|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
|
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien bonry ,zaraz będe Was nadrabiac
|
#3453 |
|
Raczkowanie
|
Witam kochane mamusie po przerwie
![]() Niestety poprzedni tydzień spędziłam w szpitalu, ponieważ szwy na kroczu mi się rozeszły (mocno mnie nacięli) wdała się infekcja i ropa, gorączka 39 i konieczny pobyt w szpitalu. Najgorsze było to, że Alusia została w domu, bo nie chciałam ją znów do szpitala zabierać w te zarazki i ledwo się w domu zaaklimatyzowała. Ogólnie codziennie kilka razy czyścili mi tę ranę, różnymi rzeczami, dostawałam końskie dawki antybiotyku (musieliśmy przez to przejść na butelkę, bo pokarm mi zanikł, a mała w domu musiała coś też jeść) i w końcu ponownie pod narkozą mnie zszyli. Te kilka dni dochodziłam do siebie, w sumie cały czas z gołym tyłkiem i dbając non stop o szwy, ale już w piątek szwy mi ściągają, mam nadzieję, że teraz będzie już dobrze. Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamom. Wszystkie dzieciaczki śliczne Co do pieluch to ja używanym Belly happy, huggiesy Alicję odparzyły, a Pampersów jeszcze nie próbowałam, póki co Happy się sprawdzają. Mamy troszkę problemów z mlekiem, trzeba będzie je zmienić na inne, bo mała się męczy po jedzonku i dostała wysypki na czółku. Nadal czekam na lekarza (grypa go dopadła i nadal czekamy na pierwszą wizytę). Mam nadzieję, że teraz już będzie z górki
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
#3454 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to mialam dzis w nocy sen... przez cala noc snilo mi sie ze rodze ale to takie glupoty ze nawet w filmach tego nie ma, moze to znak ze to juz?
A no i poprosze o nr tel na pw do ktorejs z mamus bo ja nie mam do nikogo Zostal nam jeden dzien do konca, chyba powinnam juz godziny odliczac, chyba ze moje dziecko sie zabarykaduje i nie wyjdzie
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez poprosze o numer
prosiłam już ale nikt Mi nie podał ...![]() Kochane Wasze Dzieciątka sa prze śliczne
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-11-25 o 13:12 |
|
|
|
#3456 |
|
BAN stały
|
Ravenne- wspolczuje..trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok
![]() Mamrotka- czytalam gdzieś ze takie sny sa tylko obawa przed porodem i ze to normalne, mi sie raz snilo ze urodzilam zamrozona fasolke i ze tzeba blo pod wode wsadzic zeby sie embrion rozmrozil...zgroza normalnie..a dzis mi sie snilo ze noge musza mi amputowac:P jeszcze tylko 1 dzien...czekam na relacje czy sie zaczelo ![]() moj nr Wam sie nie przyda bo ja to jeszcze miesiac
Edytowane przez Kasiuch Czas edycji: 2009-11-25 o 13:17 |
|
|
|
#3457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale dobrze że wszystko idzie ku lepszemu! buziaczki dla ciebie! |
|
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuije Kochany Brombusiu za numer puśćiłam Ci strzałaka
![]() Biedna Ravene ale dobrze ze jest już lepiej
|
#3459 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na SR mówili o takiej lasce co przyłożyła sobie nie myte liście i dostała mega wysypki po jakis środkach ochrony roślin. Ludzie to mają pomysły....Cytat:
Cytat:
A co do listy to wiesz jak to mówią ostatni będą.....tak więc uważaj bo może być szybciej niż myślisz Cytat:
![]() No to będzie śliczny blondasek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A u mnie noc nieprzespana....myślę i denerwuję się juz jutrzejszą rozmową z ginkiem nt mojej nereczki. Boję się juz ich kolejnych pomysłów które niewiele w praktyce dają, a zawsze dla mnie wiążą się z bólem. Juz nawet sobie dzisiaj troszke popłakałam.... Miałam wyjść na spacerek ale ta pogoda....jeszczę będę nad tym myśleć ![]() Miłego dzionka!
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamusie.
