|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
A ja się dowiedziałam, że moja szyjka jest w dolnej granicy ale zaliczana do dobrych
![]() ![]() a buuu a myslalam, że koniec leżenia |
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Zakorzenienie
|
Ja wlaśnie dlatego też, że jestem juz na zwolnieniu zalogowalam sie do was;-) Biore ksiazke, przegladam neta, czytam gazety;-) od dzis rozmawiam z wami;D
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
też się nudzę okrutnie ![]()
![]() |
#4354 |
Zakorzenienie
|
Nie jestes sama, ja od poczatku ciazy biore dopochwowo luteine, a teraz jeszcze nystatyne -10 dniowa kuracja<-antybiotyk, do tego dochodza oczywiscie witaminki, wczesniej byl furagin bo zapalenie ukladu moczowego( ale juz nie biore) za to jest jeszcze jeden antybiotyk angumentin jedna tabl na 24h, plus syrop rutinal, uwierzcie ze mam juz dosc tych tablet.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jak ci wykryl lekarz ta bakterie? mialas inny sluz albo cos? cokolwiek? ja mam caly czas ten sam sluz, nie piecze mnie ani nie swedzi a jednak odczuwam tam w srodku dyskomfort i tez zaczynaja mi sie problemy z szyjka ( miekka i zaczyna sie skracac)
![]() |
#4356 |
Zakorzenienie
|
Spacery rowniez, ale musze najpierw wyzdrowiec;-) Ja nie mam ani jednego ciuszka jeszcze, ani nic w ogole nie mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie zupełnie bez objawowo to mam. lekarz zrobił mi posiew z kanału szyjki macicy tak na wszelki wypadek (chociaż na oko nie widział zagrożenia i ja też!!!). posiew mi zrobił bo mam krótką szyjkę i tak jakos go natchneło, ze skoro zajmujemy sie szyjka to sprawdxmy ja głębiej... no i masz babo placek- bakteria |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4359 |
Raczkowanie
|
Kurka Dziewczyny podobno badanie posiewu z szyjki nie zawsze robią lekarze, może warto jesli nie miałyście jeszcze robionego zapytać o takie badanie...
Moj lekarz mi jakos tak tłumaczył, że dobrze jest to zrobić bo wiedzac ze jes bakteria to przy porodzie dostaje sie jakis lek albo dziecku daja cos żeby na nie nie przeszła bakteria. pieroństwo jakieś... |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
Też nie miałam posiewu robionego. Pójde 13 t sie dowiem, chociaż jak ostatnio byłam to podobno wzorowo z szyjką ale lepiej dmuchać na zimne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Zakorzenienie
|
Asienka – bakterie są wykrywane podczas badania ogólnego moczu oraz można zrobić badania na posiew. No i gin. Podczas badania zagląda do środka i stwierdza że są bakterie. Więc jeżeli wyniki masz dobre i gin nic nie mówi to powinno być OK. ale zawsze może warto powiedzieć lekażowi o swoich odczuciach to może dokładniej przebada i zleci dodatkowe badania.
A jeżeli chodzi o nudę na zwolnieniu to właśnie dlatego trochę bronię się przed zwolnieniem i chodzę do pracy. Ponadto prac odciąga mnie od czarnych myśli. A mój gin. za każdym razem pyta mnie się czy wypisać mi zwolnienie. A na zwolnieniu mam zamiar robić na szydełku. Jakiś czas temu czary mary rozsyłała skany. Zakupiłam dużo wełny i kordonków. Więc będę miała co robić na zwolnieniu.
#4362 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Badania bede robic teraz w piatek. wlasnie mocz, morfologie i obciazenie glukoza... ![]() A wlasnie dziewczyny, miala ktoras juz to obciazenie glukoza? jak to wyglada?
Emilka jest już z nami ![]() Edytowane przez asienka240 Czas edycji: 2009-11-24 o 10:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Zakorzenienie
|
Laski nie panikujmy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4365 |
Zakorzenienie
|
Nie jestes sama, ja tez nie umiem szydelkowac, ani nic z tych rzeczy ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Przyczajenie
|
Witajcie, podziwiam Was że możecie tyle siedzieć przed kompem - ja posiedzę trochę i zaraz mnie plecy bolą no i oczy ..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- ja leze:P
![]() |
#4368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- rzecz jasna siusiu nie w kuchni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam termin na 14 kwietnia (madziwnia, coś źle Ci podałam) ale i tak będę pewnie wcześniej miałą cesarkę (oby nie za wcześnie....) Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
to ciśnienie to masz takie nienajgorsze mopim zdaniem,ale jeśli coś się dzieje to trzeba działać. Kiedy masz wizytę u gina? Cytat:
![]() ![]() \a mi właśnie tak ostatnio nie badał, tylko mierzył na USG, hmmm... obciążenie glukozą pewnie już wyjaśniono ale w skrócie ohyda brrrrr. Opisywaly dziewczyny już kilka razy. Przychpdzisz na czczo, pobierają krew, każą łyknąć glukozę rozpuszczoną ( ulepek podobno) i potem w zależnośći czy miałąś 50 czy 75 mg badanie powtarza sie za godzinę lub dwie. W tym czasie nie można nic jeść ani pić ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4370 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki i witam Darusiaaa
![]() Asiulek ja jestem od poczatku na zwolnieniu no i w sumie mało mam dni kiedy mi sie nudzi,bo mój m. jest juz o 15 w domu wiec zanim sie obudze cos obejrze,później sie wykapie zostaje mi tylko czas na szybkie sprzątnięcie i ugotowanie obiadu,ewentualnie jakies zakupy,a po za tym wlasnie uwielbiam czytac zasami sobie pocwiczę,wizyty kolezanek(należą do najsympatyczniejszych zajec ![]() Ale tak samo juz mam troche dosyc tej monotinii w sensie sprzątanie,zakupy,gototwa nie itd no ale swoja drogą skoro siedze w domu to trudno żeby m. przychodził z pracy i robił dopiero obiad,chyba byloby to przegięcie hehe. Zapisalam sie do jakiegos portalu-niby praca w domu przy komputerze,to co klikasz a oni płacą,ale to jest paranoja hehehe uśmialam sie,siedządz przy kompie ze wlasnie zarobiłam jakies 0,35 groszy ![]() no i sporo czasu bylam konsultantka avonu a teraz mam pod nosem biuro oriflame i zastanawiam sie czy sie nie przyłączyc ![]() buźka i miłego dzionka |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Przyczajenie
|
[ Macie juz cos dla waszych pociech??
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Nic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zakorzenienie
|
zasnełam od 6-do 8
![]() jestem zombi .. a widział ktos kiedys Zombi w ciązy hihihih ![]() Jade na wizyte do gina brzuch nadal ciągnie od dołu ale to nie skóra.. nie umiem tego nazwac ja sie 2 x dziennie smaruje kremami wiec to odpada... brakuje mi tchu normalnie.. Jade zobaczymy co lekarz powie planowany powrót ok 15 Mam nadzieję że jak sie zombi ładnie uśmiechnie to potwierdzi mi NIBYCHŁOPAKA ![]() MEGI bede w koszalinie jeszcze w przyszłym tygodniu po soczewki.. daj znac czy pasuje ci jakies spotkanko???
![]() |
#4373 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a tam... siusiu do zlewu :P
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 |
Zakorzenienie
|
Ja tez jeszcze nic nie mam, podobno sie tak wczesnie nie kupuje, wierzycie w te wszystkie przesady? zeby na szyi nic nie nosic bo bedzie owiniete pepowinka itd?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() twarde, twarde a przynjamniej sie staramy ![]()
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
tzn ja by chciala juz miec takie malenkie ciuszki ale wszyscy mowia ze jeszcze za wczesnie na zakupy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Przyczajenie
|
A wlasnie dziewczyny, miala ktoras juz to obciazenie glukoza? jak to wyglada?[/QUOTE]
ja miałam glukozę wczoraj i tylko raz mi pobierali krew - zgłosiłam się na badania od razu kazała mi wypić glukoże (nie było aż tak źle - słodka ale mi ogółem słodycze teraz baaaardzo smakują ) i dopiero po godzinie pobrała mi krew Edytowane przez morelka2 Czas edycji: 2009-11-24 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Madziwnia a może nospa Cię uratuje?? Ja czasami też mam tak napięty, naprężony brzuch że mam wrażenie że zaraz wybuchnie ![]()
![]() |
#4379 |
Zakorzenienie
|
Na napięte brzucho od razu bierz nospe nie masz co sie zastanawiac, nie zaszkodzi maluszkowi, a przy nastepnej wizycie koniecznie powiedz lekarzowi oczywiscie ja mowie o tym jak brzuch robi sie twardy jak kamien a nie jak maluszek sie przekreca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.