|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
mamusie rozpakowane, a jak z wagą u Was? Mi z 18kg zostało jeszcze 8, po samym porodzie spadło tylko 6
mam nadzieję, że przy karmieniu piersią szybko spadnie ![]() aa - i obiecane zdjęcie mojej Blanki
Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2009-11-24 o 12:13 |
|
|
|
#3362 |
|
Zadomowienie
|
Karerinko to co sie działo??mam nadzieje ze Andre nie miał kolki...
Zahario czemu nic nie piszesz... ![]() Ja mam za sobą w miare udaną noc tzn sumując to z 5 godzin spałam ![]() gisshja mysle ze jakby było całkiem mało tych wód to rozwiązali by już tą ciąze- bo przecież to juz 37tc- ale widocznie dzidzi jeszcze to wystarcza. Na pewno wszystko bedzie dobrze. |
|
|
|
#3363 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3364 |
|
Zadomowienie
|
Asioczka gratulacje !!!!
teraz czas na nas tzn grudniówki? ![]() co do ubezpieczenia to ja tez mam problem bo moja firma jest w upadłości i zus przejął ciężarne , niestety żadnych zaświadczen narazie nie dostajemy i tez nie wiem co mam mówić u ginki czy w szpitalu ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- noc miałam straszną, brzuch mi się napinał, mała też trochę wariowała, ciagle mam uczucie że poród będzie za niedługo
|
|
#3365 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3366 |
|
Zadomowienie
|
2befree dzięki za linka
Widze, że nas jest więcej które chcą wytrwać do pierwszego grudnia ciekawe która wytrzyma ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- olalicious07 ale ślicznota |
|
|
|
#3367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jako że Mamusie grudniowe zaczęły się rozpakowywać zmobilizowałam wreszcie siebie (i TŻ-ta) do zorganizowania małej sesyjki zdjęciowej z brzuszkiem - jako że to może być już ostatnia z tej serii ![]() Tak wyglądamy w 37 tygodniu
|
|
#3368 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc mamusie
Gratulacje dla rozpakowanych mamus no i widze ze juz grudnioweczki sie sypia -fajnie!!! A ja nadal u mamy jestem ale tylko do konca tygodnia na weekend ju8z ide do siebie i juz zostaje w domu chociaz powiem szczerze ze mogla bym sobie u mamci posiedziec jeszcze bo dobrze mi tu,mam sie do kogo odezwac ,zawsze mi malego w razie koniecznosci przypilnuja a w domu bede sama ale coz trzeba pomieszkac u siebie Nie mam zbytnio czasu nadrobic wszystkiego co piszecie wiec szybko zawsze wieczorkiem jak maly juz soi przelatuje i mniej wiecej wiem o co chodzi Śliczne foteczki wklejacie maluszkow,ja musze pozgrywac wkoncu swoje focie bo juz karta pamieci prawie pełna ![]() ![]() Buziaki mamuski zagladne wieczorkiem bo teraz spacerek z synkiem mnie czeka
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
************************* ************************* ********** rety zamieszania z tymi ubezpieczeniami ![]() jadę babeczki zaraz do ginki po skierowanie na ta nieszczęsną grupę krwi bo ta położna z która ostatnio mieliśmy zajęcia w SR powiedziała że najlepiej jak będzie na aktualne nazwisko. a tamta wcześniejsza mówiła że może byc na panieńskie tylko żeby pesel był każdy co innego. wczoraj dzwoniłam do przychodni ginekologicznej żeby zapytac czy to skierowanie może mi wystawic ginekolog dowolny czy musi byc ten który prowadzi ciąże a położna że takie skierowanie to i rodzinny wystwia - a rodzinny powiedział mi że to ginekolog musi byc |
|
|
|
#3371 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczna
![]() Piękny brzusio Dziewczyny zadzwoniłam do mnie na uczelnie i mi powiedzieli że jestem normalnie ubezpieczona nadal pod rodziców (do 26rż) mimo tego że wyszłam za mąż. Czyli nie mam czym się przejmować Moja mama nasiała paniki i tylko mnie zestresowała ![]() Hi hi teraz nie mam problemu z nadrabianiem Was po tym jak już większość urodziła
|
|
|
|
#3372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kolka byla wieczorem...az sie na czopku skonczyla...taki silny atak mial dopiero drugi raz w zyciu... ![]() A w nocy tylko go brzuszek pobolewal i chcial spac na brzuszku a ze na brzuszku sam nie moze to spal na mnie a ja w jego foteliku w pokoju...dobrze, ze fotel wygodny... ![]() Cytat:
Blanka sliczna Moja waga jest taka jak przed ciaza wlasciwie... Mial mial...ale wieczorem... Cytat:
|
|
#3374 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3375 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Czuję się jak dojna krówka, moje potomstwo znowu sobie imprezkę mleczną urządziło Całe szczęście śpi, więc mam trochę czasu na prasowanie i wizaż Cytat:
![]() Cytat:
żebyś nie musiała mieć wywoływania.Piękne maleństwo Gissh super zdjęcia Ja żałuję, że sama takich nie mam, ale ciągle to przekładaliśmy, aż w końcu brzucha się pozbyłam. Cytat:
Cytat:
I nawet sab simplex mu nie pomagają ? Super zdjęcie w awatarze
|
|
#3376 |
|
Raczkowanie
|
Śliczne te Wasze Skarby
Gish - fajne fotki, a ostatnie wręcz rozczulające Ja właśnie ugotowałam swój pierwszy w życiu barszcz czerwony Zakładam, że w Wigilię będziemy już we 3 i ominą mnie świąteczne przysmaki, także sobie dogadzam na koniec ![]() A na dokładkę poprawił mi się humor, bo dzwonili z pracy... Mimo, że jestem na zwolnieniu od lipca i wiadomo, że już tam nie wrócę (200km od obecnego m-ca zamieszkania) to i tak dostanę paczkę ze słodyczami i bony na Święta Takie niespodzianki to ja lubię |
|
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy pomagaja bo podaje wiec moze bez nich byloby gorzej..? ![]() Ja olewam dzisiaj jakiekolwiek sprzatanie...wczoraj maly przespal caly dzien wiec mialam czas na wszystko...dzisiaj mam labe...
|
|
#3378 |
|
Rozeznanie
|
witam mamusie
ja juz nadaje z tej drugiej "rozpakowanej" strony jestem szczesliwa mamuska, mala miriam jest rozkoszna, taka drobinka, moja "mikrulka"!!!! a oto dowody: Załącznik 2676029 Załącznik 2676029 Załącznik 2676058 macierzynstwo to cudowna sprawa. czuje, ze zyje!!! ok a teraz biore sie za nadrabianie, a troszke tego mam ![]() ![]() musze sie spieszyc aby zdazyc pomiedzy karmieniem
|
|
#3379 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już chciałam Cię dzisiaj nękać smsowo, bo tu się martwiłyśmy, że się nie odzywasz. Ale ślicznotka z tej mojej przyszłej synowej Czerwoną wstążeczkę sobie przywiąż do wózka, bo Ci ją ktoś zauroczy ![]() Chyba najpiękniejsze dziecko jakie widziałam, oprócz mojego oczywiście
|
|
#3381 |
|
Rozeznanie
|
Kobiety pomocy!
Chcę zrobić pizzę, znalazłam przepis w naszej ksiażce, ale ja jestem NAPRAWDĘ ZIELONA jeśli chodzi o gotowanie i pieczenie, dlatego błagam powiedzcie mi: W czym najlepiej zagnieść takie ciasto z drozdżami, żeby mogła sobie wyrosnać? W garnku czy na stolnicy? Ile czasu takie ciasto ma "wyrastać"? I w jakiej temperaturze potem to piec i ile mniej wiecej? Za wszelkie nawet najmniejsze wskazówki będę dozgonnie wdzięczna! ![]()
|
#3382 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje!!
kurcze to samo zdjecie wkleilo mi sie dwa razy. mam problem z tymi fotami. postaram sie zmienic rozmiar i wkleje kilka. tak wlosy ma geste i dlugie - taka mala czarnulka- tylko na zdjeciach bo kolor wlosow ma ciemno brazowy.
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
Asioczka rózowe garulacje
![]() ![]() klask i: Witam mamusie U nas wszystko ok mala nawet spi w nocy i w dzien wiec jest ok Dzis jej cos oczko prawe zaropilo ale byla pielegniarka srodowiskowa i kazala przemywas sola fizjologiczna i ruiankiem i ze zejdzie ale moze to nawet 2 tyg potrwac
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ZAHARIO witaj matko jakie wloski ma Miriam
|
|
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
czyli to nie tylko mnie męczyli o tą legitymacje
![]() Zaharia ale Twoja córcia ma włoski masakra |
|
|
|
#3386 |
|
Zadomowienie
|
Zahario twoja córcia jest przepiękna a te włoski
|
|
|
|
#3387 |
|
Zadomowienie
|
Dziekujemy za gratulacje
![]() Dziewczyny przecudne Te Wasze szczescia ![]() jak znajde chwilke to tez cos wrzuce ![]() co do materaca to nam pani w sklepie na odwrot powiedziala- ze najpierw gryka... ;/ juz kurde sama nie wiem teraz. Majeczka nawet dala pospac w pierwsza noc, a rano karmilam od 6 do prawie 7;30 to dospala do 12 a my do 11ej, wiec jestem wyspana. Tz ma opiekunczy, wiec lata i zalatwia sprawy i obiad ugotowal
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2009-11-24 o 15:26 |
|
|
|
#3388 |
|
BAN stały
|
Hej dziewczyny dołączę sie...(troszke pozno ale co tam:P)
Po pierwsze Gratuluje wszystkim ślicznych maleństw... i jak juz tak mowicie o tych ubezpieczeniach to mam pytanko, jestem bezrobotna zarejstrowana w urzedzie pracy..juz nie studiuje(przerwalam)...i bede musiala jakies zaswiadczenie z urzedu brac ze jestm ubezpieczona?? |
|
|
|
#3389 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lucky, oby sie samo zaczęlo. Zahario, Miriam te wlosy ma niesamowite ![]() Ja troche przegięlam ze spacerkiem, teraz tak mnie plecy bolą i deszcz mnie zlapal w międzyczasie. No ale najwazneijsze że się z malym troszke dotleniliśmy. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2009-11-24 o 15:10 |
||||||
|
|
|
#3390 |
|
Zadomowienie
|
tak Konspi, studiuje dziennie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

mam nadzieję, że przy karmieniu piersią szybko spadnie 

każdy co innego. wczoraj dzwoniłam do przychodni ginekologicznej żeby zapytac czy to skierowanie może mi wystawic ginekolog dowolny czy musi byc ten który prowadzi ciąże a położna że takie skierowanie to i rodzinny wystwia - a rodzinny powiedział mi że to ginekolog musi byc 

żebyś nie musiała mieć wywoływania.
Zakładam, że w Wigilię będziemy już we 3 i ominą mnie świąteczne przysmaki, także sobie dogadzam na koniec 

klask i:
matko jakie wloski ma Miriam
masakra