|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cześć dziewczyny
![]() Mam do Was pytanie - mam nadzieje że udzielicie pomocy ![]() Otóż tak - jako studentka jestem ubezpieczona prawda? Wcześniej byłam ubezpieczona pod rodziców ale teraz jako mężatka już nie jestem. Ale ubezpieczenie studenckie się nie zmienia??? Poza tym każda ciężarna ma prawo do bezpłatnego porodu i nawet nie musi pokazywać żadnego dokumentu dotyczącego jej ubezpieczenia - znalazłam artykuł o tym. No ale wiadomo jak to jest w szpitalach.. Porody rodzinne też są bezpłatne a i tak trzeba płacić..... No ale ja jako studentka mam ubezpieczenie? Dodam że mąż też jest studentem. Pomocy bo się zaczęłam stresować tym wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | |||
Zakorzenienie
|
Asioczka moje gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gissh na pewno przepływy wyjdą w porządku i nie będziesz musiała do szpitala się kłaść ![]() Wiktorek przesłodki ![]() Cytat:
![]() Nolicin nie biorę, bo pediatra powiedział, że cyklosporyna przenika do mleka i jest niebezpieczna. Biorę za to furagin, bo na to mam zielone światło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-11-23 o 20:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Zadomowienie
|
po pierwsze i najwazniejsze to się nie stresuj!
no ![]() teoretycznie jeżeli jesteś studentką powinna Ci wystarczyć aktualna ( podbita ) legitymacja studencka - tak jest w przypadku jak np wzywasz pogotowie to jest dokument poświadczający ubezpieczenie, ale myślę że najrozsądniej będzie jeżeli zadzwonisz do szpitala na izbę przyjęć tam gdzie masz rodzic i zapytasz jakich dokumentów wymagają od studentów, mogą chcieć np. dodatkowe zaświadczenie z uczelni. ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- ojjj kochana trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!!!! paczka! dzidziolka to masz cudownegoooo ! |
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Zadomowienie
|
Asioczka gratulacje
![]() ![]() paczka synuś piękny ![]() ![]() ciekawe jak jest z tym materacem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3335 | |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje!
Cytat:
A twojego Filipcia podglądam regularnie na NK ![]() sexy body ja juz spakowałam torbę a tż się śmiał, że taka wielka i pytał co ja tam napakowałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Raczkowanie
|
Ależ rozplątałam z tym materacykiem
![]() 1) Pierwsza strona kokosowa 2) I teraz już gorzej ... bo kiedy przewrócić na gryczaną ? I tu znalazłam różne informacje, zaczynając od 4 miesiąca, przez "jak będzie miał pół roczku" aż po "kiedy zacznie wstawać w łóżeczku" I weź bądź mądry ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mały jest śliczny ![]() Na pewno wszystko będzie dobrze ![]() Ja mam pytanie do rozpakowanych mamusiek, dotyczące karmienia. Jak u was wyglądało z jedzeniem maluszków na początku? Bo moja mała w piątek, kiedy dopiero moje mleczarnia ruszała, to wisiała na cycu blisko 40 minut i przesypiała potem jakieś 2-4 godzin. Teraz je na raty, tzn 10-15 min, przyśnie, przewiniemy ją żeby rozbudzić, potem znowu 10-15 min i znów przyśnie, to znów trochę rozbudzamy i potem dociąga jakieś 5 min, potem śpi ok 3, 4 czasem 5 godzin. Trochę się boję, że je za mało, czy jest to raczej w normie? ![]()
![]() |
#3338 |
Raczkowanie
|
Gucia Twoja córcia ma urodzinki wtedy kiedy ja
![]() W końcu ruszyłam z praniem i prasowaniem. Mąż poskładał komodę - klocki LEGO się chowają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Zakorzenienie
|
Haj
![]() ![]() ![]() Jakaś godzinke temy strasznie Mnie zabolała brzuch tak nisko w szyjce jakby ,bolała strasznie ale przeszło boje so będzie ![]() ASsioczka Gratul.uję ![]() ![]() paczk a słodki ten Twój Wiktorek ![]()
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-11-23 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę tych pięciu godzin, mój zmierzluszek sypia góra 3 godziny i budzi się z płaczem, bo taki jest głodny ![]()
![]() |
#3341 |
Rozeznanie
|
No właśnie Brombi tak myślałam że tego Nolicinu ci nie pozwolą brać...Pytam bo mam jedną z bakterii wrażliwą na ten Nolicin ale widze że ani w ciąży go nie można,a tym bardziej podczas karmienia bo bardzo przenika do mleka. Nie wiem co ze mną zrobią, jak mnie leczyc skoro nie maja co podać???? A furagin rzeczywiście bezpieczny dla karmiących matek więc bez obaw. W zeszłym tyg tez go brałam przez tydzień a dzisiaj patrzę na specjalistycznej stronie, że jednak nie powinnien byc stosowany w trzecim trymestrze ciąży bo jest niebezpieczeństwo niedokrwistości hemolitycznej u płodu. Jejku trochę się denerwuję jak tam moja dzidzia sobie z tymi wszystkimi lekami radzi.....Pomału ręce mi opadają, zwłaszcza, że widzę że nie tak szybko pożegnam sie z tymi bakteriami i rurkami w nerce. ale co zrobić...Dzięki za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie!
![]() |
#3342 |
Zakorzenienie
|
Paczka ale ladny ten twoj Wiktorek
![]() Asioczka ogromniaste gratulacje ![]()
#3343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zastanawia mnie dlaczego w takim razie trzeba okazac legitymację ubezpieczeniową? pamiętam, ze mi przy poprzednim porodzie kazali ale może ja jestem jakims wyjątkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
Zadomowienie
|
okazać to jedno, legitymacja ubezpieczeniowa wg NFZ jest ważna 30 dni !!! ( nie ważne że w legitymacji pisze że pół roku )
ostatnio jak byłam "zwiedzać" porodówkę zeszłam na izbę przyjęć i spytałam to pielęgniarka potwierdziła - legitymacja jest ważna 30 dni od podbica przez pracodawce, ewentualnie może być kilka dni więcej, ale jak jest już np 2 miesiące to NFZ robi problemy ze zwrotem kosztów dla szpitala! także jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniążki ! a tak w ogóle to dzień dobry mamusie! za mną przespana noc! juuupiiiii ![]() z tej okazji postanowiłam zrobić sobie dzisiaj babski dzień - peelingi, maseczki itp. ![]() miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Wtajemniczenie
|
witam wtorkowo!
Ja regularnie wstaję koło 4 siusiu a potem pół godziny zbieram się do zaśnięcia. Trochę to męczące :/ ale już niedługo! ![]() Też dzisiaj mam wizytę o 17:00 i zobaczymy co tam u mnie w brzuszku się dzieje. Ale brzuch jeszcze wg mnie wysoko! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3346 | ||
Raczkowanie
|
Witam i jak zawsze dziękuję za wsparcie
![]() Cytat:
Tylko tak sobie myślę że te wyniki pomiarów wód płodowych i dziecka mogą się w sumie dosyć sporo różnić nawet w zależności od sprzętu - np. to USG w szpitalu jest nowe i dobre, a to na którym wczoraj robiła mi badanie w ośrodku zdrowia to dosyć już stary i sfatygowany egzemplarz i może nie pokazuje wszystkiego tak dobrze?? Sama już nie wiem... W każdym razie piję już teraz dosłownie hektolitry żeby się porządnie nawadniać i liczę ruchy Małej, i staram się nie panikować bo nic mi to nie pomoże... Zobaczymy co się okaze w piątek ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3347 |
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() Ja to wstaje często do wc ze 3 razy ![]() Szukam okrycia kompielowego czy któraś z Was zamawiała przez allegro i jaki polecacie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=xpressja;15467828]okazać to jedno, legitymacja ubezpieczeniowa wg NFZ jest ważna 30 dni !!! ( nie ważne że w legitymacji pisze że pół roku )ita
ostatnio jak byłam "zwiedzać" porodówkę zeszłam na izbę przyjęć i spytałam to pielęgniarka potwierdziła - legitymacja jest ważna 30 dni od podbica przez pracodawce, ewentualnie może być kilka dni więcej, ale jak jest już np 2 miesiące to NFZ robi problemy ze zwrotem kosztów dla szpitala! także jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniążki ! Witam mamusie..ja tez mam pytanie dotyczace ubezpieczenia,,,Otoz umowe mam przedluzona do dnia porodu,,Czy pracodawca nie bedzie robil mi problemow zeby przed porodem podbic mi taka legitymacje???? [IMG]file:///C:/Users/Magda/Desktop/Obraz.gif[/IMG] |
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tym niestety trzeba pamietać, mi przypominali o tym na IP gdzy bylam sie czegos dowiedziec i na SR - aktualnie podbita książeczka! Najlpiej sobie podbić dwa tyg przed spodziewanym terminem, powinno wystarczyć ![]() Moja torba tez bardzo wypchana i wielka a jeszcze kosmetyczki nie spakowałam i przyborow toaletowych... no i druga torba dla dzidziusia.
![]() |
#3350 | |
Raczkowanie
|
Witam Dziewczynki
![]() Asioczka - gratulacje!!! Powoli mam dość tego budzenia się w nocy. Żebym chociaż wstawała do toalety, ale ja się budzę po nic ![]() Cytat:
http://www.allegro.pl/item780508712_...rmofrotte.html Jest naprawdę milusi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Zakorzenienie
|
Witam Mamusie
![]() za mna 3 noc spedzona w pokoju André...do wlasnego lozka polozylam sie po 5 rano... ![]()
#3352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Ale wieje... na szczęście jest slonko i ide na spacer. Zaharia dalej sie nie odezwala? Domi co jest grane u Ciebie?
![]() |
#3353 | |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Asioczka, gratulacje. no pięknie mamy grudniowe nam się rozpakowują, czyli znak,że u mnie to również coraz bliżej. Paczko Wiktorek cudowny ![]() Konspi strój mikołaja boski, ja "swojego" jeszcze nie kupiłam. Cytat:
W weekend byłam u znajomej, dostałam pełno rzeczy dla dziecka: bujaczek, ochraniacz na łózeczko i jeszcze kilka bajerów, tak się cieszę. Wogóle się nie spodziewałam. a i pochwalę się jakie ja mam okrycie kąpielowe: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40132254 Idę sie jeszcze kimnąć, bo coś mi oko leci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3354 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() ja dziś od rana na nogach bo na kontolnre ktg chciliśmy się załapać w trakcie dyżuru mojego gina w szpitalu... pojechaliśmy... a tu na wykresie płasko jak nigdy... a ja wczoraj okna w 2 pokojach umyłam! zaczynam mieć wrażenie, że z porodem jest podobnie jak z zachodzeniem w ciążę - może trzeba odpuścić i wtedy samo przyjdzie...? ![]() w piątek będę miała sprawdzane wody i prawdopodobnie pierwsze wywołanie... brrr.. aż mnie ciarki na samą myśl przechodzą... zmykam powłuczyć się po mieście - wiaterek ostry ale słonko ładnie świeci ![]() Asiu GRATULACJE ![]() Paczka śliczny ten twój synek ![]() papa Edytowane przez lucky1910 Czas edycji: 2009-11-24 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Zadomowienie
|
a własnie, gdzie to sie domi podziewa ? ? ?
miałyśmy trzymać fason do 1-go grudnia,mam nadzieje że wyszła do fryzjera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O ludzieee... Ale po zawarciu związku przecież już się nie podlega pod rodziców? Bo już ma się inną rodzinę. Czyli co ja mam przygotować jak nie legitymacje? Dzięki dziewczyny o odpowiedzi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3358 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
heh to nam dzieciaczki robią psikusy! tylko że ja to mam jeszcze troszkę czasu, a ty Lucky juz na finiszu ![]() co nie zmienia faktu że chciałabym już już już! ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
to w ZUSie mogą "wpisać" w książeczkę męża, samantha zadzwoń na IP i zapytaj, będziesz spokojniejsza. Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-11-24 o 10:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja jestem jestem, ale dzis robie za pielegniarke, bo mojemu Tz wyskoczyl bodajze jeczmien na oku, wyglada jakbym go pobila. I zaraz musze leciec oklady mu z rumiaku robic, bo wczoraj wieczorem zorbilismy i troszke przeszlo ![]() Zaraz Was dokladnei doczytam ![]() do 1ego grudnia jeszcze 6 dni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Wtajemniczenie
|
Zadzwonie bo mnie już stresuje to wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.