Żony wyjątkowe (drapieżne kocice, anielice i gaduły) - PM 2009 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-20, 22:52   #3991
agnes208
Zakorzenienie

Dot.: Żony wyjątkowe (drapieżne kocice, anielice i gaduły) - PM 2009

india83 album śliczny napewno się spodoba jestem tego pewna ja tez robilam albumy dla rodz i tesciowej jako podziekowanie były hitem twoj napewno tez bedzie
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 22:53   #3992
kliwia
Zakorzenienie

Heloł, tak na szybko pisze po dwoch drinkach i serialu na kompie obejrzanym
Chcialam sie przywitac i powieddziec ze dzis bylam w teatrze na Goło i wesoło. Ale sie chichrałam

marta No Ty wiesz : A miałaś nie nadawać, SLina miala lecieć! ;]

atomufka ta powodz to jakas masakra, oby przestalopadac i woda poplynela dalej i wsiaknela sie w ziemie.

Ja szukam kafli do kuchni - wole za wczasu sobie cos upatrzec. No i sobie znalazlam hiszpanskie kafle za 156zł za metr Poszaleli. Wiec szukam innych Panele juz chyba znalazlm i sie zdecyduje na wiąz kanadyjski. Szkoda ze to dopiero w przyszlym roku, bo juz bym chciala miec z glowy. ale coz.
Dzis natomiast planowalam biurko pod wymiar, ktore wstawimy do salonu, by przygotowac pokoj w ktorym kiedys bedzie dzidzius, a teraz stoi komputer, odkurzacz, zapasowe krzesla, komoda, szafka na buty Jutro bede latac z miarka i mierzyc wielkosci biurka, moze za tydzien podjade do stolarza i sie spytam o cene takiego wyrobu.
Aha caly tydzien byl leeko beznadziejny, w ogole nic sie nie ukladalo jak nalezy. a w srode mi bankomat zezarl 350zl (nie zdazylam zabrac kasy i wciagnal ja spowrotem) i zostalismy bez kasy na koncie do wyplaty, ze o portfelu nie wspomne, normlanie jestesmy na zero dzis bylam zlozyc reklamacje w banku i w pon/wt powinni przelac kase i dochodzic reklamacji bez mojego udzialu z zamroona gotowka.
Do tego wszystkiego Tz chyba zlamal palca u stopy wychodzac spod prysznica a jak nie tosolidnie sobie go obil, ze ledwo chodzi. ech
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 23:12   #3993
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
dokładnie

hehe
no tyle wyszło. całosc poszła na samochód poza tym duzo tez wydawalismy na duperelki
no i to były tylko 3 miesiące takich nadgodzin. codziennie od 8-21 i soboty od 9 do 17. ale za to obiady juz mielismy darmowe (po po 10 godz pracy juz są).

oby tylko nic się nie zmieniło

Mielismy tam kolegę, który wczesniej pracował na wyspach, ale nia pamiętam czy w Anglii czy w Irlandii. mówił,z e tam starsznie jest drogie zycie. mało co zaoszczędził. za to w HOlandii. mówi, ze zyc i nie umierac. podobno bezporównania. spokojnie za 50 euro na tydzien na 2 osoby wyzywilismy się. codziennie robilismy obiadki itp. czasami w weekend TZ mnie zabrał do restauracji wiec wtedy wyszło troszkę więcej. ale 80 euro to max

tak mielismy tel do naszego byłego szefa z biura pracy u którego wczesniej pracowalismy własnie słyszałam ,z e tam jest kiepsko z pracą

O kurcze tak czytam i czytam i sie zastanawiam co ja jeszcze w takim razie robie w Anglii

My na jedzenie na dwa tyg wydajemy 100 funtów czyli 200 na miesiac
ale za mieszkanie płacimy sporo bo 700 funtow plus rachunki jakies 200 funtów nie licze juz kosztów auta , jakis wyjsc i zakupów dla siebie choc naszczescie sa tu brzydkie ciuchy i nie ma co w sumie kupic. tak wiec odkładamy jakies 500 funtów miesiecznie . Zycie w UK do najtanszych nie nalezy - ja wnioskuje ze ten kraj jest fajny jesli chce sie tu zyc bo wtedy ma sie kaske na wszystko nawet na wyjzdy dwa razy do roku do ciepłych krajów ale jak sie chce odłozyc coś z mysla o PL to trzeba zaciskac pasa w sumie to mnie juz to meczy Jednak jak sobie pomysle o powrocie do Pl to mi sie słabo robi

-------A to prawda ze w Holandi kobiecie ciezko jest znalesc prace?? Bo słyszałam ze holandia jest super rozwinieta i generalnie kobiety w Holndii nie pracuja prawda to czy to jakies ploty ??

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

pamietam moje objawy, ja np. dowiedziałam się w 6 tygodniu , oczywiście brak miesiączki był, tylko że ja myslałam że to przez stres przed slubem i dlatego. Ale były objawy takie jak senność i zmeczenie (tłumaczona wyczerpaniem przez pracę i przygotowania) tylko ten zwiekszony apetyt mi nie pasował ale jego tez tłumaczyłam tym że latam jak porabana tu do pracy tu załatwiac te rzeczy z weselem i organizm domaga sie większej ilości jedzenia. Piersi owszem bolały i były wieksze ale ja zawsze przy miesiączce tak miałam więc mnie to nie zdziwilo i bolał mnie brzuch tak jak bym miała dostać miesiaczki więc tym bardziej się nie spodziewałam. A jak kiedyś byłam rano w domu i zaczełam sie drapac po lewej piersi i wyczułam takie zgrubienie więc szybko zawołalam mamę bo sie wystraszyłam że to guzek i w sumie mama zaczeła mi macac piers najperw ta lewą potem prawą i tak westchneła i mówi " dziewczyno tobie to gruczoly mlekowe zaczeły rosnąć...." a potem test jeden który nie wyszedł i drugi w pracy , lekarz, USG i jestem w 33 tygodniu
hehe to ci niespodzianka

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 23:30   #3994
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mletfyk Pokaż wiadomość
Wiecie co...czytam sobie wasze posty dot. @ , ich braku i w rezultacie dzieciątek i się rozklejam. Niedługo znów dostanę @ i co prawda staram się już tego nie przeżywać ale jakoś mnie to dobija.... chciałabym móc Wam się pochwalić że udało nam się zaciążyć ale boję się że jeszcze długo się to nie wydarzy.. w tym miesiącu na pewno nie, bo nie wolno nam się kochać ze względu na leki jakie teraz biorę (jakby na domiar złego , to fatalnie się po nich czuję - trzęsą mi się ręce, czasem robi mi się słabo itd) na szczęście 6 dni zostało już do ich skończenia, potem 3 dni i @ (zastanawiałam się czy wziąć wtedy wolnego i nie odbić sobie z TZem tego miesiąca abstynencji... ale szykuje nam się wyjazd do rodzinki) No a 9 grudnia idę do doktorki i zobaczymy co mi powie...staram się nie nastawiać, ale pewnie jak zwykle będę przeżywać..
Ostatnio po wizycie nie wytrzymałam i powiedziałam TZowi że nie czuję się dla niego pełnowartościową kobietą, to mnie opierdzielił i to równo,że nie wolno mi tak myśleć i że na pewno nam się uda a jak nie to i tak mnie będzie kochał.... słodkie to z jego strony, ale jeżli na prawdę nam się nie uda??? nie wiem sama....ale będę walczyć nadal może te beznadziejne jajniki w końcu ruszą?!
Kochana trzymam mocno kciuki zeby zostala zaniedlugo mamusia

To takie niesprawiedliwe ze te kobiety ktora chca miec dzieci maja z tym problemy a malolaty zachodza w ciaze i usuwaja bez zadnych wyrzutow sumienia

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 07:49   #3995
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładne - mnie się podoba kolorystyka stron no i te słodkie wzorki - zdecydowanie pasują do koncepcji. Teściowej na pewno się spodoba

?!
dziękuje ;*

Cytat:
Mam policystyczne jajniki i chorą tarczycę, która już raz mnie wysłała do szpitala a niestety ostatnio farmakologicznie wywołane jajeczkowanie skończyło się natychmiastowym pęknięciem ciałka żółtego i torbielą krwotoczną (a do tego nie wiadomo było przez 2 tyg. czy jednak nie jestem w ciąży i wtedy to tylko szpital - bo przecież c.ż. przez pierwszy trymestr wytwarza progesteron a jak go nie ma to by była ciąża wysokiego ryzyka) ale może dobrze że Bóg nam wtedy nie dał dzidziunia, może chce by czas ciąży był dla nas fajny i jak najbardziej fizjologiczny a nie by się stał okresem wiecznego strachu o dzeciątko.... nie wiem ale może tak ma być....
oj to naprawde masz spore problemy ze zdrowiem. Mam nadzieje, ze wszystkie dolegliwosci zlagodniej alub znikna calkowicie i bedziesz miala w koncu wymarzonego dzidziusia

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość

india mnie się podoba, a to najbardziej http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1258740366
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

sliczne mi sie bardzo podobaja
fajna kolorystyka tesciowej napewno sie spodoba

dzięki
Stary 2009-11-21, 08:57   #3996
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

czesc

no wiec powiem wam, ze księzyc w nowiu nawet mi sie podobał. nie pdochodziłjuz pod takie romansidło jak pierwsza częśc. całe kino ludzi. a popkornu sie najadłam,z e hej az TZ jego zabrałam jak mój się skonczył hehe

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a tu jeszcze zagląda w ogóle Riana i Zlotko855? Nie pamiętam kiedy je widzialam w ogóle [COLOR="Silver"]
tez sie nad tym zastanawiałam.
Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a u nas prawdziwa powodz boje sie ze nas niedlugo zaleje

o kurde....
Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość

O kurcze tak czytam i czytam i sie zastanawiam co ja jeszcze w takim razie robie w Anglii

My na jedzenie na dwa tyg wydajemy 100 funtów czyli 200 na miesiac
ale za mieszkanie płacimy sporo bo 700 funtow plus rachunki jakies 200 funtów nie licze juz kosztów auta , jakis wyjsc i zakupów dla siebie choc naszczescie sa tu brzydkie ciuchy i nie ma co w sumie kupic. tak wiec odkładamy jakies 500 funtów miesiecznie . Zycie w UK do najtanszych nie nalezy - ja wnioskuje ze ten kraj jest fajny jesli chce sie tu zyc bo wtedy ma sie kaske na wszystko nawet na wyjzdy dwa razy do roku do ciepłych krajów ale jak sie chce odłozyc coś z mysla o PL to trzeba zaciskac pasa w sumie to mnie juz to meczy Jednak jak sobie pomysle o powrocie do Pl to mi sie słabo robi

-------A to prawda ze w Holandi kobiecie ciezko jest znalesc prace?? Bo słyszałam ze holandia jest super rozwinieta i generalnie kobiety w Holndii nie pracuja prawda to czy to jakies ploty ??[COLOR="Silver"]
wiesz co, kobiety tam normalnie pracują. ale kiedys słyszałam, ze podobno ich rola (ale mowa tu o Holenderkach) to dom i wychowanie dzieci i nie mogę podobno pracowac wiecej jak te 40 godz.
no ale dla innych kobiet (nie holenderek) nie odczuwa się róznicy

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 09:01   #3997
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
Szok!!! w wiadomosciach ciagle trąbią, że wyspy zalewa. Oby przestało padać...
Cytat:

atomufka szok, ale może jednak jutro nie zacznie znów padać, oby!
agus może im się coś pomyliło, 100g makaronu nie może mieć tyle kalorii
Cytat:

O matko ... to straszne... a w którym rejonie mieszkasz? mój TZ ma na wyspach rodzinę...
a Wam się nic nie stało? nie zalało Wam nic? może Wam czegoś potrzeba? jakby coś pisz na priv
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
o maj gat
Cytat:
o kurcze to faktycznie nie za ciekawie

dzieki dziewczynki Niestety znow zaczelo lac. Na razie nie jestesmy az tak zagrozeni ale obok domu plynie rzeka ktora juz mocnooo wylala....My mieszkamy na szczescie w apartamencie na 2 pietrzeAle drogi wygladaja jak jeziora i wlasnie TZ mnie wola ze osiedle na przeciwko juz zalalo masakra jakas ,zaczynam sie bac....

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-21, 09:04   #3998
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzis w koncu odebralam nowy dowod, zmienilam dane w baku i zostawilam PIT dla urzedu. Tak sobie dzis tworze album dla tesciowej, efekt niewielki, ale zaczynam watpic czy to co robie moze sie komus spodobac i nawet zaczelam sie zastanawiac, zeby wycofac sie z tego pomyslu

Zamieszczam okladke(biala) i piersze karty albumu. Co Wy na to? tylko bardzo prosze o szczere opinie, chcialabym komus oszczedzic rozczarowania na widok takiego podarunku hihi
nie sa zle nie wiem czemu sie zalamujesz.. poprostu niestaraj sie za bardzo przkabinowac i bedzie git zreszta w polaczeniu z waszymi fotkami ti poraca wlozona efekt koncowy bedzie super... a mama sie poplacze

Cytat:
Tylko ze ja nie mieszkam w Polsce ale w Irlandii.
Zalało nas totalnie,drogi nieprzejezdne.Ludzie nie widzieli czegos takiego od 10 lat...
To widok z mojego okna,dzis juz przestalo padac ale znow zapowiadaja opady;/A dwa pozostale zdjecia zrobilismy przed chwila stojac na moscie...Niekotrzy ludzie wczoraj jechali 7 h do domow
Nigdy czegos takiego nie widzialam na wlasne oczy;/
wowwwwwwww
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
marta No Ty wiesz : A miałaś nie nadawać, SLina miala lecieć! ;]

Ja szukam kafli do kuchni - wole za wczasu sobie cos upatrzec. No i sobie znalazlam hiszpanskie kafle za 156zł za metr Poszaleli. Wiec szukam innych Panele juz chyba znalazlm i sie zdecyduje na wiąz kanadyjski. Szkoda ze to dopiero w przyszlym roku, bo juz bym chciala miec z glowy. ale coz.
Dzis natomiast planowalam biurko pod wymiar, ktore wstawimy do salonu, by przygotowac pokoj w ktorym kiedys bedzie dzidzius, a teraz stoi komputer, odkurzacz, zapasowe krzesla, komoda, szafka na buty Jutro bede latac z miarka i mierzyc wielkosci biurka, moze za tydzien podjade do stolarza i sie spytam o cene takiego wyrobu.
Aha caly tydzien byl leeko beznadziejny, w ogole nic sie nie ukladalo jak nalezy. a w srode mi bankomat zezarl 350zl (nie zdazylam zabrac kasy i wciagnal ja spowrotem) i zostalismy bez kasy na koncie do wyplaty, ze o portfelu nie wspomne, normlanie jestesmy na zero dzis bylam zlozyc reklamacje w banku i w pon/wt powinni przelac kase i dochodzic reklamacji bez mojego udzialu z zamroona gotowka.
Do tego wszystkiego Tz chyba zlamal palca u stopy wychodzac spod prysznica a jak nie tosolidnie sobie go obil, ze ledwo chodzi. ech
no wlasnie leciala dlatego im dalam

oj ty boroku jak pech to pech.. poka mi te kafle jak masz fote bo sama czegos szukam i sie zdecydowac niepotrafie i panele tez
Stary 2009-11-21, 09:09   #3999
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a my dziś z męzulem jedziemy oglądac działki budowlane.

Stary 2009-11-21, 10:00   #4000
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki dziewczynki Niestety znow zaczelo lac. Na razie nie jestesmy az tak zagrozeni ale obok domu plynie rzeka ktora juz mocnooo wylala....My mieszkamy na szczescie w apartamencie na 2 pietrzeAle drogi wygladaja jak jeziora i wlasnie TZ mnie wola ze osiedle na przeciwko juz zalalo masakra jakas ,zaczynam sie bac....
atomufka u mnie leje ze szok masakra jakas poprostu ciurkiem z nieba leci a ja sie zastanawiam jak podreptam do pracy nas coprawda nie zalewa ale apartamenty od rzeki widzialam jak jkiedys były zalane to ludzi na łódkach przewozili i dawali im jedzenie przez okno woda była mniej wiecej do polowy klatki piersiowej u przecietnego faceta wiec jak jest jakies zagrozenie to idzcie na zakupy i zapelnijcie sobie zapasy zeby sobie pozniej nie komplikowac
Stary 2009-11-21, 10:01   #4001
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ja jeszcze nigdy na własne oczy nie widziałam takie powodzi. podobno dawno temu była u na w miescie, ale ja nie pamiętam. na szczęscie teraz nasze regiony to omija

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-21, 10:33   #4002
SollAngelica
Raczkowanie

Cytat:
Mam policystyczne jajniki i chorą tarczycę, która już raz mnie wysłała do szpitala a niestety ostatnio farmakologicznie wywołane jajeczkowanie skończyło się natychmiastowym pęknięciem ciałka żółtego i torbielą krwotoczną (a do tego nie wiadomo było przez 2 tyg. czy jednak nie jestem w ciąży i wtedy to tylko szpital - bo przecież c.ż. przez pierwszy trymestr wytwarza progesteron a jak go nie ma to by była ciąża wysokiego ryzyka) ale może dobrze że Bóg nam wtedy nie dał dzidziunia, może chce by czas ciąży był dla nas fajny i jak najbardziej fizjologiczny a nie by się stał okresem wiecznego strachu o dzeciątko.... nie wiem ale może tak ma być....
qurcze :/
a gdzie się leczysz??
moja przyjaciółka ma podobną chorobę leczyła się dwa lata u nas po czym pojechała do kliniki do Wrocławia i po niespełna pół roku zaszła w ciążę i ma już śliczną córę
We Wrocławiu jest specjalna klinka zajmująca się niepłodnością u kobiet. Druga ponoć równie dobra jest w Elblągu (chyba?) musiałabym jej zapytać jeśli chcesz.
SollAngelica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 11:18   #4003
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
ja tez chcialam kase ze sukni przeznaczyc na cos konkretnego...ale nie wyszło, kasa sie rozeszła i d..a, kupilam tz kurtke na zime, mielismy mała awarie samochodu, i tak kasa sie rozpłynęla a mialam odłozyc na prawko

ja wlasnie posprzatalam mieszkanko, zalozyłam świerzutka pachnącą pościel, zaraz ide doprowadzic sie do jakiegos porzadku (kąpiel, depilacja, fryzura), a wieczorem robie zapiekanke... - Tz dzwonil ze dzisiaj przyjezdza wieczorem

uuuu super A tak się martwiłaś, że się tyle nie będziecie widzieć a tu taka niespodzianka

Cytat:
Napisane przez SollAngelica Pokaż wiadomość
hehe a jaka była Twoja reakcja??

ooo ciekawe? jak pojdziesz napisz czy warto, moze sie wybierzemy z TZ
ostatnio czesto chodzimy bo zrobili promocje 'tanie wtorki' i dwie osoby wchodzą w cenie jednego normalnego biletu
wow, a to jakas ogolnopolska promocja? w jakim kinie?

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja juz ten film mam w domu, ale nie mam czasu go obejrzec
my rzadko chodzimy do kina
za to mamy wszystkie filmy kinowe, zanim sa w kinach jeszcze
no chyba, ze musze jakis obejrzec sama w skupienia - napalona jak nie wiem co czyli moja saga zmierzchu
a skad sciagacie te filmy?? bo tez mam ochote sobie cos posciagac ale zamkneli stronke z ktorej zawsze sciagalam ;/

Cytat:
Powiem Ci ze jak jestem w PL to chcialabym zostac na stale .. ale jak wracam do stanow i widze jakie tu jest inne zycie to ciezko by mi bylo sie znowu przestawic .. tutaj jest calkiem inaczej ... jest praca , wyplata co tydzien mam ochote sobie cos kupic ide i kupuje ... a w PL jednak bylo by nam ciezko cos oszczedzic

No ale na starosc napewno wrocimy

Jak bedziesz u cioci to zapraszam do mnie na kawke

Racja poczatki byly koszmarne ... zero znajomych zero jezyka a tu jeszcze do liceum mnie wyslali .. znalam tylko kolory , liczby "dzien dobry " " do widzenia" i na tym konczyla sie moja znajomosc ang ... Przez pierwsze pol roku siedzialam w klasie i nie wiedzialam o czym oni wogole gadaja no ale z kazdym tyg bylo lepiej poznalam polakow ( dzieki mojemu bratu ) no i pozniej na horyzoncie pojawil sie moj mezulek

czy chcemy wracac tak jak pisalam .. ciezko by nam napewno bylo ..
ale kiedy napewno

No wlasnie ameryka to nie Europa niestety .... nie mozna wsiasc w auto i pojechac na swieta itp .... Jak ktos poleci w roku 2 razy to juz szczesciarz bo bilety takie drogie ... my dopiero lecimy w sierpniu na wesele brata TZeta ... takze jeszcze 9 miesiacy musze czekac Mam nadzieje ze szybko zleca te miesiace

naprawde bardzo fajne kozaczki
kurcze mogę się tylko domyslac jak bylo ciezko... no ale teraz masz juz znajomych, Tż, rodzinkę przy boku także może być tylko lepiej i na pewno lepiej Wam się żyje niż zyloby tutaj.. Jakbym mogla wziac moja mamcie, brata, babcie, dziadka no i oczywiscie Tż to tez bym pojechala hehehe

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
ja nie robie siaryyy

wróciłam z rozmowy o pracę i od poniedziałku zaczynam , ale nie za bardzo mi się uśmiecha będę przedstawicielem neti i będę biegać po firmach bydgoskich i prosić się

AgatkaL szalej
wow gratuluje

Cytat:
Ja dzis w koncu odebralam nowy dowod, zmienilam dane w baku i zostawilam PIT dla urzedu. Tak sobie dzis tworze album dla tesciowej, efekt niewielki, ale zaczynam watpic czy to co robie moze sie komus spodobac i nawet zaczelam sie zastanawiac, zeby wycofac sie z tego pomyslu

Zamieszczam okladke(biala) i piersze karty albumu. Co Wy na to? tylko bardzo prosze o szczere opinie, chcialabym komus oszczedzic rozczarowania na widok takiego podarunku hihi
no co Ty opowiadasz... piekny jest.... robic dalej i chwalic sie efektami

Cytat:
Tylko ze ja nie mieszkam w Polsce ale w Irlandii.
Zalało nas totalnie,drogi nieprzejezdne.Ludzie nie widzieli czegos takiego od 10 lat...
To widok z mojego okna,dzis juz przestalo padac ale znow zapowiadaja opady;/A dwa pozostale zdjecia zrobilismy przed chwila stojac na moscie...Niekotrzy ludzie wczoraj jechali 7 h do domow
Nigdy czegos takiego nie widzialam na wlasne oczy;/
kurde rzeczywiscie nieciekawie to wyglada ;/ oby przestalo padac ;/

Ja juz koncze moje siedzenie na kompie i zbieram sie do mojej beznadziejnej pracy... dzisiaj caly ranek spedzilam na rozsylaniu cv, wczoraj zasnac nie moglam - tak mnie bolal zoladek i glowa z nerwow...
Wyobrazcie sobie ze na caly wielki hotel jest nas 4 na recepcji... pracujemy na 3 zmiany po 8.30 h bo niby te pol h mamy bezplatnej przerwy... oprocz tego pracownikowi przysluguje jeszcze 20 min platnej przerwy czyli juz w sumie 50 minut... tymczasem mozna policzyc na palcach jednej reki kiedy w spokoju zjadlam chocby kanapke... bo zazwyczaj to robie gryza i juz dzwoni telefon ktory mam obowiazek odebrac do 5 sygnalu wiec tego gryza co juz ugryzlam polykam w biegu... nooo ale kit z tym... Do listopada pracowala u nas jeszcze jedna dziewczyna, ale przeszla do innego hotelu. Na jej miejsce mieli przyjac inna osobe, ale wyobrazcie sobie, ze mamy caly wielgachny segregator cv i wg pani dyrektor nikt sie nie nadaje!! W tym miesiacu nie bylo ani l4 ani zadnego urlopu a pani dyr musiala siedziec az 11 razy na recepcji bo nie bylo kogo obsadzic (zaznaczam ze na 1 zmianie jest 1 osoba)... a w przyszlym miesiacu dziewczyny musza wybrac urlop i w ogole nie wiem jak sobie to dyrekcja wyobraza, bo jeszcze duuuuzo tego urlopu maja i nie wiem kto bedzie pracowal... w dodatku tez dochodzi temat swiat bo kazaly nam sobie je rozdzielic pomiedzy nas 4... to oznacza ze cale swieta bede siedziec na recepcji dzien w dzien po 12h.... w zeszlym roku bylo nas 5 to kazda miala cos z tych swiat i nowego roku, a teraz to czuje ze bedzie wielka dupa.... i normalnie jestem zalamana i cala nerwowa z tego powodu
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 11:21   #4004
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 201803111825
Czas edycji: 2009-11-21 o 11:26
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 11:22   #4005
Rybulka
Zakorzenienie

india83, bardzo ładny album- na pewno będzie się podobał

Cytat:
Dziewczyny a u nas prawdziwa powodz boje sie ze nas niedlugo zaleje
O Matko, przerażające, a że ja jestem z panikar, już bym chyba osiwła... W każdym razie dużo słonka życzę

Cytat:
(...)
Wiecie co...czytam sobie wasze posty dot. @ , ich braku i w rezultacie dzieciątek i się rozklejam. Niedługo znów dostanę @ i co prawda staram się już tego nie przeżywać ale jakoś mnie to dobija.... chciałabym móc Wam się pochwalić że udało nam się zaciążyć ale boję się że jeszcze długo się to nie wydarzy.. w tym miesiącu na pewno nie, bo nie wolno nam się kochać ze względu na leki jakie teraz biorę (jakby na domiar złego , to fatalnie się po nich czuję - trzęsą mi się ręce, czasem robi mi się słabo itd) na szczęście 6 dni zostało już do ich skończenia, potem 3 dni i @ (zastanawiałam się czy wziąć wtedy wolnego i nie odbić sobie z TZem tego miesiąca abstynencji... ale szykuje nam się wyjazd do rodzinki) No a 9 grudnia idę do doktorki i zobaczymy co mi powie...staram się nie nastawiać, ale pewnie jak zwykle będę przeżywać..
Ostatnio po wizycie nie wytrzymałam i powiedziałam TZowi że nie czuję się dla niego pełnowartościową kobietą, to mnie opierdzielił i to równo,że nie wolno mi tak myśleć i że na pewno nam się uda a jak nie to i tak mnie będzie kochał.... słodkie to z jego strony, ale jeżli na prawdę nam się nie uda??? nie wiem sama....ale będę walczyć nadal może te beznadziejne jajniki w końcu ruszą?!
Trzymam za Was mocno kciuki
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 11:24   #4006
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Samba to nieciekawie macie w tym Hotelu
a jak bys była w łazience to tez musisz odebrac do 5 sygnału ten tel?? porażka normalnie.
u mojej mamy w Hotelu nie ma takich rygorów, ona jest bardzo wyrozumiała dla pracowników przeciez pracownicy to tez ludzie. bez przesady. współczuje ci

Stary 2009-11-21, 12:04   #4007
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
atomufka u mnie leje ze szok masakra jakas poprostu ciurkiem z nieba leci a ja sie zastanawiam jak podreptam do pracy nas coprawda nie zalewa ale apartamenty od rzeki widzialam jak jkiedys były zalane to ludzi na łódkach przewozili i dawali im jedzenie przez okno woda była mniej wiecej do polowy klatki piersiowej u przecietnego faceta wiec jak jest jakies zagrozenie to idzcie na zakupy i zapelnijcie sobie zapasy zeby sobie pozniej nie komplikowac
Agnes Ty tez w Irlandii? Mamy juz zapasy Tz byl w sklepie,kupil mi tez gumiaki bo nie mialam jak wyjsc z domu Kurde masakra ,podobno ma padac jeszcze tydzien ,ogolnie czarno to widze bo tutaj jak zacznie padac to czasami przez miesiac non stop....Dziewczyny 3majcie kciuki za nas.Jestem mega zestresowana.Wyglada na to ze w ogole do pracy nie pojdziemy po weekendzie...

Samba wspolczuje tez kiedys pracowalam w takim obozie pracy.Nic tylko uciekaj stamtad....

szafa

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2009-11-21 o 12:06
Stary 2009-11-21, 12:17   #4008
kliwia
Zakorzenienie

O wiecie co, mam chetna pania na moja suknie :
napisala maila ze jest zainteresowana i prosi o wiecej zdjec
<oby sie udalo>
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 12:20   #4009
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

agus może im się coś pomyliło, 100g makaronu nie może mieć tyle kalorii
nic mi sie nie pomylilo
tak jest napisane, nawet dwokrotnie
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

a skad sciagacie te filmy?? bo tez mam ochote sobie cos posciagac ale zamkneli stronke z ktorej zawsze sciagalam ;/
torrenty.org

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-21, 12:25   #4010
Mletfyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SollAngelica Pokaż wiadomość
qurcze :/
a gdzie się leczysz??
moja przyjaciółka ma podobną chorobę leczyła się dwa lata u nas po czym pojechała do kliniki do Wrocławia i po niespełna pół roku zaszła w ciążę i ma już śliczną córę
We Wrocławiu jest specjalna klinka zajmująca się niepłodnością u kobiet. Druga ponoć równie dobra jest w Elblągu (chyba?) musiałabym jej zapytać jeśli chcesz.
Leczyłam się przez 2 lata w Warszawie i to na prawdę bardzo dużo dało (ale nie powiem bo było ciężko) a teraz tu na miejscu w Tarnowie (ale teraz to głównie leczenie przygotowawcze, monitoring ewentualnego jajeczkowania i leki na podtrzymanie) ale jeśli to nie pomoże to wtedy będziemy dalej coś szukać...a może nie będzie trzeba?!

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja też do mojego wysłałam - ciekawe jaką będzie miał minę

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Trzymam za Was mocno kciuki
Dzięki.

Teraz to mi trochę głupio bo nie wiem czemu właściwie się tak wczoraj nad sobą rozczuliłam...
sory - najwyższa pora by wziąć się w garść!!!

Kocham Cię M.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20091010030113.html
Mletfyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 12:26   #4011
zielony_motylek
Rozeznanie

agus ale ja napisałam, że IM się pomyliło a nie Tobie
Stary 2009-11-21, 12:57   #4012
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Agnes Ty tez w Irlandii? Mamy juz zapasy Tz byl w sklepie,kupil mi tez gumiaki bo nie mialam jak wyjsc z domu Kurde masakra ,podobno ma padac jeszcze tydzien ,ogolnie czarno to widze bo tutaj jak zacznie padac to czasami przez miesiac non stop....Dziewczyny 3majcie kciuki za nas.Jestem mega zestresowana.Wyglada na to ze w ogole do pracy nie pojdziemy po weekendzie...

Samba wspolczuje tez kiedys pracowalam w takim obozie pracy.Nic tylko uciekaj stamtad....
tak też, od jakiejs godziny u mnie świeci super słonce i niebo robi się niebieskie tż jest w dublinie i tam nadal leje niestety ale moze sie zacznie wypogadzac choc ta pogoda jest szalona godzine temu lało jak z wiadra a teraz slicznie świeci słonce. nigdy nic nie wiadomo wiec jak mieszkasz blisko rzeki to porob zapasy napewno bedzie dobrze bo te powodzie tutaj nigdy nie trwaja długo na szczescie.
Stary 2009-11-21, 12:58   #4013
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

DZień dobry

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 13:18   #4014
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
tak też, od jakiejs godziny u mnie świeci super słonce i niebo robi się niebieskie tż jest w dublinie i tam nadal leje niestety ale moze sie zacznie wypogadzac choc ta pogoda jest szalona godzine temu lało jak z wiadra a teraz slicznie świeci słonce. nigdy nic nie wiadomo wiec jak mieszkasz blisko rzeki to porob zapasy napewno bedzie dobrze bo te powodzie tutaj nigdy nie trwaja długo na szczescie.
U nas tez wyszlo slonko i juz nie pada ,ale tak jak mowisz tutaj pogoda jest tak zmiennaTeraz taki mam widok z okna ,wody przybywa nie wiem skad

Czesc Scio

szafa

Stary 2009-11-21, 15:22   #4015
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

no co Ty opowiadasz... piekny jest.... robic dalej i chwalic sie efektami

Ja juz koncze moje siedzenie na kompie i zbieram sie do mojej beznadziejnej pracy... dzisiaj caly ranek spedzilam na rozsylaniu cv, wczoraj zasnac nie moglam - tak mnie bolal zoladek i glowa z nerwow...
Wyobrazcie sobie ze na caly wielki hotel jest nas 4 na recepcji... pracujemy na 3 zmiany po 8.30 h bo niby te pol h mamy bezplatnej przerwy... oprocz tego pracownikowi przysluguje jeszcze 20 min platnej przerwy czyli juz w sumie 50 minut... tymczasem mozna policzyc na palcach jednej reki kiedy w spokoju zjadlam chocby kanapke... bo zazwyczaj to robie gryza i juz dzwoni telefon ktory mam obowiazek odebrac do 5 sygnalu wiec tego gryza co juz ugryzlam polykam w biegu... nooo ale kit z tym... Do listopada pracowala u nas jeszcze jedna dziewczyna, ale przeszla do innego hotelu. Na jej miejsce mieli przyjac inna osobe, ale wyobrazcie sobie, ze mamy caly wielgachny segregator cv i wg pani dyrektor nikt sie nie nadaje!! W tym miesiacu nie bylo ani l4 ani zadnego urlopu a pani dyr musiala siedziec az 11 razy na recepcji bo nie bylo kogo obsadzic (zaznaczam ze na 1 zmianie jest 1 osoba)... a w przyszlym miesiacu dziewczyny musza wybrac urlop i w ogole nie wiem jak sobie to dyrekcja wyobraza, bo jeszcze duuuuzo tego urlopu maja i nie wiem kto bedzie pracowal... w dodatku tez dochodzi temat swiat bo kazaly nam sobie je rozdzielic pomiedzy nas 4... to oznacza ze cale swieta bede siedziec na recepcji dzien w dzien po 12h.... w zeszlym roku bylo nas 5 to kazda miala cos z tych swiat i nowego roku, a teraz to czuje ze bedzie wielka dupa.... i normalnie jestem zalamana i cala nerwowa z tego powodu
dziękuje dzis zaczełam robic kolejne strony, zaczełam sie rozkrecac i w sumie nawet zaczyna mi sie podobac a wszystkimi efektami się chwalic nie bede bo to az 40stron mam nadzieje, ze zdaze do soboty, bo akurat mama wtedy przylatuje,
A w pracy naprawde masz nieciekwie, może dyrekcja przejrzy na oczy i stwiedzi, że tak pracowac za długo się nie da...

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
india83, bardzo ładny album- na pewno będzie się podobał

dziękuję

Cytat:
szczerze to tez bym się przerazila takim widokiem, ale badz dobrej mysli może tak tragicznie nie bedzie, a pogoda wreszcie sie ustabilizuje

Cytat:
<oby sie udalo>
trzymam kciuki na moja suknie tez znalazl sie kupiec mimo, ze nie chcialam jej sprzedac hihi... ale ja swoja zostawiam, tak mi sie podoba, że na pewno przyda sie na kosielny

Cytat:
india83 album śliczny napewno się spodoba jestem tego pewna ja tez robilam albumy dla rodz i tesciowej jako podziekowanie były hitem twoj napewno tez bedzie
no mam nadzieje, ze moj tez sie spodoba. jeden przygotowalam juz dla babci ze Stanów w poniedziałek muszę wysłac

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
nie sa zle nie wiem czemu sie zalamujesz.. poprostu niestaraj sie za bardzo przkabinowac i bedzie git zreszta w polaczeniu z waszymi fotkami ti poraca wlozona efekt koncowy bedzie super... a mama sie poplacze)
Szczerze to zaczelam kombinowac jeszcze bardziej... hmm efekt koncowy pokaze czy nie przesadziłam
Stary 2009-11-21, 17:03   #4016
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli czytałaś książke, albo jeśli bardzo podobała Ci się pierwsza część to bym poszła, ale właśnie w porównaniu z pierwszą dla mnie ta jest gorsza.. nie wspominam o tym jak różni się z książką, bo 2 część dopiero zaczełam, choć już dostrzegłam różnice.
Moje wrażenia po wczorajszej premierze były mieszane, ale jak już tak na spokojnie przemyślałam temat, to stwierdzam, że bardzo mi się podobał film. Wydaje mi się, że odstępstwa od książki są mniejsze niż w przypadku pierwszej części, a tam mnie to okropnie raziło. Edward jak zwykle przystojny, ale Jacob też niezłe ciacho Stwierdzam jednak, że w kinie się filmu nie obejrzy, za dużo bodźców dookoła, ciągle jakieś komentarze, szeleszczenie, ktoś kaszle, komuś dzwoni telefon Poczekam aż film wyjdzie na dvd i obejrzę sobie na spokojnie. A w czerwcu premiera 3 części

Atomufka a w jakim mieście taka powódź?
Ja przeżyłam coś takiego w 2001 roku, na podwórku i w piwnicy miałam wody po kolana i to przez dobre 2 tygodnie. Na całe szczęście dom mamy podpiwniczony dość wysoko, więc w domu nie mieliśmy wody, ale piwnica cała zalana. Poziom wód gruntowych podniósł się wtedy tak szybko, że nikt się tego nie spodziewał.
Stary 2009-11-21, 17:16   #4017
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
<oby sie udalo>
chco mi juz 4 takie pisaly a potem nawet nie dały znaku. ale trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Moje wrażenia po wczorajszej premierze były mieszane, ale jak już tak na spokojnie przemyślałam temat, to stwierdzam, że bardzo mi się podobał film. Wydaje mi się, że odstępstwa od książki są mniejsze niż w przypadku pierwszej części, a tam mnie to okropnie raziło. Edward jak zwykle przystojny, ale Jacob też niezłe ciacho Stwierdzam jednak, że w kinie się filmu nie obejrzy, za dużo bodźców dookoła, ciągle jakieś komentarze, szeleszczenie, ktoś kaszle, komuś dzwoni telefon Poczekam aż film wyjdzie na dvd i obejrzę sobie na spokojnie. A w czerwcu premiera 3 części
mam takie samo wrazenie. Podobał mi się , ale kilka osób o mało co nie utłukłam. masakra., jakies 3 laski przyszły i wszystko tak głosno komentowały

ps. a my bylismy na działkach i jedna nam wpadła w oko. jest 4 km za miastem. moje marzenie miec działekę tak do 5km za miastem, spokój, cisza wszystkie media juz są, podoba mi się bardzo. w pon się umówilismy do urzędu gminy zobaczyc plan zagospodarownaia terenu i będziemy myslec czy ją kupic

Stary 2009-11-21, 17:30   #4018
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
agus ale ja napisałam, że IM się pomyliło a nie Tobie
sorki
jakas taka rozdrazniona od rana bylam ;p
moze mi troche przejdzie bo sie wyzylam na cwiuczeniach i na basenie
a teraz maz mnie poi drinkiem, to moze sie rozluznie
Stary 2009-11-21, 18:05   #4019
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

tez bym się jakiegoś drineczka napiła

narazie czekamy na pizzę, bo własnie sobie z męzulem zamówilismy ale miałam na nią ochotę.

Stary 2009-11-21, 18:44   #4020
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
narazie czekamy na pizzę, bo własnie sobie z męzulem zamówilismy ale miałam na nią ochotę.

ahhh jak ja bym zjadla taka polska pizze

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości