Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-23, 14:37   #3301
asioczka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE

Ja i Majeczka juz w domu wzielo mnie w srode i jednak nie przeszlo. rozwarcie juz mialam na 5 cm. zwlekalam z pojechaniem do szpitala, bo skurcze byly nieregularne i nie bolaly zbytnio- jak przy miesiaczce. myslalam, ze to przeciez za wczesnie, no i ze na pewno bardziej boli;] w gazecie wyczytalam, ze do szpitala to sie jedzie jak podczas skurczow nie da sie rady mowic no, ale gdzie indziej radzili, zeby wziac kapiel 40minutowa i jak nie przejdzie to zaczal sie porod. w tej kapieli wreszcie skurcze zrobily sie regularne i nasilajace sie, wiec TZ mnie zawiozl. zrobili cesarskie o 1.40, 18.11. Maja urodzila sie w 37tyg+4dni. wazyla 2600g, 53 cm. ladnie ssie i po poczatkowym spadku wagi ladnie przybiera, nie miala zoltaczki. potem cos napisze wiecej i musze nadrobic zaleglosci. pozdrawiam

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 14:41   #3302
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Mamusie spojrzcie na liste

asioczka witam Fajnie, ze juz w donku jestescie

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2009-11-23 o 14:42
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 14:49   #3303
sexy body
Rozeznanie

Asioczka no super ze takie dobre wieści nam przynosisz
Grudnióweczki wzięły się do roboty

Cisza tu na wątku, aż echo daje po uszach
Skoro nikt nie chce pisać, to ja sobie ponarzekam, że w czasie tych nieprzespanych nocy jakieś schizy mnie łapią, żeby rodzic już teraz, zaraz i w skupieniu wyczekuję na skurcze. Wsłuchuję się w organizm, czekam, czekam i nic. No i chyba dobrze, bo to dopiero 36 tc.
Nigdy w życiu bym nie pomyślała, że przyjdzie taki dzień, kiedy ja nie będę mogła doczekać się porodu!!!!!!!!!!!

Oglądnijcie sobie na YT film "Porodowy biznes", jest w 9 częściach ale 5. nie ma.
Oczywiscie jeśli jeszcze nie oglądałyście.
Szczególnie polecam tym, które boją sie porodu - mnie uspokoił!!!!!!!!!!!!!!!!

A jakby któraś obejrzała to napiszcie co myślicie.

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 14:52   #3304
NadiaM
Raczkowanie

Asioczka, gratulacje! Pierwsza mamusia grudniowa nam się rozpakowała

Pietrusia, córcia prześliczna

Gucia, całkiem fajny poród, no i się okazało że wcale nie byłaś przeterminowana A córcia jest boooooska

Domi, jak się czujesz? Bierzesz dalej nospe i magnez? Mam nadzieję, że wytrzymasz do grudnia jednak

Ja przez weekend kompletnie nie miałam czasu, cały czas coś w domku się działo. W sobotę zaczęłam 37 tydzień. A dziś byłam u gina i wszystko jest książkowo Wyniki badań w normie, Michaś siedzi ładnie główką w dół i waży 2700. Na razie mam wszystko pozamykanie, szyjka nie skraca i łożysko II stopnia. Następna wizyta 7 grudnia Ale się cieszę, że wszystko w porządku

Dziewczynki a mam pytanko odnośnie materacyka. Mam gryka-pianka-kokos - którą stroną mam dać najpierw ??
NadiaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 15:03   #3305
konspiracja
Zakorzenienie

Brombi to juz miesiac???
Ale szybko zlecialo,gratulacje dla Ciebie i Jubilata

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
melduję się 2 dni przeterminowana...
wczoraj byliśmy na ktg w szpitalu i lekarz powiedział, że na razie nic nie zapowiada porodu no ale, że z dzidzią wszytko dobrze to nich sobie jeszcze posiedzi...

dziś zamierzam pomęczyć się trochę przy jeżdżeniu na szmacie to może coś da.. zobaczymy

robię kawusię i biorę się do roboty
miłego tygodnia
milej pracy i powodzenia w misji "ujedżanie szmaty"

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Z tego co mówiła nam położna na SR u nas w szpitalu lewatywa przed porodem jest "zabiegiem" standardowym - chyba że rodząca sobie wyraźnie nie życzy to wtedy nie robią... No i jeśli przyjedzie się do szpitala z zaawansowaną akcją porodową to też już nie robią bo nie ma na to czasu.
Ja na początku na myśl o lewatywie miałam lekkie obiekcje, ale w sumie potem stwierdziłam że może to i lepiej jak ją zrobią?? A jak będzie przy porodzie - zobaczymy

Gratuluję wszystkim Mamusiom i ich Maluszkom ukończenia kolejnych tygodni życia

A my wczoraj zaczęliśmy 37 tydzień ciąży... Ja się zastanawiam: kiedy to minęło?

Dziś w południe idę do gin... Mam nadzieję że z Malutką wszystko okej i że już mnie nie będą niczym stresować

Pozdrawiam
Niech Cie nie stresują, bo, POWODZENIA!

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
Ja i Majeczka juz w domu wzielo mnie w srode i jednak nie przeszlo. rozwarcie juz mialam na 5 cm. zwlekalam z pojechaniem do szpitala, bo skurcze byly nieregularne i nie bolaly zbytnio- jak przy miesiaczce. myslalam, ze to przeciez za wczesnie, no i ze na pewno bardziej boli;] w gazecie wyczytalam, ze do szpitala to sie jedzie jak podczas skurczow nie da sie rady mowic no, ale gdzie indziej radzili, zeby wziac kapiel 40minutowa i jak nie przejdzie to zaczal sie porod. w tej kapieli wreszcie skurcze zrobily sie regularne i nasilajace sie, wiec TZ mnie zawiozl. zrobili cesarskie o 1.40, 18.11. Maja urodzila sie w 37tyg+4dni. wazyla 2600g, 53 cm. ladnie ssie i po poczatkowym spadku wagi ladnie przybiera, nie miala zoltaczki. potem cos napisze wiecej i musze nadrobic zaleglosci. pozdrawiam
No,, no... gratulacje i czekamy na fotki
czyli i u grudniówek się zaczyna

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Oglądnijcie sobie na YT film "Porodowy biznes", jest w 9 częściach ale 5. nie ma.

Wy to zawsze coś wynajdziecie, zaraz bede oglądać

Jest już nowe "M jak mama" a tam, np Wigilia karmiącej Mamy.

Acha, Klub Niewyspanych jestem z WAmi

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 15:06   #3306
zanka205
Zakorzenienie

hej Mamusie
widzę, że u Was rozdwajanie idzie już na całego
cieszę się, że niektóre z Was mają już swoje skarby przy sobie
a reszcie, Mamusiom oczekującym życzę lekkich i bezbolesnych porodów

Tarasia i Domi to niesamowite, że już niedługo się rozpakujecie
strasznie się cieszę, że za niedługo zobaczę Wasze pociechy

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 15:11   #3307
gucia6
Zakorzenienie

Przede wszystkim w imieniu córci dziękuję za komplementy

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
kolejne pytanie dla tych które już "po"
dziewczyny jak to jest z kupkaniem przed porodem? zawsze robią lewatywę? bo nam położna mówiła że jak dziecko się rodzi to główka wypycha wszystko z jelita grubego i żeby się nie wstydzic niczego bo to wszystko natura ale o lewatywe nie zapytałam (wstyd mi jakos było)
U nas nie ma obowiązku, ale ze względu na to, że chciałam rodzić w wodzie, to dla świętego spokoju poprosiłam sama o lewatywę. Zresztą taka oczyszczona też się lepiej czułam

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Guciu, ale przeciez terminu nie liczy się wg wielkosci z usg
A kiedy mialas ostatnią miesiaczkę, jeśli mogę spytac?
Generalnie to mnie lekarz nawet nie zapytał o termin ostatniej @, tylko zapisał to co pokazywało usg
A OM miałam 27.01, tyle, że mam dość nieregularne cykle (między 26-35 dni).
Ale teraz to już nieistotne Najważniejsze, że córcia jest już z nami

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Mój synuś kończy dziś 4 tygodnie

Asioczka, wielkie gratulacje
Ale widzę, że jeszcze czasowo udało ci się mnie wyprzedzić

A my mieliśmy dziś trochę spokojniejszą noc i nawet udało się trochę pospać I pewnie powoli zaczniemy nabierać wprawy w tym wszystkim.
Dzisiaj Sandra zrobiła też przedstawienie przy położnej i podczas mierzenia temperatury najpierw ją osikała a potem okupkała

Jeśli chodzi o powrót do formy, to u mnie jest średnio. Tzn czuję się dobrze, ale póki co chodzenie i siadanie jeszcze sprawia ból, a do tego dziś mam potworny ból biodra, nawet kiedy poruszam zwyczajnie nogą. Mam nadzieję, że szybko przejdzie. Odważyłam się też spróbować wcisnąć w luźniejsze jeansy sprzed ciąży i o dziwo, udało mi się je nawet dopiąć

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-11-23 o 15:17
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 15:28   #3308
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

Generalnie to mnie lekarz nawet nie zapytał o termin ostatniej @, tylko zapisał to co pokazywało usg
A OM miałam 27.01, tyle, że mam dość nieregularne cykle (między 26-35 dni).
Ale teraz to już nieistotne Najważniejsze, że córcia jest już z nami

Pewnie ze to juz nieistotne, ale jestem w szoku, myślam że dopiero w DE lekarze są dokladni i rzetelni a tu prosze tp wg usg...
żeby Ci szybko te bole przeszly.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2009-11-23, 15:36   #3309
kamilla123
Rozeznanie

asioczka GRATULACJE!!! Gdybym miała dziewczynkę, to też dałabym na imię Maja Bardzo mi się podoba

Gissh Za wizytę

Cytat:
Napisane przez NadiaM Pokaż wiadomość
Ja przez weekend kompletnie nie miałam czasu, cały czas coś w domku się działo. W sobotę zaczęłam 37 tydzień. A dziś byłam u gina i wszystko jest książkowo Wyniki badań w normie, Michaś siedzi ładnie główką w dół i waży 2700. Na razie mam wszystko pozamykanie, szyjka nie skraca i łożysko II stopnia. Następna wizyta 7 grudnia Ale się cieszę, że wszystko w porządku
No to super

Cytat:
Dziewczynki a mam pytanko odnośnie materacyka. Mam gryka-pianka-kokos - którą stroną mam dać najpierw ??
No właśnie Też mam ten dylemat

Cytat:
Dzisiaj Sandra zrobiła też przedstawienie przy położnej i podczas mierzenia temperatury najpierw ją osikała a potem okupkała
Już pokazuje jaki ma charakterek

A co do tego programu "ciąża z zaskoczenia" to oglądałam kawałek i to dla mnie jedna wielka ściema. Szczególnie z tą murzynką, która przyjechała z bólami porodowymi i nie wiedziała, że jest w ciąży. Położna nie mogła znaleźć dziecka na USG, bo niby było jakoś boku, a za chwilę urodziła SN. Jak dla mnie to te historie są jakieś mało prawdopodobne. Ale z drugiej strony to Ameryka, a tam wszystko jest możliwe
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 15:38   #3310
xpressja
Zadomowienie

Asioczka!
gratuuulacje!
to Ci niespodzianka

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 15:49   #3311
malina81
Zadomowienie

Asioczka ogromne graulacje
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 15:52   #3312
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:

A my mieliśmy dziś trochę spokojniejszą noc i nawet udało się trochę pospać I pewnie powoli zaczniemy nabierać wprawy w tym wszystkim.

Jeśli chodzi o powrót do formy, to u mnie jest średnio. Tzn czuję się dobrze, ale póki co chodzenie i siadanie jeszcze sprawia ból, a do tego dziś mam potworny ból biodra, nawet kiedy poruszam zwyczajnie nogą. Mam nadzieję, że szybko przejdzie. Odważyłam się też spróbować wcisnąć w luźniejsze jeansy sprzed ciąży i o dziwo, udało mi się je nawet dopiąć

Zuch dziewczyna Pokazala co potrafi...Moj André tylko wage u pediatry osikal...

Za jeansy sprzed ciazy tez Super!

A bol na pewno szybko minie i bioderka ladnie wroca do formy

Moj synio wlasnie kontempluje moja bluzke w czarno-biale paski...

Stary 2009-11-23, 15:54   #3313
malina81
Zadomowienie

Kareninko jakupiłam ten sab bo czytałam rewelacyjne opinie ale z doświadczenia wiem ze na kolkę to nic nie pomaga- przynajmniej ja przy Kubie próbowałam wszystkiego i czasami łudziłąm sie że jest lepiej a tak naprawdę to z czasem kolka sama przeszła. Tym razem łudze sie że na marudzeniu i "gnieceniu" sie i zakonćzy. teraz młody spi sobie na brzuszku spokojnie- juz nawet pore karmienia przekimał
Stary 2009-11-23, 15:58   #3314
elalank
Zadomowienie

Witam Mamuśki

Olka śpi, więc szybko wpadłam zobaczyć co tu naskrobałyście

Była dziś położna i zdjęła mi szwy i od razu mi lepiej

Cytat:
Napisane przez 82gosia Pokaż wiadomość
Hej mamusie.
Proszę powiedzcie mi w jak dajecie maluchom witaminy D i K? Ja karmie piesia i dokarmiam małego, a każy lekarz mówi mi co innego. Dawać codziennie czy co trzeci dzień? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.
Ja karmie wyłącznie piersią: i tak:
- wit K położna powiedziała, żeby dawać codziennie, mam taką w kapsułkach, którą się wyciska do buźki. (od 8 dnia zycia)
-wit D też codziennie (od 14 dnia zycia)
Jutro mam wizyte u lekarza to jeszcze potwierdzę te informacje

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak wy to robicie, ze waga wam spada, ja nie dość, ze przytyłam 30 kg to jeszcze teraz waga mi stoi w miejscy przy diecie, a mam już i tak mniej o 13 kg, a gdzie reszta i plus to co mi zostało po pierwszej ciąży???????????????????? ????????? co ja mam zrobić
???????????????????

co do wstydu - ja Wam powiem, ze jestem skrepowana jak małego karmię a TŻ sie przygląda, a przcież widział mnie nago tyle razy przez te lata - dziwne nie
Madzia to samo sie tak zrobiło, nie mam niestety recepty na schudnięcie. Ale wkrótce i Ty zrzucisz zbędne conieco!

Krępujesz się męża przy karmieniu??? Ja jakoś nie mam z tym problemu. Choć myślałam będąc jeszcze w ciąży, że będę się chować, kryć itp ale jakoś teraz troszkę inaczej do tego podchodzę

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Heloł
Czy ktoś w ogóle za mną tęsknił jak mnie nie było ?

Mój synuś kończy dziś 4 tygodnie
ja tęskniłam bardzo
STO LAT STO LAT! Ale ten czas leci!!!

Cytat:
Gratulacje Asioczka!!!!
To Maleństwo 2600 g!! Kruszynka!! Czekamy na fotki

Uciekam, pozdrawiam i trzymam kciuki za dalsze szczęsliwe rozpakowywania

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-11-23 o 15:59
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 16:00   #3315
kolanosia
Rozeznanie

Asioczka gratulacje!!!!!

Czekałam na ten dzień, kiedy grudniówezki zaczną się rozpakowywać......teraz dociera do mnie, że to już blisko!
Dziś muszę dopakować torbę na bank!!!!

A ja nie mam weny do pisania....króciutko tylko napiszę, że myślałam w weekend o Brombi, Karenince i Zaharii tak więc pamiętamy pamiętamy!

Spadam bo moje wyniki właśnie mężuś odebrał i bardzo jestem ciekawa jak wyszły!
do później!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-23, 16:04   #3316
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Kareninko jakupiłam ten sab bo czytałam rewelacyjne opinie ale z doświadczenia wiem ze na kolkę to nic nie pomaga- przynajmniej ja przy Kubie próbowałam wszystkiego i czasami łudziłąm sie że jest lepiej a tak naprawdę to z czasem kolka sama przeszła. Tym razem łudze sie że na marudzeniu i "gnieceniu" sie i zakonćzy. teraz młody spi sobie na brzuszku spokojnie- juz nawet pore karmienia przekimał

Moj tez uwielbia spac na brzuszku i czesto zdarza mu sie wlasnie tak twardo przysnac, ze zapomina o mleczku Szkoda, ze nie moze tak spac w nocy...moze nawet by pol nocy przespal...
Tez jak go boli brzuszek to lepiej sobie radzi z bolem i krocej to trwa jak jest na brzuszku...

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Spadam bo moje wyniki właśnie mężuś odebrał i bardzo jestem ciekawa jak wyszły!
do później!
za wyniki i za myslenie o mnie...

Stary 2009-11-23, 16:07   #3317
sexy body
Rozeznanie

Nadia ale mnie tym pytaniem o materacyk zaskoczyłaś, nawet nie wiedziałam, że to ma jakieś znaczenie!
Także chętnie się dowiem.

Ja też próbuję spakować torbę do szpitala, ale to jakaś mission impossible, chyba ze zabiorę największą jaką mam
W sumie mam jeszcze miesiąc do terminu, ale wolę być przygotowana. Tylko, że się nie da, bo mnóstwo miejsca to wszystko zajmuje!!!!!
Te wkłady poporodowe najwięcej, a do tego ręczniki, szlafrok, kapcie, ubranka dla dzidzia, no i kosmetyczka do której trzeba napakować tyle, że hej!

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 16:18   #3318
karenina19
Zakorzenienie

hol.era...wlasnie malz dzwonil i powiedzial, ze byl dzisiaj na zebraniu, na ktorym siedzialo dwoch zakatarzonych i kaszlacych palantow... Czy ci ludzie normalni sa chodzac do pracy w takim stanie tylko zarazki rozsiewajac??!!

Trudno - zadnych calusow dzisiaj i André na odleglosc od Tatusia ...

Jakbym dorwala tych debili to...

Stary 2009-11-23, 16:25   #3319
Verusia 23
Raczkowanie

Jejciu faktycznie porod zbliza sie juz wielkimi krokami..Grudnioweczki trzymajcie sie jeszcze) Asioczka-oczywiscie wielkie gratki)

36 tydzien
Verusia 23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-23, 16:53   #3320
simpatica
Zakorzenienie

Asioczka gratulacje no i poszła grudnióweczka w ruch...

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 16:53   #3321
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
hol.era...wlasnie malz dzwonil i powiedzial, ze byl dzisiaj na zebraniu, na ktorym siedzialo dwoch zakatarzonych i kaszlacych palantow... Czy ci ludzie normalni sa chodzac do pracy w takim stanie tylko zarazki rozsiewajac??!!

Trudno - zadnych calusow dzisiaj i André na odleglosc od Tatusia ...

Jakbym dorwala tych debili to...
nie nooo, strzelac do takich to malo..................... .

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2009-11-23, 16:54   #3322
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Asioczka - gratulacje kochana

A to mój łobuzek malutki
Stary 2009-11-23, 17:03   #3323
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
A to mój łobuzek malutki
jaaaki słodki

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 17:39   #3324
NadiaM
Raczkowanie

Paczka, ale słodki Jaki piękny synek Gratulacje
Stary 2009-11-23, 17:50   #3325
malina81
Zadomowienie

Paczka masz ślicznego synka
Stary 2009-11-23, 18:02   #3326
kolanosia
Rozeznanie

Paczka szkda że u ciebie sampopoczucie dalej takie obie, ale jak widzisz z każdym dniem jest coraz lepiej więc wytrzymaj to jakoś!
A synek naprawdę słodki, uroczy, piękny i w ogóle same naj.....naprawdę cudowny!

Kareninko dzięki za kciuki przydały się na pewno, bo ku mojemu zaskoczeniu wcale nie wyszły tak źle. Co prawda daleko im do dobrych ale spodziewałam się gorszych. W takim wypadku poczekam z wizyta u mojego ginka, powtórze je jeszcze dla pewności pod koniec tygodnia i może jakoś dotrwam do następnej wizyty 4 grudnia - w końcu to tylko 1,5 tygodnia!

Dobra spadam gonić swego chłopa do roboty!
Buziaki!
Stary 2009-11-23, 18:14   #3327
gissh
Raczkowanie

A jednak znowu mnie ginka zestresowała... Zrobiła mi USG i stwierdziła że "Pani to już prawie nie ma wód płodowych"... Nie wiem ile to wg niej jest to "prawie" bo się w stresie już nawet nie zapytałam... Poza tym wyszło jej że Dzidzia jest malutka, tzn. mniejsza niż na tym USG które miałam robione 2tyg temu... Nie wiem czy i jak to możliwe... No i w ogóle coś tam mruczała pod nosem że coś się jej nie podoba i że chyba znowu musi mnie położyć do szpitala... A ja jak to usłyszałam to mało się tam nie rozpłakałam... Nic mnie nie boli, nic nie zapowiada w najbliższym czasie porodu, skurczy brak, Dzidzia ładnie się rusza więc nie wiem co oni niby robiliby mi w tym szpitalu Ostatecznie ginka stwierdziła że zrobią mi KTG i jeśli wyjdzie dobrze to wracam jeszcze narazie do domu a jeśli będzie coś nie tak to szpital. Na szczęście KTG wyszło bardzo ładnie - sama lekarka stwierdziła że "wręcz książkowo". Czyli wygląda że z Malutką wszystko okej. Ale i tak po tym wszystkim co mi poopowiadała znowu się martwię - tymi wodami i wagą Dzidzi... No nic. Staram się nie popadać w paranoję bo w końcu gdyby było naprawdę źle to już dzisiaj leżałabym w szpitalu...
W piątek mam się zgłosić na kolejne USG - będą sprawdzać jakieś przepływy czy coś...
Ech... Jak ja już bym chciała urodzić zdrowe i silne Maleństwo i przestać się tym wszystkim zadręczać...

Asiu, gratuluję Córeczki

Paczka, Wiktor prześliczny

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-23, 18:38   #3328
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Ja i Majeczka juz w domu (...)potem cos napisze wiecej i musze nadrobic zaleglosci. pozdrawiam
Jeszcze raz GRATULACJE WIELKIE
Cytat:
,

Ide zaraz zobaczyc

Cytat:
Domi, jak się czujesz? Bierzesz dalej nospe i magnez? Mam nadzieję, że wytrzymasz do grudnia jednak

Dziekuje dzis wszytsko okej, co prawda brzuszek mam napiety jak zwykle ale nie musialam brac no-spy

a co do materacyka to sie daje najpierw jedna strona, potem druga? nie wiedzialam

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
hej Mamusie
widzę, że u Was rozdwajanie idzie już na całego
cieszę się, że niektóre z Was mają już swoje skarby przy sobie
a reszcie, Mamusiom oczekującym życzę lekkich i bezbolesnych porodów

Tarasia i Domi to niesamowite, że już niedługo się rozpakujecie
strasznie się cieszę, że za niedługo zobaczę Wasze pociechy
dziekuje Zanko dzis wlasnie mija mi 36t+4, czylio tak jak Ty urodzilas Filipka

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość

Czekałam na ten dzień, kiedy grudniówezki zaczną się rozpakowywać......teraz dociera do mnie, że to już blisko!
Dziś muszę dopakować torbę na bank!!!!

!
Pierwsza rozpakowana grudnioweczka i taka rewolucja i olsnienie, ze to juz tak bliziutko

Cytat:
Nadia ale mnie tym pytaniem o materacyk zaskoczyłaś, nawet nie wiedziałam, że to ma jakieś znaczenie!
Także chętnie się dowiem.

!
tez nei wiedzialam i sie chetnie wlasnie dowiem

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
A to mój łobuzek malutki
ale sliczny

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
A jednak znowu mnie ginka zestresowała... Zrobiła mi USG i stwierdziła że "Pani to już prawie nie ma wód płodowych"... (...)W piątek mam się zgłosić na kolejne USG - będą sprawdzać jakieś przepływy czy coś...
Ech... Jak ja już bym chciała urodzić zdrowe i silne Maleństwo i przestać się tym wszystkim zadręczać...

Asiu, gratuluję Córeczki

Paczka, Wiktor prześliczny
Gissh a moze ta Twoja ginka jest poprostu omylna z niej jest dobry ginekolog? Skoro w szpitalu mialas 8 cm wód płodowych to gdzie by sie po tygodniu nagle podzialy:/ widocznie ona sie myli i to latwo

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 19:05   #3329
kolanosia
Rozeznanie

Mam pytanie do Brombi - i jak z twoim pęcherzem? Pozwolili ci brać Nolicin, czy obyło się bez?
Stary 2009-11-23, 19:24   #3330
NadiaM
Raczkowanie

Domi, Sexy, właśnie wyczytałam, że ponoć najpierw się daje kokos, bo jest bardziej sztywny, a potem grykę, bo masuje. Ale kiedy, co i jak to nie wiem za bardzo ... Może jest jednak ktoś oświecony i coś skrobnie w tym temacie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości