Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-20, 21:47   #3121
celka2000
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

jejku, dziewczyny, Wy tu juz prawie rodzicie, a ja jeszcze nadal w 2 trymestrze
W przyszlym tygodniu zaczynam 28 tydz (tzn 27 t 1 d itd). Czy to juz 3 trymestr? Czy jeszcze nie?
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 22:10   #3122
xmila
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Dr. Banaszak?
Dokładnie tak.
Może nawet się tam spotkałyśmy

Ja dziś ledwo żyję, rano byłam na badaniach, potem na zakupach w Ikei i Auchan - ledwo żyję. Do tego dobiły mnie piątkowe korki... Muszę takie wypady na 2 dni już rozkładać...
Więc nadrobię Was jutro, teraz zmykam pod prysznic i do łóżeczka z gazetką

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 22:19   #3123
addicted to wizaz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Addicted udanych zajęć!
Dzięki, były udane, tylko nie dość że i tak trwają 3 h to ta nasza gaduła jeszcze je przeciągnęła o prawie 20 minut.
To już kolejne zajęcia z gatunku psychologicznych aspektów porodu - generalnie idea jest taka, że natura będzie wiedziała jak nami sterować podczas porodu i najlepiej się jej poddać i zaufać.

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
no kupiłam najwyżej będzie tylko do wózka...
Już niedługo będziesz miała okazję się przekonać, no chyba, że masz już fotelik i dużą lalkę to możesz od razu sprawdzić

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki, na szczęście nie mam białka w moczu Czyli ta moja opuchnieta noga, to taka moja przypadłośc...
Skoro taka twoja uroda to tylko pozostaje się cieszyć, że to nie białkomocz

zebra - brzusio śliczniusio i jaki już duży

lila12 - i niech jakiś sprawi, żebyś wytrzymała jeszcze ze 2 tygodnie

aldii
a tego podstępnego bez objawów

celka - z tego co patrzyłam to w kilku źródłach, to 7 miesiąc czyli III trymestr zaczyna się od 28 tc
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 22:42   #3124
youyou
Zakorzenienie

lila- oj u Ciebie też się rozkręca jak u Sweet...trzymam kciuki żeby maleństwo jeszcze trochę wytrzymało

aldii to kiepsko z tym moczem, dostałaś Furaginum czy coś innego?

celka - ja właśnie dziś zaczęłam 28tc więc nie jesteś sama w kalkulatorach internetowych jest że to początek 7-go miesiąca i III trymestru

My byliśmy dziś na SR, było o porodzie . Powiem Wam że uspokoiłam się jakoś, była super położna ze szpitala św Zofii i wyjaśniła nam dokładnie wszystko co i jak. Jak chronią krocze itp. Wiem że będzie ciężko ale jak już wiem jak to wygląda to jakoś tak łatwiej chyba. Poza tym ćwiczyliśmy oddechy, pozycje itp Na razie to najfajniejsze zajęcia były.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 22:49   #3125
oliviaoO
Rozeznanie

jejku to już niedługo tutaj zaczną się porody
ja póki co jestem pozamykana i szyjka się nie skróciła, ale wydaje mi się, że skoro dostałam ten lek na przyspieszenie rozwoju płuc Dzidzi to nie wiem czy będzie jej się chciało jeszcze 7 tyg w brzuchu siedzieć ważne, żeby jeszcze te 3 tyg do 36tc posiedziała

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 23:03   #3126
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
eudaimonia ja prasuję na siedząco...
ja też na siedząco, ale jednak troszkę się nachylam i takie długie siedzenie, też powoduje ból

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
a i kupiłam nowy numer"M jak mama" to bedę miała co poczytać w łóżku
o! to już grudniowe wyszło? a ja dopiero 2 dni temu zakupiłam listopadowe dobrze wiedzieć - bo jakoś tak lubię to czytać mimo, iż wszystkie info można w necie znaleźć..

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, trafiłam dziś do gina nieplanowo - mega bolał mnie brzuch i prawie nie mogłam chodzić. To spojenie łonowe boli - muszę jednak leżeć. Na szczęście szyjka "stanęła" w miejscu, a rozwarcie powiekszyło się nieznacznie. No i lekarz daje mi dwa tygodnie... Musimy wytrzymac, chociaż ten mój Synus strasznie niecierpliwy. Na szczęście obeszło sie tym razem bez szpitala. Ale już niedługo pewnie tam wyląduję... No i brunatne wydzielanie czopu mam za sobą - wczoraj to się stało rano. Mam uważać - jak tylko pojawi sie krew i / lub ból i odejdą wody - od razu szpital...
lila uważaj na siebie. najlepiej nie wstawaj z łózka!! trzymam za Was kciuki

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
My byliśmy dziś na SR, było o porodzie . Powiem Wam że uspokoiłam się jakoś, była super położna ze szpitala św Zofii i wyjaśniła nam dokładnie wszystko co i jak. Jak chronią krocze itp. Wiem że będzie ciężko ale jak już wiem jak to wygląda to jakoś tak łatwiej chyba. Poza tym ćwiczyliśmy oddechy, pozycje itp Na razie to najfajniejsze zajęcia były.
ja już się mojej SR nie mogę doczekać.. niestety było masę chętnych i załapałam się dopiero od 30 listopada.. na szczęście zajęcia skończą się tuż przed świętami, więc będę bardzo na bieżąco przy porodzie (planowany termin --> 7 styczeń, który zbliża się w zastraszającym tempie.)

dziś jestem po długiej wyprawie do przyjaciółki. mężusiowi powiedziałam dopiero po powrocie i dostałam big opieprz za mą niby nieodpowiedzialność. facetom to się wydaje, że mają monopol na dobrą jazdę samochodem, a jak baba w ciąży to 100 km prawidłowo nie przejedzie

cieszę się z tych odwiedzin. przyjaciółka ma śliczną 2letnią córeczkę i masę rzeczy po niej. moja wyprawka dla maluszka niespodziewanie powiększyła się o śliczny przewijak i stelaż pod wanienkę - ponoć bardzo przydatny, tak więc zaoszczędziłam całkiem niezłą sumkę
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 23:30   #3127
Sensuel
Wtajemniczenie

Zastanawiałyście się może nad kupnem chusty,albo szelek/nosidełka dla dziecka??
Ja właśnie zastanawiam się czy nie kupić chusty.Ceny różne,ale wg mnie to dobra inwestycja.Co o tym myślicie???
Stary 2009-11-20, 23:36   #3128
bardotka_a
Wtajemniczenie

Wy już wszystkie śpicie a ja wydaje majątek na allegro

Muszę iść na jakiś odwyk Teraz coś mnie wzięło na przeglądanie ubranek i nie mogłam się powstrzymać kupiłam kilka pajacyków

W tym miesiącu spłukałam się już doszczętnie hihi ale te zakupy są o wiele przyjemniejsze od cotygodniowych w Castroramie
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 23:37   #3129
aldii
Zakorzenienie

Kancia ph mam dobre 5,5
Celka zacznie sie III trymestr
Addicted
Youyou dostalam Augmentin 3x1
Sensuel ja jestem na nie

Ide spac mamusie,dobrej nocki
Stary 2009-11-20, 23:39   #3130
bardotka_a
Wtajemniczenie

Jejku chyba się skusze i kupie jeszcze jeden zestaw

Mówią do mnie "Kup mnie"

http://allegro.pl/item810157389_next...9_3_6m_cy.html
Stary 2009-11-21, 00:02   #3131
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
Ja dziś ledwo żyję, rano byłam na badaniach, potem na zakupach w Ikei i Auchan - ledwo żyję. Do tego dobiły mnie piątkowe korki... Muszę takie wypady na 2 dni już rozkładać...
Więc nadrobię Was jutro, teraz zmykam pod prysznic i do łóżeczka z gazetką
Oj, ja tylko w jedno miejsce na jeden raz się wybieram... A do Reala to ostatnio mężowi kazałam ze sobą jechać, bo już się nie czuję na siłach odwiedzać sama takiego wielkiego sklepu... Ja co najwyżej mogę iść po jajka, na pocztę lub do takiego małego Carrefoura pod domem...

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
ja też na siedząco, ale jednak troszkę się nachylam i takie długie siedzenie, też powoduje ból
Za Twoim przykładem poprasowałam troszkę, ale robię to małymi partiami... Na dodatek dziwnie to wygląda, bo równocześnie trzymam nogi w górze...
Gratuluję prezentów...

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Muszę iść na jakiś odwyk Teraz coś mnie wzięło na przeglądanie ubranek i nie mogłam się powstrzymać kupiłam kilka pajacyków
Ładne te pajacyki

Zauważyłyście, że polska rozmiarówka jest zupełnie inna niż zagraniczna...???
Mam kilka bodziaków polskich z allegro na 62... I są o wiele mniejsze niż np. z Makro jakieś zagraniczne... A śpioszki na 68 polskie, są identyczne jak ze Smyka na 62 cm...

Dlatego dzisiaj jak domawiałam jeszcze dwa bodziaki rozpinane na całej długości, to wzięłam na 68, bo wg podanych wymiarów będą takie jak na 62 cm, a takich trochę mi brakowało...

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=809291503
Stary 2009-11-21, 00:31   #3132
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam kilka bodziaków polskich z allegro na 62... I są o wiele mniejsze niż np. z Makro jakieś zagraniczne... A śpioszki na 68 polskie, są identyczne jak ze Smyka na 62 cm...

Dlatego dzisiaj jak domawiałam jeszcze dwa bodziaki rozpinane na całej długości, to wzięłam na 68, bo wg podanych wymiarów będą takie jak na 62 cm, a takich trochę mi brakowało...http://www.allegro.pl/show_item.php?item=809291503
Te rozmiarówki to dla mnie jedna wielka niewiadoma, każda firma chyba ma swoją. Ja juz się w tym pogubiłam i lubię rozmiary 0-3, ale wydaje mi się, że taka najbardziej zblizona do prawdy jest rozmiarówka Smyka.

Kamyku ja włanie nie mam takich bodziaków rozpinanych na całej długości
ale dzisiaj już zakupów nie robie hehe

Ja byłam ostatnio w Makro i żadnych dzieciaczkowych ciuszków nie widziałam, może nie każdy sklep ma ten sam asortyment

Edytowane przez bardotka_a
Czas edycji: 2009-11-21 o 00:33
Stary 2009-11-21, 09:27   #3133
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
W przyszlym tygodniu zaczynam 28 tydz (tzn 27 t 1 d itd). Czy to juz 3 trymestr? Czy jeszcze nie?
Celka ja liczę tak-okres miałam 26 kwietnia więc teraz będzie 26 listopad, czyli rozpoczynam 8 mies., 26grudnia 9 mies.
Licze tak, bo w każdej książce są jakieś inne wyliczenia.

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Ale co konkretnie masz na myśli? Liczbę nauczycieli, uczniów, pracowników obsługi
liczbę nauczycieli-kobiet, u mnie pracownicy obsługi już nie mają wieku do rodzenia dzieci.ale wysyp będzie.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Gosbaj czy Ty jeszcze pracujesz?bo nie pamiętam...uczysz podst.,gimn., czy liceum?

Sweet dobrze, że nie rodzisz.uf.trzymaj mocno nóżki!

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

No widzę,że dzisiaj jestem pierwsza. Badania zrobione, do odebrania ok12. W nocy Synek mi spać nie dał, kopał jak zasypiałam, jak się obudziłam w nocy to też kopał.no i brzuch się stawiał od czasu do czasu, dziś spałam na pdwyższeniu, jakoś tak wyskoko poduszke ułożylam i nawet było mi wygodnie. Miłego dnia
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 09:48   #3134
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, ja tylko w jedno miejsce na jeden raz się wybieram... A do Reala to ostatnio mężowi kazałam ze sobą jechać, bo już się nie czuję na siłach odwiedzać sama takiego wielkiego sklepu... Ja co najwyżej mogę iść po jajka, na pocztę lub do takiego małego Carrefoura pod domem...

Za Twoim przykładem poprasowałam troszkę, ale robię to małymi partiami... Na dodatek dziwnie to wygląda, bo równocześnie trzymam nogi w górze...
Gratuluję prezentów...

Ładne te pajacyki

Dlatego dzisiaj jak domawiałam jeszcze dwa bodziaki rozpinane na całej długości, to wzięłam na 68, bo wg podanych wymiarów będą takie jak na 62 cm, a takich trochę mi brakowało...

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=809291503
Ooo! ciuszki z Pinokio bardzo sobie chwalilam przy pierwszym synku. Nie rozciagaly sie itd. Ale takie zapiecia bodziakow nie bardzo mnie przekonuja. Wole takie na calej dlugosci z przodu
Stary 2009-11-21, 09:49   #3135
brzoskwinia82
Zadomowienie

Jaka tu cisza dzisiaj od razu widać że weekend się zaczął
Chyba niektóre z nas na święta będą już miały swoje maluszki na świecie
Idę sobie zrobić kawkę i śniadanko i znowu następny dzień nudy... Chyba jakiś filmik zapuszczę

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 09:49   #3136
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Dziewczynki, trafiłam dziś do gina nieplanowo - mega bolał mnie brzuch i prawie nie mogłam chodzić. To spojenie łonowe boli - muszę jednak leżeć. Na szczęście szyjka "stanęła" w miejscu, a rozwarcie powiekszyło się nieznacznie. No i lekarz daje mi dwa tygodnie... Musimy wytrzymac, chociaż ten mój Synus strasznie niecierpliwy. Na szczęście obeszło sie tym razem bez szpitala. Ale już niedługo pewnie tam wyląduję... No i brunatne wydzielanie czopu mam za sobą - wczoraj to się stało rano. Mam uważać - jak tylko pojawi sie krew i / lub ból i odejdą wody - od razu szpital...
.
o kurcze to wytrzymajcie jak najdłużej!

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Faktycznie juz niedlugo beda pierwsze rozpakowywania. Jejku jakos to nie dociera do mnie i wydaje mi sie ze w tej ciazy to jeszcze bede i bede....
Kurcze do mnie to też nie dociera... Już zaraz, juz nieługo...

Cytat:
Trzeci trymestr bedzie przy 28 tygodniu

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Ja właśnie zastanawiam się czy nie kupić chusty.Ceny różne,ale wg mnie to dobra inwestycja.Co o tym myślicie???
Ja nie mam na razie tego w planach.

Zebra śliczny brzuszek

Co do prezentów świątecznych to w mojej rodzinie nie kupujemy prezentów - tylko dla naszego chrześniaka, a z rodziny męża chyba trzeba będzie choć niezbyt mi to po nosie, nie wiem czemu u siebie w rodzinie mąż nie chce zaproponować żeby nie kupować prezentów...

Wczoraj pojechaliśmy do Auchana na zakupki kupić prezent dla tego mojego 2 letniego chrześniaka. Matko boska myślałam, że tych ludzi powybijam torebką... Nie dosyć, że tłum, że każdy się rozpycha, biorą z półki coś i odkładają w inne miejsce... Masakra... Skończyło się na tym, że kupiliśmy bajeczki 2 i taki garaż piętrowy z samochodzikami... Chcieliśmy tablicę ale taką dużą na nóżkach i dupa blada - nie ma, były tylko takie maciupkie, a takich nie chcieliśmy. Patrzyliśmy na laptopy - zostały różowe i jeden fajny ale całe zmasakrowane pudełko... Normalnie ludzie jak zwierzęta... Ale mamy już zakupione i tyle. Mam nadzieję, że się będzie podobać.

Dominiś - 20.05.2012

Edytowane przez PatkaM84
Czas edycji: 2009-11-21 o 10:09
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 10:04   #3137
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Wczoraj pojechaliśmy do Auchana na zakupki kupić prezent dla tego mojego 2 letniego chrześniaka. Matko boska myślałam, że tych ludzi powybijam torebką... Nie dosyć, że tłum, że każdy się rozpycha, biorę z półki coś i odkładają w inne miejsce... Masakra... Skończyło się na tym, że kupiliśmy bajeczki 2 i taki garaż piętrowy z samochodzikami... Chcieliśmy tablicę ale taką dużą na nóżkach i dupa blada - nie ma, były tylko takie maciupkie, a takich nie chcieliśmy. Patrzyliśmy na laptopy - zostały różowe i jeden fajny ale całe zmasakrowane pudełko... Normalnie ludzie jak zwierzęta... Ale mamy już zakupione i tyle. Mam nadzieję, że się będzie podobać.

garaz z autkami - super! Na pewno zaden dwulatek nie pogardzi taka zabawka No i prezent z glowy
Edit: gorzej, ze rodzice moga nie miec gdzie tego juz postawic ale tym bym sie az tak bardzo nie martwila. Grunt, zeby chrzesniak byl zadowolony.

Edytowane przez celka2000
Czas edycji: 2009-11-21 o 10:05
Stary 2009-11-21, 10:20   #3138
youyou
Zakorzenienie

Dzień dobry mamusie

Ja dziś nawet się wyspałam tylko nad ranem obudził mnie meega skurcz w łydce że aż musiałam wstać i jakoś ją rozciągać żeby przeszło... Biorę magnez regularnie na moją szyjkę i myślałam że skurczu łydek nie powinnam mieć a tu klops... Czy te skurcze są jeszcze spowodowane niedoborem czegoś innego?

Sensuel - co do chusty to ja o tym myślałam ale chyba nie kupię, bo mam wątpliwość czy dziecko nie będzie zbytnio przyzwsyczajane do noszenia...

bardotka fajowe te pajacyki
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 10:31   #3139
oliviaoO
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ja dziś nawet się wyspałam tylko nad ranem obudził mnie meega skurcz w łydce że aż musiałam wstać i jakoś ją rozciągać żeby przeszło... Biorę magnez regularnie na moją szyjkę i myślałam że skurczu łydek nie powinnam mieć a tu klops... Czy te skurcze są jeszcze spowodowane niedoborem czegoś innego?
ja nie mam pojęcia czy to może być niedobór czegoś innego. Sama też biorę magnez z witb6 3 razy dziennie i kilka razy od początku ciąży zdarzył mi się skurcz łydek. Może czasem tak musi być

ja wczoraj od rana do wieczora miałam mega zgagę, po raz drugi w ciąży dopiero (i w ogóle w życiu ) ale straszne okropieństwo ta zgaga mleko mi pomagało ale na niedługo niestety, ale wieczorkiem przed snem już przeszło

czekam aż wreszcie skończy mi się antybiotyk bo nie chce mi się specjalnie czekać do 24 by go wziąć a później budzik na 6 rano i znów.. no, ale na szczęście już w pon się skończy..

moja Niunia zrobiła się teraz spokojniejsza, delikatniej się rusza, czasem kopnie mocniej, ale już nie aż tak bardzo, pewnie dlatego że coraz mniej miejsca teraz jak najwięcej staram się leżeć na lewym boku, bo tak zalecił mi lekarz, żeby na wznak jak najmniej a najlepiej w ogóle a wcześniej to prawie tylko na plecach polegiwałam. no i nie mogę macać brzuchola tzn mogę Niunię pogłaskać delikatnie, ale nic jej nie poruszać, nie naciskać i nie budzić a wcześniej to okropna byłam bo potrafiłam specjalnie położyć się i poruszać brzuszkiem, żeby sobie popatrzeć jak fika jak tylko wydawało mi się, że już dawno nie fikała

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 10:39   #3140
bardotka_a
Wtajemniczenie

Dzień Dobry

Ja juz sie ogarnęłam teraz popijam cappucino i czekam na męzusia.

Musze poszukać w sieci pomysłów na obiad dla cukrzyków, jakoś nie mam

weny Wczorajoglądałam wieczorem kuchnia tv. ale tam to

raczej wszystkie zakazane potrawy
Stary 2009-11-21, 10:39   #3141
ula 87
Zadomowienie

Cytat:

Mój brzusio- 32 tydzień
jaki śliczny
Cytat:
o kurcze , trzymam kciuki żeby maluszek jak najdłużej posiedział w brzuszku

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny na razie u mnie ok, ale coś mnie spojenie łonowe teraz wieczorem zaczęło boleć poza tym to raczej ok chyba, cały czas leżę oczywiście Dzięki Wam kochane za wsparcie no i zainteresowanie

Lila no to kurcze widzę, że u Ciebie też się ładnie rozkręcca, łeb w łeb idziemy trzymam kciuki za Ciebie również, żebyś jednak wytrwała jak najdłużej
też trzymam kciuki

......................... ......................... .....................
wstałam godzinkę temu wyspałam sie chociaż miałam przerwy bo Mała mnie budziła
dziś idziemy na 18-stke ( nie wiem czy wam pisałam) chciałam kupić prezent , ale w końcu cała rodzinka mnie wyprzedziła z prezentami i daję kasę

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 10:52   #3142
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
zrobiłam ciasto, siedzi w piekarniku - meeeeega szybkie - 5 minut. Ciekawe jakie wyjdzie z tego przepisu robiłam http://mojewypieki.blox.pl/2007/09/P...z-owocami.html
Już podawałam dokladnie ten link z tej strony...robiłam z bananani i brzoskwiniami i sliwkami...
Wg mnie mega szybkie i pycha
Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki, na szczęście nie mam białka w moczu Czyli ta moja opuchnieta noga, to taka moja przypadłośc...
to dobrze że wynkiki ok
Cytat:
Brzoskwinia ja też sugerowąłam się opiniami na necie i tutaj też któraś mamusia pisałą, ze go miała w pierwszej ciąży i była zadowolona

Mój brzusio- 32 tydzień
Fajny brzunio
Cytat:

Sweet - martwię się o Ciebie....

Widzę, że u Was prezentowe pogotowie - ja w tym roku chyba sobie daruję.
Lila uwzaj na siebie
Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość

Odebralam wyniki i bylam od razu z nimi u rodzinnego, bo musialam wziac skierowanie na konsultacje.Krew w miare ok - niska hgb 10,7, ale przy tym dobre zelazo
Za to mocz masakryczny Dostalam antybiotyk 3 x dziennie.Pozniej mam powtorzyc badanie.Najdziwniejsze, ze nic mnie nie boli, nie piecze, nie biegam czesciej do wc - zero objawow
Uuuuu...oby antybiotyk szybko pomogł
Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Ja miałam nosidełko dostalam od przyjaciołki...
Kube włozylismy raz i koniec... bez sensu wynalazek bynajmniej dla mnie (ciążko było go tam wsadzic a jeszcze gorzej wyjąć )w dodatku oglądałam że dzieci nie wolno w nosić pleckami do siebie czyli głową skierowana na swiat...a niby producent podaje że OK...ponoc ma to złe skutni na kręgi kręgosłupa i szyji....

Za to chustę Kupiłam w tym roku jak jechalismy na wakacje i Kuba miał już prawie 2 latka ....zakochani w niej jesteśmy rozne możliwosci wiązan i dla dużego i malego dziecka....jest dla Kuby i dla Pysiolinki....bo to husta uniwersalna.....

Kuba podziwiał świat nie targaliśmy wózka wszędzie ...a tata miał wolne ręce....fajne...

Na youtubie można obejrzeć kilka róznych sposobów wiązań
http://www.youtube.com/watch?v=oEHlyZTC7cw
http://www.youtube.com/watch?v=SyRoL...eature=related

Cytat:
Jejku chyba się skusze i kupie jeszcze jeden zestaw

Mówią do mnie "Kup mnie"

http://allegro.pl/item810157389_next...9_3_6m_cy.html
Bardotko uwielbiam pajace z NEXTA, ale przyznam że ta cena z przesyłką to przedada
Ja kupiłam 3 pajace w NEXt za 70 zł i widzizłam prawie identyczne i z tymi rękawkami które mają w sobie zawijane niedrapki

Nie masz Nexta gdzieś w CH ? taniej wychodzi

A mi się chłopaki rozchorowały...mąż prawie stracił glos...kaszlą...smarkają ehhhhhh....
Mam nadzieje że mnie ominie

Zrobiłam po raz kolejny ciasto czekoladowe z masą serową
Uwialbiamy je

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-21 o 10:56
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 10:54   #3143
aldii
Zakorzenienie

My tez juz po sniadanku i 2 dawkach antybiotyku

Pysiamn dziekuje tylko cos sie obawiam, ze to jednak nie nerki, a gestoza....
U swojego gina wizyte mam dopiero 30, ale w pon pojde do mojego gina przedciazowego zobaczymy co on na to powie.A we wtorek nefrolog

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2009-11-21 o 10:58
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 10:55   #3144
gosbaj
Zadomowienie

Witam wszystkich, a ja spalam dzis bardzo dobrze i az do 10.Ale juz jestem po sniadanku i pije kawke A moj maz jeszcze chrapie bo wczoraj byl na karczmie i wrocil troszke "nie wstanie", hmmm takie uroki posiadania meza gornika a barborka coraz blizej. Powiedzial ze jeszcze na 2 bedzie szedl.......

Cytat:

liczbę nauczycieli-kobiet, u mnie pracownicy obsługi już nie mają wieku do rodzenia dzieci.ale wysyp będzie.

Gosbaj czy Ty jeszcze pracujesz?bo nie pamiętam...uczysz podst.,gimn., czy liceum?
Nie, juz nie pracuje od poczatku pazdziernika. Juz za mnie jest jakas dziewczyna na zastepstwo. A pracuje w Podstawowce i ucze angielskiego.
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 11:04   #3145
malinka118
Rozeznanie

Cześć Mamusie. Mój tż jednak kupił wczoraj parę rzeczy w ikei łącznie z komodą, bo okazało się że nie jechał sam tylko z kolegą i dzisiaj już ją złożył Teraz poszli z Olafkiem na spacer, a ja właśnie dalej buszuję po necie i znalazłam prześcieradełka które szukałam - welurowe z membraną nieprzemakalną - nie trzeb a już ceratek Koleżanka miała i były super Może któraś mamusia też skorzysta.
http://www.allegro.pl/item823179050_...zemakalne.html
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 11:05   #3146
gosbaj
Zadomowienie

Witam wszystkich, a ja spalam dzis bardzo dobrze i az do 10.Ale juz jestem po sniadanku i pije kawke A moj maz jeszcze chrapie bo wczoraj byl na karczmie i wrocil troszke "nie wstanie", hmmm takie uroki posiadania meza gornika a barborka coraz blizej. Powiedzial ze jeszcze na 2 bedzie szedl.......

Cytat:

Nie, juz nie pracuje od poczatku pazdziernika. Juz za mnie jest jakas dziewczyna na zastepstwo. A pracuje w Podstawowce i ucze angielskiego.
Stary 2009-11-21, 11:11   #3147
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Bardotko uwielbiam pajace z NEXTA, ale przyznam że ta cena z przesyłką to przedada
Ja kupiłam 3 pajace w NEXt za 70 zł i widzizłam prawie identyczne i z tymi rękawkami które mają w sobie zawijane niedrapki
Troszkę wczoraj poszperałam i znalazłam takie same za 78 zł z przesyłką więc chyba nie jest źle, a pozatym one do mnie mówiły serio

Właśnie pamietałam, że ty je tak chwaliłaś, już ie moge się doczekac przyszłego tygodnia bo przyjdzie do mnie ok 8 przesyłek tak poszalałam

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Nie można przeciwstawiać się tradycji hihih
Stary 2009-11-21, 11:14   #3148
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Pysiamn dziekuje tylko cos sie obawiam, ze to jednak nie nerki, a gestoza....
U swojego gina wizyte mam dopiero 30, ale w pon pojde do mojego gina przedciazowego zobaczymy co on na to powie.A we wtorek nefrolog
Ciekawe co powie lekarz daj znać ..trzymam
Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie. Mój tż jednak kupił wczoraj parę rzeczy w ikei łącznie z komodą, bo okazało się że nie jechał sam tylko z kolegą i dzisiaj już ją złożył Teraz poszli z Olafkiem na spacer, a ja właśnie dalej buszuję po necie i znalazłam prześcieradełka które szukałam - welurowe z membraną nieprzemakalną - nie trzeb a już ceratek Koleżanka miała i były super Może któraś mamusia też skorzysta.
http://www.allegro.pl/item823179050_...zemakalne.html
O to już możesz szlaeć i zapychać komodę

A o takim prześcieradle to nie slyszalam, dobrze sieto pierze ????
Cytat:
Troszkę wczoraj poszperałam i znalazłam takie same za 78 zł z przesyłką więc chyba nie jest źle, a pozatym one do mnie mówiły serio

Właśnie pamietałam, że ty je tak chwaliłaś, już ie moge się doczekac przyszłego tygodnia bo przyjdzie do mnie ok 8 przesyłek tak poszalałam
No to

A co do pajacy to chwalilam i chwalę, dla Pysiolinki też mam kilka małych do szpitala....kupiłam zestaw dla siostry...na prezent
I kupię jeszcze jakieś różowe ...jak będę pewna po kolejnym USG że to pysiolinka

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 11:21   #3149
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Mój brzusio- 32 tydzień
Ale szpiczasty!!! Fajny!!!

Cytat:
Lilka trzymaj się! Jestem całym sercem z Tobą Dużo wypoczywaj i gwiźdź na wszystkie domowe obowiązki. Od czasu do czasu w miarę sił melduj co u Ciebie...

Cytat:
ja narzekałam, że Mały się nie rusza, to tak daje czadu od kilkiu godzin?!!poza tym brzuch mi się też stawia od czasu do czasu i boli mnie też w środku pochwy, takie ukłucia, chyba Mały coś tam wyprawia...i jestem taka senna.mierze cukier i idę spać.
Oj chyba też mam takie dolegliwości... Ból jak na @, kłucie w pochwie, stawianie się macicy... A wizyta dopiero w środę...

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny na razie u mnie ok, ale coś mnie spojenie łonowe teraz wieczorem zaczęło boleć poza tym to raczej ok chyba, cały czas leżę oczywiście Dzięki Wam kochane za wsparcie no i zainteresowanie
Oj tak dużo leż i wypoczywaj, to tylko dla Waszego dobra.

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
jejku to już niedługo tutaj zaczną się porody
ja póki co jestem pozamykana i szyjka się nie skróciła, ale wydaje mi się, że skoro dostałam ten lek na przyspieszenie rozwoju płuc Dzidzi to nie wiem czy będzie jej się chciało jeszcze 7 tyg w brzuchu siedzieć ważne, żeby jeszcze te 3 tyg do 36tc posiedziała
Tez dostałam leki na przyspieszenie rozwoju płuc - to jak byłam w szpitalu. Tez z niecierpliwością czekam na 36 tc - czyli jeszcze 3 tyg.
Damy radę!!!

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 11:24   #3150
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości