|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Po prostu "przejechać" tym patyczkiem po szyjce
?
|
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Addicted śliczny brzusio, a jaka Ty chudziutka!aha, Słodki Synek
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15443384]Po prostu "przejechać" tym patyczkiem po szyjce ?[/QUOTE]ja wkładałam atyczek do pochwy.jaką masz temp? |
|
|
|
#3303 |
|
Konto usunięte
|
pola25 36,9 i 37,1 tak na zmiane mniej więcej
|
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15443485]pola25 36,9 i 37,1 tak na zmiane mniej więcej[/QUOTE]
a ile juz masz takich temp.?ile jestes przed okresem? temp jest ok. ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Będę się żegnała, spróbuję pójść spać choć Mały cały czas buszuję i nie wiem jak zasnę...Miłej nocki.buziaki |
|
|
|
#3305 |
|
Konto usunięte
|
Trzy takie tempki już mam. A przed okresem jestem 5dni.
|
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15443676]Trzy takie tempki już mam. A przed okresem jestem 5dni.[/QUOTE]
spróbuj duzo o tym nie myslec i daj nam znać.szansa jest duża. |
|
|
|
#3307 |
|
Raczkowanie
|
addicted to wizaz slodki brzuszek, szczuplutka jestes chyba niewiele przytylas
![]() honolinka ja bym przejehala poprostu ![]() ide spamkac, jutro ciezki dzien przede mna, na srode mam zrobic prezentacje na uczelnie a jeszcze na dobra sprawe nie zaczelam dobranoc
|
|
|
|
#3308 |
|
Zadomowienie
|
pola, agusiamatyldka
Póki co przytyło mi się 8 kg. A teraz idę pobuszować na all
|
|
|
|
#3309 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
)) My się skupimy na poczatek na polskim i tureckim bo to najważniejsze, ale ponieważ porozumiewamy się z mężem po angielsku cały czas więc maly będzie mial też jakiś kontakt i pewnie coś mu się tam obije o uszy.Cytat:
Misz masz, heh żebys wiedziala To, że dziecku to nie zaszkodzi to wiem boję się tylko, że może być ciężko bo dzieci zwykle idą na latwiznę i odmawiają mowienia w którymś języku. Tak czy owak będziemy kłaść na to duzy nacisk. Mój Tż po polsku coś tam rozumie, ale malo i mowi też bardzo mało więc dzieciak nie ma szans musi do taty mówić po turecku. Ja po turecku dużo rozumiem, ale mówic też mi cięzko więc szkrab będzie się musiał niestety przyzwyczaić.Ja w Katowicach na Gallusa U nas takie cos nie mialo miejsca, mało tego wykładowcy trzymali nas do ostatniej minuty i nigdy nie wypuszczali wcześniej bo bali się, że ktoś zloży skargę do dziekanatu Wymagania też były moim zdaniem dużo większe bo wszystko się rozbija o kasę więc im więcej gnoją tym więcej zarabiają bo za każdą poprawkę i wszystko trzeba było płacić.... Cytat:
Ja mam wizytę u gina w środę. Jutro mam spotkanko z moją położną. Mam nadzieję wyklarować pewne sprawy i mam też nadzieję, że trochę TŻta mi przygotuje do tego psychicznie. Wczoraj poczytałam sobie na jednej stronie Pregnancy Weekly o zakażeniu Streptococcus agalactiae (w wolnym tłumaczeniu: paciorkowiec bezmleczności), które jest max groźne dla noworodka i problem jest w tym, że test należy zrobić najwczesniej w 37 tygodniu bo zarazić się można kiedykolwiek.... Trochę mnie to przeraziło, szczególnie, że po artykułem byl komentarz kilku mam i jedna pisala, że jej nowonarodzona córeczka zmarła bo mózg przestal funkcjonowac.... Masakra.... ![]() Ja miałam swego czasu chlamydię no i miałam też stwierdzoną opryszczkę genitalną (heh... wszystko złapałam od męża bo jak się poznaliśmy byłam dziewicą... no i weź się tu człowieku oszczędzaj, uważaj a potem i tak się zarazisz... ehhh...) Muszę chyba zrobić badania na to wszystko żeby mieć spokojną głowę, bo opryszczka jesli jest akurat aktywna (tzn. są wykwity) jest wskazaniem do cesarki a ja tego nie chcę za żadne skarby.... |
|||||
|
|
|
#3310 |
|
Zadomowienie
|
Badanie na paciorkowca jest zalecane. Nie wiem czy wykonują je standardowo, ale nawet jak nie to wolę zrobić to badanie odpłatnie i mieć świety spokój.
W twoim przypadku jeśli miałaś opryszczkę to też lepiej wykonać ponownie badanie, gdyż dziecko może się zarazić w trakcie porodu. A ja lecę spać. Dobranoc |
|
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
Addicted piękny i uśmiechnięty brzusio
I zgrabniutka mamusia... słodki synuś
|
|
|
|
#3312 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() Widze, że na weekend dzieciaczki sie wam rozleniwiły moja wręcz przeciwnie szaleje aż miło nawet teraz mnie boksuje Zaraz sobie zrobie cappucino i muszę poszukac zmywarki |
|
|
|
#3313 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ---------- Cytat:
|
|
#3314 |
|
Rozeznanie
|
Castilia też studiowałam na Gallusie. Co prawda tylko 2 lata, bo tylko mgr uzupełniające na zarządzaniu, ale też dobrze wspominam ten czas.
Aldi trzymam mocno kciuki za Ciebie i malutką. Życzę miłego dnia i zmykam czytać książke.
|
#3315 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A ja właśnie delektuję się Smakija d'amour czyli mus orzechowy z sosem z mlecznej i ciemnej czekolady - dobre, ale słodkie jak nie wiem co. Życzę wszystkim miłego i słodkiego dnia
|
||
|
|
|
#3316 | |
|
Zadomowienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15440407]Cześć dziewczyny
. Bardzo Was przepraszam,że się tak bezczelnie wtrącam,ale mam bardzo istotne pytanie. Zapytam Was jako te doświadczone . W ostatnim cyklu staraliśmy się z TŻtem o bobasa. No i niebawem powinna przyjść @,ale mam podwyższoną tempkę,ciągle bym spała i mnie ciągnie w jajnikach. Tylko ten śluz,nie mam go prawie w ogóle. A większośc z Was piszę,że miała go dużo i było biało. Czy mimo to jest szansa? Na razie nie chcę robic testu,poczekam do dnia @. Proszę o odpowiedź,w miarę możliwości .[/QUOTE]Ja w ogóle śluzu nie miałam. Sucho jak nigdy... Troszkę mnie brzuch tylko bolał jak na okres i nic poza tym. A test zrobiłam zupełnie przypadkiem... Daj znac, bo jesteśmy tu wszystkie ciekawe czy zafasolkowaliście [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15442499]pola25 to ja na razie nie będę dziękowała. Jak już się dowiem,to podziękuję. A o trzymanie kciuków serdecznie proszę .[/QUOTE]![]() Cytat:
*********** W dzień dobry tvn będzie "jak wspierac kobietę przy porodzie" i to chyba juz za chwilkę. Niby temat dla naszych tżów lub innych osób nam toważyszących, ale pewnie warto obejrzec. Edytowane przez Agape007 Czas edycji: 2009-11-23 o 08:50 |
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
castillia z tego co sie orientuje to powinnas brac leki na ta opryszczkę. U nas kaza brac Heviran.
|
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
Addicted mąż ma na rano i tak wstaje to wstałam z nim
|
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Addicted słodki brzusio i wczesniejsza zawartość obok stojąca też
![]() A ja mam lenia po weekendowego....obiad mam jeszcze z wczoraj...Kuba bawi się lego... Idę kupić Puchatkowi 2 komplety nowej pościeli i duzą koldrę z poduszką...będziemy go starali zachęcić do spania w dużym łózku.... Może się skusi na spanie z Zygzakiem na jego punkcie bzika ![]() ********** Rany dziś zmienilam podpis....dziś zaczynamy 30 tydz
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-23 o 09:03 |
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() addicted to wizaz - słodki brzuszek i malutko przytyłaś , 8kg to ja już teraz przekroczyłam w 28tc ![]() castilia - mi przy posiewie z szyjki wyszło że mam tego streptococa ag. typu B, czyli paciorkowca . Najpierw okropnie się tym przejęłam bo naczytałam się w necie strasznych rzeczy Ale lekarz mnie uspokoił że najważniejsze to go wykryć bo podaje się matce przy porodzie leki osłonowe dla dziecka żeby się nie zaraziło przechodząc przez kanał rodny i wszystko będzie w porządku. Ten paciorkowiec jest dość powszechny, ma go podobno ok 1/3 kobiet i niczym się nie objawia, wiec dlatego ważne są te badania Ja miałam kurację globułkami na tego wstręciucha i przy najbliższym posiewie wyjdzie czy się go pozbyłam ![]() ------------------- A ja jutro mam usg u gina i właśnie mnie oświeciło że chyba powinnam zrobić badania mocz i krew które mi przepisał na ostatniej wizycie Zakręciłam się bo mam od razu umówioną konsultację na za dwa tygodnie do niego i cały czas żyłam w świadomości że te badania to na tę konsultację a nie na wizytę z usg... Ale w sumie to też wizyta i powinnam je zrobić, teraz już za późno, bedę się jutro tłumaczyć
|
#3321 |
|
Zadomowienie
|
O 10:05 to będzie.
|
|
|
|
#3322 |
|
Raczkowanie
|
Dzien Dobry
ale paskudna pogoda , leje strasznie, dobrze ze dizs nie musze nigdzie wychodzic , juz wole robic te prezentacje ....od kilku dni mam straszne pragnienie i suchosc w buzi, zauwazylyscie cos takiego?normalnie 2 pelne szklanki wody wypije jednym chlustem i zaraz znowu mi sie chce, a ja raczej do tych co je trzeba zmuszac do picia naleze, wiec nie wiem. zjadlam dzis parowki na sniadanie, byly juz ugotowane jak wstalam, a zawsze po parowkach caly dzien mi sie odbija i mnie mdli ale je uwielbiam, na lakomstwo nie ma rady
|
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj miałam dzień pełen wrażeń - wyprawa na urodziny mojego chrześniaka w okolice Gorzowa Wlkp. Cały dzień czułam się za**** - normalnie nic mnie nie bolało, czułam się rewelacyjnie - do momentu aż znaleźliśmy się w domu... Podbrzusze zaczeło mnie boleć jak na @ no i plecy zaczęły boleć... Wziełam no-spę i ból @ przeszedł ale plecki zależy w jakiej pozycji jestem to raz bolą a raz nie.
Ale trochę się przestrachałam, bo czy to już pora na takie atrakcje? Mój mąż już zapowiedział, że to ostatnia taka wyprawa była i sama już sie nigdzie nie wybieram na miasto bez niego a torbę mam spakować ![]() On też myśli, że jak się Mała już tak masakrycznie wypina mi w żebra to że już się zbiera do wyjścia ![]() No powiedzcie, że to nie jest oznaką tego, że Mała już się szykuje? Jeszcze nie - ja chcę wytrzymać co najmniej do 1 stycznia ![]() Poza tym obżarłam się wczoraj jak bąk, prezenty sie baaaaaaaaaaaardzo podobały i ogólnie było super Mój chrześniak i jego starszy o rok braciszek to tacy mali cwaniacy hahaha, ale mega fajni ![]() Dzisiaj już się czuję normalnie, no może oprócz tego, że mnie to spojenie łonowe boli i trudniej mi się chodzi, ale dziś będę odpoczywać i powoli wszystko powinno wrócić już do normalności.
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
dzieńdoberek
![]() ja dopiero co się obudziłam...też ostatnio latałam do kibla po 5 razy w nocy-ale od dwóch nocy nie idę ani raz....jeszcze nawet nie byłam <szok>nie wiem czy to dzidzia się przesunęła czy co:/ piję tak jak zawsze... poza tym zauważyłam, że ostatnio w inny sposób się rusza tzn. mniej kopie, więcej się coś przesuwa pod skórą, można powiedzieć że nawet mniej czuć - czasami mocniej wypycha to czuć,a nieraz to muszę położyć rękę na brzuchu, żeby wyczuć ruchy-no, ale są - to najważniejsze. Dzisiaj miałam straszny sen jakiś, aż się obudziłam w nocy-musiała być jakaś 2-3 ...położyłam rękę na brzuchu a tam balanga ![]() poza tym jestem zmartwiona, bo dzisiaj coś mam większą wydzielinę:/ i teraz nie wiem czy znowu jakieś bakterie czy co:/ wszędzie czytam, że w ciąży większa wydzielina to normalne-ale teraz to głupieje, skoro kiedyś ginka kazała mi brać coś na wydzielinę :/
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
Patka nie zazdroszcze dolegliwości, ale sama tak raz miałam jak się przemęczyłam... nie mogłam leżeć ani siedzieć ani stać- tak bolało mnie w krzyżach i brzusio też ale po nospie przeszło...
Patinka ja nie wiem ja mam sporo wydzieliny tearz też więcej i nic mi gin nigdy nie kazał brac na wydzielinę... Ja bez wkładek higienicznych nie funkcjonuję i to od początku praktycznie. ale synuś mi szaleje w brzusiu
|
|
|
|
#3326 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuski,
Wieki mnie tu nie bylo, ale za Wami nadazyc to jest cud jakis ![]() chcialam Wam opwiedziec kolejny dziwny sen: ![]() patzylam sie na moj brzuszek a tam Niunka z boku sie wypina, robi sie gula, nagle jej raczki wychodza z tej gulki, lapie moje rece i mnie glaszcze nic wiecej nie wystawila, tylko dwie malusienkie raczki wystajace z mojego brzuszka, poglaskala moje i schowala sie spowrotem![]() Sweet mam nadzieje, ze dzidzka nie wypchnie sie na swiat za wczesnie trzymam kciuki, zeby poczkekala jeszcze chwile.![]() Agusiamatyldka jesli chodzi o przytulanki to moj Tz niby nie ma z tym problemu, kiedys sie smial, ze "Niunia go ugryzla" ale chyba po wczorajszym wieczorze juz przestaniemy, bo baaardzo spial mi sie brzuszek i nawet usiasc nie moglam. Tz sie przejal i stwierdzil, ze juz chyba czas przestac i dac Malej spokoj, bo sie obrazila aaaa, no i Tz stwierdzil, ze sie luzna zrobilam![]() ![]() Camillina i Lenka- witajcie, to juz na swieta moze bedziesz sie cieszyc malenstwem ![]() Castilia ja mam plan mowic do mojej Niunki po polsku, angielsku (no bo jednak w Uk mieszkamy ) i chcialabym po niemiecku, ale sama musze troche wiedze odswiezyc. niech sie uczy, a co!![]() ciuszki sliczne ![]() Zebra faktycznie bardzo czesto wstajesz, ja wstaje tylko raz do wc, oczywiscie budze sie czesto, zeby sie prekrecic itd. ale do kibelka tylko raz. za to budze sie czesto, zeby sie wlasnie napic co 2h pobudka i trzeba lyknac sobie (oczywiscie wode tylko)Filka2 trzymam kciuki za szybka przeprowadzke ja jeszcze 2 tyg i tez przeprowadzam sie na stale do naszego domku Aldii ![]() addicted superancki brzusio Ps. Tz w koncu zamontowal mi karnisze Pogoda u mnie okropna, deszcz pada, szalu nie ma, wyjsc sie nie chce a trzeba. Pozdrowienia dla Was mamuski i Waszych Malenstw
|
#3327 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
addicted to wizaz śliczny brzucholek- okrąglinek ![]() pysiamn z okazji 30tygPatkaM84 może to ze zmęczenia- dużo siedziałaś w jednej pozycji i dzidzi się nie spodobało ![]() ----------- Gardło nie przechodzi, znowu nic nie mówię Miałam od rana wziąć się za prasowanie i co?? i nic prawie nie wyschło No nic, w takim razie muszę się wziąć za naukę ![]() ------- Mam pytanie: te skurcze przepowiadające to jakie??? bo mnie w ciągu dnia zdarza się że czuje lekki ból jak na @ a czasem lekkie kłucie (mimo że biorę magnez i nospe forte)- położę się i potem przechodzi. Nie wiem czy to normalne, a wizytę mam za tydzień
|
|
|
|
#3328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak zaczęło mnie boleć to od razu wziełam no-spę i ból brzuszka zaraz przeszedł a ból pleców był jeszcze w zależności w jakiej pozycji się ułożyłam. Ale wolę nie mieć takich atrakcji
|
|
|
#3329 |
|
Zadomowienie
|
Witam przed południem
![]() Castilia płaszczyk kupiłam w H&M Jak wcześniej byłam w tym sklepie u mnie w mieście to jakoś go nie widziałam, albo był i nie zauważyłam. Wolę tą pierwszą wersję przyjąć, bo pojechaliśmy specjalnie do SCS Vösendorf poszukać własnie jakiegoś płaszczyka, kurteczki i wtedy zobaczyliśmy go w H&M, ale nie było rozmiaru i od razu w poniedziałek pojechałam tutaj i były jeszcze dwie 36, więć się nie zastanwiałam, zwłaszcza, że jeszze obniżyli je o 30% ![]() Nooo, a Twoje zakupy super ![]() ![]() A z położną w jakim języku będziesz się porozumiewać, bo nie pamiętam na jakim etapie niemieckiego jesteś Ja nie wybierałam swojej położnej, ale chodzimy na szkołę rodzenia ![]() I też będzie u nas dwujęzycznie, ja będę mówić do małego po polsku, a mąż po niemiecku, jak się nie zapomni Albo na przykład to samo zdanie powtarzać w dwóch językach będziemy ![]() addicted to wizaz suuuuuper brzusio i jaki ekstra kawaler obok Zgrabniutka jesteś ![]() A my wczoraj spędzilismy dzień na sprzątaniu i robieniu różnych domowych rzeczy. W sobotę załatwiamy zakupki itp., bo w niedzielę tutaj sklepy są pozamykane. Wieczorkiem poszliśmy do kina na "2012" Od wczoraj maluszek grzebie mi strasznie nóżkami po żebrach, a główką tak napiera na pęcherz, że..... Znowu coś gardziołko mnie boli i mam katar, ehhh.... Idę sobie wypłukać..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.

?

To, że dziecku to nie zaszkodzi to wiem boję się tylko, że może być ciężko bo dzieci zwykle idą na latwiznę i odmawiają mowienia w którymś języku. Tak czy owak będziemy kłaść na to duzy nacisk. Mój Tż po polsku coś tam rozumie, ale malo i mowi też bardzo mało więc dzieciak nie ma szans musi do taty mówić po turecku. Ja po turecku dużo rozumiem, ale mówic też mi cięzko więc szkrab będzie się musiał niestety przyzwyczaić.

. Najpierw okropnie się tym przejęłam bo naczytałam się w necie strasznych rzeczy