|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Konspi porozglądaj się po sklepach, teraz taki śwoąteczny okres, że na pewno gdzieś coś takiego upolujesz.
Cytat:
ja mam dzis w planie zrobić kopytka ("chodzą" za mną od tygodnia), już nawet mama ziemniaczki ugotowane.A co do wyginania, to się muszę pochwalić,że wczoraj się sama ogoliłam .Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo ja w 36 a narazie żadnych skurczy ani twardnienia brzucha nie mam.Tak się zastanawiam kiedy mi się one objawią,ciekawa jestem kiedy mi się zaczną. |
||||
|
|
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no kolezanka mi mowila zebym zrobila impreze sylwestrowa u nas na mieszkaniu. a to sie wiaze z tym, ze dziecko byloby obok w pokoju, my w drugim pijemy i swietujemy a jeszcze zapomnialam dodac, ze wyskoczyla z propozycja, ze na te jedna noc moglabym podrzucic babci
|
|
|
|
|
#3063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
albo będziesz trochę "niematką" albo dziecko wejdzie ci na głowę. Wybór należy do ciebie. :P A z reszta nie uważam, żeby zostawianie dziecka na chwilkę w łóżeczku było nieludzkie. Dzieciaki szybko uczą się wykorzystywać swoich rodziców i potem jest ciężko
|
|
|
|
|
#3064 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wcześniej też nie miałam żadnego twardnienia brzucha ani nic z tych rzeczy.
|
|
|
|
|
#3065 |
|
Zadomowienie
|
Gucia Gratulacje
![]() |
|
|
|
#3066 | |||
|
Raczkowanie
|
HELLO MAMUSIE I CIĘŻARÓWKI
![]() Coś weny nie miałam na pisanie ale czytam was praktycznie codziennie, jakaś taka bez zapału do pisania jestem jak widać... Przede wszystkim GRATULUJĘ i GRATULUJĘ Wszystkim rozpakowanym mamusiom ich cudownych, ślicznych i zdrowych dzieciaczków!!! U nas na forum widzę teoria o tym, że pierwsza ciąża na ogół jest przenoszona się nie sprawdza na razie tylko Gucię córcia tak ostro przytrzymała![]() Cytat:
ja na razie kupiłam sobie tylko jeden też z alles, ale chcę jeszcze ze 2 dokupić, albo 1 stanik i 1 koszulkę z wszytym biustonoszem![]() Cytat:
![]() No ja też się boję strasznie tego, że TŻ do szpitala nie będzie mógł przyjść ani na poród, ani na powitanie synusia - sobie nie wyobrażam, że mógłby go np. dopiero po 3 dniach zobaczyć! No i schizę grypową złapałam ostrą ostatnio Cytat:
![]() Oj dziewczyny, u mnie tak różnie (właśnie krew z nosa ostro mi poszła ), plecy bolą i brzuch właściwie codziennie jak skała twardy, ale szyjka długa jak nie wiem, zamknięta... więc nie wiadomo, co i jak...Na pewno nie chcę jeszcze rodzić, to dopiero 35 tc, a ja dopiero też zamówiłam mnóstwo rzeczy na all i jeszcze trochę zakupów mi zostało, więc tak ze 3 tygodnie bym jeszcze potrzymała Bartka w brzuchu - a potem to jestem otwarta na wszystko ![]() Miłego dnia!!!
|
|
#3067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i nie trwało to chwilę... ale cóż, napewno żadna z Was nie jest taka nieczuła jak moja sąsiadka każdy ma swoje metody wychowawcze ja sama nie wiem jakie będą moje ale mam nadzieje że jakoś damy z Tż-tem radę |
||
|
|
|
#3068 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm ale czy to nie dotyczyło trochę jednak starszych dzieci? takie maleństwo nie robi niczego z wyrachowania, ono naprawdę ma mały zasób poczucia bezpieczeństwa i nie umie stwierdzić, ile czasu minęło odkąd stracił mamę czy tatę z oczu... Wydaje mi sie, że chodzi o jakąś histerię, a nie po prostu potrzebę bliskości. A gdzieś też wyczytałam, że rzeczywiście - po jakimś czasie dzieci obojętnieją i przestają się domagać, ale po prostu wycofują się emocjonalnie... i to wcale dobre nie jest...
|
|
#3069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawjta co myslisz ![]() Cytat:
no własnie tez mi sie tak wydaje, ale z tego co pamietam to bylo to malutkie dziecko Bella wczoraj robilam jajko na miekko i od razu mi sie przypomnialas. bedziesz mi sie kojarzyla z jajami teraz |
||
|
|
|
#3070 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie mamusie i jeszcze brzuchatki
martaja nie pomoge w sprawie zusu bo ja mam jeszcze inaczej. Mnie od poczatku firma płaci i mam normalnie na czas tak jak wypłaty. Tarasiu ja najgorzej mam na wieczor z tymi nogami. Jak sie kładę po całym dniu to czuje jak mi sie tak skora naciąga aż przez to, ale rano jest juz ok. Potem chodzę , robię rozne rzeczy no i znowu jest to samo... katekatee no wlasnie czytalam gdzies ze podobno pod koniec ciąży to normalne z tymi nogami konspiracjo ja bym nie byla taka w gorącej wodzie kąpana gdyby lekarz mi ciągle nie mowil że to już.....jak by mi tak nie mowil to bym sobie jeszcze spokojnie czekala no bo wg ostatniej @ to mam termin na 30listopada domi ja wiem ze mam 11 dni ale wg lekarza i obliczen usg pierwszy termin byl miedzy 18-20 listopada , no i ten masaż szyjki 26 list. tez mi sie za bardzo nie widzi no ale co zrobic. Brombusiu oto link: http://allegro.pl/item808898584.html , sprawdzony sprzedawca, ogrzewacz naprawde fajny i nie duży, mysle tez że go wykorzystam jak bede jechac do mamy zeby szybko podgrzewac u niej papu dla maluszka. A jesli chodzi o moj nr telefonu to jeszcze nie podałam, Kropko wysle ci na priva! a wogole to wiem ze krąży jakas lista z numerami wiec jak ktos ją ma to baaardzo proszę o przesłanie Kolanosiu ja w dalszym ciągu tez nie mam pokarmu, nic mi sie nie sączy ![]() Tarasiu brzusio cudny aha jeszcze mam jedno pytanie do dziewczyn ktore zamawialy naklejki ze stronki : przyklejka.pl ile czekałyście na przesyłkę? bo ja tydzien czekam , narazie nic nie dostałam. Edytowane przez nedzia Czas edycji: 2009-11-19 o 13:36 |
|
|
|
#3071 |
|
Zadomowienie
|
O widzę że mamy teraz rozmowę pt noszenie niemowląt. Fajnie bo możemy się nawzajem podzielić spostrzeżeniami i na sucho i na żywo
:confused : Przecież to taka odmiana noszenia właśnie. Przeczekam parę dni mam nadzieje że ma po prostu zły humor i wszystko wróci do normy.
|
|
|
|
#3072 |
|
Rozeznanie
|
GUCIU GRATULACJE
!!!!napisałam rano do Pietrusi bo prosiła, żeby dać jej znac jak Gucia urodzi i Pirtrusia ogromnie gratuluje Guci i pozadrawia wszystkie Mamusie ![]() a ja mam dziś totalnego lenia i NIC mi się nie chce... od rana siedzę i wymyślam prezenty gwiazdkowe i wymyśliłam dla dziadków takie rameczki: http://allegro.pl/item814190112_ramk..._i_raczki.html fajne nie?
|
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
nie no już nie mam teraz takich emocji jakie mnie wtedy ogarneły czytając o zarabistym pomyśle tej dziewuchy
|
|
|
|
#3074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja rano byłam na pobraniu krwi i po recepty na szczepionke ( nie chcemy szczepić dzidziulinki szczepionką szpitalną na WZWB poniewaz zawiera thimerosal ( to taki związek rtęci ) - a ostatnio troszke o tym głośno i kupujemy szczepionke bez tego zwiazku - uzgodnilismy to z połozna ![]() teraz czekam na męża mego i w planach mam drobny shopping - tym razem cos dla siebie, ale zapewne wpadnie coś dla dzidziolka ![]() jutro pierwsze KTG ! Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-11-19 o 13:49 |
|
|
|
|
#3075 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam!!!
Muszę się przyznać, że w sumie niedawno wstałam i właśnie skończyłam jeść śniadanie Albo odsypiam tamte nieprzespane noce albo zbieram siły na poród![]() Zdjęcia dzieciaczków i brzuszków Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj robię pizzę Kachuli ![]() Cytat:
![]() A ile ważyła twoja dzidzia na ostatnim USG i który to był tydzień? Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3076 |
|
Rozeznanie
|
Przede wszystkim gorące gratulacje dla Guci!!!!!!!!!!!!!!!
Nareszcie sie doczekałaś kochana! nedzia mi przesyłka z tej strony przyszła bardzo szybko, na pewno mniej niz tydzień czekałam. U nas również skurczy wszelakich brak, wszystko fajnie i oby tak dalej Wklejam nasze foty z 36 tc. To z kapeluszem to stylizacja na muszkietera
|
#3077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- .... a ja błagam o jakąś złotą radę na serdelkowate stópki ![]() nie wiem gdzie mam kostki ! puchną mi od kilku dni i nic nie pomaga, maści, żele, chłodne okłady oraz nogi wzniesione ku niebiosom.... abu! |
|
|
|
|
#3078 |
|
Raczkowanie
|
Sexy body dzieki za info. Ja własnie do nich zadzwonilam i mi sie tlumaczyli ze jakąs awarię maszyny mają i że wyślą w na początku przyszłego tygodnia
Expresjo skąd ja to znam.... Możemy podać sobie ręce
Edytowane przez nedzia Czas edycji: 2009-11-19 o 14:10 |
|
|
|
#3079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gimnastyki przy goleniu gratuluję, moje stopy tez juz zyskaly na atrakcyjności, a mamusia na gibkości ![]() Cytat:
ale to dopiero poźniej. Polożna raczej przychylala sie do opinii Belladonny, że to co damy dzidziusiowi w pierwszych tygodniach - to jego kapital na cale życie.
|
|
|
#3080 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj Brzuchatki przy Was to ja w kompleksy wpadam ... ![]() takie ładne zgrabne brzuszki macie... jakieś diety stosujecie???---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- [QUOTE=xpressja;15375047 .... a ja błagam o jakąś złotą radę na serdelkowate stópki ![]() nie wiem gdzie mam kostki ! puchną mi od kilku dni i nic nie pomaga, maści, żele, chłodne okłady oraz nogi wzniesione ku niebiosom.... abu![/QUOTE] No mi tak na wakacjach puchły i lekarz kazał ograniczyć SÓL i właśnie nogi w góre i to mi bardzo pomogło... może spróbuj nie zaszkodzi na pewno |
|
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
Nedzia zapomniałam o tym masazu szyjki
![]() Katee tez mi sie wydaje, ze jednak takie eksperymenty mozna przeprowadzac z kilkumiesiecznym dzieckiem i nie kilkutygodniowym maleństwem a takie marudne okresy zdarzaja sie...widze to po watku na ktorym pisze...sa mamusie i tez maja takie okresy ale to mija![]() Lucky piekne te rameczki Sexy ulalala ale dzaga z Ciebie Malinko Tobie zapomnialam napisac odonosie Tomeczka teraz sobie przypomnialam czy mi sie wydaje czy on podobny do malekgo Kropka Kropki?![]() Kamila wozek zamowilas z jakimi gratisami (juz raz pytalam, ale nie odpisalas) ja zamowilam ze spiworkiem ale ni huhuhuhhu nie chce on wejsc do wózeczkaSimpatico uwierz mi, ze ja tez bylam zla ale milo odpisalam, choc wkurzyl mnie brak wyobraźni zupełnie Przyszedł mi stojak po wanienke hurra |
|
|
|
#3082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej jeszcze się zastanowcie...Cytat:
Gotuję zupke, a potem mam w planie 4 w tym tyg spotkanie z kolezankami... mam nadzieję ze mojemu kochanemu Mężowi starczy cierpliwości chociaż wiadomo ze teraz sie trzeba pospotykac bo poźniej pewnie nie będzie tak latwo. Sexy - fajne fotki.
|
|
|
#3083 |
|
Zadomowienie
|
czytałam, że dla dzidziusia w pierwszych tygodniach życia dużym stresem jest bycie samemu, przez 9 m-cy nosimy maluszka w brzuszku, gdzie czuje się bezpieczny, ma zapewnione wszystko, od ciepła po jedzonko, słyszy nasz głos i czuje naszą reakcje na jego ruch, po porodzie ta "bliskość" zostaje zachwiana i dzidziuś tak jakby uczył jej się na nowo, dlatego tak ważne jest przytulanie maluszka i nasza reakcja na jego płacz. Jednak podstawą jest wyrobienie w dziecku świadomości, że w razie niebezpieczeństwa jest mama, ale "ja" (dzidziuś) też umiem sobie poradzić.
Fajnie to było opisane, niestety nie pamiętam w której to było książce, a mam ich kilka, także zdrowy rozsądek górą! Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-11-19 o 14:21 |
|
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3085 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a takie bezbronne niemowlaczki nie mogą bez mamusi! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja ostatnio dostaję wysypki po goleniu maszynką intymnych :/ |
||||
|
|
|
#3086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiec niewiem jak to jest z tą podobizną ale w koncu tu Tomek i tam Tomek
|
|
|
|
|
#3087 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie!
Nocka średnio udana, ale skurcze nawiedziły tylko 2 razy! Gorzej z nerką ale nie będe o tym pisać. Następny przystojniak Cytat:
Cytat:
Tarasiu brzunio śliczny i zgrabniutki tak jak mamusia! Cytat:
Cytat:
Kakatee to juz Ci mąż kupił ten spray do noska, tak? Euphorbium jak najbardziej i w ciązy i podczas karmienia i niemowlakowi tez można. Wiecie, ja dziś się podłamałam. Ogólnie ciężką mam tą ciążę, co chwila coś, jak nie zastoje w nerce to zakażenia, na okrągło antybiotyki, czasami juz sił brakuje. ale jakos do tej pory się trzymałam. Na wieść jednak o zakazie odwiedzin w naszym szpitalu i wstrzymaniu porodów rodzinnych totalnie się rokleiłam. Jedyną pozytywna myślą było to że mąż mi będzie towarzyszył, że będzie mnie wspierał i dbał o mnie....a tu teraz dupa! Jak chciałam wcześniejszego rozwiązania tak teraz prosze córę by siedziała ile może. Może te zakazy niedługo odwołają....nie wyobrażam sobie rodzić sama, wśród obcych ludzi. Jejku masakra!
|
|
#3088 |
|
Rozeznanie
|
Domi zamówiłam ze śpiworkiem, ale rzeczywiście jest ogromny i jakoś nie widzę tego żeby się do gondoli zmieścił, nawet jak się tą końcówkę odepnie
![]() A u mnie ciasto powoli rośnie i pieczarki się smażą mam nadzieję, że wyjdzie ta pizza, bo pierwszy raz robię
|
|
|
|
#3089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mam taka nadzieje...nawet plecków nie bedzie mial kto nam masowac jak bedzie ten glupi zakaz ![]() Cytat:
![]() a jaki kolor Ci wyslali?mi czarny A pizza sie nei martw-bankowo wyjdzie
|
||
|
|
|
#3090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kolanosiu Ty to biedna jesteś |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

("chodzą" za mną od tygodnia), już nawet mama ziemniaczki ugotowane.
Tz pojdzie potem do tej babory i jej cos powie, niech swoje koty chowa. Ja mam odpoczywac a nie sprzatac za jakimis zwierzakami niewychowanymi
dzisiaj mamy pełne 36 tygodni!
Lekarz ze spokojem umawiał się z nami na wizytę na 02.12, więc do tego czasu pewnie dotrwam, a co potem 

a jeszcze zapomnialam dodac, ze wyskoczyla z propozycja, ze na te jedna noc moglabym podrzucic babci

), plecy bolą i brzuch właściwie codziennie jak skała twardy, ale szyjka długa jak nie wiem, zamknięta... więc nie wiadomo, co i jak...
i nie trwało to chwilę... ale cóż, napewno żadna z Was nie jest taka nieczuła jak moja sąsiadka 

Możemy podać sobie ręce
takie ładne zgrabne brzuszki macie... jakieś diety stosujecie???
mam nadzieję, że wyjdzie ta pizza, bo pierwszy raz robię