Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-19, 11:58   #3061
minnie
Raczkowanie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ładne oba.

Ja też chcę takie śpiochy i czapkę dla mojego synka
Konspi porozglądaj się po sklepach, teraz taki śwoąteczny okres, że na pewno gdzieś coś takiego upolujesz.

Cytat:
Ja zgagi w ogole nie mialam, a dziś nawet spałam dobrze
Co dzisiaj robicie mamusie oczekujace?
Ja zaczne od depilacji nog i pedicure. Mam zamiar sie troszke powyginac i sama sobie poradzic
A torbę już wyjęlam wczoraj. Teraz ja tylko zapakować.
Zazdroszczę, mnie męczy już z 2 miesiące. A najgorsze jest to,że próbowałam już tylu sposobów a ona cały czas nie daje mi spokoju.

ja mam dzis w planie zrobić kopytka("chodzą" za mną od tygodnia), już nawet mama ziemniaczki ugotowane.
A co do wyginania, to się muszę pochwalić,że wczoraj się sama ogoliłam .Przyznam,że wymagało to troche gimnastyki.

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Ja sprzatalam po glupim kocurze znow, bo znow narobil na wycieraczke, mimo, ze kupilismy nowa Tz pojdzie potem do tej babory i jej cos powie, niech swoje koty chowa. Ja mam odpoczywac a nie sprzatac za jakimis zwierzakami niewychowanymi

Oczywiscie zorientowowalam sie, ze cos mi smierdzi, bo zaczelo dochodzic do mieszkania:/
dla tego kotka, a raczej dla sąsiadki, bo kot to tylko zwierzę a baty należa się dla właścicielki.Koniecznie musicie z nią porozmawiać.

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
wklejam fotki mojego brzucholka
jak zwykle w piżamie dzisiaj mamy pełne 36 tygodni!
Fajny, zgrabny brzusio.

Cytat:
Napisane przez 2befree Pokaż wiadomość
A wczoraj przeżyłam swoje pierwsze w życiu skurcze. Bardziej się wystraszyłam nie skurczami, a tym, że byłam na zakupach sama i bałam się, że nie dojdę do teściów, gdzie był mój tż Ale po kilku minutach przeszły. Potem jeszcze wieczorem miałam ze 2-3, ale takie nieregularne.

Ciekawa jestem jak to będzie z tym moim terminem porodu. USG się nie sugeruję, bo ostatnie wykazało 27.11 (a wg miesiączki 22.12) - po prostu nasza długaśna pociecha zawyża normy Lekarz ze spokojem umawiał się z nami na wizytę na 02.12, więc do tego czasu pewnie dotrwam, a co potem
2befree, a w którym Ty tygodniu jesteś???
bo ja w 36 a narazie żadnych skurczy ani twardnienia brzucha nie mam.Tak się zastanawiam kiedy mi się one objawią,ciekawa jestem kiedy mi się zaczną.
minnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 11:58   #3062
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
ja nie wiem czy umiałabym zostawic płaczace bejbi w pokoju obok i tak sobie poprostu wyjsc i je zostawic - troche to takie dla mnie "nie matczyne"

no kolezanka mi mowila zebym zrobila impreze sylwestrowa u nas na mieszkaniu. a to sie wiaze z tym, ze dziecko byloby obok w pokoju, my w drugim pijemy i swietujemy a jeszcze zapomnialam dodac, ze wyskoczyla z propozycja, ze na te jedna noc moglabym podrzucic babci tak mnie tym wkurzyla...kurde kilkutygodniowy noworek a ja bede impreze robila albo pozbywala sie dziecka

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 12:06   #3063
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie wiem czy umiałabym zostawic płaczace bejbi w pokoju obok i tak sobie poprostu wyjsc i je zostawic - troche to takie dla mnie "nie matczyne"
No cóż,
albo będziesz trochę "niematką" albo dziecko wejdzie ci na głowę.
Wybór należy do ciebie. :P
A z reszta nie uważam, żeby zostawianie dziecka na chwilkę w łóżeczku było nieludzkie. Dzieciaki szybko uczą się wykorzystywać swoich rodziców i potem jest ciężko

