Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-23, 19:31   #3331
samanthhha
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE

Cześć dziewczyny

Mam do Was pytanie - mam nadzieje że udzielicie pomocy

Otóż tak - jako studentka jestem ubezpieczona prawda? Wcześniej byłam ubezpieczona pod rodziców ale teraz jako mężatka już nie jestem. Ale ubezpieczenie studenckie się nie zmienia???

Poza tym każda ciężarna ma prawo do bezpłatnego porodu i nawet nie musi pokazywać żadnego dokumentu dotyczącego jej ubezpieczenia - znalazłam artykuł o tym. No ale wiadomo jak to jest w szpitalach.. Porody rodzinne też są bezpłatne a i tak trzeba płacić..... No ale ja jako studentka mam ubezpieczenie? Dodam że mąż też jest studentem.

Pomocy bo się zaczęłam stresować tym wszystkim
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 20:10   #3332
brombusia
Zakorzenienie

Asioczka moje gratulacje

Gissh
na pewno przepływy wyjdą w porządku i nie będziesz musiała do szpitala się kłaść

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
A to mój łobuzek malutki
Wiktorek przesłodki

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Brombi - i jak z twoim pęcherzem? Pozwolili ci brać Nolicin, czy obyło się bez?
Kolanosiu cieszę się, że wyniki lepsze niż się spodziewałaś
Nolicin nie biorę, bo pediatra powiedział, że cyklosporyna przenika do mleka i jest niebezpieczna. Biorę za to furagin, bo na to mam zielone światło

Cytat:
Napisane przez NadiaM Pokaż wiadomość
Domi, Sexy, właśnie wyczytałam, że ponoć najpierw się daje kokos, bo jest bardziej sztywny, a potem grykę, bo masuje. Ale kiedy, co i jak to nie wiem za bardzo ... Może jest jednak ktoś oświecony i coś skrobnie w tym temacie
Ja może oświecona specjalnie nie jestem, ale też czytałam, że pierwsze pół roku, to na kokosie bo jest twardy i tak zrobiłam właśnie

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
Otóż tak - jako studentka jestem ubezpieczona prawda? Wcześniej byłam ubezpieczona pod rodziców ale teraz jako mężatka już nie jestem. Ale ubezpieczenie studenckie się nie zmienia???

Poza tym każda ciężarna ma prawo do bezpłatnego porodu i nawet nie musi pokazywać żadnego dokumentu dotyczącego jej ubezpieczenia - znalazłam artykuł o tym. No ale wiadomo jak to jest w szpitalach.. Porody rodzinne też są bezpłatne a i tak trzeba płacić..... No ale ja jako studentka mam ubezpieczenie? Dodam że mąż też jest studentem.

Jako studentka jesteś ubezpieczona, a poza tym tak jak piszesz, ciężarna ma prawo do bezpłatnego porodu. Więc nie martw się na zapas

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2009-11-23 o 20:11
brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 20:22   #3333
xpressja
Zadomowienie

Cytat:

po pierwsze i najwazniejsze to się nie stresuj!
no

teoretycznie jeżeli jesteś studentką powinna Ci wystarczyć aktualna ( podbita ) legitymacja studencka - tak jest w przypadku jak np wzywasz pogotowie to jest dokument poświadczający ubezpieczenie, ale myślę że najrozsądniej będzie jeżeli zadzwonisz do szpitala na izbę przyjęć tam gdzie masz rodzic i zapytasz jakich dokumentów wymagają od studentów, mogą chcieć np. dodatkowe zaświadczenie z uczelni.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
A jednak znowu mnie ginka zestresowała...
ojjj kochana trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!!!!

paczka! dzidziolka to masz cudownegoooo !

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 20:24   #3334
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Asioczka gratulacje

paczka synuś piękny

ciekawe jak jest z tym materacem
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 20:50   #3335
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
Ja i Majeczka juz w domu pozdrawiam
Gratulacje!
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Tarasia i Domi to niesamowite, że już niedługo się rozpakujecie
strasznie się cieszę, że za niedługo zobaczę Wasze pociechy
tak, tak. Zleciało jak jeden dzień!
A twojego Filipcia podglądam regularnie na NK przystojniak!

sexy body
ja juz spakowałam torbę a tż się śmiał, że taka wielka i pytał co ja tam napakowałam ale rzeczywiście połowa torby to szlafrok i te podkłady!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 20:53   #3336
NadiaM
Raczkowanie

Ależ rozplątałam z tym materacykiem Poczuwam się teraz i po dalszych poszukiwaniach są następujące wnioski:
1) Pierwsza strona kokosowa
2) I teraz już gorzej ... bo kiedy przewrócić na gryczaną ? I tu znalazłam różne informacje, zaczynając od 4 miesiąca, przez "jak będzie miał pół roczku" aż po "kiedy zacznie wstawać w łóżeczku"

I weź bądź mądry :conf used:
NadiaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 20:59   #3337
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
hol.era...wlasnie malz dzwonil i powiedzial, ze byl dzisiaj na zebraniu, na ktorym siedzialo dwoch zakatarzonych i kaszlacych palantow... Czy ci ludzie normalni sa chodzac do pracy w takim stanie tylko zarazki rozsiewajac??!!

