|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Brzoskwinka trzymam kciuki,aby TŻ się udało.
Agusia może Bobas ma taki dzień, tak jak czasem każda z nas, że nie ma humorku i się mało rusza. Kamyk kiedyś pisał, że dzidzia może być ustawiona pleckami i nie czuć jej bardzo. Jak juz bardzo się martwisz, zjedz coś słodkiego,napij się zimnej wody i powinnien byc bardziej ruchliwy.Tylko sie nie martw! ![]() Lila fajnie, że dobrze się czujesz. Zazdroszcze wrażeń z Dzidzią. Mam nadzieję, że niedlugo i ja będę mogła to przeżywać. Camilliana ciężko stwierdzić czy to ma jakieś znaczenie. Dodam,że ja i moja siostra urodziłyśmy się tydz po terminie, nie wiem jak mój TŻ. Ja byłam mała jak się urodziłam, mój Tż duży a wychodzi, że nasz synuś będzie duży. |
|
|
|
#3242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, że raźniej Cytat:
![]() Brzoskwinia no myslę, ze coś go trapi i dlatego podpala... Mój tez nie pali już z 1,5 roku a czasem zdarzały się okresy kiedy wyczuwałam, że znów podpala... I nigdy się nie przyznawał ale swoje wiedziałam... Teraz nie zapalił już bardzo długo ale jesli przyjdzie wypić piwo z kolegami to wtedy zapali napewno... Youyou dziękuję
|
||
|
|
|
#3243 |
|
Zadomowienie
|
Camillina witaj wśród -jak to ładnie napisałaś-stadka styczniowo - lutowych mam. W razie jakichkolwiek pytań pytaj, bo tu jest wiele mamusiek, które na pewno pomogą Ci w "problemie".
|
|
|
|
#3244 |
|
Raczkowanie
|
U nas dziś leniwy dzień, słonko świeciło i było ciepło, więc ruszyliśmy na spacerek. Trochę się zmęczyłam i teraz odpoczywam wymyślając prezenty na święta
Najgorzej z teściami, bo zero pomysłów Ale jeszcze trochę czasu mamy.Do tego spać mi się chce, bo od kilku dni mały budzi mnie kopniakami i wstaję po 2 razy do kibelka i ciasto, bo przyznam, że w piątek zaszalałam i zjadłam 2 kawałki i.... cukier w normie Camillina witaj |
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Xmila zazdroszcze, ze tylko 2 razy... ja wstaje z 6 jak nic:\
|
|
|
|
#3246 |
|
Raczkowanie
|
Zebra, 6 razy
to straszne....Ale pewnie wszystko przede mną, bo dopiero 29 tydzień zaczęłam
|
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już nie pamiętam jak to jest połorzyć się i zasnąć... co już usypiam zaczynam czuć, że muszę do wc
Albo zgaga- dzisiaj mnie obudziła w nocy masakryczna.
|
|
|
|
#3248 | |
|
Zadomowienie
|
Hej,
A ja znowu mam zaległości w czytaniu, ale postaram się to jednak przeczytać bo wkurza mnie, że mnie tyle omija. Cytat:
Ja dzisiaj zrobiłam TŻ-towi doslownie pisemną listę rzeczy które ma do zrobienia. Sam zresztą o to poprosił bo ma bardzo analityczny i praktyczny umysł i pracuje mu się lepiej z listami, wykresami, tabelkami.... bla bla bla A ja bym czasem tak chciała żeby wykazal trochę serca i inicjatywy, żeby mnie mile zaskoczyl... Heh... Pobożne życzenia. Haaaaaaa ja tez jestem po filologii angielskiej ))) Jak mieszkalam w Polsce to pracowałam w gimnazjum, w zaocznej szkole dla dorosłych i na prywatnych kursach. Tu pracuję jako cos w rodzaju asystenta i poprawiam dokumenty etc... (wszystko co związane z angielskim)Pola myślisz o mówieniu do dzidziusia po angielsku??? My będziemy mieć istny mlyn w domu, bo ja będę mówić do dziecka po polsku, TŻ po turecku (coby się dzieciak z dziadkami z obu stron mógl dogadać bo to ważne) a do siebie mówimy tylko po angielsku ![]() Dobra to teraz moja kolej na chwalipięctwo. Zasypię Was kochane zdjęciami tego co już mam. Na pierwszy ogień wrzucam ubranka. Właśnie sprawdziłam i większosc mam do prania w 40 stopniach. Brat ma mi kupić na allegro torby próżniowe, to potem będę je tak przechowywać żeby się żadne zarazki i kurz nie dostawał. |
|
|
|
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
I jedziemy dalej: sweterek, czapeczka na zewnątrz, kocyk kupiony w IKEA, 3 bodziaki Newborn, Zestaw Newborn od znajomych z Turcji firmy Chicco, kolejny zestaw Newborn od babci TŻ-ta, bodziak, jesio jeden zestaw od koleżanki Polki która mieszka na stałe w Turcji w Alanyii oraz przewijak.
|
|
|
|
#3250 |
|
Zadomowienie
|
Prócz tego mamy zamówione łóżeczko razem z ochraniaczami na szczebelki, poscielą i baldachimkiem oraz komodę do przewijania z jakiejś wloskiej firmy - kolekcja nazywa się Cassalino. Zaplacilismy za to fortunę
Wózek zamówiliśmy także firmy Chicco - Trio S3 i będzie albo Topazio albo Wallstreet jesli chodzi o kolor (nie robi mi to różnicy w sumie). |
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak bylam w pierwszej ciazy to zostawialam taka liste na stole, np. kupic bulki, owoce itp, oproznic zmywarke, wyniesc smieci itd... I zeby bylo smieszniej pamietam, ze sie doskonale sparwdzala i jeszcze maz odhaczal co juz zrobil. A teraz.... Prosze sie - umyj podlogi bo juz tydzien nie myte i sa brudne.... Maz: moze umyje jutro... Jutro: umyj podlogi... Jestem zmeczony itd...Moze powroce do listy - przynajmniej nie bede zrzedliwa baba przypominajaca mu co chwile, ze trzeba cos zrobic. Lista bedzie mu przypominac.Jak wyjezdzalam na wakacje z rodzicami to mu zostawilam taka liste - wszystko co tam tzreba bylo podremontowac, itd... |
|
|
|
|
#3252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też im się weekend na odpoczynek należy
|
|
|
|
|
#3253 |
|
Zadomowienie
|
brzoskwinia - mam nadzieję, że tż uda się znowu rzucić palenie. Szkoda, że po takim czasie w ogóle zaczął. Przypuszczam, że to niezbyt łatwe, na szczęście ani ja ani tż nie palimy.
malinka - za środową wizytęmajkela - żeby wizyty były mało męczące i mało stresujące agusiamatyldka - jak się dzidziuś za mało rusza lub za dużo rusza to sie martwimy, ale dlaczego tak sie dzieje![]() Co do seksu to w pierwszej ciąży tż pod koniec nawet nie chciał o tym słyszeć, bo bał sie że coś się może stać (a przecież dziecko jest bardzo dobrze chronione i nie ma szans żeby mu sie coś stało). Jak będzie w tej to się okaże, jak na razie nie mamy żadnych przeciwwskazań, gorzej że nawet jak coś zaczynamy planować na wieczór, to ja najczęściej usypiam Camillina - serdecznie witamy Podobno pierwsze ciąże są przenoszone o kilka dni (w moim przypadku o 5 dni) - tak przynajmniej mówiła nasza prowadząca na ostatniej SR , ale jak tak patrzę na listę mamuś listopadowo-grudniowych to wcale nie jestem tego taka pewna. Już niedługo będziesz miała okazję się przekonać ![]() zebra - współczuję częstego wstawania, bo w sumie mamy podobny termin, a ja zazwyczaj w ogóle nie wstaję w nocy (chyba że do pierworodnego , ale rzadko wtedy zachaczam o łazienkę) castilia - ciuszki A ja zmykam na rocznicę przeprowadzki do własnego mieszkanka, bo tż z synkiem już czekają |
|
|
|
#3254 | |||
|
Zadomowienie
|
Bo to są trudni ludzie i nie wiadomo czego się po nich można spodziewać
.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() castilia ale zakupy a mebelki -------------- No to tak: wizyta teściów nie wypał. Jeszcze początek wizyty jako- tako ale reszta szkoda słów. Skończyło się na tym, że może znów za pół roku się zobaczymy. ------- Nie wytrzymałam i włączyłam pierwsze pranie z ciuszkami- na poprawę humoru i głowa zaczęła mnie boleć
|
|||
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
Castilia śliczne rzeczy
tak zamierzam mówić do Małego też w j.ang.nawet mu czytałam bajkę po ang![]() celka niezły pomysł z listą.muszę o tym pomyśleć. co do aktywności Dzidzi, to mój od 2 dni jest bardzoa aktywny.pewnie ma takie dni.TŻ jest zachwycony oglądacie na TVP2 o świnskiej grypie? ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Jutro mam wizyte u diabetologa a we wt u gina. Więc wyjeżdzamy jutro rano a wrócimy we wt wieczore.Trzymajcie kciuki. Zamierzam poogladac wozki i kupic sobie kilka rzeczy. Majkela co do tesciow, to ja nie lubie sie z moimi spotykac,jest sztywna atmosfera i tez nie wiem czego moge sie spodziewac po spotkaniu.tesciowa jest nieprzewidywalna,tesc nie ma swojego zdania, jest pod jej wplywem ( choc i tak sie duzo na plus zmienilo) |
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
Castillia prześliczne te ciuszki!!!
Majkela jak Ci pisałam już- czasami lepiej, że się z nimi nie widuje- ja swojej teściowej nie widziałam juz 7 miesięcy jak nic i jest mi z tym dobrze ![]() Ale się obżarłam:P jejku hehe Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-11-22 o 18:56 |
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Zebra a Twoj TŻ sie z nimi widuje?
|
|
|
|
#3258 |
|
Zadomowienie
|
my znów w poszukiwaniu pralki i lodówki,ech już nóg nie czuje a kostek nie ma.
z sexem to u nas kiepściutko,wcześniej nie mogłam bo troche zagrozenie,teraz od długiego czasu lecze grzybka i ciągle globulki i w dodatku ja czuje ból w środku a i tz panikuje bo boi sie po stracie naszego 1maluszka.ale damy rade |
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Pola on może z nią się widział w tym czasie 2 razy? Wczoraj dzwoniła żeby ja odwiedził... nie odwiedził...zawsze jak już nawet był to coś chciała piłowała o kase, żeby jej pomógł długi popłacić itd... a ona leni się i wydaje kase na fajki i inne umilacze czasu...
|
|
|
|
#3260 |
|
Zadomowienie
|
hej kochane
gardło mnie boli i troszkę mam kaszel , jutro pojadę do apteki kupić za wszasu jakiś syropek ( chyba "pini'' można pić ) spać mi się już chce a chciałam '' skazanego '' zobaczyć Castillia śliczne ciuszki dziewczyny jaki syrop można pić na kaszel w ciąży?????? mam w szafce snicersa ... zaraz go zjem ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- a co do seksu to mam zakaz , ale tragedii z tego nie robimy ... przecież istnieją inne techniki '' relaksu''
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Zebra a ona nie szuka z Wami kontaktu?u nas tak było przed ślubem a teraz bardzo chce sie z nami spotykac.ale te tesciowe sa wredne...
|
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ula 87;15438952]hej kochane
mam w szafce snicersa ... zaraz go zjem ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Ulcia ty Łakomczuszku a co do syropou, to nie wiem,najlepiej idz do lekarza! |
|
|
|
#3264 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i tez myslalam zeby mowic do synka po angielsku mam zamiar mu puszczac kolyskanki po angielsku do snu![]() Castilla to u ciebie w domu niezly misz masz jezykowy bedzie sami poligloci ale bardzo dobrze, dziecku to na pewno nie zaszkodzi
|
||
|
|
|
#3265 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
piję dużo na moje bakterie w moczu i dlatego tak latam w nocy..Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdzie kończyłyście fil.ang.?
|
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Napisała przed chwilką do mnie Aldii- jest od rana w szpitalu, ponieważ od wczoraj nie czuła ruchów. Zrobili jej KTG i usg i wyszło,że niby jest w porządku, ale mała się nadal prawie nie rusza. Powinni je jutro wypisać...
Pola szuka teraz kontaktu an bank... bo o wnuka jej chodzi wiesz...chciałaby go widziec i wogóle. Ale ja nie szukamz nia kontaktu, Tż widzę, ze bardzo powściągliwy do niej i jakoś nie widziałam jej cała ciążę. Na ślub nie przyszła pomimo zaproszenia więc tym bardziej nie czuję już potrzeby się wysilac na udawane usmiechy do niej skoro tak wobec syna się zachowała. Youyou a ja własnie nei amm bakterii w moczu a tak mnie goni:P ale za to muszę wypić z wieczora dośc tak pewnie to dlatego... No ale wtedy najbardziej mi się chce pić jakbym kaca miała. |
|
|
|
#3268 |
|
Zadomowienie
|
widzę ze większość z nas ma kłopoty ze spaniem i częstym sikaniem
coś o tym wiem ja w nocy musze wstawać do toalety średnio co 2-3 godziny ![]() narazie na kaszel i gardło piję mleko z czosnkiem i miodem oraz herbatką z cytryną i miodem ale jak jutro pojadę do miasta to zachoczę o aptekę
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#3269 |
|
Zadomowienie
|
Ja konczyłam we Wrocławiu w Wyzszej Szkole Filologicznej. Najpierw licencjat a potem magisterke na tej samej uczelni.
|
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
a Aldii nie napisała czy wiedza dlaczego slabo czuje Dzidzie?
Zebcia niezła tesciowa.nie przyszla na slub...nie dziwie sie ze nie szukasz kontaktu. ja tez jestem zniechecona i nie zalezy mi na dobrych relacjach.tak mi dala w kosc... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

jestem nowa i mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego sympatycznego stadka oczekujących mam. Trochę późno się przyłączam bo zostało mi zaledwie 6 tygodni do porodu ale im bliżej terminu tym więcej nerwów i potrzeby towarzystwa kobitek "w temacie" . Zamiast ubywać to mi przybywa pytań i wątpliwości a w gromadce raźniej..
Pewnie, że raźniej
Ale jeszcze trochę czasu mamy.
to straszne....
Albo zgaga- dzisiaj mnie obudziła w nocy masakryczna.

może to weekend tak działa. Dzis nawet zjadłam kostke czekolady coby kajtka rozruszac to troche popykał. Jednak w porównaniu z ruszaniem w tygodniu to prawie nic 
za środową wizytę
.
a mebelki
Jeszcze początek wizyty jako- tako ale reszta szkoda słów. Skończyło się na tym, że może znów za pół roku się zobaczymy.