Ja po wizycie u drugiego okulisty, dla mojego wlasnego świętego spokoju, niestety diagnoza potwierdzona. Po porodzie musze sie ostro wziąść za oczy. A wczoraj tak mnie bolał żolądek plus jakas niestrawnośc, ze pierwszy raz mialam stracha że sie zaczyna i ze to organizm sam sie oczyszcza przed. Torbę od razu spakowłam z tego wszystkiego a Tż mi pomagał.Na szczęście dziś jest już lepiej. Cytat:
Dobrze ze już wracsz i szkoda tylko Twojego pokarmu, ze w sumie przez niekompetencję lekarzy tak wyszło... Najważniejsze żeby wszystko mialo dobre zakończenie.
|
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Ravenne kochana
To będzie z niego blond przystojniak Nie ma sprawy, już sobie Twój numer zapisałam Cytat:
![]() Mam nadzieję, że u Ciebie to nie będzie tak wyglądało, że Ci się trafi spokojne dziecko, które lubi piersi i sobie spokojnie ciumka Młody śpi już prawie 3 godziny, mleczarnia znowu przecieka, a ja psychicznie przygotowałam się na kolejną część thrillera " Filip kontra cycek" ![]() Oby tym razem poszło lepiej, może wyskoczylibyśmy jeszcze na krótki spacerek
|
|
#3462 |
|
Rozeznanie
|
Witam po długiej przerwie
![]() Pozdrawiam gorąco wszystkie rozpakowane mamusie i te jeszcze oczekujące. Mogę się pochwalić ze również zaliczam się już do tych pierwszych.Amelcia urodziła się w piątek. 20.11.2009 r. o 13:35 poprzez cc. Ważyła 3800 i 56 cm. Duża dziołcha. No ale urodziła się 38 tyg. Co by było jakby tak poczekała do terminu to nie wiem Wszystko zaczęło się nagle ;p Poszłam tylko na badanie kontrolne do lekarza, no i z kłuciem w brzuchu w okolicach pępka. A ona podczas badania stwierdziła rozwarcie na jakieś 2 cm, odrazu dała skierowanie do szpitala na cc. W szpitalu stwierdzili że jest już ok 4-5 cm rozwarcia. Natychmiast poszłam na blok porodowy i po godzinie było już po wszystkim. Szew bardzo dobrze się goi. Malutka zdrowa ![]() Teraz odpoczywam jak tylko malutka śpi...Więc miałam chwilę zeby napisać. Jeszcze raz pozdrawiam wszystkie mamusie i te oczekujące aby w końcu doczekały się swoich skarbów
|
#3463 |
|
Raczkowanie
|
mamrotko mnie tez ostatnio nawiedzają takie dziwne sny, albo nie umię wcale spac albo mi sie snią takie koszmary
![]() kolanosiu ja tez jutro mam ciężką wizytę u lekarza wiec wiem co czujesz . Trzymię za ciebie kciukasy moooocno
|
|
|
|
#3464 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A co do wagi to różnie bywa. Ja urodziłam sn 4kg klopsika pomimo iż specjalnie szerokich bioder nie mam Cytat:
Zastanawiam się też nad spiralką, ale to będę musiała obgadać z ginem na wizycie za kilka tygodni ![]() Cytat:
Cytat:
Ale miejmy nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej ![]() A u nas mała dała mi popalić trochę w nocy. Budziła się co 2-3 godziny, potem po karmieniu nie chciała spać, tylko się ciekawie rozglądała w koło, w końcu trochę przysypiała jak leżała mi na brzuchu, albo obok mnie. Ale przynajmniej już biodro mnie tak nie boli i mogę się normalnie poruszać. Dziś położna wymasowała mi brzuch (macica ładnie się cofnęła już), zdjęła szewki i stwierdziła, że mam świetne tkanki, że nie mam ani jednego rozstępu, a pęknięcie też było malutkie i już ładnie zasklepione. I dziś pójdziemy na pierwszy spacerek Katevalley, wielkie gratulacje
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-25 o 13:49 |
||||
|
|
|
#3465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i to rzeczywiście nagle wszystko poszlo.czekamy na focie. No i zostalam pierwsza w kolejce z grudnióweczek ![]() Gucia miłego spacerku z Sandrunią!
|
|
|
#3466 |
|
Raczkowanie
|
Ravene, biedactwo
![]() Katevalley, gratulacji ![]() Konspiracja, przykro mi, że diagnoza się potwierdziła, ale przynajmniej dobrze, że została wcześniej wykryta U mnie przyjemna walka z praniem/prasowaniem No i czekam na ten przepis na jajka z pieczarkami, bo straszną ochotę mam
|
|
|
|
#3467 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam ponownie!
katevalley GRATULACJE ![]() Ravenne To się nacierpiałaś Narkoza, ponowne szycie, rozłąka z córeczką to musiało być straszne. Oby teraz rzeczywiście było z górki![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W tej kwestii to nigdy nic nie wiadomo. Dzieciaki lubią zrobić czasami niespodziankę wcześniej |
||
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Katevalley serdeczne gratulacje. to się dopiero nazywa niespodziewany poród
|
|
|
|
#3469 |
|
Rozeznanie
|
Kasiuch, Nadia - pytałyście o jajeczka.. to baardzo prosty sposób:
jajka gotuję na twardo, kroję na pół i wyjmuję do miseczki żółtka, pieczarki bardzo drobno siekam i wkładam na patelnię - jak się podsmażą doprawiam troszkę do smaku (zazwyczaj samą solą lub vegetą). przekładam pieczarki do żółtek, dokładam troszę majonezu, dokładnie mieszam i wypełniam białka. na koniec obficie posypuję szczypiorkiem i tyle![]() Katevalley - SERDECZNE GTARULACJE
|
|
|
|
#3470 |
|
Wtajemniczenie
|
policzylam sobie i wyszlo mi ze termin mam na 1 grudnia
ale na kazdym usg daty byly listopadowe no nic zobaczymy, tak patrze na wasze maluszki i strasznie zazdroszcze chcialabym juz miec swoj skarb przy sobie moze jutro ktg cos wykryje i jednak cora sie urodzi Katevalley GRATULACJE mam jeszcze jedno pytanie, kupilam kombinezon ale chyba na krotko nam starczy jakie rozmiary kupowalyscie?
|
#3471 | |
|
BAN stały
|
Zostal nam jeden dzien do konca, chyba powinnam juz godziny odliczac, chyba ze moje dziecko sie zabarykaduje i nie wyjdzie
[/QUOTE]Cytat:
![]() kla ski:![]() tak tak czekamy na fotki![]() ![]() kamilla123- masz racje mam nadzieje ze wyjdzie szybciej![]() lucky1910-dziekuje za przepisik na pewno zrobie i dam znac co mi wyszlo, Własnie zrobilam nalesniki Domi i tak sobie jem i Was czytam...nalesniczki pyszne polecam nswietne przepisy macie, bede miala co robic w domku (mezus sie ucieszy )i mam pytank dziewczyny: jak mam skrocona szyjke macicy i to juz koncowka, to myslicie ze moge sie wybrac na basen?? slyszalam ze specjalne 'zatyczki' dopochwowe sa potrzebne.zapomnialam sie ginki zapytac.boje sie zebym przypadkiem w tym basenie nie urodzila..hehe tak i kapustka b.dobra jest podobno..dajcie znac czy pomogla |
|
|
|
|
#3472 |
|
Rozeznanie
|
Tak poród jak najbardziej niespodziewany
ale szczęśliwy to moja malutka : http://photos.nasza-klasa.pl/5623797...ba2b3e7f4.jpeg , http://photos.nasza-klasa.pl/5623797...11b0a1d21.jpeg
|
#3473 |
|
Zadomowienie
|
Witam. U nas ciężka noc- pt boli mnie brzuch
![]() Brombri napisz mi prosze jak zażywasz Furaginum bo mi cos pęchech dokucza... |
|
|
|
#3474 |
|
Wtajemniczenie
|
Katevalley GTARULACJE
---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Malinko moze tak byc z tymi kropelkami, ja przy Izie tak miałam, ze nie wszystkie dawały dobry efekt |
|
|
|
#3475 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także zostaje antykoncepcja mechaniczna ![]() Cytat:
Cytat:
Zamiast się cieszyć że z dzidzią wszystko w porządku to ja wczoraj płakałam... te hormony. |
|||
|
|
|
#3476 |
|
Wtajemniczenie
|
Katevalley na NK masz chyba album tylko dla znajomych? ja małej nie moge zobaczyc
![]() a tak to maluchy piekne i fakt Miriam ma fantastyczne włosy |
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh...mam dzisiaj stresa...niestety upodobanie André do spania na prawej stronie zaowocowalo tym, ze ma po tej stronie lekko plaska glowke i musimy isc do lekarza z tym...
Poza tym byla dzisiaj u nas polozna i maly wazy 4300 g ![]() Przepraszam, ze tak wpadam tylko z zalami, ale nie mam glowy na odpisywanie...
|
#3478 |
|
Zadomowienie
|
Katevalley - no moja droga! ciach mach i malutka na swiecie
super!!!!GRATULACJEEEE !!!! p.s. ale fajnie ze dwie rozpakowane grudnióweczki miały tp na 6 grudnia a już tula sowje maleństwa! Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-11-25 o 15:46 |
|
|
|
#3479 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje Katevalley
!!!! i następna grudnióweczka, kolejka się zmniejsza.... strach się bać!! ja miałam zamrożone truskawy z lata, i dzisiaj sobie zrobiłam ze śmietaną i makaronem. Jem póki moge ![]() no Xpressja jesteśmy piąte
|
|
#3480 |
|
Raczkowanie
|
Katevalley gratulacje!!!
Witam tak w ogóle Ja tylko podczytuję. Coś mnie krzyż boli, także idę się położyć i pobyczyć, bo już dziś za dużo poszalałam Miłego popołudnia.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

prosiłam już ale nikt Mi nie podał 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i te jeszcze oczekujące. Mogę się pochwalić ze również zaliczam się już do tych pierwszych.
55kg
. 
bo może się jakiś gość dziś trafi…