Trudno - zadnych calusow dzisiaj i André na odleglosc od Tatusia ...

Jakbym dorwala tych debili to...
Nie znoszę takich deblili

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
A to mój łobuzek malutki
Mały jest śliczny

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
A jednak znowu mnie ginka zestresowała...
Na pewno wszystko będzie dobrze

Ja mam pytanie do rozpakowanych mamusiek, dotyczące karmienia.
Jak u was wyglądało z jedzeniem maluszków na początku?
Bo moja mała w piątek, kiedy dopiero moje mleczarnia ruszała, to wisiała na cycu blisko 40 minut i przesypiała potem jakieś 2-4 godzin. Teraz je na raty, tzn 10-15 min, przyśnie, przewiniemy ją żeby rozbudzić, potem znowu 10-15 min i znów przyśnie, to znów trochę rozbudzamy i potem dociąga jakieś 5 min, potem śpi ok 3, 4 czasem 5 godzin. Trochę się boję, że je za mało, czy jest to raczej w normie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-23, 21:03   #3338
NadiaM
Raczkowanie

Gucia Twoja córcia ma urodzinki wtedy kiedy ja

W końcu ruszyłam z praniem i prasowaniem. Mąż poskładał komodę - klocki LEGO się chowają
NadiaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 21:03   #3339
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Haj Własnie wylazłam z wanny jutro wizyta u gin ,ciekawe co powie ..kiedy cc i wogóle
Jakaś godzinke temy strasznie Mnie zabolała brzuch tak nisko w szyjce jakby ,bolała strasznie ale przeszło boje so będzie
ASsioczka Gratul.uję ,czekamy na zdjęcia córuni

paczk a słodki ten Twój Wiktorek

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2009-11-23 o 21:08
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 21:06   #3340
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

Ja mam pytanie do rozpakowanych mamusiek, dotyczące karmienia.
Jak u was wyglądało z jedzeniem maluszków na początku?
Bo moja mała w piątek, kiedy dopiero moje mleczarnia ruszała, to wisiała na cycu blisko 40 minut i przesypiała potem jakieś 2-4 godzin. Teraz je na raty, tzn 10-15 min, przyśnie, przewiniemy ją żeby rozbudzić, potem znowu 10-15 min i znów przyśnie, to znów trochę rozbudzamy i potem dociąga jakieś 5 min, potem śpi ok 3, 4 czasem 5 godzin. Trochę się boję, że je za mało, czy jest to raczej w normie?
Skoro krócej je, to pewnie wprawiła się w ssaniu, a Ty masz więcej pokarmu. Jeśli śpi i jeść nie woła to znaczy, że się najada i nie masz się o co martwić.
Zazdroszczę tych pięciu godzin, mój zmierzluszek sypia góra 3 godziny i budzi się z płaczem, bo taki jest głodny

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 22:02   #3341
kolanosia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Kolanosiu cieszę się, że wyniki lepsze niż się spodziewałaś
Nolicin nie biorę, bo pediatra powiedział, że cyklosporyna przenika do mleka i jest niebezpieczna. Biorę za to furagin, bo na to mam zielone światło
No właśnie Brombi tak myślałam że tego Nolicinu ci nie pozwolą brać...Pytam bo mam jedną z bakterii wrażliwą na ten Nolicin ale widze że ani w ciąży go nie można,a tym bardziej podczas karmienia bo bardzo przenika do mleka. Nie wiem co ze mną zrobią, jak mnie leczyc skoro nie maja co podać???? A furagin rzeczywiście bezpieczny dla karmiących matek więc bez obaw. W zeszłym tyg tez go brałam przez tydzień a dzisiaj patrzę na specjalistycznej stronie, że jednak nie powinnien byc stosowany w trzecim trymestrze ciąży bo jest niebezpieczeństwo niedokrwistości hemolitycznej u płodu. Jejku trochę się denerwuję jak tam moja dzidzia sobie z tymi wszystkimi lekami radzi.....Pomału ręce mi opadają, zwłaszcza, że widzę że nie tak szybko pożegnam sie z tymi bakteriami i rurkami w nerce. ale co zrobić...Dzięki za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie!
Stary 2009-11-23, 22:16   #3342
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Paczka ale ladny ten twoj Wiktorek

