|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Katevalley gratuluje
Lucky zebys Ty nie zostala mamusia grudniową ![]() Kasiuch fajnie, ze nalesniki smakuja ![]() Gucia pozazdroscic tylko powrotu do formy ![]() Mamuski a moze byscie wkelily swoje brzuszki po ciazy?jestem ciekawa jak naprawde wygladaja
|
|
|
|
#3482 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3483 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dawać brzucholce
|
||
|
|
|
#3484 |
|
Raczkowanie
|
Lucky, dzięki za przepis
Na pewno wykorzystam ![]() Katevalley, a ja ktoś nie ma konta na NK a bardzo chce zobaczyć zdjęcie malutkiej ![]() Np ja to ma szanse ?
|
|
|
|
#3485 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() Bardzo się cieszę. A i dziewczyny radzę Wam kupić taką karuzelkę na baterię bo u Nas bez karuzelki to by nie było tak kolorowo. W nocy to mniej więcej wygląda tak karmimy, potem odbijamy i jak mały jest spiący to idzie spać a jak nie to kładę go włączam karuzelkę daję smoka i mały sobie leży i słucha a mama w kimono![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3486 |
|
Zadomowienie
|
Kate Sab niemiecki. U nas kolki jako tako nie było ale mały strasznie się wyginał i marudził i tylko na brzuchu było mu dobrze...
Dobrze że wam odparzenie schodzi- my też mieliśmy taki problem i tylko bepanthen zadziałał. |
|
|
|
#3487 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3488 |
|
Zadomowienie
|
Malinka ty lasko
Domi daj mi tydzień to trochę w tym pasie pochodzę żeby Malince jakąś konkurencję zrobić bo teraz to nie mam szansA co do brzuszka to mój mały też się często po karmieniu pręży i jak to określiła Marcelina "prze". To już są chyba uroki posiadania chłopca. Mam nadzieje że takich prawdziwych kolek ani mój ani Twój ani żadnej mamusi synek nie będzie miał. |
|
|
|
#3489 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrocil moj gin i jutro mam sie zgosic do niego miedzy 12 a 13 do szpitala bo ma dyzur i zobaczy jak sie u nas wszystko przedstawia
Chyba ze zaczne rodzic jeszcze dzis ![]() No wlasnie karuzelki to nie mam jeszcze i tak sie zastanawialam jaka kupic Moze doswiadczone mamusie cos poleca?
|
#3490 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mojemu główkę odwracam, ale on ją za chwilkę z powrotem obraca. Cytat:
Może chcecie też zobaczyć jak mi się rozcięcie wygoiło ? ![]() Cytat:
![]() Karuzelkę mamy, jest przydatna, ale nie zawsze. Co to szczepionki, to nie pamiętam dokładnie, pediatra mi powiedział że to później, więc już nie wnikałam. Nie wiem, co mam zrobić z tym moim Filiponem. Po południu walczył z cyckiem, jadł na trzy razy, za każdym razem zasypiał przy cycku ( chyba udaje ), a w łóżeczku znowu wrzask i do cycka ![]() Jak wrzeszczał po trzeciej sesji, a ksiądz po kolędzie już był przy drzwiach prawie, to dałam mu butelkę ze 130 ml mojego odciągniętego mleka. I on to wszystko wypił ![]() Może on taki zmierzły, bo z cycka nie dojada? Zmęczy się i zaśnie zanim napełni brzuszek i dlatego potem krócej śpi i wrzeszczy.
|
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sliczny brzuszek i fotka i jaki Kuba wpatrzony w malego braciszka |
|
|
|
|
#3492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobra. Młoda się budzi powoli. Idę przygotować zakraplacz z witaminą D i pewnie będzie walka ![]()
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
no bez przesady... Cytat:
|
|
|
|
|
#3494 |
|
Wtajemniczenie
|
No pokażcie nam brzuszki
booo jaaaak nieeee...
|
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=vhl2-mdFUEw --->samantha widzialas to?
|
|
|
|
#3496 |
|
BAN stały
|
malina super masz brzuch!!!i bobas tez cudny
|
|
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brombi - rozwliłas mnie Malinka - super focia
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo łaskotanie po policzku i głaskanie wnętrza rączki na niego nie działa ![]() Sama miałaś swój wkleić, no i gdzie jest ? Jakbym miała taki ładny brzuszek jak Malinka, to może bym pokazała, ale mój dużo większy, a skóra na nim to jakby o rozmiar za duża, więc nie ma nic do oglądania
|
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale niech będzie. Jutro zatrudnię tzta, żeby mi jakąś fotkę strzelił. Ale ostrzegam, że nie wygląda to jeszcze tak dobrze jak u Maliny i trochę jeszcze skóra wisi ![]()
|
|
#3500 |
|
Raczkowanie
|
Witam Kochane
Tęskniłyście??Powiem Wam szczerze, że odkąd mam małą to nawet nie chce mi sie włączać komputera Chyba troche ja rozpuścilismy bo wymaga od nas ciągłego przytulania, taki mały wymuszaczW nocy budzi się czesto, a ja się strasznie nie wysypiam. Wczoraj byliśmy u lekarza i waży już 3600 i czuję, że robi się mały klocek ![]() Gucia gratuluję Córeczki - nie powiem, troszkę Cię przetrzymała Podziwiam Cię... jak Ty urodziłaś ją naturalnie?? :co nfused:Dla pozostałych nowych mamusiek również gratulacje!!!! Koniecznie musze Was chociaż troszkę przeleciec ![]() A teraz przesyłam kilka fotek: z tatą, na pierwszym pacerku i mała śmieszka
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Córeczka przesłodka Ty wyglądasz kwitnąco i wóziol bardzo reprezentacyjny A z Tatusia też przystojniak
|
|
#3503 |
|
Raczkowanie
|
Katarina, cała rodzinka jest śliczna, a zwłaszcza córcia
![]() Domi, po tym Twoim filmiku cieszę się, że nie będę przynajmniej widzieć nacinania
|
|
|
|
#3504 |
|
Rozeznanie
|
witam was mamuski
![]() dziekuje za wszystkie komplementy pod adresem mojej coreczki sama bylam w szoku kiedy polozyli mi ja na piersi zaraz po porodzie, sliczna a te wlooosy- szok! zakochalam sie od pierwszego wejzenia. gratulacje dla wszystkich rozpakowanych, a tym jeszcze z brzuszkami zazdroszcze tych pieknych chwil ktore na was czekaja, porod i te emocje ktore temu towarzyszyly to najpiekniejsze chwile w moim zyciu. a bylo to tak.... juz 11.11 czulam skurcze, byly regularne co 4 min, lecz zaden bol temu nie towarzyszyl wiec ignorowalam, nastepnego dnia 12.11 to samo, licze co 3min bezbolesne. tz nalegal aby zadzwonic do mojej gin, ale po co jesli nie boli to znaczy, ze jeszcze nie czas. poszlam do wanny 40 min, skurcze co3 min, dzwonimy- gin byla w klinice wiec kazala przyjechac aby sprawdzic co sie dzieje zabralam ze soba torbe godz 14 podlaczyli ktg skurcze co 3 min - nadal nic nie boli, gin powiedziala - z mala pomoca dzisiaj urodzisz, wiec lewatywa, prysznic, golenie i podlaczaja oksytocyne, i wode gin przebija pecherz i..... po odplynieciu juz zielonych wod w 5 min przy skurczach przyszedl taki bol , i zjawil sie przesympatyczny pan anestezjolog i sprawil mi ulge - i tu musze dodac, ze bez 5 dawek wspanialego leku usmiezajacego bol nie dalabym rady , jednak po 15 min po podlaczeniu kroplowki z oksy puls malej spadal w tepie expres masla tlenowa i przygotowanie do cesarki i tu nagle wszystko wraca do normy![]() odlaczyli oksy i czekalismy na naturalny przebieg sprawy, i tak sobie lezalam, z tz rozmawialam, podzwonilam po znajomych , tylko polozne przychodzily sprawdzac rozwarcie, 19sta rozwarcie tylko na 4, ale juz 20 na 8,5o 22 przygotowania do porodu, podali ostatnia dawke znieczulenia i taka ulga na minuty przed parciem usmiechalam sie, 22:55 z usmiechem parlam - bo nic nie czulam, gin mowila kiedy mam przec ale po kilku godzinach na lozu szpitalnym nie mialam wystarczajaco sily i moja waska miednica nie pozwalala mi przepchac malej, wiec dwie polozne zloczyly rece i przy haslo "przec" wypychaly a ja pomagalam i parlac co sil. i tak trzy raz i plum - miriam byla owinieta pepowina ale z chwilke slyszalam jej placz. to bylo tak cudowne uslyszec malenswo, ktore sie nosilo przez 9 miesiecy, a kiedy polozyli mi ja na piersi plakalismy oboje ja i tz a mala patrzyla na nas swoimi ogromnymi oczkami, to jest najpiekniejszy moment mojego zycia: moj maz tuz przy mnie i nasze malenswo - kocham ich ponad wszystko!!! jednak po porodzie jeszcze potorej godziny spedzilam na stole, poniewaz pekla mi macica i pani dok ja pieknie haftowala, teraz jest jak nowa ![]() bol szycia minal po trzech dniach, tak jeszcze czuje ale to nie bol. teraz rozkoszuje sie macierzynstwem, karmie piersia i widze jak mala rosnie, i to jest cale moje szczescie
|
|
#3505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super wózek, szkoda że sama go nie znalazłam wcześniej, bardzo mi się podoba. Ja ostatecznie zdecydowałam się na różowy Teutonia spirit s3
|
|
|
|
|
#3506 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3507 |
|
Zadomowienie
|
Katarinka ! a ja sie zastanawiałam co się nie odzywasz
![]() no ale rozumiem że córcia jest małym pochłaniaczem całej uwagi ![]() po porodzie wyglądasz super !!!! no a księżniczka malutka w tej sukienusi i rajstopkach - słodkość! |
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudowny opis porodu az podnosi na duchu i mnie wzruszyl ogromnie ![]() Gratuluje jeszcze raz Zahario |
|
|
|
|
#3509 |
|
Rozeznanie
|
katarina- sliczna mamusia, przystojny tatus to i mala musi sie prezentowac- jest slodziakiem.
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
plum ![]() Lucky chyba jestes najlepszym przykladem,ze ten fenoterol to jakis opózniacz ![]() ale do grudnia tylko 5 dni moze jeszcze razem urodzimy |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.

i te jeszcze oczekujące. Mogę się pochwalić ze również zaliczam się już do tych pierwszych.

a bardzo chce zobaczyć zdjęcie malutkiej 

Domi daj mi tydzień to trochę w tym pasie pochodzę żeby Malince jakąś konkurencję zrobić bo teraz to nie mam szans
jakie rozmiary kupowalyscie?