|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Konspi porozglądaj się po sklepach, teraz taki śwoąteczny okres, że na pewno gdzieś coś takiego upolujesz.
Cytat:
ja mam dzis w planie zrobić kopytka ![]() A co do wyginania, to się muszę pochwalić,że wczoraj się sama ogoliłam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bo ja w 36 a narazie żadnych skurczy ani twardnienia brzucha nie mam.Tak się zastanawiam kiedy mi się one objawią,ciekawa jestem kiedy mi się zaczną. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no kolezanka mi mowila zebym zrobila impreze sylwestrowa u nas na mieszkaniu. a to sie wiaze z tym, ze dziecko byloby obok w pokoju, my w drugim pijemy i swietujemy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
albo będziesz trochę "niematką" albo dziecko wejdzie ci na głowę. Wybór należy do ciebie. :P A z reszta nie uważam, żeby zostawianie dziecka na chwilkę w łóżeczku było nieludzkie. Dzieciaki szybko uczą się wykorzystywać swoich rodziców i potem jest ciężko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3064 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Zadomowienie
|
Gucia Gratulacje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3066 | |||
Raczkowanie
|
HELLO MAMUSIE I CIĘŻARÓWKI
![]() Coś weny nie miałam na pisanie ale czytam was praktycznie codziennie, jakaś taka bez zapału do pisania jestem jak widać... Przede wszystkim GRATULUJĘ i GRATULUJĘ Wszystkim rozpakowanym mamusiom ich cudownych, ślicznych i zdrowych dzieciaczków!!! U nas na forum widzę teoria o tym, że pierwsza ciąża na ogół jest przenoszona się nie sprawdza ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No ja też się boję strasznie tego, że TŻ do szpitala nie będzie mógł przyjść ani na poród, ani na powitanie synusia - sobie nie wyobrażam, że mógłby go np. dopiero po 3 dniach zobaczyć! No i schizę grypową złapałam ostrą ostatnio ![]() Cytat:
![]() Oj dziewczyny, u mnie tak różnie (właśnie krew z nosa ostro mi poszła ![]() Na pewno nie chcę jeszcze rodzić, to dopiero 35 tc, a ja dopiero też zamówiłam mnóstwo rzeczy na all i jeszcze trochę zakupów mi zostało, więc tak ze 3 tygodnie bym jeszcze potrzymała Bartka w brzuchu - a potem to jestem otwarta na wszystko ![]() Miłego dnia!!!
![]() |
#3067 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3068 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm ale czy to nie dotyczyło trochę jednak starszych dzieci? takie maleństwo nie robi niczego z wyrachowania, ono naprawdę ma mały zasób poczucia bezpieczeństwa i nie umie stwierdzić, ile czasu minęło odkąd stracił mamę czy tatę z oczu... Wydaje mi sie, że chodzi o jakąś histerię, a nie po prostu potrzebę bliskości. A gdzieś też wyczytałam, że rzeczywiście - po jakimś czasie dzieci obojętnieją i przestają się domagać, ale po prostu wycofują się emocjonalnie... i to wcale dobre nie jest...
![]() |
#3069 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawjta co myslisz ![]() Cytat:
no własnie tez mi sie tak wydaje, ale z tego co pamietam to bylo to malutkie dziecko ![]() Bella wczoraj robilam jajko na miekko i od razu mi sie przypomnialas. bedziesz mi sie kojarzyla z jajami teraz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3070 |
Raczkowanie
|
Witajcie mamusie i jeszcze brzuchatki
martaja nie pomoge w sprawie zusu bo ja mam jeszcze inaczej. Mnie od poczatku firma płaci i mam normalnie na czas tak jak wypłaty. Tarasiu ja najgorzej mam na wieczor z tymi nogami. Jak sie kładę po całym dniu to czuje jak mi sie tak skora naciąga aż przez to, ale rano jest juz ok. Potem chodzę , robię rozne rzeczy no i znowu jest to samo... katekatee no wlasnie czytalam gdzies ze podobno pod koniec ciąży to normalne z tymi nogami konspiracjo ja bym nie byla taka w gorącej wodzie kąpana gdyby lekarz mi ciągle nie mowil że to już.....jak by mi tak nie mowil to bym sobie jeszcze spokojnie czekala no bo wg ostatniej @ to mam termin na 30listopada domi ja wiem ze mam 11 dni ale wg lekarza i obliczen usg pierwszy termin byl miedzy 18-20 listopada , no i ten masaż szyjki 26 list. tez mi sie za bardzo nie widzi no ale co zrobic. ![]() Brombusiu oto link: http://allegro.pl/item808898584.html , sprawdzony sprzedawca, ogrzewacz naprawde fajny i nie duży, mysle tez że go wykorzystam jak bede jechac do mamy zeby szybko podgrzewac u niej papu dla maluszka. A jesli chodzi o moj nr telefonu to jeszcze nie podałam, Kropko wysle ci na priva! a wogole to wiem ze krąży jakas lista z numerami wiec jak ktos ją ma to baaardzo proszę o przesłanie Kolanosiu ja w dalszym ciągu tez nie mam pokarmu, nic mi sie nie sączy ![]() Tarasiu brzusio cudny ![]() ![]() aha jeszcze mam jedno pytanie do dziewczyn ktore zamawialy naklejki ze stronki : przyklejka.pl ile czekałyście na przesyłkę? bo ja tydzien czekam , narazie nic nie dostałam. Edytowane przez nedzia Czas edycji: 2009-11-19 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Zadomowienie
|
O widzę że mamy teraz rozmowę pt noszenie niemowląt. Fajnie bo możemy się nawzajem podzielić spostrzeżeniami i na sucho i na żywo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Rozeznanie
|
GUCIU GRATULACJE
![]() napisałam rano do Pietrusi bo prosiła, żeby dać jej znac jak Gucia urodzi i Pirtrusia ogromnie gratuluje Guci i pozadrawia wszystkie Mamusie ![]() a ja mam dziś totalnego lenia i NIC mi się nie chce... od rana siedzę i wymyślam prezenty gwiazdkowe i wymyśliłam dla dziadków takie rameczki: http://allegro.pl/item814190112_ramk..._i_raczki.html fajne nie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Zakorzenienie
|
nie no już nie mam teraz takich emocji jakie mnie wtedy ogarneły czytając o zarabistym pomyśle tej dziewuchy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3074 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja rano byłam na pobraniu krwi i po recepty na szczepionke ( nie chcemy szczepić dzidziulinki szczepionką szpitalną na WZWB poniewaz zawiera thimerosal ( to taki związek rtęci ) - a ostatnio troszke o tym głośno i kupujemy szczepionke bez tego zwiazku - uzgodnilismy to z połozna ![]() teraz czekam na męża mego i w planach mam drobny shopping - tym razem cos dla siebie, ale zapewne wpadnie coś dla dzidziolka ![]() jutro pierwsze KTG ! Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-11-19 o 12:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3075 | |||||
Rozeznanie
|
Witam!!!
Muszę się przyznać, że w sumie niedawno wstałam i właśnie skończyłam jeść śniadanie ![]() ![]() Zdjęcia dzieciaczków i brzuszków ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj robię pizzę Kachuli ![]() Cytat:
![]() A ile ważyła twoja dzidzia na ostatnim USG i który to był tydzień? Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3076 |
Rozeznanie
|
Przede wszystkim gorące gratulacje dla Guci!!!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() Nareszcie sie doczekałaś kochana! ![]() nedzia mi przesyłka z tej strony przyszła bardzo szybko, na pewno mniej niz tydzień czekałam. U nas również skurczy wszelakich brak, wszystko fajnie i oby tak dalej ![]() Wklejam nasze foty z 36 tc. To z kapeluszem to stylizacja na muszkietera ![]()
#3077 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- .... a ja błagam o jakąś złotą radę na serdelkowate stópki ![]() nie wiem gdzie mam kostki ! puchną mi od kilku dni i nic nie pomaga, maści, żele, chłodne okłady oraz nogi wzniesione ku niebiosom.... abu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3078 |
Raczkowanie
|
Sexy body dzieki za info. Ja własnie do nich zadzwonilam i mi sie tlumaczyli ze jakąs awarię maszyny mają i że wyślą w na początku przyszłego tygodnia
![]() Expresjo skąd ja to znam.... ![]() Edytowane przez nedzia Czas edycji: 2009-11-19 o 13:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3079 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gimnastyki przy goleniu gratuluję, moje stopy tez juz zyskaly na atrakcyjności, a mamusia na gibkości ![]() Cytat:
ale to dopiero poźniej. Polożna raczej przychylala sie do opinii Belladonny, że to co damy dzidziusiowi w pierwszych tygodniach - to jego kapital na cale życie.
![]() |
#3080 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj Brzuchatki przy Was to ja w kompleksy wpadam ... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- [QUOTE=xpressja;15375047 .... a ja błagam o jakąś złotą radę na serdelkowate stópki ![]() nie wiem gdzie mam kostki ! puchną mi od kilku dni i nic nie pomaga, maści, żele, chłodne okłady oraz nogi wzniesione ku niebiosom.... abu![/QUOTE] No mi tak na wakacjach puchły i lekarz kazał ograniczyć SÓL i właśnie nogi w góre i to mi bardzo pomogło... może spróbuj nie zaszkodzi na pewno |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3081 |
Zakorzenienie
|
Nedzia zapomniałam o tym masazu szyjki
![]() ![]() Katee tez mi sie wydaje, ze jednak takie eksperymenty mozna przeprowadzac z kilkumiesiecznym dzieckiem i nie kilkutygodniowym maleństwem ![]() ![]() Lucky piekne te rameczki ![]() Sexy ulalala ale dzaga z Ciebie ![]() Malinko Tobie zapomnialam napisac odonosie Tomeczka ![]() ![]() ![]() Kamila wozek zamowilas z jakimi gratisami (juz raz pytalam, ale nie odpisalas) ![]() ![]() Simpatico uwierz mi, ze ja tez bylam zla ale milo odpisalam, choc wkurzyl mnie brak wyobraźni zupełnie ![]() Przyszedł mi stojak po wanienke hurra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gotuję zupke, a potem mam w planie 4 w tym tyg spotkanie z kolezankami... mam nadzieję ze mojemu kochanemu Mężowi starczy cierpliwości ![]() Sexy - fajne fotki.
![]() |
#3083 |
Zadomowienie
|
czytałam, że dla dzidziusia w pierwszych tygodniach życia dużym stresem jest bycie samemu, przez 9 m-cy nosimy maluszka w brzuszku, gdzie czuje się bezpieczny, ma zapewnione wszystko, od ciepła po jedzonko, słyszy nasz głos i czuje naszą reakcje na jego ruch, po porodzie ta "bliskość" zostaje zachwiana i dzidziuś tak jakby uczył jej się na nowo, dlatego tak ważne jest przytulanie maluszka i nasza reakcja na jego płacz. Jednak podstawą jest wyrobienie w dziecku świadomości, że w razie niebezpieczeństwa jest mama, ale "ja" (dzidziuś) też umiem sobie poradzić.
Fajnie to było opisane, niestety nie pamiętam w której to było książce, a mam ich kilka, także zdrowy rozsądek górą! Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-11-19 o 13:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3085 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a takie bezbronne niemowlaczki nie mogą bez mamusi! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja ostatnio dostaję wysypki po goleniu maszynką intymnych :/ |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3087 | ||||
Rozeznanie
|
Hej mamusie!
Nocka średnio udana, ale skurcze nawiedziły tylko 2 razy! Gorzej z nerką ale nie będe o tym pisać. Następny przystojniak ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Tarasiu brzunio śliczny i zgrabniutki tak jak mamusia! Cytat:
Cytat:
Kakatee to juz Ci mąż kupił ten spray do noska, tak? Euphorbium jak najbardziej i w ciązy i podczas karmienia i niemowlakowi tez można. Wiecie, ja dziś się podłamałam. Ogólnie ciężką mam tą ciążę, co chwila coś, jak nie zastoje w nerce to zakażenia, na okrągło antybiotyki, czasami juz sił brakuje. ale jakos do tej pory się trzymałam. Na wieść jednak o zakazie odwiedzin w naszym szpitalu i wstrzymaniu porodów rodzinnych totalnie się rokleiłam. Jedyną pozytywna myślą było to że mąż mi będzie towarzyszył, że będzie mnie wspierał i dbał o mnie....a tu teraz dupa! Jak chciałam wcześniejszego rozwiązania tak teraz prosze córę by siedziała ile może. Może te zakazy niedługo odwołają....nie wyobrażam sobie rodzić sama, wśród obcych ludzi. Jejku masakra!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3088 |
Rozeznanie
|
Domi zamówiłam ze śpiworkiem, ale rzeczywiście jest ogromny i jakoś nie widzę tego żeby się do gondoli zmieścił, nawet jak się tą końcówkę odepnie
![]() ![]() A u mnie ciasto powoli rośnie i pieczarki się smażą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3089 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mam taka nadzieje...nawet plecków nie bedzie mial kto nam masowac jak bedzie ten glupi zakaz ![]() Cytat:
![]() a jaki kolor Ci wyslali?mi czarny A pizza sie nei martw-bankowo wyjdzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3090 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kolanosiu Ty to biedna jesteś ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.