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 12:15   #3064
2befree
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez minnie Pokaż wiadomość
2befree, a w którym Ty tygodniu jesteś???
bo ja w 36 a narazie żadnych skurczy ani twardnienia brzucha nie mam.Tak się zastanawiam kiedy mi się one objawią,ciekawa jestem kiedy mi się zaczną.
Wczoraj zaczęłam 36t i te skurcze to był mój pierwszy raz Wcześniej też nie miałam żadnego twardnienia brzucha ani nic z tych rzeczy.
2befree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 12:15   #3065
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Gucia Gratulacje
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 12:17   #3066
belladonna78
Raczkowanie

HELLO MAMUSIE I CIĘŻARÓWKI
Coś weny nie miałam na pisanie ale czytam was praktycznie codziennie, jakaś taka bez zapału do pisania jestem jak widać...

Przede wszystkim
GRATULUJĘ i GRATULUJĘ
Wszystkim rozpakowanym mamusiom ich cudownych, ślicznych i zdrowych dzieciaczków!!!

U nas na forum widzę teoria o tym, że pierwsza ciąża na ogół jest przenoszona się nie sprawdza na razie tylko Gucię córcia tak ostro przytrzymała

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Marcelina powiedz mi jak u Ciebie jest z tym noszeniem małego. Bo pisałaś że go odkładasz do łóżeczka. Ale to tylko jak jest noc i jak ewidentnie mu się chce spać. A jak np leży i marudzi to bierzesz go czasem na ręce czy raczej nie?? I jak robią inne mamusie??

Mi piersi urosły z 75 D do 75 G Ja sobie zamówiłam na all karminiki z alles już po porodzie ale powiem szczerze że tak dużego biustu to one za bardzo nie trzymają. Ale stanik jest naprawdę łady z tym że chyba na mniejszy biust:
http://allegro.pl/item815003785_alle...ienia_75g.html
.
Kupiłam sobie też taki zwykły z allesu. No może nie tak bardzo zwykły bo kosztował 65 zł z fiszbinami i taką siateczką i ten super trzyma biust tylko trzeba ramiączki zsunąć do karmienia.

http://allegro.pl/item790398538_bius...miar_70_e.html o coś takiego tylko że ja go kupiłam w sklepie normalnie i ten fajnie trzyma biust i można w nim spać bo nie jest twardy
Fajne staniki bardzo ja na razie kupiłam sobie tylko jeden też z alles, ale chcę jeszcze ze 2 dokupić, albo 1 stanik i 1 koszulkę z wszytym biustonoszem

Cytat:
Tarasia

Belladona czemu nic nie piszesz?

Troszke sie uspokoilam, bo mama ma mi ze szpitala jakis plyn przyniesc mocny. Mowila, ze po nim kocur powinien przestac sikac. A jak nie to kupie ten, ktory polea Nadia
A no sama nie wiem, Domi, sama nie wiem, taka jakaś łachudra ze mnie niedobra

No ja też się boję strasznie tego, że TŻ do szpitala nie będzie mógł przyjść ani na poród, ani na powitanie synusia - sobie nie wyobrażam, że mógłby go np. dopiero po 3 dniach zobaczyć! No i schizę grypową złapałam ostrą ostatnio

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość

Jak młody marudzi to nie bierzemy go narece w ogole go nie nosimy.. tylko do odbicia.. jak marudzi troche to marudzi lezy sobie sam nikt do niego nie idzie (zeby pozniej sie nie sapnal ze jak pomarudzi to kazdy do niego przychodzi) a jak juz bardzo marudzi to ide do niego i gadam do niego glaszcze go po glowie pupie iplecach albo klepie po pupie albo nogi do gory mu troche podnsosze.. uspokaja sie od razu i albo zasypia albo przestaje marudzic to go zostawiam i po 10 minutach przychodze a on spi
Kate, Agusia - ja co prawda dzidzia nosze w brzuchu jeszcze, ale wydaje mi się, że noszenie dziecka jest dla niego bardzo ważne nie tylko w związku z karmieniem, ale w ogóle kontakt fizyczny z cialem rodziców. To mu zapewnia poczucie bezpieczeństwa, spokój - podobno też takie dzieci, które się nosi dość dużo mają wyższe IQ i też lepszą inteligencję emocjonalną... Nie chcę się wymądrzać, ale takie maluszki po prostu potrzebują bliskości, słuchania bicia serca mamy itp. I może to racja, żeby go nie nosić zawsze jak marudzi - bo uczy się wtedy wymuszać, ale właśnie nosić i przytulać jak jest spokojny. I oczywiście podkreślam - że takie zdanie wyrobiłam sobie "na sucho" na podstawie wiedzy z różnych źródeł

Oj dziewczyny, u mnie tak różnie (właśnie krew z nosa ostro mi poszła ), plecy bolą i brzuch właściwie codziennie jak skała twardy, ale szyjka długa jak nie wiem, zamknięta... więc nie wiadomo, co i jak...
Na pewno nie chcę jeszcze rodzić, to dopiero 35 tc, a ja dopiero też zamówiłam mnóstwo rzeczy na all i jeszcze trochę zakupów mi zostało, więc tak ze 3 tygodnie bym jeszcze potrzymała Bartka w brzuchu - a potem to jestem otwarta na wszystko

Miłego dnia!!!

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 12:23   #3067
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
no kolezanka mi mowila zebym zrobila impreze sylwestrowa u nas na mieszkaniu. a to sie wiaze z tym, ze dziecko byloby obok w pokoju, my w drugim pijemy i swietujemy a jeszcze zapomnialam dodac, ze wyskoczyla z propozycja, ze na te jedna noc moglabym podrzucic babci tak mnie tym wkurzyla...kurde kilkutygodniowy noworek a ja bede impreze robila albo pozbywala sie dziecka
tak pamietam, chciałam jeszcze wtedy napisac co myślę o tej koleżance ale napisałaś że rozważacie jej osobę jako przyszłą matkę chrzestną więc się nie odzywałam
Cytat:
No cóż,
A z reszta nie uważam, żeby zostawianie dziecka na chwilkę w łóżeczku było nieludzkie. Dzieciaki szybko uczą się wykorzystywać swoich rodziców i potem jest ciężko
nie no jasne że na chwilę to nie. jakos poprostu od razu przyszła mi na myśl moja sąsiadka której nawygodniej było wsadzic małą do wózka i pomimo że ona zachodziła sie od płaczu to matka nawet do niej nie wyszła i nie trwało to chwilę... ale cóż, napewno żadna z Was nie jest taka nieczuła jak moja sąsiadka każdy ma swoje metody wychowawcze ja sama nie wiem jakie będą moje ale mam nadzieje że jakoś damy z Tż-tem radę

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-19, 12:25   #3068
belladonna78
Raczkowanie

Cytat:
Ja kiedys ogladalam Supernianie i tam bylo, ze zanosimy takie placzace dziecko do pokoju i go zostawiamy. Nie nosimy ani nie przebywamy w tym pokoju, bo sie przyzwyczai...

Hmm ale czy to nie dotyczyło trochę jednak starszych dzieci? takie maleństwo nie robi niczego z wyrachowania, ono naprawdę ma mały zasób poczucia bezpieczeństwa i nie umie stwierdzić, ile czasu minęło odkąd stracił mamę czy tatę z oczu... Wydaje mi sie, że chodzi o jakąś histerię, a nie po prostu potrzebę bliskości.
A gdzieś też wyczytałam, że rzeczywiście - po jakimś czasie dzieci obojętnieją i przestają się domagać, ale po prostu wycofują się emocjonalnie... i to wcale dobre nie jest...

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 12:27   #3069
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
tak pamietam, chciałam jeszcze wtedy napisac co myślę o tej koleżance ale napisałaś że rozważacie jej osobę jako przyszłą matkę chrzestną więc się nie odzywałam

dawjta co myslisz
Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
Hmm ale czy to nie dotyczyło trochę jednak starszych dzieci? takie maleństwo nie robi niczego z wyrachowania, ono naprawdę ma mały zasób poczucia bezpieczeństwa i nie umie stwierdzić, ile czasu minęło odkąd stracił mamę czy tatę z oczu... Wydaje mi sie, że chodzi o jakąś histerię, a nie po prostu potrzebę bliskości.
A gdzieś też wyczytałam, że rzeczywiście - po jakimś czasie dzieci obojętnieją i przestają się domagać, ale po prostu wycofują się emocjonalnie... i to wcale dobre nie jest...

no własnie tez mi sie tak wydaje, ale z tego co pamietam to bylo to malutkie dziecko
Bella wczoraj robilam jajko na miekko i od razu mi sie przypomnialas. bedziesz mi sie kojarzyla z jajami teraz

Stary 2009-11-19, 12:28   #3070
nedzia
Raczkowanie

Witajcie mamusie i jeszcze brzuchatki

martaja nie pomoge w sprawie zusu bo ja mam jeszcze inaczej. Mnie od poczatku firma płaci i mam normalnie na czas tak jak wypłaty.
Tarasiu ja najgorzej mam na wieczor z tymi nogami. Jak sie kładę po całym dniu to czuje jak mi sie tak skora naciąga aż przez to, ale rano jest juz ok. Potem chodzę , robię rozne rzeczy no i znowu jest to samo...
katekatee no wlasnie czytalam gdzies ze podobno pod koniec ciąży to normalne z tymi nogami
konspiracjo ja bym nie byla taka w gorącej wodzie kąpana gdyby lekarz mi ciągle nie mowil że to już.....jak by mi tak nie mowil to bym sobie jeszcze spokojnie czekala no bo wg ostatniej @ to mam termin na 30listopada
domi ja wiem ze mam 11 dni ale wg lekarza i obliczen usg pierwszy termin byl miedzy 18-20 listopada , no i ten masaż szyjki 26 list. tez mi sie za bardzo nie widzi no ale co zrobic.
Brombusiu oto link: http://allegro.pl/item808898584.html , sprawdzony sprzedawca, ogrzewacz naprawde fajny i nie duży, mysle tez że go wykorzystam jak bede jechac do mamy zeby szybko podgrzewac u niej papu dla maluszka. A jesli chodzi o moj nr telefonu to jeszcze nie podałam, Kropko wysle ci na priva! a wogole to wiem ze krąży jakas lista z numerami wiec jak ktos ją ma to baaardzo proszę o przesłanie
Kolanosiu ja w dalszym ciągu tez nie mam pokarmu, nic mi sie nie sączy
Tarasiu brzusio cudny

aha jeszcze mam jedno pytanie do dziewczyn ktore zamawialy naklejki ze stronki : przyklejka.pl
ile czekałyście na przesyłkę? bo ja tydzien czekam , narazie nic nie dostałam.

Edytowane przez nedzia
Czas edycji: 2009-11-19 o 12:36
nedzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 12:34   #3071
katekatee
Zadomowienie

O widzę że mamy teraz rozmowę pt noszenie niemowląt. Fajnie bo możemy się nawzajem podzielić spostrzeżeniami i na sucho i na żywo Ja też gdzieś słyszałam że takie maluszki jeszcze nie umieją wymuszać i po prostu czasem potrzebują "Trochę ciepła". Tym bardziej że mój Wiki jak do tej pory był bardzo grzeczny. Ostatnio się jakoś taki marudny zrobił. ALe z drugiej strony nie chce go przyzwyczaić do noszenia. Chociaż z drugiej strony po co wszyscy kupują te chusty:confused : Przecież to taka odmiana noszenia właśnie. Przeczekam parę dni mam nadzieje że ma po prostu zły humor i wszystko wróci do normy.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-19, 12:39   #3072
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

GUCIU GRATULACJE!!!!

napisałam rano do Pietrusi bo prosiła, żeby dać jej znac jak Gucia urodzi i Pirtrusia ogromnie gratuluje Guci i pozadrawia wszystkie Mamusie

a ja mam dziś totalnego lenia i NIC mi się nie chce... od rana siedzę i wymyślam prezenty gwiazdkowe i wymyśliłam dla dziadków takie rameczki:
http://allegro.pl/item814190112_ramk..._i_raczki.html
fajne nie?
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 12:39   #3073
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
dawjta co myslisz
nie no już nie mam teraz takich emocji jakie mnie wtedy ogarneły czytając o zarabistym pomyśle tej dziewuchy

Stary 2009-11-19, 12:46   #3074
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
tarasiu, ale masz fajny malutki brzuszek

ja rano byłam na pobraniu krwi i po recepty na szczepionke ( nie chcemy szczepić dzidziulinki szczepionką szpitalną na WZWB poniewaz zawiera thimerosal ( to taki związek rtęci ) - a ostatnio troszke o tym głośno i kupujemy szczepionke bez tego zwiazku - uzgodnilismy to z połozna

teraz czekam na męża mego i w planach mam drobny shopping - tym razem cos dla siebie, ale zapewne wpadnie coś dla dzidziolka

jutro pierwsze KTG !

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2009-11-19 o 12:49
xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 12:49   #3075
kamilla123
Rozeznanie

Witam!!!

Muszę się przyznać, że w sumie niedawno wstałam i właśnie skończyłam jeść śniadanie Albo odsypiam tamte nieprzespane noce albo zbieram siły na poród

Zdjęcia dzieciaczków i brzuszków

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Witojcie dobre kobity
U mnie nocka ok, Młody wstawał co 3 godzinki, więc już dużo lepiej i je dużo szybciej, już nie wisi na cycku godzinę tylko 15-20 minut i jest najedzony
No to super, że jest lepiej

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
z tą grypą to jakas paranoja...
opowiadają mi znajome pielęgniarki, że media tak nastraszyły ludzi, że ludzie i lekarze rodzinni jakiegos obłędu dostali.
Pacjenci z katarem i gorączką 37 pędza do lekarzy, robią sztuczne tłoki w przychodniach , lekarze zapomnieli jak się leczy przeziębienie i katar i odsyłają do szpitala...
a ludzie tak biegają i sieją! zamiast wyleżeć w łóżeczku, wygrzac się... jeżeli nic niepokojącego się nie dzieje!
Zgadzam się w 100%. Przez media ludzie tak panikują, że wystarczy mały kaszel czy katar i już myślą, że mają świńską grypę. Owszem trzeba być ostrożnym i w ogóle, szczególnie w naszym stanie, ale przez tą panikę pozamykają oddziały i dopiero będzie

Cytat:
Dziewczyny co Wy z tymi terminami porodu? przeciez juz dawno rozmawiałysmy że termin z usg, zwlaszcza w drugiej poowie ciąży jest niemiarodajny i pokazuje tylko jak duży jest dzidziuś...
No właśnie

Cytat:
Co dzisiaj robicie mamusie oczekujace?
Ja dzisiaj robię pizzę Kachuli

Cytat:
Napisane przez 2befree Pokaż wiadomość
A wczoraj przeżyłam swoje pierwsze w życiu skurcze. Bardziej się wystraszyłam nie skurczami, a tym, że byłam na zakupach sama i bałam się, że nie dojdę do teściów, gdzie był mój tż Ale po kilku minutach przeszły. Potem jeszcze wieczorem miałam ze 2-3, ale takie nieregularne.

Ciekawa jestem jak to będzie z tym moim terminem porodu. USG się nie sugeruję, bo ostatnie wykazało 27.11 (a wg miesiączki 22.12) - po prostu nasza długaśna pociecha zawyża normy Lekarz ze spokojem umawiał się z nami na wizytę na 02.12, więc do tego czasu pewnie dotrwam, a co potem
Gdzieś ostatnio czytałam, że takie pojedyncze skurcze mogą też świadczyć o obniżaniu się macicy przed porodem, ale czy to akurat mogło być to to nie wiem

A ile ważyła twoja dzidzia na ostatnim USG i który to był tydzień?

Cytat:
No brak słów na tą koleżankę...
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 13:00   #3076
sexy body
Rozeznanie

Przede wszystkim gorące gratulacje dla Guci!!!!!!!!!!!!!!!
Nareszcie sie doczekałaś kochana!

nedzia mi przesyłka z tej strony przyszła bardzo szybko, na pewno mniej niz tydzień czekałam.

U nas również skurczy wszelakich brak, wszystko fajnie i oby tak dalej

Wklejam nasze foty z 36 tc. To z kapeluszem to stylizacja na muszkietera

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 13:08   #3077
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość

sexy... no sexy sexy z ciebie mamuśka!!!!

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

.... a ja błagam o jakąś złotą radę na serdelkowate stópki
nie wiem gdzie mam kostki !
puchną mi od kilku dni i nic nie pomaga, maści, żele, chłodne okłady oraz nogi wzniesione ku niebiosom....

abu!

Stary 2009-11-19, 13:09   #3078
nedzia
Raczkowanie

Sexy body dzieki za info. Ja własnie do nich zadzwonilam i mi sie tlumaczyli ze jakąs awarię maszyny mają i że wyślą w na początku przyszłego tygodnia ehhhh....

Expresjo skąd ja to znam.... Możemy podać sobie ręce

Edytowane przez nedzia
Czas edycji: 2009-11-19 o 13:10
nedzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 13:09   #3079
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minnie Pokaż wiadomość
Konspi porozglądaj się po sklepach, teraz taki śwoąteczny okres, że na pewno gdzieś coś takiego upolujesz.

Zazdroszczę, mnie męczy już z 2 miesiące. A najgorsze jest to,że próbowałam już tylu sposobów a ona cały czas nie daje mi spokoju.

ja mam dzis w planie zrobić kopytka("chodzą" za mną od tygodnia), już nawet mama ziemniaczki ugotowane.
A co do wyginania, to się muszę pochwalić,że wczoraj się sama ogoliłam .Przyznam,że wymagało to troche gimnastyki.
Poszukam na pewno
A gimnastyki przy goleniu gratuluję, moje stopy tez juz zyskaly na atrakcyjności, a mamusia na gibkości

Cytat:
No cóż,
Mi sie wydaje że pierwsze tygodnie to taki malutki okruszek musi dostac wszystko, tyle ciepla ile wlezie, a potem powoli trzba go do pewnych rzeczy przyzwyczajać.
ale to dopiero poźniej. Polożna raczej przychylala sie do opinii Belladonny, że to co damy dzidziusiowi w pierwszych tygodniach - to jego kapital na cale życie.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 13:14   #3080
moniam85
Raczkowanie

Cytat:

Oj Brzuchatki przy Was to ja w kompleksy wpadam ... takie ładne zgrabne brzuszki macie... jakieś diety stosujecie???

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

[QUOTE=xpressja;15375047

.... a ja błagam o jakąś złotą radę na serdelkowate stópki
nie wiem gdzie mam kostki !
puchną mi od kilku dni i nic nie pomaga, maści, żele, chłodne okłady oraz nogi wzniesione ku niebiosom....

abu![/QUOTE]

No mi tak na wakacjach puchły i lekarz kazał ograniczyć SÓL i właśnie nogi w góre i to mi bardzo pomogło... może spróbuj nie zaszkodzi na pewno
Stary 2009-11-19, 13:15   #3081
domi7ks
Zakorzenienie

Nedzia zapomniałam o tym masazu szyjki czyli oby Dzidzia chciala jak najszybciej wyjsc i obeszlo sie bez tego

Katee tez mi sie wydaje, ze jednak takie eksperymenty mozna przeprowadzac z kilkumiesiecznym dzieckiem i nie kilkutygodniowym maleństwem a takie marudne okresy zdarzaja sie...widze to po watku na ktorym pisze...sa mamusie i tez maja takie okresy ale to mija

Lucky piekne te rameczki

Sexy ulalala ale dzaga z Ciebie

Malinko Tobie zapomnialam napisac odonosie Tomeczkateraz sobie przypomnialam czy mi sie wydaje czy on podobny do malekgo Kropka Kropki?

Kamila wozek zamowilas z jakimi gratisami (juz raz pytalam, ale nie odpisalas) ja zamowilam ze spiworkiem ale ni huhuhuhhu nie chce on wejsc do wózeczka

Simpatico uwierz mi, ze ja tez bylam zla ale milo odpisalam, choc wkurzyl mnie brak wyobraźni zupełnie

Przyszedł mi stojak po wanienke hurra

Stary 2009-11-19, 13:18   #3082
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Domi wy ją chcecie na chrzestna? lepiej jeszcze się zastanowcie...

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
O widzę że mamy teraz rozmowę pt noszenie niemowląt. Fajnie bo możemy się nawzajem podzielić spostrzeżeniami i na sucho i na żywo Ja też gdzieś słyszałam że takie maluszki jeszcze nie umieją wymuszać i po prostu czasem potrzebują "Trochę ciepła". Tym bardziej że mój Wiki jak do tej pory był bardzo grzeczny. Ostatnio się jakoś taki marudny zrobił. ALe z drugiej strony nie chce go przyzwyczaić do noszenia. Chociaż z drugiej strony po co wszyscy kupują te chusty:confused : Przecież to taka odmiana noszenia właśnie. Przeczekam parę dni mam nadzieje że ma po prostu zły humor i wszystko wróci do normy.
Ja mam zamair nosic malego, ale chustom mowimy nie - nie chce poźniej wad postawy.

Gotuję zupke, a potem mam w planie 4 w tym tyg spotkanie z kolezankami... mam nadzieję ze mojemu kochanemu Mężowi starczy cierpliwości chociaż wiadomo ze teraz sie trzeba pospotykac bo poźniej pewnie nie będzie tak latwo.

Sexy - fajne fotki.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 13:19   #3083
xpressja
Zadomowienie

czytałam, że dla dzidziusia w pierwszych tygodniach życia dużym stresem jest bycie samemu, przez 9 m-cy nosimy maluszka w brzuszku, gdzie czuje się bezpieczny, ma zapewnione wszystko, od ciepła po jedzonko, słyszy nasz głos i czuje naszą reakcje na jego ruch, po porodzie ta "bliskość" zostaje zachwiana i dzidziuś tak jakby uczył jej się na nowo, dlatego tak ważne jest przytulanie maluszka i nasza reakcja na jego płacz. Jednak podstawą jest wyrobienie w dziecku świadomości, że w razie niebezpieczeństwa jest mama, ale "ja" (dzidziuś) też umiem sobie poradzić.

Fajnie to było opisane, niestety nie pamiętam w której to było książce, a mam ich kilka, także zdrowy rozsądek górą!

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2009-11-19 o 13:21
Stary 2009-11-19, 13:31   #3084
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Domi wy ją chcecie na chrzestna? lepiej jeszcze się zastanowcie...
powiem szczerze, ze ona jest naprawde bardzo fajna, ale czasami potrafi mnie zaskoczyc brakiem wyobraźni. Ogólnie laska jest ułożona, przedsiebiorcza, ma wlasna firme, jej przyszly mąż też. Dlatego mnie zaskakuje czasem taki brak wyobraźni :/no chyba, ze w tym kierunku "nie mysli"

Stary 2009-11-19, 13:53   #3085
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
t każdy ma swoje metody wychowawcze ja sama nie wiem jakie będą moje ale mam nadzieje że jakoś damy z Tż-tem radę
no ja też mędrkuję a sama nie wiem jak to będzie
Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
w zupełno ści się zgadzam, że ta metoda dotyczy starszych dzieci, które już kumają jak wykorzystać rodziców
a takie bezbronne niemowlaczki nie mogą bez mamusi!
Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
GUCIU GRATULACJE!!!!
wymyśliłam dla dziadków takie rameczki:
fajne nie?
sprytnie
Cytat:
P
No, no, no!
Cytat:
Poszukam na pewno
A gimnastyki przy goleniu gratuluję,
ja ostatnio dostaję wysypki po goleniu maszynką intymnych :/

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 14:11   #3086
malina81
Zadomowienie

Cytat:
[B]
Malinko Tobie zapomnialam napisac odonosie Tomeczkateraz sobie przypomnialam czy mi sie wydaje czy on podobny do malekgo Kropka Kropki?
Niewidziałam Kropka na żywo a według mnie zdjecia bardzo zmieniają dzieciaki- przynajmniej mój Tomek wydaje sie taki wiekszy i pulchniejszy na zdjeciach a normalnie to taka drobinka jeszcze Wiec niewiem jak to jest z tą podobizną ale w koncu tu Tomek i tam Tomek
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 14:17   #3087
kolanosia
Rozeznanie

Hej mamusie!

Cytat:
Kolanosia jak nocka, skurcze byly?
Nocka średnio udana, ale skurcze nawiedziły tylko 2 razy! Gorzej z nerką ale nie będe o tym pisać.

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Brombi my też z otwartymi oczkami
Następny przystojniak Moja Lenka będzie miała niezły wybór
Cytat:
Napisane przez fruzia01 Pokaż wiadomość

my teoretycznie dzisiaj - ale byłabym chyba najbardziej zdziwioną osobą na świecie gdyby to naprawdę dzisiaj się stało
A może jednak.......poczekamy, zobaczymy. a kciuki trzymam juz na zaś!

Cytat:
Taki malutki brzusio jak na 36 tydz.....albo mój jest gigantyczny!
Tarasiu brzunio śliczny i zgrabniutki tak jak mamusia!

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
a ja mam dziś totalnego lenia i NIC mi się nie chce... od rana siedzę i wymyślam prezenty gwiazdkowe i wymyśliłam dla dziadków takie rameczki:
fajne nie?
Bardzo fajne! Pierwszy raz widzę, zawsze coś fajnego wynajdziecie!

Cytat:
No i jaki sexowy tem muszkieter! Super wyglądasz!

Kakatee to juz Ci mąż kupił ten spray do noska, tak? Euphorbium jak najbardziej i w ciązy i podczas karmienia i niemowlakowi tez można.

Wiecie, ja dziś się podłamałam. Ogólnie ciężką mam tą ciążę, co chwila coś, jak nie zastoje w nerce to zakażenia, na okrągło antybiotyki, czasami juz sił brakuje. ale jakos do tej pory się trzymałam. Na wieść jednak o zakazie odwiedzin w naszym szpitalu i wstrzymaniu porodów rodzinnych totalnie się rokleiłam. Jedyną pozytywna myślą było to że mąż mi będzie towarzyszył, że będzie mnie wspierał i dbał o mnie....a tu teraz dupa! Jak chciałam wcześniejszego rozwiązania tak teraz prosze córę by siedziała ile może. Może te zakazy niedługo odwołają....nie wyobrażam sobie rodzić sama, wśród obcych ludzi. Jejku masakra!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-19, 14:22   #3088
kamilla123
Rozeznanie

Domi zamówiłam ze śpiworkiem, ale rzeczywiście jest ogromny i jakoś nie widzę tego żeby się do gondoli zmieścił, nawet jak się tą końcówkę odepnie Chyba użyjemy go dopiero następnej zimy jak na sanki pójdziemy

A u mnie ciasto powoli rośnie i pieczarki się smażą mam nadzieję, że wyjdzie ta pizza, bo pierwszy raz robię
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 14:28   #3089
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość

Wiecie, ja dziś się podłamałam. Ogólnie ciężką mam tą ciążę, co chwila coś, jak nie zastoje w nerce to zakażenia, na okrągło antybiotyki, czasami juz sił brakuje. ale jakos do tej pory się trzymałam. Na wieść jednak o zakazie odwiedzin w naszym szpitalu i wstrzymaniu porodów rodzinnych totalnie się rokleiłam. Jedyną pozytywna myślą było to że mąż mi będzie towarzyszył, że będzie mnie wspierał i dbał o mnie....a tu teraz dupa! Jak chciałam wcześniejszego rozwiązania tak teraz prosze córę by siedziała ile może. Może te zakazy niedługo odwołają....nie wyobrażam sobie rodzić sama, wśród obcych ludzi. Jejku masakra!

Ja tez mam taka nadzieje...nawet plecków nie bedzie mial kto nam masowac jak bedzie ten glupi zakaz
Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Domi zamówiłam ze śpiworkiem, ale rzeczywiście jest ogromny i jakoś nie widzę tego żeby się do gondoli zmieścił, nawet jak się tą końcówkę odepnie Chyba użyjemy go dopiero następnej zimy jak na sanki pójdziemy

A u mnie ciasto powoli rośnie i pieczarki się smażą mam nadzieję, że wyjdzie ta pizza, bo pierwszy raz robię
No własnie...tez mi nie pasuje:P ale mysle, ze sie przyda własnie na sanki albo na jakis wyjazd pod namiot
a jaki kolor Ci wyslali?mi czarny

A pizza sie nei martw-bankowo wyjdzie

Stary 2009-11-19, 14:36   #3090
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Sexy jaka radośc z Twych oczu bije - wyglądasz tak promiennie

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Niewidziałam Kropka na żywo a według mnie zdjecia bardzo zmieniają dzieciaki- przynajmniej mój Tomek wydaje sie taki wiekszy i pulchniejszy na zdjeciach a normalnie to taka drobinka jeszcze Wiec niewiem jak to jest z tą podobizną ale w koncu tu Tomek i tam Tomek
Malina ale masz przystojnych synów. ten starszy to już chyba koleżankom serca łamie
Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Hej mamusie!

Wiecie, ja dziś się podłamałam.
Kolanosiu Ty to biedna jesteś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości