|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony wyjątkowe (drapieżne kocice, anielice i gaduły) - PM 2009
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() o tej herbacie to nie wiedziałam... ja bardzo lubię bo tak fajnie rozgrzewa ![]() chociaż ostatnio do herbaty dolewam grzańca galijskiego ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak patrzylismy w plany od własiciciela to wiesz, wszystko cacy. a w urzędzie dopiero wyszło jakie jaja. elekrtownia kilometr dalej ![]() ![]() nie sądziłam, ze tak cięzko będzie cos znaleźć. dzis od 8 bylismy w trasie i czegos szukalismy ale dupa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Herbatka z duchem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4145 |
Raczkowanie
|
ech a ja odwrotnie.. jeszcze mąż mi schował do kieszeni płaszcza batonik.. wiec nie moglam się oprzeć żeby go nie zjeść jak znalazłam.. nie wiem co mnie tak na słodkie naszło ![]() ![]()
![]() |
#4146 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja ostatnio przegryzałam sos czosnkowy nutellą ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | |
Zakorzenienie
|
ciiiiiiiiiii! nie śmiać sie
![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2009-11-23 o 13:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4151 |
Zadomowienie
|
dziewczyny .. ale macie smaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4152 |
Zakorzenienie
|
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2009-11-23 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4153 |
Zadomowienie
|
Mieszkamy sami w domu po rodzicach. Mamy pieniażki, zeby go wyremontować, ale nic robic nie możemy. Po pierwsze nie wiem, czy on kiedykolwiek bedzie nasz, a po drugie, nie mozemy żadnej decyzji podjąc bez moich rodziców. Tearz nie podoba im sie, że chcielismy aby orpóżnili ze starych mebli jeden poój.
Po swojemy nie bedziemy już chyba tam nic robili, bo po co ładowac kasę. Wiec w przyszłym roku jak uzbieramy reszte sumki, to kupujemy mieszkanie. Ale wiecie jak mnie serducho boli. Chciałąbym dostac ten dom od rodziców, ale mysle,z e oni nie okreslą sie w ciagu kolejnych 10 lat. A tak mieszkac, jak mieszkamy tearz ja nie chce. Cudownie byłoby odmalowac, kupic nowe mebelki, wyremntowac kuchnie, korytarz, łazienke ...ale ... nic sie nie udaje. Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2009-11-23 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na twoim miejscu napisałabym @ ze dostałaś porysowana płyte , ze napisałaś do gościa ale on nie traktuje tego poważnie i wciska ci ze to twoja winna. Powinno pomóc . Moj mąż raz miał takie przygody na ebayu kupił zderzak a chłopak mu wysłał zdezrak w innym koloerze do tego porysowany . Najpierw było pisanie @ do gościa ale była podobna sytuacja do twojej jak dzonił na tel to gość nie odbierał . Mineło kilka dni i mąż zareagował w inny sposob i sie udało - kasa została zwrócona a zderzak odesłalismy.
![]() |
#4155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4156 |
Zadomowienie
|
TŻ od początku nie chciał tam mieszkać. Mówiłam, ze jak ten dom ma stać pusty, to po co wynajmowac, ale ... cóz przekonałam go żebyśmy zamieszkani w domu po rodzicachi (oni wyprowadzili sie do nowego). I to chyba był mój jak na razie największy błąd. POza tym mój TŻ taerz jeszcze chce pokaza moim rodzicom na co go stać... Że bedzie mieszkał na swoim i tyle. Nigdy nie maiłam problemu ze swoimi rodzicami, ale teraz we czwórkę chyba sie nie dogadamy.
Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2009-11-23 o 13:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4157 | |
Raczkowanie
|
oj chyba zamiast zbiorowego odchudzania będzie zbiorowe robienie testów
![]() Cytat:
a co do rodziców, moze załózcie oddzielne liczniki sobie i porblem się rozwiąże?
![]() ![]() |
![]() |
#4158 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz racje w czwórke bardzo trudno sie dogadac ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2009-11-23 o 13:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zmykam, do domu, zaraz kończe pracę. Miłego popołudnia Wam życze. Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2009-11-23 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pa pa, wzajemnie - miłego popołudnia ![]() ale cisza nastała ![]()
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2009-11-23 o 14:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4161 |
Raczkowanie
|
jeśli chodzi o herbatkę to przeczytajcie to
![]() Bezpośrednim winowajcą uszczerbku na zdrowiu jest aluminium, które odkładając się na przykład w mózgu może prowadzić do choroby Alzheimera. Herbata pomimo dużej zawartości aluminium nie jest szkodliwa. Wręcz przeciwnie. Znajduje się w niej bogactwo antyoksydantów a glin występuje w postaci nieprzyswajalnej dla organizmu. Sytuacja zmienia się, gdy dodamy plasterek cytryny. Nieprzyswajalne aluminium zmienia się w łatwo wchłanialny cytrynian glinu, a wprowadzony od organizmu w ten sposób metal odkłada się w różnych tkankach uszkadzając je. UWAGA: Cytryne mozna dodawac do herbaty po usunieciu fusów - cytynian glinu powstaje w reakcji z fusami - rozpoznamy to zreszta po smaku. Herbata inaczej smakuje gdy zaparzamy ja z cytyna a inaczej gdy cytyne dodamy do niej dopiero po wyjeciu torebki z fusami. źródło: czywiesz.pl/ciekawostki/herbata_z_cytryna_jest_ni ezdrowa |
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wytłumaczcie, że nie chcielibyście wkładać pieniążków w coś co nie jest wasze. Może oni mają po prostu sentyment do tego domu - pewnie mieszkali tam tyle lat.
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2009-11-23 o 15:05 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje ![]() a jak wygląda sprawa maciezyńskiego na umowie zlecenie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4164 |
Wtajemniczenie
|
Niestety nie będzie Ci przysługiwał. Tak samo jak wychowawczy. Jedynie chorobowy jeśli będziesz odprowadzała składkę na ubezpieczenie chorobowe.
Jest jedna możliwość która może Ci pomóc. Nie wiem co miałabyś robić, ale czasem umowa zlecenie jest niczym innym jak umową o pracę tylko inaczej nazwaną przez pracodawcę tzn. na przykład wykonujesz pracę w siedzibie pracodawcy, 8 godzin dziennie, masz przełożonego itp czyli tak naprawdę normalnie pracujesz to wtedy możesz wystąpić do sądu pracy o uregulowanie stosunku pracy czyli o to, aby sąd nakazał zawarcie pracodawcy z Tobą normalnej umowy o pracę. Wtedy świadczenia będą Ci przysługiwały jak każdemu pracownikowi. W Polsce jest zabronione zawieranie umów zlecenia w celu "obejścia" kodeksu pracy i jeśli wykażesz, że masz rację pracodawca będzie musiał zawrzeć z Tobą umowę o pracę.
#4165 |
Wtajemniczenie
|
przy tej umowie nie masz prawa do urlopu macierzyńskiego tak samo jak i wypoczynkowego
jesli przy umowie zlecenie odprowadzane są składki na ubezpieczenie chorobowe to przysługuje ci jedynie zasiłek chorobowy i to wszystko
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4166 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To bylaby moja pierwsza praca, wiec jestem zielona ![]() narazie czekam na odpowiedz. Iwka, tak to bylaby normalna praca 8h, w siedzibie pracodawcy itd. niewiem dlaczego mialaby to byc umowa zlecenie a nie umowa o prace, dodam ze praca narazie jest do czerwac a potem zobaczymy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4167 |
Zakorzenienie
|
bo jsli jeszcze studiujesz, to pracodawca nie placi skladek, i na zleceniue ponosi w ogole mniejsze koszty zatrudnienia.
Jesli nie bedzie robil problemu w przypadku urlopu czy jakichkolwiek dni wolnych, co najlepiej wynegocjowav od razu na pismie, to luz. tylko skladek na emeryture chyba sie tu nie odprowadza ![]() Ja pracowalam przez 1,5 roku na zlecenie. Ale bylam ubezpieczona jescze u rodzicow i studiowalam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Widzę, że poruszyłyście kwestię mieszkania z rodzicami - my też mieszkamy z moimi. Kilka lat temu planowaliśmy kupno mieszkania/domu, ale potem głównie moja mama zaczęła przekonywać, żebyśmy zostali. W zasadzie ja tez to przemyślałam i przekonałam o tym tż, a teraz czasem troszkę żałuję. Może jak zrobimy remont to będzie inaczej (mielibyśmy wtedy całą górę dla siebie), o ile moim rodzicom się nie odwidzi, bo ostatnio często zmieniają poglądy. Teraz mi już tak nie zależy, fakt szkoda by mi było zostawić ten dom, ale z drugiej strony też nie zamierzam nikogo o nic prosić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4169 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no wlasnie ... dobre pytanie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny trzymajcie kciuki prosze .... bo wieczorkiem ide na rozmowe o nowa prace ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam tak samo ![]() U mnie pracodawca nie odprowadzał składek emerytalnych ![]() Teraz to bym sie w zyciu nie zgodziła na taki układ gdzie by mi pracodawca nie płacił ubezp i składek przeciez to jest chore.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.