej o 13kg,poza tym wszystko w porządku.Z dolegliwości ciążowych męczy mnie niezmiennie zgaga i ostatnio bezsenność.

Malinko Twoje chłopaki są super, a Tomuś przesłodki.

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
nurtuje mnie to samo pytanie
minnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 10:32   #3024
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:

---

właśnie teraz boom z ta grypą, a gdzie chcą zamknąć oddział tzn że nie będzie rodzinnych porodów przez tego wirusa, w całej polsce tak planują czy jak? jestem niedoinformowana ostatnio ....
u mnie w szpitalu trzeba wziąć ze sobą tylko ubranka na wyjście. Nic poza tym.

ta grypa mnie przeraża - cały czas mam jeszcze nadzieję na poród rodzinny ale obawiam się, że u nas w szpitalu też oddział będzie zamknięty dowiem się we wtorek na wizycie...

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 10:34   #3025
domi7ks
Zakorzenienie

Raczej te oddzialy ginekologiczne sa zamkniete:/ U mnie to juz dawno zamkneli szpital. Mam nadzieje, ze zanim dojdzie u mnie do akcji to wizyty zostaną wznowione, bo tez licze na poród rodzinny

Tarasia torbe masz spakowaną?bo teoretycznie mamy taki sam termin porodu. Ja narazie wszystko w szafce mam poukładane

Stary 2009-11-19, 10:36   #3026
2befree
Raczkowanie

Witam czwartkowo

Cytat:

Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!
Ale nowina!!! Super!!! GUCIA GRATULACJE!!!

Cytat:
Ja nie pomogę, bo mam zawsze zwolnienie około miesiąca (od wizyty do wizyty), a poza tym dostaję pieniądze bezpośrednio od pracodawcy, więc nie odczuwam różnicy.

Cytat:
To chyba od szpitala zależy. U nas trzeba brać ubranka dla dziecka. Ja z kolei nie biorę ubrania na wyjście (w sensie kombinezon itp.) - TŻ mi dowiezie jak już będziemy wychodzili.
2befree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 10:43   #3027
moniam85
Raczkowanie

Dzień Dobry

Cytat:

Marta nie wiem jak to u Ciebie ale ja jestem na L4 już od czerwca i zawsze dostaje tak jak wypłatę czyli określonego dnia i zawsze jest to 100% a zwolnienie różnie przynosze bo to zależy kiedy mam wizyte no i mam ciągłość... więc nie wiem od czego to zależy...

katekatee dzięki za informacje bo w zasadzie wczoraj zaobserwowałam coś podobnego i boje się bo do terminu miesiąc mi został

kolanosia u mniepiersi też bez zmian

Domi tak myślałam o Tobie bo w sumie tp mamy bardzo zbliżony a mi gin powiedział ze mogę "już" rodzić bo mały jest donoszony i wcześniakiem nie będzie... Ciekawe od czego to zależy...

życze milego dnia
Stary 2009-11-19, 10:44   #3028
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Heloł

Ale fatalny dzien ....mam takiego doła ze masakra nic Mi sie nie chce najchętniej to bym przespała ale tak przeciez nie mozna

Guciu Kochana ,Gratuluję ale sie ciesze ze masz wkoncuprzy Sobie Swoja kryszynke
-------------------------------
Lece Was ponadrabiac

Domi Mi sie ten sweterk podoba :http://www.allegro.pl/item808303784_...ekowaniem.html tamten wogóle :nie....chyba też Sobie zamówie

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2009-11-19 o 10:52
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 10:49   #3029
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Domi tak myślałam o Tobie bo w sumie tp mamy bardzo zbliżony a mi gin powiedział ze mogę "już" rodzić bo mały jest donoszony i wcześniakiem nie będzie... Ciekawe od czego to zależy...

życze milego dnia
U mnie lekarz mowil, ze od skonczonego 37ego tygodnia ciąża jest donoszona. Ale tez wspominal cos o 2,5kg wagi Dzidziusia, ze niby tez donoszone
Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Heloł

Ale fatalny dzien ....mam takiego doła ze masakra nic Mi sie nie chce najchętniej to bym przespała ale tak przeciez nie mozna
Asia a czemu taki podły nastroj?

Stary 2009-11-19, 10:49   #3030
xpressja
Zadomowienie

z tą grypą to jakas paranoja...
opowiadają mi znajome pielęgniarki, że media tak nastraszyły ludzi, że ludzie i lekarze rodzinni jakiegos obłędu dostali.
Pacjenci z katarem i gorączką 37 pędza do lekarzy, robią sztuczne tłoki w przychodniach , lekarze zapomnieli jak się leczy przeziębienie i katar i odsyłają do szpitala...
a ludzie tak biegają i sieją! zamiast wyleżeć w łóżeczku, wygrzac się... jeżeli nic niepokojącego się nie dzieje!

szkoda gadać...
i te pozamykane oddziały to mnie martwi najbardziej...
liczę na to, że emocje do grudnia opadną i wszytskie będziemy mogły rodzić z partnerami!
... ile to dodatkowego stresu jeżeli będziemy same

ja termin wg OM 15.12 - torby spakowane... bo wg ostatniego usg 05.12

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2009-11-19 o 10:51
xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości