|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Maria2008-rodzisz w szpitalu w Rydultowach z tego co pamietam tak?Napisz mi prosze co jest ci tam potrzebne do dzidzi...na czas pobytu,bo ja mam zamiar rodzic w Mikolowie no ale jezeli bedzie nawal to kieruje sie tam gdzie ty.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3212 |
Zakorzenienie
|
witam weekendowo
![]() Elalank też bym chciała tak szybko urodzic (może skoro moja niunia też ma byc Olka to się uda? ![]() ![]() ![]() zakończyłam dzisiaj wreszcie prasowanie ubranek ![]() pieluszki też już poskładane, może później zapakuje torbę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3213 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() Paczka wspolczuje, staraj sie odpoczywac. A Ty ta rane przemywasz?ja tam nie wiem jak to po CC jest, moze inne Mamuski podpowiedza ![]() Lucky mialas urodzic 1,5 mis temu a Ty sie nam przeterminowalas ![]() Ja dzis odstawiam wszystko, juz rano nie wzielam nai Mg ani no-spy, mam nadzieje, ze nic sie nie stanie po tym jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3214 |
Zakorzenienie
|
Gissh a lekarz Ci będzie mógł wystawic zwolnienie wstecz? bo to ważne żeby ciągłośc była chyba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3215 |
Zakorzenienie
|
a własnie Gissh jak bylas w szpitalu to byly zakazane wizyty u Was?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3216 |
Zakorzenienie
|
Witam moje kochane mamusie
![]() ![]() ![]() Melduje sie juz jako szczesliwa mamusia uroczej Kamilki ![]() ![]() Jesli chodzi o porod to bylo tak!!! Pierwsze skurcze dostalam w poniedzialek o 2 w nocy byly nieregularne i nie az tak strasznie bolesna trwaly okolo 2,5 godz. pozniej troche zelzyly i nawet sie przespalam. Rano od 8 znow sie zaczelo i pojechalismy do szpitala bo moj gin mial dyzur ale odeslal mnie do domu i kazal wrocic wieczorem jak skurcze beda regularne i tak to o godz 16 znow znalazlam sie w szpitalu o 19.30 soatalam kroplowke szybko skurcze zaczely robic sie coraz silniejsze i okolo 21.20 zaczely sie bole parte bylo ciezko niunia nie mogal sie przeslizagnac przez ten kanal i niestety musialam byc nacinana i w monencie naciecia ja parlam a moj gin polozyl mi sie bokiem na brzuchy i malutka moment wyskoczyla. Najpiekniejszy moment byla taka biedniutka ![]() szwow mam sporo i bardzo bola ciezko chodzic siedziec lezec wszystko ciezko robic i to tak bedzie bolala przez dluzszy czas ale daje rade co sie nie robi dla niuni ![]() ![]() Gucia ogromne gratki i dla ciebie dzielna mamusiu ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz fotka malej ![]() ![]()
#3217 |
Zakorzenienie
|
aha i zapomnialam dziekuje wam za kciuki i gratulacje
![]() Postaram sie was pomalu przeleciec POZDRAWIAMY
#3218 |
Zakorzenienie
|
Pietrusiu witamy
![]() fajnie że jesteś już w domku. a to nacinanie Cię bolało? rety ja sie tego boję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3219 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie, wizyty były normalnie... Oprócz położnictwa oczywiście, bo u nas na położnictwo w ogóle jest zakaz wstępu osobom z zewnątrz więc jak tam ktoś przychodzi w odwiedziny to trzeba wyjść do niego na korytarz i tam można sobie posiedzieć (jest takie specjalne miejsce dla odwiedzających). Z tego co wiem wizyty u nas cały czas są dozwolone i mam nadzieję że to się nie zmieni i że nasze plany porodu rodzinnego nie legną w związku z tym w gruzach bo chyba bym się załamała... ![]() Cytat:
![]() Współczuję tych szwów i bólu, ale tak jak piszesz - to minie, a zdrowe i śliczne ![]() ![]()
![]() |
#3220 |
Zadomowienie
|
Pietrusia śliczna córeczka
![]() ![]() verusia pisałam Ci na pw co trzeba mieć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3221 |
Zakorzenienie
|
Pietrusia ale fajnie Ci, ze juz PO i wvale tak źle nie bylo z tego co widze
![]() ![]() Pustka dzis na wizazu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3222 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Cytat:
![]() ja tez mam jeszcze materac w folii i pościel założe na samym końcu, albo mąż założy... Pietrusiu śliczna coreczka, witaj z powrotem ![]() U mnie wszystko ok. Pozamykane i nic sie nie skaraca. Maly wązy prawie 3,5 kg ![]() Milego wieczorka, my dzis mamy koncert w planach. Do usłyszonka mamusie ![]()
![]() |
#3223 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny,
my juz po wizycie ![]() od jutra co 2 dzien na ktg i jak do piątku nie urodzę to będziemy wywoływać.. a i mimo odpadającego czopa lekarz kazał ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3224 | ||||||
Zadomowienie
|
Heloł
![]() Olka dziękuje za komplementy!!! ![]() Dziś mamy dzień spania, Olka budzi sie jak w zegarku co 4 godziny i dała dziś rodzicom nacieszyć się sobą ![]() Cytat:
a to buraki, faktycznie!!! ![]() a ja byłam wczoraj w sklepie i właśnie tak mi dziwnie było, bo musiałam juz stać w kolejce bez przepuszczania ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję 37 tygodnia. I lepiej zaczekaj do 38, zawsze to lepiej dla Olki ![]() Cytat:
![]() Kamilka śliczna ![]() I faktycznie piękny moment jak ładą dzidzię na piersiach i wtedy sie tak uspokaja!!! cud normalnie!!!! A ile masz szwów??? Ja mam tylko 3 i wcale mnie jakoś strasznie nie bolą, na drugi dzień już normalnie śmigałam. Dostałam w szpitalu taki fajny preparat na gojenie, który też używam do gojenia się pępuszka. Jest rewelacyjny. Ale nie wiem czy jest do kupienia w aptece ![]() Cytat:
![]() ![]() kciuki za wizytę ![]() No to i ja się pochwalę, że noszę już rzeczy sprzed ciąży (piękne uczucie ![]() ![]() ![]() ![]() Także Dziewczyny nie martwcie się ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3225 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() i zazdraszczam tego przytulania ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3226 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wow, strasznie Wam wszytskim waga leci ![]() z kolei ja za bardzo nei chce schudnac, czy jest na to jakas rada?przed ciąża bylam szczupla a chcialabym aby okragle ksztalty zostaly ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3227 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja właśnie szykuję romantyczną kolację dla nas (pierś kurczaka nadziewana serem,sos śmietanowo-ziołowy, ziemniaki opiekane z ziołami i marchewka glazurowana do tego ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3228 |
Zakorzenienie
|
Pietrusia witaj
![]() ![]() ![]() ![]() moje mlode ma dzis 2 tygodnie ![]() Malinko buziolki dla Tomka z okazji 4 tyg ![]() Elus ja pije calkiem sporo.. tylko jem malo.. byc moze dlatego..
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-11-21 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strasznie sie ciesze ze juz w domu jestem bo u mnie w szpitalu oddzial zamkniety i nikt do mnie nie mogl wejsc, Tz byl tylko raz dziennie przez szybe i to tylko chwileczke ![]() ![]()
![]() |
#3230 | |||
Zakorzenienie
|
Dobrzy wieczór. Przede wszystkim dziękuję wam za gratulacje i tak ogromne wsparcie. Jesteście niesamowite
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Elu, gratuluję tak szybkiego porodu ![]() Mój w sumie też był szybki, że wszyscy się dziwili, że to pierwsze dziecko ![]() ![]() A teraz poród ![]() W sumie to przez cały wtorek miałam bezbolesne skurcze. No cóż, czym się przejmować, skoro tak wiele ich było i zawsze prpzechodziły ![]() ![]() I jestem niezmiernie dumna z tzta, który wspierał mnie przez cały czas, przypominał o oddychaniu. Położna i lekarka stwierdziły, że dawno nie miały tak dobrze współpracującej rodzącej, bo robiłam wszystko tak jak mi mówiły. Jedynym wyjątkiem było utrzymanie niskiej tonacji głosu. Położna mówiła : "Aleksandra, ty sobie krzycz co chcesz, ale staraj się robić to niskim głosem". Niestety nie udało się, słyszał mnie też chyba cały szpital, a ja miałam zdarte gardło ![]() Ogólnie miałam też szczęście, że akurat na dyżurze była położna, z którą mieliśmy szkołę rodzenia, więc się mną zajęła. A co śmieszne, to to, że dwie pozostałe dziewczyny z kursu rodziły tego samego dnia, więc się spotkałyśmy na porodówce i potem na oddziale ![]() Ufff.... ale się rozpisałam i pewnie was całkiem zanudziłam ![]()
![]() |
#3231 |
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczór Kochane
![]() ![]() ![]() Guciu,Pietrasiu dobrze ze jestescie już z Nami ![]() Jutro wizyta ,boje sie trzymajc ie kciuki ![]()
#3232 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wcale nie nudzisz takimi pięknymi opowieściami! Dobrze, że sie wszystko tak ładnie potoczyło i córa zdrowiutka a mama zadowolona! Ogromne gratulacje!!! Teraz to tylko na foteczki czekamy1 A co z tym terminem było nie tak? Za wcześnie go wyliczyli?
![]() |
#3233 |
Zadomowienie
|
hej!czy nikt o mnie nie pyta???????
jeszcze na szczęście jestem w domku już poprasowałam i jutro się pakuję do szpitala ![]() tu wklejam wam chyba nasze ostatnie zdjęcie z brzuszkiem z dzisiaj ![]()
![]() |
#3234 |
Raczkowanie
|
Maria2008-dzieki ..przeoczylam ta wiadomosc nie wiedzialam ze ja mam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3235 |
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3236 |
Zakorzenienie
|
Był wyliczony o jakieś 2 tyg za wcześnie. Nawet położna powiedziała, że mała mogła jeszcze pobyć w brzuchu, bo miała jeszcze dość sporo tej tłustawej substancji na skórze. Problem w tym, że jest dość dużym dzieckiem, dlatego usg podawało inny wiek
![]() Marta, mam nadzieję, że mi wybaczysz, ale ostatnio byłam trochę zajęta ![]() A tak w ogóle, to widziałam kolekcję super brzuszków ![]() Pietrusiu córcia jest śliczna A to moja pociecha
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-21 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3237 |
Zakorzenienie
|
Guciu jaka ona śliczniasta
![]() ![]()
#3238 |
Wtajemniczenie
|
gucia witaj w domu! córcia słodziutka!
Marta ale masz maleńki brzuszek! |
![]() ![]() |
![]() |
#3239 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a brzusio cudny, wielkosciowo taki sam jak moj ![]() Cytat:
ale ona piekna ![]() Ja niestety sie dzis przestraszylam, bo jak pisalam odstawilam leki i pod wieczor apaly mnie kilka razy skurcze i to dosc mocne:/ wzielam wiec nospe i poszlam pod pryznic i niby przeszlo. Oby tylko wytrzymac te 8 dni ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3240 |
Zakorzenienie
|
Martusia ale masz pileczke
![]() Guciu czyli myslisz ze porod w wodzie jest latwiejszy?? wiesz ja sie balam takiego porodu ze wzgledu na krew.. ze woda sie cala zabarwi w wannie na czerwono i dla tz bedzie to strasznie wygladalo.. a mala jest slodka ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-11-21 o 23:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.