|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
jejku, dziewczyny, Wy tu juz prawie rodzicie, a ja jeszcze nadal w 2 trymestrze
![]() W przyszlym tygodniu zaczynam 28 tydz (tzn 27 t 1 d itd). Czy to juz 3 trymestr? Czy jeszcze nie? |
|
|
|
#3122 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie tak.Może nawet się tam spotkałyśmy Ja dziś ledwo żyję, rano byłam na badaniach, potem na zakupach w Ikei i Auchan - ledwo żyję. Do tego dobiły mnie piątkowe korki... Więc nadrobię Was jutro, teraz zmykam pod prysznic i do łóżeczka z gazetką
|
|
|
|
#3123 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki, były udane, tylko nie dość że i tak trwają 3 h to ta nasza gaduła jeszcze je przeciągnęła o prawie 20 minut.
To już kolejne zajęcia z gatunku psychologicznych aspektów porodu - generalnie idea jest taka, że natura będzie wiedziała jak nami sterować podczas porodu i najlepiej się jej poddać i zaufać. Już niedługo będziesz miała okazję się przekonać, no chyba, że masz już fotelik i dużą lalkę to możesz od razu sprawdzić ![]() Cytat:
to tylko pozostaje się cieszyć, że to nie białkomoczzebra - brzusio śliczniusio lila12 - i niech jakiś aldii ![]() celka - z tego co patrzyłam to w kilku źródłach, to 7 miesiąc czyli III trymestr zaczyna się od 28 tc |
|
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
lila- oj u Ciebie też się rozkręca jak u Sweet...trzymam kciuki żeby maleństwo jeszcze trochę wytrzymało
![]() aldii to kiepsko z tym moczem, dostałaś Furaginum czy coś innego? celka - ja właśnie dziś zaczęłam 28tc więc nie jesteś sama w kalkulatorach internetowych jest że to początek 7-go miesiąca i III trymestru ![]() My byliśmy dziś na SR, było o porodzie . Powiem Wam że uspokoiłam się jakoś, była super położna ze szpitala św Zofii i wyjaśniła nam dokładnie wszystko co i jak. Jak chronią krocze itp. Wiem że będzie ciężko ale jak już wiem jak to wygląda to jakoś tak łatwiej chyba. Poza tym ćwiczyliśmy oddechy, pozycje itp Na razie to najfajniejsze zajęcia były.
|
#3125 |
|
Rozeznanie
|
jejku to już niedługo tutaj zaczną się porody
![]() ja póki co jestem pozamykana i szyjka się nie skróciła, ale wydaje mi się, że skoro dostałam ten lek na przyspieszenie rozwoju płuc Dzidzi to nie wiem czy będzie jej się chciało jeszcze 7 tyg w brzuchu siedzieć ważne, żeby jeszcze te 3 tyg do 36tc posiedziała |
|
|
|
#3126 | ||
|
Rozeznanie
|
ja też na siedząco, ale jednak troszkę się nachylam i takie długie siedzenie, też powoduje ból
o! to już grudniowe wyszło? a ja dopiero 2 dni temu zakupiłam listopadowe dobrze wiedzieć - bo jakoś tak lubię to czytać mimo, iż wszystkie info można w necie znaleźć..Cytat:
Cytat:
dziś jestem po długiej wyprawie do przyjaciółki. mężusiowi powiedziałam dopiero po powrocie i dostałam big opieprz za mą niby nieodpowiedzialność. facetom to się wydaje, że mają monopol na dobrą jazdę samochodem, a jak baba w ciąży to 100 km prawidłowo nie przejedzie ![]() cieszę się z tych odwiedzin. przyjaciółka ma śliczną 2letnią córeczkę i masę rzeczy po niej. moja wyprawka dla maluszka niespodziewanie powiększyła się o śliczny przewijak i stelaż pod wanienkę - ponoć bardzo przydatny, tak więc zaoszczędziłam całkiem niezłą sumkę
|
|
#3127 |
|
Wtajemniczenie
|
Zastanawiałyście się może nad kupnem chusty,albo szelek/nosidełka dla dziecka??
Ja właśnie zastanawiam się czy nie kupić chusty.Ceny różne,ale wg mnie to dobra inwestycja.Co o tym myślicie???
|
#3128 |
|
Wtajemniczenie
|
Wy już wszystkie śpicie a ja wydaje majątek na allegro
![]() Muszę iść na jakiś odwyk Teraz coś mnie wzięło na przeglądanie ubranek i nie mogłam się powstrzymać kupiłam kilka pajacyków![]() W tym miesiącu spłukałam się już doszczętnie hihi ale te zakupy są o wiele przyjemniejsze od cotygodniowych w Castroramie
|
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia ph mam dobre 5,5
Celka zacznie sie III trymestr Addicted Youyou dostalam Augmentin 3x1 Sensuel ja jestem na nie Ide spac mamusie,dobrej nocki |
|
|
|
#3130 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku chyba się skusze i kupie jeszcze jeden zestaw
Mówią do mnie "Kup mnie" http://allegro.pl/item810157389_next...9_3_6m_cy.html |
|
|
|
#3131 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję prezentów... Cytat:
![]() Zauważyłyście, że polska rozmiarówka jest zupełnie inna niż zagraniczna...??? Mam kilka bodziaków polskich z allegro na 62... I są o wiele mniejsze niż np. z Makro jakieś zagraniczne... A śpioszki na 68 polskie, są identyczne jak ze Smyka na 62 cm... Dlatego dzisiaj jak domawiałam jeszcze dwa bodziaki rozpinane na całej długości, to wzięłam na 68, bo wg podanych wymiarów będą takie jak na 62 cm, a takich trochę mi brakowało... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=809291503
|
|
#3132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kamyku ja włanie nie mam takich bodziaków rozpinanych na całej długości ale dzisiaj już zakupów nie robie hehe Ja byłam ostatnio w Makro i żadnych dzieciaczkowych ciuszków nie widziałam, może nie każdy sklep ma ten sam asortyment Edytowane przez bardotka_a Czas edycji: 2009-11-21 o 00:33 |
|
|
|
|
#3133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Licze tak, bo w każdej książce są jakieś inne wyliczenia. ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Gosbaj czy Ty jeszcze pracujesz?bo nie pamiętam...uczysz podst.,gimn., czy liceum? Sweet dobrze, że nie rodzisz.uf.trzymaj mocno nóżki! ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- No widzę,że dzisiaj jestem pierwsza. Badania zrobione, do odebrania ok12. W nocy Synek mi spać nie dał, kopał jak zasypiałam, jak się obudziłam w nocy to też kopał.no i brzuch się stawiał od czasu do czasu, dziś spałam na pdwyższeniu, jakoś tak wyskoko poduszke ułożylam i nawet było mi wygodnie. Miłego dnia |
||
|
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3135 |
|
Zadomowienie
|
Jaka tu cisza dzisiaj
od razu widać że weekend się zacząłChyba niektóre z nas na święta będą już miały swoje maluszki na świecie Idę sobie zrobić kawkę i śniadanko i znowu następny dzień nudy... Chyba jakiś filmik zapuszczę
|
|
|
|
#3136 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zebra śliczny brzuszek ![]() Co do prezentów świątecznych to w mojej rodzinie nie kupujemy prezentów - tylko dla naszego chrześniaka, a z rodziny męża chyba trzeba będzie choć niezbyt mi to po nosie, nie wiem czemu u siebie w rodzinie mąż nie chce zaproponować żeby nie kupować prezentów... Wczoraj pojechaliśmy do Auchana na zakupki kupić prezent dla tego mojego 2 letniego chrześniaka. Matko boska myślałam, że tych ludzi powybijam torebką... Nie dosyć, że tłum, że każdy się rozpycha, biorą z półki coś i odkładają w inne miejsce... Masakra... Skończyło się na tym, że kupiliśmy bajeczki 2 i taki garaż piętrowy z samochodzikami... Chcieliśmy tablicę ale taką dużą na nóżkach i dupa blada - nie ma, były tylko takie maciupkie, a takich nie chcieliśmy. Patrzyliśmy na laptopy - zostały różowe i jeden fajny ale całe zmasakrowane pudełko... Normalnie ludzie jak zwierzęta... Ale mamy już zakupione i tyle. Mam nadzieję, że się będzie podobać.
Dominiś - 20.05.2012 Edytowane przez PatkaM84 Czas edycji: 2009-11-21 o 10:09 |
||||
|
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
garaz z autkami - super! Na pewno zaden dwulatek nie pogardzi taka zabawka ![]() Edit: gorzej, ze rodzice moga nie miec gdzie tego juz postawic ale tym bym sie az tak bardzo nie martwila. Grunt, zeby chrzesniak byl zadowolony.
Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2009-11-21 o 10:05 |
|
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Ja dziś nawet się wyspałam tylko nad ranem obudził mnie meega skurcz w łydce że aż musiałam wstać i jakoś ją rozciągać żeby przeszło... Biorę magnez regularnie na moją szyjkę i myślałam że skurczu łydek nie powinnam mieć a tu klops... Czy te skurcze są jeszcze spowodowane niedoborem czegoś innego?Sensuel - co do chusty to ja o tym myślałam ale chyba nie kupię, bo mam wątpliwość czy dziecko nie będzie zbytnio przyzwsyczajane do noszenia... ![]() bardotka fajowe te pajacyki
|
#3139 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja wczoraj od rana do wieczora miałam mega zgagę, po raz drugi w ciąży dopiero (i w ogóle w życiu ) ale straszne okropieństwo ta zgaga mleko mi pomagało ale na niedługo niestety, ale wieczorkiem przed snem już przeszło ![]() czekam aż wreszcie skończy mi się antybiotyk bo nie chce mi się specjalnie czekać do 24 by go wziąć a później budzik na 6 rano i znów.. no, ale na szczęście już w pon się skończy.. moja Niunia zrobiła się teraz spokojniejsza, delikatniej się rusza, czasem kopnie mocniej, ale już nie aż tak bardzo, pewnie dlatego że coraz mniej miejsca teraz jak najwięcej staram się leżeć na lewym boku, bo tak zalecił mi lekarz, żeby na wznak jak najmniej a najlepiej w ogóle a wcześniej to prawie tylko na plecach polegiwałam. no i nie mogę macać brzuchola tzn mogę Niunię pogłaskać delikatnie, ale nic jej nie poruszać, nie naciskać i nie budzić a wcześniej to okropna byłam bo potrafiłam specjalnie położyć się i poruszać brzuszkiem, żeby sobie popatrzeć jak fika jak tylko wydawało mi się, że już dawno nie fikała
|
|
|
|
|
#3140 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
Ja juz sie ogarnęłam teraz popijam cappucino i czekam na męzusia. Musze poszukać w sieci pomysłów na obiad dla cukrzyków, jakoś nie mam weny Wczorajoglądałam wieczorem kuchnia tv. ale tam toraczej wszystkie zakazane potrawy
|
|
|
|
#3141 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
......................... ......................... ..................... wstałam godzinkę temu wyspałam sie chociaż miałam przerwy bo Mała mnie budziładziś idziemy na 18-stke ( nie wiem czy wam pisałam) chciałam kupić prezent , ale w końcu cała rodzinka mnie wyprzedziła z prezentami i daję kasę
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#3142 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie mega szybkie i pycha Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kube włozylismy raz i koniec... bez sensu wynalazek bynajmniej dla mnie (ciążko było go tam wsadzic a jeszcze gorzej wyjąć )w dodatku oglądałam że dzieci nie wolno w nosić pleckami do siebie czyli głową skierowana na swiat...a niby producent podaje że OK...ponoc ma to złe skutni na kręgi kręgosłupa i szyji.... Za to chustę Kupiłam w tym roku jak jechalismy na wakacje i Kuba miał już prawie 2 latka ....zakochani w niej jesteśmy Kuba podziwiał świat nie targaliśmy wózka wszędzie ...a tata miał wolne ręce....fajne... Na youtubie można obejrzeć kilka róznych sposobów wiązań http://www.youtube.com/watch?v=oEHlyZTC7cw http://www.youtube.com/watch?v=SyRoL...eature=related Cytat:
![]() Ja kupiłam 3 pajace w NEXt za 70 zł i widzizłam prawie identyczne i z tymi rękawkami które mają w sobie zawijane niedrapki ![]() Nie masz Nexta gdzieś w CH ? taniej wychodzi ************************* **** A mi się chłopaki rozchorowały...mąż prawie stracił glos...kaszlą...smarkają ehhhhhh.... Mam nadzieje że mnie ominie Zrobiłam po raz kolejny ciasto czekoladowe z masą serową ![]() Uwialbiamy je
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-21 o 10:56 |
|||||||
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
My tez juz po sniadanku i 2 dawkach antybiotyku
![]() Pysiamn dziekuje tylko cos sie obawiam, ze to jednak nie nerki, a gestoza....U swojego gina wizyte mam dopiero 30, ale w pon pojde do mojego gina przedciazowego zobaczymy co on na to powie.A we wtorek nefrolog
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-11-21 o 10:58 |
|
|
|
#3144 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkich, a ja spalam dzis bardzo dobrze i az do 10.Ale juz jestem po sniadanku i pije kawke
A moj maz jeszcze chrapie bo wczoraj byl na karczmie i wrocil troszke "nie wstanie", hmmm takie uroki posiadania meza gornika a barborka coraz blizej. Powiedzial ze jeszcze na 2 bedzie szedl.......Nie, juz nie pracuje od poczatku pazdziernika. Juz za mnie jest jakas dziewczyna na zastepstwo. A pracuje w Podstawowce i ucze angielskiego. |
|
|
|
#3145 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie. Mój tż jednak kupił wczoraj parę rzeczy w ikei łącznie z komodą, bo okazało się że nie jechał sam tylko z kolegą i dzisiaj już ją złożył
Teraz poszli z Olafkiem na spacer, a ja właśnie dalej buszuję po necie i znalazłam prześcieradełka które szukałam - welurowe z membraną nieprzemakalną - nie trzeb a już ceratek Koleżanka miała i były super Może któraś mamusia też skorzysta. http://www.allegro.pl/item823179050_...zemakalne.html
|
#3146 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkich, a ja spalam dzis bardzo dobrze i az do 10.Ale juz jestem po sniadanku i pije kawke
A moj maz jeszcze chrapie bo wczoraj byl na karczmie i wrocil troszke "nie wstanie", hmmm takie uroki posiadania meza gornika a barborka coraz blizej. Powiedzial ze jeszcze na 2 bedzie szedl.......Nie, juz nie pracuje od poczatku pazdziernika. Juz za mnie jest jakas dziewczyna na zastepstwo. A pracuje w Podstawowce i ucze angielskiego. |
|
|
|
#3147 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie pamietałam, że ty je tak chwaliłaś, już ie moge się doczekac przyszłego tygodnia bo przyjdzie do mnie ok 8 przesyłek tak poszalałam ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A o takim prześcieradle to nie slyszalam, dobrze sieto pierze ???? Cytat:
![]() A co do pajacy to chwalilam i chwalę, dla Pysiolinki też mam kilka małych do szpitala....kupiłam zestaw dla siostry...na prezent I kupię jeszcze jakieś różowe ...jak będę pewna po kolejnym USG że to pysiolinka
|
|
#3149 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ale szpiczasty!!!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Damy radę!!! |
||||
|
|
|
#3150 |
|
Zadomowienie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

Dokładnie tak.
to tylko pozostaje się cieszyć, że to nie białkomocz
i niech jakiś 
w kalkulatorach internetowych jest że to początek 7-go miesiąca i III trymestru 

Biorę magnez regularnie na moją szyjkę i myślałam że skurczu łydek nie powinnam mieć a tu klops... Czy te skurcze są jeszcze spowodowane niedoborem czegoś innego?
Dostalam antybiotyk 3 x dziennie.Pozniej mam powtorzyc badanie.Najdziwniejsze, ze nic mnie nie boli, nie piecze, nie biegam czesciej do wc - zero objawow 
tylko cos sie obawiam, ze to jednak nie nerki, a gestoza....