![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
Cytat:
![]()
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
margo80 nie wolno nic wymyślać,bo przełożę przez kolano i dam klapsa
![]() ![]() ![]() U mnie dziś okropna pogoda,niebo okropnie zachmurzone i pada... |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Margo ja też miałam takie myśli na początku, tym bardziej, że na pierwszej wizycie (6tc) ginka do mnie a na pewno jest pani w ciąży bo ja tu nic nie widzę (badanie ręczne). Wróciłam do domu i jeszcze jeden test dla pewności zrobiłam. Uspokoiłam się jak poszłam na usg w 9tc i widziałam moje maleństwo...
Mam na 3 dni pieska mojej mamy (musiała wyjechać) i chyba będę musiała z nim do weterynarza jechać bo ma przeraźliwy kaszel. Chyba że wiecie jak można psu pomóc??
#124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a z psem nie pomogę, bo nie mam doświadczenia w tej materii. właśnie zmieniłam pościel, nastawiłam pranie i za chwilę zabieram się za latanie ze szmatą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
A ja chodzę od godziny jak bomba zegarowa gotowa do odpalenia- skończył mi się mój ciążowy "narkotyk"-pomarańcze..bez tego nie wytrzymam do obiadu...Zabiję każdego kto mi podskoczy
![]() ![]()
#126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie zachciewanki się bardzo zmieniają...Jak coś wcinam dwa dni to na trzeci już nie ruszę... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
napisałam posta i mi go nie wysłało, bo jakiś błąd wyskoczył...
mam dziś w planie pieczenie muffinów pomarańczowych, ciekawe jak wyjdą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja martwię się czy mój dzidek wogole rośnie, na ostatnim usg był dość mały, 42 mm w 12tc, a ja od 6 tc przytyłam 0,2kg!!! i obwód brzucha taki sam od 5 tygodni ![]() coprawda wieczorem wywala mi brzuszysko niemiłosiernie i wtedy sytuacja wygląda inaczej, ale z moich stałych pomiarów robionych zawsze o tej samej porze wychozi tak jak napisałam wyżej. Na ostanim usg było wszystko ok, dzidek machał raczkami i przecierał oczka, ale... ten strach jednak jest... ciągle mam w myśli naszą DAnie, ciekawe co u niej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A dzidki przecież nie wszystkie są takiej samej wielkości( w danym tygodniu)...Przecież to normalne,że jedne są większe,a drugie mniejsze ![]() Laski nie wyszukujcie sobie problemów,cieszcie się zdrową ciążą ![]() DAnia pewnie próbuje się pozbierać po tym co się stało...Lekko nie jest ![]() Edytowane przez Jola00 Czas edycji: 2009-11-21 o 11:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym miała takie myśli to chyba już na następnym usg bym siedziała... A tak wstępnie z lekarzem się umawiałam tuż po Nowym Roku na następne podglądanie malucha...
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Jola00
![]() ![]() ![]() wogole u nas ostanio jakies kiepskie dni, mąż oblał bardzo ważny egzamin a mojego tatę szef przywiózł z pracy do domu bo tak źle się czuł ![]() zabieram sie za jakies porządki i może srenik upieke dla męża na pocieszenie, bo doł ma ogromny po tym egzaminie lindsley ![]() miłej soboty ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2009-11-21 o 11:16 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sobie trochę sprzątam, potem przerwa, potem znów ciąg dalszy. małż poszedł do ogrodu wymyć samochody. jakaś taka leniwa ta sobota... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Margo nie przejmuj się
![]() ![]() Velluto Ty też się nie przejmuj. Sprawdzałam przed chwilą, że moja dzidzia miała w 12 tc 4,52 więc podobnie. A ja też mam 156 cm ![]() Uszy do góry! |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
staram się, ale nie zawsze wychodzi.
![]() kończę przerwę i za chwilę zbieram się do roboty. |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciesz się. Ja bym tak chciała bezobjawowo, bo ja jestem z tych przewrażliwionych niestety i lokalizuję pewnie i te kłucia i bóle, których nie ma. :/ ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Na dziewczynkę owoce? No no ... ![]() Ja od 3 tyg. już mam fazę mandarynkową, dziś znowu kupiłam. I gruszkę, bo jak zobaczyłam to ślinotoku dostałam. ![]() ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-21 o 12:00 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja od dwóch tygodni jestem na jabłkach, ![]() ![]() ![]() w sumie wpadłam sie tylko przywitac. miłego weekendu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie wierz w te zabobony - przecież u Ciebie ma być Daniel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15415026]
w sumie wpadłam sie tylko przywitac. miłego weekendu. ![]() ![]() Mnie do zabobonów tak daleko jak stąd do NY. ![]() Jakby to miało jakiekolwiek znaczenie, to bym musiała nosić dwoje dzieci, obu płci. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
Witam przyszłe mamusie. Dopiero teraz trafiłam na to forum niestety dlatego że moje możliwości siedzenia przy komputerze są ograniczone - mdłości po kilku minutach.
![]() Termin mam na 27 maja i niestety już od miesiąca leże w łóżku (plamienia itp.) Teraz już lepiej i powoli wracam do życia. co do imion to nie możemy się zdecydować, jak narazie podoba mi się Liliana ale się jeszcze zastanawiam. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |||||
Rozeznanie
|
Witam sobotnio
![]() Cytat:
Musisz zakupić: jedną większą polędwiczkę wieprzową lub 2 małe (zależy od pojemności żołądka ![]() Przystępujemy do działania: kroimy polędwiczkę na ok. 1 cm plasterki, solimy i pieprzymy wg uznania. Na patelni rozgrzewamy trochę masła (nie za dużo, bo potem będziemy mieć jeszcze trochę tłuszczu z boczku), wrzucamy nasze polędwiczki, niech odrobinkę się zarumienią. Następnie dodajemy pokrojony w paseczki boczek - niech się trochę wytopi, następnie dodajemy pokrojoną cebulę. W czasie jak boczek zamieni się już w takie fajne skwareczki, cebula się zeszkli a polędwiczki zrumienią (nie można smażyć za długo, bo będą za twarde) dodajemy wcześniej przygotowaną miksturę: należy dobrze wymieszać śmietanę z 3 łyżeczkami papryki i sokiem z całej cytryny z odrobiną soli. Teraz mieszamy wszystkie składniki z tym sosem, niech smaki się wymieszają. Dusimy jeszcze kilkanaście minut. Jak sos jest za gęsty to można trochę wodą rozrzedzić. Następnie siekamy migdały i prażymy je na suchej patelni do zrumienienia. Gotujemy makaron tagliatelle - al dente oczywiście. Wykładamy tagliatelle na talerz, polewamy sosem z polędwiczkami, całoś posypujemy prażonymi migdałami, co wieńczy smak całego dania. Smacznego ![]() ![]() Dziewczynki, dziękuję w imieniu mężulka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie martw się kochana ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze co do zachcianek, to ja mam niektóre na chłopca, a niektóre na dziewczynkę-Tż obawia się, że będą bliźnięta
![]() A dziś mam ochotę na tuńczyka i na obiadek robię sobie to: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=166170 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | ||
Zakorzenienie
|
bardzo lubię penne z tuńczykiem
![]() ciekawe co wyjdzie z zajadania śledzi,kapusty,ogórów jabłkami/mandarynkami ![]() wszystko przed Tobą ![]() Cytat:
![]() ja narzekałam na mdłości,a kiedy przeszły zastanawiam się czy na pewno wszystko ok ![]() na pewno wszystko jest ok,a w środę się potwierdzi ![]() ![]() postaraj się dużo zajęć sobie zorganizować Cytat:
cześć Myszko ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#143 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Takze margo nie jestes sama ![]() ![]() Cytat:
Cos leniwa sobota tu widze. Zycze wszystkim udanego weekendu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#144 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Melduję się na nowym wątku
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15401965]My na 4 piętrze mieszkamy ![]() ![]() A dzisiaj w ciuchlandzie byłam, efekty (całość 15 zł):[/QUOTE] Ja też na 4 piętrze mieszkam i jak wejde do domu to ziajam strasznie. A tak, to robie wszystko to, co przed ciążą, tylko wolniej. Chcę jeszcze przed świętami okna umyć ![]() Ciuszki śliczne. Sukienusia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Witaj ![]() Piękny dzień dzisiaj był u mnie, a ja siedziałam w pracy do 13.00 Koło mojego zakładu był wybuch gazu ( w domku jednorodzinnym ) i myślałam, że szyby wylecą. Pies się zerwał z miejsca ( bo go do pracy zabieram. Kiedyś miałyśmy napad w biały dzień ), ja podskoczyłam na krześle, gorąco mi się zrobiło. Mówię do kolegi, że teraz to takie atrakcje to nie są mi potrzebne, no i zakuło mnie w brzuchu ![]() ....a jutro jedziemy na obiad do teściów ![]() Któraś z Was pisała o wózku Coneco Toledo. Kuzynka go ma i jest zadowolona, tylko ciężki jest, ale wnosi na parter ![]() A ja dzisiaj zaczepiłam babkę, która jechała Tako Jumperem. Też zadowolona jest, ale mówiła, że ciężki.
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-11-21 o 17:44 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#145 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie też zdecydowanie leniwa sobota. Nawet za dużo nie posprzatałam dziś ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no własnie długie starania i wiek robią swoje ![]() czyli nasze maluchy rosna w zbliżonym tempie ![]() ![]() ![]() myszka1986 - witaj ![]() ![]() kees26 - z przepisu skorzystam i ja ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Witam Mamcie
![]() Ja dopiero co wróciłam ze szkoły. Kurczę, nie wiem czemu ale jak siedze tak na tych wykładach kilka godz, to tak mi twardnieje brzuch ![]() I znów mnie bolało tak po tej prawej stronie. i znów po kibelku przeszło. Kurde co to może być? Wlasnie też myślałam że to wyrostek. I mama mnie uspokoiła że w razie czego można wykonać operację w ciązy ![]() Margo ![]() Ja jestem prawie że w 15 tyg, przytyłam tylko 0,5kg, brzuch widac tylko i wyłącznie na wieczór po całym dniu jedzenia i to też tak niewiele. Wstawiałam wczoraj zdjęcie ![]() Tak że.. Na pewno jest wszyyystko doobrze ![]() A ja dziś zrobiłam sobie przerwe i nie poszłam na wyklady ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Kardashi-niestety podczas siedzenia jest nacisk na macicę,moze twardniec
![]() ale moze Twój maluszek jest jakoś tak ustawiony,że pociąga za odpowiednie sznureczki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() I owszem, jesteś normalna ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
kardashi - a nie masz wzdęć? bo mnie tak kłuje przy wzdęciach, kiedy mam wywalony brzuch
i oczywiście po kibelku mija ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2009-11-21 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, może i mam wzdęcia
![]() ![]() I jak chyba wykłady zaczne omijać. nie dośc ze się wyśpie to uniknę takich nieprzyjemności ![]() A studiuję pedagogikę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.