Asioczka ogromniaste gratulacje

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 07:31   #3343
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość

Jako studentka jesteś ubezpieczona, a poza tym tak jak piszesz, ciężarna ma prawo do bezpłatnego porodu. Więc nie martw się na zapas
przeprszam, ze się tak wcinam ale mnie zainteresowało to co napisałyscie
zastanawia mnie dlaczego w takim razie trzeba okazac legitymację ubezpieczeniową? pamiętam, ze mi przy poprzednim porodzie kazali ale może ja jestem jakims wyjątkiem
Stary 2009-11-24, 07:57   #3344
xpressja
Zadomowienie

okazać to jedno, legitymacja ubezpieczeniowa wg NFZ jest ważna 30 dni !!! ( nie ważne że w legitymacji pisze że pół roku )
ostatnio jak byłam "zwiedzać" porodówkę zeszłam na izbę przyjęć i spytałam to pielęgniarka potwierdziła - legitymacja jest ważna 30 dni od podbica przez pracodawce, ewentualnie może być kilka dni więcej, ale jak jest już np 2 miesiące to NFZ robi problemy ze zwrotem kosztów dla szpitala!
także jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniążki !

a tak w ogóle to dzień dobry mamusie!
za mną przespana noc! juuupiiiii
z tej okazji postanowiłam zrobić sobie dzisiaj babski dzień - peelingi, maseczki itp.

miłego dnia!

Stary 2009-11-24, 08:21   #3345
tarasia
Wtajemniczenie

witam wtorkowo!
Ja regularnie wstaję koło 4 siusiu a potem pół godziny zbieram się do zaśnięcia. Trochę to męczące :/ ale już niedługo!

Też dzisiaj mam wizytę o 17:00 i zobaczymy co tam u mnie w brzuszku się dzieje. Ale brzuch jeszcze wg mnie wysoko!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-24, 09:16   #3346
gissh
Raczkowanie

Witam i jak zawsze dziękuję za wsparcie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Gissh a moze ta Twoja ginka jest poprostu omylna z niej jest dobry ginekolog? Skoro w szpitalu mialas 8 cm wód płodowych to gdzie by sie po tygodniu nagle podzialy:/ widocznie ona sie myli i to latwo
No właśnie Domi ta moja ginka jest podobno bardzo dobra, straszne do niej zawsze są kolejki i ogólnie pacjentki ją chwalą... Ja też już w sumie chodzę do niej od ładnych paru lat i zawsze byłam raczej zadowolona...
Tylko tak sobie myślę że te wyniki pomiarów wód płodowych i dziecka mogą się w sumie dosyć sporo różnić nawet w zależności od sprzętu - np. to USG w szpitalu jest nowe i dobre, a to na którym wczoraj robiła mi badanie w ośrodku zdrowia to dosyć już stary i sfatygowany egzemplarz i może nie pokazuje wszystkiego tak dobrze?? Sama już nie wiem... W każdym razie piję już teraz dosłownie hektolitry żeby się porządnie nawadniać i liczę ruchy Małej, i staram się nie panikować bo nic mi to nie pomoże... Zobaczymy co się okaze w piątek

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
okazać to jedno, legitymacja ubezpieczeniowa wg NFZ jest ważna 30 dni !!! ( nie ważne że w legitymacji pisze że pół roku )
ostatnio jak byłam "zwiedzać" porodówkę zeszłam na izbę przyjęć i spytałam to pielęgniarka potwierdziła - legitymacja jest ważna 30 dni od podbica przez pracodawce, ewentualnie może być kilka dni więcej, ale jak jest już np 2 miesiące to NFZ robi problemy ze zwrotem kosztów dla szpitala!
No ja też się niedawno dowiedziałam że legitymację trzeba teraz podbijać co miesiąc - paranoja!!! Właśnie jak byłam w szpitalu to pielęgniarka na izbie przyjęć zwróciła mi na to uwagę - a bylam pewna że jeszcze mam aktualny wpis... No i teraz już sobie tego pilnuję i właśnie wczoraj jak byłam w pracy zanieść zwolnienie to od razu babeczki podbiły mi legitymację bo mialam już (a właściwie znowu...) od paru dni nieaktualną... Myślę że ta pieczątka już do porodu wystarczy

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 09:16   #3347
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Witam mamusie
Ja to wstaje często do wc ze 3 razy

Szukam okrycia kompielowego czy któraś z Was zamawiała przez allegro i jaki polecacie
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 09:18   #3348
Verusia 23
Raczkowanie

[QUOTE=xpressja;15467828]okazać to jedno, legitymacja ubezpieczeniowa wg NFZ jest ważna 30 dni !!! ( nie ważne że w legitymacji pisze że pół roku )ita

Witam mamusie..ja tez mam pytanie dotyczace ubezpieczenia,,,Otoz umowe mam przedluzona do dnia porodu,,Czy pracodawca nie bedzie robil mi problemow zeby przed porodem podbic mi taka legitymacje????
[IMG]file:///C:/Users/Magda/Desktop/Obraz.gif[/IMG]
Verusia 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 09:39   #3349
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

a tak w ogóle to dzień dobry mamusie!
za mną przespana noc! juuupiiiii
z tej okazji postanowiłam zrobić sobie dzisiaj babski dzień - peelingi, maseczki itp.

miłego dnia!
Kancia ma rację. Niby wszystkie jestesmy ubezpieczone ale książeczke trzeba pokazać.
O tym niestety trzeba pamietać, mi przypominali o tym na IP gdzy bylam sie czegos dowiedziec i na SR - aktualnie podbita książeczka! Najlpiej sobie podbić dwa tyg przed spodziewanym terminem, powinno wystarczyć

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość

sexy body
ja juz spakowałam torbę a tż się śmiał, że taka wielka i pytał co ja tam napakowałam ale rzeczywiście połowa torby to szlafrok i te podkłady!
Moja torba tez bardzo wypchana i wielka a jeszcze kosmetyczki nie spakowałam i przyborow toaletowych... no i druga torba dla dzidziusia.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-24, 09:45   #3350
2befree
Raczkowanie

Witam Dziewczynki

Asioczka - gratulacje!!!

Powoli mam dość tego budzenia się w nocy. Żebym chociaż wstawała do toalety, ale ja się budzę po nic patrzę sobie, która godzina, przekręcam się na drugi bok i dalej śpię. Ale i tak te pobudki są męczące i rano czuję się średnio wypoczęta.

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Szukam okrycia kompielowego czy któraś z Was zamawiała przez allegro i jaki polecacie
Ja kupiłam taki:
http://www.allegro.pl/item780508712_...rmofrotte.html

Jest naprawdę milusi.
2befree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 09:53   #3351
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Witam Mamusie

za mna 3 noc spedzona w pokoju André...do wlasnego lozka polozylam sie po 5 rano...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 10:13   #3352
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

za mna 3 noc spedzona w pokoju André...do wlasnego lozka polozylam sie po 5 rano...
Kolka?

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Ale wieje... na szczęście jest slonko i ide na spacer.

Zaharia dalej sie nie odezwala?
Domi co jest grane u Ciebie?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 10:13   #3353
minnie
Raczkowanie

Cześć Dziewczynki

Asioczka, gratulacje. no pięknie mamy grudniowe nam się rozpakowują, czyli znak,że u mnie to również coraz bliżej.

Paczko Wiktorek cudowny

Konspi strój mikołaja boski, ja "swojego" jeszcze nie kupiłam.

Cytat:
Napisane przez 2befree Pokaż wiadomość
Witam Dziewczynki

Asioczka - gratulacje!!!

Powoli mam dość tego budzenia się w nocy. Żebym chociaż wstawała do toalety, ale ja się budzę po nic patrzę sobie, która godzina, przekręcam się na drugi bok i dalej śpię. Ale i tak te pobudki są męczące i rano czuję się średnio wypoczęta.

Ja kupiłam taki:
http://www.allegro.pl/item780508712_...rmofrotte.html

Jest naprawdę milusi.
Ja też nie mogę spać w nocy, łażę bez sensu po domu.Wczoraj miałam przerwe od 12-3, rano człowiek niewyspany,tragedia.Młody mi się w brzuchu pręży i napina tak,że czasami aż boli.Dobrze,że to juz niedługo.

W weekend byłam u znajomej, dostałam pełno rzeczy dla dziecka: bujaczek, ochraniacz na łózeczko i jeszcze kilka bajerów, tak się cieszę. Wogóle się nie spodziewałam.

a i pochwalę się jakie ja mam okrycie kąpielowe:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40132254

Idę sie jeszcze kimnąć, bo coś mi oko leci.
minnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 10:43   #3354
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Cytat:
Cześć dziewczyny

Mam do Was pytanie - mam nadzieje że udzielicie pomocy

Ja też jestem studentką i do tego mężatką, ale do porodu mi nie uznali legitymacji Mama musiala dostarczyc ubezpieczenie swoje z pracy, do ktorego ja tez jestem podłączona. Babka z izby przyjęć powiedziala,że legitymacja studencka absolutnie nie wystarczy i w takiej sytuacji NFZ wystawia rachunek za poród
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 10:52   #3355
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Witajcie

ja dziś od rana na nogach bo na kontolnre ktg chciliśmy się załapać w trakcie dyżuru mojego gina w szpitalu... pojechaliśmy... a tu na wykresie płasko jak nigdy... a ja wczoraj okna w 2 pokojach umyłam!

zaczynam mieć wrażenie, że z porodem jest podobnie jak z zachodzeniem w ciążę - może trzeba odpuścić i wtedy samo przyjdzie...?

w piątek będę miała sprawdzane wody i prawdopodobnie pierwsze wywołanie... brrr.. aż mnie ciarki na samą myśl przechodzą...

zmykam powłuczyć się po mieście - wiaterek ostry ale słonko ładnie świeci

Asiu GRATULACJE

Paczka śliczny ten twój synek

papa

Edytowane przez lucky1910
Czas edycji: 2009-11-24 o 10:54
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 10:52   #3356
xpressja
Zadomowienie

a własnie, gdzie to sie domi podziewa ? ? ?

miałyśmy trzymać fason do 1-go grudnia,mam nadzieje że wyszła do fryzjera

Stary 2009-11-24, 10:54   #3357
samanthhha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
Ja też jestem studentką i do tego mężatką, ale do porodu mi nie uznali legitymacji Mama musiala dostarczyc ubezpieczenie swoje z pracy, do ktorego ja tez jestem podłączona. Babka z izby przyjęć powiedziala,że legitymacja studencka absolutnie nie wystarczy i w takiej sytuacji NFZ wystawia rachunek za poród

O ludzieee... Ale po zawarciu związku przecież już się nie podlega pod rodziców? Bo już ma się inną rodzinę. Czyli co ja mam przygotować jak nie legitymacje?

Dzięki dziewczyny o odpowiedzi Kochane jesteście
Stary 2009-11-24, 10:56   #3358
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Witajcie

ja dziś od rana na nogach bo na kontolnre ktg chciliśmy się załapać w trakcie dyżuru mojego gina w szpitalu... pojechaliśmy... a tu na wykresie płasko jak nigdy... a ja wczoraj okna w 2 pokojach umyłam!

zaczynam mieć wrażenie, że z porodem jest podobnie jak z zachodzeniem w ciążę - może trzeba odpuścić i wtedy samo przyjdzie...?
ja w nocy znowu miałam 4 skurcze, bardzo delikatne i juz pełna radości i z pełną wiara że to TO !.... a TO znowu przeszło a ja zasnełam...
heh
to nam dzieciaczki robią psikusy!
tylko że ja to mam jeszcze troszkę czasu, a ty Lucky juz na finiszu
co nie zmienia faktu że chciałabym już już już!

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
O ludzieee... Ale po zawarciu związku przecież już się nie podlega pod rodziców? Bo już ma się inną rodzinę. Czyli co ja mam przygotować jak nie legitymacje?

Dzięki dziewczyny o odpowiedzi Kochane jesteście
jeżeli mąż pracuje
to w ZUSie mogą "wpisać" w książeczkę męża,
samantha zadzwoń na IP i zapytaj, będziesz spokojniejsza.

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2009-11-24 o 10:57
Stary 2009-11-24, 11:03   #3359
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Domi co jest grane u Ciebie?
Cytat:
a własnie, gdzie to sie domi podziewa ? ? ?

miałyśmy trzymać fason do 1-go grudnia,mam nadzieje że wyszła do fryzjera
jak milo, ze o mnie pamietacie

Ja jestem jestem, ale dzis robie za pielegniarke, bo mojemu Tz wyskoczyl bodajze jeczmien na oku, wyglada jakbym go pobila. I zaraz musze leciec oklady mu z rumiaku robic, bo wczoraj wieczorem zorbilismy i troszke przeszlo nawet do pracy nie poszedl:/

Zaraz Was dokladnei doczytam

do 1ego grudnia jeszcze 6 dni

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 11:05   #3360
samanthhha
Wtajemniczenie

Zadzwonie bo mnie już stresuje to wszystko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości