|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Malinka może na tym etapie takie częstsze twardnienia są normalne??? Sama takie miewam coraz częściej, boli mnie brzuch jak się budze rano(ciagnięcie i skóra może od harców nocnych synka)...
|
|
|
|
#3662 |
|
Raczkowanie
|
Dzien Dobry
![]() Zapowiada sie u mnie dzis fatalny dzien, wczoraj wrocilam o 9 z Krakowa z jogi do 23 robilam prezentacje, 4.40 musialam juz wstac zeby sie zebrac, powtorzyc material i dojechac do Krakowa na zajecia na 9 dopiero jak sie zrobilam zielona czyli po jakis 40min stania jaka sPani kolo 50tki ustapila mi miejsca bo niedlugo wysiadala ...SKANDAL-musialam sie wyzalic...czekam juz sobie na uczelni na zajecia, musialam "dojsc do siebie" po tej jezdzie bo fatalnie sie czulam...ehh..tacy sa ludzie...trzymajcie za mnie kciuki za przezentacje i wizyte u gina dzisiejsza
|
|
|
|
#3663 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha, skleroza nie boli Ale jak mi się przypomni to dopiszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A dziś Natalka już koncertowo wbija mi się w zeberka więc jest wszystko ok ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3665 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rozumiem naszych chłopaków , widzę jak mój patrzy jak non stop gadam do Małej i głaszczę po brzusiu staram się nie zaniedbywać męża , też go przytulam ( razem sie przytulamy ) ale dociera do niego że miał mnie tylko dla siebie ... teraz będziemy mieli córeczkę i jak czytam w każdej gazecie o kryzysie w związku po porodzie to modlę sie zeby nas to omineło![]() Cytat:
właśnie sobie uświadomiłam że nie mam półśpiochów a chciałam je mieć ![]() Cytat:
Cytat:
nie wstydz sie prosić o pomoc , to jedyne co nam zostało Cytat:
![]() teściowa zadzwoniła że zaprasza na kawę , podobno babkę do kawy ma ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
co za ludzie ja to zawsze ustępowałam ciężarówkom
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||||||
|
|
|
#3666 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Także ja rozumiem obawy Twojego TŻa... Malinka na pewno wszystko będzie dobrze, nie stresuj się... Trzymam kciuki ****** A tymczasem uciekam na wizyte do ginki. Oby wszystko było dobrze |
|||
|
|
|
#3667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Malinko, Agusia trzymam kciuki za Wasze wizyty
A z tym miejscem ...to ostatno na bezczela...podchodze i proszę o miejsce...jeszcze nie zdarzyło sięby ktoś odmowił ![]() Za to jak nie poprosze to ewidenttnie gapią się przez szybę i nic nie widzą ![]() Cytat:
![]() To dla mnie i tak szczyt...nie omieszkam mu dopiec Cytat:
![]() Zawsze się przyda...posprząta, pozmywa czy cuś
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-25 o 09:08 |
||
|
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslę, ze niepotrzebnie się tak zamartwiasz poprostu umów się na wizyte idz i powiedz jak jest. Przeciez nic nie ukrywasz, nie kombinujesz dopuki nie pojdziesz to się nie dowiesz jaki z niego lekarz ![]() ja nie zostałam tam bo nie podobał mi się sprzęt ( na prawde był słaby) a przy moich tkankach to musze miec dobry sprzet coby USG było wiarygodne. Znowu do jego prywatnego gabinetu miałam daleko. Laseczki ja to się tak nie certolę z praniem czasem mi się nawet zdarza wyprac wszystko razem i białe i kolor.Najczęsciej piorę jasne 60 stopni i ciemne 40 stopni. Adikowe rzeczy jak się zabrudza to i wybielam i gotuje i jeszcze mi się nie zdarzyło, zeby cos się zniszczyło ![]() pewnie do czasu youyou, patka fajnie, ze wiyty dobrze ![]() agusiamatyldka no dramat ja jus sie przyzwyczaiłam, ze ludzie to chamy ja zawsze ustępowałam starszym miejsca ale od momentu kiedy zostałam przez takich potraktowana jak conajmniej puszczalska nie ustepuje. W dupie mam czy stoi koło mnie babcia, czy dziadek czy maja I grupę czy gówno na bucie. Takich sytuacji mogłabym przytoczyc kilka. Zreszta nie chodzi tylko o ciężarne ale czesto jestem swiadkiem jak wsiadaja do tramwaju mamy z dziecmi takimi własnie 2, 3 latka i zebraja o miejsce bo przeciez szlachta musi siedziec a dzieci moga stac szkoda tylko, ze dla takiego malucha stanie jest duzo bardziej niebezpieczne niz dla dziada a mama nie dośc, ze musi trzymac dziecko to jeszcze siebie ![]() zawsze mi cisnienie rosnie jak widzę takie kwiatki
|
|
|
|
|
#3669 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ciesz sie ze masz kawal brudnej roboty za soba![]() Pantee - my kupujemy maxi cosi city - z tego wzgledu ze jest duzo lzejszy! I masz racje, ze i tak wystarczy na bardzo krotko... dopiero pozniej kupuje sie foteliki na kilka lat... ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3670 | |||||
|
Zadomowienie
|
Wczoraj wieczorkiem położyłam spać synka i sama też padłam, więc dziś oczywiście mam sporo nadrabiania
![]() Łóżeczko specjalnie kupiliśmy turystyczne, bo w sezonie wiosenno-letnim będziemy często wyjeżdżali na działkę, więc będzie jak znalazł. No i spodobała nam się ta funkcja kołyski. Cytat:
Cytat:
![]() A mandarynek też najcześciej kupujemy 2,3 kg w Selgrosie. Cytat:
Ja na razie jeszcze chodzę do pracy (jeszcze z tydzień lub 1,5), ale wiem, że w domu z tym moim ponad 5,5 letnim "potworkiem" bardziej bym się umęczyła. Co prawda ponad połowę dnia spędza w zerówce i jest dużo bardziej samodzielny od 2-latka, ale też lubi żeby poświecać mu dużo uwagi (nawet jak gra na komputerze, to chce żeby ktoś obok niego był), ale jest po prostu nieposłuszny - prosisz o coś 10 razy a i to mało. Ostatnio doprowadza nas do granic cierpliwości jak prosimy żeby się umył wieczorem ![]() Cytat:
Cytat:
Ale obiecuję sobie, że jak już będę na zwolnieniu, to w końcu zrobię przegląd szafy.pysia - tak to jest, że jak ktoś ma kręcone włosy to chce mieć proste i odwrotnie Tż chętnie by mnie widział jako blondynkę z dłuższymi włosami (bo tak wyglądałam jak się poznaliśmy), ale mi szkoda niszczyć włosy.A kuriera to by się przydało ![]() malinka - trzymam kciuki za wizytę, aby rozwiała twoje obawy agusiamatyldka - nie ustępowanie miejsca też znam z autopsji, czasami prosiłam o ustąpienie miejsca, a czasami stałam i czekałam, aż ktoś łaskawie zauważy mój brzuch, co zazwyczaj nie miało miejsca (a ja byłam w końcu zła na tych ludzi i na siebie, że nie upomniałam się o miejsce). W końcu zaczęliśmy jeździć do pracy samochodem, bo od pociągu miałam tak ok. 10 min i to szybkim krokiem i było mi coraz ciężej.
|
|||||
|
|
|
#3671 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Już dzisiaj w lepszym humorku ale i tak bym jeszcze pospała![]() Czekam na wiadomość ze szkoły, mam nadzieję że nie będę musiała jechać ![]() youyou oj jak fajnie, że z Wami wszytko ok PatkaM84 dobrze, że już wszytko ok. Natalko nie strasz mamusi ![]() celka2000 oliviaoO śliczne zakupy ![]() malinka118 ![]() agusiamatyldka wiem coś o staniu w tramwaju, pociągu itp już trzymam za wizytę i prezentację.Agape007 ![]() Cytat:
![]() -------------- Chyba biorę się dalej za prasowanie, strasznie wolno mi to idzie- lewa strona-prawa strona najgorzej prasuje mi się pajace![]() Poza tym jeszcze o 16 korki kaska kaska kaska
|
|
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Soraya niesamowitą mam satysfakcje choć nie dokończyłam jeszcze, ale nie chce przeginć, bo niezbyt się czuję a jeszcze wizyta u gina... Ale warto było wykorzystać bezsenność... bo teraz wiem jaki tego ogrom był... teraz już będzie z górki
i na jutrzejsze zakupy dla malucha będzie miejsce...
|
|
|
|
#3673 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() Zebra kurcze porządki o takiej godzinie? :brzyda l:Zazdroszcze bo mnie to też czeka ale nie mogę się zebrać Ale mnie rozbawił teraz Pan Jacyków, jeszcze buziaczki temu futrzakowi dawał ( DDTVN) |
|
|
|
#3674 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale widzę, że moj tż też musiał się nad tym zastanawiac. wczoraj powiedział mi, że czytał na onecie "dramat 3 łóżek" (dla chętnych link: http://partnerstwo.onet.pl/1585272,4704,2,artykul.html - bardzo przerażający, dający wiele do myślenia artykuł, więc polecam ku przstrodze) i tak chciał mnie wybadać jak wyobrażam sobie naszą późniejsze rodzinne życie...
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
Lila ja mam takie klucia (czasami bardzo silne) prawie od poczatku ciazy i mi powiedzial, ze wiezadla i macica sie powieksza
Zebra,Malinka,Agusiamatyl dka,Agape ![]() ![]() za wizytyAgusiamtyldka ja bym normalnie powiedziala, zeby mi ktos ustapil miejsca |
|
|
|
#3676 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() idę włoski umyć
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#3677 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A teraz też mam np. 2 wory śmieci przygotowane do wyrzucenia , wczoraj w koncu poodkurzłam i umyłam podłogi (z głupoty!) bo juz nie zdzierżyłam ... Rozumiem, ja mam z mężem podobnie, jesli nie chodze za nim i nie mędzę mu przez 24h, to nic nie zrobi, a ja nie mam ochty już cały czas go upominać. ![]() Cytat:
![]() co za ludzie... Dziś będzie lepiej! A ja cały czas plamię po tym pessarze, nie wiem czy to juz nie za długo, ale chyba tez mam taki narząd , poza tym mam nadrzerke, czuję że mały się rusza, więc to chyba nic takiego . Po założeniu tego od razu mocno zakrwawiłam ... eeehhh.
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta pamietam, ze przy synku szybko przestalam w ogole prasowac. Nie bylo czasu na to. Teraz to pewnie tylko za peirwszym razem wyprasuje i sobie daruje (chyba, ze jakies ladne, wyjsciowe ciuszki)................... Dzieki dziewczyny za mile slowa. Kochane jestescie jak zwykle Tylko widzicie - nie jest mi latwo wszystko olac. Bo wowczas bede musiala calymi dniami w balaganie mieszkac, a maz tylko wroci po pracy, zabierze synka na basen i nawet nie zauwazy, ze wszystko sie klei, o wszystko sie przewracam, synek nie ma gdzie sie bawic, bo zabawki sie walaja wszedzie, itd... A ja siedze i potykam sie o to wszystko. Zwlaszcza, ze uporzadkowanie tego wszystkiego mi by zajelo moze z godzinke lub dwie, a mezowi zajmuje caly dzien. I tak wczoraj 3 godziny spedzilam w hipermarkecie na kupowaniu prezentow dla miliona chrzesniakow, ktore mamy. I pewnie mnie jeszcze kilka takich wyjazdow czeka. Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2009-11-25 o 10:25 |
|
|
|
|
#3679 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem jak Cię pocieszyć, ale takie dołki są najczęściej przejściowe ![]() TŻ też mnie denerwuje, pracuje głównie w domu, więc powinien wykazać się większym zaangażowaniem... A ja o wszystko muszę prosić, pokazać co trzeba posprzątać, a i tak najczęściej słyszę "zaraz" i potem muszę sama to robić I kurcze brzuch też mi od wczoraj dość mocno twardnieje Wizytę mam dopiero 1.12, też na ostatniej było wszystko ok, mówił, że szyjka zamknięta i twarda... Wezmę nospę i jak nie przejdzie to będę dzwonić...Cytat:
![]() tylko się nie przemęczaj, żeby za wcześnie nie urodzić A kondycji zazdroszczę ![]() Cytat:
Na szczęście nie muszę jeździć środkami komunikacji miejskiej.
|
|||
|
|
|
#3680 |
|
Raczkowanie
|
Celka, xmila - faceci juz chyba tacy sa - oni sie nie domysla, chocby nie wiem co.... shit.... ja mam to samo - jak raz mojemu tz zdarzy sie posprzatac - of course po mojej prosbie- to jak minie tydzien - jemu sie wydaje, ze nadal jest bardzo czysto i wcale nic nie trzeba robic... gdyby nie te koty na podlodze
|
|
|
|
#3681 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja dzisiaj obudziłam się o 2:30 na siku i nie spałam bo stwierdziłam, że co się przebudzę to Mała jakaś spokojna i czekałam aż się zacznie poruszać troszkę.. Po 10 min już lekko mnie puknęła ze dwa razy ale ja oczywiście do 3 nie spałam bo czekałam na jakieś potężniejsze ruchy już niedługo chyba w paranoję wpadnę Miałam iść też dzisiaj na uczelnię, ale stwierdziłam że nie mam siły i dam sobie spokój, w końcu mogę sobie pokorzystać trochę z tego, że mam zwolnienie do 15 grudnia.. Wczoraj niewiele leżałam to dzisiaj nadrobię.A my dziś zaczynamy 34 tc ) w każdym razie teraz to już kwestia od 2 do 6 tyg terminowo jeszcze 42 dni
|
|
|
|
|
#3682 |
|
Raczkowanie
|
girls, co myslicie o tym, zeby zaczekac z kupnem wozka do stycznia ? - mam termin na 21 stycznia - i slyszalam, ze w styczniu wszystkie modele z 2009 roku beda przecenione... myslicie, ze rzeczywiscie tak bedzie i warto czekac do ostatniej chwili?
Kurde - leci mi od rana krew z nosa - prawie ciurkiem
|
|
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie
Ja też dziś kiepsko spałam, co kawałek się budziłam i taka senna teraz jestem, może to przez ciśnienie... oliviaoO - super ciuszki celka- nie jestem w w drugiej ciąży ale wyobrażam sobie że wtedy nie ma się już tak lekko ( w pierwszej każdy na ciebie chucha i dmucha..), a pierwsze dziecko wymaga stałej opieki. Ostatnio rozmawiałam z blisko koleżanką która też jest teraz w drugiej ciąży i nie za dobrze ją znosi, ale mimo to dalej chodzi do pracy bo powiedziała że prace ma bezstresową i mniej się w niej zmęczy niż gdyby siedziała z 2-letnim synkiem cały dzień ![]() zebra666 - też właśnie planuję takie porządku z ubraniami typu "a może jeszcze założę" (mimo że nie chodziłam w nich ze dwa lata )jest ich cała masa a tylko zawalają szafę. Zresztą mam je komu oddać bo moja ciocia jest katechetką i pracuje w szkole i jak my z siostrami robimy porządki w swoich szafach to zwozimy je razem i te najlepsze, praktycznie niezniszczone dajemy jej a ona rozdaje biednym dzieciom w szkole. A poza tym kciukaski za dzisiejszą wizytę ![]() malinka - za Twoją wizytę też ![]() Cytat:
![]() udaje damę a w rzeczywistości słoma z butów.. pliwa - na razie nie panikuj z tym plamieniem, do paru dni to podobno normalne
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2009-11-25 o 10:51 |
|
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia dzięki za odpowiedź
![]() A co do ustępowania miejsc, to mi jeszcze nikt nie ustąpił miejsca w tramwaju. Może dlatego, że w kurtce to nie widać że jestem w ciąży... Jeszcze całkiem niedawno to ustępowałam miejsca starszym osobom jak stanęły i sapały nad uchem, ale od jakichś 3 tyg. powiedziałam basta. Jak dorwę się do miejsca siedzącego, to nie schodzę aż do swojego przystanku No coż, niech sobie myślą co chcą.Ludzie nawet nie ustąpią w markecie jak stoją przy kasie pierwszeństwa, a co dopiero w tramwaju/autobusie.
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
mi tylko raz się zdarzyło, że ktoś chciał ustąpić miejsca-w szpitalu w analityce-facet koło 35-40 lat-podziękowałam i nie skorzystałam, bo nie miałam zamiaru siadać bo szłam po wynik..no ale miło z jego strony, bo ja jeszcze nie zdążyłam dobrze wejść, a on od razu wstał jak rażony prądem.
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A my dziś zaczęłyśmy 8 miesiąc kiedy to zleciało??
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
ja skończyłam 31 tydzień i leci 32 -woooow...a mi się zawsze wydawało, że trzydziesty któryś tydzień ciąży to taka zaawansowana ciąża i tyle czasu do tego, a teraz wszystkie już takie ZAAWANSOWANE jesteśmy
|
#3688 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() U mnie dziś znowu piękne słoneczko Jak na wiosnę ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() ![]() ![]() zebra666 wow jeszcze o tej godzinie to nigdy nie sprzątałam ![]() celka malinka mnie też często tak kłuje w pochwie (czuje też taki obrzęk) i brzusio też twardnieje, ale ostatnio jak byłam u gin to mówiła, że jest w porządku agusiamatyldka szkoda komentować takiego zachowania Przykro mówić, ale panuje coraz większa znieczulica Dziadki to mają siłę dzwigać masę siat i przepychac się przez cały autobus po trupach, żeby tylko tyłek posadzić, a kobieta w ciąży, czy z małym dzieckiem może stać!!! Nie mówiąc już o małolatach....A mandarynki wołają: ZJEDZ MNIE!!!
|
#3689 |
|
Raczkowanie
|
ja juz po prezentacji
udala sie calkiem, calkiem ...dzis na zajeciach poruszalismy temat grup wsparcia dla mamus ktore urodzily dzieciaczki , jakies porady odnosnie zachowania dzieciaczkow, wychowania , wykrywania wczesnych nieprawidlowosci itd ...sama prowadzaca ma 2 msc wnuka i bardzo ja to interesowalo tak sobie mysle ze jakby sie znalazla jakas mamusia psycholog a Krzysiu troszke podrosl mozna by pomyslec o czyms takim takie nasze forum ale przeniesione do realnego swiata + profesjonalne porady..jakas dzis strasznie glodna jestem, ciekawe ile mi gin wywazy
|
|
|
|
#3690 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o sprzątanie, to tż jakiś czas temu sam się zaofiarował, że będzie zmywał podłogi w łazience, przedpokoju i kuchni (tam gdzie są płytki, najczęściej raz w tygodniu). Ostatnio oczywiście musiałam mu o tym przypomnieć. Więc on na to, że nie wycofuje się ze swojego zobowiązania i że powinnam mu przypominać, bo po prostu zdarza mu się zapomnieć. A ja na to, że skoro się zobowiązał, to powinien pamiętać. W sumie to przyznał mi rację, ale znając życie, to pewnie jeszcze nie raz będę mu przypominać.
Zresztą czasami sama myję te podłogi, ale póki co nie mam problemów zdrowotnych. .............. No i zapomniałam KCIUKI za dzisiejsze wizyty
Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2009-11-25 o 11:47 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.

dopiero jak sie zrobilam zielona czyli po jakis 40min stania jaka sPani kolo 50tki ustapila mi miejsca bo niedlugo wysiadala ...SKANDAL-musialam sie wyzalic...

Miejmy nadzieje.,....Bedny chlopczyk boi sie ze go przestane kochac jak mala sie urodzi....
Nie wiem co gdzie dać normalnie siły nie mam...
to on dziad nie myty nie wie że kultura nakazuje dzwonić nie wcześniej jak o 8 rano ....ja mu dam 

To forum powinno miec tytul "Mandarynkowe styczniowo-lutowe mamusie"
za tydzień w środę wizyta, zobaczymy co gin mi powie

dopuki nie pojdziesz to się nie dowiesz jaki z niego lekarz
szkoda tylko, ze dla takiego malucha stanie jest duzo bardziej niebezpieczne niz dla dziada